فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال سوم شماره 6 (پیاپی 18، بهمن 1380)

  • 135 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/11/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • بروز دیررس سرطان مجرای صفراوی در بیمارانی که به دلیل یک بیماری خوش خیم, درناژ صفراوی - روده ای داشته اند: یک مطالعه در پی گیری بیش از 1000 بیمار
    صفحه 699
    یکی از عوارضی که در تعقیب درناژ مجاری صفراوی به داخل روده باریک از طریق آناستوموز مجای صفراوی به روده باریک یا اثنی عشر و یا درناژ صفراوی از طریق اسفنکتروتومی از راه اثنی عشر و یا بالاخره هپاتیکوژژنوستومی انجام می گیرد, برگشت محتویات روده به داخل مجاری صفراوی و ایجاد کلانژیت است. در این بررسی عوارض این کلانژیت پی در پی و رابطه آن با کلانژیوکارسینوما مورد تحقیق قرار گرفته است.
  • کارآزمایی بالینی تصادفی در چند مرکز جهت بررسی رزکسیون اولیه و ثانویه سیگمویید در بیماران مبتلا به دیورتیکولیت سیگمویید عارضه دار شده با پریتونیت ژنرالیزه
    صفحه 705
    در این مقاله دو روش جراحی رزکسیون اولیه و ثانویه در بیمارانی که پریتونیت در اثر سوراخ شدن دیورتیکول سیگموئید دارند مورد مقایسه قرار گرفته و نویسندگان نتیجه گیری کرده اند که رزکسیون اولیه از هر نظر ارجح است.
  • آغاز سریع تغذیه خوراکی به دنبال لارنژکتومی کامل
    صفحه 715
    معمولات تغذیه از راه دهان بعد از لارنژکتومی کامل, 7 تا 10 روز بعد از عمل آغاز می گیرد. در این مقاله تغذیه دهانی از 48 ساعت بعد از عمل جراحی شروع و مورد بررسی قرار گرفته است. این شرایط علاوه بر اینکه عارضه ای ندارد بلکه باعث صرفه جوئی در مخارج بیمار و کوتاه شدن مدت بستری می گردد.
  • سندرم خون دزدی شریان تحت ترقوه ای (Subclavian Steal Syndrome) ناشی از فیستول شریانی وریدی براکیوسفالیک با برون ده بالا (high-output): عارضه ای در تعقیب دیالیز که پیش از این گزارش نشده است.
    صفحه 721
    گزارش یک مورد Subclavian Steal Syndrome همراه با بررسی ناراحتی بوجود آمده از آن در بیماران تحت درمان با دیالیز مورد بحث قرار گرفته است.
  • اثر درناژ صفراوی قبل از جراحی بر پی آمد جراحی پس از پانکراتودئونکتومی
    صفحه 726
    در مورد تاثیر و یا عدم تاثیر درناژ صفراوی قبل از پانکراتودئونکتومی, مولفین بر روی 257 بیمار بررسی بعمل آورده اند, در بین بیمارانی که درناژ صفراوی قبل از جراحی داشتند و آنها که نداشتند تفاوتی در عوارض کلی, عوارض عفونی, میزان مرگ و میر یا بقای طولانی مدت و نتایج زودرس یا دیررس, مشاهده نشد.
  • آرتروپلاستی با جابه جایی تاندونی در مقابل آرتروز برای درمان آرتریت تراپزیومتاکارپ: یک مطالعه مقایسه ای گذشته نگر با پی گیری
    صفحه 735
    در این مقاله دو نوع درمان تراپز - متاکارپ آرتراپتس با هم مقایسه شده است این دو نوع درمان عبارتند از: 1- رزکسیون تراپز و جانشینی آن با یک تاندون 2- آرترودز و فاکتورهای قدرت گرفتن با شدت - دامنه حرکات شست و تسکین دردها به علاوه عوارض عمل جراحی در هر دو مورد بررسی شده اند.
  • غربالگری از طریق ماموگرافی در زنان در معرض خطر
    صفحه 743
    کماکان سرطان پستان شایعترین سرطان در نزد خانمها در ایران است. اگرچه این بیماری از وخامت متوسطی برخوردار است ولی بعضی از انواع آن پیشرفت بسیار سریع و به مرگ بیماران منتهی می گردد. تشخیص زودرس این بیماری بوسیله غربالگری و یا در بیماران مراجعه کننده با انجام معاینه و تصویرهای لازم از جمله ماموگرافی, می تواند در افزایش طول عمر بیماران موثر باشد.
  • کاهش فشار اسفنکتر مقعدی و بهبودی بدون عارضه شقاق مقعدی با استفاده از دیلتیازم و بتانکول موضعی
    صفحه 746
    استفاده اکسید نیتریک در درمان شقاق مقعد با عوارضی چون سردرد همراه است. در این مقاله با مصرف دیلتیازم 2% و یا بتانکول 1% نتابج مشابهی چون اسید نیتریک موضعی بدست آمده و کاربرد آن توصیه شده است.
  • پیچ خوردگی سیگمویید در کودکان و نوجوانان
    صفحه 751
    پیچ خوردگی سیگموئید در کودکان نادر و خطرناک است. در این مقاله علاوه بر بررسی مقالات علمی سه مورد نیز گزارش شده است.
  • پارگی حاد تاندون آشیل مقایسه ای آینده نگر و تصادفی بین درمان جراحی و غیرجراحی
    صفحه 758
    در این مقاله 112 بیمار که پارگی حاد تاندون آشیل داشتند, بررسی شده اند. این بیماران به دو روش جراحی ترمیمی تاندون و یا گچ گیری درمان شده اند. نتیجه هر دو روش با برنامه درمانی که در دراز مدت اجرا شد رضایت بخش بود, فقط پارگی مکرر تاندون در روش گچ گیری زیاد و آمار آن غیر قابل قبول بود.
  • افزایش توده بدن (Body Mass) عوامل جلوگیری کننده از ریفلاکس معده به مری را از بین می برد
    صفحه 766
    ریفلاکس شیر معده به مری یکی از مشکلات در پزشکی است که درباره علت پیدایش و درمان آن گفتگوی زیاد شده است. بررسی کنونی اثر ازدیاد body mass (چاقی مفرط) در ایجاد این ریفلاکس بررسی و با توجه به مطالعات موجود و نظریات دیگران موضوع موشکافی شده است.
  • پانکراتیت نکروزدهنده حاد: راهکار درمانی با توجه به وضعیت عفونت
    صفحه 774
    در این مقاله نویسندگان, مطالعات خود را در مورد نکروز استریل پانکراس نوشته اند و نتیجه گیری کرده اند که نکروز غیرعفنی پانکراس به درمان سریع با آنتی بیوتیک ایمی پنم - سیلاستاتین همراه با مراقبت های شدید طبی, بخوبی جواب می دهند و احتیاج به عمل جراحی ندارند.
  • شیمی درمانی و پرتو درمانی با ترکیبی جدید برای سرطان رکتوم: تحلیلی بر نتایج بالینی حاصل از تجربه ای 13 ساله
    صفحه 784
    سرطان رکتوم در این شایع است و همچنین سن ابتلا به این تومور بیشتر با مقایسه با کشورهای غربی تا حدودی پایین تر است. درمانی این بیماری یکی از معضلات جدی برای پزشک و بیمار است بخصوص آنکه تعدادی از بیماران نیاز به کولوستومی دائم دارند و همچنین عود موضعی در این بیماران نسبتا بالا و این موجب ایجاد مشکلات عدیده ای می نماید. اخیرا با انجام شیمی درمانی و رادیوتراپی قبل از عمل سعی در کم کردن تعداد کولوستومی های دائم و کاهش عود موضعی شده است که تا حدودی نتایج امیدوارکننده بیشتری داشته است.
  • نقش رزکسیون جراحی در برونکولیتیازیس
    صفحه 795
    Broncholihiasis یا سنگ مجاری هوایی ریه یکی از غیر شایع ترین بیماری های ریوی است ولی چون گاه به گاه همراه با ناراحتی های عمده می باشد, طرح موضوع, علایم, عوارض و درمان در 18 بیماری بررسی و نتیجه گزارش شده است.
  • افت فشار خون, هیپوکسی و صدمه به سر دفعات, طول مدت و پی آمدها
    صفحه 802
    در این تحقیق به طور آینده نگر ارتباط بین حملات افت فشار خون و هیپوکسی سیستمیک بر روی نتیجه درمان در مصدومین مغزی با GCS کمتر از 12 که CT اسکن آنها موید ضایعه ای در مغز بوده است را بررسی نموده اند. تاکید می گردد که از افت فشار خون بالینی باید جلوگیری نمود و در صورت افت فشار, درمان لازم در حداقل زمان ممکن انجام پذیرد.
  • بیمارانی که سابقه سرکلاژ ترانس واژینال ناموفق داشته اند: مقایسه پی آمد حاملگی پس از انجام سرکلاژ مجدد به روش ترانس ابدومینال با روش ترانس واژینال
    صفحه 810
    در این مقاله مواردی که عمل سرکلاژ از راه واژینال در بیمارانی که مبتلا به سقط های مکرر به علت نارسائی دهانه زهدان هستند و با عدم موفقیت مواجه بوده و دارای زایمان زودرس هستند, توصیه می کند که عمل سرکلاژ را از راه ابدومینال انجام دهند و نتایجی که بدست آمده کاملا گویای این مطلب می باشد.
  • اسیت با محتوای کیل (کیلوس): یک مرور جامع
    صفحه 816
    آسیت با محتوای کیل (Chylous) هر چند نادر ولی جالب می باشد و توجه به آن و کشف علت آن جهت درمان ضروری است. در این مقاله به طور مبسوط راجع به تارخچه مسائل مربوط به لنف در بدن, فیزیوپاتولوژی آسیت با محتوای کیل, راهکارهای علت یابی, تشخیص و درمان بحث شده است. شایعترین علت در بزرگسالان بدخیمی است مثل لنفوم, سایر بدخیمی ها شامل تومورهای تخمدان, کولون, پروستات, پانکراس, معده و تومور کارسینوئید است. در کودکان و شیرخواران علت بیشتر, مربوط به اختلال مادرزادی لنفاتیک است.