فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال دوم شماره 6 (پیاپی 12، بهمن 1379)

  • 153 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1379/11/01
  • تعداد عناوین: 21
|
  • استنت گذاری یا عمل جراحی برای درمان سنگهای غیرقابل خارج کردن مجرای صفراوی مشترک در بیماران مسن؟
    صفحه 801
    در این مقاله بیماران مسنی که سنگ کلدوک غیرقابل خارج کردن با آندوسکوپی دارند به دو طریقه جراحی و استنت گذاری درمان شدند و نویسندگان نتیجه گیری کرده اند که Stent در کوتاه مدت نتایج بسیار خوبی دارد ولی در طولانی مدت، جراحی نتایج بسیار بهتری دارد.
  • بازسازی حسی آرئول با استفاده از فلاپ جزیره ای پوستی - عصبی با پایه عصب پوستی آنته براکیال داخلی
    صفحه 806
    در این مقاله عوارض Arterial Cannulation در نوزادان و کودکان به طور خلاصه شرح داده شده و روی عوارض استخوانی آن مانند کوتاهی و دفرمیتی تاکید شده است و پیشنهاد شده که بخصوص در دوران نوزادی حتی الامکان از انجام این کار خودداری شود.
  • هیپری گلیسریدمی و پانکراتیت شدید بدنبال مصرف کلومیفن
    صفحه 815
    از آنجائیکه کلومیفن داروئی است که به منظور تحریک تخمک گذاری در بیماران مبتلا به ناباروری بمقدار زیاد مصرف می شود علاوه بر سایر عوارض ثابت شده آن که عبارت از گرگرفتگی و خشکی دهان می باشد بطور اتفاقی در زنان مبتلا به هیپرتری گلیسریدمی موجب بالا رفتن ناگهانی چربی های خون شده و ممکن است متعاقب آن بیمار مبتلا به پانکراتیت حاد شود که عارضه ای است بسیار خطرناک، لذا توصیه می شود قبل از مصرف دارو در افرادی که سابقه هیپرگلیسریدمی دارند، اطلاعاتی از میزان چربی های خون بدست آورد، چنانچه پیش از حد معمول باشند از بکاربردن این دارو نزد آنها خودداری ورزید.
  • اثر بخشی و بی خطری رزکسیون قدامی - تحتانی در درمان سرطان رکتوم، بررسی 681 بیمار در مراجعه پی در پی به یک سرویس تخصصی
    صفحه 820
    در این مقاله بیماران مبتلا به سرطان رکتوم که قبل از عمل، شیمی درمانی همراه با رادیوتراپی داشته اند و بعدا تحت درمان رزکسیون قدامی قرار گرفته اند و تاثیر آن در نشت آناستوموز و مقدار خونریزی زمان عمل، ایجاد آبسه لگنی مورد توجه قرار گرفته و ارزش آن را در بقاء نشان داده شده است.
  • اتیوپوژی، پاتولوژی و مرحله بندی تومورهای بیضه
    صفحه 834
    اتیولوژی، آسیب شناسی و طبقه بندی Staging تومورهای بیضه بررسی جامعی شده و اهمیت تشخیص درست در تومورهای جرم سل بعلت نتیجه خوبی شیمی درمانی در آن و ارزش برشهای آسیب شناسی متعدد و اثر Staging خوب در درمان تومورهای بیضه بررسی و مورد بحث قرار گرفته است.
  • مقایسه بین سه روش بستن اولیه، بستن وصله ای، و تکنیکهای برگرداندن در اندار ترکتومی کاروتید
    صفحه 843
    مطالعات و بررسی های وسیع در گذشته ثابت کرده اند که اندآرترکتومی سرخرگ کاروتید نقش موثری در پیشگیری و تا حدودی درمان سکته های مغزی دارد. پس از انجام اندآرترکتومی و خارج کردن پلاک آتروماتوز تکنیکهای مختلفی برای دوختن سرخرگ وجود دارد. بعضی جراحان ترجیح می دهند آرتریوتومی را بخیه کرده و ترمیم کنند و بعضی دیگر برای بستن زخم شریان و برای اجتناب از تنگی مجرای آن از وصله وریدی استفاده می کنند. در هر دو این روش آرتریوتومی طولی در محل دو شاخه شدن کاروتید انجام می شود. روش سومی نیز وجود دارد که شریان بطور عرضی باز شده و با برگرداندن آن بر روی خود، پلاک خارج می شود و سپس شریان مجددا به ناحیه بولب آناستوموز می شود. نویسندگان مقاله با انجام روش های فوق بر روی بیماران مختلف و پیگیری آنان پس از عمل به این نتیجه رسیده اند که نتایج روش سوم تفاوتی با دو روش دیگر ندارد.
  • بیماریابی سه ماه اول در تشخیص آنوپلوئیدی: آیا صرفا ارزش تحقیقی دارد یا می تواند استاندارد مراقبت باشد؟
    صفحه 851
    در این مقاله موضوع غربالگری بیماری down در جنین های مبتلا از طریق سونوگرافی بسیار حائز اهمیت است. این روش هر چند نیاز به آموزش خاصی دارد ولی از آنجائیکه در سه ماه اول قابل تشخیص است و درصد مثبت کاذب کمتر است فوق العاده حائر اهمیت می باشد مشروط به اینکه افرادی حق دارند در این زمینه اظهار نظر کنند که آموزش کافی و تجربه مورد نیاز را داشته باشند بهرحال کاربرد روش سونوگرافی و سرمی و روش های استفاده از مایع آمینوتیک و یا نمونه برداری از جفت مجموعا درصد اطمینان را افزایش خواهد داد.
  • موارد استفاده از سی تی اسکن در بیماران دچار ضربه جزیی به سر
    صفحه 859
    در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق مصدومین با ضربه جزئی به سر تحت بررسی با توموگرافی کامپیوتری مغزی قرار می گیرند که در اغلب موارد منفی می باشد.
    در این مقاله نگارندگان نشان داده اند که کلیه بیمارانی که با ضربه جزئی به جمجمه مراجعه کرده و یک یا چند مورد از 7 یافته ذیل را دارا باشند، توموگرافی کامپیوتری مثبت خواهند داشت؛ سردرد، استفراغ، سن بالای 60 سال، مسمومیت با دارو و یا الکل، اختلال در حافظه کوتاه مدت، نشانه هایی از تروما در بالای استخوان ترقوه و تشنج. شاید بتوان انجام توموگرافی کامپیوتری در ضربه جزئی به سر را به بیمارانی محدود کرد که یافته های مشخص بالینی فوق را دارا باشند و بدینوسیله از انجام توموگرافی کامپیوتری منفی به تعداد قابل ملاحظه ای کاسته گردد.
  • ترخیص بیماران با سی تی اسکن منفی جمجمه از بخش اورژانس بعد از ضربه جزیی به سر
    صفحه 866
    در اکثر مراکز مجهز به درمان مصدومین مغزی بطور روتین و استاندارد و علی رغم انجام بررسی های تشخیصی که وجود صدمه داخل جمجمه ای را رد می کنند، تحت نظر قرار دادن و بستری بیماران با ضربه جزئی به سر کماکان ادامه دارد. در این بررسی آینده نگر چند مرکزی نشان داده است که در بیماران با ضربه جزئی به سر که توموگرافی کامپیوتری مارپیچی مغز آنان هیچگونه صدمه داخل مغزی را نشان نداده و آسیب به سایر دستگاه های بدن و یا علائم نورولوژیک پایداری نداشته باشند را بدون تحت نظر قرار دادن بشکل سرپایی و یا بستری در بیمارستان با اطمینان خاطر از بخش اورژانس می توان مرخص نمود.
  • روشی نو در آموزش جراحی - شکل گیری و ارزیابی مدل آموزش براساس کامپیوتر
    صفحه 874
    امکانات جدید اطلاع رسانی، از جمله کامپیوتر روز بروز نقش گسترده تری در علوم جراحی ایفا می کنند. اخیرا روشی نو در آموزش جراحی در حال شکل گیری است که با استفاده از اجزاء چند رسانه ای مثل متن، تصویر، تصویر متحرک، و صدا امکانات کامل آموزش را با نمونه سازی در اختیار دانشجو قرار داده و ارزشیابی نیز می نماید. مقاله به معرفی این روش نو اختصاص دارد.
  • اهمیت اندازه فیبروز مرکزی در تعیین پیش آگهی آدنوکارسینوم محیطی ریه
    صفحه 883
    اهمیت ارزش پیش آگهی فیبروز مرکزی در ادنوکارسینومای ریه قبلا گزارش شده است. اما ارزش اندازه فیبروز مرکزی در پیش آگهی آدنوکاسینومای ریه تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. در این بررسی با توجه به پیشرفت وسایل تشخیص پرتوشناسی، اهمیت و ارزش پیش آگهی کننده اندازه این فیبروز مرکزی و امکان استفاده از آن در وسعت برداشتن ریه بوسیله جراحی مورد ارزیابی قرار گرفته و اهمیت آن با فراگیری گانگلیونهای لنفاوی و دست اندازی به عروق مقایسه شده است.
  • صدمات حاد تراشه و برونش اصلی: اهمیت تشخیص زودرس
    صفحه 890
    آسیب های مجاری هوایی بزرگ در صورت تشخیص زودرس قابل درمان با نتایج قابل قبول است. در این مقاله تاثیر تشخیص زودرس در درمان و آینده بیماران دچار ترومای مجاری هوایی بزرگ بیان شده است.
  • آیا حضور متخصص اطفال در زایمان سزارین لازم است یا خیر؟
    صفحه 896
    نیاز به حضور متخصص بیماری های کودکان در طول زایمان بوسیله عمل سزارین مورد توجه نویسندگان مقاله قرار گرفته و در یک بررسی روی 17867 زایمان اسکور آپکار در زایمانهای انجام شده بوسیله سزارین با بیهوشی منطقه ای و زایمانهای طبیعی با هم مقایسه شده است.
  • یک مورد کارسینوم برونکو آلوئولار با منشاء کیست برونکوژنیک
    صفحه 900
    کیست های برونکوژنیک، بعضی اوقات بعلت کیستیک بودن از رده بیماری های مظنون به بدخیمی خارج می شدند. این مقاله تائیدی است بر اهمیت دادن به کیست های ریوی و گزارش یک مورد کیست برونکوژیک توام با کارسینوم برونکوژنیک.
  • تومورهای بدخیم غلاف اعصاب محیطی ناحیه سر و گردن: تجزیه و تحلیل عوامل موثر در پیش آگهی
    صفحه 903
    با توجه به اینکه ناحیه سر و گردن بعلت تراکم عناصر تشریحی حساس و حیاتی از نظر درمانی و اقدامات جراحی از اهمیت خاصی برخوردار است. برخورد با تومورهای غیرشایع و اخذ تصمیم درمانی نسبت به آن مستلزم داشتن تجربیات بیشتر نسبت باین موارد است. تومورهای بدخیم غلاف اعصاب محیطی (که اغلب ممکن است اعصاب حیاتی هم باشند) تولید گرفتاری زیاد برای بیماران مبتلا و قبول مسئولیت درمانی و پیگیری دقیق برای پزشک و جراحی معالج می نماید در این مقاله بررسی دقیق آماری از نظر زمینه پیدایش تومور، تاثیر سابقه اشعه درمانی و وجود نوروفیبروماتوز همراه و اقدامات جراحی لازم و اشعه درمانی کنترل بیمار در سالهای بعد انجام شده است که می تواند راهنمایی برای پزشک معالج باشد.
  • نتایج بالینی بعد از اندآرترکتومی کاروتید: مقایسه استفاده از بیحس کننده موضعی و عمومی
    صفحه 910
    عمل جراحی اندارترکتومی شریان کاروتید با عوارض نورولوژیک و در پاره ای اوقات کشنده و عوارض غیر نورولوژیک و غیر کشنده همراه می باشد. در این بررسی نویسندگان نتایج عمل جراحی زیر بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی را مقایسه کرده اند. عوارض نورولوژیک در هر دو گروه تقریبا مساوی بوده است لیکن عوارض غیر نورولوژیک شامل عوارض قلبی - ریوی، عوارض گردنی و عوارض اورلوژیک در گروهی که زیر بی حسی موضعی عمل شده اند، به طور وضوح کمتر مشاده گردیده است.
  • ارزیابی عمق تهاجم سرطان کیسه صفرا در حین عمل جراحی
    صفحه 918
    بررسی و ارزیابی عمق تهاجم در سرطان کیسه صفرا در حین عمل جراحی؛ در انتخاب نحوه درمان کیسه صفرا، تشخیص عمق تهاجم سرطان، اهمیت دارد. قبل از عمل، این تشخیص بسیار مشکل ولی در حین جراحی، سونوگرافی و آسیب شناسی فوری تا حدی مشکل گشاست. از لحاظ درمان، در مواردی که فقط تهاجم به مخاط یا عضله مخاطی است، درمان شفابخش تنها کوله سیستکتومی است، اما در موارد پیشرفته با تهاجم به سروز یا زیر سروز کیسه صفرا، برداشتن عقده های لنفاوی یا هپاتکتومی ضرورت پیدا می کند.
  • اصلاح کنتراکچرهای ناشی از سوختگی گردن و آگزیلا بوسیله فلاپ پوستی عضلانی لاتیسموس دورسی
    صفحه 923
    جوشگاه های وسیع سوختگی گردن و زیر بغل برای بیمار و جراح مسئله ساز است. پیوندهای پوست اغلب دوباره جمع شده و تغییر شکل مجدد ایجاد می کند. ترمیم این نواحی با فلاپ های پوستی نتایج بهتر دارد. استفاده از عضله لاتیسموس دورسی همراه با پوست روی آن برای پوشش بعد از برداشتن اسکار روش مناسبی است که در این مقاله شرح داده شده است.
  • سندرم اگیلوی بعنوان یک گرفتاری بعد از عمل جراحی
    صفحه 931
    سندرم اگیلوی یا انسداد کاذب کولون بعد از عمل جراحی لگنی و شکمی، ستون فقرات، کاردیوتوراسیک و قلبی عروقی اتفاق می افتد. تشخیص زودرس این عارضه و درمان محافظه کارانه آن بهترین روش درمان است، در صورت عدم پاسخ باید بروش تونوسوکپی درمان شود در مرحله آخر که قطر کولون - سکوم بیش از 13 سانتیمتر باشد، درمان جراحی اندیکاسیون دارد ولی مورتالیته جراحی هم بالا است. آگاهی جراحان در از عارضه بسیار مهم است.
  • سندرم کمپارتمان حاد چه کسانی در معرض خطر این سندرم می باشند؟
    صفحه 940
    سندرم کمپارتمان حاد یکی از عوارض بسیار خطرناک در حوادث ارتوپدی است و پیشگیری از آن قبل از بروز و درمان بموقع می تواند کمک بسیار بزرگی به بیمار نماید. در این مقاله راه های تشخیص و درمان بموقع این عارضه شرح داده شده است.
  • مطالعه ای درباره پیگیری درازمدت آمپوتاسیون های دوطرفه بالای زانو در بازماندگان جنگ ویتنام
    صفحه 945
    در این مقاله نتیجه بررسی 30 بیمار که در جنگ ویتنام دچار ضایعات شدید هر دو پا بوده و منجربه قطع پاها از بالای زانو شده است، گزارش گردیده است و برنامه درمانی آنها شرح داده شده است و نتیجه گرفته شده که اگر برنامه درمانی تدوین شده برای این بیماران گذاشته شود این عارضه گرچه فعالیت فیزیکی آنها را محدود می کند ولی این بیماران می توانند از جهات دیگر زندگی فعال و طبیعی داشته باشند.