فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال دوم شماره 5 (پیاپی 11، آذر 1379)

  • 143 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1379/09/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • تغذیه قبل از عمل در اطفال: چه موقع تغذیه را متوقف کنیم؟ چه موقع شروع کنیم و چه چیزی بدهیم؟
    صفحه 657
    تغذیه قبل از عمل در اطفال یکی از نکات مهم برای جراحی های لازم در خردسالان است که برحسب نوع عمل، مدت عمل و سن کودک دارای اهمیت خاصی است. آنچه که اهمیت دارد این است که حتما کودک با معده خالی به اطاق عمل فرستاده شود زیرا استفراغ بعد از عمل جراحی در کودکان، عوارض و خطرات جبران ناپذیری را دارا می باشد. مطالب فوق در این مقاله بطور واضح تشریح گردیده است.
  • همانژیوپری سایتومای سر و گردن
    صفحه 663
    همانژیو پری سیتوما سر و گردن اصولا یک بیماری نادر است توجه زیادی به عود و یا بدخیمی آن نشده است. در این گزارش 12 مورد بیماری مطرح و خصوصیات آن، اعم از جایگزینی، عود، بدخیمی، شکل آسیب شناسی، نوع درمان و پاسخ به درمان مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • ایتولوژی پیشنهاد شده برای سندرم Hypothenar Hammer
    صفحه 667
    در گذشته اعتقاد بر این بود که اتیولوژی سندرم هیپوتنار چکشی ضربات مکرر وارد شده بر عروق در ناحیه کف دست می باشد. لیکن چرا تعداد بیشتری از افراد که به علت شغل (مکانیک، نجار و...) با ضربات مکرر، مبتلا به این سندرم نمی شوند، شناخته نشده بود. نویسندگان این مقاله براساس یافته های آرتریوگرافی، بافت شناسی و نتایج بالینی نشان داده اند که آن دسته از افراد که به این سندرم مبتلا می شوند، دچار ضایعات ساختمانی داخلی عروق اولیه بوده اند.
  • بای پس رانی - زیر زانو توسط پیوندهای مصنوعی
    صفحه 676
    استفاده از گرافت ساخته شده برای بای پاس ضایعات عروقی اندام تحتانی قسمت رانی مخصوصا برای بای پس شریان فمورال به زیر ناحیه پوپلیته، در بررسی های گذشته نتیجه درخشانی نداشته است. در این مقاله ارزش استفاده از گرافت potytetrafluoroethylene مورد بررسی قرار گرفته است.
  • اثرات آناستوموز invaginating در عمل جراحی پورتوانتروستومی کبدی kasai در برطرف ساختن زردی و نتیجه بلند مدت در بیماران دچار آرترزی صفراوی
    صفحه 684
    در آترزی مجاری صفراوی عمل جراحی پیشنهادی آناستوموز روده باریک به ناف کبد می باشد که با اضافه کردن یک روش انواژیناسیون روده باریک در ناف کبد می توانیم نتیجه عمل جراحی را بهبود بخشیم.
  • نحوه برخورد با جراحی زیر بغل در سرطان اولیه پستان
    صفحه 690
    هدف از پیشنهاد این مقاله اهمیت پیشگیری بر درمان می باشد. در جراحی های سرطان پستان چه به صورت ماستکتومی و یا جراحی های محدودتر با حفظ پستان، هنوز بحث چگونگی برخورد صحیح با ناحیه زیر بغل مطرح است. در جراحی های وسیعتر و آنهایی که رادیوتراپی نیز اضافه می شود ادم اندام مربوطه به درجات مختلف و زیاد بوجود می آید که درمان اساسی و قاطعی هنوز شناخته نشده است و اکثرا مشکلات فراوانی را بخصوص برای بیمارانی که طول عمر بیشتری دارند و پزشکی معالج بوجود می آورد. این مقاله برای پیشگیری از این مشکل نحوه صحیح برخورد با جراحی زیر بغل در سرطانهای پستان را ارائه می نماید.
  • رویکرد ابدومینو - ساکرال برای آناستوموز کولو - آنال در سرطان قسمت تحتانی رکتوم
    صفحه 701
    رویکرد ابدومینو - ساکرال یک رویکرد اساسی در جراحی ضایعات رکتال است. در مطالعات قبلی رویکرد ساکرال بحث شده است. ولی رویکرد آبدومینو - ساکرال تاکنون کاملا بررسی نشده است. در این مقاله این رویکرد در ضایعه کانسری انتهایی رکتوم با شکاف جدید که از بروز عوارض جلوگیری می کند، بحث شده است.
  • نتایج تخلیه جراحی زودهنگام در خونریزی داخل بطنی پک شده ناشی از پارگی آنوریسم در بیماران مبتلا به خونریزی ساب آراکنوئید شدید
    صفحه 704
    در این مقاله ضمن ارائه نتیجه عمل جراحی زودرس بر روی بیماران مبتلا به خونریزی ساب آراکنوئیدی با وضعیت عمومی وخیم، درجه 4 و 5 از درجه بندی فدراسیون بین المللی جراحان مغز و اعصاب، نشان داده اند که آن دسته از بیمارانی که در تصویر برداری از سیستم عصبی دارای خونریزی داخل بطنی پک شده بوده اند، هیچکدام نتیجه انتهایی رضایت بخش نداشته اند و 7 نفر از 18 نفرشان نیز فوت نمودند. نویسندگان مقاله بر این عقیده اند که علت صدمه شدید و غیرقابل برگشت نسوج اطراف بطن ها می باشد که از همان ابتدای عارضه بوجود می آید.
  • آنژیوپلاستی شریان کاروتید و استفاده از استنت در بیماران پرخطر دارای انسداد سمت مقابل
    صفحه 712
    با بالارفتن طول عمر متوسط در جوامع مختلف بشری عوارض انسدادی آرترواسکروتیک شریان های کاروتید نیز به طور گسترده تری مشاهده می گردد و اندآرترکتومی بر روی گروهی از این بیماران که مبتلا به انسداد پارسیل در یک سمت و انسداد کامل در طرف مقابل می باشند، از مرگ و میر بالاتری برخوردار می باشند. نویسندگان این مقاله نشان داده اند که اینگونه بیماران اگر از طریق آنژیوپلاستی و به کار بردن استنت درمان گردند از نتیجه انتهایی رضایت بخشتری برخوردار خواهند بود.
  • پیشرفت های جدید در ترمیم زخم
    صفحه 720
    ترمیم زخم مسئله ایست پیچیده که از بدو شروع تاریخ جراحی مورد بحث و گفتگو بوده و عواملی که در بهبود ترمیم دخالت دارند و اختلاف نظر درباره آن مسئله روز بوده است. در این مقاله انواع مختلف زخم و اهمیت بررسی علت و درمان آن با توجه به اهمیت در نظرگرفتن مخارج این درمان مورد توجه قرار گرفته است.
  • رادیوگرافی ساده شکم به عنوان روشی معمول در درد حاد ربع تحتانی راست شکم: ارزیابی آینده نگر
    صفحه 725
    در مقاله، ارزش تشخیص رادیوگرافی ساده شکم، در تشخیص درد حاد ناحیه ربع تحتانی راست شکم R.L.Q بررسی شده و نشان داده است که رادیوگرافی ساده شکم، بر عکس آنچه که انجام آن معمول است، در اکثریت موارد در تشخیص درد حاد ربع تحتانی راست و آیاندیسیت حاد کمک کننده نمی باشد و لزوم آن تایید نمی شود. با اینحال ممکن است در بیماران مشکوک به انسداد روده کوچه یا آنها که علائم ادراری مطرح کننده سنگ حالب دارند، انجام شود.
  • ازوفاژکتومی ترانس هیاتال: تجربه و بازنگری
    صفحه 729
    در این مقاله 1085 بیمار که در عرض 12 سال تحت ازوفاژکتومی ترانس هیاتال قرار گرفته اند، بررسی شده اند و نویسندگان نتیجه گرفته اند که از تمام جوانب قابل مقایسه با ازوفاژکتومی ترانس توراسیک می باشد و در بسیاری از موارد نسبت به آن ارجح است.
  • مرگ و میر مادران مرتبط با سندرم HELLP
    صفحه 743
    مسمومیت حاملگی یکی از سه عامل مرگ و میر مادران و مرگ جنین در داخل زهدان به غیر از خونریزی و عفونت است، لذا تشخیص زودرس و تصمیم سریع در معالجه که در اکثر موارد ختم حاملگی است باید مورد توجه قرار گیرد. مخصوصا در مواردی که سندرم Hellp در کار باشد، با تشخیص زودرس بیماری و تصمیم به موقع مبنی بر ختم حاملگی ممکن است که مادران از این بیماری مهلک نجات یابند.
  • اصول فیزیکی و ویژگی های تصویرنگاری اولتراسوند
    صفحه 749
    امروزه روش اولترسونوگرافی، از رایح ترین شیوه های تصویربرداری در طب روزمره است. این روش سهل و بی خطر و نسبتا ارزان قیمت بر پایه انتشار امواج ماورا، صورت به درون نسوج و بازتاب آن شکل می گیرد. اما در این میان متغیرهای متعددی نمی توانند در نهایت تصویر را تحت تاثیر قرار داده و چیزی غیر از واقعیت بدست دهند. در این مقاله اصول فیزیکی و ویژگی های تصویربرداری روش اولتراسونوگرافی به تفصیل مورد بحث قرار گرفته تا خواننده بتواند با آگاهی بیشتر از ویژگی های و محدودیت های این روش به تفسیر نتایج آن بپردازد.
  • پارگی رحم در هنگام زایمان القاء شده یا تقویت شده، در خانمهای حامله با سابقه زایمان سزارین
    صفحه 762
    از آنجائیکه تعداد سزارین ها در ایران به نسبت زایمان طبیعی بسیار نامتناسب است، آمار حتی تا 80 درصد می رسد که در هیچ یک از نقاط دنیا سابقه ندارد، لذا مطالعه این مقاله از نقطه نظر اهمیت زایمانهای طبیعی بسیار حائر اهمیت است. البته این نکته را نباید فراموش کرد که تحریک زایمان Inducation و تقویت دردهای زایمانی Stimulation در اغلب موارد خالی از عوارض نیست لذا به جرات می توان زایمان طبیعی را نزد بیمارانی که سابقه سزارین قبلی دارند، انجام داد چه رسد به اینکه در انجام سزارین با شتاب زدگی اقدام نمائیم.
  • اکسیزیون جهت درمان اسیفیکاسیون اطراف مفصلی زانو در بیمارانی که مبتلا به صدمه مغزی ناشی از تروما هستند
    صفحه 768
    بیماران با ضایعات مغزی ناشی از تروما اغلب دچار اسیفیکاسیون دور مفصلی می باشند که برداشتن آن می تواند از محدودیت حرکات مفصل زانو جلوگیری می کند. گزارشی از مواردی از این مشکل همراه با نتیجه درمان و اهمیت فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی بررسی شده است.
  • بهبود نتایج پیوند کلیه در بچه های کوچک
    صفحه 776
    پیوند کلیه تقریبا مورد قبول همه، در کودکان با ضایعات خیلی پیشرفته کلیه می باشد که با مقایسه درمان بوسیله دیالیز در این کودکان زندگی بهتری را برای آنها فراهم می نماید. ولی هنوز موفقیت در پیوند کلیه کودکان به موقعیتی که در پیوند کلیه بالغین بدست می آید، نرسیده است در این مقاله علل و طرز پیشگیری از آن مورد بررسی قرار گرفته است.
  • نحوه اداره و درمان تنگی تراکئواستومال
    صفحه 779
    تنگی تراکئو استومال در تعقیب لارنژکتومی یکی از عوارض ناراحت کننده برای جراح و بیمار است که محققا در بهبود بیماری و نتیجه عمل تاثیر می گذارد درمانهای متعدد از قبیل گذاشتن استنت با جراحی مجدد برای آن پیشنهاد شده است در این مقاله روش برخورد مورد بررسی جامع قرار گرفته است.
  • دستکش های جراحی: مشکلات رایج
    صفحه 785
    استفاده از دستکش سالهاست که در رشته های مختلف جراحی مرسوم شده است. دستکش های جراحی از نظر جنس، پوردهای داخل آنها، احتمال سوراخ شدن و مشکلاتی که متعاقبا ایجاد خواهد شد، همیشه مورد بحث بوده است. در این مقاله آموزنده کلیه مسائل و نکات ابهام مرتبط با دستکش جراحی مورد تحقیق قرار گرفته و به صورت جامع بیان شده است.
  • کلوه سیستکتومی یک درمان موثر برای دیسکینزی صفراوی است
    صفحه 795
    گزارشهای مکرر از تاثیر برداشتن کیسه صفرا در از بین بردن دردهای کولیکی صفراوی ناشی از دیسکینزی کیسه صفرا در مقالات علمی آمده است. اما درست بودن این تئوری اگرچه به طور مکرر گزارش شده اما هنوز مورد بحث می باشد. در این بررسی کوشش شده ارزش، اهمیت و اثر این نوع درمان در دردهای کولیکی صفراوی با توجه به نتایج پاتولوژی روشن گردد.