فهرست مطالب
Journal of Medicinal Plants
Volume:6 Issue: 21, 2007
- 74 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
- تاریخ انتشار: 1385/11/24
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحه 1گیاهان دارویی در طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها از جمله بیماری های عفونی به کار می روند. با توجه به پیدایش مقاومت دارویی در ویروس ها نیاز به بررسی داروهای ضد ویروسی را همیشه باید مد نظر قرار داد. برای پاسخ به این نیاز لازم است پژوهش هایی در مورد یافتن داروهای ضد ویروسی جدید انجام شود.هدفدر این پژوهش بیست گونه گیاهان دارویی ایران که در طب سنتی بر علیه بیماری های عفونی به کار می روند از نظر داشتن اثرات ضد ویروسی در برابر آدنو ویروس، ویروس سرخک، روتا ویروس، اکو ویروس 11 و HSV-1 بررسی شدند.روش بررسیعصاره آبی گیاهان مورد نظر تهیه گردید و آستانه توکسیسیته آنها روی دودمان های سلولی Vero، Hep-II، BSC-1 و RD با روش جذب رنگ قرمز خنثی و مشاهده میکروسکوپی CPE تعیین گردید. اثرات ضدویروسی داروها با روش های سنجش مهار اثرات CPE و سنجش کاهش پلاک بررسی شدند.نتایجاز بین گیاهان مورد بررسی عصاره زرآوند، هلیله سیاه و ریشه کاسنی روی HSV-1 و آدنو ویروس موثر بودند. زرآوند و ریشه کاسنی به طور کامل از تکثیر HSV-1 ممانعت می کردند ولی اثر کاملی روی تکثیر آدنو ویروس نشان ندادند. هلیله سیاه اثر کمی در ممانعت از تکثیر هر دو ویروس از خود نشان داد. برای مشخص شدن مکانیسم اثر عصاره ها پژوهش های بیشتری لازم است تا از آنها داروهای موثری به دست آورد.
کلیدواژگان: گیاهان دارویی، اثرات ضد ویروسی -
صفحه 10می توان گفت استافیلوکوکوس اورئوس و پسودوموناس ائروژینوزا از مهم ترین عوامل عفونت زا برای انسان هستند. از طرفی با افزایش مقاومت باکتریایی نسبت به داروهای شیمیایی و عوارض جانبی کم داروهای گیاهی، امروزه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته اند.روش بررسیدر این تحقیق استافیلوکوکوس اورئوس و پسودوموناس ائروژینوزا در محیط های اختصاصی کشت داده شدند و از گیاه بومی Scrophularia striata غلظت عصاره آبی تهیه گردید. سپس سوسپانسیون هایی از 0.5 تا 4 مک فارلند از این باکتری ها تهیه شد. برای تعیین حساسیت در هر محیط کشت دو چاهک ایجاد شد در یک چاهک عصاره گیاهی و در چاهک دیگر شاهد مثبت (آمیکاسین و وانکومایسین) با غلظت های معین ریخته شد. پس از اندازه گیری هاله های ایجاد شده نتایج به دست آمده بررسی شد.نتایجنتایج نشان داد میانگین قطر هاله های ایجاد شده توسط Scrophularia striata بیشتر از آنتی بیوتیک های داروهای شیمیایی کنترل مثبت بود ((p<0.05 و از طرفی با افزایش غلظت عصاره از 50 میکرولیتر تا 90 میکرولیتر میانگین قطر هاله ایجاد شده توسط عصاره افزایش پیدا کرد (p<0.05). هم چنین نتایج این تحقیق نشان دادکه با افزایش تعداد باکتری قطر هاله برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس کمتر (p<0.05) ولی برای گونه ای از پسودوموناس این ارتباط معنی دار نبود.نتیجه گیریعصاره گیاه Scrophularia striata می تواند به عنوان فرآورده ای آنتی سپتیک در درمان عفونت های خارجی جایگزین عفونت های حاصله از این دو میکروارگانیسم باشد.
کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، پودوموناس ائروژینوزا -
صفحه 19مقدمهدر این تحقیق تاثیر روغن های فرار گیاهان نعناع، زیره، ترخان، آویشن و پونه در دو غلظت (نزدیک به MIC هر روغن فرار) بر روی جمعیت باکتری استافیلوکوکوس ارئوس در پنیر سفید ایرانی بررسی شد.روش بررسیبرای این منظور تعداد 25 بسته 100 گرمی پنیر برای هر غلظت روغن فرار در نظر گرفته شد و غلظت های 0.3و 0.4 درصد روغن های فرار گیاهان نعناع، پونه، زیره و ترخان و غلظت های 0.1 و 0.2 درصد برای روغن های فرار گیاه آویشن استفاده شد، سپس به هر یک از بسته های پنیر باکتری استاف به تعداد 106 در هر گرم تلقیح شد. در کنار نمونه های مورد بررسی تعداد 25 بسته پنیر بدون روغن های فرار به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و به همان تعداد باکتری استاف در آنها تلقیح گردید. پنیرهای مورد استفاده پاستوریزه بوده و از نظر شرایط تولید یکسان بودند.
نمونه ها به همراه شاهدها در سردخانه 12 درجه سانتی گراد (دمای مناسب برای رسیدن پنیر) برای مدت یک هفته نگهداری گردید و در زمان های صفر، 24، 48، 72 و 168 ساعت از نظر تعداد باکتری تلقیح شده شمارش شدند.نتایجنتایج این بررسی نشانگر این بود که پس از گذشت 168 ساعت تعداد باکتری در گروه های شاهد افزایش یافته است ولی در گروه های تیمار روند کاهش باکتری مشاهده گردید، به طوری که روغن های فرار گیاه آویشن با بیشترین تاثیر به میزان 2 و 3 Log به ترتیب در غلظت 0.1 و 0.2 درصد نسبت به گروه شاهد موجب کاهش باکتری تلقیح شده گردید. پس از روغن های فرار آویشن، روغن های گیاهان زیره، پونه و نعناع تاثیر متوسط در کاهش باکتری از خود نشان دادند، و در نهایت کمترین اثر را بر روی باکتری تلقیح شده روغن های فرار گیاه ترخان به میزان 0.8 و 1.2 Log به ترتیب در غلظت های 0.3 و 0.4 درصد از خود نشان داد.نتیجه گیرینتایج این بررسی نشان می دهد که از گیاهان مورد بررسی نه تنها به عنوان یک طعم دهنده طبیعی بلکه به منظور نگهدارنده در پنیر و یا سایر مواد غذایی می توان استفاده کرد.
کلیدواژگان: روغن های فرار، اثر ضد میکروبی، استافیلوکوکوس ارئوس، پنیر -
صفحه 26مقدمهفوزاریوم قارچی از تیره توبرکولاریاسه 2 است که در انسان، جانوران و گیاهان باعث بیماری می شود.هدفدر این پژوهش اثر ضد قارچی عصارهای آبی، الکلی و فنلی برگ و دانه سورگوم روی دو قارچ فوزاریوم سولانی و فوزاریوم پوآ بررسی شد.روش بررسیابتدا عصاره های آبی در غلظت های 0-50 میلی گرم در لیتر آزمایش شد. از 7 غلظت مورد آزمایش، دو غلظت 10 و 40 میلی گرم در لیتر عصاره دانه روی رشد فوزاریوم پوآ اثر بازدارنده داشت.نتایجاز غلظت های مختلف عصاره الکلی، سه غلظت 20، 30 و 40 میلی گرم در لیتر اثر ضد قارچی روی فوزاریوم پوآ نشان دادند که اثر غلظت30 میلی گرم در لیتر، 2.5 برابر بیشتر از دو غلظت دیگر بود. ترکیبات فنلی با غلظت های 0، 10 و 25 میلی گرم در لیتر روی هر دو قارچ بسیار موثر بود و به طور کامل مانع از رشد هر دو قارچ شد.
کلیدواژگان: ضد قارچ، فوزاریوم پوآ، فوزاریوم سولانی، سورگوم بیکالر -
صفحه 33مقدمهدر طول تاریخ بشریت بسیاری از بیماری های عفونی با گیاهان دارویی درمان شده اند به طوری که امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه داروهای گیاهی نقش اصلی را در درمان های اولیه ایفا می کنند و در بسیاری از کشورها گیاهان به عنوان منبع منحصر به فردی در تهیه داروها محسوب می شوند.هدفتجزیه و شناسایی مواد موجود در اسانس و بررسی اثرات ضد میکروبی آن، که در صورت داشتن اثرات مطلوب بعد از بررسی های تکمیلی بتوان از آن فرم های دارویی تهیه نمود.روش بررسیگیاهPeucedanum ruthenicum M. Bieb از ناحیه کلاردشت در مرداد ماه سال 1383 بعد از زمان گل دهی و قبل از زمان میوه دهی جمع آوری شده و بعد از خشک شدن در سایه، برگ آن آسیاب و با روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. اسانس به دست آمده پس از آب گیری بر روی سولفات سدیم انیدر، با متد GC/MS و GC آنالیز شد. اثرات ضد میکروبی این اسانس بر روی چند میکروب گرم مثبت و گرم منفی (استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سرئوس، ایشریشیاکولی، سودموناس آئروجینوزا، سالمونلا تیفی) با روش های Disk-diffusion و Agar-dilution مطالعه شد.نتایجتعداد 17 ترکیب (100 درصد مواد) از اسانس گیاه شناسایی شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ترکیب اصلی شناسایی شده، تیمول (57.79 درصد) است. یافته های آزمایش آنتی باکتریال نشان دادند که این اسانس اثر ضد میکروبی خوبی روی میکروب های گرم مثبت و گرم منفی دارد.نتیجه گیریقطر هاله بازداری و میزان MIC آن در مقایسه با آنتی بیوتیک نئومایسین نتایج قابل توجهی را نشان می دهد از جمله میزان MIC آن برای باکتری های استاف اپیدرمیدیس، استاف اورئوس، ایشریشیاکولی و سالمونلا تیفی تقریبا معادل با نئومایسین است.
کلیدواژگان: چتریان، اسانس، اثرات ضد باکتریایی -
صفحه 39گیاه Allium jesdianum گیاهی است متعلق به تیره لاله که در مناطق غرب و جنوب غرب ایران به صورت وحشی می روید و در این مناطق دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است.هدفشناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گیاه A. jesdianum و بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف این گیاه.روش بررسیگیاه مذکور از ارتفاعات شهرستان خرم آباد در فرورین ماه 81 در مرحله گل دهی جمع آوری گردید و با روش Hydrodistillation مورد اسانس گیری قرار گرفت. مواد متشکله اسانس با استفاده از دستگاهGC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفت. در شناسایی تشکیل دهنده های اسانس از اندیس بازداری ترکیبات استفاده شد. در اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های آبی، اتانولی، اتری و متانولی گیاه بررسی شده، از روش حفر چاهک و اندازه گیری قطر هاله بازدارندگی رشد و همچنین آنتی بیوتیک جنتامایسین برای مقایسه اثرات ضد میکروبی استفاده شد.نتایجراندمان اسانس در این گیاه 0.1w/wدرصد بود. عمده ترین ترکیبات موجود در این اسانس عبارتند از: هگزادکانوییک اسید (19.03 درصد)، دی سولفیدمتیل – 1 – اتیل (9.25 درصد)، تری سولفید دی متیل (22.34 درصد)، فیتول (12.82 درصد)، پنتاکوسان (8.03 درصد) و کورزرن (7.62 درصد). نتایج بررسی اثرات ضد میکروبی نشان داد که اثرات بازدارندگی رشد عصاره ها به ویژه عصاره های اتانولی بیش از اسانس ها است، همچنین عصاره های آبی این گیاه تقریبا فاقد اثرات آنتی باکتریال است.نتیجه گیریشناسایی مواد متشکله اسانس گونه مورد بررسی نشان داد که اسانس این گیاه همانند اغلب گونه های جنس Allium عمدتا از ترکیبات سولفیدی تشکیل یافته است و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف این گیاه احتمالا به دلیل حضور همین ترکیبات است.
کلیدواژگان: اسانس، اثرات ضد میکروبی، Allium jesdianum، عصاره -
صفحه 45مقدمهافزایش روز افزون مقاومت آنتی بیوتیک ها و عوارض جانبی آنها و استفاده بیش از حد نگهدارنده های غذایی شیمیایی که بعضی مشکوک به سرطان زایی هستند توجه به عصاره و داروهای گیاهی و مواد ضدمیکروبی طبیعی را بیشتر نموده است. در این پژوهش اثرات آنتی باکتریال اسانس آویشن خرم آباد و الیگودرز، کنگر و برگ زعفران را بر روی تعدادی از باکتری های استاندارد گرم منفی و مثبت ارزیابی و ترکیبات شیمیایی اسانس دو گونه آویشن را تجزیه و مقایسه کردیم.مواد و روش هااسانس ها در دستگاه کلونجر Clevenger تقطیر و طی مراحلی در هگزان و PBS حل و استفاده گردیدند. ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن با دستگاه GC/MS تجزیه و شناسایی شدند. مواد با آزمایش دیسک دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MlC) بروش برات میکرودایلوشن مورد آزمایش قرار گرفته سپس حداقل غلظت کشندگی آنها (MBC) نیز معین گردید.یافته هاپانزده ترکیب در اسانس الیگودرز و بیست و هفت ترکیب در اسانس آویشن خرم آباد شناسایی شد. مهم ترین ترکیب ها تیمول و کارواکرول بودند که به ترتیب در اسانس آویشن الیگودرز 66 درصد و 7.5 درصد و در اسانس آویشن خرم آباد 10 درصد و 25 درصد بودند. اثر آنتی باکتریال در دو اسانس آویشن بر باکتری های گرم مثبت و استاف ارئوس و باسیلوس سرئوس و بر اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژنیوزا مشاهده گردید. اسانس برگ کنگر بر استاف اپیدرمیدیس و برگ زعفران بر استاف ارئوس اثر باکتریواستاتیک داشتند. با توجه به اثرات آنتی باکتریال از طرفی و بالا بودن غلظت تیمول و پایین بودن غلظت کارواکرول در اسانس آویشن الیگودرز از طرف دیگر می توان از این اسانس در هنگامی که از اثر سوزاننده و التهابی کارواکرول پرهیز می شود استفاده نمود. بنابراین می توان به کاربرد بعضی از اسانس های مورد مطالعه در صنایع دارویی بهداشتی و غذایی امیدوار بود.
کلیدواژگان: گیاهان دارویی، اسانس روغنی، آویشن، آنتی باکتریال -
صفحه 53مقدمهکاندیدیازیس عفونت اولیه یا ثانویه ای است که به طور اعم توسط کاندیداالبیکنس ایجاد می شود. سیر بالینی آن به اشکال حاد، تحت حاد یا مزمن و عفونت منحصر به دهان، گلو، پوست، واژن و... بوده و یا ممکن است به صورت سپتی سمی، اندوکاردیت و مننژیت مشاهده گردد.هدفافزایش قابل ملاحظه مقاومت ذاتی یا اکتسابی گونه های کاندیدا نسبت به ترکیبات ضد قارچی لزوم استفاده از ترکیبات جایگزین به ویژه از میان گیاهان دارویی را اجتناب ناپذیر ساخته است. تاثیر عصاره های آبی و تام متانولی گیاهان آویشن و مرزنجوش بر روی ایزوله های کاندیدا آلبیکنس حساس و مقاوم به فلوکونازول هدف این بررسی بوده است.
بحث ونتایجنتایج حاصل از ارزیابی حساسیت 33 ایزوله کاندیدا البیکنس به فلوکونازول به روش دیسک دیفیوژن نشان داد که 78 درصد ایزوله ها نسبت به دارو حساس، 12.1 درصد ایزوله ها حساسیت وابسته به دوز و 9.9 درصد ایزوله ها نسبت به دارو مقاوم بودند. بررسی تاثیر عصاره تام متانولی و عصاره آبی، دو گیاه دارویی آویشن و مرزنجوش بر روی ایزوله های کاندیدا البیکنس حساس و مقاوم فلوکونازول به روش رقیق سازی در محیط مایع در شرایط آزمایشگاه نشان داد که اسانس و عصاره از هر دو نوع گیاه قادر به مهار رشد ایزوله های حساس به فلوکونازول قارچ از طریق وابسته به غلظت بودند، که از این میان عصاره تام متانولی آویشن بیشترین اثر ضدقارچی را داشت (محدوده 125 – 0.49 میلی گرم در میلی لیتر). و پس از آن به ترتیب اسانس مرزنجوش و عصاره آبی آویشن و مرزنجوش در رده های بعدی قرار داشتند.
در حالی که تنها عصاره تام متانولی آویشن توانایی مهار رشد ایزوله های مقاوم به فلوکونازول را داشت. بنابراین بین مقاومت قارچ به دارو و مقاومت آن به اثرات ضد قارچی این دو گیاه دارویی ارتباط مستقیمی وجود دارد و احتمال می رود اسانس و عصاره این دو گیاه با مکانیسمی مشابه داروی فلوکونازول رشد قارچ را مهار کنند. بنابراین جایگزینی داروهای ضد قارچی واجد آثار جانبی شدید با ترکیبات دارویی طبیعی توصیه می گردد.
کلیدواژگان: کاندیدا البیکنس، حساسیت و مقاومت به فلوکونازول، آویشن، مرزنجوش، اثرات ضد قارچی
-
Page 1BackgroundMedicinal plants have been traditionally used for different kinds of ailments including infectious diseases. There is an increasing need for substances with antiviral activity since the treatment of viral infections with the available antiviral drugs often leads to the problem of viral resistance. There is a need to search for new and more effective antiviral agents.Objectivetherefore in the present study 20 plants with ethno-medical background from different families were screened for antiviral activity against HSV-1, Adenovirus type 5, Echovirus type 11, Measles virus and Rotavirus.MethodsDifferent parts of the plants collected from Iran were extracted with aqueous solvents to obtain crude extracts. These extracts were screened for their cytotoxicity against Vero, BSC-1, Hep-II and RD cell lines by assays micro-culture neutral red dye absorption and microscopically follow up for CPE. Antiviral properties of the plant extracts were determined by cytopathic effect inhibition assay and plaque reduction assay.ResultsThree plants extract; Aristolochia maurorum, Terminalia chebula Retz. and Cichorium intybus L. exhibited significant antiviral activity against HSV-1 and adenovirus type 5 at a concentration non toxic to the cell lines used. The extracts of Aristolochia maurorum and Cichorium intybus L. showed great anti viral activity against HSV-1 and partial activity against adenovirus at higher concentrations.ConclusionSome of the medicinal plants have shown antiviral activity. Further research is needed to elucidate the active constituents of these plants which may be useful in the development of new and effective antiviral agents.Keywords: Medicinal Plants, Antiviral activity
-
Page 10BackgroundThe pathogen of the positive gram Staphylococcus aureus and the negative gram Pseudomonas aeroginosa are the most important infectious factors for human. Since the bacterial resistance to the chemical medicines has increased and the plant medicines are of less side effects, nowadays the medical plants have been the focus of attention.ObjectiveIn this research, the Staphyloccus aureus and pseudomonas aeroginosa have been isolated. The pathogen of staphylococcus positive gram bacterium and pseudomonas aeroginosa negative gram after being isolated, they were incubated in a special condition.ResultsAn extract obtained from a native plant called Scropholaria striata. Then some incubation conditions were prepared *from 15 to 4 mac suspensions of these bacteria. To determine the sensitivity, two micro well were made in each incubation condition. In one of the micro well the plant extract and in the other one the positive control 2 i.e. Amikacin and vancomycin were poured, of course with the different densities. After measuring the circle made out of it, the results were studied. They showed that the average of the circle diameters made by scropholoria striate was more than that made by chemical medicines with positive control (p<0.05). Increasing the density of the extract from 50 microlitre to 90 microlitre, the average of the circle diameters increased (p<0.05).The achieved results showed that more number of the bactera in each incubation condition, the less the diameter of staphylococcus aureus circle (p<0.05), but for a genus of pseudomonas the result was not the same.ConclusionThe final results of the research showed that the plant extract of Scropholaria striata can be used as an alternative remedy of the infections coused by these two microorganisms.Keywords: Scrophularia striata, Staphylococcus auereus, Pseudomonas aeruginosa, Anti microbial effects
-
Page 19BackgroundThis study was conducted to examine the effectiveness of some plant essential oils for control of growth and survival of S. aureus in pasteurized cheese.MethodsEssential oils from Thyme (Thymus vulgaris), Tarragon (Artemisia dracunculus), caraway seed (Carum carvi), Penney royal (Mentha pulgium) and Peppermint (Mentha piperita) were extracted by Steam Distillation Method.Two concentration close to the level of MIC for each essential oils (Thyme 0.1 and 0.2%, and the others 0.3 and 0.4%) were induced in samples and 10 6 CFU/g bacteria (S. aureus) was inoculated into the samples and controls.All the samples and controls were kept at 12oC (The optimum temperature for ripening of cheese) for 168 h. Samples and controls were checked for the number of inoculated bacteria on 0, 24, 48, 72 and 168 h.ResultsThe results of this study showed that the essential oils of these plants have antimicrobial activity on S. aureus, essential oils of the Thyme showed the most and for Tarragon the least antimicrobial activity on tested bacterium.The Thyme oils caused 2 and 4 Log reduction of S. aureus to control at 0.1 and 0.2 % in cheese after 168 h. The essential oils of the Caraway seed, Penney royal and Peppermint had moderate effect on S. aureus and caused 1.5 and 2 Log reduction in the number of bacteria in the samples to controls.The Tarragon oils caused 0.8 and 1.2 Log reduction to control at 0.3 and 0.4% after 168 h.ConclusionFrom the results of this study it is concluded that essential oils of some plants may use as a natural preservative in some foods.Keywords: Essential oils, Antimicrobial effects, S. aureus, Cheese
-
Page 26BackgroundFusarium from Tuberculariacea family is listed as one capable of causing mycetomas in human, animals and plants.ObjectiveIn this investigation, antifungal activity of water, metanolic and phenolic extracta of seeds and leaves of sorghum bicolor were studied on Fusarium poae and F. solani.MethodsPrimarily, the crude water extracts at 7 concentrations of 0-50mg/l were tested.ResultsThe concentrations of 10 and 40 mg/l, showed inhibitor effects on F. poae. The methanol extracts at different concentrations were tested. 20, 30and 40 mg/l (Specially 30 mg/l) of metanolic extract showed antifungal activity agianst F. poae. The phenolic compouns (0 - 25mg/l) showed high antifungal activity on F. solani and F. poae.Keywords: Antifungal activity, Fusarium poae, F. solani, Sorghum bicolor
-
Page 33The essential oil of Peucedanum ruthenicum leaf obtained by hydro distillation and was analyzed by GC and GC/MS. Among the 17 identified constituents accounting for 100% of the total oil, the major component was Thymol (57.79%).Antimicrobial activity of the essential oil was investigated against various Gram-positive and Gram-negative bacteria. The essential oil of P. ruthenicum showed activity against Gram-positive and Gram negative bacteria.Keywords: Peucedanum ruthenicum, Umbelliferae, Essential oil, Thymol, Antibacterial
-
Page 39BackgroundAllium jesdianum Boiss. belongs to Liliaceae family, which grows widly in west and northwest of Iran and has nutritive and medicine uses in the regions.ObjectiveIdentification of chemical composition and antibacterial activity of the essential oil and different extracts of Allium jesdianum.MethodsThe aerial parts were collected in flowering stage. The essentail oil from aerial parts, which was obtained by Hydrodistillation, was subjected to GC and GC/MS. The antibacterial effects of essential oil and aqueous, methanolic and ethanolic extracts of Allium jesdianum were studied by digging hole and measuring diameter of grows inhibiting ring and Gentamicine antibiotic was used for comparison.ResultsThe yield of essential oil obtained by hydrodistillation from dried plant material was 0.1% w/w. The major components were found to be: Trisulfide dimethyl (22.34%), Hexadecanoic acid (19.03%), Phytol (12.82%), Disulfide methyl-1-(methylthio) ethyl (9.25%), Pentacosane (8.03%), Curzerene (7.62%). The study of antibacterial activity showed that the ethanolic extracts have stronger antibacterial effects compared with essential oil and other extracts.DiscussionIn conclusion, the data reported in our study showed that the sulfide compounds represented the most abundant compounds as the other Allium species. The antibacterial activity of oil and extracts of A. jesdianum can be attributed of sulfide and terpenoides compounds.Keywords: Allium jesdianum, Essential oil, Extracts, Trisulfide dimethyl, Hexadecanoic acid
-
Page 45BackgroundThere is an increasing report of bacterial resistance to antibiotics in the world. Also side effects of chemical food preservatives suspected to be carcinogenic have drawn attention towards application of herbal medicine and natural substitutions. In this study, antibacterial activities of essential oils from four medicinal plants and chemical compositions of essential oils from Thymus (T.) eriocalyx and T. persicus of Lorestan were examined.Materials And MethodsFlowers and leaves from T. persicus, T. eriocalyx, Crocus sativus and Gundelia tolurntortel L. were collected freshly. Essential oils were prepared in Clevenger apparatus and analyzed by GC/MS. Antibacterial activities were examined by disk diffusion and broth microdillution technique, using standard (ATCC) gram positive and negative bacteria and standard (Muller Hinton agar and broth or Isosensitest agar) media in order to determine Minimum Inhibitory (MIC) or Bactericidal (MBC) concentration.ResultsTwenty seven compounds in essential oils from T. Eriocalyx and fifteen in T. persicus were identified. The major compounds were Thymol and Crvacrol; which constitute %66 and % 7.5 respectively in essential oils from T. erocalyx and %10 and %25 in T. persicus. Strong antibacterial activities were observed against both gram positive and negative bacteria including S. aureous and P. aeroginosa by T. eriocalyx and T. persicus. Essential oils from T. persicus produced MIC =MBC= 10 /ml against P. aeroginosa which is significant. Essential oils of leaves from Gundela tourntorel and Crocus sativus showed antibacterial activities against some gram positive bacteria.Conclussion: Significant antibacterial activities were observed in species examined from Thymus essential oils. Given the fact that T. eriocalyx is rich in thymol but low in carvacrol, application of this oils in medicine and food preservatives would avoid inflammatory effect of carvacrol and provide good prospects for further application of this popular plant.Keywords: Antibacterial, Medicinal Plants, Essential oils
-
Page 53BackgroundIn recent years, systemic fungal infections due to Candida species have been received major consideration about inducing mortality in nosocomial patient's because of increasing in immunocompromised disorders such as AIDS and hematological disorders as well as long term use of broad spectrum antibiotics and corticosteroids.Wide range use of antifungal agents specially azole compounds in treatment of sever Candidiasis has resulted in fungal resistance in Candida species, there fore, it is necessary to use antifungal susceptibility tests before selecting a suitable drug for such above mentioned infections which can resulted in the decrease in secondary drug resistance and better manipulation of treatment protocols.ObjectiveThe present study was done with the aim of evaluating antifungal effects of a aqueous and essential oils prepared from Thymus vulgaris and Origanum vulgare against fluconazole (FLZ) susceptible and Fluconazole resistance Candida albicans strains isolated from different types of Candida using standard drug susceptibility tests.MethodsEvaluation of FLZ susceptibility of C. albicans strains by disk diffusion method showed 26 (78 %), 4 (12.1 %) and 3 (9.9 %) isolates were susceptible, dose – dependence and resistant, respectively.Aqueous and essential oils from both Thymums vulgaris and Origanum vulgare showed inhibitory effects on growth of FLZ-susceptible C. albicans isolates, where as, only essential oils from Thymus vulgaris were found to be able to inhibit growth of FLZ-resistant C. albicans isolates.Resultrs: These resultrs show that there is a direct relationship between FLZ resistance and resistance to both thymus and Origanum in C.albicans.Thus, it is seems that these two plants could inbibit C. albicans growth by a similar mechanism which occure by FLZ.ConclusionIn general, the results obtained in this study indicate that both thymus vulgaris and Origanim vulgare have potential values for growth inhibition of C. albicans in vitro.Keywords: Candida albicans, Fluconazole, resistance, Thymus vulgaris, Origanum vulgare, Antifungal effects