فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 154، فروردین و اردیبهشت 1404)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 154، فروردین و اردیبهشت 1404)

  • تاریخ انتشار: 1404/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه شاه حسینی، کیمیا زروج حسینی، امین گلابپور* صفحات 1-24

    زمینه و هدف کبد چرب غیرالکلی یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است. در صورت تشخیص ندادن و درمان نشدن، بیماری تشدید می شود. درحال حاضر بیوپسی کبد روش استاندارد برای تشخیص بیماری است که محدودیت های بسیاری دارد. الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند از معیارهای بالینی و تصویربرداری برای تشخیص کبد چرب استفاده کنند. در این مطالعه به بررسی روش های تشخیص به کمک هوش مصنوعی پرداخته شده است.روش بررسی مطالعه ی حاضر مرور سیستماتیک استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری کبد چرب است. در مرحله ی اول، مقالات در پایگاه های داده ی استنادی با معیارهای تعیین شده انتخاب و سپس براساس الگوریتم استفاده شده، نوع داده های مورد مطالعه، حضور متخصص بالینی و ارزیابی بالینی بررسی شدند. جهت سنجش عملکرد الگوریتم های هوش مصنوعی، از معیارهای مختلف ارزیابی استفاده شده است. یافته ها پژوهشگران پس از بررسی مشاهده کردند که تشخیص در 42 درصد از مقالات با کمک پردازش تصویر و 58 درصد با کمک بیومارکرها بوده و 84 درصد از مقالات، پزشک متخصص حضور داشته است و تقریبا در هیچ مطالعه ای از ارزیابی بالینی استفاده نشده است و بیشتر، از الگوریتم های جعبه ی سیاه هستند. همچنین نتایج آزمون T-TEST آشکار کرد که عملکرد هوش مصنوعی در دو روش تشخیصی تفاوت زیادی با یکدیگر ندارد.نتیجه گیری استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری کبد چرب کمک بسیار زیادی می کند؛ ولی عدم ارزیابی بالینی و استفاده از الگوریتم های جعبه ی سیاه، چالشی است که استفاده از الگوریتم ها با آن مواجه است و محدودیت های قابل توجهی برای کاربرد فعلی هوش مصنوعی در محیط های بالینی ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: کبد چرب غیرالکلی، هوش مصنوعی، بیومارکر، پردازش تصویر
  • حسن عسگری، رحیم شیرازی نژاد*، سیدمحمدعلی میرحسینی صفحات 573-587
    زمینه و هدف

     تحقیق حاضر با هدف ارائه چهارچوب سطح سلامت خانواده ها با رویکرد مشارکت ورزشی پایدار: یک مرور سیستماتیک طراحی و اجرا شد.

    روش بررسی

     در این مرور نظام مند، مقالات از مراجع علمی چون گوگل اسکولار (Google Scholar)، اسکوپوس (Scopus) و وب آف ساینس (web of science) در بازه سال های 2000 تا 2023 مورداستفاده قرار گرفتند. درنهایت، 28 مقاله تایید نهایی شدند. با استفاده از ابزار CASP می توان میزان اعتبار نتایج حاصل از تحلیل فراترکیب را موردسنجش قرار داد و برای میزان هماهنگی و ضریب توافق کدگذاران در بررسی مقالات و کدگذاری شاخص ها از ضریب کاپا استفاده شد.

    یافته ها

     در این پژوهش، ضریب کاپا برای کدگذاری دو پژوهشگر 84/0 به دست آمد که نشان دهنده پایایی بالاست. با توجه به یافته ها، یک چهارچوب مفهومی براساس فراتحلیل (مرور نظام مند) پیشینه تجربی و نظری سلامت خانواده ها با رویکرد مشارکت ورزشی پایدار ارائه شد که در این چهارچوب ارائه شده 34 شاخص پیشنهاد شده است.

    نتیجه گیری

     در این پژوهش براساس تحلیل و ترکیب عوامل شناسایی، چهارچوب مفهومی سلامت خانواده ها با رویکرد مشارکت ورزشی پایدار ارائه شد که در آن، چگونگی اثرگذاری هریک از این عوامل بر سلامت خانواده ها با رویکرد مشارکت ورزشی پایدار در آن مشخص شده است.

    کلیدواژگان: سلامت، خانواده، مشارکت پایدار
  • حسین کوه زاد محمدی*، ندا اورکی فر، صالح صلاح حسین الصفار صفحات 588-601
    زمینه و هدف

     فرود پس از پرش یکی از مکانیسم های پرخطر است که می تواند به آسیب های زیادی در اندام تحتانی، به ویژه زانو، منجر شود. اغلب آسیب های اندام تحتانی در شرایطی رخ می دهد که فرد آمادگی مقابله با آن را ندارد. این مطالعه به منظور مقایسه زاویه تصویر صفحه فرونتال زانو knee frontal plane projection angle (KFPPA)  در تکالیف مختلف فرود در زنان ورزش کار سالم طراحی شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، با استفاده از نمونه گیری غیرتصادفی، 22 زن ورزش کار تفریحی با میانگین سنی 05/2 ± 05/26 انتخاب شدند و KFPPA در تکالیف مختلف فرود اندازه گیری شد. در این مطالعه، بررسی ها شامل چهار تکلیف رایج فرود شامل double leg jump (DLJ), double leg drop (DLD), single leg jump (SLJ), single le drop (SLD) بود.

    یافته ها

    مقادیر KFPPA برای DLD و DLJ مشابه بود (18/0 = P). علاوه براین، KFPPA  در SLD به طور معناداری بالاتر از  SLJ، DLJ و DLD بود (001/0 > P برای همه مقایسه ها).

    نتیجه گیری

    یافته ها اهمیت برنامه های توان بخشی متمرکز بر تقویت ثبات زانو، به ویژه برای زنان ورزش کاری که در فرودهای تک پا مانند SLD شرکت دارند را برای کاهش خطر آسیب های شایع حین فرود نشان می دهند.

    کلیدواژگان: مفصل زانو، افراد مونث، ورزش کاران
  • سید سجاد سیدی، اصغر توفیقی*، بهرام جمالی قراخانلو صفحات 602-618
    زمینه و هدف

     چاقی و اضافه وزن تقریبا 40 درصد از بزرگ سالان جهان را تحت تاثیر قرار داده است و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد و تاثیرات اقتصادی قابل توجهی بر سیستم های بهداشتی دارد. تمرینات عملکردی با شدت بالا (HIFT) و کورکومین، ترکیب فعال در زردچوبه، هر دو به دلیل اثرات مفیدشان بر سلامت متابولیک و قلبی عروقی توصیه می شوند. بنابراین، این پژوهش به ارزیابی تاثیر ترکیبی HIFT و نانوکورکومین بر پارامترهای مشخصی مانند لیپیدهای خون و سطوح لپتین و NRG1 می پردازد.

    روش بررسی

    چهل مرد چاق به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: دارونما، مکمل کورکومین، تمرینات عملکردی + دارونما و تمرینات عملکردی + مکمل کورکومین. مداخله به مدت هشت هفته و شامل سه جلسه هفتگی غیرمتوالی تمرینات عملکردی بود. نشانگرهای مختلفی ازجمله پروفایل لیپیدی (روش اسپکتروفتومتری)، انسولین ناشتا (روش رادیوایمونواسی)، مقاومت به انسولین [مدل ارزیابی هموستاز[1] (HOMA-IR)]، سطوح لپتین و NRG1 (روش الایزا) قبل و بعد از مداخله به روش اندازه گیری شدند.یافته ها نتایج نشان داد در گروه نانوکورکومین+  تمرینات عملکردی (گروه Sup-Ex) بیشترین کاهش در کلسترول کل، LDL-C  و افزایش در HDL-C  را دارند (05/0 > p). همچنین، سطوح مقاومت انسولینی، لپتین و NRG1 در گروه Sup-Ex بیشترین کاهش را داشت (05/0 > p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه حاضر، می توان از ترکیب تمرینات نانوکورکومین به همراه تمرینات عملکردی در افراد چاق برای تنظیم مثبت شاخص های پروفایل لیپیدی، سطوح لپتین و NRG1 استفاده کرد و همچنین پیشنهاد می شود در تحقیقات آینده از سایر شاخص های مرتبط با بیماری های چاقی و قلبی عروقی با مداخله نانوکورکومین و تمرینات عملکردی استفاده شود.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرینات عملکردی خیلی شدید، کورکومین، مقاومت به انسولین
  • یاسمن برقعی، بهاره غلامی پابکی، سمیرا آرامی، عاصمه پوررجبی، سیده فاطمه میررازقی* صفحات 619-627
    زمینه و هدف

     در مطالعات مختلف، بین عملکرد کلیه و پیامدهای انفارکتوس حاد میوکارد (AMI: Acute Myocardial Infraction) ارتباط دیده شده است. نیتروژن اوره ی خون (BUN: Blood Urea Nitrogen) به مثابه ی یک نشانگر زیستی کلیه عملکرد برای سنجش بیماری های مختلف استفاده می شود. در پژوهش پیش رو تفاوت سطح BUN هنگام پذیرش در بیماران مبتلا به AMI با و بدون بالا رفتن قطعه ی ST (STEMI: ST Elevation MI و NSTEMI: Non-ST Elevation MI) بررسی شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی تحلیلی مقطعی، 250 بیمار مبتلا به AMI در مرداد تا بهمن 1402 بررسی شده اند. بیماران مراجعه کننده با AMI براساس نتایج الکتروکاردیوگرافی به دو گروه STEMI و NSTEMI تقسیم شده اند و مشخصات دموگرافیک، بالینی و پارامترهای آزمایشگاهی آنان به دست آمد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ورژن 22 و STATA ورژن 17 استفاده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، 2/27 درصد زن و میانگین سن شرکت کنندگان 31/11 ± 28/61 سال بود. ازنظر میزان فراوانی بیماری های زمینه ای و میزان فشارخون، بین دو گروه STEMI و NSTEMI ازنظر آماری تفاوت معناداری وجود نداشته است (05/0 < P) . همچنین، بین دو گروه مورد مطالعه BUN نیز ازنظر آماری تفاوت معناداری نداشته است (05/0 < P). 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، BUN به مثابه ی فاکتور نشان دهنده ی عملکرد کلیه که با بیماری های مختلف قلبی عروقی مرتبط است، تفاوت معناداری در بیماران مبتلا به STEMI و NSTEMI هنگام پذیرش نداشته است. به نظر می رسد انجام مطالعات بیشتر در این باره مورد نیاز است تا بتوان به نتایج قطعی تری رسید.

    کلیدواژگان: انفاکتوس حاد میوکارد، نیتروژن اوره ی خون، تست های عملکرد کلیوی، بستری
  • جاوید نجفی، الهام فرهادفر*، محمد عظیم نژاد، لیلا مومنی صفحات 628-638
    زمینه و هدف

     بازیابی و حفظ عملکرد میتوکندری ناشی از سکته ی قلبی یک استراتژی درمانی مهم برای محافظت از قلب است. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر هشت هفته تمرینات مقاومتی و مکمل یاری آمینواسید شاخه دار (BCAA) نانولیپوزوم بر بیان ژن های فاکتور تنفس هسته ای 1 و 2 در کاردیومیوسیت های موش های صحرایی نر در مدل سکته ی قلبی است.

    روش بررسی

    در تحقیق تجربی حاضر 32 سر موش صحرایی نر، نژاد ویستار پس از القای سکته ی قلبی با تزریق درون صفاقی ایزوپروترنول به 4 گروه تمرین مقاومتی، مکمل، ترکیبی (تمرین مقاومتی + مکمل) و کنترل تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل هشت هفته تمرین نردبان با شدت متوسط (70 درصد از MVCC) و پنج روز در هفته بود. در گروه های مکمل و ترکیبی 5 روز در هفته و به مدت 8 هفته، مکمل BCAA نانولیپوزوم و به میزان 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، به صورت گاواژ دریافت شد. بیان ژن های NRF-1 و NRF-2 به روش  Real-time PCR اندازه گیری شد. 

    یافته ها

    میانگین بیان ژن NRF-1 و NRF2 کاردیومیوسیت ها در گروه های تمرین و ترکیبی به طور معنا داری بیشتر از گروه های کنترل و مکمل است (001/0 > P). تفاوت معناداری بین دو گروه کنترل و مکمل مشاهده نشد (05/0 < P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، تمرینات مقاومتی با افزایش NRF-1 و NRF-2 موجب بهبود عملکرد میتوکندری های کاردیومیوسیت های موش ها در مدل سکته ی قلبی می شود.

    کلیدواژگان: سکته ی قلبی، تمرین مقاومتی، آمینواسید شاخه دار، فاکتور تنفس هسته ای
  • مرضیه مظهری، فتانه قربانی جواد پور، آرش دباغی، علی حبیبی کیا*، پوریا افتخاری، امیردانیال پوراحمدیه، مهدی صباغیان، کامبخش اشتری صفحات 663-675
    زمینه و هدف

      دندان نهفته معمولا باعث تحلیل ریشه ی دندان مجاور می شود. تشخیص زودهنگام این مسئله اغلب امری چالش برانگیز است. فیلترهای پردازش، جهت تسهیل تفسیر تصاویر برای اهداف تشخیصی یا درمانی به کار می روند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تغییرات کنتراست در تشخیص تحلیل خارجی ناحیه ی اپیکال ریشه در دندان های تک ریشه ناشی از مجاورت دندان نهفته در تصاویر  CBCT است.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی آزمایشگاهی، 50 دندان تک ریشه ی سالم که همگی دندان لترال ماگزیلا بوده اند جمع آوری شدند. ابتدا دندان ها به عمق 5/0 میلی متر، سپس 1 میلی متر و درنهایت 5/1 میلی متر در ناحیه ی آپیکال ریشه، تراش داده شدند. تصاویر CBCT  قبل و بعد از ایجاد تراش ها تهیه شدند. دو رادیولوژیست تصاویر با سه کنتراست کم، متوسط و زیاد را بررسی کردند. داده ها با استفاده از آزمون Kappa وMacNemar  در نرم افزار  SPSS آزموده شدند. صحت کلی با استفاده از آنالیزهای تحت منحنی Roc محاسبه شد.

    یافته ها

    در هر دو مشاهده گر، موارد منفی واقعی در هر سه کنتراست تشخیص داده شده است. در موارد مثبت واقعی در هر دو مشاهده گر، حساسیت (886/0 = P) و اختصاصیت (667/0 = P) و صحت کلی (7/0 = P) در هر سه کنتراست کم، متوسط و زیاد، بالا  است. تغییر کنتراست تفاوت معناداری برای تشخیص تحلیل توسط مشاهده گر ایجاد نکرد (846/0 = P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه بین هر سه کنتراست کم، متوسط و زیاد اختلاف معناداری مشاهده نشد، از هر سه نوع کنتراست، براساس نظر مشاهده گر می توان برای تشخیص تحلیل خارجی ناحیه ی آپیکال ریشه، ناشی از مجاورت با دندان نهفته استفاده کرد.

    کلیدواژگان: دندان نهفته، تحلیل خارجی ریشه، توموگرافی کامپیوتری اشعه ی مخروطی، کنتراست
  • محسن حسین زاده، پونه سلحشور، ندا فضل علیزاده، سهام صراحی، نگار دیناروند، مژگان کریمی بیستگانی* صفحات 676-685
    مقدمه

    بستری مجدد بیماران به معنای بازگشت بیمار به بیمارستان پس از ترخیص اولیه است که به عنوان یک شاخص کیفیت خدمات بیمارستانی شناخته می شود. افزایش نرخ بستری مجدد معمولا نشان دهنده نقص در کیفیت مراقبت یا درمان ناقص است و می تواند منجر به افزایش هزینه ها و مشکلات اجتماعی و اقتصادی شود. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر مداخلات مراقبتی در کاهش بستری مجدد بیماران در بیمارستان کودکان ابوذر اهواز انجام شده است.

    مواد و روش

    این مطالعه توصیفی در بیمارستان ابوذر اهواز طی بازه زمانی فروردین 1400 تا مهر 1402 انجام شد. معیار ورود به مطالعه شامل ترخیص و بستری مجدد بود. مداخلات مراقبتی از مهر 1401 تا مهر 1402 در جهت کاهش بستری مجدد اعمال و داده ها از پرونده بیماران جمع آوری گردید.

    یافته ها

    در سال های 1400 و 1401، نرخ بستری مجدد به ترتیب0.41% و0.42% بود و شایع ترین دلیل بستری مجدد، عود بیماری و ترخیص با رضایت شخصی بوده است. بیشترین بستری مجدد مربوط به بخش های نوزادان(25.3%) و جنرال(21.1%) بود. پس از اجرای مداخلات، کاهش قابل توجهی(33.33%) در بستری مجدد نیمه نخست1402 نسبت به سال های1400 و 1401 مشاهده شد. همچنین عفونت های بعد از عمل و موارد ترخیص با رضایت شخصی کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    شناخت عوامل بستری مجدد می تواند به بهبود کیفیت خدمات درمانی و کاهش هزینه ها کمک کند. نتایج نشان می دهد که مداخلات مراقبتی منظم می تواند به کاهش نرخ بستری مجدد در بیمارستان ها کمک کرده و کیفیت خدمات درمانی را ارتقاء دهد. پیشنهاد می شود مداخلات بهداشتی-درمانی به تفکیک گروه های سنی ارائه شود تا نتایج بهتری در کاهش بستری مجدد حاصل گردد.

    کلیدواژگان: بستری مجدد، کیفیت خدمات درمانی، مداخلات مراقبتی
|
  • Fatemeh Shahhosseini, Kimia Zarooj Hosseini, Amin Golabpour * Pages 1-24
    Background and Objectives

     Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is one of the most common diseases worldwide. If not diagnosed and treated, the disease can progress and worsen. Currently, liver biopsy is the standard method for diagnosing NAFLD, though it has numerous limitations. Artificial intelligence (AI) algorithms can utilize clinical and imaging parameters to aid in the diagnosis of fatty liver disease. This study reviews AI-assisted diagnostic methods for fatty liver disease.

    Subjects and Methods

    The present study is a systematic review of AI applications in diagnosing fatty liver disease. In the first phase, articles from citation databases were selected based on predefined criteria and then examined according to the algorithms used, types of data studied, involvement of clinical specialists, and clinical evaluation. Various evaluation parameters were used to assess the performance of the AI algorithms.

    Results

    Researchers observed that, among the articles reviewed, 42% employed image processing, 58% relied on biomarkers, and in 84% of the studies, a specialist physician was involved. Nearly none of the studies included clinical evaluation, and most used black-box algorithms. Additionally, results from the T-TEST indicated no significant difference in AI performance between the two diagnostic approaches.

    Conclusion

    AI significantly aids in diagnosing fatty liver disease; however, the lack of clinical evaluation and reliance on black-box algorithms pose challenges. These limitations significantly impact the current application of AI in clinical settings.

    Keywords: Non-Alcoholic Fatty Acids, Artificial Intelligence, Biomarkers, Image Processing
  • Hassan Asgari, Rahim Shirazinejad *, Seyed Mohammad Ali Mirhosseini Pages 573-587
    Background & Aims

    The present research was designed and implemented with the aim of presenting the framework of the health level of families with the approach of sustainable sports participation: a systematic review.

    Methods

    In this systematic review of articles from scientific sources such as Google Scholar, Scopus and Web of Science in the period from 2000 to 2023. Finally, 28 articles were finally approved. Using the CASP tool, it is possible to measure the validity of the results obtained from meta-composite analysis, and the degree of coordination and the coefficient of agreement of the coders in the review of articles and the coding of indicators was used using the Kappa coefficient.

    Findings

    In this study, the Kappa coefficient for the coding of two researchers was 0.840 which indicates high reliability. According to the findings, a conceptual framework was presented based on the meta-analysis (systematic review) of the empirical and theoretical background of family health with the approach of sustainable sports participation, in which 34 indicators are proposed.

    Conclusion

    In this research, based on the analysis and combination of identification factors, the conceptual framework of family health with the approach of sustainable sports participation was presented, in which the effect of each of these factors on the health of families with the approach of sustainable sports participation was specified.

    Keywords: Health, Family, Sustainable Partnership
  • Hosein Kouhzad Mohammadi *, Neda Orakifar, Salah Saleh Hosein Al-Safar Pages 588-601
    Background and Objectives

     Landing after a jump is a high-risk mechanism that can lead to numerous lower limb injuries, particularly in the knee. Most lower limb injuries occur when an individual is unprepared to cope with landing forces. This study was designed to comparison of the knee frontal plane projection angle (KFPPA) in various landing tasks on healthy female athletes.

    Subjects and Methods

    In this cross-sectional study, 22 recreational female athletes with a mean age of 26.05 ± 2.05 years were selected through non-random sampling. KFPPA was measured during different landing tasks. The study involved four common landing tasks: double leg jump (DLJ), double leg drop (DLD), single leg jump (SLJ), and single leg drop (SLD).

    Results

    KFPPA values for DLD and DLJ were similar (P = 0.18). Additionally, KFPPA during the SLD task was significantly higher than during SLJ, DLJ, and DLD tasks (P < 0.001 for all comparisons).

    Conclusion

    The findings highlight the importance of rehabilitation programs focusing on enhancing knee stability, especially for athletes engaged in single-leg landing tasks like SLD, to reduce the risk of common landing-related injuries.

    Keywords: Knee Joint, Athletes, Female
  • Seyed Sajjad Seyedi, Asghar Tofighi *, Bahram Jamali Gharakhanlou Pages 602-618
    Background and Objective

    Obesity and overweight affect approximately 40% of adults worldwide, increasing the risk of developing diseases such as type 2 diabetes and cardiovascular disease, and have significant economic impacts on healthcare systems. High-intensity functional training (HIFT) and curcumin, the active compound in turmeric, are both recommended for their beneficial effects on metabolic and cardiovascular health. Therefore, this study evaluated the combined effect of HIFT and nanocurcumin on specific parameters such as blood lipids and leptin and NRG1 levels.

    Subjects and Methods

    Forty obese men were randomly assigned to four groups: placebo, curcumin supplementation, functional training + placebo, and functional training + curcumin supplementation. The intervention lasted for eight weeks and consisted of three non-consecutive weekly sessions of functional training. Various markers including lipid profile (spectrophotometric method), fasting insulin (radioimmunoassay method), insulin resistance (homostasis model assessment (HOMA-IR)), leptin and NRG1 levels (ELISA method) were measured before and after the intervention.

    Results

    The results showed that the nanocurcumin + functional training group (Sup-Ex group) had the greatest decrease in total cholesterol, LDL-C and increase in HDL-C (p < 0.05). Also, insulin resistance, leptin and NRG1 levels in the Sup-Ex group had the greatest decrease (p < 0.05).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, the combination of nanocurcumin exercises with functional training in obese individuals can be used to positively regulate lipid profile indicators, leptin and NRG1 levels, and it is also suggested that other indicators related to obesity and cardiovascular diseases be used with nanocurcumin and functional training intervention in future research.

    Keywords: Obesity, High-Intensity Functional Training, Curcumin, Insulin Resistance
  • Yasaman Borghei, Bahare Gholami Chaboki, Samira Arami, Aseme Pourrajabi, Seyede Fatemeh Mirrazeghi * Pages 619-627
    Background and Objectives

     In different studies, there is a relationship between kidney function and outcomes of acute myocardial infarction (AMI). Blood urea nitrogen (BUN) is a biomarker of kidney function and is used in various diseases. In this study, we investigated the difference in BUN level during admission.

    Subjects and Methods

    This cross-sectional study examined 250 patients with AMI between August and February 2023 and they divided into STEMI and NSTEMI groups based on electrocardiogram findings. The demographic and clinical characteristics and laboratory parameters were obtained. The SPSS software version 22 and STATA version 17 were used for data analysis.

    Results

    In this study, 27.2% of patients were female and average age was 61.28 ± 11.31 years. There was no statistically significant difference between STEMI and NSTEMI groups, in terms of underlying diseases and blood pressure (P<0.05). In addition, no statistically significant difference in BUN level was observed between the groups (P < 0.05).

    Conclusion

    According to the findings, BUN, an indicator of kidney function associated with various cardiovascular diseases, showed no significant difference between patients with STEMI and NSTEMI at the time of admission. Further research is necessary to achieve more conclusive results.

    Keywords: Acute Myocardial Infarction, Blood Urea Nitrogen, Kidney Function Tests, Hospitalization
  • Javid Najafi, Elham Farhadfar *, Mohammad Azimnezhad, Leila Momeni Pages 628-638
    Background and Objectives

     Restoring and maintaining mitochondrial function due to myocardial infarction is an important therapeutic strategy to protect the heart. The aim of the present study was to determine the effect of eight weeks of resistance training and supplementation with branched amino acid (BCAA) nanoliposome on the expression of nuclear respiratory factor 1 and 2 genes in the cardiomyocytes of male rat model of myocardial infarction.

    Subjects and Methods

    In this experimental study, 32 male Wistar rats were divided into 4 groups of resistance training, supplement, combined (resistance training + supplement) and control after induction of myocardial infarction by intraperitoneal injection of isoproterenol. Resistance training consisted of eight weeks of ladder training with moderate intensity (70% of MVCC) and five days a week. In the supplement and combined groups, 5 days a week and for 8 weeks, BCAA nanoliposome supplement was received by gavage in the amount of 600 mg per kilogram of body weight. The expression of NRF-1 and NRF-2 genes was measured by Real-time PCR method.

    Results

    The mean expression of NRF-1 and NRF2 genes in cardiomyocytes in exercise and combination groups was significantly higher than in control and supplement groups (P < 0.001). No significant difference was observed between the control and supplement groups (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results of resistance training, by increasing NRF-1 and NRF-2, it improves the function of mitochondria in cardiomyocytes of heart attack model rats.

    Keywords: Myocardial Infarction, Resistance Training, Branched-Chain Amino Acids, Nuclear Respiratory Factor
  • Marzie Mazhari, Fataneh Ghorbany Javadpour, Arash Dabaghi, Ali Habibikia *, Pouria Eftekhari, Amirdanial Pourahmadiyeh, Mehdi Sabaghian, Kambakhsh Ashtari Pages 663-675
    Background and Objectives

     Root resorption of adjacent teeth can occur as a result of impacted teeth. Processing filters are employed to aid in interpreting images for diagnosis or treatment purposes. The aim of this study was to analyze the impact of contrast changes on the detection of external resorption in single-rooted teeth near impacted teeth in CBCT images.

    Subjects and Methods

    In this in-vivo study, 50 healthy single-rooted teeth were collected. The teeth were first prepared to a depth of 0. 5, then 1 mm and finally 1.5 mm in the apical region of the root. CBCT images were obtained before and sample preparations. Images with three contrasts of low, medium and high were assessed by two radiologists. Data were analyzed using Kappa and Mac-Nemar tests in SPSS software. Overall accuracy was calculated using Roc curve analyzes.

    Results

    According to the data collected from both observers, the sensitivity (P=0.886), specificity (P=0.667), and overall accuracy (0.7) were high in all three low, medium, and high contrasts. Although, adjustment of the contrast did not cause to significant difference in the detection of the analysis by the observers (P=0.846).

    Conclusion

    Considering that no significant difference was observed between low, medium and high contrasts, all three types of contrast can be used to detect external resorption of the apical root region due to adjacency to the impacted tooth

    Keywords: Impacted Teeth, External Root Resorption, Computed Tomography Of Cone Beam Computed Tomography, Contrast
  • Mohsen Hossienzadeh, Pooneh Salahshoor, Neda Fazlalizadeh, Saham Sorahei, Negar Dinarvand, Mozhgan Karimibistgani * Pages 676-685
    Introduction

    Readmission of patients refers to the return of a patient to the hospital after initial discharge, recognized as an indicator of hospital service quality. An increased readmission rate generally suggests a deficiency in care quality or incomplete treatment, potentially leading to increased costs and socioeconomic issues. This study aims to evaluate the impact of care interventions on reducing patient readmissions at Abuzar Children’s Hospital in Ahvaz.

    Materials and Methods

    This descriptive study was conducted at Abuzar Children’s Hospital in Ahvaz from April 2021 to October 2023. Inclusion criteria consisted of discharge and subsequent readmission. Care interventions aimed at reducing readmission rates were implemented from October 2022 to October 2023, with data collected from patient records.

    Findings

    In 2021 and 2022, readmission rates were 0.41% and 0.42%, respectively, with the most common causes being disease relapse and discharge against medical advice. The highest readmission rates were in the neonatal (25.3%) and general (21.1%) departments. Following the interventions, there was a significant decrease (33.33%) in readmissions during the first half of 2023 compared to 2021 and 2022. Additionally, post-surgical infections and cases of discharge against medical advice were reduced.

    Conclusion

    Understanding the factors leading to readmission can help improve healthcare service quality and reduce costs. The findings indicate that regular care interventions can effectively decrease hospital readmission rates and enhance the quality of healthcare services. It is recommended that health-care interventions be tailored to specific age groups for more effective reduction in readmission rates.

    Keywords: Patient Readmissio, Quality Of Healthcare Services, Care Interventions