فهرست مطالب

کتابداری و اطلاع رسانی - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1380)

فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1380)

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/06/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدحسین دیانی صفحه 1
    در این نوشته ضرورت عضویت در انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران برای مشارکت در بیشنه سازی سودمندی اجتماعی پیشینه های علمی تشریح شده است. نیز تاکید شده است که کتابداران با موفقیت در بیشینه سازی سودمندی اجتماعی علم می توانند به منزلت اجتماعی شایسته خود دست یابند.
  • عبدالرسول جوکار، افشین حمدی پور صفحه 9
    تحولات سریع فن آوری های جدید، برنامه های درسی رشته کتابداری و اطلاع رسانی را تحت تاثیر قرار داده است. این تحقیق به بررسی تاثیر فن آوری جدید در برنامه های درسی دروره کارشناسی علوم کتابداری واطلاع رسانی پرداخته است.
    جامعه آماری این پژوهش استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بخش علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شیراز می باشند. روش پژوهش، پیمایش توصیفی است و برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است...
  • جعفر مهرداد، مریم زاهد زاهدانی صفحه 27
    در این پژوهش تولید اطلاعات علمی اعضاؤ هیات علمی دانشگاه شیراز در فاصله سالهای 1369 و 1378 مورد مطالعه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با استفاده از روش علم سنجی انجام شده است. و هدف آن شناسایی بیشترین و کمترین تولید اطلاعات علمی بر حسب دانشکده ها، سالهای پژوهش، شناسایی زبان و میزان انتشار در محله های داخلی و خارجی و تعیین میزان آثار تالیفی و ترجمه ای است.
  • اعظم صنعت جو صفحه 51
    در بهره دهی نیروی انسانی، دو دسته عوامل موثرند: عوامل خارجی که در کنترل سازمان کتابخانه نیستند، و به عوامل غیر قابل کنترل معروفند و دسته دوم عوامل داخلی یا قابل کنترل هستند که در اختیار افراد کتابخانه می باشند.
    و از آنجائیکه کتابداران مهمترین نیروی انسانی کتابخانه به شمار می آیند، این مقاله به شناسایی موثرترین این عوامل شامل سیاستهای مدیریتی، آموزش، محیط و فضای کاری مطلوب، ایجاد انگیزش، همکاری کتابداران، آزادی عمل...که در بهره وری کتابداران تاثیر دارد پرداخته و ضمن تعریف مفهوم بهره وری، جهت سنجش میزان این عوامل، با استفاده از پرسشنامه و به روش کتابخانه ای عوامل فوق را بر روی کتابداران کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی مورد مطالعه قرار داده است...
  • محمد وفادارر مرادی صفحه 71
    در این نوشتار سعی شده است با بررسی نسخه شناسی تحلیلی و تطبیقی نسخه های خطی محرر ما بین قرنهای 7 تا 9 هجری قمری در کتابخانه آستان قدس رضوی- مشهد - ایران، اطلاعات نسبتا دقیقی از شیوه های نگارش، تحصیل و آداب نسخه نویسی رایج در بین کاتبان قرون مذکور را شناسایی و در معرض نقد و تکمیل کتابشناسان معزز قرار دهد لذا طبیعی است که بخش اعظم آن معطوف شیوه های نقطه گذاری، ترسیم علامات، فاصله گذاری های نسخه ها و نیز نگارش کلمات، وازه ها و حروف از زاویه اتصال و ربط به یکدیگر شده باشد.
  • سوزان ک. سوی ترجمه: محسن نوکاریزی صفحه 81
    این مقاله به مرور اجمالی گرایشهای جاری اقتصادی و جمعیت شناختی، دیدگاه های جدید دانش به عنوان یک منبع ثروت و اثراتی می پردازد که این حوزه ها بر کتابداری و اطلاع رسانی می گذارند تا حرفه مندان کتابداری و اطلاع رسانی را برای نقشهای جدید آماده سازد...