فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences - Volume:6 Issue: 2, 2004

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:6 Issue: 2, 2004

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/08/30
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمدرضا عرب، غلامرضا کمیلی، فریدون سرگلزایی اول، شیراحمد سارانی، عاطفه توحیدی صفحه 89
    زمینه و هدف
    هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی همراه دیابت از عوامل مهم خطر ابتلا به بیمارهای قلبی عروقی و آرتریواسکلروزیس و تغییرات ساختمانی مربوط به آن می باشند. آسیب سلولهای اندوتلیال همراه با گلیکوزیلاسیون ترکیبات غشای پایه و ماتریکس خارج سلولی از اولین تغییرات ساختمانی مرتبط با تشکیل پلاکهای آترومی در عروق می باشد. هدف از این مطاله شناسایی تغییرات ساختمانی و مولکولهای قندی ترکیبات سطح سلول و ماتریکس خارج سلولی به روش هیستوشیمی در شریانهای آئورت و کاروتید پس از ایجاد دیابت در یک مدل حیوانی بود.
    مواد و روش کار
    63 رت نر بالغ با وزن 250 ±50 گرم از نژاد Sprague Dawley انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش (n=36) و شاهد(n=27) قرار گرفتند. در گروه آزمایش برای ایجاد دیابت از تزریق داخل صفاتی60mg/kg استرپتوزوتوسین استفاده شد. سپس رتهای گروه آزمایش و شاهد به دسته های دو هفته ای، دو ماهه و چهار ماهه)هر گروه آزمایش12 سر و گروه شاهد9 سر(تقسیم بندی شدند و در شرایط استاندارد نگهداری شدند، در موعد مقرر2 هفته،2 ماه و4 ماه نمونه برداری از آئورت و کاروتید مشترک به عمل آمد و مطابق روش های معمول در بافت شناسی پاساژ داده شد و از بلوکهای پارافینی مقاطعی با ضخامت5 تا6 میکرومتر تهیه و با رنگ آمیزی های پاس، هماتوکسیلن- ائوزین لکتین PNA/Alcian blue pH=2.5 رنگ آمیزی و از نظر شدت رنگ آمیزی درجه بندی شد، داده ها به کمک آزمون غیر پارامتری Mann-Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطاله تنها برای ترکیبات پاس مثبت در مدیای گروه شاهد و دیابتیک چهار ماهه اختلاف معنی داری را نشان داد (P=0.007). هم چنین اختلاف شدت رنگ آمیزی برای ترکیبات پاس مثبت در ورقه های الاستیک نیز میان گروه های دیابتیک دو ماهه و چهار ماهه معنی دار بود (P=0.03). لکتینPNA وجود قند انتهاییGal/Gal Nac را در بافت همبندی ساب اندوتلیال و آدوانتیس عروق نشان داد. علیرغم واکنش بیشتر ماتریکس خارج سلولی به لکتین در گروه های دیابتیک چهار ماهه نسبت به دو ماهه و دو هفته ای، اختلاف معنی داری میان آنها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در دیابت، میزان گلیکوزیلاسیون ترکیبات سطحی سلول و ماتریکس خارج سلولی از نظر ماهیت تغییر می نماید. مطالعات آینده نقش بیشتر این ترکیبات را در فیزیوپاتولوژی دیابت نشان خواهد داد.
    کلیدواژگان: آئورت، کاروتید، دیابت ملیتوس، لکتین
  • حمیرا رشیدی، هوشنگ سندگل، اسماعیل صانعی مقدم، علیرضا انصاری مقدم، فاطمه انصاری مقدم صفحه 99
    زمینه و هدف
    کمبود ویتامین D یکی از مشکلات بهداشت عمومی در اکثر جوامع است. این مطالعه با توجه به فقدان اطلاعات در زمینه شیوع هیپوویتامینوز D در استان سیستان و بلوچستان صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی که در تابستان1381 در شهر زاهدان صورت گرفته،183 فرد داوطلب واجد شرایط اهدا خون، مراجعه کننده به پایگاه انتقال خون زاهدان به صورت نمونه گیری احتمالی ساده انتخاب شدند. پس از درج مشخصات دموگرافیک آنها در فرم اطلاعاتی، آزمایشهای کلسیم، فسفر، PTH و ویتامین D بر حسب مورد روی نمونه خون افراد انجام شد.
    یافته ها
    از 183 فرد اهدا کننده خون %4.4 کمبود شدید ویتامین D، %67.8 کمبود خفیف ویتامین D، %24.6 سطح ویتامین D نرمال و %3.3 افزایش ویتامین D داشتند. شیوع هیپوکلسمی و هیپوفسفاتمی به ترتیب 51.9 و %5.5 بود. همچنین میانگین سطح سرمی PTH، 32.1 ±33.4 pg/mg بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای هیپوویتامینوز (%72.2) D، برنامه های غربالگری گسترده تر توصیه می شود چرا که تشخیص زودرس آن از بروز عوارض، جلوگیری خواهد نمود.
    کلیدواژگان: هیپوویتامینوز D، اهدا کنندگان خون
  • اصغر فضائلی صفحه 105
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسما گوندی یکی از شایعترین تک یاخته های انگلی انسان و حیوان در تمام کشورهای دنیا است که به موازات اشاعه بیماری ایدز در دو دهه اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته و نیاز به مطالعات بیشتری دارد. برای مطالعات سلولی مولکولی این تک یاخته کشت سلولی مناسب مورد نیاز ضروری است و این مطالعه به منظور انتخاب کشت سلولی مناسب انجام شد.
    مواد و روش کار
    تعداد 3 رده سلولی مختلف HEL، MRC5 و HFF به طور مقایسه ای با کشت 2 استرین از فنوتیپهای مختلف یعنی RH و Beverley در شرایط یکسان مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، میزان زنده بودن تاکی زوییت های استرین RH حاصل از کشت HFF بیشتر از محصول کشتهای دو نوع کشت سلولی دیگر بود. pH محیط در فلاسکهای کشت HFF در مورد هر دو استرین انگل پایدار تر از کشتهای آنها در محیطهای کشت سلولی HEL و MRC5 بود و کمتر تمایل به اسیدی شدن داشت. تعداد انگل بدست آمده از کشت استرین RH نسبت به استرین Beverley در هر سه نوع کشت سلولی بیشتر بود. تکثیر استرین Beverley در کشت سلولی HFF تعداد انگل بیشتری را در مقایسه با دو نوع کشت دیگر حاصل نمود. مقدار کل DNA بدست آمده از انگل های حاصل از فلاسکهای کشت RH 31 تا 33 میکروگرم به ازای هر فلاسک کشت سلولی و در مورد استرین Beverley، 20 تا 25 میکروگرم بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که در مجموع کشت سلولی HFF برای استفاده در آزمایشگاه های تشخیصی و تحقیقاتی و برای مطالعات سلولی مولکولی فنوتیپهای مختلف توکسوپلاسما گوندی مناسبتر از دو نوع کشت دیگر است.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، کشت سلولی، تولید DNA، بیولوژی سلولی مولکولی، MRCS5، HEL، HFF
  • اسحق علی صابری، عادل ابراهیم زاده، محمدحسین قنبری فیروزآبادی صفحه 115
    زمینه و هدف
    هیپوکلریت سدیم شایع ترین محلول شستشو دهنده مورد استفاده در اندودانتیک می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی این ماده در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 160 دندان ثنایای ماگزیلای انسان که به دلایل مختلف کشیده شده اند انتخاب و تاج دندانها را از ناحیه (Cemento-Enamel-Junction) CEJ قطع نمودیم. پس از آماده سازی، کانال ریشه ها در جهت عرضی به قطعات 5 میلی متری تقسیم و هر قطعه دو نیمه شد تا حجم نمونه به 320 قطعه برسد. سپس نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی 150 تایی و دو گروه شاهد هر کدام دارای 10 نمونه تقسیم شد. در یک گروه آزمایش لایه اسمیر حذف و در گروه دیگر لایه اسمیر دست نخورده باقی ماند. سپس نمونه ها را ابتدا استریل و سپس به وسیله کاندیدا آلبیکنس خالص آلوده کرده و در معرض هیپوکلریت سدیم 2.5 و %5.25 قرار دادیم. سپس در فاصله های 5، 30 و 60 دقیقه از هر گروه 25 نمونه را برداشته و به محیط کشت (Trypticase Soy Broth) TSB منتقل و پس از 24 ساعت لوله ها از نظر وجود کدورت مورد ملاحظه قرار گرفت.
    یافته ها
    هیپوکلریت سدیم %2.5 بعد از 5 دقیقه با حضور لایه اسمیر در %20 موارد و بدون حضور لایه اسمیر در %36 موارد اثر ضد قارچی داشت در حالیکه در غلظت %5.25 با حضور لایه اسمیر در %44 و بدون حضور لایه اسمیر در %100 موارد این اثر را از خود بروز می دهد. همچنین با افزایش زمان تماس در هر دو غلظت اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم به طور چشمگیری افزایش می یابد که در ضمن درمان اندودانتیک این شرایط قابل تحقق است.
    نتیجه گیری
    استفاده از هیپوکلریت سدیم در ضمن درمان اندودانتیک به خصوص در بیمارانی که به طور موضعی یا سیستمیک مستعد ابتلا به کاندیدیازیس دهانی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: هیپوکلریتت سدیم، کاندیدا آلبیکنس، اندودانتیک، کانال ریشه
  • طلعت مختاری آزاد، مصطفی علوی مقدم، داوود یادگاری، مسعود صالحی، فرهاد شهیم، ایرج ضاربان صفحه 123
    زمینه و هدف
    بیماری سرخک علیرغم برنامه های واکسیناسیون گسترده در جهان، هنوز بالاترین میزان مرگ و میر را در بین بیماری های قابل پیشگیری با واکسن دارا است. یکی از مواردی که لازم است برای همگامی با سیاستهای WHO در مورد بیماری سرخک در کشورمان مورد توجه قرار گیرد، تعیین گروه های سنی حساسی است که خارج از گروه هدف ایمنی سازی فعلی قرار دارند تا در صورت لزوم برنامه های تکمیلی واکسیناسیون برای آنها مد نظر قرار بگیرد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است، تمام موارد تایید شده سرخک در شهر تهران از میان موارد بالینی مشکوک به سرخک)طبق پروتکل (WHO از دیماه سال 1375 لغایت دی ماه سال 1376 که از طریق بیمارستانها و درمانگاه های شهر تهران به دانشگاه ارجاع داده شده بودند مشخص شدند.
    یافته ها
    از 650 مورد بالینی مشکوک به سرخک در 131 مورد تشخیص سرخک با تستهای سرولوژی تایید شد %29) به روش HI و %71 به روش (Capture IgM EIA %63.4 بیماران مذکر و %36.6 مونث بودند. بیشترین گروه سنی مبتلا به سرخک در این بررسی 15 تا 19 ساله بودند. بیشتر بیماران در ماه های اسفند و خرداد به بیماری سرخک مبتلا شده بودند. %24.4 بیماران سابقه دو بار و %39.7 سابقه یکبار واکسیناسیون سرخک دادند. در %43 بیماران سابقه واکسیناسیون نامعلوم بود و %3.1 بیماران بر علیه سرخک واکسینه نشده بودند.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود با مطالعات تکمیلی، لزوم واکسیناسیون مجدد سرخک در گروه سنی 15 تا 19 ساله مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرخک، واکسیناسیون
  • سیدمحمود داودی، مهدی زنگی آبادی، مسعود صالحی، محسن جوادزاده صفحه 129
    زمینه و هدف
    آلودگی به انگلهای روده ای در کودکان کشورهای در حال توسعه هنوز بالا و در خور توجه است. با توجه به اینکه مهد کودک معمولا اولین سطح تماس اطفال با اجتماع محسوب می شود، هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انگلهای روده ای کودکان در بدو ورود به مهد کودک و مقایسه آن با میزان آلودگی 4 تا 6 ماه بعد از آن بوده است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه کوهورت، در نیمه دوم سال 1378 طی دو مرحله مجموعا 853 کودک 4 تا 6 ساله بصورت تصادفی از مهد کودکهای نواحی مختلف شهر زاهدان انتخاب و بعد از ثبت اطلاعات نمونه های مدفوع کودکان با آزمایش های لام مستقیم، چسب اسکاچ و روش فرمالین - اتر بررسی شد. در مرحله اول تعداد 415 کودک در بدو ورود و در مرحله بعد به فاصله 4 تا 6 ماه بعد از ورود 438 کودک مورد بررسی قرار گرفتند. جهت مقایسه میزان آلودگی مراحل اول و دوم خطر نسبی محاسبه شد.
    یافته ها
    نسبت اطفال آلوده در مرحله اول %19.1 و در مرحله دوم %42 بود. بیشترین افزایش در میزان آلودگی به اکسیور از%4.7 در مرحله اول به %15.5 در مرحله دوم مشاهده گردید. میزان آلودگی به ژیاردیا لامبلیا و هیمنولپیس نانا در مرحله اول به ترتیب 10.6 و %3.1 و در مرحله دوم به ترتیب به 15 و %4.6 رسید)خطر نسبی به ترتیب برابر با 1.4 و (1.5. در مجموع در دو مرحله طرح 853 کودک زیر 6 سال بررسی شدند که 263 نفر (%30.8) حداقل به یک انگل روده ای آلودگی داشتند. فراوانی آلودگی به اکسیور در 785 لام تهیه شده 78 مورد (%9.9) بود.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن چگونگی انجام سیر تکاملی و نحوه سرایت انگلهای روده ای به نظر می رسد آگاهی دست اندرکاران مراکز نگهداری اطفال ناقص و رعایت موازین بهداشتی ناکافی است. بررسی دقیقتر علل و عوامل سرایت آلودگی در مهد کودکها و حذف آنها، انجام آزمایش های ادواری کودکان و مربیان و کنترل بهداشتی و آموزش کارکنان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آلودگی، انگل روده ای، مهد کودک
  • علی شهریاری، مریم خوشیده صفحه 137
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر، استفاده از سالین هیپرتونیک در درمان شوک هموراژیک و اثر آن بر اسمولاریته، سدیم و پتاسیم و pH خون موضوع بسیاری از تحقیقات قرار گرفته است. هر چند تردیدی در برتری سالین هیپرتونیک در درمان شاخصهای همودینامیک ناشی از شوک هموراژیک وجود ندارد، ولی در مورد استفاده روتین از آن اختلاف نظرهایی وجود دارد که ناشی از برخی عوارض سالین هیپرتونیک مثل هیپرناترمی می باشد. این مطالعه جهت بررسی عارضه هیپرناترمی با مصرف مقادیر مختلف سالین هیپرتونیک در درمان شوک هموراژیک انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی که در سال 1381 انجام شد، 16 خرگوش نر با وزن 2 تا 2.5 کیلوگرم به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شده و پس از ایجاد شوک هموراژیک از طریق خارج کردن %25 حجم خون به روش فلبوتومی، خرگوشها در یک گروه توسط محلول کلرورسدیم %5 به مقادیر 4 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم و در گروه دیگر 7 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم هیدراته شدند. قبل از آزمایش و پس از درمان، دو گروه از نظر pH، سطح هوشیاری، میزان پتاسیم، سدیم و لاکتات سرم مقایسه گردیدند.
    یافته ها
    در گروه دریافت کننده کلرور سدیم به میزان 7 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم، وضعیت خرگوشها از نظر حال عمومی و سطح هوشیاری مطلوبتر بود (P=0.04) و از نظر pH به وضعیت طبیعی نزدیکتر بودند (P=0.03) و بعد از احیا تفاوت معنی داری در سطح سرمی سدیم در دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه و تشابه با نتایج مطالعات دیگر می توان امیدوار بود که با عمومیت یافتن و استفاده بیشتر از کلرور سدیم هیپرتونیک تسریع بیشتری در تصحیح اسیدوز و درمان عوارض شوک هموراژیک حاصل شود.
    کلیدواژگان: شوک هموراژیک، سالین هیپرتونیک، هیپرناترمی، اسیدوز متابولیک
  • اباصلت برجی، محمود ایمانی، عبدالواهاب مرادی صفحه 145
    زمینه و هدف
    از آنجا که در حدود یک دهه از اجرای برنامه های آموزش مداوم جامعه پزشکی می گذرد، انجام پژوهشهای مستمر در جهت شناسایی نیازها و اولویت ها، ایجاد انگیزه و مشارکت و افزایش بهره گیری شرکت کنندگان ضروری است. این پژوهش به منظور جمع آوری نظرات پزشکان عمومی درباره محتوای برنامه های مدون آموزش مداوم انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی که در سال 1379 در شهر زاهدان انجام گردید، پرسشنامه ای شامل 28 سوال 26) سوال تستی و 2 سوال تشریحی(درباره محتوای 3 برنامه مدون (جراحی، اطفال و داخلی) تهیه گردید و جهت نظرخواهی در اختیار 156 نفر از پزشکان عمومی شرکت کننده در این برنامه ها قرار داده شد. تمامی آنان به پرسشنامه ها پاسخ دادند.
    یافته ها
    %87.8 از شرکت کنندگان خواستار ارایه مطالب کاربردی و %78.2 علاقه مند به اطلاع قبلی از مباحث و منابع مورد استفاده شدند. %76.3 خواستار ارایه مباحث فصلی و بومی و انتخاب مباحث بر اساس نظر سنجی شدند. در مورد تناسب زمان با حجم مطالب ارایه شده در هر یک از برنامه های داخلی و جراحی، به ترتیب 85.3 و %83.9 از پزشکان آنرا نامتناسب اعلام کردند. %50 آنان هیچ نکته مثبتی را در برنامه های مدون عنوان نکردند.
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر این مطلب است که تا رسیدن به اهداف مورد نظر این برنامه ها فاصله زیادی است. به منظور بهتر نمودن برنامه های آموزش مداوم بایستی عوامل و مواردی از جمله دقت در انتخاب نوع مباحث، تنظیم مناسب زمان های اختصاص داده شده برای هر مبحث، اولویت در ارایه مطالب درباره بیماری های بومی و فصلی، استفاده از نتایج نیاز سنجی ها برای انتخاب مباحث، مطلع کردن قبلی شرکت کنندگان از رئوس مطالب و منابع مورد استفاده مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم پزشکی، برنامه مدون، نظرات پزشکان عمومی، محتوای برنامه های مدون، زاهدان
  • صفحه 153
  • علیرضا غفاری نژاد، خاطره طوفانی صفحه 155
    خودکشی یکی از دلایل منجر به مرگ در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی می باشد. حدود %10 این بیماران به علت اقدام به خودکشی فوت می نمایند. فرمول بندی های تحلیلی روان پویایی نمی توانند منشا اختلال اسکیزوفرنی را توضیح دهند، اما می توانند در فهم بهتر علامت شناسی این اختلال کمک نمایند. تخیل راجع به وصل مجدد به عنوان یک عامل روان پویایی منجر به خودکشی در بیماران مبتلا به روان نژندی مورد توجه بوده، اما در توضیح اقدام به خودکشی در بیماران مبتلا به روان پریشی مورد توجه کافی نبوده است. در این مقاله، یک بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا که اقدام به خودکشی نموده و معتقد بود بدین ترتیب با کودک از دست رفته خود مجددا یکی خواهد شد، گزارش شده است. تحلیل اقدام به خودکشی بیمار با تاکید بر فرمول بندی تحلیلی و تخیل بیمار گونه وی برای وصل مجدد مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، خودکشی، عوامل روان پویایی، وصل مجدد
  • حمید حیرانی مقدم، بهزاد نارویی صفحه 161
    بیش از بیست نوع بدخیمی دستگاه لنفاوی وجود دارد که لنفوم بورکیت نوعی بدخیمی غیرهوچکینی سلولهای لنفوسیت B است. این لنفوم وابسته به ویروس ابشتن بار (EBV) است و به صورت اندمیک در افریقا دیده می شود. محل شایع گرفتاری، بافت های لنفاوی فک فوقانی و تحتانی می باشد. نوع تک گیر بیماری به نام بورکیت غیرافریقایی معروف است. لنفوم بورکیت به ندرت در ارگانهای دیگر نظیر چشم، تخمدانها، کلیه ها و بافت های غده ای نظیر پستان، تیرویید یا لوزه ایجاد می شود. علایم عمومی بیماری شامل تب، بی اشتهایی، کاهش وزن و تعریق غیر قابل توجیه می باشد. بیماری که معرفی می شود پسر شانزده ساله از اهالی چابهار در سیستان و بلوچستان است که به علت ضعف و بی حالی و درد مزمن شکم به مدت دو ماه مراجعه کرده بود و در نهایت پس از عمل جراحی و بررسی هیستوپاتولوژیک از غدد لنفاوی ناحیه درگیر لنفوم بورکیت گزارش شد.
    کلیدواژگان: لنفوم بور کیت، ویروس ابشتین بار، غدد لنفاوی
|
  • Arab Mr. , Komeili Gr. , Sargolzaei Aval F. Sarani Sa. , Touhidi A.Msc Page 89
    Background
    Diabetes mellitus is a prevalent disease, which is caused by deficiency in insulin secretion or factors that impair its function. Diabetic hyperglycemia and hyperlipidemia are important risk factors in cardiovascular diseases. The arteriosclerosis and its accompanying structural changes are in part due to endothelial cell injury and abnormal glycosylation of cell surface and extra cellular matrix glycoconjugate. These are the first structural changes of formation of atheromatous plaque. The aim of the present study was to identify the structural and extra cellular matrix changes of terminal sugars by histochemical methods in aorta and common carotid arteries in male diabetic rats. Methods and Materials: A total number of 63 male Sprague Dawley rats with 250 ± 50 gr weights were chosen and randomly divided into experimental (n=36) and control (n= 27) groups. Diabetes was induced by IP injection of 60 mg/kg of streptozotocin in experimental group. Experimental and control groups further divided into 2 week, 2 months and 4 months subgroups. Animals were preserved in standard condition. After the mentioned time, samples were taken from carotid and aorta, fixed in Boins and processed routinely. Paraffin blocks were cut with 5-6 micrometer in thickness and stained by H-E, PAS and PNA/Alcian blue pH=2.5, thereafter sections graded according to staining intensity and data were analyzed by NPAR test of Mann Whitney.
    Results
    Results of this study showed significant difference only for PAS positive media components between 2 and 4 months diabetic groups (P<0.007).There were also statistically significant difference between elastic lamina of 2 and 4 month of diabetic group (P<0.03). PNA showed the presence of Gal/GalNac in sub endothelial and adventitial components of arteries. Although there was a slight difference of ECM staining between diabetic groups for the Gal/GalNac and intense reactivity of 4-month diabetic group in comparison to 2-month and 2-week diabetic groups, there were no significant difference between them for PAS and lectin staining.
    Conclusions
    It seems that in diabetes, the rate of glycosylation of cell surface and ECM components changed slowly. Future studies will probably show the exact role of these components in pathophysiology of diabetes.
    Keywords: Aorta, Carotid, Diabetes mellitus, Lectin
  • Rashidi H.Md, Sanadgol H.Md, Sanei Moghaddan E. Ansari Moghaddam A. , Ansari Moghaddam F.Md Page 99
    Background
    Because of increase in number of side affect that caused by hypovitaminosis D, this study has been done to find out prevalence of hypovitaminosis D in blood donors.Methods and Materials: In this Cross - sectional & descriptive study, we evaluated 183 persons, 163 male (89.07%) & 20 female (10.92%). The average range of women & men was 17-52y & 17-53y respectively.
    Results
    The results revealed that 8 persons (4.4%) had sever hypo vitaminosis D (vit<25 nmol/l), 124 persons (67.8%): mild hypovitaminosis D (vit D=25-62.4nmol/l), 45 persons (24.6%): normal serum level of vitD (62.5-125 nmol/l) & 6 persons (3.3%) had hyper vitaminosis D (>125 nmol/l). Prevalence of hypocalcemia & hypophosphatemia in blood donors was 95 persons (51.9%) & 10 persons (5.5%) respectively. Also average serum level of PTH was 32.1 ±33. 4 pg / ml.
    Conclusions
    The above finding suggest a solid & effective programming for education of people about prevalence & complications of hypovitaminosis D, more effective screening studies for improving knowledge of individual about prevalence of hypovitaminosis D & related disease in society & necessity of medical health personnel’s knowledge about hypovitaminosis D.
    Keywords: Hypovitaminosis D, Blood donors
  • Fazaeli A. Page 105
    Background
    Toxoplasma gondii is one of the most prevalent zeonotic protozoa that has been farther considered with concern to the increasing prevalence of AIDS during the last two decades. Cell culture is an important and necessary tool for molecular and cell biology of Toxoplasma gondii as well as maintaining stock and routine laboratory works. This study was performed to evaluate different cell lines and select an appropriate one for Toxoplasma gondii culture, tachyzoite production and DNA preparation.Methods and Materials: Three different fibroblast mono layers were assayed by inoculation of two strains including RH and Beverley, the representatives of virulent and avirulent phenotypes, respectively.
    Results
    The results showed that the viability of propagated parasites in the HFF cultured flasks was higher than that of the other two cell cultures. The pH of culture medium was more stable in the HFF flasks, whereas it was likely to become acidic in the HEL and MRC5 flasks. Total parasite yield in RH strain cultures comparing to the Beverley cultures in all three cell lines was significantly higher. However, comparison of the Beverley strain tachyzoite yield in different cultures showed a higher parasite quantity in the HFF line. Total amount of extracted and purified DNA was 31 to 33 µgr/flask for the RH strain and 20 to 25 µgr/flask for the Beverley strain.
    Conclusions
    It was concluded that the HFF is the most suitable cell line for routine and continuous subculture as well as DNA production from most Toxoplasma strains.
    Keywords: Toxoplasma gondii, Cell culture, DNA production, Molecular, cell biology, HFF, HEL, MRC5
  • Saberi Ea. , Ebrahimzadeh A. , Ghanbari Phiroozabadi Mh.Md Page 115
    Background
    Whereas sodium hypochlorite is the most commonly irrigation solution used in endodontics we set out to study its antifungal effect of sodium hypochlorite in infected root canals with candida albicans. Methods and Materials: In this study 160 human maxillary incisor teeth extracted for different reasons were selected. The teeth were cut in the CEJ zone and then the canals were prepared by using hand files and Gattes Glidden bur no. 6. The roots were then divided across into 5- mm pieces and using diamond disks and chisel so the sample volume will become 320 pieces halved each 5- mm piece. The root samples were divided randomly into two groups of 150. In one of the groups in order to remove the smear layer with EDTA 17% and then 5. 25% sodium hypochlorite. The smear layer in the other group remained intact. In addition 10 samples were selected as positive control and 10 samples as negative control. The samples were then sterilized separately by autoclave. 320 sterilized tissue culture plates were selected. Each root sample was fixed in the bottom of a plate, and contaminated with candida albicans and then exposed to 2. 5% and 5. 25% sodium hypochlorite. 25 samples were taken from each group in intervals of 5، 30 and 60 minutes and transferred to the T. S. B culture medium. After 24 hours, the tubes containing T. S. B were considered in presence of turbidity. The results were statistically analyzed.
    Results
    The results indicated that 2. 5% sodium hypochlorite in the present of smear layer caused destruction of candida albicans after 5 minutes in 20% of the cases while such destruction happened with 5. 25% sodium hypochlorite in 44% of the cases. However by increasing the disinfections period in both concentrations the antifungal effect appears in 100% of the cases. Moreover the results of the study indicated in the group with no smear layer, sodium hypochlorite with a concentration of 2. 5% showed its antifungal effect in 5 minutes in 36% of the cases and with a concentration of 5. 25% in 100% of the cases.
    Conclusions
    Therefore the use of specific antifungal irrigation solution in the endodontic therapy of patients having local or systemic predisposing factors to oral candidiasis extreme importance.
    Keywords: Sodium hypochlorite, Candida albicans, Endodantic, Root canal
  • Mokhtari Azad T. , Alavi Moghaddam M. , Yadegari D. , Salehi M. Shahim F. , Zareban I. Page 123
    Background
    In spite of extended vaccination programs against measles, it is the most preventive contagious disease that leads to death. For adaptation of WHO policy for measles in Iran; we should determine susceptible age population whom at present lay out of current vaccination program. Methods and Materials: In this descriptive study which was performed in the public health School of the Tehran medical university; we obtained 131 documented measles cases among 650 suspected case of measles (as WHO discrimination) According to serum samples analysis (capture IgM EIA 71% and 29 % HI).
    Results
    In this study 63. 4 % of cases were male and 39.6 % were females. Between patients, the most prevalent age group was between 15 - 19 years old. Two peaks of the time of the disease were March and June. History of past vaccination against measles showed that 43 % had unknown history; 24. 4 % had two vaccination; 39. 3 % had one vaccination and 3.1 % had no vaccination history.
    Conclusions
    It is suggested (by further investigations in future) the need for revaccination of measles for age group of 15-19 in Iran will be determined.
    Keywords: Measles, Vaccination
  • Davoudi Sm. , Zangiabadi M. , Salehi M.Md, Javad Zadeh M.Md Page 129
    Background
    The prevalence of infection with bowel parasites is still remarkably high in children of developing countries. Day-care units usually serve for the infants and children as their primary site of social contact; so we aimed to determine the frequency rate of bowel infections in children attending these places, on their arrival and comparing it with this frequency 4-6 months afterwards. Methods and Materials: In this descriptive-analytic longitudinal study performed during the latter half of 1378, a total of 853 children of 4-6 years were randomly selected from day-care units of different regions in Zahedan. After recording the demographic data, a direct stool exam, scatch test and formaline-etter test were done. In the first stage 411 and in the next stage (4-6 months later) 438 children were studied. Chi-square test was used to compare the infection rate between the first and second stages.
    Results
    The rate of infected children was 19.1% and 42% in the first and the second stages respectively. The highest increase in infection rate belonged to Oxyuris which increased from 4.7% in stage one to 15.5% in stage two. The rate of infection with Giardia lambelia and Hemonolepsis nana was 10.6% and 3.1% in stage one, which respectively raised to 15% and 4.6% in stage two. The above increment was significant (P<0.05). Totally 835 children all younger than 6 years old were studied in the two stages of which 263 (30.8%) had at least one type of infection. The frequency of infection with Oxyuris was 78 in 785 prepared slides.
    Conclusions
    Considering the life cycle of bowel parasites and their routes of transmission, it seems that we face shortness in knowledge of workers in day-care centers and also an insufficiency in practice of sanitary principles. A closer study of effective factors in transmission of infestation in these centers and their elimination, periodically testing the children and their care-givers, and finally programs of hygiene education and control for the workers seems a necessity.
    Keywords: Infection, Bowel parasite, Day, care units
  • Shahriari A.Md, Khooshideh M.Md Page 137
    Background
    In these years, the use of hypertonic saline for treatment of hemorrhagic shock and its effect on pH, osmotic pressure, serum sodium and Potassium concentration was the subject of very studies. Although there is no doubt in preference of hypertonic saline for treatment of homodynamic parameters due to hemorrhagic shock, there is some controversies for routine of use hypertonic saline due to some complication after transfusion of hypertonic saline like hepernatremia. The aim of this study is to determine the frequency of hepernatremia after administration 4ml/kg and 7ml/kg of hypertonic saline for treatment of hemorrhagic shock.Methods and Materials: In this study, 16 male rabbits with 2-2.5 kg weight randomly were divided equally in two groups. After removal of 25% of total blood volume by phlebotomy and inducing hemorrhagic shock, one group was resuscitated with 4ml/kg NaCl 5% and the other group with 7 ml/kg NaCl 5%. Serum Na, K, pH and lactate and level of consciousness before and after the treatment were compared.
    Results
    There was significant difference in condition and in blood pH in two groups and the 7ml/kg group had better in condition and consciousness(P=0/04) and in blood pH(P=0/03).There was no significant difference in serum concentration of sodium in two groups after resuscitation.
    Conclusions
    By attention to the results of this study and similar results of other studies, we hope by using of hypertonic saline routinely faster treatment of hemorrhagic shock and its complications such metabolic acidosis occurs.
    Keywords: Hemorrhagic shock, Hypertonic saline, Hepernatremia, Metabolic acidosis
  • Bordji A.)Dvm , Imani M. , Moradi A. Page 145
    Background
    Nowadays because of rapid advance in sciences, updating the knowledge of graduates is of great important. Due to the fact that continuous medical education programs have been started a decade ago, frequent research is necessary to identify the needs and priorities, create motivation, encourage participation, as well as enhancing learners utilization. The aim of study was to collect general practitioners’ views about the content of composed programs in 2000 in the city of Zahedan.Methods and Materials: The present descriptive study was performed using questionnaires including 29 questions for three composed programs.156 general practitioners were selected to attend three composed continuous medical education programs (C-CME programs).They all responded.
    Results
    The results showed that 87/8% participants believed in applied topics to be presented and 78/2%like to be informed of materials and references in advance.76/3% of them demanded the presentation of materials with concern to seasonal and local health problem, and the concerned opinions to be taken in account for selection of the program contents. The time did not correspond to the content of the composed programs for internal medicine and surgery, as was stated by 85/3% and 82/9% of the participants, respectively. 50% of the responders believe that the C-CME programs don’t have any positive aspect.
    Conclusions
    With regard to the results of the present research, in order to improve continuous education programs, the following factors should be taken into consideration to select the subject with accuracy, to set aside appropriate time for each topic, the priority of indigenous and seasonal diseases, to take advantage of the needs assessment to select the subject, to keep the participants informed about the materials and resources in use.
    Keywords: Continuous medical education, Composed continuous programs, The content of composed programs, General practitioner's views
  • Ghaffari Nezhad A.Md, Toofani Kh. Page 155
    Suicide is one of the important causes leading to death in patients with schizophrenia. About 10% of these patients had died due to suicide. Psychodynamic formulations are not able to explaining the origins of schizophrenia, but they could help to better understanding of phenomenology of this disorder. Reunion as one of psychodynamic factor leading to suicidal attempt was mentioned in neurotic patients, but was not mentioned sufficiently in psychotic patients. In this article a patient with schizophrenia was reported. He had attempted suicide and had believed that will be joined with his lost child by this way. Analysis of patient’s attempt with emphasis on his pathological fantasy of reunion was discussed.
    Keywords: Schizophrenia, Suicide, Psychodynamic factors, Reunion
  • Heyrani Moqadam H.Md, Narooei B.Md Page 161
    Burkitt’s lymphoma is a very aggressive high grade B-Cell neoplasm, frequently seen in children. It is composed of very uniform small non cleaved B cells.This lymphoma is the EBV related endemic mostly found in Africa. It involves the lymph nodes and extra nodal sits particularly the jaws.We found a sixteen year old boy from Chabahar who had a chronic abdominal pain and presented with mild hepatosplenomegly as well as anemia. Sonographic study indicated Para aortic lymph adenopathy. After retroperitoneal lymph adenectomy and histopathologic evaluation high grade Burkitt’s lymphoma was reported.
    Keywords: Burkitt's lymphoma, EBV, Lymph node