فهرست مطالب

بانوان شیعه - پیاپی 6-7 (زمستان 1384 و بهار 1385)

نشریه بانوان شیعه
پیاپی 6-7 (زمستان 1384 و بهار 1385)

  • 424 صفحه، بهای روی جلد: 9,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/03/28
  • تعداد عناوین: 16
|
  • ناهید طیبی صفحه 7
    مادران ائمه اطهار(علیهم السلام)افزون بر نقش مادری و تربیت فرزندان، که در بخش پنهان تاریخ مطرح می شود، نقش های سیاسی اجتماعی مؤثری نیز در بخش آشکارای تاریخ ایفا نموده اند. هم فعالیت های سیاسی اجتماعی مادران عرب و هاشمی مانند فاطمه بنت اسد، فاطمه زهرا(علی ها السلام)، فاطمه بنت الحسن و ام فروه مادر امام صادق(علیه السلام) (که به علت مشخص بودن موقعیت خانوادگی آنان و ارتباط با قبایل و تبار خویش بیش از دیگر مادران ائمه(علیهم السلام) در تاریخ یاد شده) و هم نقش و حضور سیاسی مادران غیرعرب، که عمدتا کنیز و اسیر بوده اند، در کنار نقش مادری ایشان قابل ذکر و بررسی است و مادران ائمه اثنی عشری در این زمینه، بهترین الگوی عملی برای شایستگی و بایستگی حضور سیاسی زنان شیعه هستند.
    کلیدواژگان: مادران، مادران ائمه اطهار علیهم السلام، نقش های سیاسی
  • شهلا باقری صفحه 33
    مفهوم «قدرت» یکی از مفاهیم اساسی در جامعه شناسی سیاسی و علوم سیاسی است. یکی از انواع چهره شناسی های قدرت، الگویی مشهور به «مدل سه بعدی قدرت» است که در جای خود، چهره متفاوتی از قدرت می نماید. معرفی این الگو و تمایز آن از زیرالگوها و ارتباط آن با مفهوم «انسداد اجتماعی»، چارچوب مفهومی این مقاله است. از این بحث در ادامه مقاله، برای فهم جامعه شناختی عصر پس از وفات پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) استفاده گردیده است. در این دوران، برای درک چهره غالب قدرت در جریان انحراف امامت الهی و قضیه کودتای سقیفه، از کلام حضرت فاطمه زهرا(علی ها السلام) استفاده شده است. در این زمینه، با عنایت به ساز و کارهای انسداد اجتماعی و تحریم و غصب، به ارتباط میان پیش بینی تاریخی حضرت فاطمه(علی ها السلام)برای آینده جامعه اسلامی (پس از این انحراف) با مفهوم «انسداد اجتماعی» و چهره شناسی قدرت پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: قدرت، انسداد اجتماعی، چهره شناسی قدرت، تحریم و انحصار، غصب
  • پروین ترکمنی آذر صفحه 49
    مسلمان و شیعه مذهب تاریخ ایران با الهام از آموزه های مذهبی و فرهنگی خود، همواره در عرصه سیاست و حکومت تاثیرگذار بوده اند. نقش سیاسی این بانوان در زنانی همچون سیده خاتون همسر فخرالدوله دیلمی، ترکان خاتون همسر ملکشاه سلجوقی و جان بیگم خاتون همسر جهانشاه قراقویونلو بسیار شاخص است، تا آنجا که می توان ایشان را از زنان حکومتگر و سیاستگذار تاریخ دوره اسلامی ایران نامید. سیده خاتون در قوام و اداره حکومت شیعی آل بویه نقش کلیدی داشت. ترکان خاتون با پیوستن به شیعیان مخالف نظام الملک، پای شیعیان را به دربار سلجوقی باز کرد. و جان بیگم خاتون در زمان حکومت همسرش و حتی پس از مرگ او، در امور سیاسی نقشی تعیین کننده داشت. این بانوان قدرتمند علاوه بر تاثیر سیاسی، خدمات فرهنگی بسیاری نیز انجام دادند.
    کلیدواژگان: زنان قدرتمند، سیده خاتون، ترکان خاتون، جان بیگم خاتون، آل بویه، سلجوقیان، قراقویونلو
  • زهرا پیشگاهی فرد صفحه 67
    جنبش جهانی زنان و تبعات آن طی قرن بیست ویکم، و به صورتی سازمان یافته، اما با نگرشی التقاطی، منجر به صدور بیانیه ای شد که اجرای آن در بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای اسلامی، غیرممکن بود. حضور بانوان شیعه به عرصه های بین المللی زنان، آن هم در عصر حاکمیت اندیشه های فمینیستی، ضرورت سیاست هایی را آشکار ساخت که بر اساس آنها، باید با این نوع سازمان ها مرتبط شد و بر تصمیم سازی و رویکردهای مهم در سطح بین الملل فائق آمد. در این مقاله، که مستخرج از طرح «بررسی نحوه همکاری های زنان جمهوری اسلامی ایران با سازمان های بین المللی زنان مسلمان» است، تلاش شده است ضمن شناسایی سازمان های غیر دولتی زنان مسلمان در جهان، به تعریف دامنه همکاری با آنها، بنا به ماهیت عملکردشان پرداخته شود. نتیجه این مقاله اولویت بندی سازمان های زنان مسلمان بر اساس رفتارهای مشترک جهانی آنها در تصمیم سازی های بین المللی است.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، سازمان های بین المللی، زنان مسلمان، ارتباط، سازمان های دولتی و غیر دولتی، سیاست
  • فرشته ندری ابیانه، عزیزه حسینی الهاشمی صفحه 91
    با توجه به اینکه زندگی بشر اجتماعی است و برای اداره آن نیاز به حکومت دارد و امروزه رایج ترین حکومت ها «دموکراسی» است که دولت ها از طریق انتخابات بر سر کار می آیند، این مقاله در زمینه حضور سیاسی زنان در جامعه و اهمیت شرکت در انتخابات، با شواهد قرآنی و تاریخی، حضور اجتماعی سیاسی زنان را مورد توجه قرار داده و نظر برخی از اندیشمندان غربی و شرقی را در این باره مطرح کرده است. سپس با توجه به اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران منعی بر حضور سیاسی اجتماعی زنان نیست، به بررسی موانع حضور آنان می پردازد.
    کلیدواژگان: مشارکت سیاسی، انتخابات، دموکراسی، قانون اساسی، حضور سیاسی، اجتماعی زنان
  • مرادعلی توان صفحه 107
    حضور سیاسی مؤثر زنان شیعه در دفاع از دین و مصالح کشور و مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی در دوره قاجاریه، بسیار قابل اهمیت است و نمونه های آن در تاریخ بی نظیر. شورش زنان در «قحطی نان» در عهد ناصری، رهبری زنان شیعه در «قیام تنباکو» و نقش ایشان در جلوگیری از ظلم مالی و اقتصادی حکام به رعیت و جلوگیری از وابستگی مالی حکومت ایران به بیگانگان از نمونه های مهم اقدامات سیاسی ایشان است. حمایت از علما، شرکت مقتدرانه در جنگ های داخلی و مبارزه با مستبدان داخلی و تاثیرگذاری بر وکلای مجلس و مخالفت جدی و علنی با انحرافات ایشان و رویارویی با اشغالگران را نیز می توان در زمره دیگر فعالیت های سیاسی زنان شیعه در عهد قاجار برشمرد. وسعت و گستره این حضور ریشه در آموزه ها و فرهنگ تشیع دارد.
    کلیدواژگان: دوره قاجاریه، حکومت، استبداد داخلی، استعمار خارجی، مبارزه، فعالیت سیاسی
  • مرضیه عرب نژاد صفحه 129
    زنان افزون بر آنکه بیش از نیمی از جوامع انسانی اند، همواره در طول تاریخ تحولات بشر و از جمله تحولات سیاسی جوامع، نقش برجسته ای داشته اند. در خصوص موضوع «مشارکت زنان در توسعه سیاسی»، بین اندیشمندان و فقها، بهویژه معاصران اختلاف نظرهای جدی وجود دارد که به رویکردهای متفاوتی در حوزه تفکر و اجرا منتهی می گردد. گروهی با مشارکت سیاسی زنان و همه لوازم آن مخالف بوده و با اتکا بر فرهنگ های پیشین، رسالت او را محدود به خانه داری و انجام امور مربوط به تربیت فرزندان می دانند. اینان به دسته ای از آیات همچون آیه «قوامیت مردان بر زنان» و روایاتی با موضوع «منع از امارت زنان» و «منع از مشورت با زنان» و سایر ادله استناد می کنند. در مقابل، جمعی قایل به جواز مشارکت سیاسی زنان شده، مشارکت او را در تمامی عرصه ها جایز و لازم می دانند و با استناد به سیره معصومان(علیهم السلام) ادله مخالفان را نقد کرده، آنها را قابل استناد نمی دانند. گروهی هم صرفا منصب حاکمیت را برای زن صالح نمی دانند. در نوشتار حاضر، به تشریع سطوح و لایه های مشارکت سیاسی زنان در حوزه سیاست گذاری و اجرا با استناد به آموزه های دینی اقدام می گردد.
    کلیدواژگان: مشارکت، توسعه، سیاسی، حاکمیت
  • فرزانه نیکو برش راد صفحه 181
    در فرهنگ جوامع بشری، به زن و جایگاه او همواره با افراط و تفریط نگریسته شده و ماحصل آن موجب گردیده است تا جامعه ای نامتعادل به وجود آید. در این میان، هر از گاهی با طرح های توسعه محور بر مبنای تحلیل و برنامه ریزی جنسیتی، سعی کرده اند وضعیت زنان را بدون توجه به طبیعت و فرهنگ جوامع تغییر دهند که در مرحله عمل، نه تنها موفق نشده اند، بلکه با چالش های زیادی در زمینه زنان، بخصوص در جوامع غربی، مواجه گردیده اند.
    اما تفکر شیعی به زن مطابق فطرت، خلقت، طبیعت و توانایی های واقعی او می نگرد و بستر خانواده را با محوریت زن، مهم ترین جایگاه می داند. او می تواند بهترین الگو در جامعه امروز جهانی باشد. در این زمینه، توجه به فرهنگ جوامع و ارائه الگوی حقیقی اسلامی و طرح حقوق زنان از دیدگاه شرع، می تواند زمینه و بستر لازم را برای رسیدن به کمال و نقطه مطلوب در جامعه فراهم آورد; زیرا جامعه ای سعادتمند است که «زن» و «مرد» با قرارگرفتن در جایگاه حقیقی خود و توجه به وظایف و مسئولیت های خویش، جامعه را به سوی کمال «خلیفه اللهی» شدن رهنمون شوند.
    کلیدواژگان: جنسیت، فمینیسم، توسعه، تفکر شیعی، فطرت، کمال
  • مرتضی شیرودی صفحه 211
    معمولا از گذشته زنان و در آن، از حقوق دست یافته و نیافته آنها سخن به میان می آید، ولی کمتر از آینده زنان سخن گفته می شود. این نگاه در گفتار و نوشتار اندیشمندان، نویسندگان و سیاست مداران ایرانی پیش و پس از انقلاب اسلامی به وضوح به چشم می خورد، ولی در کلام امام خمینی(رحمه الله )، مقام معظم رهبری و در قوانین جمهوری اسلامی، از آینده سیاسی زنان و از علاقه به بهبود وضعیت سیاسی آنان، هم سخن بسیار به میان آمده است و هم در آنها می توان دریافت که چه نوع آینده سیاسی برای زنان ایرانی در پیش است. نوشته حاضر در همین زمینه نگاشته شده است.
    کلیدواژگان: زنان، سیاسی، پهلوی، انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی، آینده
  • اعظم رحمت آبادی صفحه 241
    صهیونیسم سیاست های سیاسی فرهنگی و تهاجمی متفاوتی برای نفوذ و تاثیر در جوامع اسلامی طراحی کرده و در این میان، در حوزه مسائل زنان مسلمان سرمایه گذاری عظیمی نموده است. گسترش افکار لیبرالیستی، فمینیستی، اومانیستی، و هرزه نگاری (پورنوگرافی)، زدودن دین از افکار زنان مسلمان، تجارت سکس و اشاعه فحشا و فساد در این قشر، نفوذ در عرصه تعلیم و تربیت و نظام های آموزشی و آسیب رسانی به قشر زنان از طریق فشارهای اقتصادی از جمله برنامه ریزی های صهیونیسم در جهت یهودی کردن جهان و نیل به رهبری و حکومت جهانی از آن زمره است. شناخت دقیق این مبانی و اهداف و برنامه های صهیونیستی می تواند نقش مؤثری در ابعاد مبارزه زنان مسلمان با این تهاجم ها داشته باشد.
    کلیدواژگان: صهیونیسم، فرهنگ، زنان مسلمان، اومانیسم، فمنیسم، لیبرالیسم، هرزه نگاری
  • مائده رضایی صفحه 255
    بحث حقوق سیاسی زنان در کشورهای اسلامی عرب در سده اخیر، همزمان با بیداری اسلامی این کشورها مطرح شد و دیدگاه های گوناگونی درباره محدوده این حقوق از سوی فعالان مسلمان و غیر مسلمان حقوق زن، اعم از فقها، حقوق دانان و سیاست مداران ارائه گردید و جنبش های زنان را برای دست یابی به این حقوق در پی آورد.
    روشن است که اعطای حقوق سیاسی به زنان مسلمان به تغییر و تحول اساسی در حکومت های این کشورها و اسلامی شدن حکومت ها نیاز داشت، ولی متاسفانه زنان مسلمان این کشورها غافل از دسیسه سلطه جویانه لیبرالیسم غرب، عجولانه و با التهاب بسیار، طالب حقوق سیاسی در سایه حاکمان وابسته به غرب یا مستبد شدند و برخی نیز موفقیت هایی در این زمینه به دست آوردند.
    کلیدواژگان: حقوق سیاسی، قانون اساسی، زنان، کشورهای اسلامی عرب
  • فاطمه کاشف الغطاء صفحه 297
    در این مقاله، نخست شاخصه های فرهنگ سیاسی و ارکان نظام قبیله ای جاهلی معرفی گردیده و آنگاه عناصر مؤثر در مبانی، سازه ها و خط مشی نظام حکومت مدنی در رابطه با زنان، شناسایی شده و سپس با تطبیق فضای فرهنگ و حضور سیاسی زنان در دهه های پیش و پس از ظهور اسلام، فرایند مثبت رشد سیاسی زنان مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفته و علل و ریشه های این تحول مثبت واکاوی گردیده است. بیعت، نهادسازی، هجرت، جهاد، امر به معروف، و نهی از منکر از مهم ترین زمینه های مشارکت و حضور سیاسی زنان در صدر اسلام است.
    اصول اعتقادی و جهان بینی به انضمام وجود چنین زمینه هایی موجب شده است حضور سیاسی زنان در حکومت نبوی (با وجود نظام دموکراتیک و وجود نهادهایی همچون «دارالندوه» و فرهنگ مشورت بین بزرگان قبایل جاهلی)، از اهمیت و رشد قابل توجهی برخوردار شود.
    کلیدواژگان: جاهلیت، اسلام، نظام قبیله ای، مشارکت سیاسی، زنان، بیعت، حکومت، هجرت، نهادسازی
  • سهیلا محسنی نژاد صفحه 317
    خوله قزوینی از جمله نویسندگانی است که آثار او در کویت سر و صدای زیادی ایجاد کرده است; از این نظر که وی اولین نویسنده زنی است که خوانندگان خود را به ارزش نهادن به اصول و عقاید اسلامی فرامی خواند و بیشتر مسائل فکری را مورد بحث قرار می دهد و موقعیت زن را در دوران جهانی سازی مشخص می نماید. او در نگارش قضایای انسان و جامعه و رنج های زنان، با آوردن نمونه های شخصیتی، موفق به بیان مشکلات گردیده است. دین در زندگی او، حضوری اساسی و پررنگ دارد و در نوشته هایش، نه تنها جامعه کویت، بلکه کل جهان اسلام و عرب را مخاطب قرار داده و زن را به عنوان یک انسان معرفی نموده است. او زنی که خانواده را اصل قرار داده و اصالت و شخصیت و انسانیت خود را در خانواده جست و جو می کند، مورد بررسی و کاوش قرار می دهد. در این مقاله، پس از معرفی این شخصیت ناشناخته، سعی شده است تا آثار او از نظر محتوایی و شیوه نگارشی مورد بحث قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زن، خوله القزوینی، نویسنده، داستان، مقاله، خانواده، اجتماعی، سیاسی، مذهبی
  • معصومه ریعان صفحه 341
    در تاریخ تمام مذاهب، گروه هایی وجود دارند که در پیشبرد اهداف آن تفکر، مذهب و گروه، تلاش و جان نثاری نموده اند. ولی زوایای دیگری از همین تلاش ها هرگز به تصویر کشیده نشده و در تاریخ به فراموشی سپرده شده است.
    نقش زنان در تاریخ صدر اسلام در صحنه هایی همچون بیعت ها، غزوات و سرایا، پشتیبانی های درمانی و حتی نظامی از جمله مواردی است که اگرچه به شکل مستقل، مضبوط نیست، ولی به طور پراکنده در لابه لای کتب تاریخ یافت شدنی و قابل مطالعه است.
    در این مقاله، برآنیم تا با بیان مواردی از حضور و مشارکت سیاسی زنان در صحنه پشت جبهه یا رویاروی نبرد، هم حق این شایستگان را ادا نماییم و هم عبرت و نویدی بر انگیزه های حضور زنان در جامعه امروز باشد.
    کلیدواژگان: صفین، مشارکت سیاسی، حضور زنان، جهاد، غزوات
  • مریم کریمی تبار صفحه 379
    حضور بانوان مسلمان ایرانی در عرصه های سیاسی از جمله مسائل مهم اسلام و جهان محسوب می شود، تا جایی که دولت های بیگانه این مسئله را دستاویزی برای اهداف شوم خود قرار داده و همواره آن را در مقاصدشان تحلیل می کنند. آنان از یک سو، زنان ایران را متحجر، خانه نشین و منزوی می خوانند و خواستار آزادی آنان هستند و ورودشان را به صحنه اجتماع به هر دلیل و به هر صورت قابل ستایش می خوانند و از سوی دیگر، منکر حضور و نقش مؤثر این قشر عظیم در صحنه های حساس و سرنوشت ساز کشور اسلامی ایران می گردند.
    در این مقاله، نظر اسلام نسبت به حضور زنان در اجتماع بیان شده و نمونه های عملی فعالیت های سیاسی بانوان با تکیه بر شواهد تاریخی در سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار(علیهم السلام) برشمرده شده و از رهگذر آن، تحلیلی روشنگرانه از مشارکت زن مسلمان ایرانی در عرصه های سیاسی کشور پس از انقلاب اسلامی ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: مشارکت سیاسی، انقلاب اسلامی، زنان مسلمان، صدر اسلام
|
  • Nahid Tayyebi Page 7
    Our Imams’ (p.b.u.t) mothers have perfectly performed their role as mothers, who brought up such children. Although they have not been mentioned a lot in the history, they certainly had effective social and political roles. Those Arab or Hashemi, as Fatemeh Bint Asad, Fatemeh Zahra (p.b.u.h), Fatemeh Bint Alhassan and Ommah Farveh, Imam Sādiq’s (p.b.u.h) mother, have been mentioned more in the history, for their well known families and being related to important tribes made them significant for centuries. Others, mostly non-Arab and slave girls, had also special roles and political participation. Thus, mothers of our twelve Imams (p.b.u.h) are the best practical models of proper and perfect political participation for Shiite women.
  • Shahla Bagheri Page 33
    The concept of power is one of the primary concepts in political sociology and political studies. One specific sort of power typology is the well-known “Three Dimensional Power Model”. The presentation of this model, its distinction between itself and sub-models of its kind and its relationship with the concept of “Social Closure” form the conceptual framework of this paper. This paper seeks to benefit from the aforementioned issues in sociologically understanding the era after the passing away of the holy Prophet (p.b.u.h). We have used the sayings of Hadrat Fatima (p.b.u.h) in order to better understand the prevailing power of the deviation from the course of divine Imamate and the incident of the Saqifah plot. Accordingly, in regards to the mechanisms of social closure, sanctions and usurpation, we have discussed on one hand the relation between the historical foretelling of Hadrat Fatima (p.b.u.h) about the occurrences that will fall upon the Islamic society (after the deviation) and the concept of “Social Closure” and typology of power on the other.The disorganization of the social affairs of the Muslims, social inequality and the development of the autocracy and the injust atmosphere were the results of monopolizing the opportunities and resources under the rule of the third power holder among the claimants of Caliphate in the era predicted by Hadrat Fatima (p.b.u.h).
  • Parvin Torkamani Azar Page 49
    Iranian Muslim women, impressed by religion and culture, had effective roles in politics and governments during the history. Some of them, as Sayyidah Khātūn – Fakhr al-Dawlah Daylamī wife – Tarkān Khātūn – Malikshāh Saljūqi’s wife – and Jān Baygum Khātūn – Jahānshāh Qarāqūyūnlū’s wife – had special roles in the Islamic era of Iran’s history so that they can be best called women rulers and politicians. Sayyidah Khātūn controlled the dynasty and confirmed it. Tarkan Khaton joined Shicite rebellions that were against Nezam al-mulk and helped them enter Saljoghi reign. Jan Beigom Khaton had a leading role during her husband’s reign and even after him. They were not only effective in politics, but also served the culture of our country.
  • Zahra Pishgahi Fard Page 67
    The global women’s movement and its outcomes can be seen as something organized within the 21st Century. However, with an eclectic approach, this led to the issuance of a statement that was not possible to implement in many countries, especially in Islamic countries. The presence of Shicite women in international arenas of women’s affairs, despite the prevalence of feminist thoughts, has clarified the importance of the policies. According to them it is necessary to have ties with such organizations and doing so provides an arena where Muslim women can overcome undesirable the decision making and decisive opinions on an international level. This paper, which is derived from the plan “Surveying the approaches of women’s cooperation in the Islamic Republic of Iran with international Muslim women’s organizations”, seeks to identify women NGO’s world wide and define the range of cooperation with them based upon the nature of their functions. The outcome of this paper, is the ranking of the Muslim women’s organizations based on their joint global trends in international decision makings.
  • Fereshteh Nadri Abyaneh, Azizeh Husseini Alhashemi Page 91
    Man lives in a society that needs someone to manage and control it. The most frequent type of government is a “democratic” one, in which the government is elected through elections.This essay studies women’s political participation and the importance of their role in elections. The authors consider historic evidence and the Koran on women’s social and political participation and explain some western and eastern scholars’ ideas on the matter.Then with respect to the Iranian Constitution, which provides no obstacle for women’s social and political participation, they examine obstacles women face in their participation.
  • Morad Ali Tavana Page 107
    Shicite women had a unique and effective political participation, defending Islam and Iran against attacks during Qajar era and fighting with dictatorship and colonialism. Their rebellion in the famine year during the Nasir Din Shāh era and leading to the anti-tobacco movement are good examples for Iranian society. They played a significant role in preventing unfair taxes and fighting the dependence of Iran on foreigners. They fully supported religious leaders, actively participated in civil wars and fought with dictators, highly impressed members of parliament and seriously disagreed with their corruptions, and confronted the invaders. All this perfect participation had its root in Shicite culture and doctrine.
  • Marzieh Arabnejad Page 129
    Women are not just half of population, but the effective part of society during political reform. Scholars and jurists, especially contemporary ones, facing the subject “women’s participation in political development”, hold totally different opinions which lead to different approaches theoretically and practically.On the one hand, some disagree with women’s political participation and all its aspects, referring to tradition which defines women’s role to take care of the house and to bring up the children. They interpret some verses to mean that men should rule over women, and rely on hadiths to prohibit women from ruling or advising.On the other hand, some others believe women should take part in politics and their participation in all affairs is not only allowed but necessary. They refer to Imams’ (p.b.u.h) attitudes and criticize the former, whose opinion is irrelevant to them. There is also another group which considers women only to be unqualified for leadership and being rulers. This essay considers religious doctrines and works on provisions of women’s political participation and its levels and bounds, on the basis of policy making.
  • Farzaneh Nikooboresh Rad Page 181
    The standpoint of modern societies towards the position of women often goes from one extreme to the other and makes the societies unbalanced. However, some development plans which reflect on gender analysis and planning have made an effort to change the women’s situation; yet they failed to consider the nature and culture of any specific society and have faced enormous challenges, mainly in Western countries.However, the Shicites believe women should be considered due to their nature, characteristics, instincts and capabilities. They can be the best model for today’s world and families. The family, for which they are the cornerstone, is absolutely their best place. Therefore, in order to pave the path to a perfect society we need to pay special attention to the culture of the society and present a real model for Muslim women and clarify their absolute rights according to Islam. This helps to place “men” and “women” in their proper position in the world and leads the society to perfection and prosperity, which provides the human being with the position of divine stewardship.
  • Morteza Shiroodi Page 211
    What has happened to women in the past, including their fulfilled and unfulfilled rights, is often discussed. Yet, their forthcoming future is rarely discussed. This attitude can be easily observed in the works of Iranian writers, scholars and even politicians, both before and after Islamic Revolution of 1979. However, this essay discusses attitudes of Imam Khomeini and Ayatollah Khamenei and the Iranian Constitution, which holds a specific attitude toward women’s future and their political situation and through which we can estimate the future political situation of Iranian women.
  • Aazam Rahmatabadi Page 241
    Global Zionism has designed a variety of policies that are offensive political and cultural organize policies designed to penetrate and influence Islamic countries, and within this they have made large investments in fields concerning the issues facing Muslim women. Among the schemes and devices of Zionism is the proliferating of liberal, feminist and humanistic thoughts, pornography, negating religion from the minds of Muslim women, sex trading and the expansion of prostitution among them, penetration of the areas of training and educational systems and damaging this social stratum through financial and economic pressures imposed upon them are all, in line with it’s ultimate goal of converting the world into one great Jewish state, putting the reins of leadership in the hands of the Zionists. The acquiring of comprehensive and precise knowledge of the Zionists’ goals and plans can play a significant role in forming the dimensions of the challenges facing Muslim women and arming them with appropriate defense mechanisms against these invasions.
  • Maedeh Rezai Page 255
    Women’s political rights in Arab countries was a topic being discussed simultaneously with Islamic awakening in the region. Various attitudes of the bounds and limits of reaching these rights were presented by Muslim activists, including jurists, legal experts and politicians.Obviously, these countries needed drastic changes and in order to grant political rights to women, their governments should have become Islamic. But unfortunately Muslim women in these countries hurried to gain political rights without consideration of the invasive conspiracy western liberalism organized.In this way, although they succeeded to gain their political rights, dictators who totally obeyed the West still ruled over them.
  • Fatemeh Kashef Al-Gheta Page 297
    The first point being introduced in this essay is the characteristics of political culture and principles of the tribal system in the pre–Islamic period, and then the effective factors in the foundations, structures and strategies of the society towards women are identified and women’s political growth in the early period of Islam and the decades before it is analyzed. The author has compared women’s political participation with the cultural atmosphere along with examining the roots of this positive change. Allegiance, institutionalization, migration, jihad, enjoining the good and forbidding the wrong are the main fields in which women showed active participation in early Islam. Principles of beliefs and worldviews helped these factors prepare the situation for the political participation of women in the reign of the holy Prophet (p.b.u.h) and gave them important roles, along with a democratic system that ruled over the society and social institutions, like ‘Dar al-nadwah’ (the Council House) and the culture of counseling with tribal leaders helped to direct the society.
  • Soheila Mohseninejad Page 317
    Kholeh Qazvini, the Kuwaiti writer, is famous for being the first female writer in Kuwait who writes to invite people to value Islamic values and principles. She discusses conceptual topics and clarifies women’s position in qlobalization. She succeeded to mention problems through concrete real examples about women’s sufferings. Religion is a significant factor in her life and she talks not only to Kuwaiti society, but also to all Muslim countries, introducing women as “Human Beings”, not less. She studies women as someone whose base is home and who believe nobleness, good character and humanity lies in the family.This essay tries to introduce her more and discuss the concept and method of her essays.
  • Maasoomeh Rayan Page 341
    All through the history, the true followers of any religion made efforts and sacrificed their lives to confirm their beliefs. However, some aspects of these efforts and some of these true believers have been forgotten in history, not being mentioned in any of its pages. Women in early period of Islam had specific roles in the battles, expeditions, medicinal aid and even martial support. These records, although not being recorded in history under specific titles, can be found and studied in the works of historians.The author presents some examples of women’s political participation in the battle fields, specifically in Siffayn, in order to appreciate those noble women and encourage today’s women to have more successful participation in the society.
  • Maryam Karimitabar Page 379
    Iranian Muslim women now participate in political affairs, and they are becoming an important subject in Islamic countries and the whole world. Foreign countries have misused this point and have analyzed it according to their own wishes. On the one hand, they call Iranian women fanatic, homebound and reclusive; constantly urging that they should be set free and any kind of role they get in the society is admirable. On the other hand, they deny the dominant role women play in the Iranian society and the crucial positions they hold.This essay elaborates the Islamic attitude toward the participation of women in social affairs and provides practical examples of the political participation of women, using historical evidence from the time of the holy Prophet (p.b.u.h) and the Imams (p.b.u.h). Through these analyses, we come to an illuminating conclusion regarding the political participation of Iranian Muslim women after the Islamic revolution of 1979.