فهرست مطالب

مطالعات تربیتی و روانشناسی - سال دهم شماره 1 (پیاپی 20، 1388)

فصلنامه مطالعات تربیتی و روانشناسی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 20، 1388)

  • 230 صفحه، بهای روی جلد: 1,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/05/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمود مهرمحمدی، مقصود امین خندقی صفحه 27
    در داخل حوزه تعلیم و تربیت، حوزه ای فرعی وجود دارد که «برنامه درسی» نامیده می شود. برنامه درسی به عنوان یک حوزه مطالعاتی، در زمینه مباحث نظری از اختلاف برانگیزترین حوز های معرفت بشری محسوب می شود. یکی از مباحثی که از دیرباز منشا و مصدر این اختلاف نظر بین نظریه پردازان این رشته بوده، ایدئولوژی های برنامه درسی یا نظریه های هنجاری برنامه درسی است. موضوع ایدئولوژی برنامه درسی یکی از مباحث اساسی و پر مناقشه برنامه درسی است. نگاهی گذرا به منابع منتشر شده در حوزه برنامه درسی در دهه های گذشته حاکی از آن است که به این موضوع توجه بسیار جدی شده است؛ به نحوی که آثار قابل ملاحظه ای در این زمینه به رشته تحریر در آمده است. دو تن از صاحب نظران بنامی که در این زمینه آثار معتبری منتشر نموده اند، آیزنر و میلر می باشند. مقاله حاضر بر آن است تا ضمن بررسی عمیق اندیشه های آیزنر و میلر در این زمینه، تنوع برداشت ها از ایدئولوژی های برنامه درسی و دلایل آن را به گونه ای منطقی به تصویر بکشد. برای نیل به این مقصود، ابتدا مروری بر اندیشه های هر دو صاحب نظر شده و پس از آن، با تاملی دوباره در این ایدئولوژی ها، نکات کلیدی اندیشه های این افراد استنتاج گردیده و در نهایت، با مقایسه ایدئولوژی های آیزنر و میلر، تحلیل و نتیجه گیری انجام شده است. به طور کلی، نتایج این مقایسه و ارزیابی نشان می دهد که تفاوت های اساسی و بنیادی در فلسفه و جهان بینی این دو صاحب نظر وجود دارد.
    کلیدواژگان: ایدئولوژی های برنامه درسی، پست مدرنیسم، آموزه های دینی و معنوی، نظریه های توصیفی برنامه درسی، آیزنر، میلر
  • محمد جواد اصغری، محمود دژکام، پرویز آزادفلاح صفحه 47
    در این تحقیق، کنش وری عصب - روان شناختی بین سوء مصرف کنندگان هروئین، سوء مصرف کنندگان تریاک و افراد عادی مورد بررسی قرار گرفته است. دو گروه معتاد (30N =) از طریق پرسشنامه و مصاحبه از بین افرادی که به کلینیک های درمانی جهت ترک مراجعه کردند انتخاب شدند. گروه کنترل (15 N =) با توجه به خصوصیات تاثیرگذار در تحقیق از قبیل سن، تحصیلات، وضعیت اقتصادی و اجتماعی با گروه های معتاد همتا شدند. در این تحقیق علی – مقایسه ای، داده ها با استفاده از دستگاه کرونوسکپ، به صورت موردی جمع آوری گردیدند. نتایج حاصله از اطلاعات جمع آوری شده نشان داد که زمان واکنش بین سه گروه تفاوت معنی دار داشت. در بیشتر سطوح محرک های بینایی و شنوایی، این تفاوت بین دو به دو گروه ها به صورت معنی دار مشاهده گردید. سوء مصرف کنندگان تریاک و سوء مصرف کنندگان هروئین در زمان واکنش کلی با همدیگر تفاوت معنی داری داشتند. همچنین بین زمان واکنش ساده و زمان واکنش پیچیده گروه معتادان با گروه عادی نیز تفاوت معنی داری دیده شد.
    کلیدواژگان: کنش وری، عصب روان شناختی، زمان واکنش، سوء مصرف کنندگان
  • دکترعلیرضا فرنام، مهدی ایمانی، مجید محمودعلیلو، دکترعباس بخشی پور صفحه 63
    هدف از این پژوهش، مقایسه میزان اثربخشی رفتاردرمانی شناختی و فلئوکزتین در بیماران وسواسی-اجباری است. این بررسی از نوع آزمایشی بود. آزمودنی های پژوهش را 42 نفر بیمار وسواسی-اجباری که به صورت جایگزینی تصادفی در سه گروه رفتاردرمانی شناختی، فلئوکزتین و لیست انتظار جای داده شده بودند، تشکیل می دادند. آزمودنی های سه گروه از نظر متغیرهایی چون سن، جنس، سطح تحصیلات و وضیعت تاهل همتاسازی شده بودند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های وسواسی-اجباری مادزلی، افسرد گی بک و اضطراب بک استفاده شد. نمره های به دست آمده از ارزیابی ها در سه مرحله (پیش آزمون، پس آزمون و دو ماه بعد از پس آزمون) به کمک آزمون های آماری تحلیل واریانس چند متغیره یک راهه و آزمون تعقیبی T توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در کاهش علائم وسواسی، رفتاردرمانی شناختی اثر درمانی بیشتری نسبت به فلئوکزتین در کوتاه مدت (05/0 P<) و بلند مدت (01/0 P<) دارد، و این تفاوت بین رفتاردرمانی شناختی و گروه لیست انتظار درکوتاه مدت و بلند مدت معنی دار است (01/0 P<)، اما فلئوکزتین فقط در کوتاه مدت تفاوت معنی داری با گروه لیست انتظار دارد (05/0 P<). در کاهش علائم افسردگی بیماران وسواسی-اجباری هم فلئوکزتین اثردرمانی بیشتری نسبت به رفتاردرمانی شناختی در کوتاه مدت و بلند مدت دارد (05/0 P<). همچنین، این تفاوت بین فلئوکزتین و گروه لیست انتظار در کوتاه مدت و بلند مدت معنی داراست (01/0 P<). در کاهش علائم اضطراب بیماران وسواسی-اجباری هم بین هیچ کدام از گروه ها تفاوت معنی داری وجود ندارد. بر پایه یافته های این پژوهش نتیجه گرفته می شود که رفتاردرمانی شناختی در کاهش علائم وسواسی بیماران وسواسی-اجباری و فلئوکزتین هم در کاهش سطح افسردگی این بیماران اثر درمانی عمده دارند. همچنین، رفتاردرمانی شناختی در طولانی مدت بیشتر از فلئوکزتین اثرات درمانی خود را حفظ می کند.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجبار، رفتار درمانی شناختی، فلئوکزتین
  • محمد یمنی دوزی سرخابی، فاروق امین مظفری صفحه 83
    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عامل هایی است که بتواند تجارب پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید بهشتی را مشخص نماید. جامعه آماری این مطالعه تعداد 85 دانشجوی تحصیلات تکمیلی است که از تاریخ 1/9/1382 الی 1/5/1383 موفق به دفاع از پایان نامه خود شده اند. پرسشنامه PREQ ابزار گردآوری داده ها است. عامل های استخراجی برای برسی تجارب پژوهشی دانشجویان عبارتند از: سرپرستی؛ مهارت ادراکی؛ مهارت عملی؛ جو دانشکده؛ آزمون پایان نامه. این پنج عامل در مجموع 46/64 درصد از واریانس تجارب پژوهشی دانشجویان را تبیین نموده است. در بین این پنج عامل، عامل جو دانشکده با میانگین 26/2 از مقیاس 5 و عامل مهارت عملی با میانگین 78/3 از مقیاس 5 به ترتیب پایین ترین و با لاترین میزان را در دانشگاه داشته اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی در آموزش عالی، تجارب پژوهشی دانشجویان، کیفیت آموزش عالی، تحصیلات تکمیلی
  • مرتضی امیدیان صفحه 101
    پژوهش حاضر به منظور کسب اطلاعاتی درباره وضعیت سلامت روانی دانشجویان و مقایسه آن در دانشجویان دختر و پسر طراحی و اجرا گردید. 554دانشجوی دختر و پسر با توجه به فهرست اسامی ارائه شده از اداره آموزش دانشگاه به صورت تصادفی طبقه ای از مجتمع های فنی و مهندسی و علوم انسانی و علوم پایه و معماری انتخاب و آزمون GHQ-28 و شادکامی را تکمیل نمودند. نتایج نشان داد که دانشجویان دختر و پسر از نظر میانگین نمره در اختلال کلی و شاخه های فرعی آزمون سلامت روانی و نمرات آزمون شادکامی با هم تفاوت معنی داری ندارند. به علاوه، با استفاده از نقطه برش 23 که برای تعیین سلامت روانی به کار می رود، 7/56 درصد دانشجویان مشکل روان شناختی نداشته و سالم بودند، 7/27 درصد به مشکلات متوسط دچار بودند و 7/15درصد مشکلات جدی داشته و به خدمات روان شناسی و روان پزشکی نیاز داشتند. مقایسه دانشجویان دختر و پسر با استفاده از فراوانی گروه ها در سه گروه به دست آمده از نقاط برش نیز معنی دار نبود. نتایج نشان داد که شادکامی با نمره کلی اختلال روانی و خرده مقیاس های به دست آمده از GHQ-28 رابطه معکوس دارد. نتایج با توجه به سطوح مختلف بهداشت روانی و پژوهش های مربوطه مورد بحث و بررسی قرارگرفت.
    کلیدواژگان: بهداشت روانی، شادکامی، اختلال روانی، دانشجویان
  • بتول احدی، محمد نریمانی، عباس ابوالقاسمی، مریم آسیایی صفحه 117
    هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین ارتباط هوش هیجانی، سبک های اسنادات و خودکارآمدی با رضایت از زندگی در زنان شاغل شهرستان بجنورد بود. جامعه این پژوهش کلیه زنان شاغل 30 تا 40 ساله ای بود که به طور تمام وقت در بخش دولتی شهرستان بجنورد در سال 1384 مشغول به کار بودند که از میان آنان، نمونه ای به حجم 120 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های هوش هیجانی، خودکارآمدی، سبک های اسنادات و رضایت از زندگی استفاده شد. یافته ها نشان داد: بین هوش هیجانی و خودکارآمدی با رضایت از زندگی رابطه مثبت معنادار وجود دارد. بین سبک های اسنادات و رضایت از زندگی رابطه معنی داری دیده نشد. نتابج رگرسیون نشان داد که خودکارآمدی توان پیش بینی رضایت از زندگی را دارد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سبک اسناد، خودکارآمدی، رضایت از زندگی، شاغل
  • محمدعلی بشارت صفحه 129
    در این پژوهش رابطه بین ناگویی هیجانی و مشکلات بین شخصی در یک نمونه دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی پژوهش حاضر مطالعه نوع رابطه ناگویی هیجانی و مؤلفه های آن شامل دشواری در شناسایی احساسات، دشواری در توصیف احساسات و تفکر عینی با مشکلات بین شخصی و جنبه های شش گانه آن شامل مشکلات مربوط به قاطعیت، مردم آمیزی، اطاعت پذیری، صمیمیت، مسئولیت پذیری و مهارگری بود. سیصد و پنجاه و هفت دانشجو (210 دختر و 147 پسر) از رشته های مختلف دانشگاه تهران در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی ها خواسته شد «مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو (FTAS-20)» و «مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP)» را تکمیل کنند. برای تحلیل داده های پژوهش از شاخص ها و روش های آماری شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، تحلیل واریانس چند متغیره، ضرایب همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان داد که ناگویی هیجانی با مشکلات بین شخصی همبستگی مثبت معنا دار دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مؤلفه های ناگویی هیجانی می توانند مشکلات بین شخصی دانشجویان را در زمینه های قاطعیت، مردم آمیزی، صمیمیت و مسئولیت پذیری پیش بینی کنند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که ناگویی هیجانی با مشکلات بین شخصی همبستگی دارد. نتایج و پیامدهای پژوهش در این مقاله تشریح و تبیین خواهند شد.
    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، مشکلات بین شخصی، پردازش اطلاعات
  • هانیه بیجاری، بهرام علی قنبری هاشم آبادی، حمیدرضا آقامحمدیان شعرباف، فاطمه همایی شاندیز صفحه 171
    این پژوهش با هدف اصلی بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی بر افزایش امید به زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام پذیرفت. با توجه به ارتباط میان امید، افسردگی و سرطان، بررسی اثربخشی این شیوه درمان بر کاهش افسردگی را نیز به عنوان هدف دوم در نظر گرفتیم. پژوهش حاضر کاربردی و از نوع نیمه آزمایشی (طرح گروه کنترل نابرابر) می باشد. با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف یا در دسترس از میان مراجعه کنندگانی که به درمانگاه های پستان شهر مشهد مراجعه کرده بودند، با توجه به ملاک های در نظر گرفته شده20 نفر را انتخاب کرده و آنها را به دو گروه آزمایشی و گواه تقسیم کردیم (10 نفر برای هر گروه). سپس آزمون های امید اشنایدر با ضریب پایایی 89/0 و افسردگی بک با ضریب پایایی 86/0 از هر دو گروه گرفته شد. نتایج تحلیل آماری آزمون T در پیش آزمون، تفاوت معناداری را در میزان امید به زندگی (با ارزش معناداری 81/0 اطمینان 95%) و افسردگی (با ارزش معناداری 72/0 و اطمینان 95%) نشان نداد. سپس در گروه آزمایش مداخله گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی اجرا شد. بعد از اتمام دوره 8 جلسه هفتگی درمان (دو ماه و هر جلسه دو ساعت) در گروه آزمایش، به منظور سنجش میزان تغییر متغیرهای وابسته (میزان امید به زندگی و افسردگی)، مجددا آزمون های امید اشنایدر و افسردگی بک به عنوان پس آزمون در هر دو گروه اجرا شد. نتایج تحلیل های آماری آزمون T به تایید فرضیه اول (با ارزش معناداری 000/0 و اطمینان 99 %) و فرضیه دوم (با ارزش معناداری 01/0 و اطمینان 95 %) انجامید. بدین ترتیب، گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی در مقایسه با گروه گواه به طور معناداری موجب افزایش امید به زندگی و کاهش افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان می شود.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، امیدددرمانی، امید به زندگی، افسردگی
  • حسن صبوری مقدم، عباس بخشی پور رودسری، حسن عشایری، فیروز قادری پاکدل، میرتقی گروسی فرشی صفحه 185
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر دستکاری انگیزشی بر روی سرعت پردازش مغزی در افرادی با حساسیت بالای BAS و افرادی با حساسیت بالای BIS بود. در واقع، این پژوهش به دنبال فراهم کردن حمایتی برای تاثیر همخوانی در یادگیری در مدل گری، در مقایسه با مدل آیزنگ، می باشد. برای این منظور، 35 آزمودنی BAS و 28 آزمودنی BIS انتخاب شدند و تحت سه مرحله دستکاری انگیزشی (مرحله فقدان دستکاری انگیزشی، مرحله تنبیهی، و مرحله تشویقی) قرار گرفته و زمان واکنش تمایزی آنها سنجیده شد. داده ها با استفاده از روش آماری MANOVA مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که سرعت پردازش افراد BAS در شرایط تشویقی و سرعت پردازش افراد BIS در شرایط تنبیهی افزایش می یابد. این نتایج تاییدی برای مدل همخوانی گری، در مقایسه با آیزنگ، فراهم نمود.
    کلیدواژگان: سیستم فعال ساز، بازدارنده رفتاری، دستکاری انگیزشی، سرعت پردازش مغزی، همخوانی
  • محمدرضا سرمدی، محمدجعفر پاک سرشت، مسعود صفایی مقدم، یدالله مهرعلی زاده صفحه 197
    در جهان امروز، کمتر کسی می تواند با نگاه مکانیستی به مدیریت سازمان ها و بالاخص مدیریت آموزشی بنگرد. به ویژه در دهه های اخیر، عواملی همچون آگاهی، اندیشه و آزادی در نظام های آموزشی به طور فزاینده ای مورد تاکید قرار می گیرد. علی رغم این سیر پیشرونده علمی، به مبانی فلسفی این نظریه ها و روند شکل گیری آنها توجه لازم مبذول نشده است. مدیریت آموزشی علمی جوان است و لازم است از لحاظ فلسفی پشتیبانی شود. در همین راستا، پژوهش حاضر به بررسی مبنای انسان شناسی تیلوریسم به عنوان اولین نظریه علمی مدیریت پرداخته و پیامدهای آن را در مدیریت آموزشی به نقد می کشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که طبق این تئوری، انسان به عنوان یک موجود مادی نگریسته می شود که مرتبا باید کنترل شود. منابع نیروی انسانی برابر با منابع نیروی صنعتی فرض می شوند و انسان بر مبنای این تئوری، انسانی منطقی اقتصادی و واحد تجزیه و تحلیل مدیریت در سازمان است. به همین سیاق، مدیریت آموزشی از اقتدار عقلایی قانونی برای اداره مدرسه بهره می جوید و در شیوه های کنترل معلمین و شاگردان تمرکز شدید وجود دارد و نقش هنجارها به عنوان عوامل کنترل کننده رفتارهای انسانی به حداقل کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: تیلوریسم، انسان شناسی، مدیریت آموزشی، سازمان دهی معقول، دانش علمی
|
  • Mahdi Rahimi, Mohammad Khayyer Page 5
    Quality of life is one of the most basic concepts in Positive Psychology. The aim of present study was examining the prediction of quality of life dimensions, including Physical health, psychological health, social relationship and perception of life environment by family communication patterns dimensions, including conversation and conformity. The sample of the study consisted of 435 students – girls (215) and boys (220)- selected by cluster random sampling from different high schools of Shiraz city. Short version of World Health Organization Quality Of Life (WHOQOL) scale and revised version of Koerner-Fitzpatrick Family Communication Patterns scale were administered to the subjects. The results showed acceptable reliability (Cronbach alpha coefficient) and validity (Item-total correlation) of the instruments. By using simultaneous (enter) multiple regression analysis, the quality of life dimensions were predicted by conversation and conformity dimensions of family communication patterns. Results showed that conversation orientation was a positive predictor, and conformity orientation was a negative predictor of all dimensions of quality of life, including Physical health, psychological health, social relationships and perception of life environment. Family conversations would have increased the children quality of life whereas emphasis on conformity would have decreased the children quality of life.
  • Mahmood Mehrmohammadi, Maghsood Aminkhandaghi Page 27
    Within the field of education, there is a subfield called "curriculum". Curriculum as a field of study, theoretically speaking, had been one of the most challenging and uncertain fields of study among different branches of human knowledge. One of these discussions resulting in some debates amongst the scholars of this field is the curriculum ideologies or normative curriculum theories. The topic of curriculum ideologies is one of the fundamental and debatable topics in curriculum. A glance on the literature of the past decades considering the subject shows that it has seriously concerned, so that there are considerable literature on it. Miller and Eisner are two famous authors who have written worthy work in this subject. The aim of this paper is to study on Miller's and Eisner's thoughts on the depth manner and to logically illustrate the various understandings on the curriculum ideologies. So, reviewing on the viewpoints of them, their ideologies are rethink and their main implications are inferred. Then, comparing Miller's with Eisner's ideologies, the conclusions are obtained. The findings of the comparison and analysis show that there are fundamental differences in the philosophy and worldview of these two pioneers.
  • Mohammadjavad Asghari, Mahmood Dezhkam, Parviz Azadfallah Page 47
    Neuropsychological Functions between heroin abusers, opium abusers and normal people is investigated in this research. Two group of addict (N=30) who approached to therapeutic clinics in order to quit were selected through interview and questionnaire. Control group (N=15) was matched with addicts group addicts group regarding effective specifications in research such as age, education, economical and social situation. The data are collected randomly using chronoscope system in this cause-comparison method research. Collected results showed that the reaction time hah a significant difference among three groups. This meaningful difference observed in many auditory and visual among the groups. Heroin and opium abusers had significant difference together in general reaction time too. It is observed significant difference between simple and complex reaction time of addicts with normal group too.
  • Alireza Farnam, Majid Mahmoodaliliu, Abas Bakhshipoor Page 63
    The purpose of this research was to study and comparison of relation between moral intelligence with team leadership among academic and non-academic executive and faculty members at Isfahan public universities. Research hypothesis were: (1) There is a relation between moral intelligence indices (integrity, responsibility, compassion and forgiveness) and team leadership among academic and non-academic executives; (2) There is a difference between MI and TL in terms of university; (3) There is a difference between faculty members opinion with regard to their demographic traits (age, tenure, years of management, academic, degree, place of study, multifold job, scientific honors, academic ranking); (4) There is a difference between academic and non-academic executives opinion with regard to their demographic traits (age, tenure, years of management, academic, degree, place of study, multifold job, scientific honors, academic ranking). Research method was correlative and causal –comparative. Statistical population consists of all academic and non-academic executive and faculty members at Isfahan public universities in academic year 1387-88 who were 360 and 1446. Statistical sample were 360 and 279 that was selected randomly. Research instruments were MI inventory and TL questionnaire. Collected data were analyzed using pear sons correlation coefficient, ANOVA, regression analysis and covariate analysis. Findings shoed that: (1) There was a positive and significant relation between MI indices and TL among academic and non-academic executives (r= 0/113) and (r=0/340); (2) There was a significant difference between grade averages of MI indices and TL for academic and non-academic executives in terms of university at p
  • Mohammad Yamani Duzi Sorkhabbi, Farugh Aminmozafari Page 83
    The main objective of this research is recognition of some factors which can identify graduate students research experiences of Shahid Beheshti University. Statistical population in this study were 85 graduate students who had presented their dissertation and accomplished this period between 1382-1383.PREQ questionnaire was tool of the gathering data in this study.The examination factors for distinguishing students research experiences were: Supervision, Perception skills, Practical skills, Faculty climate and Dissertation experiment. This five factors had shown %64.46 variance of students research experiences. Among studied five factors, faculty climate (mean=2.26 of scale 5) and practical skill (mean= 3.78 of 5) were the lowest and highest degrees at the University.
  • Morteza Omidian Page 101
    This study is designed for investigation of mental health considering gender among Yazd university students. Mental health variables included GHQ as measure for screening of mental illness, and happiness. Also correlation between these variables was studied. 600 students randomly selected and then received questionnaires. 554 questionnaires returned and analyzed by SPSS. The instruments had suitable validity and reliability. The results showed that in total score and sub-scale difference between two sex wasn’t significant. The correlation between GHQ-28 and happiness was significant
  • Batool Ahadi Ahadi, Mohammad Narimani, Abbas Abolghasemi, Maryam Asiae Page 117
    The purpose of the present study was to determine the relationship between emotional intelligence, attribution styles, self- efficacy and life satisfaction among working women in Bojnoord. The universe of the study comprised all women within the age range of 30 to 40 years working on a full time basis in government offices in Bojnoord during the 1385, out of which a sample of 120 women were selected through a random stratified sampling procedure. Data was collected using the Emotional Intelligence Questionnaire, Self- efficacy Questionnaire, Attribution Style Questionnaire, and Life Satisfaction Questionnaire. Results showed that: a) emotional intelligence and self- efficacy were positively correlated with life satisfaction and no significant correlation was found between attribution styles and life satisfaction. b) The results of regression analysis showed that life satisfaction could be predicted by self- efficacy.
  • Mohammad Ali Besharat Page 129
    The aim of this study was to examine the relations between alexithymia and interpersonal problems in a sample of students. A correlational analysis was performed to assess the kind of association exist among alexithymia and its three components including difficulty identifying feelings, difficulty describing feelings, and externally oriented thinking with interpersonal problems and its subscales including assertiveness, sociability, submissiveness, intimacy, responsibility, and controlling. Three hundred and fifty seven students (147 boys, 210 girls) from the University of Tehran were included in this study. All participants were asked to complete Farsi version of the Toronto Alexithymia Scale (FTAS-20) and Inventory of Interpersonal Problems (IIP). Analysis of the data involved both descriptive and inferential statistics including means, standard deviations, multivariate analysis of variance, pearson's correlation coefficients and regression analysis. Alexithymia showed a significant positive association with interpersonal problems. Results of regression analysis revealed that componenets of alexithymia can predict the student's interpersonal problems regarding assertiveness, sociability, intimacy, and responsibility. It can be concluded that alexithymia is associated with interpersonal problems. Results and implications are discussed.
  • Fariborz Rahimnia, Masood Alizadeh Page 147
    The main aim of this research is to investigate the elements and dimensions of organizational culture in Ferdowsi university of Mashhad. Hence, Denison model has been applied as a new model in this area. This model has four main elements comprise of involvement, consistency, adoptability and mission. The required data have been collected by questionnaire in survey method, among academic staff within the Ferdowsi university. The content validity of the questionnaire was logically confirmed, and for estimating the reliability, Cronbach's coefficient was 90 percent. Using Cochran method for sampeling, 101 academic staff were selected. The results of research indicate that adoptability has highest and involvement the lowest score. In addition among all 12 cultural elements, creating change and vision are in high level. Some elements like team orientation and coordination need to be improved within the considered university. Moreover, result of factor analysis shows that the vision has the highest effect on organizational culture.
  • Hanieh Bijari, Bahram Ali Ghanbari Hashemabadi, Hamid Reza Aghamohammadian Sherbaf, Fatemeh Homayi Shandiz Page 171
    Present study was performed with the main goal of investigating the effect of hope-based group therapy on the promotion of hope in women with breast cancer. Because of the relationship between hope and depression, investigating the effect of hope-based group therapy on the reduction of depression was the secondary goal. This study is an applied and qui-experimental type (with Non-equivalent control group design).The subjects were selected by using convenient sampling method from the list of women with breast cancer in breast hospitals. 20 subjects selected (10 persons in each group). Then the Snyder hope scale with a reliability ratio of o.89 and Beck depression inventory with a reliability ratio of o.86 were performed as pre-test. The results of statistical analysis of T-test supported doesn’t show any significant deference between the scores of hope (verified with a significant value of p=0.81 and reliability of 95%) and depression (verified with a significant value of p=0.72 and reliability of 95%) in pre-test. (p>0.05) Then the experimental group was subjected to the intervention of hope-based group therapy. After a 8-session treatment(two months, each session being two hours) in experimental group in order to measure the dependent variables (hope and depression), the Snyder hope scale and Beck depression inventory were repeated as post-test in both groups. The results of statistical analysis of T-test supported the main hypothesis (verified with a significant value of p=0.000 and reliability of 99%) and the secondary hypothesis (verified with a significant value of p=0.01 and reliability of 95%). As a result, hope-based group therapy in comparision to the control group would significantly promote the amount of hope and reduce the signs of depression in women with breast cancer
  • Hasan Saburi, Abas Bakhshipoor, Hasan Ashayeri, Firuz Ghaderipakdel, Mirnaghi Garusifarshi Page 185
    The purpose of the present research, was to investigate the motivational manipulation effects on brain processing speed of BIS/BAS people. Indeed, main's goal of this research was to avail supportive data for congruency effects on learning in Gray model, in comparison with Eysenck model. Participants were 63 students, including 35 BAS and 28 BIS, availabity selected from tabriz city universities. Three stages motivational manipulation, including neutral, negative, and positive conditions carry out in one session. In each stages, choice reaction time(RT) was measured, as dependent variable. By using MANOVA, analyzed research results. These results reveald that brain processing speed enhanced for BAS people in positive,and BIS people in negative manipulation. These results have support to Gray model.
  • Mohammad Reza Sarmadi, Mohammad Jafar Pakseresht, Masood Safai Moghadam, Yadollah Mehralizadeh Page 197
    In modern world there are a few people who may view at organizational management especially educational administration with a mechanical vision. Particularly, in recent decades, ther factors such as consciousness, thinking and freedom have been increasingly emphasized in educational systems. Despite the progressive trend of science, no attention has been drawn to philosophical basics of these theories and their formation. Educational administration is a young science and needs to be supported philosophically. In this direction, this paper will study Taylorism anthropology basis as the first scientific theory of mangement and criticize its consequences in educational administration. The findings of this study show that according to this theory man is looked to as a material creature that should be controlled continuously. Human resources are assumed to be equal to industrial resources and human, based on this theory, is logical-economical man who is considered as a unit for analyzing the management in the organization. According to this trend, educational administraion enjoy reasonable-legal authority for managing schools and there is an intensive centralization in the methods of controlling teachers and students and the role of manners as the factors for controlling human behaviors fall to a minimum.