فهرست مطالب

نثر پژوهی ادب فارسی - سال هشتم شماره 16 (بهار 1385)

نشریه نثر پژوهی ادب فارسی
سال هشتم شماره 16 (بهار 1385)

  • 348 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/09/04
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اعظم استاجی صفحه 1
    مقاله حاضر در چارچوب نظریه به دستوری شدن (grammaticalization) به چگونگی بیان مفهوم مالکیت در زبان فارسی (شامل فارسی باستان، میانه و جدید) می پردازد و نشان می دهد چگونه شیوه بیان مالکیت با استفاده از فعل داشتن (مثل: پادشاه پسری داشت) جانشین بیان مالکیت با استفاده از فعل ربطی «بودن» و حالت«به ای یا برایی» (مثل: پادشاه را پسری بود) شده است. در ادامه این تحول فعل «داشتن» برای بیان نمود مستمر در فارسی امروز به کار رفته است. گذر از مالکیت به نمود تحولی است که در بسیاری از زبانها مشاهده می شود و با تکیه بر مفهوم «شستشوی معنایی» (semantic bleaching) یا استعاره توضیح داده می شود.
    کلیدواژگان: زبان شناسی تاریخی، دستوری شدن، مالکیت، نمود کامل، نمود استمراری، مستمر
  • حکیم زلالی خوانساری
    احمد امیری خراسانی، حیدر علی دهمرده صفحه 17
    مولانا حکیم زلالی خوانساری از شاعران بنام اواخر قرن دهم و اوایل قرن یازدهم هجری است که در سرودن انواع شعر بویژه، قصیده، غزل و مثنوی مهارت و چیرگی خاصی داشت، بیشترین شهرت او به واسطه مثنوی هایی است که تذکره نویسان از آنها با عنوان «هفت گنج» یاد می کنند.
    دلبستگی شاعر به وطنش – خوانسار - در اشعارش بوضوح پیداست، پیروی او از نظامی گنجوی و ملای روم در سرودن شعر و نظم مثنوی ها مسلم است حتی گاه مضمونها و مفهومهایی را از آنها گرفته است، زلالی به دربار شاه عباس صفوی منسوب و از مریدان میر محمد باقر داماد است.
    وی شاعری نوآور، خلاق و خوش قریحه است که در بیان اندیشه های خود، سبکی خاص دارد و در فرهنگ واژگانی او کلمات نادر و ترکیبات تازه و شگفت انگیز فراوان است. تصویرهای زیبا، تشبیه ها و مجازها در کلام او جایگاهی ویژه دارد و به سخنش زیبایی خاصی می بخشد.
    مثنوی محمود و ایاز مهمترین و مفصل ترین مثنوی اوست که در آن نکات معنوی و عرفانی در قالب عشقی شگفت انگیز بازگو شده است.
    کلیدواژگان: زلالی خوانساری، مثنوی محمود و ایاز، سبعه سیاره
  • خلیل پروینی، روح الله جعفری صفحه 41
    طبیعت و مظاهر آن، از دیرباز در آثار ادبی و هنری، ظهور و حضوری گرم و پر نشاط داشته است؛ اما نویسندگان و شاعران رمانتیک در آثار خود به طبیعت را زنده، زیبا و همچون پناهگاه روحی برای خویش تصویر کرده اند. جبران خلیل جبران، نویسنده و نقاش لبنانی نیز همانند نویسندگان و شاعران رمانتیک بزرگ دیگر، در آثار خود طبیعت را به عنوان یکی از عناصر و وسایلی که می تواند التیام بخش دردهای انسان معاصر باشد به وفور آورده است. در این مقاله پس از نگاهی کلی به جایگاه طبیعت در مکتب ادبی رمانتیسم و نوع نگرش رمانتیک ها به طبیعت و تصویر آن در آثارشان، جایگاه طبیعت در اندیشه و آثار جبران بررسی شده و بعضی از مهمترین اصول نوع نگرش جبران به طبیعت بیان شده است. با مطالعه آثار جبران می توان دریافت که او نیز مانند دیگر رمانتیکهای بزرگ به طبیعت و پدیده های آن در آثار خود حیات و اصالت بخشیده، و با دیدگاهی عاطفی به توصیف پدیده های طبیعی پرداخته است؛ از سوی دیگر او مانند دیگر نویسندگان بزرگ رمانتیسم، به تمجید زندگی روستایی در برابر زندگی شهری پرداخته است. از لحاظ فنی نیز اعتقاد جبران به زنده بودن طبیعت و اجزای آن باعث شده است که او از صنایع ادبی مانند تشخیص در تصویرگری پدیده های طبیعی استفاده نماید به طور خلاصه باید گفت که طبیعت در آثار جبران زنده و زیباست و همینگونه نیز توصیف شده است.
    کلیدواژگان: طبیعت، رمانتیسم، جبران خلیل جبران
  • شیوه نثر نویسی فرخی یزدی
    یدالله جلالی صفحه 63
    فرخی یزدی (1318-1267ش) از شاعرانی است که در کنار شعر سرودن به روزنامه نگاری روی آورد، بخشی از مقالات روزنامه طوفان که فرخی یزدی ناشر آن بود به قلم اوست، در نثر فرخی یزدی آنچه بیشتر مورد نظر نویسنده است رساندن پیام سیاسی و اجتماعی خود به خواننده است و طبعا چگونگی نگارش نثر در مرحله بعد قرار می گیرد. با آنکه توقع خواننده از شاعران نثرنویس آن است که نثری شاعرانه داشته باشند اما در نثر مقالات فرخی یزدی این ویژگی کمتر دیده می شود حتی با آنکه فرخی یزدی دیوان های شعر گذشتگان را از نظر گذرانده استشهاد به شعر شاعران کمتر در نثر او به چشم می خورد. نثر فرخی در مقالات او غالبا به خطابه ای مکتوب شباهت پیدا می کند و لحن خطایی و آتشین آن باعث شده که زبان این گونه مقالات به زبان گفتگو نزدیک شود و از این دهگذر اشکالاتی که مخل فصاحت نثر است در کلام او راه یابد. عناوینی که فرخی یزدی برای مقالات خود انتخاب می کند نیز غالبا برگرفته از ضرب المثل های مردم و زبان گفتگوی آنهاست، برخی از این ویژگی ها در نثر شاعر همعصر فرخی یزدی یعنی میرزاده عشقی (1303-1272 ش) نیز دیده می شود که در این مقاله به آن نیز اجمالا اشاره می گردد.
    کلیدواژگان: فرخی یزدی، نثر روزنامه نگارانه، نثر معاصر فارسی، روزنامه طوفان، میرزاده عشقی
  • نجمه حسینی، صرفی صفحه 87
    از جمله بررسی هایی که در روشن کردن ساز و کار روایت ها و به طور خاص قصه ها، به موفقیت های چشمگیری دست یافته است، تجزیه و تحلیل «تودوروف» (todorov) و روش او در بررسی روایت های اسطوره ای است. وی این نوع قصه ها را از جنبه های مختلف مورد توجه قرار داده و در بررسی وجوه روایتی قصه ها، به ارتباط میان شخصیت های قصه ها پرداخته است. منظور از وجوه روایتی در نظریه تودوروف، جنبه های مختلف حاکم بر روابط میان شخصیت های قصه است و از آنجا که شخصیت یکی از عناصر اساسی هر قصه ای است، درک ارتباط متقابل شخصیت های داستان، در شناخت سازوکار قصه و چگونگی شکل گیری آن، بسیار ضروری است.
    این نوشته، ضمن برشمردن ویژگی های روایت های اسطوره ای، «سندباد نامه» را، به عنوان روایتی اسطوره ای، از جنبه وجوه روایتی بررسی می کند و می کوشد تا با تکیه بر نظریه تودوروف به درک ارتباط متقابل شخصیت ها، در داستان های سندبادنامه دست یابد.
    به این منظور، ابتدا توضیحی درباره نظریه تودوروف و وجوه روایتی داده می شود و سپس ضمن بر شمردن انواع وجوه روایتی (وجه اخباری، خواستی و فرضی) چگونگی ارتباط شخصیت های قصه در داستان های سندباد نامه، با توجه به هر یک از این وجوه، مورد توجه قرار می گیرد. بررسی این ویژگی روایت در درک ساختار نهایی روایت و پیکربندی آن و نیز در شناخت شبکه ای از ارتباطات شخصیت ها که قصه بر شالوده آنها پی ریزی می شود، موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: سندبادنامه، ساختار گرایی، نظریه تودوروف، روایت اسطوره ای، وجوه روایتی
  • حسن دادخواه، محسن حیدری صفحه 113
    سیاب، شاعر عراقی و پیشرو شعر نو عربی است. در میان شاعران رمانتیک معاصر عربی، وی به دلیل بهره گیری ماهرانه از اسطوره و اصول مکتب رمانتیسم و پردازش نیکو و دلنشین آنها در سروده های خود، سرآمد و مشهور گردیده است.
    در این نوشتار، پس از گذری بر زندگی او، اصول و نحوه شکل گیری مکتب رمانتیسم در غرب و زمینه های ورود آن به کشورهای عربی، بیان شده است، سپس نشانه هایی از مفاهیم رمانتیکی و اسطوره ای در شعر سیاب، با آوردن نمونه هایی از آن، مورد اشاره قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: رمانتیسم، اسطوره، شعر، سیاب
  • حسن ذوالفقاری صفحه 131
    این مقاله با نگاهی تازه به زندگی، آثار، احوال و افکار معروف کرخی می کوشد:1. ابعاد مختلف زندگی فردی، اجتماعی، تربیتی، عبادی و عرفانی معروف را روشن سازد.
    2. ارتباط معروف کرخی با امام رضا (ع) را به استناد منابع رد کند؛3. تاثیر پذیری معروف را از صابئیان معلوم سازد؛4. گفتار و اقوال و ادعیه معروف را بررسی و تحلیل نماید؛5. نقش معروف را در تکوین تصوف اسلامی از زهد به تصوف روشن نماید؛6. انعکاس داستان های وی را در ادب فارسی نشان دهد.
    این مقاله با اتکا به منابع معتبر درباره معروف نگاشته شده و ضمن بحثی کوتاه به نقد منابع درباره معروف می پردازد.
    کلیدواژگان: معروف کرخی، زهد، معروفیه، سلسله السلاسل، صابئیان، امام رضا، کرامات، مستجاب الدعوه، تصوف
  • تیمور مالمیر صفحه 163
    داستان رستم و اسفندیار بازگو کننده بخشی از حوادثی است که بعد از کیخسرو به وقوع پیوسته است از این روی، برای تحلیل داستان توجه به وقایع اواخر دوره کیخسرو و ضرورت دارد. ابتدا توجیه و تحلیل های محققان را درباره مضمون اصلی داستان نقل و نقد کرده ایم آنگاه تلاش کرده ایم بر اساس روش تحقیق مکتب ساختاری در جامعه شناسی، خط اصلی روایت داستان را بیابیم که عبارت است از ستیز خاندان گشتاسب با سنت ها، و در مقابل گشتاسبیان، خاندان زال مدافع هستند. این تعارض به گونه ای است که همزیستی آنها ممکن نیست. پیروزی رستم بر اسفندیار نشانه علاقه تدوین کنندگان داستان به حفظ سنت ها است. آینده شوم رستم نیز از آن است که نبرد با سنت ها نهایتا به تضعیف و شکست سنت و کشور می انجامد و شوم است. سیر سنت هایی چون نگهداشتن مرز میان پهلوانی و پادشاهی، پیوند دین و دولت، اصالت تخمه و نژاد و نوع تعارض گشتاسبیان با آنها را در شاهنامه بررسی کرده ایم. برخی مسایل نظیر شکست آغازین رستم و علت پروردگی چوب گز در آب رز، وجود دو پهلوان پیر و جوان در داستان را نیز تحلیل کرده ایم.
    کلیدواژگان: شاه، پهلوان، رستم، اسفندیار، ساختار، سنت، سیمرغ، تیرگز
  • فاطمه مدرسی صفحه 185
    آیین مهری یکی از آیین هایی است که در ایران باستان مدت های مدیدی رواج داشت. بعد از انتشار آیین زردشتی، خدای مهر که در آیین مهری یک خدا خورشید محسوب می شد، مبدل به ایزدمهر شد و مهریشت بدان اختصاص داده شد. مهر غیر از خوشید است. این نکته از خود اوستا برمی آید، ولی از دیرزمان به سبب ارتباط نزدیکی که مهر با خورشید دارد، این دو با هم مشتبه شده اند. در ادبیات پهلوی و پارسی هم مهر به معنی خورشید به کار رفته است. خورشید مذهب اقوام کهن بوده، خورشید در ایران از دورانهای قدیم، مورد پرستش قرار گرفته است. بعد از آن که ایرانیان دین اسلام با پذیرفتند، این آیین منسوخ گشت ولی اصطلاحات آن در ادبیات و فلسفه و عرفان بازتاب یافت. شاعران ایرانی از جمله خاقانی از این اصطاحات به عنوان عناصر سازنده خیال سود جستند. خاقانی ضمن آن که با بهره گیری از تلمیحات دینی و الهام گرفتن از قرآن کرمی بسیار پرشور به ستایش پیامبر (ص) می پردازد، در تصویرسازی و مضمون پردازی شاعرانه خود از فرهنگ و آیین های دیگر چون دین مسیح و آیین مهری نیز استفاده کند. او در شروان نزدیک ارمنستان می زیست که خود آنجا مدتها مرکز آیین مهری بود. از این بر این آیین و اصطلاحات آن اشراف کامل داشت. حضور چشمگیر عناصر اساطیری حماسی آیین مهری، چون تقدیس خورشید و فره مند و سرخ پوش دانستن خورشید و غسل کردن خورشید، حمله بردن خورشید به گاو فلک و ارتباط شیر با خورشید، شاهد این مدعاست. خاقانی اضافه بر این مطلب از شاهدان و بزرگان مهری یاد می کند. این مطالبی است که در این پژوهش مورد بررسی و مداقه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: مهر، شیر، گاو، صلیب، جم، فریدون
  • فاطمه معین الدینی صفحه 211
    مقاله حاضر به منظور بررسی مفهوم ولی و ولایت - که یکی از مهمترین عناصر تصوف اسلامی است - به شیوه سند کاوی نوشته شده است. در این گفتار پس از بررسی چشم انداز های گوناگون درباره ویژگی های ولی و ولایت، تاثیر فرهنگ شیعی بر مجموعه آثار صوفیه نشان داده شده، سپس انواع ولایت، صفات و شرایط ولی، تعداد اولیا و مراتب ولایت مورد بحث قرار گرفته است. از آنجا که طریقت حول محور ولی و پیر شکل می گیرد، می توان نتیجه گرفت که به اعتقاد صوفیه و در تحلیل نهایی، پیر چیزی جز نفس طریق و مسیر سالک نیست، از اینرو در پرتو شناخت دقیق پیر و ولی، می توان بسیاری از نکته های تصوف اسلامی را تجزیه و تحلیل نمود.
    کلیدواژگان: ولی، ولایت، عرفان، پیر، امام، تصوف
  • جلیل نظری صفحه 235
    در این مقاله سعی شده است به زمینه اصلی شعر خاقانی که از آن به وصف و تکرار تعبیر شده است؛ اشاره شود. وصف صبحگاهان، وصف ابزار موسیقی و باده گساری موضوع اصلی این نوشته است. برای اینکه مساله تکرار در عین زیبایی بخصوص در مورد ابزار موسیقی در شعر این شاعر آشکارتر گردد؛ به نحوه کاربرد این نوع ابیات و بسامد آن ها در دیوانهای چند شاعر معروف پیش از خاقانی نیز اشاره شده است تا خوانندگان به میزان علاقه مندی این شاعر به وصف و تکرار این مضمونها که با روش ها و شگردهای بدیع بیان شده پی ببرند.
    کلیدواژگان: وصف، باده گساری، ابزار موسیقی (بربط، رباب، چنگ، نای و، ، ، )، نگارگری
  • تاثیر روش های نوین و چند وجهی ارزیابی بر عملکرد نگارش دانشجویان در زبان انگلیسی (علمی - پژوهشی)
    اکبر افقری، هوشنگ خوش سیما صفحه 17
    اخیرا بسیاری از حوزه های تدرس و ارزیابی در رویارویی با فرضیه های جدید، دستخوش دگرگونی شده اند. یکی از این دگرگونی ها، تبدیل روش های سنتی به روش های نوین ارزیابی است.
    هدف از این تحقیق قیاس و مقابله روش های سنتی آزمون با روندهای ارزیابی نوین است. در این بررسی، کاستی هایروش سنجش سنتی به تصویر کشیده شده است. سپس، به سهمی که روش های سنجش و ارزیابی در زمینه فراهم آوردن باز خور به دانشجویان داشته اند، اشاره شده است. پیدایش روش ارزیابی چند وجهی و نوین در حوزه مهارت های زبانی و کوشش در زمینه شکل گرفتن تئوری ها و اثر بخشی آن ها در زمینه آموزش زبان، مبحث بعدی این مقاله است. در پایان، گزارش نتایج تحقیقی که توسط نگارندگان انجام شده، آمده است تا نشان دهد که روش های نوین و چند وجهی ارزیابی بر عملکرد نگارش دانشجویان تاثیر فراوان دارد.
    کلیدواژگان: تاثیرگذاری، سنجش، ارزشیابی، ارزیابی نوین و چند وجهی
|
  • Azam Estaji Page 1
    The present paper, based on the grammaticalization theory, deals with the concept of possession in Persian (including Old, Middle and New Persian) and shows how the old way of expressing possession using the verb "to be" and dative/benefactive case is replaced by the verb "to have". In a later stage, the verb "to have" has been used to mark theprogressive aspect in Modern Persian. This shift from "possession" to "aspect" is a change that can be seen in many languages and is explained using the concepts of "semantic bleaching" and "metaphor".
  • Hakim Zolali Khansari
    Ahmad Amiri Khorassani Page 17
    Zoloali Khansari is a renowned poet of the end of 10th and the beginning of 11th centuries who was skillful in composing different forms of poems specially, ‘qasida’ (ode), ‘ghazal’ (lyric) and ‘mathnawi’. He is famous because of his mathnawis which is known to biographers as ‘haft Ganj’(seven treasures). His longest and most important poem is ‘the Mathnawi of Mahmoud and Ayaz’.Khasari’s love to his home-land, Khansar, is clearly found in his poems.It is certain that in composing ‘mathnawis’ he has followed Nezami Ganjawi and Mulla-i- Rum. Sometimes, he has even derived the themes and concepts from them.Zolali was attributed to the court of Shah Abbas of Safavid dynasty and is one of the followers of Mirmohammad Bagher Damad. He is an innouative, creative and well versed poet who has a special style in expressing his ideas and there are rare words and newexpressions in his vocabulary. Beautiful images, similes and metaphors abound in his speech and give special beauty to his poetry. ‘The Mathnawi of Mahmoad and Ayaz’ is his most important and longest mathnawi that tries to relate spiritual and mystic points, in the form of an amazing love story.
  • Dr. Khalil Parvini Page 41
    Nature and its symbols have always had a warm and vivacious presence in literary works, yet, romantic writers and poets have given nature and its phenomena, a new look in their works.The romantics have painted nature as a live and beautiful retreat. Gibran Khalil Gibran, the Lebanese writer and painter has frequently drawn the nature, as have other great romantic artists, as an element of healing to human sufferings.The article, first casts a general glance at nature’s stance in the literary school of romanticism and then studies the place of nature in Gibran’s works while pinpointing on Gibran’s angle of viewing the nature. He has considered nature as a vital, emotional and original element and like other romantics has praised the rural life versus the urban surroundings. Gibran’s view of the nature as a live element has led him to use literarydevices to demonstrate natural phenomena.
  • Farrokhi Yazdi's Prose Style
    Yadollah Jalali Page 63
    Farrokhi Yazdi (1888-1939) is one of those poets who did journalism as well. He was both the publisher and a Columnist of the ‘Toofan’ (typhoon). His prose mainly focuses on communicating socio–political messages. Stylistic matters, however, are considered only as the second significance of his writings. Prose–writing poets are generally expected to keep a poetic prose style but Farrokhi has avoided this and keeps from the other poets prior to him. His essays and articles sound like written lectures and, due to a hot vocativetone of voice, his language sounds to be that of a dialogue, hence problematic in some sense. His article headlines are usually picked from folkloric proverbs. In this regard,Mirzadeh Eshghi, his contemporary, could be a second example.
  • Najmeh Hosseini, Mohammad Reza Sarfi Page 87
    mong successful studies expounding the mechanism of narratives and specially the stories, one could mention Todorov’s method and analysis in studying mythical stories. He has paid attention to different aspects of the stories by depicting the relations of the characters therein. Todorov believes that understanding the interrelations of the characters is vital to the mechanism of the story and its development.The article, casting a general glance at the particular aspects of the narrative, tries to depict the interrelations of the characters of “Sinbad’ based on Todorov’s theory.Different types of narrative aspects are studied and the network nature of the interrelations between the characters, the very foundation upon which the framework of the story lies, is also depicted.
  • Hassan Dadkhah, Mohsen Heidari Page 113
    Sayyab is an Iraqi poet who is a pioneer of modern Iraqi poetry. Among contemporary Arab poets, he is famous due to masterly use of myth and principles of romantic school, and pleasant presentation of them in his poems.In this research, after taking a glance at Sayyab’s life, the author describes how the romantic school was formed in the west and how it entered into Arabic countries. Then, samples of romantic and mythical concepts in Sayyab’s poem are surveyed via some examples.
  • Dr. Hasan Zolfaghari Page 131
    This article explores Ma’rūf Karkhi’s life, works and thoughts: 1. It brings new insights into the personal, social, educational, devotional and mystical dimensions ofKarkhi’s life.2. It demonstrates the unsoundness of the historical relation between Imam Reza and Ma’rūf.3. It shows how Ma’rūf was influenced by the Sabeans.4. It studies and analyzes sayings, prayers and utterances attributed to Ma’rūf.5. It surveys Ma’rūf’s role in the transition from ascetical Sufism into mysticism.6. It shows the influence of Ma’rūf’s tales on Persian literature.This article also discusses and criticizes the reliability of various sources related to Ma’rūf.
  • Teymour Malmir Page 163
    Rostam and Esfandiar’s story recounts part of the events that took place after Keykhosrow. As a result, the interpretation of this story focusing on the last days of Keykhosrow’s reign is of vital importance. In the present essay, I have firstly reviewed the analyses and interpretations of scholars on the main theme and then I have tried to trace the main coursee of the story line of the narrative being the challenge ofGoshtasp family with traditions and on the contrary, Zal’s family being the defenders of the traditions. This clash is in such a way that makes symbiosis impossible. Rostam’s defeating Esfendiar is a sign of the of the tale- maker’s interest in preservation of the tradition. The gloomy end of Rostam’s destiny is due to his clash with tradition which ends in the weakening and defeat of tradition and country which is in itself, ominous.I have surveyed traditions such as keeping the distance between kingdom and heroism, the relation between religion and government, the noble of origin and the way these are in contrast with the Goshtasp dynasty in Shanameh. Some issues such as the primary failure of Rostam, the reason for growing Choob-e Gaz in Ab-e Raz and also the existence of two heroes, one old and the other young have been discussed.
  • Fatemeh Modarresi Page 185
    Mithraism is a religion of ancient Persia. Mithra, which had a close relation to the sun and are usually mistaken, was worshipped as a deity. This religion disappeared after the Iranians accepted Islam. Mithraism terminology could be seen in some literary works.Khaqani who resided in Shervan- a neighborhood of Armenia (center of Mithraism for sometimes)- uses concepts from Mithraism and Christianity in his poetical works. Use of praise for Mithra, Mithra in red, Sun’s ritual bathing, Mithra’s attack on cow, the lion and the sun all prove this claim. Khaqani also names some renowned literary charactersrelated to Mithraism.
  • Fatemeh Moeenaddini Page 211
    This library research article aims to study the concept of Vali and Velayat, one of the most important elements of Islamic Sufism. The article depicts the effect of Shiite culture on Sufi works, after surveying different aspects of religious leadership. Afterwards, discussion revolves round types of leadership, attributes and characteristics ofleaders, number of leaders and the stages of leadership. Since religious progression forms round the leader known as ‘pir’, it could be said that ‘pir’ is nothing but the path and the way of the traveler in Sufis’ final analysis. Therefore, one could analyze many hints of Sufism through accurate familiarity with the leader.
  • Jalil Nazari Page 235
    The article points to the main theme of Khaghani’s poetry known as description and repetition. It revolves round description of the morning, musical instruments and drinking means. Reference is made to the style and frequency of use of some other poets before Khaghani to depict how beautifully Khaghani uses repetition in his poems rhetorically.