فهرست مطالب

Pharmaceutical Sciences - Volume:12 Issue: 1, 2006

Pharmaceutical Sciences
Volume:12 Issue: 1, 2006

  • 56 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/04/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفر فرج نیا*، بهروز دربانی، حسین بابایی، محمود نورچی، شهرام بعدلی اسکویی، محمد مهدی گویا، جعفر مجیدی، آیلار نخلنبد، لیلا محمدنژاد، نسرین میرصمدی، زیبا حق شناس صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه تهیه آنتی ژن k26 لیشمانیا اینفانتوم بصورت نوترکیب جهت کاربرد آن در تشخیص سرولوژیک لیشمانیوز احشایی بود.
    روش ها
    لیشمانیااینفانتوم سویه بومی ایران کشت داده شده و DNA ژنومی آن استخراج و در واکنش زنجیره ای پلیمراز برای تکثیر قطعه ژن k26 مورد استفاه قرار گرفت. محصول PCR تخلیص گردیده در حامل pBluescript کلون گردید. کلونهای مثبت از طریق تهیه نقشه برشی و تعیین توالی تایید گردیدند. جهت بیان ژن k26 در باکتری E.coli، ژن کلون شده از طریق هضم آن از حامل pBluescript جدا گردیده و در حامل pQE-80L ساب گردید. سازه حاصل سپس در باکتری E.coli سویه DH5a ترانسفورم گردیده تولید پروتئین نوترکیب از طریق افزودنIsopropyl-b-D-thiogalactoside (IPTG) القا گردید. نهایتا پروتئین k26 نوترکیب با استفاده از ستون جدایی نیکل (Ni-NTA) تخلیص گردیده و برای بررسی پاسخ بیماران با روش وسترن بلاتینگ مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    واکنش زنجیره ای پلیمراز روی DNA لیشمانیا اینفانتوم با پرایمرهای طراحی شده براساس ژن k26 لیشمانیا شاگاسی موجب تکثیر قطعه ای با اندازه 756 جفت باز گردید. قطعه تکثیر شده در حامل pBluescript کلون گردیده و تهیه نقشه برشی و تعیین توالی صحت کلونهای بدست آمده با تایید نمودند. بررسی تشابه توالی ژن کلون شده با توالی های موجود در بانکهای ژنی نشان داد که ژن k26 لیشمانیا دارای 98% هومولوژی با ژن k26 لیشمانیا شاگاسی و 95% همولوژی با ژن k26 لیشمانیا دونووانی می باشد. بیان ژن کلون شده در E.coli با استفاده از حامل pQE-80L بیماران مبتلا به لیشمانیوز احشایی با پروتئین نوترکیب تخلیص شده با روش ایمونوبالتینگ نشان داد که سرم بیماران دارای تیتر بالایی از آنتی بادی علیه آنتی ژن k26 هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان میدهد که آنتی ژن k26 نوترکیب تهیه شده از حساسیت و ویژگی بالایی برای شناسایی عفونت با لیشمانیا اینفانتوم برخوردار بوده و لذا این آنت موجب تولید پروتئین نوترکیب k26 در مقادیر بالا گردید که بصورت باند غلیظی در نمونه های پس از القا در ژل SDS-PAGE نمایان گردید. بررسی واکنش سرمی ژن میتواند برای تشخیص سرولوژیک لیشمانیوز احشایی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا اینفانتوم، آنتی ژن k26 نوترکیب، تشخیص سرولوژیک
  • سالار همتی*، حسین بابایی، زهره زمانی صفحه 7
    زمینه و هدف
    استروژن ها دسته ای از هورمونهای جنسی زنانه، با ساختار استروئیدی هستند. تحقیقات نشان داده است که پایین بودن شیوع بیماری های قلبی- عروقی در زنانی که به سن یایسگی نرسیده اند، بخاطر اثر حفاظتی استروژن ها روی قلب و عروق است، ولی این ترکیبات دارای بعضی عوارض جانبی خطرناک و اثرات سرطانزایی می باشند.
    روش ها
    به منظور بررسی نقش گروه های عاملی در ویژگی های دارویی و کاهش یا افزایش خاصیت هورمونی در ترکیبات استروییدی، سنتز مشتقات جدید استروییدی با اسکلت اصلی اتینیل استرادیولی که در موقعیت 2- اتینیل، گروه های عاملی مختلف نظیر کربوکسیلیک اسید، استر، آمید و نیتریل استخلاف شده باشند مورد نظر قرار گرفت.
    نتایج
    برای رسیدن به ترکیبات هدف دو مسیر سنتزی مورد توجه قرار گرفت. در مسیر اول، طی یک سنتز چند مرحله ای، ابتدا از واکنش اتینیل استرادیول با گاز CO2 در حضور بوتیل لیتیم و در -15oC محصول کربوکسیلیک (R2=COOH) با راندمان 40% بدست آمد. سپس از واکنش اسید حاصله با اتانول مطلق در حضور کاتالیست اسیدی و دردمای رفلاکس، محصول استری (R2=COOEt) با راندمان 70% سنتز گردید. با عبور گاز آمونیاک از محلول استر در حلال اتانول مطلق در دمای رفلاکس محصول آمیدی مربوطه با راندمان 65% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در مسیر دوم از واکنش اتیل پروپیولات با استرون محافظت شده، در حضور قلیاهای قوی (نظیر سدیم آمید، لیتیم آمید و بوتیل لیتیم) با تغییر شرایط دمایی، زمان و تغییر نسبتهای مولی واکنشگرها راندمان حداکثر 10% می باشد. در اجرای مسیر دوم روش مناسبی با راندمان کمی جهت تهیه 3- متوکسی استروژن بدست آمد. مشتق سیانو اتینیل استرادیول (R2=CN) در طی دو مرحله سنتز گردید. ابتدا از واکنش اتینیل استرادیول با بنزوییل کلرید مشتق 3 و 17- دی بنزوات به دست آمد سپس از واکنش این ترکیب حد واسط با سیانوژن برمید در حضور بوتیل لیتیم و در دمای پایین (-78oC) مشتق نیتریلی سنتز شد. پیشرفت کلیه واکنشها از طریق TLD در مخلوط حلالهای هگزان- اتیل استات و تولوئن- استون دنبال شد و ساختار مواد حد واسط و محصولات نهایی توسط FT-IR و 1H NMR مورد شناسایی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: مشتقات اتینیل استرادیول (اسید، استر، آمید، نیتریل)، متوکسی استرون و اتیل پروپیولات
  • رضا شبانلویی، فضل الله احمدی، جلیل واعظ قراملکی، ابراهیم حاجی زاده، یوسف جوادزاده * صفحه 19
    زمینه و هدف
    موکوزیت دهانی یا استوماتیت یک مشکل اساسی پزشکی و پرستاری بوده و یک عارضه شایع شیمی درمانی می باشد. استوماتیت همراه با درد، کاهش تغذیه دهانی، احتمال عفونت و طولانی شدن مدت درمان و بستری شدن می باشد. این تحقیق تاثیر دو دهانشویه آلوپورینول و نرمال سالین برای استفاده در مراقبت دهانی به منظور پیشگیری از موکوزیت در بیماران تحت شیمی درمانی مقایسه شده است.
    روش ها
    این تحقیق یک کارآزمایی بالینی دوسوکور می باشد که به منظور مقایسه تاثیر دهانشویه های آلوپورینول و نرمال سالین بر پیشگیری از استوماتیت ناشی از شیمی درمانی انجام شده است. در این تحقیق 69 بیمار به صورت تصادفی در یکی از گروه های آلوپورینول (28 بیمار)، نرمال سالین (27 بیمار) و شاهد (14 بیمار) قرار داده شدند. بیماران گروه آلوپورینول و گروه نرمال سالین با شروع شیمی درمانی از محلولی که در اختیار آنها قرار داده شده بود به مدت 16 روز استفاده نمودند و به بیماران گروه شاهد توصیه شد در این فاصله دهان خود را با آب شستشو دهند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشانگر این است که میانگین شدت استوماتیت و درد استوماتیتی و میزان بقای استوماتیت در گروه آلوپورینول به طور معنی داری نسبت به گروه نرمال سالین و شاهد کمتر است (P<0.05). همچنین این موارد بین گروه نرمال سالین و گروه شاهد اختلاف معنی داری داشتند (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که استفاده از دهانشویه آلوپورینول به طور معنی داری توانسته است بروز و شدت استوماتیت را کاهش دهد. بنابراین استفاده از دهانشویه آلوپورینول برای پیشگیری از استوماتیت ناشی از شیمی درمانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شیمی درمانی، استوماتیت ناشی از شیمی درمانی، دهانشویه آلوپورینول، دهانشویه نرمال سالین
  • محبوب نعمتی*، سیدولی رضویه، ابراهیم زندیه صفحه 27
    زمینه و هدف
    کم خونی یکی از بیماری های شایع در ایران بخصوص در بین کودکان، نوجوانان و خانمها می باشد. آهن، مس و روی از املاح مهم در جلوگیری از کم خونی اند که از طریق غذا وارد بدن میشوند و غلات نقش مهمی در تامین آنها دارند. سمنو یکی از غداهای سنتی ایران است که از غلات تهیه می شود. هدف از انجام این مطالعه، اندازه گیری مقدار اسید فیتیک، آهن، مس و روی در سمنوهای تهیه شده از گندم معمولی و گندم غنی شده و مقایسه اینها با هم بود.
    روش ها
    31 نمونه شامل 5 نمونه سمنوی غنی شده با آهن و روی، 23 نمونه سمنوی معمولی و 3 نمونه از پودرهای جوانه گندم موجود در بازار نیز تحت بررسی قرار گرفت. تعیین مقدار اسید فیتیک با روش اسپکتروفنومتری و آهن و روی و مس با روش جذب اتمی انجام شد.
    یافته ها
    آنالیز درمورد آهن، روی، مس و اسیدفیتیک در سمنوی غنی شده بطور میانگین به ترتیب 0.13±0.08 mg/100g، 0.57±0.15 mg/100g، 0.21±0.14 mg/100g و 17.2±0.16mg/100g اندازه گیری شد. این نتایج برای سمنوی معمولی عبارت بودند از 0.06±0.05mg/100g، 0.35±0.16mg/100g، 0.07±0.06mg/100g و 12.8±0.06mg/100g. همچنین نتایج این مطالعه در مورد پودر جوانه گندم به ترتیب برابر0.22±0.05mg/100g، 0.30±0.05mg/100g، 0.15±0.02mg/100g و 18.7±0.42mg/100g بدست آمد. مقایسه نتایج سمنوی معمولی و غنی شده نشان داد در مورد خاکستر، مس، روی و فیتات معنی داری بین نتایج مربوط به پودر جوانه گندم به صورت معنی داری (P<0.05) با نتایج سمنوی معمولی متفاوت بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از گندم غنی شده در تهیه سمنو میزان بیشتری از عناصر مغذی را وارد سمنو میکند.
    کلیدواژگان: سمنو، اسید فیتیک، آهن، روی، مس، گندم غنی شده
  • محمد چرخ پور*، علیرا محجل نائبی صفحه 33
    زمینه و هدف
    هدف از اجرای این تحقیق بررسی نقش برخی از گیرنده های سیستم سروتونرژیک در هسته های سجافی خلفی (DRN) و میانی (MRN) برروی علایم سندرم محرومیت از مرفین بود.
    روش ها
    آزمایشات بر روی رتهای ویستارنر با محدوده وزنی 225 الی 275 گرم انجام پذیرفت. در گروه کنترل (n=8) تزریقات زیر جلدی مرفین به مدت 9 روز (به ترتیب 5، 10، 10، 15، 15، 20، 20، 25، 25 mg/kg/12h) انجام گرفته و روز آخر، یک ساعت بعد از اولین تزریق مرفین، نالوکسون با دوز 5mg/kg بصورت داخل صفاقی تزریق و بلافاصله ثبت علایم سندرم محرومیت به مدت یک ساعت انجام گرفت. در گروه های sham بعد از کانول گذاری در DRN و MRN بوسیله دستگاه استریوتاکس و پنج روز بعد از ریکاوری رتها، تزریقات زیر جلدی مرفین شروع و روز نهم، 55 دقیقه بعد از اولین تزریق مرفین، یک تزریق داخل هسته ای از حامل a-Me-5HT به میزان 1ml/2min توسط پمپ اینفیوژن صورت گرفته و 5 دقیقه بعد تزریق نالوکسون و ثبت علایم مشابه گروه قبلی انجام شد. آزمایشات مربوط به گروه های تست نیز همانند گروه های sham بود باستثنای اینکه بجای حامل، 10.0mg/ml/2min و 5.0، 2.5 از a-Me-5HT (آگونیست گیرنده های 5-HT2) به داخل هسته های سجافی تزریق گردید.
    یافته ها
    داده های حاصل ا زآزمایشات با استفاده از آزمون آماری one way ANOVA و پس از آزمون Tukey بررسی شد و کاهش معنی داری در بروز برخی علایم سندرم محرومیت (بعنوان مثال بعد از تزریق بالاترین دوز a-Me-5HT به داخل p<0.05:DRN در مورد پرش و p<0.01 در مورد دندان قروچه، p<0.001 در مورد حرکات سگ خیس مانند و p<0.05 در مورد تیمار آلت تناسلی) در گروه های دریافت کننده a-Me-5HT نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله موید آن است که یکی از گیرنده های سروتونرژیک دخیل در بروز علایم سندرم محرومیت از مرفین، گیرنده های 5-HT2 موجود در هسته های سجافی بوده و شاید بتوان بر این اساس راه حلی برای ترک اعتیاد آسانتر معتادان بدست آورد.
    کلیدواژگان: گیرنده های 5HT2، هسته سجافی خلفی، هسته سجافی میانی، مرفین، سندرم محرومیت
  • محمدعلی فرشته خو *، رامین نوری نیا، نصرت الله ضرغامی صفحه 41
    زمینه و هدف
    میتومایسین C یک آنتی بیوتیک آنتی نئوپلاستیک است که از تخمیر استرپتومایسیس کازوپیتوزیس بدست می آید و باعث جلوگیری از سنتز DNA می گردد لذا متیومایسین C سبب توقف رشد فیبروبلاستها می شود. هدف از کاربرد این دارو در جراحی ترابکولکتومی سبب افزایش میزان موفقیت عمل و پایداری فیستول جراحی می باشد.
    روش ها
    میتومایسن C را با دوز نیم میلی گرم در میلی لیتر برای پنج دقیقه طی جراحی روی اپی اسکلرا بدون برخوردار با لبه زخم روی بیست گلوکوم پر خطر بکار بردیم و بیماران را برای دوازده ماه پی گیری نمودیم. میزان موفقیت را ایجاد فشار داخل چشمی بین 20- 5 میلی متر جیوه همراه به عدم افت دید بیش از دو خط اسنلن در نظر گرفتیم.
    یافته ها
    اطلاعات بدست آمده شامل کاهش فشار داخل چشمی به میزان 66 درصد، موفقیت عمل در 100 درصد موارد، ایجاد بلب نازک و آواسکولر در 90درصد، موارد، نشت بعد از عمل در 20 درصد، اتاق قدامی کم عمق در 20 درصد، افیوژن کورویید در 20 درصد و کاتاراکت در 10 درصد موارد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بنابراین میتوان نتیجه گرفت دور بالای میتومایسین C دوز مطمئنی در بیماران گلوکوم پرخطر است که سبب کنترل مناسب فشار داخل چشمی با احتمال موفقیت بالا می شود البته اگر عوارض به خوبی کنترل و درمان شود.
    کلیدواژگان: میتومایسین C، ترابکولکتومی، گلوکوم
  • فاطمه صادقی*، هادی افراسیابی، سیدعلی قدسی صفحه 47
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند که استفاده از سیستمهای پراکنده جامد در ساخت ماتریکس های آهسته رهش در مواردی منجر به سرعت رهش آهسته تری از دارو می گردد. این مطالعه ارزیابی سیستمهای پراکنده جامد استامینوفن (به عنوان مدل دارویی) و سه پلیمر اتیل سلولز، اودراجیت RL و RS و بررسی تاثیر حلال استفاده شده (استن، اتانل و یا ایزوپروپانل) در تهیه سیستمهای پراکنده جامد بر خصوصیات ماتریکسها و مقایسه آنها با مخلوط فیزیکی صورت گرفت.
    روش ها
    سیستمهای پراکنده جامد دارو و پلیمر با روش تبخیر حلال تهیه گردید. سپس ماتریکسهایی از این سیستمها ساخته شد و خصوصیات آنها از نظر سختی، فرسایش و رهش دارو با یکدیگر و ماتریکسهای حاصل از مخلوط فیزیکی مقایسه گردید.
    یافته ها
    ماتریکسهای حاصل از مخلوط فیزیکی اتیل سلولز سختی بیشتری از ماتریکسهای حاصل از سیستم پراکنده جامد داشت اما در مورد اودراجیتها نتایج متضادی دیده شد. در تمام موارد نتایج تست فرسایش با تست سختی همخوانی داشت. سرعت رهش دارو از ماتریکسهای حاصل از مخلوط فیزیکی اتیل سلولز از همه کمتر بوده و تهیه سیستم پراکنده جامد آن موجب افزایش مختصری در سرعت رهش دارو گردید. در مورد اودراجیتها استفاده از سیستمهای پراکنده جامد، موجب کاهش قابل ملاحظه ای در سرعت رهش دارو گردید که این اثر ناشی از افزایش در سختی این ماتریکسها بود. همچنین مشاهده شد که نوع حلال استفاده شده جهت تهیه سیستمهای پراکنده جامد تاثیر قابل ملاحظه ای بر خصوصیات پرس پذیری فیلم حاصله و سختی ماتریکس های حاصل از آن و همچنین بر سرعت رهش دارو نداشت که این اثر در مورد هر سه پلیمر قابل مشاهده بود.
    نتیجه گیری
    سیستمهای پراکنده جامد در تهیه ماتریکس اودراجیتها و بویژه اودراجیت RS و استامینوفن کارآمدتر از مخلوط فیزیکی آنهابود ولی در مورد اتیل سلولز و استامینوفن استفاده از این سیستمها سودمندی خاصی نداشت. نوع حلال استفاده شده در تهیه سیستمهای پراکنده جامد تاثیر مشهودی بر خصوصیات ماتریکس های حاصله نداشت.
    کلیدواژگان: ماتریکس، آهسته رهش، سیستم پراکنده جامد، تبخیر حلال، اتیل سلولز، اودراجیت
|
  • Farajnia S. *, Darbani B., Babaei H., Toorchi M., Abdoli Oskouei Sh., Gooya M.M., Majidi J., Nakhlband A., Mohammadnegad L., Mirsamadi N., Hagshenas Z. Page 1
    Objectives
    The objective of this study was preparation and evaluation of recombinant 26 antigen of Leishmania infantum (L. infantum) for serodiagnosis of visceral leishmaniasis (VL) in endemic regions of Iran.
    Methods
    Genomic DNA was extracted from L. infantum promastigotes by phenol-chloroform method and used for PCR amplification of k26 gene. The PCR product was purified, cloned into the Bluescript vector and subjected to DNA sequencing. For production of recombinant 26 protein, the insert was removed by restriction digestion, subcloned into the pQE-80L vector and expressed in E. coli. The recombinant protein was purified by Ni-NTA column and used for evaluation of response of VL patients by immunoblotting.
    Results
    PCR amplification of K26 gene using L. infantum genomic DNA as a template was resulted in amplification of a 756 bp fragment. Cloning and sequencing of amplified fragment showed that there is a 98 % homology to L. chagasi and 95 % to L. donovani 26 gene sequence. Recombinant expression and purification of L. infantum K26 gene produced a highly pure protein appeared as a 45 kDa band in SDS-PAGE analysis. Western blot analysis showed that the sera from visceral leishmaniasis patients contain a high titer of antibody against K26 antigen.
    Conclusion
    Western blot analysis using purified recombinant antigen showed that K26 antigens are recognized by sera from VL patient due to L. infantum and that this antigen can be exploited for serodiagnosis of VL. EMRO/tdr Grant SGS 05/95.
    Keywords: Leishmania Infantum, Recombinant k26 antigen, Serodiagnosis
  • Hemmati S. *, Babaei H., Zamani Z. Page 7
    Objectives
    The endogenous estrogens are important female gonad hormones that havemany diverse physiological and pathophysiological actions. Some of clinical trials showed that lower incidence of cardiovascular diseases in premenopausal women is related to the cardio protective effect of estrogens. But, estrogens have been suspected of having carcinogen properties.
    Methods
    In order to investigation role of functional groups in specialty of steroid drugs and decreasing (or increasing) estrogenic effects by these groups, we considered in developing new ethynyl estradiols in which simple groups such as carboxylic (CO2H), ester (-CO2Et), amide (-CONH2) and nitrile (-CN) substituted at ethynyl moiety.
    Results
    Two synthesis pathways were suggested to providing the main compounds: In the first path, treatment of Ethynyl estradiol with n-BuLi in THF at -15 C°followed by bubbling anhydrous CO2 (g) through the solution gave the carboxylic compound (-COOH) in 40% yield. Then, ethyl ester compound (-COOEt) was prepared from the carboxylic acid derivative by reaction with absolute ethanol in the presence of acidic catalyst in 70% yield. The amide derivative (-CONH2) was synthesized by passing ammonia (g) from ethanolic solution of ester in reflux state. Its yield was 65%. Treatment of 3, 17 dibenzoyl ethynyl estradiol (was prepared from the reaction of ethynyl estradiol with benzoyl chloride) with n-Buli at -78 °C followed by the addition of cyanogens bromide gave related nitrile compound in 40% yield. The second pathway which was suggested for synthesis of functionalized estradiol derivatives was based on reaction of Ethyl propiolate with 3O-protected estrone in the presence of metal alkalis.
    Conclusion
    All efforts which are accomplished on this reaction along with changing reaction conditions such as alkali reagent (LiNH2, NaNH2, BuLi), different solvents (THF and Ether), reaction temperature (-60 °C to reflux), Amounts of reactants and time of reaction (1 hour to 48 hours) gave no yields higher than 10%. In these efforts, a reaction with quantitative yield was developed for preparing 3- methoxyestrone. All reactions were monitored by TLC (Silicagel 60F 254) in Hexane – EtOAc or Toluene- Acetone. Elucidation of chemical structures of the compounds was made by FT- IR and H NMR.
    Keywords: Ethynyl estradiol derivatives (acid, ester, amide, nitrile), 3, methoxyestrone, ethyl propiolate
  • Shabanloei R., Ahmadi F., Vaez Garamalaky J., Hajizadeh E., Javadzadeh Y.* Page 19
    Objectives
    Oral Mucositis (OM) or Stomatitis is a significant medical and nursing problem and a common side effect of chemotherapy. OM is associated with pain, reduced oral intake, higher incidence of infections and prolonged hospitalization and treatment. In this study, the efficacy of two protocols for oral care using either allopurinol or as normal saline oral rinses was compared in view point of preventing mucositis in patients undergoing chemotherapy.
    Methods
    69 patients were randomized to receive either alloporinol (n=28), normal saline (n=27) or water (14) for prevention of Oral Mucositis. With starting of chemotherapy, alloporinol and normal saline groups used their mouthwashes for 16 days and control group was advised to use water for washing their mouth.
    Results
    The results showed that intensity of stomatitis and related pain were decreased significantly as well as their maintenance in allopurinol group in comparison with other groups (P< 0.05). Also it was showed that the differences between normal saline and control groups was significant (P<0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that using allopurinol mouthwash could decrease the occurrence and intensity of stomatitis. Then using allopurinol mouthwash for the prevention of stomatitis during chemotherapy was advised.
    Keywords: Chemotherapy, Chemotherapy, induced stomatitis, Allopurinol mouthwash, Normal saline mouthwash
  • Nemati M. *, Razavieh S.V., Zandieh E. Page 27
    Objectives
    Anemia is one of the most prevalent illnesses in Iran especially among children, the youth and women. Iron, copper and zinc, important elements in prevention of anemia, enter the body through food and cereals play a main role in providing them. Wheat malt extract (samanoo) is one of the Iranian traditional foods which is made from cereals. The purpose of this study was determination of phytic acid, iron, copper and zinc in the wheat malt extract (samanoo) of normal wheat and the enriched wheat and studying the probable usefulness of wheat malt extract in overcoming the deficiency of these elements.
    Methods
    31 samples including 5 enriched wheat malt, 23 normal ones and 3 samples from commercially available wheat germ powders were studied. Phytate was determined by spectrophotometry and iron, zinc and copper were determined by atomic absorption.
    Results
    The results of analysis of iron, zinc, copper and phytic acid in enriched wheat malt extracts were as 0.13±0.08mg/100g, 0.57± 0.15mg/100g, 0.21±0.14 mg/100g and 17.2 ± 0.16 mg/100g, respectively. These results for normal wheat malt extracts were 0.07±0.06mg/100g, 0.35±0.16mg/100g, 0.06±0.05mg/100g and 12.8 ± 0.06mg/100g respectively. In addition, the results of the study about the wheat germ powders were obtained as following: 0.15±0.02mg/100g, 0.30±0.05mg/100g, 0.22±0.05mg/100g and 18.7 ± 0.42mg /100g. The differences of Ash, Copper, Zinc and phytate contents of normal and enriched samanoos were statistically significant (P<0.05). The results of wheat germ powders were also significantly different from the results of normal samanoos.
    Conclusion
    The higher rate of iron, zinc and copper in the enriched wheat malt extract (samanoo) indicates that providing the malt extract from enriched wheat, could prepare these useful elements in higher amounts.
    Keywords: Wheat malt extract (samanoo), Phytic acid, Iron, Zinc, Copper, Enriched wheat
  • Charkhpour M.*, Mohajjel Nayebi A Page 33
    Objectives
    The present study was performed to investigate the role of 5-HT2 receptors in dorsal and median raphe nuclei on the withdrawal syndrome of morphine and accelerated the restraint of opioides.
    Methods
    Experiments were performed on adult male wistar rats weighing between 225 and 275 g. The control group (n=8) had 9 days s.c. injections of morphine (5, 10, 10, 15, 15, 20, 20, 25, 25mg/kg/12h) and the last day, 60 minutes after first injection of morphine, mg/kg naloxone was injected (i.p.) and signs of withdrawal syndrome were recorded for 60 minutes. In the sham and test groups a guide cannula was implanted into the DRN and MRN in the separated groups (n=8). After five days recovery of animals, injections of morphine began and the 9th day, 55 minutes after first s.c. injection of morphine, 1μl/2min of α-Me-5HT vehicle was injected into the nuclei in the sham group. But in the test groups, 2.5, 5.0 and 10.0 μg/μl/2min of α-Me-5HT (agonist of 5-HT2 receptors) was injected into the nuclei, and then naloxone was injected (i.p.).
    Results
    Data signs were analyzed by one way ANOVA and Tukey post test. The results of this study showed a significant decrease in some of the recorded morphine withdrawal signs (for example for highest dose of α-Me- 5HT in DRN: jumping p<0.05, teeth chattering p<0.01, wet-dog shakes p<0.001 and genital grooming p<0.05) in test groups in comparisons with the control group.
    Conclusion
    The results confirmed the important role of 5-HT2 receptors in raphe nucleuses on some of the morphine withdrawal signs and may dissolve problems of opioides addiction.
    Keywords: 5, HT2 receptors, Dorsal raphe nucleus, Median raphe nucleus, Morphine, Withdrawal syndrome
  • Fereshtekhoo M.A.*, Zarghami N., Nourinia R Page 41
    Objectives
    Failure of Glaucoma filtering Bleb is caused mainly by proliferation of subconjunctival Fibroblasts and by their biosynthesis of collagen and other extra cellular Tissues. A number of antimetabolite drugs have been shown to suppress fibroblast activity. Mitomycin C is an antineoplastic antibiotic which is obtained from streptomyces caespitosis and inhibits DNA synthesis. Histological studies have shown that mitomycin stopped fibroblastic growth and proliferation. Therefore, the reason for using mitomycin C is increasing of surgical success and consistency of bleb and fistul in trabeculectomy. Since there is not an established dose of mitomycin C application (used dose is 0.1 – 0.4 mg), the aim of the present study is investigating mitomycin C in higher doses and longer application in high risk patients.
    Methods
    This study was an experimental work in 2000-2002, during the study the patients who had glaucoma. IOP, more than 20 mmHg, optic nerve damaged and visual Acuity Reduced was entered the study. Among them, the patients, whom their disease was advancing in spite of using several antiglaucoma drugs, their disease was advancing, were selected for surgery. Thus the patients for Trabeculectomy in addition to having indication for surgery had one or more high risk factors.
    Results
    After surgery, intraocular pressure decreased to 66%, success rate was 100% a thin avascular bleb was 90%, wound leak was 25%, shallow anterior chamber was 20%, choroidal detachment was 20%, and cataract development was 10% of all subjects.
    Conclusion
    we concluded that the application of high dose of mitomycin C for longer period in high risk patients will be useful if it is used properly and the complications are managed carefully.
    Keywords: Trabeculectomy, Mitomycin C, Glaucoma
  • Sadeghi F. *, Afrasiabi Garekani H., Ghodsi A Page 47
    Objectives
    Both physical mixtures of drug and polymers and their solid dispersion systems (SD) have been used in preparation ofinert insoluble matrices. In some studies it has been shown that SD systems are more effective in controlling drug release rate. This study has been performed in order to evaluate the SD systems of acetaminophen (as a model drug) and ethylcellulose, Eudragit RS or Eudragit RL in preparation of sustained release matrices and to investigate the effect of solvent (ethanol, acetone or isopropanol) used in preparation of SD system on characteristics of matrices.
    Methods
    SD systems were prepared by solvent evaporation method. Matrices were prepared from both physical mixtures and SD systems of drug and polymers and were characterized by hardness, friability and dissolution tests.
    Results
    The results showed that matrices prepared from physical mixtures of drug and ethylcellulose were harder than those prepared from SD systems. Opposite results were observed for Eudragit matrices. The results of friability test were in agreement with the results of hardness test. Acetaminophen release rate was the slowest for matrices prepared from physical mixture of drug and ethylcellulose. However the use of SD system of drug and Eudragits resulted in decreasing drug release rate compared to matrices prepared from physical mixtures. Finally the result of this study showed that the type of solvent used in preparation of SD systems did not have any profound effect on compressibility of resulting films and therefore on hardness of matrices. It was also revealed that the type of solvent did not affect the release rate of drug form matrices of SD systems.
    Conclusion
    The use of SD system was efficient in preparation of Eudragit and acetaminophen matrices (especially Eudragit RS) however no benefit was obtained in using SD system in preparation of ethylcellulose and acetaminophen matrices. The solvent used in preparation of SD systems did not affect the matrix characteristics.
    Keywords: Matrice, sustained release, solid dispersion systems (SD), solvent evaporation, ethylcellulose, Eudragit