فهرست مطالب

نشریه مطالعات توسعه و مدیریت منابع
پیاپی 8 (زمستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/12/08
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 1-12زمینه و هدف
کارایی هر یک از کارکنان یک سازمان تعیین کننده اثربخشی آن است. هدف این مطالعه بررسی رابطه بین شیوه های مدیریت منابع انسانی (HRM) و اثربخشی سازمانی با عملکرد کارکنان به عنوان یک متغیر میانجی است.
روش تحقیقاین پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق 200 نفر از کارکنان شرکت بیمه ایران در استان اصفهان می باشد که با استفاده ار روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 127 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و Amos استفاده شد.
یافته هایافته ها نشان داد که بین شیوه های مدیریت منابع انسانی (HRM) و اثربخشی خدمات با توجه به نقش میانجی عملکرد کارکنان در شرکت بیمه ایران در استان اصفهان ارتباط معنادار وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که ارتباط بین متغیرها نیز معنادار می باشد.
نتیجه گیرینتایج بدست آمده نشان می دهد که استراتژی های منابع انسانی و عملکرد کارکنان منجر به بهبود و اثربخش ارائه خدمات به مشتریان در شبکه گسترده بیمه ایران در استان اصفهان می شود.
کلیدواژگان: شیوه های مدیریت منابع انسانی، اثربخشی سازمانی، عملکرد کارکنان -
شناسایی عوامل مدیریت استعداد دانشجویان با رویکرد توسعه پایدار و ارائه الگوی آن با رویکرد تحلیل مضمونصفحات 13-24
پرورش و بهره برداری از استعدادهای این نخبگان جوان وظیفه ای اساسی و حیاتی بر عهده سازمان ها و نهادهای آموزشی است. با توجه به این واقعیت، مدیریت استعداد دانش آموزان با رویکرد توسعه پایدار به عنوان رویکردی نوین و کارآمد برای رشد مستمر و پایدار استعدادهای دانش آموزان مورد توجه قرار گرفته است. لذا هدف پژوهش شناسایی عوامل مدیریت استعداد دانش آموزان با رویکرد توسعه پایدار و ارائه مدل می باشد. در این راستا پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی و با استفاده از روش تحلیل مضمون براون و کلارک قرار گرفته است. در این پژوهش با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از صاحب نظران شامل اساتید، مدیران ارشد و اعضای هیات علمی، اطلاعات از طریق نمونه گیری هدفمند جمع آوری شد. سپس با استفاده از روش تحلیل موضوعی، اطلاعات استخراج شده از متون و مصاحبه ها دسته بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین برای اطمینان از روایی پژوهش، علاوه بر اعمال استراتژی حساسیت محقق در فرآیند تحقیق، یافته ها در اختیار 3 نفر از کارشناسان دانشگاه قرار گرفت و مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد که عوامل مدیریت استعداد دانش آموزان با رویکرد توسعه پایدار باید دارای ویژگی هایی مانند عوامل درونی، عوامل بیرونی، عوامل کلان، عوامل خرد و عوامل سازمانی باشند. همچنین با اجرای برنامه های آموزشی، پرورش مهارت های عملی، تشویق به مشارکت در فعالیت های مرتبط با جامعه و ارتباطات صنعتی می توان استعدادهای دانش آموزان را به طور پایدار شکوفا کرد
کلیدواژگان: مدیریت استعداد، دانشجویان، توسعه پایدار، تحلیل مضمون -
صفحات 25-38
امروزه نخستین و مهمترین محدودیت برای حل مسائل روزافزون شهری و ناکارآمدی خدماترسانی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، نداشتن مشارکت شهروندان در مدیریت و برنامهریزی شهری است که در نهایت به موفق نشدن چشماندازهای پیشبینیشده شهری و نارضایتی شهروندان منتهی میشود. شناسایی شاخصهای موثر در بهرهوری شهرداریها بر اساس حکمروایی خوب میتواند در جهت نیل به این مهم صورت گیرد. روش تحقیق در این پژوهش آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) است. در این پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. بعد از کدگذاری شاخصها و حذف کدهای ناقص و نامرتبط تعداد 161 کد گزینشی(شاخص) بدست آمد. بعد از تعریف و بازبینی مکرر تمهای اصلی و فرعی 13 تم فرعی و تعداد 5 تم اصلی به صورت نهایی ارائه گردید. در نهایت داده های کیفی از طریق مصاحبه نیمهساختارمند توسط 20 نفر از خبرگان دانشگاهی مورد بررسی دقیق قرار گرفت. نتیجه این بررسی منجر به کاهش کدهای گزینشی از 161 به 78 کد گردید و در تمهای اصلی و فرعی تغییری ایجاد نگردید. نتایج بدست آمده بیانگر اینست که بهرهوری براساس حکمروایی خوب مجموعه عوامل ساختار مدیریتی(کارایی و اثربخشی، بینش راهبردی و انعطاف پذیری)، مشارکت(مشارکت و اجماعسازی)، حاکمیت قانون(حاکمیت قانون و ثبات سیاسی و عدم خشونت)، ساختار حقوقی(عدالت، مهار فساد و شفافیت) و ارزیابی و پاسخگویی(پاسخگویی، ارزیابی عملکرد و مسئولیت پذیری) را شامل میشود.
کلیدواژگان: بهره وری، بینش راهبردی، حکمروایی خوب، لرستان -
صفحات 39-52
تحقیق حاضر با عنوان " تحلیل رابطه یکپارچگی زنجیره تامین با کارایی عملیاتی" در سال 1403 انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل 60 نفر از کارکنان شرکت صنعتی ساراوید می باشد، که با توجه به کوچک بودن جامعه آماری، تعداد 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است. در این پژوهش جهت گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده گردید. جهت تدوین مبانی نظری و پیشینه تحقیق از روش کتابخانه ای و جهت گرد آوری داده ها از نمونه با استفاده از پرسشنامه؛ از روش میدانی استفاده شد. برای اندازه گیری شاخص های تحقیق، جمع آوری داده ها و اطلاعات لازم از پرسشنامه های استاندارد کارایی عملیاتی (کدوری، 1401) و پرسشنامه یکپارچگی زنجیره تامین (کاپتین و آولینو، 2021)، استفاده گردید. روایی سئوالات پرسشنامه با توجه به تایید اساتید و پایایی با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. نتایج آزمون فرضیات تحقیق نشان داد که بین یکپارچگی زنجیره تامین با کارایی عملیاتی رابطه معناداری وجود دارد.
کلیدواژگان: یکپارچگی زنجیره تامین، کارایی عملیاتی، شرکت ساراوید -
صفحات 53-62مقدمه
در حال حاضر دانشگاه ها به عنوان عامل کلیدی توسعه اجتماعی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جوامع بشری نقش حیاتی در امور آموزش و سرمایه انسانی ایفا میکند.تجزیه و تحلیل عوامل موثر در رشد و توسعه جوامع بشری اعم از پیشرفته در حال رشد بیانگر آن است که کارآمد و اثر بخش بودن نظام آموزشی در هرکشور به رشد و توسعه همه جانبه آن کشور کمک شایانی میکند.اعضای هیات علمی به عنوان یکی از بزرگترین سرمایه های هرجامعه و نیز یکی از پر اهمیت ترین عناصر نظام آموزشی نقشی بس حساس و سرنوشت ساز در تربیت نیروی متخصص ایفا میکند و ثمره تلاش آنها در نهایت،رشد و توسعه جوامع بشری را در پی دارد.هدف این پژوهش بررسی رابطه بین پیش بینی ابعاد تاب اوری بر روی کیفیت زندگی کاری در بین اعضا هیات علمی دانشگاه ازاد در واحد شیراز می باشد.
روشپژوهش حاضر از نوع کاربردی است که با استفاده از روش پژوهش همبستگی انجام خواهد شد،زیرا به تبیین رابطه بین متغیرها و پیش بینی متغیرها پرداخته است .جامعه اماری مورد مطالعه در این پژوهش تعداد360 نفر از اعضا هیات علمی دانشگاه ازاد واحد شیراز می-باشند.نمونه انتخاب شده در بین این جامعه براساس جدول مورگان برابر 186 نفر میباشد.
یافته هانتایج پژوهش حاکی از ان است که هوش اخلاقی و تاب اوری میتوانند بر روی کیفیت زندگی کاری اعضا هیات علمی در واحد شیراز تاثیر گذار باشد.
نتیجه گیریهوش اخلاقی و تاب اوری روانشناختی از عواملی هستند که بر میزان کیفیت زندگی کاری اعضا هیات علمی دانشگاه ازاد تاثیر دارند.
کلیدواژگان: هوش اخلاقی، تاباوری روانشناختی، کیفیت زندگی کاری، دانشگاه ها -
صفحات 63-74
هدف پژوهش حاضر مطالعه و ارایه یک مدل ارزیابی مالی و فنی و اقتصادی در صنایع پتروشیمی همت می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و برحسب نوع داده، آمیخته(کیفی-کمی)؛ روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان این حوزه می باشد. جهت شناسایی متغیرها با استفاده از فن دلفی مصاحبه ها تجزیه و تحلیل شدند و متفیرها استخراج گردید و در نهایت با نظرخواهی از خبرگان و استفاده از مقایسات زوجی و روش سوارا داده ها تحلیل و متغیرها اولویت بندی شدند و در نهایتا مدل نهایی این پژوهش به دست آمد. نتایج نشان داد که مدل ارزیابی شامل سه متغیر اصلی تامین مالی شامل صکوک، درآمد، سرمایهو استقراض، پنج متغیر اقتصادی شامل نوع تکنولوژی، میزان مصرف انرژی، آلایندگی زیست محیطی، خدمات پس از فروش، انطباق با دانش موجود، عضویت در زنجیره تامین جهانی و شش متغیر فنی شامل عمر اقتصادی، تعداد تولید، وجوه استهلاکی، هزینه، شاخص های حسابداری می باشد. همچنین نتایج رتبه بندی نشان داد شاخص اقتصادی اولویت اول، شاخص فنی اولویت دوم و شاخص تامین مالی در اولویت سوم قرار می گیرد. بنابراین پیشبرد روش های ارزیابی پروژه های پتروشیمی در همت، می تواند به بهبود شیوه های صنعت و ترویج توسعه پایدار در این بخش کمک کند.
کلیدواژگان: صنایع پتروشیمی همت، مدل ارزیابی، تامین مالی، فنی، اقتصادی، روش سوارا. -
صفحات 75-86
تسهیم دانش از مباحث جدید و مهم در علم مدیریت دانش است همان گونه که مستحضرید داشتن دانش و تجربیات تخصصی در هر سازمان مزیت فردی برای افراد ایجاد می کند که این امر گرایش افراد را به اشتراک دانش و تجربیات تحت الشعاع قرار می دهد . پژوهش های متفاوتی در عصر حاضر به بررسی عواملی پرداخته اند که گرایش افراد را به تسهیم دانش تحت تاثیر قرار داده اند . ازاین رو تحقیق حاضر باهدف بررسی و شناخت تاثیر رشد سلسله مراتبی ، پاداش از محل آموزشی ، هم افزایی عوامل فردی ، پاداش گروهی ، حمایت سازمانی ، هم افزایی عوامل سازمانی و هم افزایی جمعی بر تمایل به اشتراک دانش در دستور کار قرارگرفته است . این پژوهش از جنبه هدف ، کاربردی و از جنبه روش گردآوری داده ها ، یک تحقیق توصیفی از قالب پیمایشی است . جامعه آماری تحقیق کارکنان سازمان صنعت ، معدن و تجارت در استان خوزستان که برابر با آمار سازمان صنعت معدن و تجارت تعداد 214 نفر که حجم نمونه 137 نفری انتخاب ، جمع آوری داده ها به صورت پرسشنامه و بررسی آن ها از طریق نرم افزار SPSS 24 انجام شده است . یافته های تحقیق نشان می دهد که ادعای اینکه رشد سلسله مراتبی ، پاداش از محل آموزشی ، هم افزایی عوامل فردی ، پاداش گروهی ، حمایت سازمانی ، هم افزایی عوامل سازمانی و هم افزایی جمعی بر تمایل به اشتراک دانش تاثیر دارد به طور قوی مورد تائید واقع شده است . به طورکلی نتایج تحقیق حاکی از آن است که رابطه معنی داری بین موارد مورد تحقیق با افزایش تمایل به مشارکت در تسهیم دانش دیده شده است .
کلیدواژگان: اثربخشی تشویق فردی، اثربخشی تشویق جمعی، اثربخشی و هم افزایی تشویق، تمایل به اشتراک دانش در مقابل تشویق، اشتراک دانش در سازمان -
صفحات 87-96
مدیریت تنوع اثربخش، خواه اجتماعی و خواه فرهنگی باشد ، فقط به مقایسه با دیگران و اختلافات آنها نم یانجامد ، بلکه شناخت اهداف و منافع مشترک مشترک را نیز شامل م یشود و سازما نهای ورزشی نیز از تنوع فزاینده و تاثیرات آن معاف نیستند و ورزش یکی از بخ شهای اصلی است که با تعدد روابط بین افراد از نژادها، فرهنگها، موقعیتهای اجتماعی، خصوصیات جسمی و روحی، شرایط اقتصادی و غیره سرو کار دارد، با تکیه بر تئوریه ای انسجام اجتماعی هدف از این تحقی ق تاثیر مدیریتتنوع بر عملکرد بازیکنان فوتبال باشگا ه های لیگ برتر فوتبال ایران بود. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، براساس گردآوری داد ه ها توصیفی - پیمایشی است. جامعه آمار ی کلیه بازیکنان تیمهای حاضر در لی گ برتر فوتبال بو د) 480 = N(که با استفاده از فرمول کوکران 214 نفر تعیین و به صورت در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داد ه ها از پرسشنام ه های استاندارد فینک و همکاران) 2003 (برای سنجش مدیریت تنوع و مق یاس عملکرد ورزشی چاربانیو و همکاران (2001 (استفاده شده است روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از شاخ صهای مناسب مورد تایید واقع شد همچنی ن جهت تح لیل داد ه ها از مدلیابی معادلات ساختار ی در نرم افزار AMOS کمک گرفته شد. یافته ها نشان داد به طور کلی عملکرد ورزشی از مدیریتتنوع تاثیر میگذارد، اما تاثیر هر کدام از مولفه های مدیریت تنوع بر عملکرد ورزش ی بازیکنا ن متفاوت است. در این راستا تاثیر مدیریت تنوع مط یعان ه بر عملکرد ورزشکاران منفی و معنیدار بود در حال ی که تاثیر مدیریت تنوع واکنشی و مدیریت تنوع فعال بر عملکرد ورزشکاران مثبت و معنیدار بود. بر اساس نتایج اگر در باش گاه های لی گ برتر فوتبال ایران، ر ویکرد مدیریت نسبت به تنوع فعالتر و منعط فتر باشد م یتوان انتظار بهبود بیشتری در سطح عملکرد
کلیدواژگان: لیگ برتر فوتبال، عملکرد ورزشی، مدیریتتنوع فعال، مدیریت تنوع واکنشی
-
Pages 1-12Introduction
The efficiency of each employee of an organization determines its effectiveness. The purpose of this study is to investigate the relationship between human resource management (HRM) practices and organizational effectiveness with employee performance as a mediating variable.
MethodologyThis research is descriptive and correlational. The statistical population of this research is 200 employees of Iran Insurance Company in Isfahan province, and using stratified random sampling, 127 people were considered as the sample size. The main tool of this research was a questionnaire, and in order to analyze the data, the methods of Pearson correlation coefficient and regression analysis were used using SPSS and Amos statistical software.
Results and discussionThe findings showed that there is a significant relationship between human resource management (HRM) practices and service effectiveness regarding the mediating role of employee performance in Iran Insurance Company in Isfahan province. Also, the research results showed that the relationship between the variables is also significant.
ConclusionThe obtained results show that human resource strategies and employee performance lead to the improvement and effectiveness of providing services to customers in the vast insurance network of Iran in Isfahan province.
Keywords: Human Resource Management Practices, Organizational Effectiveness, Employee Performance -
Pages 13-24
Developing and exploiting the talents of these young elites is a fundamental and vital responsibility for educational organizations and institutions. Considering this fact, the management of students' talent with the sustainable development approach has been considered as a new and efficient approach for the continuous and sustainable development of students' talents. Therefore, the aim of the research is to identify the factors of students' talent management with a sustainable development approach and provide a model. In this regard, the current research was conducted with a qualitative approach and in terms of purpose, it is among applied researches and using the Brown and Clark theme analysis method. In this research, by conducting semi-structured interviews with 15 experts, including professors, senior managers, and faculty members, information was collected through targeted sampling. Then, using thematic analysis method, the information extracted from the texts and interviews were categorized and analyzed. Also, to ensure the validity of the research, in addition to applying the researcher's sensitivity strategy in the research process, the findings were provided to 3 university experts and were approved. The results showed that the talent management factors of students with a sustainable development approach should have characteristics such as internal factors, external factors, macro factors, micro factors, and organizational factors. Also, by implementing educational programs, developing practical skills, encouraging participation in activities related to society and industrial communication, students' talents can be developed sustainably and prepare them to enter the labor market. This approach, in addition to increasing students' performance and ability
Keywords: Talent Management, Students, Sustainable Development, Theme Analysis -
Pages 25-38
Today, the first and most important limitation to solving the growing urban problems and inefficiency of service delivery, especially in developing countries including Iran, is the lack of citizen participation in urban management and planning, which ultimately leads to the failure of the predicted urban landscape and citizen dissatisfaction. Identifying effective indicators in the productivity of municipalities based on good governance can help achieve this goal. The research method in this study is a mixed exploratory (qualitative-quantitative) method. Thematic analysis method has been used in this research. After coding the indicators and removing incomplete and irrelevant codes, 161 selective codes (indicators) were obtained. After repeatedly defining and revising the main and sub-themes, 13 sub-themes and 5 main themes were presented in the final form. Finally, the qualitative data was carefully reviewed through semi-structured interviews by 20 academic experts. The result of this study led to a reduction in the number of selective codes from 161 to 78 codes, and there was no change in the main and sub-themes. The results obtained indicate that productivity based on good governance is of a set of factors Includes, management structure (efficiency and effectiveness, strategic vision and flexibility), participation (participation and consensus building), rule of law (rule of law and political stability and non-violence), legal structure (justice, curbing corruption and transparency), and evaluation and accountability (accountability, performance evaluation and accountability).
Keywords: Good Governance, Lorestan, Productivity, Strategic Vision -
Pages 39-52
The current research titled "Analysis of the relationship between supply chain integrity and operational efficiency" was conducted in 1403. The statistical population of this research includes 60 employees of Saravid Industrial Company, which due to the smallness of the statistical population, the number of 60 people was selected as a sample. In this research, two library and field methods were used to collect information. In order to formulate the theoretical foundations and background of the research using the library method and to collect data from the sample using a questionnaire; The field method was used. To measure the research indicators, collect the necessary data and information from the operational efficiency standard questionnaires (Kadori, 1401) and the supply chain integrity questionnaire (Kaptin and Avlino, 2021). The validity of the questions in the questionnaire has been confirmed by the approval of the professors and the reliability has been confirmed using Cronbach's alpha formula. The results of the research hypothesis test showed that there is a significant relationship between supply chain integrity and operational efficiency.
Keywords: Supply Chain Integration, Operational Efficiency, Saravid Company -
Pages 53-62Introduction
Currently, universities as a key factor in the social, economic, cultural and political development of human societies play a vital role in education and human capital. The analysis of the factors affecting the growth and development of human societies, including the advanced and growing ones, shows that It is that the efficiency and effectiveness of the educational system in any country contributes greatly to the comprehensive growth and development of that country. The members of the academic staff as one of the greatest assets of any society and also one of the most important elements of the educational system play a very sensitive and decisive role. It plays a role in the training of expert personnel and the fruit of their efforts ultimately leads to the growth and development of human societies. The purpose of this research is to investigate the relationship between predicting the dimensions of resilience on the quality of work life among the academic faculty members of Azad University in Shiraz .
MethodThe current research is of an applied type that will be carried out using the correlation research method, because it explains the relationship between the variables and the prediction of the variables. The statistical community studied in this research is 360 members of the academic staff of the Shiraz branch of the Azad University. The selected sample among this community is 186 people based on Morgan's table.
FindingsThe results of the research indicate that the dimensions of flexibility and moral intelligence can have an impact on the quality of work life of academic staff members in the Shiraz unit.
ConclusionResilience dimensions and moral intelligence are one of the factors that affect the quality of working life of Azad University faculty members
Keywords: Psychological Resilience, Quality Of Life, Moral Intelligence, Faculty Members -
Pages 63-74
The aim of the current research is to study and present a financial, technical and economic evaluation model in Hemet petrochemical industries. The current research is mixed (qualitative-quantitative) in terms of applied purpose and in terms of data type. The research method is descriptive-survey. The statistical population of the research includes experts in this field. In order to identify the variables, the interviews were analyzed using the Delphi technique, and the differences were extracted, and finally, the data were analyzed and the variables were prioritized by seeking opinions from experts and using paired comparisons and the Soura method, and finally, the final model of this research was obtained. Came. The results showed that the evaluation model includes three main financing variables including sukuk, income, capital and borrowing, five economic variables including the type of technology, energy consumption, environmental pollution, after-sales service, compliance with existing knowledge, and membership in the global supply chain. And six technical variables include economic life, number of production, amortization funds, cost, accounting indicators. Also, the ranking results showed that the economic index is the first priority, the technical index is the second priority, and the financing index is the third priority. Therefore, advancing the evaluation methods of petrochemical projects in Hammet can help improve industry practices and promote sustainable development in this sector.
Keywords: Hemat Petrochemical Industries, Economic Evaluation Model, Technical Evaluation Model, Financial Evaluation Model -
Pages 75-86
Knowledge sharing is considered a difficult task in the organization that would not be possible without the support of the organization. One of the vital factors in the dynamics of organizations and optimal knowledge management is the issue of knowledge sharing in bureaucratic and structure-oriented organizations. Having specialized knowledge and experience in any organization creates an individual advantage for individuals, which overshadows the tendency of individuals to share knowledge and experience . Various studies in the present era have examined the factors that have influenced people's tendency to share knowledge. Therefore , the present study aims to investigate and recognize the impact of hierarchical growth, reward from the educational place, synergy of individual factors, group reward , organizational support , synergy of organizational factors and collective synergy on the desire to share knowledge is on the agenda. This research is applied in terms of purpose and in terms of method , a descriptive survey , the statistical population of the staff of the Mining Industry and Trade Organization in Khuzestan province , which is equal to the statistics of the Mining Organization of 214 people with a sample size of 137 people . It was done as a questionnaire and data analysis was done through SPSS24 software. Findings show that the claim that hierarchical growth, reward from educational place, synergy of individual factors , group reward , organizational support , synergy of organizational factors and collective synergy have an impact on the desire to share knowledge is strongly confirmed .
Keywords: Encouragement Effectiveness Of Individual, Encouragement Effectiveness Of Collective, Encouragement Effectiveness, Synergistic, The Desire To Share Knowledge Versus Encouragement, Knowledge Sharing In Organizations -
Pages 87-96
Effective diversity management, whether social or cultural, does not only lead to comparison with others and their differences, but also includes the recognition of common goals and interests, and sports organizations are not exempt from the increasing diversity and its effects, and sports are one of the main sectors. which deals with the multiplicity of relationships between people from races, cultures, social situations, physical and mental characteristics, economic conditions, etc., relying on the theories of social cohesion, the purpose of this research was the effect of diversity management on the performance of football players in Iran's Premier Football League clubs. . In terms of practical purpose, this research is based on descriptive-survey data collection.The statistical population was all the players of the teams present in the premier football league (N=480) and 214 people were determined using Cochran's formula and were selected as available. In order to collect data, the standard questionnaires of Fink et al. (2003) were used to measure diversity management and the sports performance scale of Charbanio et al. (2001). A structure was used in AMOS software, the findings showed that in general, sports performance is affected by diversity management, but the impact of each component of diversity management on the sports performance of players is different. While the impact of reactive diversity management and active diversity management on athletes' performance was positive and significant. Based on the results, if the management approach towards diversity is more active and flexible in the clubs of the Premier Football League of Iran, we can expect more improvement in the performance level of the athletes .
Keywords: Football Premier League, Sports Performance, Proactive Diversity Management, Reactive Diversity Management