فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:14 Issue: 57, 2007

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:14 Issue: 57, 2007

  • 70 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قاسم ساکی، محمود هاشمی تبار، بابک قوامی زاده، زاهد صفی خانی، داریوش بیژن نژاد، علیقلی سبحانی* صفحه 1
    زمینه و هدف
    روش های مختلف انجمادی به کاررفته جهت نگهداری اسپرماتوزوا، میزان تحرک و زنده ماندن آن ها را کاهش می دهد که یکی از علل آن را، تماس مستقیم اسپرم با محلول انجمادی می دانند. به همین دلیل در این مطالعه نقش اپی دیدیم در جلوگیری از تماس مستقیم اسپرم با محلول انجمادی طی فرآیند انجماد- ذوب از طریق مقایسه متغیرهای تحرک و بقای اسپرم قبل و بعد از عمل انجماد- ذوب مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه قسمت دمی اپی دیدیم سمت راست 30 سرموش سوری نژاد (NMRI) به روش شیشه ای منجمد شدند اما اسپرم های اپی دیدیم سمت چپ استخراج و به مدت یک ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد و غلظت 5 درصد Co2 قرارداده شدند و تحرک و بقای آن ها به عنوان گروه شاهد بررسی گردید. باقی مانده اسپرم ها به لوله اپندورف 1.5 میلی لیتری محتوی محلول انجمادی (رافینوز 18 درصد و شیرخشک بدون چربی 3 درصد) منتقل گردیده و منجمد شدند. بعد از 48 ساعت هردو نوع نمونه منجمد شده، ذوب شدند و تحرک و بقای اسپرم ها ارزیابی شد. برای نمونه اپی دیدیم به این صورت عمل شد که نمونه ها پس از استخراج از تانک نیتروژن و شست وشو در محیط کشت اسپرم درون اپی دیدیم منجمد- ذوب شده استخراج و در ادامه، مشابه روش بالا عمل شد. جهت آنالیز داده ها از آزمون های (ANOVA) و(Tukey) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بین میزان بقای اسپرم های منجمد- ذوب شده در داخل اپی دیدیم (7.08± 9.97) و خارج از اپی دیدیم (7.86±34.67) به طور معنی داری اختلاف وجود دارد (P<0.05). هم چنین حرکت رو به جلوی اسپرم های منجمد شده درون اپی دیدیم (صفر) و حرکت رو به جلو ی اسپرم های خارج از اپی دیدیم (3.55±3.29) محاسبه شد که اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود. تحرک در جای اسپرم ها در دوگروه داخل و خارج اپی دیدیم به ترتیب برابر94 /4 ± 78/ 6 و 37/ 10 ± 29.21 بود. آنالیز آماری انجام شده نشان داد که بین این دو گروه اختلاف معنی داری وجود دارد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که اپی دیدیم طی فرآیند انجماد- ذوب اثر محافظتی روی اسپرم نداشته است. با این وجود برای رسیدن به نتایج دقیق تر مطالعات و تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
    کلیدواژگان: اپی دیدیم، اسپرم، انجماد شیشه ای، موش سفید آزمایشگاهی
  • محمدرضا جعفری، سمیه گل محمدی، فرشته غیاثوند صفحه 9
    زمینه و هدف
    کانابینوییدها اثر بی دردی وابسته به دوز درحیوانات و انسان دارند که این اثر از طریق گیرنده های کانابینوییدی (CB1، CB2) انجام می گیرد. بعضی مطالعات نشان داده اند که گیرنده های CB2 درسیستم عصبی مرکزی (CNS) وجود ندارند ولی برخی محققین به حضور تعداد کم (اما با اهمیت) از این نوع گیرنده در سیستم اعصاب مرکزی اعتقاد دارند. تا به امروز مطالعه ای در مورد تزریق مرکزی یک آگونیست گیرنده CB2 و بررسی تاثیر بی دردی آن انجام نشده است. در مطالعه حاضر اثر بی دردی تزریق مرکزی و محیطی JWH133 به عنوان یک آگونیست گیرنده CB2 مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این تحقیق از موش های سوری نر استفاده شده است. جهت بررسی اثر مرکزی دارو، ابتدا موش ها استریوتاکس شده و یک کانول از جنس فولاد ضدزنگ در بطن چپ مغزی حیوان قرار داده شد. پس از یک هفته، JWH133 به طور مستقیم داخل بطن مغز تزریق گردید. برای بررسی اثر محیطی، داروی JWH133 به صورت صفاقی تزریق گردید. ارزیابی درد با استفاده از روش فرمالین در موش ها انجام شد.
    یافته ها
    تزریق داخل مغزی داروی JWH133 فاقد اثر بی دردی بوده ولی تزریق داخل صفاقی این ماده اثر بی دردی نشان داده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به بی اثر بودن تزریق مرکزی آگونیست گیرنده CB2، شاید بتوان پیش بینی کرد که در مغز موش، گیرنده CB2 موثر بر بی دردی وجود نداشته باشد.
    کلیدواژگان: بی دردی، JWH133، CB2، تست فرمالین
  • حسام مودی، اصغر اکبری، فاطمه غیاثی، حمیدرضا محمودزاده ثاقب، زهرا حیدری، حمیرا رشیدی صفحه 15
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات شایع دربیماران مبتلا به دیابت شیرین، نارسایی درترمیم زخم پای آنان می باشد که منجر به قطع پا یا ساق می گردد. تلاش های فراوانی برای درمان زخم پای بیماران دیابتی صورت گرفته است و هدف این مطالعه بررسی تاثیر درمان مکشی- فشاری (VCT)در ترمیم زخم پای بیمار دیابتی می باشد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی یک سو کور در سال 1385 در شهر زاهدان انجام شد. 22 اندام مبتلا به زخم پای دیابتی در22 بیمار از طریق نمونه گیری در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی در یکی از دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. اندازه گیری مساحت سطح زخم با روش استریولوژی و از طریق روش شمارش نقاط منظم با بهره گیری از اصول کاوالیه قبل از درمان و 3 هفته بعد از انجام گردید. گروه آزمایش علاوه بر درمان متداول، با سیستم مکشی فشاری دستگاه وازوترین نیز درمان شد. برای گروه کنترل فقط درمان متداول یعنی دبریدمان، درمان سیستمیک (آنتی بیوتیک)، شست وشو با نرمال سالین و بانداژ روزانه انجام گرفت. از آزمون t زوج برای مقایسه داده های قبل و بعد درمان درون گروهی و t مستقل برای مقایسه داده های بین گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین مساحت سطح زخم پا درگروه آزمایش از 10.3±48.5 میلی مترمربع به 4.4±34.6 میلی مترمربع (0.01>P) ودرگروه کنترل از 14.4±59.9 میلی مترمربع به 13.8±56.8 میلی مترمربع کاهش یافت (0.01>P). میزان بهبودی زخم پا در گروه کنترل 6 درصد و در گروه آزمایش 28.4 درصد بود (0.05>P). کاهش میانگین مساحت سطح زخم پا بعد از درمان در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (0.01>P).
    نتیجه گیری
    زمانی که درمان مکشی فشاری با مراقبت مناسب از زخم پا، توام شود سبب افزایش ترمیم زخم پای دیابتی می شود. پیشنهاد می شود که بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی و زخم های مزمن بدون بهبود، برای ترمیم زخم و حفظ اندام از درمان مکشی- فشاری دستگاه وازوترین استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: درمان فشاری، مکشی، زخم پای دیابتی، استریولوژی، وازوترین
  • محبوبه نصیری، مرتضی جبارپور بنیادی، محمد امین بخش، امید عمرانی، فضیله هاشمی، محمد حیدرزاده صفحه 23
    زمینه و هدف
    سندروم داون شایعترین اختلال کروموزومی عامل عقب ماندگی ذهنی است که در 1.230 حاملگی ها مشاهده می شود. بیماری غالبا از حضور یک کپی اضافی از کروموزوم 21، اکثرا با منشا مادری، ناشی می گردد. این مطالعه با هدف بررسی سهولت تکثیر ریزماهواره های کروموزوم 21 با تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز و تعیین منشا خطای میوزی مبتلایان، در جمعیت آذربایجان شرقی صورت گرفت.
    روش بررسی
    برای بررسی چند شکلی ریزماهواره های کروموزوم 21، پنجاه نفر ازجمعیت آذربایجان شرقی به صورت تصادفی انتخاب و تک تک افراد برای ریزماهواره های انتخاب شده از کروموزوم 21 بررسی شدند و نتایج حاصل به طور آماری مورد بررسی قرارگرفتند. هم چنین افراد مشکوک به سندروم داون، توسط متخصصین نوزادان جهت بررسی مولکولی به آزمایشگاه ژنتیک معرفی شدند. پس از مشاوره ژنتیکی و اخذ رضایت کتبی، خونگیری به عمل آمد. با استفاده از تکنیک PCR، ریزماهواره های کروموزوم21 بر روی DNA این افراد تکثیر و بررسی شد.
    یافته ها
    هفت ریزماهواره از کروموزوم 21 بر روی پنجاه فرد از جمعیت آذربایجان شرقی بررسی و پنج عدد از این ریزماهواره ها که فرکانس چندشکلی بالا داشتند، جهت مطالعه افراد مبتلا به سندروم داون معرفی شده از این منطقه، انتخاب شدند. از کل30 خانواده مبتلا که جهت بررسی معرفی شده بودند، تریزومی 21 در 21 کودک (70 درصد موارد) تشخیص داده شد. کروموزوم اضافی در 86 درصد موارد منشا مادری و در 9 درصد موارد منشا پدری نشان داد. میانگین سن مادر و پدر به ترتیب 33.3 و 36.2 سال محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    با استفاده از ریزماهواره هایD21S1411، D21S11، D21S1910 امکان تشخیص درصد بالایی از موارد تریزومی21 در بین مبتلایان به سندروم داون وجود داشته و با استفاده از این روش امکان تشخیص منشا خطای میوزی والدی نیز وجود دارد.
    کلیدواژگان: ریزماهواره ها، جمعیت شمال غرب کشور، سندروم داون، منشا والدی کروموزوم
  • سیدعلی النقی کاظمی، علیرضا زمردی صوفیانی، عبدالرضا اسماعیل زاده، دکترعبدالکریم شیخی، نورالدین موسوی نسب صفحه 32
    زمینه وهدف
    روتاویروس مهم ترین علت اسهال شدید همراه با کاهش آب بدن و یکی از 10 پاتوژن مهم عامل بستری در جهان است. از این روی بررسی اپیدمیولوژیک اسهال روتاویروس یکی از موضوعات تحقیقاتی ارزشمند در اکثر کشورها به شمار می رود. در کشورهای پیشرفته شناسایی ویروس در نمونه ی مدفوع بیماران بستری شده ی اسهالی جزء بررسی های روتین غربالگری است تا از درمان آنتی بیوتیکی بیهوده جلوگیری شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی 400 نمونه ی مدفوع کودکان 2 ماهه تا 5 ساله بستری شده به علت گاستروانتریت در بخش های اطفال مرکز آموزشی و درمانی حضرت ولی عصر (عج) زنجان جهت شناسایی روتاویروس به روش الیزا (ELISA) آزمایش شدند. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    31.5 درصد از کودکان مبتلا به اسهال، آلوده به روتاویروس بودند. بیشترین میزان شیوع بین 6 تا 24 ماهگی بوده است. تب و استفراغ شایع ترین علامت بیماران بود. تشنج در کودکان مبتلا به اسهال روتاویروس نسبت به کودکان مبتلا به اسهال غیرروتاویروس از شیوع کمتری برخوردار بود(0.0001=P). اسهال ناشی از روتاویروس در فصل پاییز و اسهال غیرروتاویروس در فصل تابستان شایع تر بود، که از جهت آماری این تفاوت معنی دار است (0.005=P). بین دو گروه از نظر تب، میزان بروز دهیدراتاسیون، نوع دهیدراتاسیون، وجود بلغم و خون در مدفوع تفاوت آماری معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می گردد که در بررسی علت اسهال به خصوص در سن 6 تا 24 ماهگی به روتاویروس توجه بیشتری شده و نمونه های مدفوع از جهت روتاویروس نیز مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روتاویروس، گاستروانتریت، اسهال، زنجان
  • حسین خسروی بروجنی، مسعود امینی، ساسان حقیقی، دلآرام قدسی، احمد خسروی، مهرداد کلاته جاری صفحه 39
    زمینه و هدف
    مطالعات اپیدمیولوژیک ارتباط مثبتی بین فریتین سرم با برخی عوامل مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلا دیابت نوع 2 را گزارش کرده اند. بنابراین این امکان وجود دارد که میزان آهن رژیم غذایی بتواند بر خطر بروز دیابت تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت دریافت میزان آهن خوراکی در افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع 2 انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 210 نفر از افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع 2 بر مبنای نتایج تست تحمل گلوکز خوراکی به دو دسته افراد با تست تحمل گلوکز مختل و سالم تقسیم شدند. پس از تکمیل پرسش نامه مصرف سه روزه غذایی، میزان دریافت انرژی روزانه، گوشت، مرغ، ماهی، منیزیم، آهن، روی و کروم در هر دو گروه محاسبه و با روش آماری t-test مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه با تست تحمل گلوکز مختل و سالم از نظر نمایه ی توده ی بدن و سن تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین دریافت آهن خوراکی در گروه مختل به طور معنی داری (0.015=P) بیشتر بود، ولی در دریافت سایر مواد مغذی تفاوتی بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    علی رغم این که عوامل مختلفی می توانند در بروز دیابت نقش داشته باشند در این مطالعه بیشتر بودن میزان آهن دریافتی در گروه با تست تحمل گلوکز خوراکی مختل نسبت به گروه سالم نشان دهنده رابطه احتمالی بین دریافت بالای آهن با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    کلیدواژگان: آهن، اختلال تحمل گلوکز، دیابت نوع 2
  • حسین ابراهیمی، منصوره نیکروش، سیده فاطمه اسکویی، فضل الله احمدی صفحه 45
    زمینه وهدف
    تصمیم گیری اخلاقی، عنصر ضروری در امر پرستاری است. عواملی مثل پیشرفت فن آوری پزشکی، تخصیص منابع، افزایش هزینه ها، توجه به حقوق فردی و تغییر در نقش های پرستار می تواند منجر به تعارض های اخلاقی گردد که نیازمند توانایی پرستاران برای بازشناسی مشکلات و تصمیم گیری اخلاقی مناسب در مورد بیماران است. هدف این مطالعه، توصیف مفهوم آسیب به بیمار یا آسیب به پرستار در حیطه تصمیم گیری اخلاقی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه با استفاده از نظریه پایه انجام گرفت. شرکت کننده ها 17 پرستار بودند که گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته، بدون ساختار و عمیق انجام گرفت. داده ها ضبط و به طور کامل دست نویس شدند و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش استرائوس و کوربین در کد گذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت.
    یافته ها
    جلوگیری از آسیب به بیمار یا آسیب به پرستار یکی از تعارض های اخلاقی عمده پرستاران در تصمیم گیری اخلاقی می باشد. برای پرستاران مفهوم آسیب دارای فرآیند حس پیش بینی آسیب، پیشگیری از پیامد آسیب یا عدم آسیب می باشد که عواقب آسیب ممکن است بیمار، پرستار یا هر دو را دربرگیرد.
    نتیجه گیری
    به نظر پرستاران، بافت تصمیم گیری اخلاقی جزء عوامل موثر در تعارض پرستاران در پیشگیری از آسیب به بیمار یا آسیب به خود می باشد. ضروری است که پرستاران برای تصمیم گیری اخلاقی و حل تعارض های اخلاقی به بافت تصمیم گیری خود توجه کنند و عوامل درگیر در شرایط ساختاری و سیستم مدیریت درصدد اصلاح ساختار بر آیند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری اخلاقی، تعارض اخلاقی، پیشگیری از آسیب، نظریه پایه، پرستاری
  • سید ابوالفضل قریشی، مینا شعبانی صفحه 57
    سندروم نورولپتیک بدخیم (NMS) از عوارض نسبتا نادر ولی بالقوه کشنده ناشی از مصرف داروهای ضد جنون، به ویژه داروهای نسل قدیم می باشد که درجوانان و جنس مذکر بروز بیشتری دارد. این گزارش توصیف کننده یک مورد بروز کلینیکی NMS ناشی از مصرف ریسپریدون در یک خانم مسن مبتلا به فرآیندهای سایکوتیک می باشد، که به دلیل افسردگی سایکوتیک و با تشخیص احتمالی اسکیزوافکتیو، تحت درمان با دوز پایین و متوسط ریسپریدون قرارگرفته بود. بیمار با وجود اقدامات درمانی در بخش مراقبت های ویژه، 14 روز پس از شروع ناگهانی علایم فوت شد. علی رغم گزارشات بسیار محدود جهانی درمورد بروز NMS ناشی از مصرف ریسپریدون، تاکنون ابتلای زنان با سنین بالا گزارش نشده است.
    کلیدواژگان: سندروم نورولپتیک بدخیم، ریسپریدون، زنان، مسن
|
  • Gh Saki, M. Hashemitabar, B. Ghavvamizadeh, Z. Safikani, D. Bijannejad, A. Sobhani* Page 1
    Background and Objectives
    Direct contact between a sperm cell and cryopreservation solution has detrimental effects on the cell. In this study the role of the epididymal tissue in the preservation of direct contact between sperm cell and cryopreservation solution during a freeze–thaw process was studied by assessing motility and vitality of the sperm.
    Material and Methods
    About 30 male mice were killed and the right caudal epididymis were removed and placed in cryo-preservation solution for two minutes. The samples were exposed to liquid nitrogen vapor for ten minutes and then immersed in liquid nitrogen. The left caudal epididymis were similarly removed and placed in T6 medium. In order to extract sperm, samples were needled and incubated for 1 hour at 37ºC. Subsequently, sperm motility and vitality were assessed as control group and then the remaining solution was transmitted into a tube containing cryopreservation solution. For thawing, samples were picked up from a liquid nitrogen tank and kept in room temperature for 20 seconds and then immersed in warm water (37ºC) for 2 minutes. Thereafter, sperm motility and vitality were assessed.
    Results
    The survival rates of the three groups (control, outer and inner epididym) were 78.75±13.01, 34.67±7.86 and 9.97±7.08, respectively. The statistical analysis has shown that the difference between the inner and outer epididym was significant (P<0.05). The progressive motility of sperms in the three groups was 30.29±15.33, 3.29±3.55 and 0.00±0.00, respectively. The progressive motility of sperms in the inner and outer epididym was less than the control group (P<0.05), but there was no significant difference between the inner and outer groups (P=0.344). The non-progressive motility of sperms in the three groups was 34.72±12.21, 29.21±10.37 and 6.78±4.94, respectively. The statistical analysis has shown that the difference between the control and outer groups and also between the control and inner groups was significant (P<0.05) but the difference between the inner and outer groups was not significant.
    Conclusion
    The quality of cryopreserved–thawed sperm in the outer epididym group was significantly better than in the inner epididym group. In this study we can conclude that the epididym has no protective effect on sperm during cryopreserved processing.
    Keywords: Vitrification, Sperm, Mouse, Epididym
  • Mr Jafari *, S. Golmohammadi, F. Ghasvan Page 9
    Background and Objective
    ‎Cannabinoids have a dose-related antinociceptive effect in animals and humans through Cannabinoid receptors (CB1,CB2). Several ‎studies have suggested that CB2 receptors are not expressed in the CNS but others suggest that there are a few, although significant, receptors in that area. To date no studies have been done on the antinociceptive effect of central administration of a CB2 agonist. In this study the central and peripheral analgesic effect of JWH133 (a CB2 agonist) was examined.‎
    Materials and Methods
    Male mice were used in this study. The antinociceptive effects of intracerebroventricular (i.c.v.) administration of JWH133 ‎using formalin test was studied in stereotaxed mice after one week of ‎surgery and the insertion of a stainless steel cannula in the left cerebroventricle. To study peripheral effects of JWH133, the drug was administered intraperitoneally (i.p.).
    Results
    The i.c.v injection of JWH133 had no effect but i.p. injection of the drug had analgesic effects.
    Conclusion
    The present results may suggest that there are no any effective analgesic CB2 receptors in the CNS.
    Keywords: Analgesia (Antinociception), JWH133, CB2, Formalin test
  • H. Moodi *, A. Akbari, F. Ghiasi, Hr Mahmoudzadeh, Z. Heidari, H. Rashidi Page 15
    Background & objeative: Among the most common problems in patients with diabetes mellitus is the faulty healing of foot ulcer wounds which leads to foot or leg amputations. Many attempts were done to treat diabetic foot ulcers. This study evaluated the effect of vacuum-compression therapy (VCT) on healing diabetic foot ulcers.
    Materials and Methods
    A single-blinded, randomized clinical trial was conducted in Zahedan in 2006. Twenty-two patients with diabetic foot ulcer limbs were used for this study through simple non-probability sampling. Patients were randomly assigned to either an experimental group or a control group. The surface area of the foot ulcer was measured stereologically based on Cavalieri’s Principle after 3 weeks and before any intervention. The point counting method was chosen to measure the surface area. In addition to the conventional therapy, the experimental group was also treated with vacuum-compression therapy produced by Vasotrain (VCT). The control group received conventional therapy only, which included debridement, systemic antibiotics, wound cleaning with normal-saline, and daily dressings. Independent-samples t-test and paired t-test allowed for comparisons between the pretreatment and post treatment test results between groups and within groups, respectively.
    Results
    The mean of foot ulcer surface area decreased from 48.05±10.3 mm2 to 34.6±4.4 mm2 in experimental group (P<0.01) and also from 59.9±14.4 mm2 to 56.8±13.8 mm2 in the control group (P<0.01). The surface area of the foot ulcer in the experimental group and control group decreased by 28.4 percents and 6 percents respectively (P<0.05). After the treatment a significant decline in the surface area of the foot ulcer was observed within the experimental group in comparison to the control group (P<0.01).
    Conclusion
    Vacuum-compression therapy enhances diabetic foot ulcer healing when used in conjunction with appropriate wound care. It is recommended that patients with diabetic foot ulcer and non-healing wounds achieve wound healing and limb preservation by using a vacuum-compression therapy.
    Keywords: Cavalier's Principle, VCT, Diabetic Foot Ulcer, Stereology, Ulcer Area, Vasotrain
  • M. Nasiri *, M. Jabbarpour, M. Aminbakhsh, O. Omrani, F. Hashemi, M. Heidarzade Page 23
    Background and Objective
    Down syndrome is one of the most common chromosome aneuploidies causing mental retardation which occurs in approximately 1/230 pregnancies. It is usually caused by the presence of an extra chromosome 21. The aim of this study was to evaluate the simple PCR based DNA diagnostic method and also to determine the parental origin of the extra chromosome 21 in trisomal Down syndrome.
    Materials and Methods
    To determine the polymorphism rates of chromosome 21 microsatellite markers, 50 people from Eastern Azarbayjan were randomly selected and studied for the microsatellites. The results were statistically analyzed. Thirty affected Down syndrome patients, diagnosed by specialists were referred to the lab for further molecular analysis. After genetic counseling and getting consent, blood samples were obtained. Seven pairs of chromosome 21 microsatellite markers were amplified using PCR in all the samples.
    Results
    Five highly polymorphic microsatellite markers were selected from a total seven markers, studied in 50 normal people. Out of 30 Down syndrome’s patients, trisomal 21 was diagnosed in 21 families (70%). In which non-disjunction errors were determined to be of maternal origin in 86% and of paternal origin in 9% of the cases. The mean maternal and parental age was 33/3 and 36/2, respectively.
    Conclusion
    The three microsatellite markers, D21S1910, D21S1411 & D21S11 could diagnose a high percentage of trisomal 21 in Down syndrome’ patients. The parental origin of an extra copy of chromosome 21 could be exactly determined.
    Keywords: Down Syndrome, Microsatellite Markers, East, Azarbayjan Population, Parental Origin of Chromosome
  • Sa Kazemi *, Ar Zomorrodi, Sofiani, A. Esmaeil Zadeh, A. Shykhi, Sn Mousavinasab Page 32
    Background and Objective
    Rotavirus is the most important viral cause of diarrhea and dehydration, and is one of 10 important pathogens in hospitalized patients. In developed countries, the identification of rotavirus in stool is a routine diagnostic method in diarrhea to reduce the need for antibiotics.
    Materials and Methods
    This study is a descriptive and analytical study and it consists of 400 samples. The cases were tested for rotavirus using ELISA and the collected data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The prevalence of rotavirus with acute diarrhea was 32% and the most prevalent cases were among children of 6-24 months. The most associated symptoms were fever and vomiting. Rotavirus was common in autumn and non-rotavirus in summer which were significant(P =0.005).
    Conclusion
    It is recommended to physicians, in acute diarrhea, to pay more attention to rotavirus in children aged 6-24 months and for the stools to be examined and analyzed.
    Keywords: Rotavirus, Gastroenteritis, Diarrhea, Zanjan
  • H. Khosravi *, M. Amini, S. Haghighi, D. Ghodsi, A. Kosravi, M. Kalateh Jari Page 39
    Neuroleptic Malignant Syndrome (NMS) is a rare but potentially fatal problem induced by the consumption of antipsychotic drugs, especially traditional drugs which are more common in youngsters and males. This paper describes the first reported case of a clinical presentation of NMS (induced by the consumption of Risperidone) in an old woman, who was suffering from psychotic processes. Due to psychotic depression and with differential diagnosis of schizoaffective, the woman had been prescribed a low and medium dosage of Risperidone, but she suddenly and unexpectedly developed clinical NMS. Despite special treatments and services, she passed away after 14 days. In spite of rare universal reports regarding the development of NMS induced by the consumption of Risperidone, so far no occurrence of NMS in aged women has been reported.
    Keywords: Neuroleptic, Malignant, Risperidon, aged women
  • H. Ebrahimi *, M. Nikravesh, Sf Oskouie, F. Ahmadi Page 45
    Background and Objective
    Studies have reported a relationship between serum ferritin and some components of insulin resistance, as well as an increased risk for type 2 diabetes. There fore, it is probable for the dietary content of iron to have an influence on the development of diabetes. In this study, the iron intake in first degree relatives of type2 diabetic patients with normal or impaired glucose tolerance was investigated.
    Materials and Methods
    Based on the results of OGTT, 210 first degree relatives of type 2 diabetic patients were divided into 2 groups with normal and impaired (diabetic, IGT) glucose tolerance. Using a 3-day food questionnaire, the daily intake of energy, red meat, fish and poultry meat, magnesium, iron, zinc and chromium was calculated and compared between the 2 groups.
    Results
    The mean age and BMI were 48.9 ± 5.2 years and 43.7 ± 6.7 years (P=0.373) and 29.3 ± 0.7 kg/m2 and 28.7 ± 0.8 kg/m2 (P=0.654) in impaired and normal groups, respectively. Iron intake was significantly higher in impaired group in comparison with normal subjects. (P=0.015), however, no significant differences were observed between the two groups concerning the intake of other nutrients.
    Conclusion
    Keeping the role of other risk factors in mind, the higher iron intake observed among subjects of the impaired group shows a probable relationship between an increased intake of iron and a higher risk in developing type2 diabetes.
    Keywords: Iron Intake_Type 2 Diabetes_Risk Factor
  • Sh Ghorayshi *, M. Shabani Page 57
    Background and Objective
    Factors such as improved medical technology, resource allocation, increasing costs, the rights of individuals and the changing roles of nurses can result in ethical conflicts that demand the ability of nurses to recognize moral dilemmas and conflicts and to make appropriate ethical decisions. The aim of this article is to explain the concept of patient or nurse harm in the context of ethical decision making in patients care.
    Materials and Methods
    This study was conducted using the Grounded Theory method. The participants were 17 Iranian nurses, who work in hospitals of universities of medical sciences. The data was gathered using semi-structured, unstructured and in-depth interviews. All interviews were transcribed verbatim and simultaneously and were coded according to the Strauss and Corbin method in open, axial and selective coding.
    Results
    Preventing harm to patients or to nurses is one of the major moral conflicts for nurses in ethical decision making. For nurses, the concept of harm is a process which consists of a prediction, a prevention and an outcome that may be harmful or non-harmful. The outcome may affect either the nurse or the patient or both. It seems that the context of ethical decision making plays a major role in moral conflicts for nurses and the outcome of this process.
    Conclusion
    Participants believed that the context of ethical decision making is a major factor in nurse’s moral conflicts and in the prevention of harm to themselves or to the patients. Therefore, it is necessary that nurses consider the context of ethical decision making in their moral decisions and resolutions to conflicts. Also, structures with agents and nursing managers must attempt to reform and improve the context especially for structural conditions so nurses could make better decisions without conflict and moral distress.
    Keywords: Ethical Decision Making, Moral Conflict, Prevention of Harm, Grounded Theory, Nursing