فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال دوم شماره 4 (پیاپی 10، مهر 1379)

  • 183 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1379/07/01
  • تعداد عناوین: 19
|
  • به زبان خودشان: نمونه ای از طبابت موفق در جراحی
    صفحه 473
    تشکیل یک گروه جراحی از متخصصان مختلف پایه و اساس این شکل کار دسته جمعی می باشد. در این مقاله اصول ادامه کار گروهی تشریح شده و پویایی این شکل از طبابت مورد بررسی قرار گرفته است.
  • جراحان و هیپرانسولینیسم مادرزادی: درس هایی که در طی 35 سال فراگرفته شده است
    صفحه 478
    کاهش قندخون در نوزادان می تواند منجر به ضایعات غیرقابل برگشت مغزی گردد. در این مقاله هیپوگلیسمی هایی که بعلت افزایش سطح انسولین خون در نوزاد ایجاد می شود مورد بررسی قرار گرفته و نتایج درمان انواع روش های جراحی بر روی پانکراس مقایسه شده است.
  • درمان اسپاستیسیته مغزی با استفاده از تزریق مداوم با کلوفن به داخل مننژ از طریق پمپ قابل کاشت: نگاهی دوباره به پیگیری درازمدت 18 بیمار
    صفحه 487
    اسپاسیتسیته مغزی اغلب در تعقیب ضایعات مغزی به وجود می آید که مشکلات فراوانی را برای مراقبت از اینگونه بیماران به وجود می آورد. درمان های متعددی برای آن پیشنهاد شده است که اغلب با موفقیت همراه نیست. نویسندگان مقاله با گزارش 37 بیمار استفاده از باکلوفن به صورت تزریقی مداوم اینتراتکال را مطرح و نتیجه را بررسی کرده اند.
  • نتیجه نهایی بازسازی شریان کلیوی، تجزیه و تحلیل 687 مورد عمل
    صفحه 492
    عمل جراحی بازسازی شریان های کلیوی چه به عنوان عمل اصلی در بیماران مبتلا به فشار خون رنوواسکولر و یا به عنوان عمل ثانویه در بیمارانی که به دلیل آنوریسم یا انسداد آئورت مورد عمل قرار می گیرند در ظرف 40 سال گذشته بسیار متحول شده است. به دلیل گزارشات ضد و نقیض این برداشت قبلی وجود داشته است که این عمل با عوارض زیاد همراه بود و از موفقیت چندانی برخوردار نیست. بررسی و پیگیری بالینی 600 بیمار که مورد عمل بازسازی عروق کلیوی قرار گرفته اند نشان می دهد که این عمل با عوارض بسیار قابل قبول و نتیجه موفق و طولانی همراه بوده و برای درمان فشار خون رنوواسکولر و بهبود فونکسیون کلیه مبتلا بسیار موثر است.
  • تحمل کبد نسبت به مانور pringle متناوب در هپاتکتومی به علت تومورهای کبدی
    صفحه 503
    در این مقاله نویسندگان نشان داده اند چنانچه مانور پرینگل بمدت دو ساعت به صورت بیست دقیقه بسیتن پایه کبدی و 5 دقیقه برداشتن کلامپ روی پایه کبدی انجام شود صدمه زیادی به نسج کبد وارد نمی کند.
  • تومور ویلمز: یک بررسی 25 ساله درباره نقش شیمی درمانی قبل از عمل
    صفحه 511
    بررسی 25 ساله جمعیتی در یک مرکز پزشکی درباره نقش شیمی درمانی قبل از عمل در بیمارانی که دچار تومور ویلمز بوده اند عنوان و نتایج آن مورد بررسی قرار می گیرد.
  • بیوپسی رکتوم در بیماری هیرشپرونگ: روش مطلوب کدام است؟
    صفحه 516
    در تشخیص افتراقی بیماری هیرشپرونگ از سایر بیماری هایی که یبوست تولید می کنند از روش های متفاوت بیوپسی استفاده شده و راحت بودن، دقت تشخیصی و غیرتهاجمی بودن هر روش با هم در این مقاله مقایسه شده است.
  • عمل جراحی ترمیم آسیب های مجرای صفراوی که محل اتصال مجرای کبدی را نیز درگیر کرده باشد
    صفحه 521
    برداشتن کیسه صفرا از طریق لاپاروسکوپی از دیرباز به عنوان یکی از عوامل اصلی تروما به مجاری صفراوی عنوان شده است. در این مقاله ترمیم این ضایعه در قسمت پروکسیمال مجرای صفرا مورد توجه قرار گرفته و تکنیک آن ارائه شده است.
  • نتایج میان مدت آمپوتاسیون اولیه انگشت در مبتلایان به دیابت شیرین با سپسیس ناحیه قدامی پا که نیاز به بستری داشته و از سیر کولاسیون کافی برخوردار می باشند
    صفحه 531
    در بیماران مبتلا به دیابت قندی گانگرن انگشتان پا به دلیل انسداد عروق تی بیال شایع است. تعدادی از این بیماران با وجود نبض طبیعی پدال و باز بودن عروق بی بیال دچار گانگرن انگشت پا می شوند که معمولا از نوع مرطوب است. درمان جراحی این بیماران از نظر حفظ عضو و جان بیمار اهمیت فراوان دارد و قطع انگشت مبتلا بدون اقدامات اضافی معمولا با عدم موفقیت همراه بوده و در بیماران مورد مطالعه با 46 درصد ادامه عفونت و 40 درصد عفونت مجدد همراه بده است.
  • جراحی اندوکرین
    صفحه 543
    در این مقاله تازه های پزشکی در جراحی غدد آندوکرینی، غدد آدرنال پانکراس و پاراتیروئید و تیروئید مورد بررسی و بحث قرار گرفته است.
  • آیا آزادسازی تونل کارپ به روش اندوسکوپی نسبت به آزادسازی به طریق باز عوارض بیشتری دارد؟ بررسی تحلیلی مطالعات منتشر شده
    صفحه 552
    برسی آزادسازی تونل کارپ از طریق لاپاروسکوپی و با آزادسازی تونل کارپ از طریق جراحی باز در 56 مقاله علمی در 9516 جراحی آندوسکوپی و 1203 جراحی باز مقایسه و عوارض آن مورد بررسی قرار گرفته است.
  • انتشار تومور بعد از لاپاراسکوپی: یک تحقیق بین المللی
    صفحه 560
    در مورد انتشار تومورد بدخیم بعد از لاپاروسکوپی، مطالعات وسیعی در کشورهای مختلف انجام شده است. احتمال ظهور متاستازهای دیواره شکم و ابتلای صفاق در سرطانها، بعد از انجام لاپاراسکوپی بیشتر از جراحی باز می باشد. سالم ماندن قطعه برداشته شده و نیز استفاده از کیسه پلاستیکی جهت بیرون کشدن تومور خطر عود سرطان را برطرف نمی کند. به نظر می رسد تنها راه مطمئن برای کاهش قابل ملاحظه خطر انتشار تومور، اجتناب از انجام لاپاراسکوپی در تمامی موارد سرطان های داخل شکمی که احتمال درگیری سروزی را دارند و پرهیز از بیوپسی در تومورهای مشکوک باشد.
  • تاموکسی فن برای پیشگیری از سرطان پستان: گزارشی از تحقیق p-1 پروژه ملی ادجوانت جراحی پستان و روده
    صفحه 596
    ترمیم پستان با فلاپ عضلانی عضله پشتی بزرگ از دیرباز مورد استفاده بوده است. در این بررسی 60 بیمار مبتلا به سرطان پستان که همزمان بعد از هر روش پستان با این عضله ترمیم شده اند گزارش و تغییراتی که بایستی داده شود تا زا بد شکلی پستان جلوگیری شود عنوان شده است.
  • ارزیابی روش های درمانی امپیم توراکس: تحلیلی بر پایه مقرون به صرفه بودن آن
    صفحه 603
    امپیما، علت، شکل تظاهر بیماری و روش های درمانی با توجه به هزینه ای که در بر خواهد داشت در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته و سعی شده است نوع درمان با توجه به هزینه عنوان گردد.
  • آیا ختنه، فلورمیکروبی اطراف پیشابراه را تغییر می دهد؟
    صفحه 612
    بیست و پنج پسر که به علل طبی تحت عمل جراحی ختنه قرار گرفته اند از نظر فلورمیکربی پری اورترال فعلی و سه هفته بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفتند و نتیجه گیری شد آیا ختنه می تواند تغییری در این فلورمیکربی بدهد یا نه.
  • استفاده از ابزارهای ترانس پدیکولر به عنوان درمان کمکی سل مهره های کمری و پشتی - کمری در مراحل اولیه تخریب استخوان ها
    صفحه 616
    در این مقاله عمل جراحی و ابزارگذاری ستون فقرات پشتی و کمری به اضافه به کاربردن داروهای ضد سل در مواردی که بیماری سل ستون فقرات در مراحل اولیه تشخیص و درمان گردد شرح داده شد. نتایج درمان در این روش رضایت بخش گزارش گردیده است.
  • پانکراتکتومی دیستال: اندیکاسیون ها و نتایج نهایی در 235 بیمار
    صفحه 625
    پانکراتکتومی دیستال عبارتست از: رزکسیون قسمتی از پانکراس که به سمت چپ بدن ادامه می یابد و شامل دئودنوم و مجرای صفراوی نمی باشد. عمل جراحی است با مرگ و میر کم که در موارد مختلف بیماری های پانکراس مثل پانکراتیت مزمن، نئوپلاسم های خوش خیم و بدخیم و دیسکت های پانکراسی به کار می رود، نتایج کوتاه مدت آن تفاوت چندانی بین موارد خوش خیم و بدخیم و یا با آنها که با اسپلنکتومی همراه می شوند نشان نمی دهند.
  • یک رویکرد جدید در دمان تسکینی سرطان پیشرفته قسمت پروگزیمال معده
    صفحه 635
    هدف از این مقاله پیشنهاد عمل جراحی جدیدی است که برای تومورهای نسبتا پیشرفته قسمتهای ابتدایی معده که بخصوص از دیسفاژی رنج می برند به کار می رود. نویسندگان در مقایسه با تکنیکهای عملی نتایج بسیار خوبی از کیفیت زندگی این بیماران علیرغم مورتالینی 10% و اینکه در طول عمر بیمار تغییر فاحشی ایجاد نشده است ارائه نموده اند.
  • مداوای سرطان پستان
    صفحه 645
    سرطان پستان یک مسئله نگران کننده در تمام دنیا می باشد. تغییرات بیولوژیک، نتایج بررسی های متعدد بالینی، آماده شدن وسایل جدید برای تشخیص بیماران و کاربرد درمان های مختلف لزوم و نیاز به یک بررسی جدید را آشکار می سازد.