فهرست مطالب

امیرکبیر - پیاپی 49 (زمستان 1380)

فصلنامه امیرکبیر
پیاپی 49 (زمستان 1380)

  • 240 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/03/13
  • تعداد عناوین: 17
|
  • اثر سینریسم در مخلوط های ماده سطح فعال هگزادسیل پیریدینیم بر ماید و دی سیکلوهگزین 18- کراوان -6 اتر
    حسن غلامی، منصور انبیاء صفحه 1
    در این تحقیق پس از ساختن یک الکترود غشایی یون گزین و حساس به یون هگزا دسیل پیریدنیم، فرآیند تشکیل مایسل در حضور و در غیاب ماده افزودنی دی سیکلوهگزیل 18- کروان -6 اتر مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین با بسط تئوری مخلوط های مواد سطح فعال و با در نظر گرفتن کروان اتر به عنوان یک ماده سطح فعال غیر یونی، مدل های ترمودینامیکی مربوط به سیستم های دو جزئی مواد سطح فعال برای مخلوط های+HDP و DCH18C6 به کار گرفته شد. در این تحقیق ضریب فعالیت مواد سطح فعال در فاز مایسلی با استفاده از مدل محلول های با قاعده (RST) برآورد شده و CMC کروان اتر DCH18C6 از برون یابی منحنی تغیرات CMC مخلوط حقیقی بر حسب کسر مولی کراون اتر به دست آمده است. براساس فرضیات اعمال شده، مقدار پارامتر بر همکنش(?) برای این سیستم مخلوط (-8.88KT) به دست آمده است که بیانگر وجود اثر سینرژیسم قوی بین ماده سطح فعال+HDP و کراون اتر DCH18C6 است که به علت وجود نیروی جاذبه یونی، قطبی به خوبی قابل تفسیر است.
  • طراحی کنترل کننده Hoo برای رگلاسیون مقاوم سیستم های آشفته تکین
    محمد جواد یزدان پناه، حمیدرضا کریمی صفحه 9
    در این مقاله رگلاسیون مقاوم سیستم های آشفته تکین خطی بررسی می گردد. در این راستا، یک روش جدید مدل کردن برای سیستم های مزبور با فرض پایدار بودن دینامیک های تند سیستم معرفی می شود. برای این منظور قسمتی از دینامیک های تند به عنوان نامعینی در سیستم منظور می گردند. بنابراین مرتبه دینامیکی سیستم، بدون نامعینی کمتر از سیستم اصلی خواهد بود. سپس برای سیستم کاهش مرتبه یافته، یک کنترل کننده H∞ طراحی می شود. به نحوی که سیستم کاهش مرتبه یافته را پدیدار نموده و در عین حال تاثیر دینامیک هایی که به عنوان نامعینی معرفی شده اند را روی بقیه دینامیک ها کاهش دهد. نشان داده می شود که بر رغم تزویج موجود بین دینامیک های نامعین و سایر دیامیک ها، کنترل کننده طراحی شده در حضور دینامیک های نامعین هم سیستم حلقه بسته را پدیدار می کند. نتایج حاصله بر روی یک بازوی ربوتیکی انعطاف پذیر با شش مورد انحراف مطالعه می شوند.
    کلیدواژگان: رگلاسیون مقاوم، کنترل کننده، سیستم های آشفته تکین
  • عملکرد آزمایشگاهی مخلوط های آسفالتی با دانه بندی درشت
    نادر طباطبایی، محسن الستی صفحه 24
    استفاده از یک نوع مخلوط آسفالتی برای همه شرایط ترافیکی و آب و هوایی امکان پذیر نیست. امروزه از مخلوط های مختلفی برای پدید آوردن ویژگی های لازم در شرایط مختلف آب و هوایی و ترافیکی استفاده می شود. یکی از این مخلوط های ویژه، که به عنوان مخلوط مقاوم در برابر تغییر شکل دائم مطرح است، مخلوط با دانه بندی درشت (SMA) است. در مخلوط های SMA از یک نوع ماده افزودنی برای غلیظ کردن قیر و جلوگیری از ته نشین شدن آن هنگام حمل استفاده می شود. این مقاله حاصل یک پژوهش آزمایشگاهی انجام شده توسط مولفین برای ارزیابی عملکرد آزمایشگاهی مخلوطهای SMA است. در این پژوهش از الیاف معدنی و پودر لاستیک به عنوان افزودنی قیر استفاده گردید. نتایج به دست آمده در این راستا ضرورت طراحی روش های خاص آزمایش برای ارزیابی این نوع مخلوط ها را مشخص می سازد.
    کلیدواژگان: مخلوط آسفالتی با دانه بندی درشت، الیاف معدنی، پودر لاستیک، مخلوط با دانه بندی تهی
  • توسعه یک مدل MADM دو بعدی با استفاده از شاخص CF
    مهدی غضنفری، مجید نوجوان صفحه 36
    مدل های تصمیم گیری چند شاخصه MADM برای حل مسائلی با معیارهای غالبا ناسازگار به کار می روند. عدم اطمینان موجود در اطلاعات به کار برده شده در این مدل ها که به علت وجود قضاوت تصمیم گیرنده (DM) می باشد. معمولا به شکل فازی در نظر گرفته می شود. در مدل MADM توسعه داده شده در این مقاله علاوه بر عدم اطمینان موجوددر اطلاعات مورد استفاده در مدل، درجه صحت یا اطمینان نسبت به این اطلاعات نیز در نظر گرفته شده است. در این مدل جدید که ما آن را MADM دو بعدی نامیده ایم، در کنار هر نوع اطلاعاتی مانند امتیاز گزینه ها به ازاء هر شاخص و یا وزن شاخص ها، یک پارامتر جدید به عنوان درجه اطمینان CF آن اطلاعات قرار داده می شود. برای حل مدل MADM دو بعدی، دو رویکرد توسعه داده شده و برای بررسی عملکرد مدل پیشنهادی نیز یک مثال عددی با این رویکردها حل شده است. نتایج به دست آمده از حل این مثال نشان می دهد که توجه به درجه اطمینان قضاوت ها می تواند دقت و صحت تصمیم گیری را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: مدل های تصمیم گیری چند معیارهMADM، تصمیم گیری، عدم اطمینان، درجه اطمینان، قضاوت، تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان، عامل اطمینانCF
  • فروپاشی زیستی ناپیوسته شبکه معدنی پایریت کانسنگ مقاوم حاوی طلا معادن موته اصفهان با استفاده از مخلوط باکتری های لیتوتروف شیمیایی مزوفیل
    فرزانه وهاب زاده، اعظم نیک نژادی، بابک بنکدارپور، حسین غفوریان صفحه 46
    در استخراج فلزات با ارزش نظیر طلا از کانسنگ ها، وجود طبیعتی ویژه از شبکه های معدنی سولفیدی استفاده از روش های معمول و متداول از قبیل سیانیداسیون را با مسائل و مشکلات متعددی روبرو ساخته است. با توجه به گستره کاربرد فن آوری های زیستی و شناخت گروه های خاصی از باکتری ها در استفاده از مواد معدنی (کسب انرژی لازم برای زیست و حیات) فروشویی زیستی به عنوان بخش پیش عملیاتی در بهبود روند سیانیداسیون مورد ملاحظه قرار گرفته است. در این تحقیق از مخلوط باکتری های لیتوتروف شیمیایی مزوفیل: تایوباسیلوس- فرواکسیدانز، تایوباسیلوس- تایواکسیدانز، و لیپتوسپیرلیوم- فرواکسیدانز در فروشویی زیستی ناپیوسته شبکه معدنی سولفیدی پایریت معادن طلا موته اصفهان استفاده شده است. با توجه به عملکرد باکتری های نامبرده بر جزء سولفور و نیز آهن این شبکه معدنی تغییرات غلظت آهن کل محلول و نیز غلظت های آهن (II), (III) به صورت تابعی از زمان اندازه گیری شده و ضمن مشخص نمودن مقدار آهن استخراجی به ازا میزان آهن موجود در نمونه پایریت مورد استفاده و با توجه به دانسیته مواد جامد در محلول، شدت و سرعت این تغییرات محاسبه و میزان حل شدن آهن در محلول فروشویی تعیین گردیده است. نقش این باکتری ها در رابطه با مکانیزم اکسیداسیون باکتریایی- شیمیایی پیشنهادی موجود در متون علمی مورد بحث قرار گرفته و نتایج موجود به عملکرد و نقش مثبت و موثر مخلوط باکتری ها در فروشویی زیستی ناپیوسته دلالت دارد.
    کلیدواژگان: اکیداسیون باکتریایی، کانسنگهای مقاوم، فورشویی زیستی پایریت سولفیدی، تایوباسیلای، لپتوسپریلای
  • مقایسه سه راهبرد بهینه سازی برنامه تکاملی، الگوریتم ژنتیکی و روش دی اف پی DFP در بهینه سازی پاسخ سرعت سازه ها
    محمد حسن ابوالبشری صفحه 56
    موضوع این مقاله، بهینه سازی پاسخ سرعت سازه هاست. از آنجا که تاکنون پژوهش های اندکی در خصوص بهینه سازی پاسخ سرعت سازه ها انجام شده است. به کار گیری روش های مختلف بهینه سازی در مورد سازه های ساده می تواند در شناخت عملکرد پاسخ سرعت سازه ها کمک شایانی بنماید. مسئله مورد بحث در این پژوهش عبارت است از به دست آوردن ارتفاع یک تیر در نقاط مخلتف آن، برای اینکه وقتی از یک موقعیت تغییر شکل یافته رها می شود، سرعت سر آن ماکزیمم می گردد. این مساله با دو روش مرتبه صفر برنامه تکاملی و الگوریتم ژنتیکی و یک روش مرتبه اول به نام دی اف پی DFP حل شده است و جواب های به دست آمده با هم مقایسه گردیده اند. بهترین جواب، توسط الگوریتم ژنتیکی به دست آمده است که 428% بهبود در سرعت سر تیر را در مقایسه با تیر یکنواخت نشان می دهد. تحلیل دینامیکی تیر به کمک بسته نرم افزاری ANSYS5.4 انجام شده است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، پاسخ سرعت، تیر، الگوریتم ژنتیکی، برنامه تکاملی، دی اف پی
  • محافظت سازه ها در برابر حریق به سویله برخی اندودهای مقاوم در برابر آتش
    سعید بختیاری، فاطمه جعفرپور، فهیمه فیروزیار صفحه 66
    در این مقاله نتایج تحقیقات در زمینه اندودهای مقاوم در برابر آتش که در آزمایشگاه های مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به صورت آزمایشگاهی تولید شده اند ارائه شده است. اندودهای مختلف با استفاده از نسبت های متفاوت از چسباننده گچ، و سبکدانه های لیکا، پرلیت، میکروسیلیس، پوکه معدنی و سرباره ساخته شده و مشخصات فیزیکی، مکانیکی و حرارتی آنها آزمایش و مورد مطالعه قرار گرفت. برای ارزیابی مقاومت نمونه ها در برابر آتش اساسا از روش های آنالیز حرارتی وبررسی رفتار آنها در کوره های آزمایشگاهی استفاده شد. همچنین با توجه به اهمیت حفظ خواص فیزیکی و مکانیکی مطابق حدود مشخص شده در استانداردها، خواص وزن مخصوص، مقاومت فشاری و مقاومت خمشی نمونه ها آزمایش شده و با استانداردها مقایسه شده است. نمونه های ساخته شده با پرلیت خواص مناسبی از نظر حرارتی، فیزیکی و مکانیکی نشان دادند و با در نظر گرفتن جمیع جهات رفتار بهتری از سایر نمونه ها داشتند. در مورد لیگا بروز خواص حرارتی مطلوب با کاهش سریع خواص مکانیکی همراه بود. نقطه ضعف اصلی سرباره، وزن مخصوص بالای سرباره تولید ذوب آهن اصفهان می باشد و مانند بسیاری از پژوهش های دیگر لزوم مطالعه جهت تغیر فرآیند تولید سرباره به منظور کاهش وزن مخصوص آن را نشان می دهد. نمونه های ساخته شده با پوکه معدنی و میکروسیلیس نسبت به سایر نمونه ها خواص مطلوبی از خود نشان نداند.
    کلیدواژگان: مقاومت در برابر آتش، حفاظت در برابر آتش، اندودهای مقاوم در برابر آتش، گچ، لیکا، پرلیت، میکروسیلیس، پوکه معدنی، سرباره
  • ضریب آبگذاری سر ریزهای کنگره ای نیم دایره ای شکل در پلان
    مسعود قدسیان، سید علی مرعشی شوشتری، نصرالله امانیان صفحه 76
    ظرفیت آبگذری یک سرریز کنگره ای نیم دایره ای شکل در پلان تابعی از ارتفاع کل جریان، طول موثر تاج و ضریب آبگذری می باشد. ضریب آبگذری نیز به ارتفاع کل جریان، ارتفاع سرریز، شعاع سرریز، ضخامت سرریز، شکل پروفیل تاج سرریز بستگی دارد. در تحقیق حاضر پارامترهای موثر بر روی ضریب آبگذری سرریزهای کنگره ای نیم دایره ای شکل در پلان مورد ارزیابی قرار گرفته اند. براساس آزمایشها و نتایج به دست آمده، مشاهده شد که در این نوع سرریزها، با افزایش شعاع سرریز ضریب آبگذری نیز افزایش خواهد یافت. نرخ تغییرات ضریب آبگذری به مرور با افزایش ارتفاع جریان، کاهش یافته و به ازای کلیه شعاع های آزمایش شده، به مقدار ثابتی میل می نمایند. آبگذری این سرریزها در محدوده آزمایش های انجام شده در حالتی که از دیوار مستقیم جانبی سرریز استفاده نشده باشد، حداکثر 1.33 برابر آبگذری یک سرریز مستقیم، با ارتفاع جریان یکسان خواهد بود.
    با ارائه روابط مناسبی برای ضریب آبگذری سرریزهای مورد مطالعه، روشی برای طراحی این نوع سرریزها معرفی شده است.
    کلیدواژگان: سرریز کنگره، ضریب آبگذری، ارتفاع هیدرولیکی، آنالیز ابعادی
  • استفاده از شبکه عصبی جهت تخمین درجه متاماریزم
    محمد امانی تهران صفحه 84
    شبکه های عصبی طی دو دهه اخیر به عنوان مدل سازهای عمومی به شدت مورد توجه تحقیقات مختلف قرار گرفته و به کار گیری آنها در تحقیقات نتایج چشمگیری را به ارمغان آورده است. از سوی دیگر معادلات موجود جهت محاسبه اندیس متاماریزم در بهترین شرایط دارای انحرافی برابر % (PF/4=36)?? با نتایج ارزیابی بصری می باشند. در مقاله حاضر سعی شده است که با به کار گیری فن آوری ارائه شده توسط شبکه های عصبی و بهره گیری از نتایج ارزیابی 98 جفت نمونه واقعی متاماریک، انواع معماری و ورودی های شبکه جهت حصول یک مدل بهینه مورد بررسی قرار گیرد. نتایج به دست آمده موید کارایی شبکه عصبی پیشنهاد شده به عنوان جایگزین معادلات مطرح اندیس متاماریزم است،به طوریکه همبستگی نتایج شبکه با ارزیابی های بصری تا حد کارایی PF/4=20 بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: شکبه های عصبی، معماری شبکه، آموزش شبکه، اندیس متاماریزم، ارزیابی بصری
  • توسعه آنالیزسیگنال های ارتعاشی برای عیب یابی سیستم های مکانیکی با استفاده از تبدیلات موجک با مراتب بالاتر
    سیامک اسماعیل زاده خادم، موسی رضایی صفحه 93
    در این تحقیق امکان استفاده از تبدیلات موجک با مراتب بالاتر برای آنالیز سیگنال های ارتعاشی به منظور استخراج پدیده های موضعی و گذاری مستتر در سیگنال های ارتعاشی بررسی شده است. چنین پدیده هایی می توانند در اثر وجود یک عیب کوچک در یک سیستم مکانیکی از قبیل جعبه دنده به وجود آیند. در این مقاله ناتوانی روش آنالیز طیفی (که براساس الگوریتم FFT عمل می کند) در شناسایی پدیده های اخیر نشان داده شده است، بنابراین روشی که توانایی رد یابی عیوب کوچک وموضعی اولیه را داشته باشد از اهمیت خاصی برخوردار است.
    کارهای انجام شده توسط محققان دیگر در این زمینه عمدتا به استفاده از موجک های مراتب پائین از قبیل D2 تا D8 محدود می شود، بنابراین در این مقاله نشان داده شده است که گرچه به دست آوردن توابع موجک های مراتب بالاتر، همانند D18 و D20 دارای پیچیدگی خاصی است ولی این موجک ها دارای توانایی های بیشتری نسبت به موجک های مراتب پائین تر هستند، برای نشان دادن این امر، سیگنال های متعددی به موجک های مراتب مختلف مورد تحلیل واقع شده و مقایسه ای بین نتایج حاصل صورت گرفته است. نتایج حاکی از توانایی بسیار زیاد موجک های مراتب بالاتر در ردیابی پدیده های موضعی یاد شده می باشد.
    کلیدواژگان: عیب یابی، آنالیز ارتعاشی، آنالیز موجک
  • بررسی نوع میزان چربی و اسیدهای چرب موجود در بافت و کبد کوسه ماهیان خلیج فارس
    رضا آذین، علی محمد صنعتی، محمد مهدی محمدی باغملایی صفحه 106
    روغن های دریایی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب سیر نشده با چند پیوند دو گانه (PUFA) و به جهت درمان بیماری های متعدد نظیر تصلب شرایین، دردهای مفاصل، دردهای عضلانی- استخوانی، انواع سرطانها، اختلالات ضربان قلب، آسیب های پوستی، همچنین تقویت غشای فسفولیپیدی حاضر، روغن موجود در بافت و کبد 5 نمونه از کوسه ماهیان خلیج فارس به کمک حلال و به روش Bligh & Dyer استخراج گردید. همچنین شناسایی نوع و میزان اسیدهای چرب موجود در روغن های استخراج شده با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان می دهد که میزان روغن موجود در کبد و بافت نمونه ها به ترتیب بین 3 تا 58.8 درصد و 0.8 تا 2.04 درصد می باشد. همچنین میزان اسیدهای چربω -3 موجوددر کبد و بافت کوسه ماهیان به ترتیب بین 29.814 - 18.027% و 20.512-2.21% می باشد. ملاحظه می شود که نوع ومیزان چریب موجود در کبد کوسه ماهیان بسیار متغیر است که این امر بستگی به نوع، جنسیت، سن، وزن، وزن کبد، محل صید و نوع تغذیه جانور دارد. مقدار بالای اسیدهای چربی موجود در روغن کبد کوسه ماهیان خلیج فارس، این جانور را به عنوان منبع اصلی تولید اسیدهای چرب یاد شده مورد توجه قرار می دهد.
    کلیدواژگان: کوسسه ماهیان، خلیج فارس، استخراج، روغن کبد کوسه ماهیان، کروماتوگرافی گازی
  • مدل کردن توده سنگ با یک دسته درز موازی
    احمد فهیمی فر صفحه 116
    مدل سازی توده سنگی که شامل یک دسته درز موازی می باشد در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد، با استفاده از مدل المان درز و رفتار خطی برای سنگ بکر و رفتار غیری خطی برای درزها مدل ارائه شده تحلیل می گردد. تفاوت رفتار یک تک درز در توده سنگ با رفتار توده سنگ وقتی که شامل یک دسته درز موازی باشد مورد ارزیابی و بحث قرار می گرید و نکات افتراق آنها مشخص می گردد.
    برنامه ای کامپیوتری برای تحلیل توده سنگ با یک مجموعه درز ارائه می شود که قادر به تحلیل تنش ها و تغیر شکل ها در توده سنگی بکر و درز دار می باشد. در ادامه تعدادی مدل های توده سنگ با یک، دو و سه درز موازی تحلیل شده و عوامل مختلف وموثر بر رفتار توده سنگ درز دار در این مدل ها مورد بررسی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: دسته درز، توده سنگ، المان درز
  • توسعه تحلیلی آنالیز سیگنال ارتعاشی بوسیله سیستم موجک های چند گانه DGHM برای تشخیص عیوب موضعی و پدیده های گذرا در سیستم های مکانیکی
    سیامک اسماعیل زاده خادم، موسی رضایی صفحه 127
    در این مقابله با استفاده از سیستم موجک های چندگانه، آنالیز سیگنال های ارتعاشی برای تشخیص عیوب موضعی و پدیده های گذرا توسعه یافته است. برخلاف سیستم موجک های اسکالر که ضرائب تبدیل آنها در مقیاس های مختلف پارامترهای اسکالر می باشند، ضرایب تبدیل در سیستم موجک های چندگانه پارامترهای برداری هستند و بدست آوردن آنها مستلزم بکارگیری تکنیک های محاسباتی خاصی می باشد. در تحقیق حاضر با ایده گرفتن از نحوه محاسبه ضرایب تبدیل در سیستم موجک های اسکالر و با در نظر گرفتن خاصیت متعامد بودن توابع مقیاس و توابع موجک در سیستم های موجک های چندگانه، ضرایب تبدیل موجک های چندگانه در مقیاس های مختلف محاسبه شده است. برای اطمینان از صحت نتایج بدست آمده از آنالیز موجک های چندگانه، بعد از تجزیه سیگنال مورد نظر به تصاویر آن در سطوح مختلف توابع مقیاس و توابع موجک، سهم سیگنال در سطوح مختلف فضاهای توابع مقیاس و توابع موجک با هم ترکیب شده و سیگنال اولیه بازسازی شده است که این امر صحت بکارگیری روش را نشان می دهد. نتایج حاصل از آنالیز سیگنال های مختلف نشان می دهد که سیستم موجک های، سیگنال را به بازه های فرکانسی بیشتری تجزیه کرده و امکان ردیابی موثرتر تغییرات موضعی موجود در یک سیگنال ارتعاشی را که ممکن است ناشی از یک خرابی موضعی در سیستم مکانیکی مورد مطالعه باشد فراهم می کند و همین امر یکی از مزایای سیستم موجک های چندگانه نسبت به سیستم موجک های اسکالر می باشد.
    کلیدواژگان: موجک های چند گانه DGHM، آنالیز سیگنال های ارتعاشی، عیب یابی
  • مدل سازی نیروهای ماشین کاری در فرایند فرزکاری با ابزار فرز سرکروی
    محمد حسین صادقی، حشمت الله حقیقت، امیر عبدالله صفحه 142
    در این مقاله یک روش برای مدل سازی نیروهای ماشین کاری در فرایند فرزکاری با ابزار فرز سرکروی در ماشین کاری سطوح قالب ها بیان شده است. مدل ارائه شده دارای قابلیت تخمین نیروهای ماشین کاری برای شرایط ماشین کاری مختلف می باشد. برای نمایش لبه برش، ابزار و قطعه در حال ماشین کاری از یک نرم افزار مدل سازی هندسی (ACIS) استفاده شده است. قسمت در حال برش لبه برش در هر موقعیت زاویه ای ابزار تقاطع منحنی لبه برشی با لبه های وجه تماس بین ابزار و قطعه در حال ماشین کاری محاسبه می شوند. برای محاسبه نیروهای وارد بر ابزار، قسمت در حال ماشین کاری لبه برش به المان های کوچک تقسیم شده و فرایند ماشین کاری در هر المان به صورت فرایند ماشین کاری مایل شده و نیروهای کل وارد بر ابزار در هر زاویه دوران ابزار از جمع نیروهای المانی محاسبه شده اند. آزمایش های مختلف نیز برای بررسی صحت و سقم نتایج شبیه سازی انجام شده است.
    کلیدواژگان: فرزکاری، ابزار فرز سرکروی، مدل سازی، نیروهای ماشین کاری
  • بازدهی محاسبات فرایند پراندگی در روش ماتریس خط انتقالی
    نادر کمجانی برچلویی، محمد سلیمانی صفحه 149
    برای کاهش حافظه کامپیوتری و زمان محاسباتی در شبیه سازی سه بعدی TLM معمولا از دو تکنیک استفاده از یک مرز جذبی برای محدود کردن فضای مسئله و دوم استفاده از یک الگوریتم پراکندگی کارآمد که به حداقل عملیات جبری احتیاج داشته باشد. در این مقاله انواع طرح های مختلف گره فشرده متقارن TLM بررسی می گردد....
    کلیدواژگان: روش ماتریس خط انتقالی، گره فشرده متقارن، فرآیند پراکندگی
  • یک روش یکپارچه برنامه ریزی و کنترل تولید در سیستم تولیدی انعطاف پذیرکارگاهی
    فریماه مخاطب رفیعی، سید محمد معطر حسینی، محمد اقدسی صفحه 160
    یک روش برنامه ریزی و کنترل تولید سه سطحی یشنهاد شده و مورد بررسی قرار می گیرد. در سطح اول با استفاده از یک مدل ریاضی طول دوره برنامه ریزی به دست می آید و به سطح بعدی منتقل می شود. دو سطح دیگر در عمل یک سیستم کنترل تولید است که با توجه به سه اصل جداسازی بین موعدهای تحویل و ملاحظات عملیاتی و بهره وری کامل انعطاف پذیری سلول کار می کند. یک مدل شبیه سازی برای بررسی عملکرد این سیستم سه سطحی ساخته شده است. قوانین کلاسیک بارگذاری با استفاده از مفهوم بارکاری متعادل تعریف می شوند و نتایج نشان می دهند که این قوانین رفتاری مشابه با قوانین کلاسیک دارند.
    کلیدواژگان: سیستم تولید انعطاف پذیر_ کنترل تولید، برنامه ریزی تولید، مدل سازی ریاضی
  • کتابشناسی
    شهرزاد به آبادی صفحه 174