فهرست مطالب
مجله تولیدات دامی
سال بیست و هفتم شماره 1 (بهار 1404)
- تاریخ انتشار: 1404/01/01
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-14هدف
شناسایی نشانه های انتخاب می تواند دیدگاه های ارزشمندی در مورد مناطق ژنومی که تحت انتخاب مثبت هستند فراهم کرده و درک بهتری از روابط بین فنوتیپ و ژنوتیپ ارائه کند. در طول چند دهه گذشته، برنامه انتخاب در جوجه های گوشتی براساس رشد سریع و افزایش بازده غذایی انجام گرفته است. از طرفی این سرعت رشد بالا به علت همبستگی ژنتیکی با افزایش ذخیره چربی بدن، باعث کاهش کیفیت گوشت شده است که متخصصین اصلاح نژاد طیور را با چالش های جدیدی مواجه کرده است. هدف پژوهش حاضر شناسایی مناطق ژنومی تحت انتخاب مثبت مرتبط با ذخیره چربی بدن در سن هفت هفتگی جوجه های گوشتی با استفاده از روش آماری مبتنی بر عدم تعادل پیوستگی بود.
روش پژوهشبدین منظور تعداد 475 قطعه پرنده دو لاین جوجه گوشتی کشور چین در نسل یازدهم که به صورت واگرا هدف انتخاب بودند، با استفاده از یک تراشه 60K تعیین ژنوتیپ شده بودند، استفاده گردید. در مرحله اول شناسایی مناطق ژنومی و ژن های کاندیدای مرتبط با ذخیره چربی توسط آزمون XP-EHH که مبتنی بر عدم تعادل پیوستگی است به وسیله نرم افزار Selscan (نسخه 0/2) مورد استفاده قرار گرفت. برای تعیین مناطق ژنومی کاندیدای مرتبط با صفت ذخیره چربی بدن یک درصد ارزش بالایی آماره XP-EHH به صورت پنجره های ژنومی 10 نشانگری انتخاب شدند. در نهایت جهت شناسایی ژن های کاندیدای مرتبط با صفت مورد پژوهش و نقش عملکردی آن ها به ترتیب از برنامه BioMart و DAVID استفاده شد. هم چنین برای بررسی وجود QTLهای مرتبط با صفت ذخیره چربی در مناطق ژنومی شناسایی شده از آخرین نسخه منتشرشده پایگاه برخطAnimal genome استفاده شد.
یافته هابررسی ژن های گزارش شده در مناطق کاندیدا نشان داد که در داخل یا مجاورت این نواحی، ژن های STAB2، TAPT1، JDP2، FNDC3B، PTPN11، ADIPOR1 و SLC44A3 قرار داشتند. بررسی بیوانفورماتیکی این مناطق نشان داد، ژن های موجود در این مناطق با متابولیسم لیپید، انتقال اسیدهای چرب، گیرنده های لیپوپروتئین، متابولیسم و هومئوستازی گلوکز مرتبط بودند. با بررسی مناطق ژنومی کاندیدا در پایگاهAnimal genome ، QTL های مرتبط با وزن چربی محوطه بطنی و وزن چربی لاشه گزارش شده بود.
نتیجه گیری کلیبه طور کلی ژن های متعددی که در نواحی ژنومی شناسایی شده براساس عملکرد می توانند به عنوان کاندیداهای تحت انتخاب مطرح باشند. به هر حال، بررسی بیش تر ژن های مرتبط با مناطق ژنومی به دست آمده از مطالعات جستجوی پویش ژنومی ضروری است. نتایج این پژوهش می تواند در درک ساز و کار ژنتیکی کنترل کننده صفت ذخیره چربی بدن با هدف افزایش وزن همراه با کاهش ذخیره چربی بدنی در طی دوره پرورش جوجه گوشتی مورداستفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: چربی بطنی، ژن کاندیدا، عدم تعادل پیوستگی، مرغ، نشانه های انتخاب -
صفحات 15-25هدف
پرورش مناسب و صحیح گوساله های شیرخوار سهم قابل توجهی در ایجاد یک گله مولد سودآور دارد، در این رابطه توجه به سه اصل مهم تغذیه، محیط نگه داری و کنترل بیماری در کاهش خسارات مالی ناشی از تلفات از بدو تولد تا زمان شیرگیری گوساله ها اثربخش خواهد بود. طی سال های اخیر پژوهش گران در رابطه با تغذیه گوساله ها به دنبال پیداکردن بهترین ترکیب جیره آغازین بوده اند تا بتوانند حداکثر رشد و رفاه قابل توجیه ازنظر اقتصادی را برای دام مهیا کنند. فرآوری دانه، نشاسته را در دسترس میکروب ها قرار می دهد و سرعت و میزان تخریب نشاسته را در شکمبه افزایش می دهد. با توجه به این که اطلاعات اندکی در مورد تاثیر روش فرآوری جو بر مصرف خوراک و رفتار عملکرد در گوساله های شیرخوار موجود است، بنابراین، هدف از مطالعه حاضر مقایسه جو پولکی شده بدون بخار با جو آسیاب شده بر عملکرد، اسکور مدفوع، رفتار تغذیه ای و فراسنجه های خونی گوساله های شیرخوار هلشتاین بود.
روش پژوهشدر این پژوهش از 12 گوساله ماده هلشتاین با سن 20 تا 25 روز و وزن اولیه 7/2±44 کیلوگرم در دو تیمار و شش تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1- جیره آغازین حاوی دانه جو آسیاب شده، 2- جیره آغازین حاوی دانه جو پولکی شده بدون بخار و مدت دوره آزمایشی 35 روز بود. جیره های آزمایشی استفاده شده از نظر میزان پروتئین و انرژی یکسان بودند. در روزهای 58 و 59 آزمایش، رفتار مصرف خوراک با ثبت فعالیت به مدت 24 ساعت محاسبه شد. در طول دوره تحقیق، نمره مدفوع گوساله نیز بررسی شد. به منظور اندازه گیری فراسنجه های خونی در روز 35 آزمایش، خون گیری چهار ساعت پس از مصرف خوراک صبح و از سیاهرگ گردنی (وداج) با استفاده از لوله های خون گیری حاوی ماده ضد انعقاد انجام شد.
یافته هانتایج مقایسه اثر جو آسیاب شده و پولکی شده بدون بخار بر عملکرد گوساله های هلشتاین نشان داد که گوساله های دریافت کننده جو پولکی شده بدون بخار، وزن نهایی، تغییرات وزنی، افزایش وزن روزانه (ADG)، ماده خشک مصرفی (DMI) و ضریب تبدیل خوراک (FCR) بهتری نسبت به گوساله های دریافت کننده جو آسیاب شده داشتند (05/0>P). گوساله های تغذیه شده با جو پولکی شده بدون بخار تغییرات وزن بیش تری (66/11) در طول دوره آزمایش داشتند (05/0>P). بین تیمارهای آزمایشی از نظر رفتار مصرف خوراک، نشخوار، جویدن و استراحت گوساله ها تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0P<). نمره قوام مدفوع، تعداد گوساله های مبتلا به اسهال و میانگین روزهای اسهال تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. غلظت تری گلیسیرید، کلسترول، اوره، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین و نسبت آن ها تحت تاثیر قرار نگرفت.
نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از جو پولکی شده بدون بخار شده نسبت به جو آسیاب شده سبب افزایش ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه و بهبود ضریب تبدیل و رفتار تغذیه ای گوساله های شیرخوار می شود.
کلیدواژگان: اسکور مدفوع، افزایش وزن، فرآوری جو، گوساله شیرخوار -
صفحات 27-41هدف
برنامه ریزی جهت سلامت جنین در گاوهای شیری یک امر حیاتی می باشد، زیرا استرس اکسیداتیو مادر نه تنها بر سلامت فوری پس از زایمان تاثیر می گذارد، بلکه پیامدهای بلندمدتی برای رشد، نمو، تاب آوری و استقامت گوساله نیز دارد. از طرفی افزایش استرس اکسیداتیو و تولید بیش از حد رادیکال های آزاد در دوره انتقال روی جنین در حال رشد تاثیر می گذارد. این اثر می تواند توانایی گوساله ها را برای دفاع از خود در برابر عوامل بیماری زا و مقابله با عوامل استرس زا تغییر دهد و منجر به تغییر در وزن بدن، عملکرد و رشد اسکلتی در طول ماه اول حیات شود. شناسایی و بهینه سازی اثر مواد مغذی خاص در برنامه سلامت حیوانات می تواند یک استراتژی مدیریتی کارآمد برای کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب مرتبط با دوره انتقال و به دنبال آن اختلالات ایمنی و اختلال در سلامت و رشد گوساله ها باشد. در این راستا، ویتامین ها و مواد معدنی به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی خود شناخته شده اند. تامین ریزمغذی های ضروری برای گاوها در دوران بارداری یک راه موثر برای رفع نیازهای گوساله است.
مواد و روش هاپژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر تزریق مواد معدنی و ویتامین ها در اواخر بارداری گاوها بر عملکرد، قوام مدفوع، برخی متابولیت های خون، وضعیت آنتی اکسیدانی و شاخص های رشد اسکلتی گوساله های آن ها، با استفاده از 32 گاو آبستن در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- گروه شاهد (عدم تزریق مکمل ویتامینی و معدنی)، 2- تیمار دریافت کننده مکمل ویتامینی تزریقی، 3- تیمار دریافت کننده مکمل معدنی تزریقی و 4- تیمار دریافت کننده مکمل ویتامینی و معدنی تزریقی باهم بود. تزریق مکمل ها در 28 روز قبل زایش به صورت زیرجلدی انجام شد. مکمل ویتامینی شامل ویتامین های A، D3، E، B1، B2، B3، B6، B12 و C و مکمل معدنی شامل کلسیم، مس، منیزیم و فسفر بود.
نتایج و بحثنتایج نشان داد وزن تولد، وزن روز 35، افزایش وزن روزانه و مصرف ماده خشک کل گوساله های متولد شده از مادران دریافت کننده مواد معدنی، ویتامین ها و مخلوط ویتامینی- معدنی نسبت به گروه شاهد با افزایش همراه بود (05/0≥P). در تیمارهای دریافت کننده مواد معدنی، ویتامین ها و مخلوط هر دو، افزایش IgG آغوز، IgG مصرفی هر گوساله و IgG سرمی گوساله ها در بدو تولد و سه روز پس از تولد آن ها مشاهده شد (05/0≥P). هم چنین، تزریق مواد معدنی و ویتامین ها به گاوهای آبستن سبب بهبود قوام مدفوع و کاهش تعداد گوساله های مبتلا به اسهال شد، به طوری که بهترین نتیجه از تزریق همزمان موادمعدنی و ویتامین ها به دست آمد (05/0≥P). از طرفی، غلظت گلوکز، پروتئین کل و آلبومین گوساله های متولد شده از گاوهای دریافت کننده مواد معدنی، ویتامین ها و مواد معدنی و ویتامین ها، نسبت به تیمار شاهد با تغییر معنی داری همراه بود. تزریق مواد معدنی و ویتامینی ها به گاوهای آبستن، سبب افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش وضعیت آنتی اکسیدانی کل در گوساله ها نسبت به گوساله های گروه شاهد شد (05/0≥P). فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز گوساله های متولدشده از گروه دریافت کننده همزمان مواد معدنی و ویتامین، با افزایش همراه بود و بیش ترین تغییر فعالیت کاتالاز مربوط به گوساله های تیمار دریافت کننده مواد معدنی و مخلوط ویتامینی-معدنی بود. در گوساله های متولد شده از تیمارهای دریافت کننده مواد معدنی، ویتامین ها و مخلوط هر دو، ارتفاع جدوگاه روز 28 نسبت به گوساله های شاهد با افزایش همراه بود (05/0≥P).
نتیجه گیریبه طورکلی، تزریق همزمان مواد معدنی و ویتامین ها به دام های دوره انتقال پیش از زایش، به سبب عملکرد بهتر و بهبود سیستم ایمنی و سلامت گوساله های آن ها توصیه می شود.
کلیدواژگان: دوره انتقال، عملکرد، گوساله، مواد معدنی، ویتامین -
صفحات 43-55هدف
ویژگی های فیزیکی و توازن مواد مغذی خوراک از جمله مهم ترین عوامل موثر بر سلامت، عملکرد و رفتارهای تغذیه ای دام به شمار می روند. این عوامل نه تنها بر تامین نیازهای تغذیه ای دام تاثیر مستقیم دارند، بلکه می توانند در ارتقای کارایی تولید، بهبود کیفیت محصولات دامی و کاهش بیماری های مرتبط با تغذیه نقش کلیدی ایفا کنند. این پژوهش با هدف بررسی اثر شکل فیزیکی خوراک در مراحل پایانی آبستنی و اوایل شیردهی میش ها بر متابولیت های شیمیایی خون، وضعیت آنتی اکسیدانی و عملکرد بره ها پس از تولد انجام شد.
روش پژوهشاین پژوهش با استفاده از 36 راس میش نژاد مهربان با میانگین وزنی 09/2±17/50 کیلوگرم و میانگین سنی سه تا چهار سال در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- کنسانتره آردی، 2- کنسانتره پلت و 3- خوراک کاملا مخلوط پلت بودند. تیمارهای آزمایشی در دو ماه پایانی آبستنی و ماه اول شیردهی در اختیار میش ها قرار گرفت. برای بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت آنتی اکسیدانی، نمونه گیری خون از میش ها در سه مقطع (30 روز پیش از زایش، روز زایش، و 30 روز پس از زایش) و پیش از تغذیه وعده صبح انجام شد. میزان تولید شیر و چربی شیر نیز در روز 21 پس از زایش موردبررسی و ارزیابی قرار گرفت. هم چنین، عملکرد بره ها از طریق وزن کشی آن ها در روز تولد و به صورت هفتگی تا پایان دوره موردارزیابی قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که مقدار خوراک مصرفی در دوره پیش و پس از زایش و هم چنین تولید شیر در تیمارهای مصرف کننده خوراک کاملا مخلوط پلت و کنسانتره پلت در مقایسه با میش های مصرف کننده کنسانتره بیش تر بود (05/0>P)، درحالی که درصد چربی شیر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. مصرف خوراک کاملا مخلوط پلت و کنسانتره پلت به طور معنی داری غلظت گلوکز و اوره سرم میش ها را افزایش داد (05/0>P)، درحالی که سایر فراسنجه های خونی مانند کلسترول، تری گلیسرید، پروتئین کل و آنزیم های کبدی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. هم چنین، تغذیه میش ها با خوراک پلت موجب کاهش غلظت مالون دی آلدهید و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در برخی بازه های زمانی شد (05/0>P) که نشان دهنده کاهش استرس اکسیداتیو در دام های تغذیه شده با این خوراک بود. علاوه بر این، وزن بدن و افزایش وزن روزانه بره ها در برخی بازه های زمانی تحت تاثیر شکل فیزیکی خوراک میش ها قرار گرفت. بره های متولدشده از میش هایی که با خوراک کاملا مخلوط پلت و کنسانتره پلت تغذیه شده بودند، در بازه زمانی هفت تا 30 روزگی وزن بیش تر و افزایش وزن روزانه بالاتری نسبت به تیمار کنسانتره آردی داشتند (05/0>P). با این حال، تفاوت معنی داری در وزن تولد بره ها بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد.
نتیجه گیریدر مجموع، نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیه میش ها با خوراک کاملا مخلوط پلت و کنسانتره پلت در اواخر آبستنی و اوایل شیردهی می تواند به ارتقای عملکرد میش ها، بهبود عملکرد بره ها، افزایش برخی فراسنجه های بیوشیمیایی، و تقویت شاخص های آنتی اکسیدانی خون میش ها منجر شود. این یافته ها بر نقش موثر شکل فیزیکی خوراک به عنوان ابزاری کارآمد در بهینه سازی سلامت، عملکرد تولیدی و رفاه دام تاکید دارند.
کلیدواژگان: پلت، ظرفیت آنتی اکسیدانی، شکل فیزیکی خوراک، عملکرد، میش -
صفحات 57-69هدف
استفاده از پروبیوتیک ها و گیاهان دارویی به عنوان محرک رشد و جایگزین آنتی بیوتیک ها در جیره جوجه های گوشتی منجر به جلوگیری از رشد باکتری های مضر روده از جمله کلی فرم ها، افزایش مقاومت در برابر عوامل بیماری زا، سنتز آنتی اکسیدان ها و آنتی باکتریال ها، تحریک ایمنی موضعی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر افزودن پودر خولنجان و پروبیوتیک ها بر عملکرد رشد، ویژگی های لاشه، جمعیت سلول های خونی، جمعیت باکتری های سکوم و مورفولوژی بافت ایلئوم بلدرچین ژاپنی در شرایط تنش گرمایی انجام شد.
روش پژوهشمطالعه حاضر با استفاده از 480 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با 20 واحد آزمایشی با شش تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1- شاهد (جیره پایه بدون پودر خولنجان و پروبیوتیک)؛ 2- جیره پایه به همراه 50 میلی گرم پودر خولنجان؛ 3- جیره پایه به همراه 100 میلی گرم پودر خولنجان؛ 4- جیره پایه به همراه 50 میلی گرم پودرخولنجان+ 2/0 گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید؛ 5- جیره پایه به همراه 100 میلی گرم پودر خولنجان+ 2/0گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید؛ 6- جیره پایه به همراه 2/0 گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید بود. صفات عملکردی (افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک) جوجه های بلدرچین در کل دوره آزمایش موردبررسی قرار گرفت. ویژگی های لاشه، سلول های خونی، جمعیت باکتر ی های روده کور و مورفولوژی ایلئوم موردبررسی قرار گرفت.
یافته هااستفاده از پودر خولنجان و پروبیوتیک باعث بهبود خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در شرایط تنش گرمایی شد. بازده لاشه در جوجه هایی که پودر خولنجان+ پروبیوتیک دریافت کردند بیش تر بود (05/0>P). مقدار هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت و مقدار لنفوسیت ها در بلدرچین های تغذیه شده با جیره های حاوی پودر خولنجان و پروبیوتیک کم تر از گروه شاهد در شرایط تنش گرمایی بود (05/0>P). جمعیت باکتری های اسیدلاکتیک روده کور پرندگانی که با جیره حاوی پودر خولنجان و پروبیوتیک تغذیه شدند، بیش تر از سایر تیمارها بود (05/0>P). در شرایط تنش گرمایی جمعیت کل باکتری و جمعیت کلی فرم روده کور در تیمار شاهد نسبت به سایر گروه های آزمایشی بالاتر بود. ارتفاع پرز، ضخامت کریپت و ارتفاع پرز به عمق کریپت بافت ایلئوم در پرندگان تغذیه شده با 50 میلی گرم پودر خولنجان+ 2/0گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد در شرایط تنش گرمایی بالاتر بود (05/0>P)، درحالی که بیش ترین عمق کریپت در پرندگان تغذیه شده با تیمار شاهد مشاهده شد. فراسنجه های قطر کریپت، ضخامت لایه عضلانی داخلی و خارجی بافت ایلئوم در شرایط تنش گرمایی تحت تاثیر هیچ کدام از تیمارهای آزمایش قرار نگرفت.
نتیجه گیریبراساس نتایج این پژوهش، استفاده از سطح 50 میلی گرم پودر خولنجان+ 2/0گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید در شرایط تنش گرمایی باعث بهبود بازده لاشه، جمعیت باکتری های روده کور، سلول های خونی و مورفولوژی ایلئوم بلدرچین ژاپنی شد.
کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، آنتی بیوتیک، کلی فرم، گیاهان دارویی -
صفحات 71-92هدف
بهینه سازی بین تعادل مصرف و میزان هزینه انرژی قابل متابولیسم برای فرمولاسیون جیره جوجه های گوشتی و سطوح سایر مواد مغذی برای تبدیل موثر خوراک به توده عضلانی اساسی است. جوجه گوشتی آرین، یکی از نژادهای گوشتی است که اصالت آن به کشور ایران بر می گردد و با توجه به این که چندین دهه از ورود لاین آرین به کشور ایران می گذرد، انجام آزمایش های مستمر تغذیه ای برای تخمین دقیق تر نیاز آن ها در زمینه بهبود رشد، ضریب تبدیل خوراک، راندمان لاشه و افزایش حجم عضلانی با افزایش تراکم مواد مغذی مانند اسیدهای آمینه ضروری است. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سطوح انرژی و اسیدآمینه جیره بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه های گوشتی آرین بود.
روش پژوهشتاثیر سطوح انرژی و اسیدآمینه جیره بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه های گوشتی آرین با 720 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار و 24 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1-جیره شاهد (سطح انرژی و اسید آمینه در کل دوره پرورش مطابق با راهنما سویه گوشتی آرین)، 2- جیره با انرژی کم تر در دوره آغازین و رشد و سپس مطابق با راهنما تا پایان دوره، 3- جیره با انرژی و اسیدآمینه کم تر در دوره آغازین و رشد و سپس مطابق با راهنما تا پایان دوره، 4- جیره با انرژی کم تر در دوره آغازین و رشد و سپس سطح اسیدهای آمینه بیش تر در دوره پایانی، 5- جیره با انرژی و اسیدآمینه کم تر در دوره آغازین و رشد و سپس سطح اسیدهای آمینه بیش تر در دوره پایانی، 6- جیره دوره آغازین و رشد مطابق راهنما و سپس با سطح بیش تر اسیدهای آمینه در دوره پایانی بودند.
یافته هاافزایش وزن روزانه پرندگانی که در دوره آغازین و رشد مطابق راهنما و سپس با سطح بیش تر اسیدهای آمینه در دوره پایانی تغذیه شده بودند، نسبت به جیره با انرژی و اسیدهای آمینه کم تر در دوره آغازین و رشد و سپس مطابق با راهنما تا پایان دوره و جوجه های تغذیه شده با جیره با انرژی و اسیدهای آمینه کم تر در دوره آغازین و رشد و سطح اسیدهای آمینه بیش تر در دوره پایانی افزایش یافت (05/0>P). پرندگانی که جیره دوره آغازین و رشد مطابق راهنما و سپس با سطح بیش تر اسیدهای آمینه در دوره پایانی دریافت کرده بودند سطح گلوکز خون بیش تر و لیپوپروتئین با چگالی پایین کم تری نسبت به پرندگانی که جیره شاهد را دریافت کردند، داشتند (05/0>P). وزن نسبی سینه و شاخص تولید پرندگانی که در دوره آغازین و رشد مطابق راهنما و سپس با سطح بیش تر اسیدهای آمینه در دوره پایانی تغذیه شده بودند نسبت به پرندگانی که جیره شاهد و جیره با انرژی و اسیدهای آمینه کم تر در دوره آغازین و رشد و سپس مطابق با راهنما تا پایان دوره دریافت کرده بودند، بیش تر بود (05/0>P).
نتیجه گیریمحاسبات اقتصادی طرح نشان داد که می توان از مزیت استفاده از سطوح انرژی و اسید آمینه در جیره جوجه های گوشتی آرین استفاده کرد. به طور کلی، استفاده از جیره دوره آغازین و رشد مطابق راهنما و سپس سطح بیش تر اسیدهای آمینه در دوره پایانی سبب بهبود عملکرد در کل دوره پرورش و افزایش سودآوری خواهد شد.
کلیدواژگان: افزایش وزن بدن، جوجه گوشتی آرین، شاخص های اقتصادی، متابولیت های سرم خون -
صفحات 93-105هدف
هدف از مطالعه حال حاضر بررسی اثرات اشکال آلی و معدنی مس، روی و منگنز بر عملکرد تولیدی و تولید مثلی مرغ های مادر گوشتی سویه راس 308 در هفته های 33 و 36 بود.
روش پژوهشدر مطالعه حاضر از 240 قطعه مرغ و 30 قطعه خروس گوشتی سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه نوع ماده معدنی (مس، روی و منگنز) و با دو شکل (آلی و معدنی) در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار و در هر تکرار هشت قطعه مرغ و یک قطعه خروس استفاد شد. هفته های 29 تا 32 به عنوان دوره سازگاری در نظر گرفته شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره حاوی روی معدنی، 2- جیره حاوی روی آلی، 3- جیره حاوی مس معدنی، 4- جیره حاوی مس آلی، 5- جیره حاوی منگنز معدنی و 6- جیره حاوی منگنز آلی بود. مقدار موردنیاز عناصر به شکل معدنی برای مس (سولفات مس) 16 میلی گرم/کیلوگرم، روی (سولفات روی) 90 میلی گرم/کیلوگرم و منگنز (سولفات منگنز) 130 میلی گرم/کیلوگرم بود و مقدار توصیه شده عناصر به شکل آلی در مطالعه حال حاضر برای مس (مس-متیونین) 33/13 میلی گرم/کیلوگرم، روی (روی-متیونین) 65/48 میلی گرم/کیلوگرم و منگنز (منگنز-متیونین) 86/73 میلی گرم/کیلوگرم بود. داده های به دست آمده با روش LSmeans توسط نرم افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که استفاده از جیره های حاوی اشکال آلی عناصر بر صفات تولید تخم، توده تخم، وزن تخم، تخم قابل جوجه کشی، نرخ باروری، قابلیت جوجه درآوری و وزن جوجه تازه هچ شده معنی دار بود. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، روی آلی موجب افزایش درصد تولید تخم، درصد وزن تخم و توده تخم در هفته های 33 و 36 مطالعه شد. با این حال، روی معدنی تاثیر بهتری بر توده تخم در مقایسه با منگنز معدنی داشت. علاوه بر این، تاثیر مس آلی و معدنی و روی معدنی در درصد تولید تخم در این هفته ها به طور قابل توجهی بیش تر از تاثیر منگنز معدنی بود. به همین ترتیب، در زمینه وزن تخم مرغ نیز تاثیر مثبت و قابل توجهی از ترکیب مس آلی و روی معدنی مشاهده شد که عملکرد بهتری نسبت به مس معدنی و منگنز آلی و معدنی داشت. هم چنین نتایج نشان داد اثر روی آلی بر درصد تخم قابل جوجه کشی به طور قابل توجهی بیش تر از سایر عناصر با اشکال آلی و معدنی در بین تیمارها در هفته های موردبررسی بود. نتایج تحقیق حاضر در مورد درصد قابلیت جوجه درآوری نشان داد که اثرات روی آلی و معدنی بیش تر از سایر عناصر بود. علاوه بر این، اثر این عناصر بر درصد نرخ باروری نیز معنی دار بود، به طوری که اثر روی آلی و معدنی نسبت به سایر عناصر آلی و معدنی بالاتر مشاهده شد. اثر عناصر موردبررسی بر وزن جوجه های تازه تولیدی (تازه هچ شده) نشان دهنده برتری اثر روی آلی در مقایسه با سایر عناصر آلی و معدنی بود.
نتیجه گیریبه طور کلی تاثیر شکل آلی عناصر بر صفات مورد مطالعه بیش تر از شکل معدنی عناصر مورد مطالعه بود و بیش ترین تاثیر تیمارها بر صفات مورد مطالعه به ترتیب مربوط به روی آلی و کم ترین تاثیر تیمارها بر صفات مورد مطالعه مربوط به منگنز معدنی بود. بر اساس نتایج حال حاضر استفاده از اشکال آلی عناصر معدنی (بخصوص روی آلی) برای بهبود صفات تولیدی و تولیدمثلی مرغ های مادر گوشتی توصیه می شود.
کلیدواژگان: اشکال آلی، عناصر معدنی، قابلیت جوجه درآوری، مرغ مادر گوشتی، نرخ باروری -
صفحات 107-119هدف
به دلیل توسعه مقاومت به داروهای ضد کرمی رایج، پژوهش گران به دنبال راه های کارآمد و مقرون به صرفه برای مقابله با عفونت های انگلی هستند. نانوذرات به دلیل اندازه نانو مقیاس و سطح واکنش پذیری بالا در حال حاضر برای کاربردهای زیست پزشکی استفاده می شوند. باتوجه به شیوع بالای تریکواسترونژیلوزیس در نشخوارکنندگان کوچک هرگونه اختلال در سیرتکاملی مراحل پیش انگلی می تواند نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از بیماری داشته باشد. نانوذرات به عنوان یک عامل ضد انگلی جدید، ایمن، ارزان و در دسترس می تواند نقش مهمی در کاهش میزان استرونژیلوزیس گوارشی در نشخوارکنندگان داشته باشد.
روش پژوهشتعدادی نمونه مدفوع گوسفندی پس از جمع آوری مستقیم از رکتوم حیوان، از نظر آلودگی به تخم های استرونگل فرم به کمک روش شناورسازی مدفوع بررسی انگلی انجام گرفت. سپس کشت مدفوع بر روی نمونه های آلوده به تخم های استرونگل فرم در شرایط دمایی و رطوبت مناسب در مدت هفت تا 10 روز صورت گرفت. پس از 24 تا 48 ساعت از کشت، نوزادان مراحل اول و دوم (L1 و L2) تریکوسترونژیلیدهای موجود در محیط کشت به کمک روش برمن جمع آوری و در مواجه با اکسید نانوذرات فلزی مانند آلومینیوم، روی و آهن در ترکیب با دی متیل سولفوکساید (DMSO) پنج درصد و یک بار بدون حضور DMSO قرار گرفتند. هم چنین نوزادان مرحله سوم عفونت زای (L3) تریکوسترنژیلیدها پس از کشت مدفوع و جداسازی توسط روش برمن در معرض اکسید این نانوذرات قرار گرفتند. سپس میزان مرگ ومیر هریک از نوزادان در زیر استریومیکروسکوپ با توجه به حرکت آن ها موردبررسی و شمارش قرار گرفت. از آب مقطر و آلبندازول به ترتیب به عنوان کنترل منفی و مثبت آزمایشات استفاده گردید. به منظور بررسی فراساختاری سطح کوتیکول نوزادهای تیمارشده با نانوذرات، تعدادی نوزاد L3 تریکوسترونژیلید قبل از مواجهه با نانوذرات و پس از مواجهه به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) آماده سازی گردیدند.
یافته هادرصد مرگ ومیر واقعی در نوزادان L1 و L2 تیمارشده با اکسیدآلومینیوم در غلظت های 02/0 و 04/0 و 06/0 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب 23/9 و 66/44 و 85/70 درصد، اکسیدروی به ترتیب 03/43، 30/51 و 92/95 درصد و اکسید آهن به ترتیب 84/33، 42/96 و 48/98 درصد بود. در گروه تیمار مواجه نانوذرات فلزی با لارو L3، مرگ ومیری مشاهده نگردید. در تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده گردید، لایه کوتیکولی لاروهای L1 و L2 تریکوسترونژیلیدهای تیمارشده با نانوذرات اکسید آهن واجد ظاهری ناصاف و چروکیده در مقایسه با ظاهر صاف و یکنواخت لاروهای طبیعی بودند.
نتیجه گیریبراساس نتایج حاصل و با توجه به ارزانی قیمت و در دسترس بودن نانوذرات آهن و روی می توان از آن ها به عنوان عامل پیشگیرانه از بیماری های تریکوسترونژیلوزیس نشخوارکنندگان کوچک در مراتع به طور وسیع استفاده نمود.
کلیدواژگان: اکسیدآلومینیوم، اکسید آهن، اکسید روی، تریکوسترونژیلید، نانو ذرات
-
Pages 1-14Objective
Identifying selection signatures can provide valuable insights into genomic regions that are under positive selection, which in turn leads to a better understanding of genotype-phenotype relationships Over the past few decades,, selection programs in broiler chicken have been based on fast growing and increased feed efficiency. On the other hand, this selection for rapid growth has been resulted an accumulation of fatty tissue and decrease of chicken meat quality, it has been new challenges in poultry breeding due to genetic correlation between rapid growing and fat deposition. The aim of the present study was to identify genomic regions under positive selection associated with body fat deposition in seven-week-old broiler chickens using a statistical method based on linkage disequilibrium.
Materials and MethodsIn the present study, a total 475 chickens from two chicken lines divergently selected were obtained using the Illumina chicken 60 K SNP chip. The broilers used in this study were from two Chinese broiler lines. In the first step, for the detected regions of the genome were evaluated using the XP-EHH method based on linkage disequilibrium using Selscan software v.2.0. Candidate genomic regions and genes were identified by SNPs located at 1% upper range of XP-EHH values in ten creeping windows. Finally, GeneCards and DAVID databases were also used to interpret the function of the obtained genes. Additionally, the latest published version of Animal genome database was used for defining QTLs associated with fat deposition traits in identified locations.
ResultsCandidate genes STAB2, TAPT1, JDP2, FNDC3B, PTPN11, ADIPOR1 and SLC44A3 obtained these regions. Further investigation using bioinformatics tools showed these genomic regions overlapped with lipid metabolism, fatty acid transport, lipoprotein receptors, glucose metabolism and homeostasis. Various genes that were founded within these regions can be considered as candidates under selection based on function. Also, a survey on extracted QTLs showed that these QTLs involved in some economically important traits in chicken such as abdominal fat weight and carcass fat weight traits.
ConclusionHowever, will be necessary to carry out more association and functional studies to demonstrate the implication of genes obtained from association analyses. Identifying important economic traits and locating parts of the genome that have changed as a result of selection could be used in poultry breeding programs. The results of our research can be used to understand the genetic mechanism controlling fat deposition trait and using these findings could potentially be useful for genetic selection in chicken for increasing body weight while reducing body fat deposition during a broiler breeding.
Keywords: Abdominal Fat, Candidate Gene, Chicken, Linkage Disequilibrium, Signature Of Selection -
Pages 15-25Objective
Proper raising of suckling calves is important in creating a profitable productive herd. In this regard, the three important principles of nutrition, preservation of the environment and disease control will be effective in reducing losses caused by losses from birth to weaning. In recent years, efforts have been made in calf nutrition to find the best combination of starter diets to justify the best growth and health. Grain processing makes starch available to microbes and increases the rate and extent of starch degradation in the rumen. Considering that there is little information about the effect of barley processing on feed intake and performance behavior in dairy calves, therefore, this study aims to compare non-steamed flaked barley with milled barley on performance, fecal score, chewing behavior and blood parameters of Holstein suckling calves.
Materials and MethodsIn this study, 12 Holstein female calves aged 20 to 25 days and an initial body weight of 44±2.7 kg were used in two treatments and six replications. The treatments included: 1- starter diet containing milled barley, and 2- starter diet containing non-steamed flaked barley. The duration of the trial period was 35 days. The experimental diets were isoenergetic and isonitrogenous. On the 58th and 59th days of the experiment, feed intake behavior was calculated by recording activity for 24 hours. During the research period, the calf fecal score was also checked. To measure blood parameters on the 35th day of the experiment, blood was taken four hours after morning feeding using heparinized venoject tubes from the jugular vein of the calves.
Results and DiscussionThe results comparing the effect of milled and non-steamed flaked barley on the performance of Holstein calves showed that there is a significant difference between the calves fed non-steamed flaked barley in terms of final weight, weight changes, average daily gain (ADG), dry matter intake (DMI) and feed conversion ratio (FCR) than calves fed milled barley (P<0.05). The calves fed non-steamed flaked barley had more weight changes (11.66) during the experimental period. There was a significant difference in eating behavior, rumination, chewing and rest of calves between experimental treatments (P<0.05). The fecal consistency score, the number of calves with diarrhea and the average days with diarrhea were not affected by the treatments Blood glucose concentration of calves fed non-steamed flaked barley was higher than that of calves consumed milled barley (P<0.05). However, blood concentrations of triglyceride, cholesterol, urea, total protein, albumin, globulin and their ratio were not affected.
ConclusionThe results of the present study showed that the use of non-steamed flaked barley compared to milled barley increased DMI and ADG, and improved FCR and eating behavior of dairy calves.
Keywords: Barley Processing, Fecal Score, Suckling Calf, Weight Gain -
Pages 27-41Objective
The various challenges that cows face in late pregnancy have lasting effects, affecting aspects of the calf's metabolism at birth and post-colostrum immunity. On the other hand, the increase in oxidative stress and excessive production of free radicals during the transfer period affects the growing fetus. This effect can alter the ability of calves to defend themselves against pathogens and cope with stressors, leading to changes in body weight, performance and skeletal development during the critical first month of life. Identifying and optimizing the effect of specific nutrients in the animal health program can be an efficient management strategy to reduce oxidative stress and inflammation associated with the transition period, followed by immune disorders and impaired health and growth of calves; In this regard, vitamins and minerals are known for their anti-inflammatory and anti-oxidative properties. Providing essential micronutrients to the mother during pregnancy is an effective way to meet the needs of the baby.
Material and MethodsThis experiment was conducted in order to investigate the effect of injecting minerals and vitamins in the late pregnancy of cows on performance, stool consistency, some blood metabolites, antioxidant status and skeletal growth indicators of their calves. For this purpose, 32 pregnant cows were selected based on the calving cycle, age, body weight and body condition score and were divided into 4 treatments and 8 repetitions in the form of a completely randomized design. Experimental treatments included: 1) control group (no vitamin and mineral supplement injection), 2) treatment receiving injectable vitamin supplement, 3) treatment receiving injectable mineral supplement and 4) treatment receiving vitamin and mineral supplement injection together. Supplements were injected 28 days before calving. After birth, calves born from each group were examined for 35 days. Blood samples were taken from calves at the end of the ex-perimental period (35 days after birth) to measure blood parameters.
Results and DiscussionThe results showed that birth weight, day 35 weight, daily weight gain and total dry matter consumption of calves born from mothers receiving minerals, vitamins and minerals and vitamins were increased compared to the control group (P≥0.05). In the treatments receiving minerals, vitamins, and minerals and vitamins, an increase in colostrum IgG, IgG consumed by each calf, and serum IgG of calves was observed at birth and three days after birth (P≥0.05). Also, maternal injection of minerals and vitamins improved stool consistency and reduced the number of animals suffering from diarrhea; So that the best result was obtained from the simultaneous injection of minerals and vitamins (P≥0.05). On the other hand, the concentration of glucose, total protein and albumin of calves receiving maternal minerals, vitamins and minerals and vitamins were associated with a significant change compared to the control treatment (P≥0.05). Maternal injection increased the activity of glutathione peroxidase and decreased the total antioxidant status in calves compared to control calves (P≥0.05). The superoxide dismutase enzyme activity of calves born from the group receiving minerals and vitamins at the same time was associated with an increase, and the highest change in catalase activity was related to calves receiving treatment of minerals, and minerals and vitamins. In the calves born from the treatments receiving minerals, vitamins and minerals and vitamins, the height of the withers on the 28st day was increased compared to the control calves (P≥0.05).
ConclusionIn general, the simultaneous injection of minerals and vitamins to animals in the transition period before calving is recommended due to better performance and improvement of the immune system and health of their calves.
Keywords: Calves, Minerals, Performance, Transition Period, Vitamins -
Pages 43-55Objective
The physical characteristics and nutrient balance of feed are among the most critical factors influencing animal health, performance, and feeding behavior of livestock. These factors not only have a direct impact on meeting the nutritional requirements of livestock but also play a key role in enhancing production efficiency, improving product quality, and mitigating nutrition-related diseases. This study aimed to evaluate the effects of feed physical form during late gestation and early lactation in ewes on blood metabolites, antioxidant status, and lamb performance after birth.
Materials and methodsThis study was conducted using 36 Mehraban breed ewes with an average body weight of 50.17±2.09 kg and an average age of three to four years in a completely randomized experimental design. The experimental treatments included: 1- mash concentrate, 2- pelleted concentrate, and 3- pelleted total mixed ration (TMR). Experimental treatments were provided to ewes during the last two months of pregnancy and the first month of lactation. To evaluate blood biochemical parameters and antioxidant status, blood samples were collected from the ewes at three times (30 days before lambing, day of lambing, and 30 days after lambing) before the morning feeding. Milk yield and milk fat content were also assessed on day 21 postpartum. Also, the performance of the lambs was evaluated by weighing them on the day of birth and weekly until the end of the trial.
ResultsThe results indicated that feed intake during in the pre- and post-partum periods, as well as milk production, was higher in ewes fed with pelleted TMR and pelleted concentrate compared to those fed with mash concentrate (P<0.05), while the milk fat percentage was not affected by the experimental treatments. Feeding pelleted TMR and pelleted concentrate significantly increased serum glucose and urea concentrations (P<0.05), while other blood parameters, such as cholesterol, triglycerides, total protein, and liver enzymes, were not influenced by the experimental treatments. Also, feeding ewes with pelleted feed led to a significant reduction in malondialdehyde concentration and an increase in total antioxidant capacity at certain time points (P < 0.05), indicating a reduction in oxidative stress in animals fed this type of feed. In addition, body weight and daily weight gain of lambs were affected by the physical form of the feed consumed by the ewes at certain time points. Lambs born to ewes fed with pelleted TMR and pelleted concentrate had higher weight and daily weight gain between days seven and 30 of age than those born to ewes fed with mash concentrate (P<0.05). However, no significant difference was observed in lamb birth weight between different treatments.
ConclusionsOverall, the results of this study indicated that feeding ewes with pelleted TMR and pelleted concentrate during late pregnancy and early lactation can improve ewe performance, improve lamb performance, increase certain biochemical parameters, and enhance the antioxidant status of the ewes' blood. These findings emphasize the effective role of the physical form of feed as an effective tool in optimizing animal health, production performance, and welfare.
Keywords: Antioxidant Capacity, Ewe, Pellet, Performance, Physical Form Of Feed -
Pages 57-69Objective
The use of probiotics and medicinal plants as growth promoters and alternatives to antibiotics in the diet of broiler chickens leads to the prevention of the the growth of harmful intestinal bacteria, including coliforms, increased resistance to pathogens, promotes the synthesis of antioxidants and antibacterials, stimulates local immunity, and improves immune system function. Therefore, this study aimed to investigate the effect of adding sea galangal (Alpinia officinarum) powder and probiotics on growth performance, carcass characteristics, blood cell population, caecal bacterial population, and ileum tissue morphology of Japanese quail under heat stress conditions
Materials and MethodsThe experiment was conducted using 480 quail chicks in a completely randomized design with 24 experimental units, six treatments, and four replications. Experimental treatments included: 1- Control (basal diet without galangal powder or probiotics); 2- Basal diet with 50 mg of galangal powder; 3- Basal diet with 100 mg of galangal powder; 4- Basal diet with 50 mg of galangal powder+ 0.2 g/kg lactofeed probiotic; 5- Basal diet with 100 mg of galangal powder+ 0.2 g/kg lactofeed probiotic; 6- Basal diet with 0.2 g/kg lactofeed probiotic only. Performance traits (weight gain, feed intake, and feed conversion ratio) of quail chicks were evaluated at 10, 20, and 35 days of age and over the whole period. Carcass characteristics, blood cells, caecal bacterial populations, and ileum tissue morphology were also assessed.
ResultsThe use of galangal powder and probiotics significantly improved feed intake and feed conversion ratio under heat stress conditions. Carcass yield was higher in quail that received galangal powder + probiotics (P<0.05). The heterophil level and heterophil-to-lymphocyte ratio and lymphocytes count in quail fed diets containing galangal powder and probiotics were lower than in the control group under heat stress conditions (P<0.05). The population of lactic acid bacteria in the cecum of birds fed diets containing galangal powder and probiotics was higher than in other treatments (P<0.05). Under heat stress conditions, the total bacterial population and the population of cecum coliforms were higher in the control treatment than in other experimental groups. Villus height, crypt thickness, and the villus height-to-crypt depth ratio in the ileum tissue were higher in birds fed 50 mg of galangal powder+ 0.2 g/kg probiotic than in the control treatment under heat stress conditions (P<0.05); while the highest crypt depth was observed in birds fed the control treatment. The parameters of crypt diameter, inner and outer muscle layer thickness of ileum tissue were not affected by any of the experimental treatments under heat stress conditions.
ConclusionsIn conclusion, adding 50 mg of sea galangal powder + 0.2 g/kg lactofeed probiotics to the basal diet under heat stress conditions significantly improved carcass yield, caecal bacterial population, blood cell counts, and ileum tissue morphology of Japanese quail.
Keywords: Antibiotic, Antioxidant, Coliform, Medicinal Plants -
Pages 71-92Objective
Optimizing the balance between metabolizable energy (ME) intake and expenditure is essential for broiler diet formulation and levels of other dietary nutrients for efficient conversion of feed into muscle mass. The Arian broiler is one of the meat breeds that originated in Iran and given that several decades have passed since the Arian line entered in the Iran; it is necessary to conduct continuous nutritional experiments to more accurately estimate their requirements in terms of improving growth, feed conversion ratio (FCR), carcass efficiency and increasing muscle mass by increasing the density of nutrients such as amino acids (AA). Therefore, the objective of this study was to investigate the effects of dietary energy and AA levels on growth performance and nutrient digestibility of Arian broilers.
Materials and MethodsThe effects of dietary energy and AA levels on growth performance and nutrient digestibility of Arian broiler chickens was investigated with a total of 720 one-day old broiler chicks in a completely randomized design with six treatments, five replicates and 24 birds per each for 42 days. The experimental treatments included T1:control diet (energy and amino acid levels throughout the breeding period accordance with the guidelines for the Arian broiler strain), T2:diet with less energy level during the starter and grower periods and then according to the Arian requairements guide until the end of the period, T3:diet with less energy and amino acid levels during the starter and grower periods and then according to the guide until the end of the period, T4:diet with less energy level during the starter and grower periods and then higher amino acid levels in the finisher period, T5:diet with less energy and amino acid levels in the starter and grower periods and then higher amino acid levels in the finisher period, T6:starter and grower period diet according to the Arian requairements guide and then higher amino acid levels in the finisher period.
ResultsThe daily weight gain of birds fed T6 increased compared to T3 and T5 (P<0.05). Birds that received T6 had a higher glucose level and lower low-density lipoprotein, compared to the birds that received the control diet (P<0.05). The relative breast weight and production index of birds that were fed T6 increased compared to the birds that fed T1 and T3 (P<0.05).
ConclusionThe economic calculations of the design showed that it is possible to use the advantage of the energy and amino acid levels in the diet of Arian broilers. Overall, feeding a starter and grower period diet according to the Arian requairements guide and then higher amino acid levels in the finisher period which had positive effects on growth performance and economic indicators in Arian broilers, is recommended.
Keywords: Arian Broiler, Blood Serum Metabolites, Daily Weight Gain, Economic Indicators -
Pages 93-105Objective
The present study aimed to investigate the effects of organic and inorganic forms of copper, zinc, and manganese on broiler breeder hens' productive and reproductive performance of Ross 308 broiler breeders at 33 and 36 weeks.
MethodIn this study, 240 hens and 30 roosters of Ross 308 strain were used in 30 experimental pens. This research was carried out as a factorial experiment 2×3 with three types of minerals (copper, zinc, and manganese) and two forms (organic and inorganic) in a completely randomized design with six treatments, five replications, and 8 hens and one rooster in each replication. Weeks 29 to 32 were considered as the adaptation period. The experimental treatments included: 1) diet containing inorganic zinc, 2) diet containing organic zinc, 3) diet containing inorganic copper, 4) diet containing organic copper, 5) diet containing inorganic manganese, and 6) diet containing organic manganese. The required amount of elements in inorganic form was 16 mg/kg for copper (copper sulfate), 90 mg/kg for zinc (zinc sulfate) and 130 mg/kg for manganese (manganese sulfate) and the recommended amount of elements in organic form in the present study was 13.33 mg/kg for copper (copper-methionine), 48.65 mg/kg for zinc (zinc-methionine) and 73.86 mg/kg for manganese (manganese-methionine). The data obtained by LSmeans method were analyzed by SAS statistical software.
ResultsThe results indicated that the use of diets containing organic forms of elements had a significant effect on egg production traits, including egg production rate, egg mass, egg weight, hatchable eggs, fertility rate, hatchability, and the weight of hatched chicks (P< 0.05). Specifically, organic zinc enhanced the percentage of egg production, egg weight, and egg mass during weeks 33 and 36 of the study. However, inorganic zinc demonstrated a better effect on egg mass compared to inorganic manganese (P< 0.05). Furthermore, the effect of organic and inorganic copper, as well as inorganic zinc, on the percentage of egg production in these weeks was significantly greater than that of inorganic manganese (P< 0.05). Similarly, regarding egg weight, a significant positive effect was observed from the combination of organic copper and inorganic zinc, which performed better than inorganic copper and organic and inorganic manganese (P< 0.05). The results also revealed that the effect of organic zinc on the percentage of hatchable eggs was significantly greater than that of other organic and inorganic elements among the treatments in the weeks studied (P< 0.05). In addition, the findings regarding hatchability indicated that the effects of both organic and inorganic zinc surpassed those of other elements (P< 0.05). The influence of these elements on the fertility rate was also significant, with organic and inorganic zinc exhibiting a higher effect than other organic and inorganic elements (P< 0.05). Lastly, the impact of the studied elements on the weight of freshly hatched chicks demonstrated the superiority of organic zinc compared to other organic and inorganic elements.
ConclusionsIn general, the effect of organic form of elements on the studied traits was greater than the inorganic form of elements, and the highest and lowest effect of the treatments on the studied traits were related to organic zinc and inorganic manganese, respectively. Based on the present results, the use of organic forms of elements (especially organic zinc) is recommended to improve the production and reproductive traits of broiler breeders.
Keywords: Broiler Breeders, Element Minerals, Fertility Rate, Hatchability, Production Performance -
Pages 107-119Objective
Due to the development of resistance to common anthelmintic drugs, researchers are looking for efficient and cost-effective ways to combat parasitic infections. Nanoparticles are currently being used for biomedical applications due to their nanoscale size and high reactivity. Given the high prevalence of trichostrongylosis in small ruminants, any disruption in the development of the proparasitic stages can play an important role in the control and prevention of the disease. Nanoparticles, as a new, safe, cheap and available antiparasitic agent, can play an important role in reducing the incidence of gastrointestinal strongylosis in ruminants.
MethodA number of sheep feces samples were collected directly from the rectum of the animal and examined for parasitic infections with Strongyloides eggs using the fecal flotation method. Then, feces culture was performed on samples infected with Strongyloides eggs under appropriate temperature and humidity conditions for seven to 10 days. After 24 to 48 hours of cultivation, the first and second stage (L1 and L2) trichostrongylid larvae in the culture medium were collected using the Berman method and exposed to metal nanoparticle oxides such as aluminum, zinc, and iron in combination with 5% dimethyl sulfoxide (DMSO) and once without DMSO. Also, the third stage (L3) trichostrongylid larvae were exposed to these nanoparticles after stool culture and isolation using the Berman method. Then, the mortality rate of each larva was examined and counted under a stereomicroscope according to their movement. Distilled water and albendazole were used as negative and positive controls of the experiments, respectively. In order to examine the ultrastructural surface of the larvae cuticle treated with nanoparticles, a number of L3 trichostrongylid larvae were prepared before exposure to nanoparticles and after exposure using a scanning electron microscope (SEM).
ResultsThe real mortality rates of L1 and L2 larvae treated with aluminum oxide at concentrations of 0.02, 0.04, and 0.06 mg/ml were 23.9, 44.66, and 70.85%, respectively, zinc oxide were 43.03, 51.30, and 95.92%, respectively, and iron oxide were 84.33, 42.96, and 48.98%, respectively. No mortality was observed in the treatment group exposed to metal nanoparticles in L3 larvae. In the scanning electron microscope images were observed the cuticular layer of L1 and L2 trichostrongylid larvae treated with iron oxide nanoparticles had a rough and wrinkled appearance compared to the smooth and uniform appearance of the normal larvae.
ConclusionBased on the resultsy, and considering the low price and availability of iron and zinc nanoparticles, they can be widely used as a preventive agent against trichostrongylosis in small ruminants in pastures.
Keywords: Aluminum Oxide, Iron Oxide, Nanoparticles, Trichostrongylide, Zinc Oxide