فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 20، خرداد 1381)

  • 150 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/07/15
  • تعداد عناوین: 19
|
  • جراحی مجدد کارپال تونل
    صفحه 137
    در این مقاله در مورد کارپال تونل های عود شده بحث کاملی شده است که یا لیگامان رتیناکولر در عمل اولیه کامل قطع نشده است و یا انساج فیبروزه بعدی موجب فشردگی مجددعصب مدیان شده است و یا به صورت یاتروژنیک بعضی از عناصر قطع شده است و برای هر کدام از انواع, درمان مخصوصی ذکر شده است.
  • نظر اجمالی بر استفاده از پوشش های فیبرین در اعمال جراحی
    صفحه 151
    استفاده از پوشش های فیبرینی در اعمال جراحی گوناگون روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در این بررسی انواع چسبهای بافتی, خصوصیات و موارد استفاده آنها, بحث و بررسی شده است.
  • جراحی تیموما
    صفحه 160
    تیموما شایع ترین تومور مدیاستن قدامی است, ولی از نظر معرفی به جامعه پزشکی و همکاران جزء گوشه های کمرنگ و دور از ذهن در جراحی قرار گرفته است. توجه به میزان بقای کلی 8/10 سال و مورتالیتی جراحی 2% و در ضمن, اثرات مفید تیمکتومی در بیماران مبتلا به میاستنی گراویس, بیانگر لزوم معرفی بیشتر تیموما به همکاران است.
  • جراحی آندوسکوپی و جراحی با کمک آندوسکوپ در آنژیوفیبروم جوانان
    صفحه 172
    استفاده از روش های اندوسکوپیک در جراحی آنژیوفیبروم های جوانان که شروع آن از ناحیه کوانال نازوفارتکس است در موارد محدود می تواند روش اصلی و در موارد پیشرفته روش کمکی بسیار مفیدی باشد, با پیشرفت و تکمیل وسایل اندوسکوپ و استفاده از کامپیوتر و ویدیوسرجری و استفاده از دوربین انتظار کمک های بیشتری در آینده وجود دارد.
  • درمان جراحی سرطان پستان در بیماران مسن
    صفحه 178
    شناسایی و درمان سرطان پستان در سالمندان با داشتن بیماری های زمینه ای, مشکل بزرگی برای جراحان است. در بررسی موجود بیماری فوق در زنان جوان و مسن مورد مطالعه قرار گرفته و نتیجه درمان بحث شده است.
  • سرطان سلول سنگفرشی پوست
    صفحه 185
    سرطانهای پوستی از نوع S.C.C در مواردی که تشخیص زودرس داده می شود به طور کامل قابل درمان است. اکثر این سرطانها بخوبی در معرض دید هستند و توجه خود بیمار و پزشکان معالج را جلب می نماید. این مقاله راهنمای خوبی برای توجه و تشخیص زودرس و درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطان است, اگرچه در نقاطی از دنیا این نوع بیماری را جزو آمارهای سرطانی محسوب نمی نمایند.
  • معیار درمانی برای نحوه برخورد با اگزیلا در سرطان پستان
    صفحه 195
    مراجعه بیماران مبتلا به سرطان پستان بخصوص در کشور ما افزایش می یابد پیش از این تشریح و برداشتن هر چه بیشتر غدد لنفاوی زیر بغل جزو درمان انتخابی سرطان پستان محسوب می گردید. این نوع جراحی عوارض زیادی برای بسیاری از بیماران ایجاد می کرد که تا آخر عمر گریبانگیر آنها بود. بعدها در اثر مطالعات و تحقیقات علمی مشخص گردید که اگر غدد لنفاوی زیر بغل تا حد یک و دو گسترش داشته باشد, برداشتن آنها در طول عمر بیمار موثر است ولی از این حدود به بالاتر برداشتن آنها تاثیری در سرنوشت بیمار ندارد و لذا در این مقاله آخرین تصمیمات علمی برای عمل جراحی زیر بغل را با توجه به افزایش طول عمر و کیفیت زندگی بهتر در سرطان پستان مطرح نموده است.
  • نظرات رایج در مورد مزایا و معایب درمان جایگزینی هورمونی
    صفحه 203
    استفاده از استروژن و پروژسترون در دوران یائسگی علاوه بر اینکه علایم وازوموتور مانند گرگرفتگی و تعریق را بر طرف می کند از آتروفی مخاط واژن جلوگیری نموده و اثرات شناخته شده ای روی پیش گیری از استئوپروزیس در زنان دارد.
  • عفونت با هلیکوباکترپیلوری و ایجاد سرطان معده
    صفحه 218
    1526 بیمار ژاپنی که دچار زخم اثنی عشر, زخم معده, هیپرپلازی مخاط معده و سپسیس دستگاه گوارش بودند مورد بررسی برای جستجوی عفونت با هلیکوباکترپیلوری قرار گرفتند و 280 نفر که دچار عفونت نبودند در مدت 8/7 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. ارتباط این دو دسته با سرطان معده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
  • نجات یافتگان سرطان و حاملگی - مروری بر انتخابهای باروری در یک بیمار سرطانی
    صفحه 225
    موضوع ارتباط سرطان و حاملگی دارای جنبه های مختلفی می باشد. درگذشته نه چندان دور پس از قطعی شدن تشخیص سرطان, بیماران دچار ناامیدی شده و زندگی را خاتمه یافته تلقی می کردند. ولی امروزه با دقیق تر شدن وسایل تشخیصی و امکانات تشخیص زودرس و پیشرفت در جراحی, پرتو درمانی و شیمی درمانی, غالب سرطان ها قابل درمان می باشند.
  • دورنمایی از رادیوسرجری رادیوبیولوژی, تکنولوژی و کاربردهای آن
    صفحه 231
    رادیو سرجری با کاربرد آن در طی دو یا سه دهه گذشته جایگاه خود را در درمان ضایعات مغزی نظیر مالفورماسیونهای شریانی - وریدی و برخی از تومورهای خوش خیم مغزی کوچک و عمقی باز کرده است. کاربرد این روش درمانی در سایر نقاط بدن مانند چشم و حلق شروع شده و نتایج رضایت بخشی نیز حاصل گردیده است. در این مقاله با آینده نگری رادیوبیولوژی - تکنولوژی و کاربرد این روش درمانی مورد بحث قرار گرفته است.
  • آناستوموز صافنوپریتونئال برای آسیت مقاوم در بیماران سیروزی
    صفحه 240
    در این مقاله برای آسیت های سیروزی مقاوم به درمان, شنت صافنوپریتونئال از طرف نویسندگان توصیه شده است و در مورد مزایای آن نسبت به شنت با پروتز بحث شده است.
  • نقش گسترش بافتی (tissue expansion) در درمان کودکان مبتلا به خال های رنگی مادرزادی بزرگ ناحیه پیشانی
    صفحه 245
    21 مورد خال مادرزادی با فراگیری بین 15 تا 65 درصد در پیشانی و سر که مورد درمان قرار گرفته اند گزارش شده و بعد از بحث در مورد نحوه درمان, خط مشی پیشنهادی برای درمان اینگونه ضایعات عنوان شده است.
  • بارداری پس از آرتروپلاستی کامل هیپ
    صفحه 254
    با پیشرفت علم پزشکی و جراحی ارتوپدی در حال حاضر ممکن است خانمهای جوان در سن بارداری مورد عمل توتال هیپ قرار گیرند. در این مقاله رابطه توتال هیپ و بارداری شرح داده شده است.
  • عوارض ارولوژیک مقاربت
    صفحه 259
    با توجه به وضع آناتومی قسمت انتهایی دستگاه ادراری و واژن, مقاربت جنسی می تواند در بعضی مواقع باعث صدمه قسمت انتهایی دستگاه ادراری شود. در 1454 مورد موضوع از جوانب مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
  • چه تعداد از جراحی های کولورکتال را جراحان عمومی انجام می دهند؟
    صفحه 265
    جراحان عمومی تعداد زیادی از بیماری های جراحی کولون و تعداد اندکی از بیماری های جراحی انورکتال را عمل می نمایند. مشخص نیست که این زاییده آموزش این گونه جراحان در ضمن دوران دستیاری است یا مسئله ارجاعی باعث آن است. در این مقاله موضوع حلاجی و نتایجی به دست آمده است.
  • لیزر درمانی در سرویسیت مزمن
    صفحه 268
    سرویسیت از شایع ترین دلایل مراجعه خانم ها به متخصصین زنان می باشد. درمان این بیماران در دو مرحله انجام می شود. در مرحله حاد از آنتی بیوتیک به مقدار و به مدت کافی و از راه عمومی و موضعی باید استفاده کرد. در مرحله مزمن اغلب مجبور می شویم ضایعه را برداشته و با حذف کنیم.
  • علل مرگ در بیماران مبتلا به سرطان تمایز یافته تیرویید
    صفحه 272
    در بررسی انجام شده به مدت 35 سال بررسی پرونده 522 بیمار مبتلا به کارسینوم تیرویید فقط 10 بیمار به علت عواقب آن فوت کرده اند که 7 نفر از آنان به علت متاستازهای دور دست مخصوصا استخوان و رتین بود و سه نفر به علت گرفتاری موضعی راه تنفسی (نای) و گردن بوده در بررسی علت عود نوع اقدام جراحی و درمان اولیه موثر بود.
  • جهت گیری های آتی در درمان ضد انعقادی: تاکید بر ترومبوآمبولی وریدی
    صفحه 279
    درمان ترومبوز وریدهای عمقی پا یکی از مشکلات پزشکی در دهه های اخیر بوده است. پیدا شدن هپارین در سال 1935 شروع گشایشی بود برای مقابله با این مشکل, در این مقاله انواع داروهایی که برای جلوگیری یا درمان این مشکل کشف و مورد استفاده قرار گرفته است مطرح و مورد بحث قرار می گیرد.