فهرست مطالب

مدرس علوم انسانی - سال نهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1384)

فصلنامه مدرس علوم انسانی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1384)

  • پژوهش های مدیریت در ایران
  • 286 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/05/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمدجود اصغرپور، سیدذبیح الله هاشمی صفحه 1
    مدلهای بهینه سازی از دوران نهضت صنعتی در جهان و بخصوص در آغاز جنگ جهانی دوم همواره مورد توجه ریاضیدانان و دست اندرکاران صنعت بود و بخصوص کاربرد مدلهای مذکور در صنعت و خدمات بعد از جنگ جهانی دوم توسعه یافت. بر همین اساس طراحی مدل ریاضی شبکه حمل و نقل شرکت پست ج.ا.ا. که در عمل به واسطه تعدد مسیرهای ارتباطی، تنوع وسایل حمل و نقل و سیستم حمل و نقل غیر بهینه و تنوع مرسولات دارای پیچیدگی خاص خود می باشد به صورت چند سطحی مطالعه و کنکاش می شود.
    ابتدا اطلاعات شبکه حمل و نقل به صورت ورودی، به سیستم اطلاعات شبکه حمل و نقل پست انتقال داده می شوند. پس از محاسبه تابع مطلوبیت سیستم، در قدم اول کوتاهترین مسیر، کمترین زمان و نوع وسیله نقلیه بین دو مرکز پستی (به ازای هم jو i ها) پیدا کرد؛ سپس مقدار وزن محمولات به هر یک از مسیرهای انتخاب شده تخصیص داده می شود.
    بنابراین ضمن مروری بر ادبیات موضوع، تاریخچه حمل و نقل و شبکه های حمل و نقل پستی بحث و بررسی می شوند و بر اساس روش تحقیق و متدولوژی موضوع، نتایج تحقیق به صورت یک مدل ریاضی چند سطحی همراه با پیشنهادهای مربوط به آن ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: تئوری شبکه، مدل چند سطحی، مدل چند وسیله ای، الگوریتم، تابع مطلوبیت
  • شعبان الهی، علی بهاری فر، علی صالحی صفحه 23
    امروزه برای بقا و عملکرد سازمانها، عبرت از گذشته و آگاهی از اشتباه و رموز موفقیت ضروری است. سازمانها مجبور به یادگیری از تجربه های خود و دیگر سازمانها می باشند. با مستندسازی تجربه ها، امکان افزایش دانش و یادگیری سازمانی فراهم می شود و با به کارگیری تجربه های مرتبط با کسب و کار، عملکرد سازمانی افزایش پیدا می کند.
    به منظور جمع آوری، مستندسازی، توزیع و استفاده مؤثر از تجربه های سازمانی، نیاز به نظام و ساختار مناسب ضروری می باشد. در همین راستا، ابتدا در این مقاله ادبیات و مبانی نظری مرتبط با موضوع بررسی شد و سپس مؤلفه ها و ویژگی های نظامهای ثبت، ارزیابی، پاداش و توزیع تجربه ها تعیین و تشریح شدند. با این روش ساختار مفهومی مستند سازی تجربیات سازمانی طراحی شد. در پایان با کسب نظرهای خبرگان، ساختار طراحی شده آزمون شد.
    کلیدواژگان: تجربیات سازمانی، ساختار مستند سازی تجربه ها، نظام ارزیابی تجربه ها، دانش و یادگیری سازمانی
  • علی اصغر انواری رستمی، مریم ترابی گودرزی، مسلم علی محمدلو صفحه 53
    رمز موفقیت سازمان های برتر ارائه کننده خدمات را می توان در مشتری مداری و توجه به کیفیت خدمات آنان جستجو کرد. به دلیل اهمیت کیفیت در صنایع خدماتی و آثار برجسته آن بر رضایتمندی مشتریان، همواره این سؤال مطرح می شود که چگونه می توان کیفیت خدمات را ارزیابی کرد؟. هدف از این مقاله، تعیین مؤلفه های مؤثر بر کیفیت خدمات بانکی، ارزیابی اهمیت مؤلفه های مؤثر بر کیفیت خدمات از دیدگاه مشتریان و ارائه دهندگان خدمات بانک، تحلیل میزان تطابق میان دیدگاه مشتریان و ارائه دهندگان خدمات در خصوص کیفیت خدمات بانکی و در نهایت فراهم کردن امکان ارتقای عملکرد بانکها در کشور می باشد. به این منظور مطالعه ای در بانک رفاه به اجرا در آمد. جهت تعیین مؤلفه های مؤثر بر کیفیت خدمات از ادبیات معتبر علمی، نقطه نظرهای خبرگان و دست اندرکاران آکادمیک و بانکی بهره گرفته شد. برای ارزیابی اهمیت مؤلفه ها، نقطه نظرهای نمونه ای معتبر و کافی از مشتریان و کارکنان بانک اخذ شد و مورد بررسی و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج تحلیلهای آماری وجود تفاوتی معنا دار میان دیدگاه مشتریان و کارکنان بانک در خصوص اهمیت نسبی مؤلفه های کیفیت را به اثبات رسانده است. از طرفی دیگر نیز، نتایج تحلیلها بیانگر وجود تفاوتی معنادار میان اولویتبندی اقدامات اصلاحی مشتریان و کارکنان بانک جهت بهبود کیفیت خدمات می باشد. در ادامه مقاله، جهت تعیین و ارزیابی کمی موقعیت کیفی خدمات بانکی در بانک رفاه، از چهار مدل سرو کوآل عادی و وزنی، سروپرف و سروایمپرف بهره گرفته شد.
    نتایج محاسبه های کمی ریاضی و تحلیلهای آماری مرتبط با آن بیانگر آن است که: 1- در هر چهار مدل، هم مشتریان و هم کارمندان کیفیت خدمات بانکی را بالاتر از حد متوسط (در حد خوب) ارزیابی کرده اند.
    2- در هر چهار مدل، بر خلاف تصور متعارف و معمول، کارکنان نسبت به مشتریان نمره های کمتری را به کیفیت خدمات بانکی خود اختصاص داده اند.
    3- نتایج ارزیابی های کیفیت به وسیله مدلهای چهارگانه بیانگر وجود ثباتی معنادار در نتایج می باشد. با توجه به عمومی بودن روش ها و مدلهای استفاده شده در این مقاله، نه تنها می توان از آنها جهت ارزیابی کیفیت خدمات در سایر بانکها، بلکه جهت ارزیابی کیفیت در سایر صنایع خدماتی نیز بخوبی بهره گرفت. از آنجایی که هدف غایی ارزیابی کیفیت خدمات بانکی، ارتقای سطح کیفی آن است، ضروری است تا تبیینی جامع از نقاط قوت و ضعف بعمل آمده تا بتوان بر آن اساس برنامه های اصلاح و بهبود کیفیت خدمات را طرحریزی کرد و با موفقیت، اثربخشی و کارایی بهینه به اجرا در آورد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدماتبانکی، مشتریان، کارکنان، مدل سروکوآل، مدل سروپرف، مدل سروایمپرف
  • محمدعلی شم آبادی، سید حمیدحداد حسینی صفحه 79
    در ورود به هزاره جدید، تغییرات با شتاب زیادی درحال رخ دادن است. امروز شباهتی به دیروز ندارد و فردا از امروز متفاوت خواهد بود. بنابراین شرکتهای موفق مجبور خواهند بود به سه امر مسلم گسترش جهانی سازی، پیشرفتهای حیرت انگیز فناوری و بروز بی نظمی در اقتصاد و تجارت به وسیله فشارهای محیطی توجه کنند. در دهه های اخیر از طراحی الگوی بازاریابی به منظور سازماندهی مسائل موجود در شبکه پیچیده عوامل تاثیرگذار در محیط رقابتی که انسان را قادر می سازد تا درباره آنها به شیوه ای ساده فکر کرده و تصمیمهای مؤثرتری اتخاذ کنند، استفاده شده است.
    این مقاله درصدد طراحی یک الگو برای بازاریابی صادراتی فرش دستباف ایران، به عنوان یکی از کالاهای مهم صادراتی کشور است. با تکیه بر اصول و مبانی نظری و ضمن بهره گیری از آرای صاحبنظران و دست اندرکاران مدیریت، صادرات و فروش هنر صنعت فرش دستباف ایران، مدل مفهومی تحقیق، طراحی و ارائه شده است. بر این اساس، با طراحی پرسشنامه ای حاوی متغیرهای اصلی برای سنجش نظرها، اطلاعات از چهار گروه جامعه آماری جمع آوری شد. یافته های تحقیق بیانگر وجود تفاوت معنا دار در روابط و تاثیرات عوامل تشکیل دهنده الگو است، به طوری که مدل تحقیق، فرضیه اصلی و فرضیه های فرعی تحقیق جز در یکی از موارد مورد نظر، تایید شده اند. نتایج تحقیق حاضر، مبنایی را برای سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان صنعت فرش دستباف بویژه در امر صادرات فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: فرش دستباف، الگوی بازاریابی صادراتی، مدیریت، آمیخته بازاریابی، بخشبندی، محیط و استراتژی
  • طیبه عباسی، علی اصغر فانی * صفحه 101

    بر اساس تحقیقات انجام گرفته، مدیرانی که مسوولیت اداره مسیر شغلی افراد را برعهده دارند، نیازمند مهارتهایی می باشند تا در محیطهای متغیر و سازمان های کنونی قادر باشند، بسترهای لازم را جهت رشد و توسعه نیروی انسانی فراهم کنند. به همین منظور تحقیقی صورت گرفته که درآن تاثیر مهارتهای خود آگاهی، شناخت ارتباط بین فردی و شناخت محیطی بر مدیریت مسیر شغلی بررسی شده است.
    براساس نتایج تحقیق، مهارت شناخت محیطی به عنوان مهمترین مهارت و مهارتهای خودآگاهی و شناخت روابط بین فردی بترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: مهارت خودآگاهی، شناخت رابطه میان فردی، شناخت محیطی و مدیریت مسیر شغلی
  • حجت فرجی خورشیدی، عادل آذر * صفحه 121

    بررسی در ادبیات موضوع ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی ارائه شده به وسیله صاحبنظران و همچنین تجارب عملی انجام شده در ایران نشانگر آن است که به طور کلی دو رویکرد مختلف برای انتخاب بازارهای خارجی پیشنهاد شده است: رویکرد گسترش و رویکرد قاعده مند. بنگاه هایی که از رویکرد گسترش استفاده می کنند، بتدریج و از طریق بازارهایی که از لحاظ فرهنگی و جغرافیایی مشابه بازار محلی است، وارد بازار بین المللی می شوند. اما در رویکرد قاعده مند، روش منظمی برای انتخاب بازار جهانی به کار گرفته می شود و از یک مجموعه از معیارها برای تعیین بازارهای مناسب استفاده می شود.
    اهمیت و نیاز به ارزیابی و انتخاب نظام مند بازارهای هدف به وسیله بسیاری از محققان مورد توجه قرار گرفته و مدلهایی برای ارزیابی و انتخاب بازارهای خارجی پیشنهاد شده است. اما مدلهای ارائه شده منطبق با واقعیت و فرایند تصمیم گیری صادرکنندگان نبوده است و از جامع بودن لازم برخوردار نمی باشند؛ بعلاوه، گامهای موثری در جهت هوشمندسازی مدلهای ارائه شده نیز برداشته نشده است. بر این اساس، در این مقاله پس از ارائه یک مدل مفهومی جامع منطبق با فرایند تصمیم گیری صادرکنندگان که شامل جذابیت تقاضا، جذابیت دسترسی، جذابیت تطبیق و جذابیت رقابت می باشد، جذابیت بازارهای بین المللی ارزیابی می شود. در خاتمه نیز یک مدل هوشمند فازی بر اساس مدل مفهومی تایید شده ارائه خواهد شد که امکان پیش بینی و تصمیم سازی برای صادرکنندگان را فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: بازاریابی بین المللی، ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی، انتخاب بازارهای بین المللی، هوشمندی بازار، هوشمندی رقابتی
  • نیلوفر محقق، حسن احمدی صفحه 149
    ISI با ایجاد اطلاعات استنادی در پایگاه علمی داده ها، تعداد زیادی از مقالات نشریات علمی دنیا را گردآوری کرده است. در این پایگاه با محاسبه استناد سالیانه مقالات هر نویسنده یا گروه تحقیقاتی، عامل تاثیر(IF) تعیین می شود. از دیدگاه منتقدان این موضوع با نقدهای متعددی روبه رو است: به عنوان مثال استناد به مجله نمی تواند نشانگر کیفیت مقالات آن باشد؛ زیرا تاثیر استنادی به طور اساسی مقیاس سنجش کاربرد علمی است تا شاخص سنجش کیفیت علمی؛ بنابراین انتخاب مراجع به وسیله نویسنده با جهت گیری خاص به کیفیت علمی مقاله مربوط نیست. شایان ذکر است عامل تاثیر، تفاوت در میزان استناد مقالات را پنهان می سازد؛ چاپ مقالات طولانی با مراجع فراوان را در ارجحیت قرار می دهد، البته داده های علمی منتشر شده در کتابها از این شمول خارج می شوند؛ مجلات انگلیسی زبان نسبت به مجلات غیر انگلیسی زبان در اولویت قرار می گیرند؛ دانشمندان و محققان با زمینه های تحقیقاتی محدود نسبت به دانشمندانی که مقالات مروری تهیه می کنند، در اولویت بعدی قرار می گیرند و سرانجام در زمینه های علوم انسانی نسبت به علوم دیگر با استفاده کمتر یا نادر از مراجع اختلاف و محدودیت ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: مؤسسه اطلاعات علمی، استناد مقاله، عامل تاثیر مجله
  • سعید مرتضوی، شمس الدین ناظمی، صادق محمودی فخرآباد صفحه 167
    در این پژوهش به بررسی و تحلیل رابطه بین دو متغیر مهم هوش عاطفی و سبک رهبری پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق، مدیران بازرگانی شرکتهای تولیدی صنایع غذایی و خودروسازی شهر مشهد به تعداد 266 نفر بود که با توجه به آن، حجم نمونه برابر با 73 نفر تعیین شد. داده های مربوط به هوش عاطفی به وسیله پرسشنامه هوش عاطفی «ویزینگر» و داده های مربوط به سبک رهبری (تحول بخش- مبادله ای) به وسیله پرسشنامه سبک رهبری «وارنر بورک» جمع آوری گردید. برای روایی پرسشنامه ها از روایی محتوایی و برای پایایی آنها از روش تنصیف استفاده شد که نتایج آن برای پرسشنامه هوش عاطفی برابر 83/0 و برای پرسشنامه سبک رهبری برابر 79/0 محاسبه شد. نتایج نشان می دهد که یک رابطه مثبت و معنادار بین هوش عاطفی و سبک رهبری تحول بخش وجود دارد. همچنین بین هوش عاطفی و سبک رهبری مبادله ای یک رابطه منفی و معنادار مشاهده شد. در بررسی رابطه بین سن و جنسیت، مطالعه نشان داد که شدت و ضعف رابطه بین هوش عاطفی و سبک رهبری تحول بخش با متغیر سن دارای رابطه مستقیم و معنادار است. آزمون متغیر جنسیت در تعیین میزان رابطه بین هوش عاطفی و سبک رهبری تحول بخش نشان می دهد که این رابطه برای مردان از زنان بیشتر است.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، سبک رهبری، رهبری تحول بخش، رهبری مبادله ای
  • علینقی مشایخی، علی اکبر فرهنگی، منصور مومنی، سیروس علیدوستی صفحه 191
    در این مقاله، نتایج بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان های دولتی ایران با روش دلفی ارائه شده است. به این منظور ابتدا درباره فناوری اطلاعات توضیحی داده می شود و سپس با ارائه شواهدی از شکست و ناکامی در کاربرد این فناوری در سطح ایران و جهان، مساله پژوهش تعریف خواهد شد. مرور پژوهشها و مطالعات پیشین در زمینه عوامل موفقیت و شکست کاربرد این فناوری در بخش دولتی و جمعبندی آنها، بخش بعدی مقاله را تشکیل می دهد. در ادامه، روش پژوهش بویژه روش دلفی تبیین و در پایان نیز یافته های این پژوهش، توصیف و تحلیل می شوند. براساس یافته های این پژوهش، اعضای پانل دلفی در مجموع 37 عامل را در موفقیت و شکست کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان های دولتی ایران کلیدی تشخیص داده اند. لازم به ذکر است که به 20 عامل از این عوامل در پژوهشها و مطالعات پیشین در بخش دولتی اشاره شده است و 17 عامل دیگر را اعضای پانل ارائه کرده اند. این عوامل به شش دسته تقسیم شده اند. در پایان نیز محدودیتها و پیشنهادها ارائه می شوند.
    کلیدواژگان: کاربرد فناوری اطلاعات، عوامل کلیدی موفقیت، عوامل کلیدی شکست، روش دلفی، سازمان های دولتی ایران
  • منصور مومنی صفحه 233
    یکی از مهمترین نهادهای قانونگذاری در بسیاری از کشورها مجلس است. پس از انتخاب نمایندگان مجلس به وسیله مردم، یکی از مسائل مهم، تخصیص نمایندگان به کمیسیونهای تخصصی است. در این مقاله از برنامه ریزی چند هدفه (MODM) برای این منظور استفاده شده است. اهدافی که در این مدل در نظر گرفته شده اند عبارتند از: میزان علاقه، نوع تخصص و سابقه عضویت. شایان ذکر است که وزن اهداف با روش AHP محاسبه شده اند. متغیرهای تصمیم مدل از نوع صفر و یک می باشند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری چند هدفه (MODM)، مجلس، تخصیص، AHP، صفر و یک
  • هدیه وجدانی طهرانی، عبدالرضا رکن الدین افتخاری صفحه 245
    با توجه به نقش فزاینده تحقیق در توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری در تحقیقات دارای آثار گوناگونی بر متغیرهای اقتصادی از جمله ارزش افزوده و تولید سرانه است. این آثار در بخش صنعت و معدن نیز قابل توجه می باشد، از این رو در این مقاله فرضیه های مختلفی در قالب مدلهای گوناگونی همچون مدلهای جانسون و استرینر، زاکازیت، کاب داگلاس، ترنسندنتال و خطی ساده برای سالهای (1351-1381) آزمون شده اند. از میان مدلهای برآوردشده، مدل کاب داگلاس به عنوان بهترین مدل انتخاب شد و حاکی از آن است که:1. یک درصد افزایش در هزینه های تحقیقاتی سرانه بخش صنعت معدن، ارزش افزوده سرانه این بخش را پس از گذشت یک سال در حدود 041/0 درصد افزایش می دهد.
    2. اثر سرمایه گذاری های فیزیکی سرانه بخش صنعت و معدن بر افزایش تولید سرانه (تولید متوسط، ارزش افزوده سرانه) در این بخش، بیش از اثر هزینه های تحقیقاتی سرانه است.
    به طور کلی در خصوص بررسی اثر هزینه های تحقیقاتی بر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن، مقاله حاضر با ترکیب زیر به رشته تحریر در آمده است.
    ابتدا به ادبیات موضوع اشاره و شاخصهای مربوط به آن در ایران بررسی شد؛ سپس روند اعتبارات تحقیقات صنعتی در ایران و برخی از کشورها مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن با به کارگیری مدلهای مختلفی به آزمون رابطه میان هزینه های تحقیقاتی و ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن پرداخته شد. در خاتمه، تنگناها و مشکلات موجود در این بخش بیان و پیشنهادهای لازم نیز ارائه شد.
    کلیدواژگان: R&D، سرمایه گذاری، آثار مختلف، ارزش افزوده، تولید سرانه
  • برگه اشتراک
    صفحه 265
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحه 284
|
  • Mohammad Javad - Asgharpour_Seyyed Zabihollah - Hashemi Page 1
    During the Industrial Revolution and particularly at the beginning of the Second World War, mathematicians and those involved in the industry became interested in the optimization models. The application of these model was specially developed in industry and services sector after the Second World War. Based on this, designing of the mathematical model for the transportation network of Islamic Republic of Iran’s Post Corporation, which is practically complicated as a result of the multiplicity of communication paths and the variation of transportation systems and vehicles as well as mail items, will be studied according to a multi-level model. First the transportation system’s data is loaded into the post corporation’s system of transportation data. After estimating the Function Utility of the system, the shortest time and path as well as the vehicle carrying the intended mail item between the two post offices (i & j) will be identified. Finally, the consignments will be transported through the selected paths and based on their weights. Therefore, besides reviewing the related literature, the history of transportation systems as well as postal transportation systems will be discussed. Finally, based on the methodology, the findings and proposals will be presented through a multi-level mathematical model.
  • Shaban - Elahi_Ali Baharifar Page 23
    Nowaday, understanding the reasons of successes and failures are a necessity for organizations survival and performance. Organizations need to learn from their own experiences and the other organizational experiences. Experiences documentation is one of the key issue to increase the organizational knowledge and learning through using the relevant experiences in business and also the organizational performance. In order to accumulate, document, distribute and use effective of organizational experiences, it is necessary to design an appropriate structure and framework. Therefore, this paper first reviews the related literature and theoretical bases. Then components and attributes of documentation system, evaluation system, reward system and distribution system are identified and explained. Accordingly a conceptual structure for organizational experiences documentation (SOED) is developed. The suggested structure is verified according to the view of experts.
  • Ali Asghar - Anvary Rostamy_Maryam - Torabi Goudarzi_Moslem - Alimohammadlou Page 53
    Customer satisfaction through improving service quality considers a critical sucsess factor in the super service organizations. Because of importance of quality and its effects on customer satisfaction in service industries, the key question is how the quality of services can be evaluated. The aim of this paper to determine the most important factors affecting bank service quality, to calculate and analyze effective factors in bank service quality from view points of bank customers and employees, to analyze the gap between customers and employee's expectations and bank performance and finally to provide the posibility of valid scientific improving bank future performance. Factors affecting bank service quality were defined according to the literature. We also asked bank and academic experts view points to adjust the factors and confirm their validity. To calculate factors relative importance weights, a questionair was designed and distributed among a sample group of customers and employees selected randomly. Results of the statistical analyzes show a meaningful difference between the importance weights determined by customers and employees. Also, there is a meaningful differnce between customers and employees priority concerning corrective measures for better future performance. In addition to statistical analyzes, we measured and evaluated bank service quality using four well known models (SERVQUAL, weighted SERVQUAL, SERVPERF, and SERVIMPERF models). The results imply that in all models, not only both customers and employees scored bank service quality more than average, but also customers average score on bank service quality was meaningfully higher than employees average score. Generally, results of this research provided a set of valuable data to bank in order to improve its service quality in future based on both its customers and employees view points.
  • Mohammad Ali - Shamabadi_Seyed Hamid - Khodadad Hosseini Page 79
    At the time of entering to the new millennium, changes are occuring with great speed. Today is different from yesterday and tomorow will be different from today. Successful companies, therefore, will be forced to pay more attention to three definite points: extention of globalization, amazing progress of technology, and beginning of world disorder in economy and trade. Recently, marketing models have been used in order to organize the complicated issues in rivalry environment so as to enable us to think through a simple method and to take more effective decisions. This article tries to conceptualize and test a model of marketing for Persian carpet export as one of the most important export items of the country. A conceptual model of research has been designed and offered based on relevant the principles and theories and through using the views and ideas of the experts and managers of the art and industry of Persian carpet. On this basis, a questionnaire was designed to evaluate the viewpoints of four statistical groups including governmental organizations, producers, exporters, traders and retailers of the Persian carpet. The research findings show a meaningful difference in the relationship and the effects of the model ingredients. The finding of this study provide a basis for policy and decision makers in export marketing especially for carpet industry.
  • Tayebeh - Abbasi, Ali Asghar Fani Page 101

    Human resources are one of the valuable sources in every organization that causes the organization development. Nowadays with changes in organizations and their environment, career management of human resource is one of the main strategies for providing a necessary background for development and improvement of human resource and finally the whole organization. One of the basic factors that has an important role in this case is career management of staff. In this basis, the existance of officient managers who whould have necessary skills to lead career management of staff with development and change in required in each organization. So in this research, three skills in the form of three hypotheses and rate of their importance are considered and discussed. The results of this research: 1. The effectivness of “self-knowledge skill” on “career management” is at the first level. 2. The effect of “environmental-knowledge skill” on “career management” is at the second level. 3. The effect of “interpersonal-knowledge skill” on “career management” is at the third level.

  • Hojjat - Faraji Khorshidi, Adel Azar Page 121

    Reviewing literature of the international market attractiveness evaluation and operational practice in Iran demonstrates that two approaches for international market selection are proposed: expansion approack and systematic approach. In expansion approach, firms gradually enter low geographical and cuftural distance markets. But, in systematic approach, by considering some factors and models, firms systematically evaluate and select foreign market(s). The importance and need for systematically evaluating and selecting potential foreign markets has been stressed by many researchers and several models for selecting international markets had been propos. But, current models do not pass the test of reality, because they are not adapted with exporter decision making process and they are not considered important aspect of reality. So, in this paper, we introduce a comprehensive international market attractiveness model that include demand attractiveness, attainment attractiveness, adaptation attractiveness and competition attractiveness. At last, according to the tested model, a fuzzy decision support system is developed.

  • Niloofar - Mohaghegh_Hasan - Ahmadi Page 149
    Evaluating scientific quality is notoriously a difficult task which has no standard. Ideally, published scientific results should be scrutinized by experts of the related field(s) and should be given scores for qualitative and quantitative factors according to established rules. It is hardly surprising that methods for evaluating research are being sought, such as citation rates and journal impact factors, which seem to be quantitative and objective indicators directly related to published science. The citation data are obtained from a database produced by the Institute for Scientific Information (ISI) in Philadelphia, which continuously records scientific citations as represented by the reference lists of articles from a large number of the world's scientific journals. The references are rearranged in the database to show how many times each publication has been cited within a certain period, and by whom, and the results are published as the Science Citation Index (SCI). On the basis of the Science Citation Index and author's publication lists, the annual citation rate of papers by a scientific author or research group can thus be calculated. Since journal impact factors are so readily available, it has been tempting to use them for evaluating individual scientists or research groups. Because Journal impact factors are calculated in a way that causes bias on the other hand for evaluation of scientific quality. There seems to be no alternative to qualified experts reading the publications. Then, much can be done, however, to improve and standardize the principles, procedures, and criteria used in evaluation, and the scientific community would be well served if efforts could be concentrated on this rather than on developing ever more sophisticated versions of basically useless indicators. In the words of Sidney Brenner, "What matters absolutely is the scientific content of a paper, and nothing will substitute for either knowing or reading it.
  • Saeed - Mortazavi_Shamsodin - Nazemi Page 167
    Study of the relationship between two important variables, emotional intelligence and leadership style, has been the main purpose of this research. The population under study consists of 266 marketing and sales managers from Mashhad food and automobile industries from which a sample of 73 peaple was drawn. Data was collected by means of two questionnaires, including Weisinger’s emotional intelligence questionnair and Barak’s leadership style questionnair. Face validity and split half method were used to determine the questionnaires validity and reliability respectively. The result of split half reliability for emotional intelligence and leadership style questionnaires was known to be. 083 and. 079 respectively, which the results of the research revealed that there is a positive and meaningful relation between emotional intelligence and transformational leadership style, and a negative relation between emotional intelligence and transactional leadership style of the population under study.
  • Ali Naghi - Mashayekhi_Ali Akbar - Farhangi_Mansour Moemeni_Sirous - Alidousti Page 191
    Study of the relationship between two important variables, emotional intelligence and leadership style, has been the main purpose of this research. The population under study consists of 266 marketing and sales managers from Mashhad food and automobile industries from which a sample of 73 peaple was drawn. Data was collected by means of two questionnaires, including Weisinger’s emotional intelligence questionnair and Barak’s leadership style questionnair. Face validity and split half method were used to determine the questionnaires validity and reliability respectively. The result of split half reliability for emotional intelligence and leadership style questionnaires was known to be. 083 and. 079 respectively, which the results of the research revealed that there is a positive and meaningful relation between emotional intelligence and transformational leadership style, and a negative relation between emotional intelligence and transactional leadership style of the population under study.
  • Mansour Moemeni Page 233
    One of the most important legislator institutions in every country is parliament. After selection of parliament deputies by people, one of the most problems is assigning them to the specialized commissions. In this paper a method for assigning parliament deputies to specialized commissions is introduced by using multi objective decision making (MODM) model. The objectives of the model are: interest, expert knowledge, and record of membership. The importance of the objectives are calculated by AHP method. The decision variables are zero-one.
  • Hedyeh - Vojdani Tehrani_Abdolreza - Roknoddin Eftekhari Page 245
    The role of research in the process of economic development has been proved to be very effective and investment on research has varying effects on economic variables including value added and productivity. These impacts are of importance in industry & mine. In this paper several hypotheses are tested with the aid of various models such as Johnson & Striner, Zakazit, cobb doglas- transendental and linear models. Among them cobb doglas model has proved to be best model implying that: 1- One percent increase in per capita research expenditures in industry sectors increases per capita value added around 0/041 percent after one year. 2- The effect of physical investment of industry & mine sectors on per capita production (average per capita value added) in these sectors is higher than research expenditure. This paper contains several parts: The first part refers to literature of the subject and examines the relevant indexes of Iran.Then it examines the trend of industrial research expenditures in Iran and some other countries and it tests relation between research expenditures and value added in industries and mines sectors. Finally it explains the problems in these sectors and provides needed proposals.