فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1385)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1385)

  • 66 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/08/23
  • تعداد عناوین: 11
|
  • وحید خوری، محسن نایب پور، عباس میرعباسی، الناز رخشان صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی، به علت سهولت دسترسی، کاهش عوارض جانبی و قیمت مناسب، به عنوان جایگزین شایسته داروهای سنتتیک، همواره مورد توجه بوده اند. مواد بیولوژیک گیاهی با منشا گیاهی یک شاخه اصلی از فارماکوتراپی مدرن بیماری های قلبی عروقی را شامل می شوند. هدف از این مطالعه تعیین اثرات عصاره آبی زعفران روی خواص پایه و کارکردی گروه دهلیزی بطنی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 17 سر خرگوش نر نیوزلندی (1-1.3کیلوگرم) استفاده شد. پروتکل های تحریکی (WBCL،Recovery،Facilitation،Fatigue) برای بررسی خواص الکتروفیزیولوژیک در گروه دهلیزی– بطنی ایزوله در دو گروه (گروه اول 10 نمونه و گروه دوم 7 نمونه) مورد استفاده قرار گرفت. کلیه پروتکل های تحریکی در حضور و عدم حضور غلظت های مختلف عصاره آبکی زعفران (mg/l 28 10-2، 19 10-2، 9 10-2) و وراپامیل (0.1 میکرومولار) تکرار شد. تمام نتایج به صورت میانگین خطای استاندارد نشان داده شده است.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق بیانگر تاثیر معنی دار غلظت های مختلف عصاره گیاه در افزابش پارامترهای الکتروفیزیولوژیک پایه (زمان هدایت دهلیزی- بطنی، ونکباخ، زمان تحریک ناپذیری کارکردی) گیاه می باشد. همچنین در غلظت mg/l 19 10-2 رفتارهای وابسته به سرعت (تسهیل و خستگی) افزایش معنی دار یافت. اثرات اسانس روی مسیر سریع بیشتر از مسیر آهسته بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق برای اولین بار نشان دهنده نقش بالقوه ضد آریتمی گیاه زعفران در درمان تاکی آریتمی های فوق بطنی می باشد.
    کلیدواژگان: زعفران، گروه دهلیزی- بطنی، ایزوله، آریتمی، داروهای گیاهی
  • داوود فرزین، عباس ارجمند، فرشته آقابراری صفحات 8-15
    زمینه و هدف
    اسید اسکوربیک به عنوان یک ویتامین آنتی اکسیدان در سیستم عصبی مرکزی (CNS) پستانداران یافت می شود. اگر چه تا کنون نقش مرکزی اسید اسکوربیک به خوبی مشخص نشده، ولی شواهدی مبنی بر اثر تعدیلی آن در سندرم محرومیت اوپیوییدها وجود دارد. در این مطالعه، اثر اسید اسکوربیک بر علایم و نشانه های سندرم محرومیت ناشی از نالوکسون در خوکچه های هندی وابسته به مرفین مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی،120 سرخوکچه های هندی نر (300 الی 400 گرم) در15 گروه8 تایی، مرفین سولفات را به صورت زیر جلدی 3 بار در روز به مدت سه روز دریافت می کردند تا به آن وابسته گردند. در روز چهارم، نالوکسون با دوز 15 میلی گرم/ کیلوگرم به صورت داخل صفاقی، 2 ساعت پس از دهمین تزریق مرفین به حیوانات تزریق شد تا سندرم محرومیت ایجاد شود. سپس حیوانات به صورت انفرادی در داخل سیلندرهای شیشه ای (قطر 25سانتیمتر و ارتفاع 180سانتیمتر) قرار گرفتند و علایم سندرم محرومیت با روش مشاهده ای در مدت 60 دقیقه ثبت گردید. داروهای مورد آزمایش شامل اسید اسکوربیک، آپومرفین (آگونیست مختلط گیرنده های دوپامینی D1 وD2)، SCH23390 (آنتاگونیست انتخابی گیرنده D1 دوپامینی)، سولپیراید (آنتاگونیست گیرندهD2 دوپامینی) و دامپریدون (آنتاگونیست گیرنده های محیطی دوپامین) بودند.
    یافته ها
    تزریق زیرجلدی و مزمن اسید اسکوربیک (200 میلی گرم/ کیلو گرم سه بار در روز به مدت سه روز) به حیوانات، نشانه های پرش، حفاری کردن، روی دوپا ایستادن، دل پیچه، تمیز کردن صورت، تکان دادن سرو بدن، لیسیدن آلت تناسلی و همچنین اسهال را کاهش داد. آپومرفین (0/5 میلی گرم/ کیلوگرم، زیر جلدی) اثر مهاری اسید اسکوربیک برعلایم سندرم محرومیت را آنتاگونیزه نمود. اثر مهاری آپومرفین بر پاسخ اسید اسکوربیک توسط SCH23390 (0.5و 1 میلی گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی) آنتاگونیزه گردید. ولی تحت تاثیر سولپیراید (50میلی گرم/ کیلوگرم، زیر جلدی) و دامپریدون (1میلی گرم/ کیلوگرم، زیر جلدی) قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    تجویز مزمن اسیداسکوربیک، نشانه های سندرم محرومیت ناشی از نالوکسون در خوکچه های هندی وابسته به مرفین را از طریق مکانیسم های گیرنده ای D1 مرکزی دوپامینی مهار می کند.
    کلیدواژگان: اسیداسکوربیک، سندرم محرومیت، مرفین، گیرنده های دوپامنیرژیک، خوکچه هندی
  • محمد جواد یزدان پناه، محمد ابراهیمی راد، سلیمه خزاعی نژاد صفحات 16-19
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های اندمیک در ایران می باشد. درمان های سیستمیک و موضعی مختلفی برای بیماری استفاده می شود. جستجو برای یافتن روش موثر، ارزان و با حداقل عوارض جانبی برای این بیماری ادامه دارد. برای این منظور تصمیم گرفته شد مقایسه ای بین روش تزریق داخل ضایعه گلوکانتیم و روش کرایوتراپی در درمان لیشمانیوز پوستی پاپولر انجام شود.
    روش بررسی
    در این کار آزمایی بالینی47 بیمار مبتلا به سالک پاپولر مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان قائم (عج) مشهد مورد ارزیابی قرار گرفتند. همه بیماران اسمیر مستقیم مثبت از نظر جسم لیشمن داشتند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان با گلوکانیسم به روش تزریق داخل ضایعه به طور هفتگی و گروه دوم تحت درمان با کرایوتراپی هفته ای یک بار قرار گرفتند که در هر دو گروه دوره درمان 5 هفته تکرار شد. هر دو گروه 1.5 ماه پس از آخرین نوبت درمان پیگیری شدند.
    یافته ها
    38 بیمار مطالعه را کامل نمودند که21 بیماربا 35 ضایعه در گروه تزریق داخل ضایعه گلوکانیسم و 17 بیمار با 36 ضایعه در گروه گلوکانیسم با تزریق داخل ضایعه 37.1 درصد ضایعات و در گروه کرایوتراپی 22.2 درصد ضایعات از نظر بالینی، بهبود کامل یافتند (بهبود 100 درصد ضایعه) که با استفاده از آزمون کای اسکوئر اختلاف آماری معنی داری بین دو روش وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    کرایوتراپی در مقایسه با روش تزریق داخل ضایعه گلوکانتیم به همان اندازه موثر و در عین حال ارزان تر و با عوارض جانبی کمتر می باشد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، گلوکانیسم، کرایوتراپی
  • بهروز قاضی مقدم حمیدرضا تجری، محمدرضا ربیعی، مرتضی بلمه، آرش کمانگری صفحات 20-23
    زمینه و هدف
    پروستاتکوتمی از طریق پیشابراه ((TUR-P روش تایید شده درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) می باشد. یکی ازعوارض مهم TUR-P، عفونت های مجرای ادرای است. به کارگیری آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک و مدت زمان استفاده از آن در پیشگیری از عفونت های ادراری بعد از TUR-P، هنوز مورد بحث است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه کارایی سه روش پیشگیری از عفونت در TUR-P بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، بیمارانی که از نظر آنالیز ادراری و کشت ادرار قبل از TUR-P استریل بودند، به سه گروه A، B و C دسته بندی شدند. گروه A دوز منفرد سفازولین یک گرم نیم ساعت قبل از TUR-P و گروه B علاوه بر آن 4 دوز دیگر سفالوزین بعد از TUR-P دریافت کردند. با گروه درمانی C نیز مانند گروه B رفتار شد با این تفاوت که تا زمان خروج سوند ادراری، قرص سیپروفلوکساسین 500 میلی گرم به مدت 3 روز به کار رفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری کای دو و ANOVA استفاده شد. سطح معنی داری آزمون 0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان بروز کشت اداری مثبت در سه گروه درمانی A، B و C به ترتیب 35 درصد، 20درصد و11.5 درصد بود. اما ارتباط معناداری بین عفونت ادراری و رژیم درمانی استفاده شده، وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    دراین مطالعه تفاوت معنی داری در پیشگیری از عفونت ادراری پس از TUR-P بین سه رژیم درمانی مشاهده نشد. هرچند عفونت ادراری در گروهی که مدت طولانی تری آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند، کمتر از دو گروه دیگر بود. به منظور کاربرد این رژیم پروفیکلاسی انجام مطالعات تکمیلی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پروستاتکتومی از طریق مجرا، هایپرپلازی خوش خیم پروستات، عفونت ادراری
  • شهریار سمنانی، سیما بشارت، سهیل رفیعی، عباسعلی کشتکار، غلامرضا روشندل، نفیسه عبداللهی، علی جباری صفحات 24-28
    زمینه و هدف
    سل خارج ریوی 15-20 درصد موارد ابتلا به سل را شامل می شود. سل گوارشی و شکمی شایع ترین شکل بیماری خارج ریوی است که علایم و نشانه های آن اغلب غیر اختصاصی است. این مطالعه به منظور بررسی سل گوارشی– شکمی در استان گلستان و مشخصات دموگرافیک افراد مبتلا در یک گروه پنج ساله انجام شد.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی– مقطعی، ابتدا اسامی تمامی افرادی که طی سال های 1378-82 درمراکز سل شهرستان های استان به عنوان مورد جدید سل گزارش شده بودند، استخراج و موارد سل خارج ریوی و سل گوارشی– شکمی جدا شدند. با مراجعه به آدرس های موجود، پرسشنامه طراحی شده در مورد آنها تکمیل شد. سپس با ورود اطلاعات به نرم افزار آماری SPSS، توزیع فراوانی هریک از متغیرهای مورد بررسی به دست آمد.
    یافته ها
    از 30 بیماری که طی این مدت تحت عنوان سل گوارشی- شکمی تحت درمان قرار گرفته بودند، اکثریت (22 نفر، 73.3درصد) زن بودند. شابع تریت شکایت این افراد شامل خستگی، کاهش وزن و بی اشتهایی بود. تشخیص آسیب شناسی در 66.7 درصد افراد موجود بود که در اکثریت مواری پریتونیت سلی گزارش شده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که فراوانی سل خارج ریوی و سل گوارشی– شکمی، از سایر مطالعات انجام شده در ایران و جهان بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: سل، سل خارج ریوی، سل گوارشی شکمی
  • نجمه حمید صفحات 29-36
    زمینه و هدف
    استرس ناشی از شغل پرمسوولیت مدیریت، در طولانی مدت بر سیستم ایمنی بدن تاثیر نا مطلوب به جا می گذارد. حمایت اجتماعی به عنوان یکی از عوامل تعدیل کننده اثرات منفی استرس مانند حمایت اجتماعی و رابطه آن با وضعیت ایمنی بدن، این مطالعه انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش تحلیلی به صورت پس رویدادی با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، روی 360 نفر مدیر زن و مرد شاغل در دبیرستان های استان خوزستان در سال 81-82 انجام شد. پس از توزیع پرسشنامه حمایت اجتماعی، افراد واجد حمایت اجتماعی بالا و پایین مشخص شدند و سپس به طور تصادفی 80 نفر مدیر واجد حمایت اجتماعی بالا و 80 نفر با حمایت اجتماعی پایین انتخاب شدند. پس از نمونه گیری خون این افراد، سیستم ایمنی آنها با استفاده از روش فلوسایتومتری ارزیابی شد.
    یافته ها
    حمایت اجتماعی با متغیرهای ایمنی سلولی مانند CD4، نسبتCD4 به CD8، سلول کشنده طبیعی یا NK (CD16،CD56) برخی متغیرها سیستم کمپلمان مانند CH50، ایمنوگلوبولین M (IgM) و برخی متغیرهای CBC خون مانند مانند نوتروفیل دارای رابطه منفی و معنی دار داشت (P< 0.05). میان سیستم ایمنی مدیران واجد حمایت اجتماعی بالا و پایین تفاوت معنی داری در هر یک از متغیرهای CD4، نسبت CD4 به CD8،CD8 کورتیزول، سیستم کمپلمان (CH50، C4، C3) و لنفوسیت وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی با متغیرهایی که افزایش آنها بیانگر بالا بودن سیستم ایمنی است، دارای رابطه مثبت و با متغیرهایی که کاهش آن بیانگر بالا بودن سیستم ایمنی است، رابطه منفی داشت. به عبارت دیگر، حمایت اجتماعی بالا، اثرات منفی ناشی از فشار روانی بر متغیرهای ایمنی مذکور را تعدیل نموده است.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سیستم ایمنی، مدیران، استرس
  • مصطفی حسینی، داوود شجاعی زاده، مشرفه چالشگر. حمیده پیشوا صفحات 37-43
    زمینه و هدف
    فقر آهن شایع تر ین مشکل تغذیه ای در جهان و یکی از عمده ترین علت های کم خونی می باشد. شیوع فقر آهن و کم خونی ناشی از آن در کشورهای در حال توسعه بیشتر از توسعه یافته است که در این میان بیشترین سهم از آن کودکان و زنان می باشد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی قائم شهر به منظور پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مداخله آموزشی بود که روی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی قائم شهر در بهار 1384 در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 300 نفر) انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای این مطالعه شامل اطلاعات دموگرافیک و پایه و سوالات سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد بود. در ابتدای مطاله میزان آگاهی، نگرش و عملکرد همه دانش آموزان به وسیله پرسشنامه ارزیابی شد. سپس برنامه های آموزشی برای گروه مداخله انجام گردید و پس از گذشت 1.5 ماه از مداخله، دو گروه مقایسه شدند. داده ها با استفاده از از نرم افزارهای آماری SPSS(11.5) و STATA(8.0) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که قبل از آموزش اختلاف معنی داری بین گروه های مورد مطالعه از نظر آگاهی، نگرش و عملکرد وجود نداشت. اما بعد از انجام مداخله آموزشی، افزایش معنی داری در میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد گروه مداخله ملاحظه گردید(P < 0.05). بدین صورت که مداخله آموزشی به اندازه 15 امتیاز در ارتقای آگاهی، 5 امتیاز در ارتقای نگرش و 1.6 امتیاز در بهبود عملکرد تاثیر داشت. هر چند در بین عوامل موثر متغیرهای تحصیلات مادر و شغل پدر بر آگاهی، پایه تحصیلی بر نگرش و تحصیلات مادر بر عملکرد دانش آموزان نیز موثر بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر در مورد فقر آهن و کم خونی ناشی از آن تاثیر دارد. بنابراین برنامه های آموزشی در این رابطه برای گروه های سنی نوجوان و جوان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش، عملکرد، کم خونی ناشی از فقر آهن
  • حمیدرضا جوشقانی، شهریار سمنانی، سیدعلی میررضایی، نفیسه عبدالهی، سیما بشارت، ناصر بهنام پور، غلامرضا دهباشی، غلامرضا روشندل صفحات 44-47
    زمینه و هدف
    بیماری سلیاک یک بیماری گوارشی است. در این بیماری روده کوچک آسیب می بیند و در جذب عناصر مغذی اختلال ایجاد می شود. با توجه به احتمال ارتباط بین بروز سرطان مری و شیوع بیماری سلیاک، هدف این مطالعه بررسی سرواپیدمیولوژی سلیاک در یکی از نواحی با شیوع بالای سرطان مری بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی طی سال 1384 در مراجعه کنندگان به سه مرکز انتقال خون در شرق، غرب، و مرکز استان گلستان انجام پذیرفت. از 2547 نفر نمونه گیری به عمل آمد. کلیه نمونه ها توسط کیت آنتی بادی ضدترانس گلوتامیناز بافتی(tTG -IgA) به روش ELISA مورد آزمایش قرار گرفتند. بر اساس سطح طبیعی کیت مقادیر کمتر از 4U/ml منفی، بین 4 تا 10 U/ml مثبت ضعیف و بیش از 10 U/ml مثبت در نظر گرفته شدند. برای کلیه نمونه هایی که سطح tTG آنها بیش از 4U/ml شد. آزمایش اندومزیلیال آنتی بادی(EMA) به روش IFA انجام پذیرفت.
    یافته ها
    آزمایشtTG 28 نفر (1.1درصد) مثبت بود که از این تعداد 18 نفر (0.7درصد) مثبت ضعیف و 10 نفر (0.4 درصد) مثبت بودند. آزمایش EMA در 8 نفر (0.3درصد) مثبت شد. در 70 درصد tTG آنها مثبت شده بود، آزمایش EMA نیز مثبت گردید. ارتباط معنی داری بین قومیت و مثبت شدن نتایج آزمایش tTG مشاهده نشد. از بین مواردی که آزمایش tTG آنها مثبت ضعیف بود، 15 نفر مذکر (83.3 درصد) و 3 نفر مونث (16.7درصد) بودند. همه افراد tTG مثبت مذکر بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان شیوع سرطان مری در این استان و ارتباط بیماری سلیاک با سرطان مری به نظر می رسد به بیماری سلیاک باید به طور جدی تری در این منطقه پرداخته شود.
    کلیدواژگان: اندومزیلیال آنتی بادیف، ترانس گلوتامیناز بافتی، سلیاک، سرطان مری
  • احمد هلاکو، نور امیر مظفری، هما فروهش تهرانی، محمد خرمالی صفحات 48-52
    زمینه و هدف
    جنس ویبریو شامل باکتری های میله ای گرم منفی، اکسیداز مثبت هستند که به طور وسیع در آب های سطحی و دریاهای تمام دنیا یافت می شوند. بعضی از گونه های این جنس در بیماری های گوارشی و خارج از دستگاه گوارشی نقش دارند و در هنگام وقوع بلایای طبیعی مثل سیل، بیماری های ناشی از آن زیاد می شود. ویبریوکلرا عامل بیماری وبا می باشد. در این مطالعه نمونه های آب برداشت شده از آب های سطحی استان گلستان از نظر وجود ویبریوکلرا بررسی شد.
    روش بررسی
    برای تشخیص اولیه این گونه از محیط های آب پپتونه قلیایی وTCBS استفاده گردید و با انجام آزمون های بیوشیمیایی (اکسیداز، لیزین دکربوکسیلاز، اورنیتین دکربوکسیلاز، آرژینین دی هیدرولاز، رشد در 0درصد، 1درصد، 3درصد، 6درصد نمک و سایر آزمون های بیوشیمیایی شامل ONPG، VP، سیمون سیترات، بایل اسکولین، اندول، CAMP، استرینگ تست) و نیز آنتی سرم های ویبریوکلرا تشخیص نهایی انجام شد.
    یافته ها : از مجموع 54 نمونه برداشت شده، 42 مورد ویبریو جدا شد که 35 مورد (2/84درصد) non-01 V.cholerea، 2 مورد (63/2درصد) V.mimicus و 5 مورد (1/13درصد) V.cholerae 01 بود.
    نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که ویبریو کلرا در 9 درصد نمونه های برداشت شده از آب های سطحی استان گلستان وجود دارد.
  • علی منطقی، سیدکاوه حجت صفحات 53-55
    دیستونی از عوارض جدی داروهای ضد جنون است که به دو شکل حاد و مزمن دیده می شود. بیمار مردی 23 است که اولین بار در سال 81 با علایم بیماری اسکیزوفرنی پارانویید بستری گردید. در همان زمان تحت درمان با داروهای ضد جنون (ریسپریدون و پرفنازین) قرار گرفته و پس از ترخیص، درمان فقط با پرفنازین 16 میلی گرم روزانه ادامه یافت. از فروردین سال 82 به تدریج دچار کجی پیشرونده گردن به یک طرف شد که به شدت مزاحم و ناراحت کننده بود و با تشخیص دیستونی دیررس بستری شد. درمان های دارویی پیشنهادی بهبودی به همراه نداشت. نهایتا تحت درمان با الکتروشوک به مدت 6 جلسه قرار گرفت که پس از گذشت چند جلسه بهبودی جالب توجهی نشان داد، پس از ترخیص و شروع مجدد داروی ضد جنون کلوزاپین نیز عود (پس از دو سال) مشاهده نشد. این گزارش با هدف پیشنهاد یک روش درمانی موثر برای دیستونی دیررس انجام شد.
    کلیدواژگان: دیستونی دیررس، الکترو شوک
|
  • Khori V., Naebpour M., Mirabbasi A., Rakhshan E. Pages 1-7
    Background and Objective
    Herbal remedies are suitable alternatives for synthetic drugs due to their availability, minimal side effects and lower price. Biologically active substances of plant origin represent an essential branch of modern cardiovascular pharmacotherapy. The aim of the present study was to determine concentration-dependent effects of aqueous extract of Croucus sativus on the nodal basic and functional properties.
    Materials and Methods
    This was an experimental study. Male Newsland rabbits (1-1.3 kg) were used in all of experiments various experimental stimulating protocols (WBCL, Recovery, Facilitation, Fatigue) were applied to assessing electrophysiological properties of Node in two groups (first group n=10 and second group n=7). We used isolated preparation including some post up AV-nodal tissue preparation. All protocols were repeated in the presence and absence (control) of different concentration (A=9×10-2, B=19×10-2, C=28×10-2 mg/l) of Croucus sativus and verapamil (0.1μM). Results were shown as Mean±SE and a probability of 5% was taken to indicate statistical significance.
    Results
    Our results showed concentratration dependent depressant effects of extract of Croucus.s on Wenchebach Cycle Length (WBCL), AV Conduction Time (AVCT), Functional Refractory Periods (FRP).Rate-dependent properties such as Facilitation and fatigue significantly increased by 19×10-2 mg/l of Croucus.s. The effect of extract was prominent on fast pathway.
    Conclusion
    The above results indicated potential antiarrhythmic effect of Croucus.s in treating supraventricular tachyarrhythmia.
    Keywords: Croucus sativus, Isolated AV, node, Arrhythmia, Herbal drugs
  • Farzin D., Arjmand A., Aghabarari F. Pages 8-15
    Background and Objective
    Ascorbic acid, an antioxidant vitamin, is found throughout the mammalian central nervous system. Although, the centeral role of ascorbic acid is unclear, but there is good evidence that ascorbic acid modulates opiate withdrawal syndrome. This study was done to determine the effect of ascorbic acid (A.A.) on naloxone-induced withdrawal signs in morphine-dependent guinea-pigs.
    Materials and Methods
    In this experimental study, male guinea-pigs (300-400 g 8-10 animals/group) were rendered dependent on morphine by subcutaneous (s.c.) injections of morphine sulfate 3 times a day for 3 days, and withdrawal signs were induced by intraperitoneal (i.p.) administration of naloxone (15 mg/kg) 2 h after the tenth injection of morphine sulfate on day 4 then animals were placed individually into a cylindrical glass (25 cm in diameter, 180 cm height) and the withdrawal signs were recorded over a 60-min period.
    Results
    Chronic pretreatment of guinea-pigs with A.A., 200 mg/kg, s.c. 3 times daily for 3 days, reduced withdrawal jumping, digging, writhing, rearing, face- washing, head and body shakes, penile licking and diarrhea. The mixed dopamine D1/D2 receptor agonist apomorphine (0.5 mg/kg, s.c.) markedly antagonized the inhibitory effect of A.A. on the withdrawal signs. The effect of apomorphine was blocked by the dopamine D1 receptor antagonist SCH23390 (0.5 and 1 mg/kg, i.p.) but not by the dopamine D2 receptor antagonist sulpiride (50 mg/kg, s.c.) nor the peripheral dopamine receptor antagonist domperidone (1 mg/kg, s.c.).
    Conclusion
    It is concluded that chronic administration of ascorbic acid inhibits opiate withdrawal, via a central dopamine D1 receptor mechanism.
    Keywords: Ascorbic acid, Withdrawal syndrom, Morphine, Naloxone, Dopamine, Guinea, pigs
  • Yazdanpanah Mj *, Ebrahimirad M., Khazaeinejad S. Pages 16-19
    Background and Objective
    Cutaneous leishmaniasis is endemic in Iran and there are different systemic and local treatments for this disease. There is continuous investigation for finding the most efficient and economical method with little side effects for the treatment of cutaneous leishemaniasis. For this purpose we performed a comparative study between intralesional glucantime injection and cryotherapy in the treatment of papular cutaneous leishmaniasis.
    Materials and Methods
    In this clinical trial 47 patients with papular cutaneous leishmaniasis refered to dermatology clinic of Ghaem hospital in Mashhad were assayed. All patients had positive direct smears. They divided randomly in two groups. First group treated by weekly intralesional glucantime injection and second group treated by weekly cryotherapy. The length of therapy for two groups was 5 weeks. Two groups were followed for 1.5 months after the last week of the treatment.
    Results
    Thirty eight patients completed the study, 21 patients with 35 lesions and 17 patients with 36 lesions were treated by interalesional injection of glucantime and cryotherapy respectively. Clinically in interalesional glucantime group 37.1% of lesions and in cryotherapy group 22.2% of lesions completely cured. The difference between two groups was not statistically significant using chi-square test.
    Conclusion
    Cryotherapy in comparison with interalesional glucantime injection is equally effective and also is cheaper with little side effect.
    Keywords: Cutaneous leishmaniasis, Glucantime, Cryotherapy
  • Ghazi-Moghaddam B., Tajari Hr, Rabiee Mr, Balmeh M., Kamangari A. Pages 20-23
    Background and Objective
    Transurethral resection of prostate (TUR-P) is the Gold standard therapy in benign prostatic hypertrophy (BPH). Urinary tract infections are one of the most important complications of this method. Prophylactic antibiotic regimen and the duration in preventing the infections are controversial. This study was designed to compare three different prophylactic regimens in TUR-P.
    Materials and Methods
    In this interventional study, patients with sterile urine analysis and culture prior to TUR-P were classified in to three groups (A, B and C). One single-dose Keflin was prescribed before the operation. Four additional doses of Keflin were given to group B patients after TUR-P. Group C was similar to group B but Ciprofloxacin was given to them until catheter removal. Data were analyzed with SPSS-11.5.? 2 test and ANOVA were used. P-value less than 0.05 considered significant.
    Results
    The incidence of positive urine cultures in group A, B and C were 35%, 20% and 11.5%, respectively. No significant relationship was seen between UTI and antibiotic regiments.
    Conclusion
    There was not any significant relationship between UTI and different regimens although UTI rate was lower in the group with longer duration of the prophylaxis. Complementary studies are suggested for application of this regimen.
    Keywords: TUR, P, BPH, Antibiotic, UTI
  • Semnani Sh, Besharat S., Rafiee S., Keshtkar Aa, Roshandel Gh, Abdolahi N., Jabbari A. Pages 24-28
    Background and Objective
    15-20% of TB cases are extra pulmonary tuberculosis (EPTB). Abdominal TB is the most common type of extra intestinal TB. Signs and symptoms of abdominal TB are unspecific. In this study, we identified all GITB cases in Golestan province (Iran) between 1999 and 2003 and determined their demographic characteristics.
    Materials and Methods
    We reviewed all new cases of TB reported during 1999-2003 from TB centers of Golestan province. Then EPTB and especially GI and abdominal TB cases were selected. We completed a questionnaire containing demographic information for each of them. The information entered the computer in SPSS-13 was used to analyze the data.
    Results
    30 patients had been treated for GI and abdominal TB, most of them were females (22 cases, 73.3%). Mean age of the patients was 32.03±13.73 with higher incidence in age before 40 years old (70%). Most common complaints of the patients were fatigue, weight loss, anorexia, fever and abdominal pain, respectively. In 66.7% of patients the diagnosis was pathologically documented.
    Conclusion
    Our data suggest that 38.46% of all TB cases in Golestan province were EPTB, and this scale is higher than other studies. In this study, 5.27% of EPTB cases were GI and abdominal TB, higher than the world reports (3%).
    Keywords: Tuberculosis, Extra Pulmonary Tuberculosis, Gastrointestinal, abdominal Tuberculosis, Golestan
  • Hamid N Pages 29-36
    Background and Objective
    Stress in managers will effect and destroy the immune system on mental health. Clinical studies have revealed that, social support is one of the moderating factors of negative effect of stress on immune system. The aim of this research was study the correlation between social support and immune system of high school managers in khozestan province.
    Materials and Methods
    An experimental study was conducted on 360 male and femal managers who were participated. Then randomly two groups (n=80 in each group) of low and high social support were selected. Subjects who suffered from disorders that affected the immune system were excluded. Number of T-helper cells (CD4), T-suppressor cytotoxic cell (CD8), Natural killer cells (CD56+CD16), Complement system (C3,C4,CH50), Immunoglobulin M and G (IgM&IgG), cortisol hormone, Eosinophils, Neutrophils and Lymphocytes were measured.
    Results
    There was a significant positive correlation between social support and CD4, CD4/CD8, NK cell (CD56+CD16), CH50, IgM and Neutrophils. Also there was a significant negative correlation between social support and CD8, cortisol and Eosinophils. There was a significant difference between high and low social support managers in CD4, CD4/CD8, CD8, cortisol, CH50, C4, C3 and Lymphocytes.
    Conclusion
    The results indicated that social support has a positive significant correlation with those immune cells that improve the immune system and has a negative correlation with those immune cells that decerase the immune system. In fact the social support is a moderating factor angainst stress and its negative effects on immune system.
    Keywords: Social support, Immune system, Managers, Stress
  • Hosseini M., Shojaeizadeh D., Chaleshgar M., Pishva H. Pages 37-43
    Background and Objective
    Iron deficiency is the most common nutritional disorder in the world, The prevalence rate in developing countries is higher than developed countries, and also affecting a large number of child and women. The main purpose of this study was to promot the knowledge, attitude and practice of girl student in Ghaemshahr in order to prevent iron deficiency anemia.
    Materials and Methods
    This study was an educational intervention to evaluate the effect of education on Knowledge, Attitude and Practice (K.A.P) in intervention and control groups (each group: 300) among female students in Ghaemshahr. The data was gathered using a questionnaire (include the demographic information, some of question related to knowledge, attitude, practice. K.A.P were assessed before and also 1.5 month after implementation of educational program using the questionnaire, collected data was analyzed by SPSS (11.5), STATA (8.0).
    Results
    There was not significant difference between K.A.P in study group before implementation of educational intervention, but there is a significant increase between K.A.P after interventional education in intervention group. Educational intervention was promoted knowledge mounting to 15 score, 5 score to promote attitude and 1.6 score to improve the practice. There was significant relation between mother education, father job with their knowledge and class with their attitude, also mother education with their practice.
    Conclusion
    The results indicated that improvement of knowledge could prevent iron deficiency anemia, thus emphasis on the health education in adolescent age is necessary to promote K.A.P.
    Keywords: Iron deficiency anemia, Knowledge, Attitude, Practice, Education
  • Joshaghani Hr, Semnani Sh, Mirrezaee A., Abdolahi N., Besharat S., Behnampour N., Dehbashi Gh, Roshandel Gh Pages 44-47
    Background and Objective
    Celiac is a digestive disease. In this disease, small bowel is damaged and the absorption of nutrients are adversely affected. These patients do not absorb gluten. There is probably a correlation between esophagus cancer and celiac. The aim of this research was to study the seroepidemiology celiac disease in this area with high prevalency of esophagus cancer.
    Materials and Methods
    This research was a descriptive study, which was performed on blood donors in Golestan province during the year 2005-06. blood samples were taken from 2547 subjects. tTG-IgA determination were carried out using ElISA technique, the titre<4U/ml, 4-10U/ml and >10Um/l were considered to be as negative, weakly positive and positive respectively. EMA antibody assessment were carried out on all sample population with more than 4U/ml, using IFA method.
    Results
    28 subjects (1.1%) had tTG-Ab positive test, out of this number 18 subjects (0.7%) were weakly positive and 10 persons (0.4%) were considered to be positive. EMA test were positive in 70% of subjects with tTG positive results. There was not any significant meaning between positive tTG test and ethnicity from weakly positive tTG, 15 subjects (83.3%) and 3 subjects (16.7%) were male and female respectively. The entire tTG positive were male subjects.
    Conclusion
    In regard to high prevalency of esophagus cancer in the region and the relation of celiac disease with above cancer, it seems necessary to look more seriously at the celiac disease.
    Keywords: Antiendomysial antibodies, Tissue transglutaminase, Celiac, Golestan, Esophagus cancer
  • Halako A., Amir-Mozaffari N., Foroohesh-Tehrani H., Khormali M. Pages 48-52
    Background and Objective
    Vibrio species are oxidase positive, gram negative bacilli that predominantly reside in surface waters such as lakes, rivers. They cause predominantly intestinal diseases as well as a few extra-intestinal complications. Vibrio-related diseases often rise during natural disasters such as floods. Vibrio cholerae cause cholera in humans. In this study, the occurance of Vibrio cholerae in the surface waters of Golestan province, was investigated.
    Materials and Methods
    The APW and TCBS agar culture media were used for primary isolation of Vibrio cholerae and the exact species identification were done by performing the following tests oxidase reaction, growth in 0%, 1%, 3%, 6% salt solution, lysine and ornithine decarboxylase, Arginine dehydrolase, ONPG and VP test, simmon citrate, bile esculin, indole, CAMP reaction, string test and specific antisera to V.cholerae 01. to confirm the findings, the special antiserum Ogawa and Inaba, were used.
    Results
    We were able to isolate 42 Vibrio spp. from a total of 54 water samples collected. The species included 35 non-01 V.cholerae (84.2%), 2 V.mimicus (2.63%) and 5 V.cholerae 01 (13.1%) isolat.
    Conclusion
    This study confirmed the existence of Vibrio cholerae 01 in 9% of samples from surface waters of Golestan province.
    Keywords: Vibrio cholerae, Surface waters, Biotype, Serotype
  • Manteghi A., Hojjat K. Pages 53-55
    Dystonia, a serious side effect of antipsychotic drugs, has two kinds of acute and chronic (tardive). The tardive kind has been the focus of attention recently, but a proved therapy has not been found. This kind is more serious and has poorer prognosis than the early onset type. The patient who is presented, is a man with 23 years of age who was hospitalized for the first time in 2002 while having paranoid schizophrenia symptoms. During the same period he has recieved antipsychotic drugs (Rispridon, perphenazin) and after being discharged, just a daily dose of 16 mg perphenazin was used. Since March of 2003 he has been afflicted with progressive neck tilting which was very disturbing and troublesome and was hospitalized with the diagnosis of tardive dystonia. The proposed drugs in psychiatric refrences were not effective finally he received ECT for 6 sessions which showed dramatic improvement. There was no relapse of symptoms after discharging the patient and restarting antipsychotic drug (Clozapin). There has not been any relapse in his dystonia afterward. The purpose of this article was to introduce an effective treatment for tardive dystonia.
    Keywords: Dystonia, Electroconvulsive therapy