فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال دوم شماره 2 (پیاپی 8، خرداد 1379)

  • 137 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1379/03/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • ارزیابی اثر روش درمانی سرکلاژمک دونالد بر طول گردن رحم، به وسیله اولترا سونوگرافی ترانس واژینال
    صفحه 153
    این مطالعه بر روی 34 مورد حاملگی با هدف تعیین اثر روش درمانی سرکلاژمک دونالد بر طول گردن رحم با استفاده از اولتراسونوگرافی انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که روش درمانی سرکلاژمک دونالد باعث افزایش طول گردن رحم می گردد که توسط اولتراسونوگرافی واژینال اندازه گیری می شود.
  • فتق: انسیزیونال: مشکل و درمان (سمپوزیوم)
    صفحه 158
    با توجه به تعداد بالای عود و بازگشت مجدد فتق های انسیزیونال بزرگ، بسیاری از مواقع بیمارانی وجود دارند که تحت عمل هرنیوپلاستی ناموفق قرار گرفته اند. علی رغم تلاش هایی که برای توجیه جراحان در مورد این مشکل انجام شده است، انجام عمل های غیر موثر برای درمان فتق های انسیزیونال همچنان ادامه دارد. در این مقاله تجربه ها و مسائل موجود در این خصوص به بحث کامل گذارده شده است.
  • روش زایمان در خانم های حامل ویروس نقص ایمنی باید به صورت سزارین باشد؟
    صفحه 179
    انتقال عمودی ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) علت بیشتر موارد جدید ابتلای اطفال در ایالات متحده می باشد. مطالعات مختلف به علت فقدان اطلاعات درباره اثر «مقدار ویروس» و اثر درمان ضد رترو ویروسی ترکیبی دارای محدودیت خاصی هستند. با توجه به موارد فوق مقاله حاضر در مورد اینکه آیا روش زایمان در خانم های حامل ویروس نقص ایمنی باید به صورت سزارین باشد یا نه به بحث پرداخته است.
  • ژن ها و ارتوپدی
    صفحه 182
    پیشرفت های اخیر ژنتیک در عرصه ارتوپدی، ژن های دخیل در رشد طبیعی سیستم اسکلتی، اثر متقابل ژنها و اثر عوامل محیطی - که ویژگی های کمی توده استخوانی را مشخص می کند - در این بررسی مورد توجه قرار گرفته است.
  • پروتز حمایت کننده گردن مثانه برای زنان مبتلا به بی اختیاری استرسی و مختلط
    صفحه 185
    stress incontinence بیماری شایع در بانوان است که جهت اصلاح این عارضه تکنیک های مختلف جراحی بکار برده می شود. از آنجا که کلیه اعمال جراحی در طولانی مدت با عدم موفقیت همراه است لذا این روش برای پیشگیری stress incontinence بسیار مناسب است و بدون اقلام جراحی انجام شدنی است. همچنین در بیمارانی که بهیچ عنوان نمی توان عمل جراحی کرد و امکان بیهوشی بیمار به علل مختلف میسر نیست کاربرد این روش بسیار با ارزش می باشد.
  • درمان اندوسکوپیک فیستول برونکوپلورال متعاقب عمل جراحی: تجربه با 45 بیمار
    صفحه 191
    در مطالعه فوق 45 بیمار که در پی برداشتن کامل ریه یا برداشتن لوب ریه دچار فیستول برونکوپلورال بودند به صورت گذشته نگر بررسی شدند. نتایج حاصل نشان داد که درمان برونکوسکوپیک فیستول برونکوپلورال یک جایگزین موثر می باشد، به ویژه در زمانی که مداخله جراحی نمی تواند به علت وضعیت فیزیکی بیمار شود.
  • نقش جراح اورتوپدی در بیماری متاستاتیک استخوان های پیرامونی (اندامهای فوقانی و تحتانی)
    صفحه 197
    در سال های اخیر بهبودی قابل ملاحظه ای در پیش آگهی بیماران دچار متاستازهای استخوانی حاصل شده است که علت اصلی آن پیشرفت های شیمی درمانی و هومون درمانی می باشد. این مقاله نقش اساسی جراح اورتوپد را در بیماری متاستاتیک استخوان های پیرامونی بررسی نموده است.
  • جراحی معده در سودوتومورسربری همراه با چاقی شدید
    صفحه 200
    سودوتومور سربری یک عارضه شناخته شده چاقی شدید است که با سردردهای شدید، وزوز گوش ضربانی، افزایش فشار مایع مغزی نخاعی و رادیولوژی طبیعی مغز مشخص می شود. این مطالعه در صدد برآمده است تا اثر کم کردن وزن را در تعقیب جراحی معده در درمان سودوتومورسربری بررسی کند.
  • آیا برای جراحی سرطان غیرقابل برداشت پری آمپولر، گاستروژژنوستومی پیشگیرانه توصیه می شود؟
    صفحه 211
    درمان جراحی سرطان آمپولری و سرپانکراس که موجب انسداد مجاری صفراوی و زردی می شود، شامل بای پس صفراوی از طریق آناستوموز مجرای کلدوک به روده می باشد. در این مطالعه کنترل شده آینده نگر، همزمان با عمل درتاژ صفراوی در نیمی از بیماران، عمل گاستروژژنوستومی انجام شد و در نیمی دیگر صورت نگرفت. در گروه اخیر 19% بیماران ظرف دو ماه دچار انسداد معده شدند و نیاز به عمل جراحی مجدد پیدا کردند. نویسندگان مقاله توصیه می کنند که عمل گاستروژژنوستومی همزمان در تمامی این بیماران انجام شود.
  • شیمی - پرتودرمانی نئواجوانت برای سرطان مری
    صفحه 219
    در این مقاله پس از مطالعه بیمارانی که برای سرطان مری پرتودرمانی نئواحوانت شده اند نویسندگان نتیجه گرفته اند که انجام این نوع درمان هنوز مراحل مطالعه را می گذراند و بطور قاطع نمی توان از نظر کلی آن را نسبت به جراحی تنهای سرطان مری ارجح دانست.
  • مقایسه کاربرد سنا و پلی استلن گلیکول برای آمادگی مکانیکی، در شب پیش از عمل جراحی انتخابی رزکسیون کولون یا رکتوم
    صفحه 225
    در یک بررسی آینده نگر در بیش از 500 بیمار مبتلا به سرطان یا دیورتیکولیت سیگموئید، پولی اتیلن گلیکول و یا سنا جهت آمادگی روده به عنوان مسهل استفاده شده است که نتایج بدست آمده نشان می دهد کاربرد سنا بهتر از مصرف پولی اتیلن گلیکول بوده است.
  • آدنوکارسینومای قسمت انتهایی مری و محل اتصال مری به معده: نتایج طولانی مدت درمان جراحی در یکی از مراکز شمال هند
    صفحه 232
    در این مطالعه گذشته نگر به بررسی تجربه مولفان در مورد درمان 78 بیمار مبتلا به آدنوکارسینوم مری و محل اتصال مری به معده که از سال 1989 تا 1996 تحت عمل جراحی قرار گرفته اند پرداخته شده است.
  • مقایسه سونوگرافی تقویت شده بوسیله آلبومین سونیکیت با سیستوگرافی تخلیه ای رادیونوکلئید و فلوروسکوپیک در تشخیص رفلاکس مثانه به حالب
    صفحه 241
    در این مقاله برای تشخیص رفلاکس مثانه به حالب، سونوگرافی تقویت شده به وسیله آلبومین سونیکیت با سیستوگرافی تخلیه ای رادیونوکلئید به فلورسکوپ مقایسه شد. نتایج نشان می دهد که گاهی می توان رفلاکس را با سونوگرافی معمومی تشخیص داد، لیکن استفاده از سونوگرافی معمولی به عنوان وسیله استاندارد در تشخیص رفلاکس امکان پذیر نیست.
  • درمان بیماران مبتلا به انسداد مجرای تنفسی فوقانی به علت سرطان حنجره
    صفحه 246
    درمان بیماران مبتلا به انسداد قریب الوقوع راه تنفسی به علت تومور بدخیم حنجره، مشکلی بالینی است که شیوه چندانی ندارد. این بیماران باید با احتیاط، مهارت، سرعت و مهمتر از همه مداخله مناسب بررسی، تشخیص و درمان شوند. در این مقاله چگونگی درمان بیماران مبتلا به انسداد مجرای تنفسی فوقانی به علت سرطان حنجره شرح داده شده است.
  • ویژگی های ظهور فتق طرف مقابل، پس از ترمیم فتق مغبنی یک طرفه
    صفحه 252
    بسیاری از جراحان، به دلیل آنکه پروسس فرایند واژینالیس باز، در گروه خاصی از شیرخواران و کودکان مبتلا به فتق مغبنی یک طرفه بسیار زیاد اتفاق می افتد، طرف مقابل را نیز باز می کنند. هدف این مطالعه گزارش میزان وقوع تظاهرات طرف مقابل، پس از ترمیم فتق مغبنی یک طرفه در شیرخواران و کودکان است.
  • پیوند مجدد قطع شدگی نوک انگشتان با استفاده از اصل ایجاد محفظه در بزرگسالان
    صفحه 256
    تعدادی از قطع شدگی های دیستال انگشتان بعلل مختلف قابل پیوند با روش های جراحی میکروسکوپی و ترمیم عروق نیستند. در این مقاله نویسنده راه حلی ارائه داده به این صورت که بعد از بیهوشی و سوتور پوست قسمت قطع شده به انگست، پوست قطع شده را Deepithelialized کرده، در یک محفظه در زیر پوست شکم قرار می دهیم. به مدت سه هفته تغذیه قسمت قطع شده از پوست شکم انجام می شود و بعد از سه هفته انگشت آزاد شده، پیوند می شود. این روش برای قطع انگشتان در قسمت دیستال که تابحال قابل پیوند نبود با ارزش است.
  • بررسی عوامل اختلال کارآئی در قسمت مجاور بدنبال فیوژن ابزاری سخت در موارد ناپایداری دژنراتیو
    صفحه 264
    نویسندگان، یک تحلیل گذشته نگر بر روی 125 بیمار که به علت ناپایداری دژنراتیو تحت عمل ابزارگذاری جهت فیوژن مهره های کمری قرار گرفته اند، انجام دادند. کلیه اعمال جراحی توسط یک جراح انجام شده است. نویسندگان کوشش نموده اند که عوامل دژنراسیون سگمان مجاور را پس از فیوژن مهره های کمری با استفاده از ابزار سخت تعیین کنند.
  • اهمیت مثبت باقی ماندن آزمون SLR پس از عمل جراحی دیسک کمری
    صفحه 273
    نتایج آزمون SLR اطلاعات ذیقیمتی را در خصوص علل احتمالی درد کمر در اختیار پزشک قرار می دهد. در مطالعه پیشین، ارتباطی بین نتیجه آزمون SLR، شدت درد و ارزش پیش آگهی آزمون به دست آمد. به نظر می رسد پیش آگهی کوتاه مدت پس از عمل جراحی در بیمارانی که آزمون SLR به طور پیوسته مثبت باقی بماند، بدتر خواهد بود. نویسندگان این مقاله در یک مطالعه آینده نگر مشتمل بر 200 بیمار که به علت فتق دیسک بین مهره ای جراحی شده بودند، میزان اعمال جراحی مجدد و نتیجه عمل جراحی را در آن دسته از بیماران که پس از درمان آزمون SLR مثبت داشتند، بررسی کردند.
  • کرانیوپلاستی با کمک قطعات جدا شده از سطح طرفی جمجمه به منظور ترمیم نقایص استخوان سر
    صفحه 278
    در این مقاله نویسنده ترمیم کمبودهای استخوان جمجمه را توسط قسمت خارجی این استخوان ذکر کرده که با روش های معمول پیوندهای استخوان در خود بیمار تفاوت دارد. یعنی کمبودهای وسیع جمجمه را نیز با این روش می توان پوشانید.
    به علاوه ترمیم کمبودهای استخوان جمجمه را با استخوان خود بیمار (اتوگرافت) با ترمیم با اجسام سنتتیک مقایسه کرده و در نهایت اتوگرافت را ترجیح داده است و این روش جراحی از این نظر که کمبودهای وسیع جمجمه با استخوان های موضعی انجام می شود قابل ملاحظه است.
  • سمیت گوارشی داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی
    صفحه 287
    گرچه NSAIDها عموما به خوبی تحمل می شوند، عوارض گوارشی آنان در درصد کم اما مهمی از بیماران روی می دهد و باعث مرگ و میر و عوارض قابل توجهی می گردد. این مقاله ابتدا به بررسی اپیدمیولوژی و عوامل خطر عوارض گوارشی پرداخته و سپس باتوژنز آسیب مخاطی معده دوازدهه، طیف بالینی ضایعات و درمان آنها را مورد بررسی قرار داده است.