فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:19 Issue: 2, 2007

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:19 Issue: 2, 2007

  • 124 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/08/15
  • تعداد عناوین: 16
|
  • جهان بینی
    شهید آیت الله مرتضی مطهری صفحه 5
  • محمد اثنی عشری، هنگامه اشراف، علیرضا خلیل زاده مقدم صفحه 8
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از سیستم های چرخشی به منظور پاکسازی و شکل دهی کانال ریشه دندانها کاربرد نسبتا فراوانی پیدا کرده است. با این وجود هنوز ایمنترین و مؤثرترین روش، وسیله و دستگاه در استفاده از این فناوری مشخص نشده است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه میزان باز شدن تیغه های فایل (Distortion) و شکستگی فایل های فلکس مستر (Flexmaster) و پروفایل هنگام آماده سازی کانال با دستگاه Endo IT Control در دندان مولر انسان صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی شصت دندان مولر با درجه انحنای بین 10-30 درجه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول فایل چرخشی فلکس مستر و در گروه دوم از فایل های پروفایل استفاده گردید. کانال ها به وسیله تکنیک Crown – Down آماده سازی و اینسترومنت ها از لحاظ تورک، سرعت چرخش و مدت زمان استفاده در کانال توسط دستگاه Endo IT Control مطابق پروتکل کارخانه سازنده مورد استفاده قرار گرفتند. در نهایت موارد شکستگی و باز شدن تیغه های فایل در دو گروه توسط آزمون Log rank با هم مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بررسی نمونه ها هیچ مورد از شکستگی اینسترومنت در دو گروه دیده نشد ولی دو مورد شکستگی و باز شدن تیغه های فایل در گروه پروفایل و یک مورد در گروه فلکس مستر دیده شد که تفاوت موجود از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین ارتباطی بین دفعات استفاده از اینسترومنت و ایجاد دیستورشن مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فایل های به کار رفته هنگام استفاده از دستگاه Endo IT Control از نظر میزان شکستگی شرایط یکسانی داشته ولی از نظر دیستورشن فایل های فلکس مستر نسبت به فایل های پروفایل وضعیت بهتری داشتند.
    کلیدواژگان: درمان ریشه، Endo IT Control، پروفایل، فلکس مستر، شکستگی فایل، باز شدن تیغه
  • علیرضا دانش کاظمی، عبدالرحیم داوری، صدیقه ملکی صفحه 14
    زمینه و هدف
    با توجه به کاربرد وسیع کامپوزیت ها بررسی علل و عوامل شکست آن امری ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی میزان ریزنشت دو نوع کامپوزیت میکروفیلد و هیبرید پس از کاربرد کارباماید پراکساید 10% می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به روش تجربی و به صورت آزمایشگاهی انجام شد، در سطح باکال صد و پنجاه دندان قدامی حفرات ClV تراشیده شد. دندانها به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند و با دو نوع کامپوزیت رزین میکروفیلد (گروه های D و E) و هیبرید (گروه های B و C) ترمیم شدند. بجز گروه کنترل (A)، گروه های B و D به مدت سه هفته و گروه های C و E به مدت چهار هفته در تماس با کارباماید پراکساید 10% قرار گرفتند. نمونه ها پس از غوطه ور شدن در فوشین، شستشو و برش داده شدند و در زیر استریومیکروسکوپ میزان ریزنشت آنها بررسی و آزمونهای Kruskal-wallis و به دنبال آنMann-Whitney و Hotelling’s Trace انجام شد.
    یافته ها
    میزان ریزنشت هر دو کامپوزیت پس از قرار گرفتن در کارباماید پراکساید 10% نسبت به گروه شاهد افزایش یافت و این میزان افزایش در کامپوزیت میکروفیلد معنی دار بود. همچنین در هر دو گروه میزان ریزنشت در گروه سه هفته کمتر از گروه چهار هفته بود.
    نتیجه گیری
    پس از کاربرد کارباماید پراکساید، بهتر است ترمیمهای کامپوزیت میکروفیلد تعویض شوند.
    کلیدواژگان: کارباماید پراکساید، ریزنشت، بلیچینگ، میکروفیلد
  • سعید مرادی، هدایت گرجستانی صفحه 22
    زمینه و هدف
    کسب یک سیل مقاوم در ناحیه آپیکالی کانال بسیار مشکل است. هدف از این مطالعه ارزیابی کیفیت سیل ناحیه آپیکال با استفاده از یک عامل متصل شونده به عاج به عنوان سیلر در تکنیک پرکردگی کن گوتا پرکای منفرد بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی از 36 دندان پرمولر خارج شده فک پایین انسان با کانال های مستقیم استفاده شد. ده کانال در گروه یک با روش استاندارد آماده شده و با استفاده از سیلر Tubliseal EWT و یک کن گوتاپرکای منفرد پر شد. ده کانال در گروه دو با استفاده از Excite DSC به عنوان سیلر و یک کن گوتاپرکای منفرد پرشدند. ده کانال در گروه سه با روش Stepback آماده سازی گردید و با استفاده از سیلر Tubliseal EWT و تکنیک تراکم جانبی پرشدند. شش دندان نیز به عنوان کنترل مثبت و منفی در نظر گرفته شد، تمام نمونه ها به مدت 48 ساعت در رطوبت 100% و حرارت 37 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. از روش نفوذ رنگ برای ارزیابی نشت اپیکال استفاده گردید. گروه ها برای اختلاف در میزان نشت رنگ مقایسه شدند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون های ANOVA و Tukey HSD استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نفوذ رنگ و انحراف معیار در گروه های یک، دو و سه به ترتیب 101/2±01/5، 789/0±04/3 و 379/1±49/2 میلی متر بود. میانگین نفوذ رنگ در گروه یک به میزان معنی داری بیش از گروه دو و سه بود (0003/0=P).
    نتیجه گیری
    تکنیک تراکم جانبی و تکنیک کن گوتاپرکای منفرد و با استفاده از یک عامل متصل شونده به عاج به عنوان سیلر تقریبا توانائی سیل مشابه نشان دادند.
    کلیدواژگان: سیل آپیکال - باند عاجی، تراکم جانبی، گوتاپرکای منفرد
  • فاطمه مظهری، مریم خوردی مود، حبیب الله اسماعیلی، هدیه توتونی صفحه 29
    زمینه و هدف
    شایعترین یافته دهانی در بیماران دیابتی، بیماری های پریودنتال و تغییرات التهابی لثه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت بهداشت دهان، تعیین شیوع بیماری های پریودنتال در کودکان مبتلا به دیابت نوع یک و مقایسه آنها با کودکان سالم همگون صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مشاهده ای و مقطعی انجام شد. افراد مورد مطالعه به روش نمونه گیری آسان و به صورت دو گروه مورد و شاهد انتخاب شدند. گروه مورد شامل 68 کودک مبتلا به دیابت نوع یک در دامنه سنی 5-18 سال بود که همگی تحت پوشش مرکز تحقیقات دیابت خراسان قرار داشتند. گروه کنترل شامل 68 کودک سالم مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی مشهد بودند که در همان طیف سنی قرار داشتند. سعی شد از نظر جنس و طبقه اجتماعی نیز تا حد امکان مشابه سازی انجام گیرد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه، پرونده پزشکی و معاینه بالینی صورت گرفته است. ایندکس های OHI-S، PI و GI در هر یک از بیماران تعیین شد و در نهایت داده ها توسط آزمونهای آماری آنالیز واریانس یک طرفه، t و همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان متوسط شاخص OHI-S در گروه سالم 51/0±63/1 و در گروه مبتلا به دیابت 59/0±56/1 بود. میزان متوسط شاخص PI در گروه سالم 54/0±71/0 و در گروه مبتلا به دیابت 85/0±42/1بود. میزان متوسط شاخص GI در گروه سالم 50/0±77/0 و در گروه مبتلا به دیابت 45/0±20/1 بود.
    نتیجه گیری
    اگر چه سطح بهداشت دهان در کودکان مبتلا به دیابت نوع یک مشابه کودکان سالم بود اما شیوع ژنژویت و بیماری های پریودنتال در کودکان مبتلا به دیابت نوع یک بیش از همسالان سالم آنهاست. بنابراین می بایست برنامه هایی جهت پیشگیری از بیماری های پریودنتال در بیماران جوان دیابتی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، بهداشت دهان - بیماریهای پریودنتال
  • صدیقه عظیمی حسینی، فرشته شاهچراغی، احمد قائم مقامی، سیده ماریا شیخ الاسلامیان، پریسا موسوی آزاد کسمایی صفحه 35
    زمینه و هدف
    میکروتن و دکونکس 53 Plus دو نمونه رایج از نسل جدید ترکیبات چهارتایی آمونیوم میباشند. علی رغم تحقیقات متعدد در مورد خواص ضد عفونی کننده ها و آنتی سپتیک ها، در هیچ از کتب مرجع دندانپزشکی و بهداشتی تحقیق جامعی در مورد کارآیی کلینیکی آنها صورت نگرفته است. هدف از انجام این مطالعه بررسی کارایی کلینیکی میکروتن و دکونکس 53Plus بر روی آلودگی ابزار می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی و یک سوکور بعد از تهیه محلولهای ضد عفونی کننده و سوش های باکتریایی و قارچی براساس استاندارد AOAC (سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوک ارئوس، سالمونلاتایفی موریوم، باسیلوس سوبتیلیس، مایکوباکتریوم بوویس و تریکوفیتون منتاگروفیت) ابزار مورد نظر (سرنگ ها) به کمک سمپلر آلوده شده اند. به دنبال پاکسازی و ضد عفونی (زمان تماس براساس بروشورهای ارائه شده توسط کارخانه می باشد)، نمونه برداری، کشت و انکوباسیون انجام شد و پس از طی زمان کافی انکوباسیون بسته به نوع سوش، نتایج ثبت گردید. برای مقایسه تعداد کلنی های باکتری ها بین گروه ها از آزمون Mann – Whitney استفاده شد.
    یافته ها
    محلولهای میکروتن و دکونکس 53 Plus دارای خاصیت باکتریوسیدی علیه سودوموناس آئروژینوزا، استاف ارئوس و سالمونلاتایفی موریوم می باشند و با یکدیگر مشابه بوده و اختلاف معنی داری را با اتوکلاو نشان ندادند. محلول میکروتن بر خلاف دکونکس در برابر باسیلوس سوبتیلیس و مایکوباکتریوم بوویس تاثیر مطلوبی نداشته و در مورد این سوش ها با دکونکس و هم چنین با اتوکلاو اختلاف معنی داری را نشان داده است(001/0P<).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل از این مطالعه میکروتن در دسته ضد عفونی کننده های ضعیف و دکونکس 53 plus در دسته ضد عفونی کننده های متوسط قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: میکروتن، دکونکس 53 Plus، کارآیی کلینیکی
  • رضا پورعباس، علی محمودپور، محمدتقی چیت سازی، صفا صومی صفحه 42
    زمینه و هدف
    جرم گیری و تسطیح سطح ریشه، همواره به عنوان یکی از روش های رایج مورد استفاده در درمان بیماری های پریودنتال مطرح بوده است. لذا هدف این مطالعه مقایسه اثر سیستم پودر، هوا و آب در کاهش فلور میکروبی زیرلثه ای با قلمهای دستی و اسکیلر اولتراسونیک و همچنین بررسی کارآیی سیستم پودر، هوا و آب با کاربرد پودر و بدون کاربرد آن بود.
    روش بررسی
    در این کار آزمائی بالینی، شصت دندان تک ریشه ای از 15 بیمار پریودنتال با عمق پروب 4-6 میلی متر در ناحیه مزیال توسط یکی از روش های مکانیکی: a) استفاده از قلمهای دستی (کورت گریسی)، b) استفاده از قلمهای اولتراسونیک، c) سیستم پودر- هوا- آب بدون پودر و d) سیستم پودر، هوا و آب با کاربرد پودر، درمان گردیدند. قبل و بلافاصله بعد از درمان از پلاک زیر لثه ای ناحیه مزیال دندانها نمونه گیری پلاک به عمل آمد و کشت بی هوازی به منظور بررسی درصد کاهش (CFU) Colony Forming Units در هر یک از گروه های درمانی صورت گرفت. درصد کاهش CFU بین روش های درمانی مختلف توسط آزمون Kruskal Wallis و Mann – Whitney آنالیز گردید. مقادیر P بالاتر از 05/0 به عنوان غیرمعنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    اختلاف میانگین CFU در قبل و بعد از درمان بین گروه های مورد مطالعه معنی دار بود (001/0p<) که نشانگر کاهش میکروارگانیسم های زیرلثه ای توسط هر چهار روش مکانیکی بود و در عین حال تفاوت معنی داری در تاثیر هیچ یک از روش های مختلف مورد مطالعه بدست نیامد (22/0=P). به طور متوسط این روش ها به میزان 92% میکروارگانیسم های زیر لثه ای را کاهش دادند. همچنین در هر یک از روش های به کار گرفته شده نیز بین تعداد کلونی های قابل کشت قبل و بعد از مداخله همبستگی مثبتی وجود داشت)52/0=r).
    نتیجه گیری
    سیستم پودر، هوا و آب به خوبی قلمهای دستی و اولتراسونیک در حذف پلاک زیر لثه ای در مناطق بین دندانی تا عمق پروبینگ شش میلی متر موثر است و کاربرد پودر و یا عدم کاربرد آن در کارآیی این سیستم در حذف پلاک زیرلثه ای بی تاثیر است.
    کلیدواژگان: جرم گیری، سیستم پودر، هوا و آب، پلاک زیرلثه ای - اولتراسونیک، قلم دستی
  • مهستی سحابی، نگار همایونفر صفحه 49
    زمینه و هدف
    برای جلوگیری از شکستن لایه سمان و جدا شدن پروتز لازم است سمانی با استحکام بالا انتخاب شود. استحکام سمان تحت تاثیر نسبت پودر به مایع و نحوه مخلوط کردن است. هدف از این مطالعه ارزیابی استحکام فشاری سه نوع سمان زینک فسفات و بررسی تاثیر اندازه گیری نسبت پودر به مایع سمان به صورت چشمی، بر روی استحکام این سمان ها می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی استحکام فشاری مخلوط سه نوع سمان در دو نسبت پودر به مایع اندازه گیری و مقایسه شد. سمان های زینک فسفات مورد مطالعه از این قرار بود: سمان Hoffmann''s (Harvard GmbH)، DeTrey Zinc (Densply) و Ariadent (Asia Chemi Teb). این مطالعه دارای شش گروه و هر گروه شامل ده نمونه بود. نمونه ها مطابق با استاندارد ISO 9917 (2003) ساخته شد و به مدت 24 ساعت در آب مقطر 37 درجه سانتی گراد نگهداری گردید. سپس استحکام فشاری آنها توسط ماشین آزمایش کننده (Zwick) اندازه گیری شد. برای آنالیز آماری آزمونهای ANOVA و Tukey مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین استحکام فشاری نمونه های با نسبت کارخانه و نمونه های با نسبت مصرفی در کلینیک وجود داشت. کمترین استحکام فشاری مربوط به سمان آریادنت با نسبت مصرفی در کلینیک و بیشترین مربوط به سمان Hoffmann''s با نسبت پیشنهادی کارخانه بود.
    نتیجه گیری
    در بین نمونه ها با نسبت مصرفی در کلینیک، سمان Hoffmann''s دارای بیشترین استحکام فشاری بود. همچنین بیشترین اختلاف بین استحکام نمونه های با نسبت توصیه شده کارخانه و نسبت مصرفی در کلینیک در سمان DeTrey Zinc مشاهده شد.
    کلیدواژگان: سمان زینک فسفات، استحکام فشاری، نسبت پودر به مایع
  • مریم خروشی، مجید یگانه جو صفحه 56
    زمینه و هدف
    ترمیمهای ترکیبی آمالگام و کامپوزیت دارای مزایایی از جمله صرفه اقتصادی، زیبایی و استحکام در یک ترمیم، عدم نیاز به خارج کردن آمالگام و اعمال فشار به دندان است. اتصال مناسب دو ماده مذکور بر اطمینان انجام چنین ترمیمهایی می‎افزاید. هدف از انجام این مطالعه، بررسی استحکام اتصال برشی بین دو ماده در شرایط استفاده از رزین باند شونده Rely X-ARC و بدون آن بود.
    روش بررسی
    جهت انجام این مطالعه آزمایشگاهی، شصت عدد سیلندر آکریلی در قالبهای تفلون به ابعاد 25×33 میلی‎متر تهیه شد. در قسمت مرکزی هر سیلندر حفره مربع به ابعاد هشت میلی‎متر و عمق 5/2 میلی متر تعبیه گردید. نمونه ها به چهار گروه 15 تایی تقسیم شدند. در گروه یک پس از متراکم و برنیش کردن سطح آمالگام، قالب تفلون شیاردار دوقسمتی روی آمالگام و درون قالب تفلونی خارجی قرار گرفت و سپس رزین کامپوزیت درون فضای تفلون دای به آمالگام زیرین اضافه و کیور شد. در گروه دو بین آمالگام و کامپوزیت Single Bond و Rely X-ARC استفاده گردید. در گروه های سه و چهار پس از متراکم و برنیش کردن آمالگام، نمونه ها 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد نگهداری و سپس توسط فرز روی آنها به طور یکسان خشونت ایجاد گردید. در گروه سه بلافاصله کامپوزیت باند شد و در گروه چهار ابتدا از Single Bond و سپس Rely X-ARC استفاده و کامپوزیت باند گردید. مقدار نیروی برشی بین دو ماده توسط دستگاه DARTEC اندازه گیری و نتایج حاصله توسط آنالیز آماری ANOVA دوطرفه در سطح اعتماد 95/0 بررسی گردید. یافته ها: میانگین استحکام باند برشی برای گروه های یک تا چهار به ترتیب (77/2±) 9، (42/6±) 74/8، (35/2±) 13/6 و (43/1±) 25/8 مگاپاسکال به دست آمد. مقایسه میانگین استحکام باند برشی بین گروه ها تفاوت آماری معنی‎داری بین گروه های مورد مطالعه نشان نداد. نتیجه گیری: کاربرد Rely X-ARC در فصل مشترک آمالگام و کامپوزیت اختلاف معنی‎داری در استحکام اتصال ایجاد نکرد. در عین حال توانست سبب افزایش میانگین استحکام باند 24 ساعته شود. این افزایش از نظر آماری معنی‎دار نبود.
    کلیدواژگان: آمالگام، کامپوزیت رزین، استحکام اتصال، سمان رزینی چسبنده
  • منصور ریسمانچیان، رضا بیرنگ صفحه 62
    زمینه و هدف
    به دنبال تلاشهایی که توسط محققان ایرانی برای ساخت یک ایمپلنت دندانی انجام شد، سیستم ایمپلنت دندانی نیساستان طراحی و تولید شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان کارائی ایمپلنت پیچی نیساستان در طی یک دوره دو ساله و مقایسه آن با مطالعات انجام شده روی سایر ایمپلنت ها می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی هم گروه آینده نگر 21 بیمار با محدوده سنی 21-62 سال شامل ده مرد و 11 زن با بی دندانی در ناحیه دندانهای آسیای فک پایین انتخاب شدند، بیماران همگی از نظر سلامت عمومی سالم بودند. در مجموع 58 ایمپلنت نیساستان در ناحیه خلفی فک پایین آنها کاشته شد و پس از ترمیم و اوسئواینتگریشن 64 واحد پروتز ثابت به صورت بریج روی ایمپلنت ها قرار گرفت. بیماران در زمان بارگذاری ایمپلنت ها، یک سال و دو سال بعد مورد ارزیابی کلینیکی و رادیوگرافیک قرار گرفتند معیارهای بقا و موفقیت ایمپلنت نظیر، عمق شیار لثه، تحلیل استخوان کرستال، شاخص پلاک، شاخص خونریزی نیز ثبت شد. اطلاعات بدست آمده از طریق نرم افزار SPSS با آزمونهای آنالیز واریانس برای داده های تکراری، Paired test، Friedman و Wilcoxon مورد تجربه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان موفقیت ایمپلنت ها پس از دو سال 4/94% و ثبات اباتمنت و پروتز 1/96% بود. میانگین تحلیل استخوان کرستال 08/1- 43/1 میلی متر، میانگین عمق شیار لثه 9/0±49/2- 9/0±63/2 میلی متر و شاخص پلاک در زمان بارگذاری در 5/56% نقاط و در پایان مطالعه در 5/64% نقاط صفر بود. شاخص خونریزی در زمان بارگذاری در 5/49% نقاط و در پایان مطالعه در 6/65% نقاط صفر بود. آزمونهای آماری نشان داد تغییرات شاخصهای خونریزی و تحلیل استخوان کرستال در طول مطالعه از نظر آماری معنی دار بود(001/0P<).
    نتیجه گیری
    میزان بقای ایمپلنت نیساستان و کارائی آن در حد سایر مطالعات انجام شده روی سیستم های دیگر می باشد و شاخصهای کلینیکی و رادیوگرافیک در محدوده استانداردهای تعیین شده قرار دارد، لذا می توان نتیجه گرفت ایمپلنت دندانی نیساستان در طی این مطالعه کارائی مشابه سایر انواع سیستم ها را دارد.
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، نیساستان، بررسی کلینیکی، میزان بقا، میزان کارائی
  • مهرداد برکتین، محمدرضا مالکی پور، پریا فرجام پور صفحه 68
    زمینه و هدف
    بررسی و تاثیرگذاری دو طرفه عوامل اتصال دهنده عاجی و ماده زمینه ای بر جنبه های گوناگون ترمیمهای چسبنده از جمله استحکام باند از مهمترین توجهات می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند برشی سه نوع عامل اتصال دهنده Excite،Prime & bond NT و Clearfil SE-bond در دو مقطع تاج و ریشه دندان انسان در شرایط آزمایشگاه می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی شصت دندان پرمولر سالم به دو گروه تصادفی یک و دو تقسیم شد، سطح باکال سی دندان در گروه یک جهت نمایان شدن قسمت میانی عاج در مقطع تاجی حد فاصل DEJ تا پالپ و سطح پروگزیمال سی دندان در گروه دو جهت نمایان شدن قسمت میانی عاج در مقطع ریشه ای حد فاصل CEJ تا پالپ توسط دستگاه تریمر برش داده شد. سطوح عاجی نمایان شده برای نزدیکتر شدن به شرایط تراش عاج در دهان و ایجاد لایه اسمیر با فرز الماسی فیشور و توربین در سه جهت تراش مختصری داده شد. نمونه های مانت شده در آکریل به سه گروه تصادفی ده تایی تقسیم گردید. در گروه (1-1) و (1-2) از عامل اتصال دهنده Excite بعد از اچ کردن با اسید فسفریک 35% استفاده شد. در گروه (2-1) و (2-2) از عامل Prime & bond NT بعد از اچ کردن با اسید فسفریک 35% استفاده و در گروه (3-1) و (3- 2) از SE-bond Clearfil استفاده گردید، سپس با استفاده از مولدهای پلاستیکی 5 3 میلی متر کامپوزیت 100Z به نمونه ها متصل شد و بعد از یک هفته نگهداری در آب مقطر، میزان استحکام اتصال برشی نمونه ها با سرعت یک میلی متر در دقیقه در دستگاه اینسترون بررسی گردید. از آزمون ANOVAیک طرفه و پس آزمون LSDبرای مقایسه این سه گروه در هر مقطع استفاده شد.
    یافته ها
    در مقاطع تاجی در مقایسه استحکام اتصال بین گروهی میان (1-1) (86/12) و (2-1) (96/12) میزان 967/0=P.v بود و اختلاف آماری معنی دار وجود نداشت، اما بین گروه های (1-1) و (3-1) (51/12) 001/0=P.v و بین گروه های (2-1) و (3-1) 001/0= P.vبود و اختلاف آماری معنی دار بود. در مقاطع ریشه ای در مقایسه هر سه گروه (1-2) (40/11) و (2-2) (49/6) 017/0=P.v، گروه های (1-2) و (3-2) (71/19) 0=P.v و گروه های (2-2) و (3-2) 0=P.v اختلاف آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    اتصال به عاج چه در ناحیه تاج و چه در ناحیه ریشه با کاربرد عامل اتصال دهنده خود اچ کننده استحکام اتصال بالاتری نسبت به عوامل توتال اچ داشت.
    کلیدواژگان: استحکام اتصال برشی، سیستم اتصال دهنده عاجی، توتال اچ، خود اچ کننده، لایه اسمیر
  • شیوا علوی، کاظم خسروی، زهرا محمدی صفحه 75
    زمینه و هدف
    آلودگی سطح مینا به پروتئین های بزاقی یا خون مهمترین دلیل برای شکست در چسبندگی براکت ها محسوب می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی استحکام برشی پیوند در شرایط آلودگی بزاقی در طی مراحل مختلف چسبندگی می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه با روش تجربی آزمایشگاهی انجام شد. برای چسباندن از کامپوزیت کانسایز (3M, UNITEC) و براکت های استاندارد 018/0 اینچ و برای ایجاد آلودگی از بزاق تازه انسانی استفاده شد. در تمام گروه ها آلودگی ایجاد شده خشک می شد. از نود دندان در شش گروه استفاده گردید که عبارت بودند از: 1 بدون آلودگی 2 ایجاد آلودگی پس از اچ کردن 3 ایجاد آلودگی پس از کاربرد رزین باند 4 ایجاد آلودگی پس از اچ کردن، انجام اچ مجدد 5 آلودگی پس از کاربرد رزین باند، انجام اچ مجدد 6 آلودگی پس از کاربرد رزین باند و کاربرد مجدد رزین باند. پس از چسباندن براکت ها. نمونه ها به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد و آب مقطر نگهداری شدند، سپس به میزان ششصد و پنجاه بار بین 5-55 درجه سانتی گراد ترموسایکل شدند. در نهایت استحکام برشی پیوند با دستگاه دارتک اندازه گیری گردید و داده ها با آنالیزهای واریانس یک سویه و DANCAN مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    براساس آزمونهای آماری بین تمامی گروه ها بجز گروه یک و چهار تفاوت آماری وجود نداشت(05/0P<). بیشترین استحکام برشی پیوند در گروه پنجم (6/2±6/21 مگاپاسکال) و کمترین در گروه سوم (8/2±2/7 مگاپاسکال) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که اچ کردن مجدد پس از خشک کردن آلودگی می تواند استحکام پیوندی برشی لازم در ارتودنسی را فراهم کند. یعنی نیازی به شستشوی آلودگی نمی باشد.
    کلیدواژگان: آلودگی بزاقی، استحکام برشی پیوند، مینا، براکت
  • محمد جواد مقدس، نسرین سرابی، حمیده عامری، امیر صالحی صفحه 81
    زمینه و هدف
    سایش از خصوصیات ذاتی کامپوزیت ها می باشد که ممکن است منجر به از دست رفتن ترمیم شود. پرداخت ترمیمهای کامپوزیتی یکی از علل افزایش سایش این ترمیمها به شمار می رود. با استفاده از ایندکس اکلوزلی علاوه بر بازسازی آناتومی سطح اکلوزال با صرف زمان کمتر، می توان از پرداخت سطح اکلوزال اجتناب کرد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ایندکس اکلوزالی بر مقدار سایش ترمیمهای کامپوزیتی بررسی شده و سایش دو کامپوزیت تتریک سرام و ایده آل ماکو با یکدیگر مقایسه می شوند.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی از چهل عدد دندان سالم پرمولراستفاده شد که به چهار گروه تقسیم شدند. برای دو گروه ایندکس اکلوزالی توسط آکریل شفاف تهیه گردید. پس از تهیه حفره Cl I روی تمام نمونه ها، دو گروه با ایندکس و دو گروه بدون ایندکس با کامپوزیت های ذکر شده ترمیم شد، سپس از نمونه ها قالب گیری گردید و کست گچی تهیه شد. پس از بارگذاری در دستگاه دهان مصنوعی و ایجاد سایش توسط دستگاه با مسواک، مجددا کست گچی تهیه شد. مقاطع تهیه شده از دو کست (قبل از سایش و بعد از سایش) توسط پروجکت پروفیلومتر با یکدیگر مقایسه شدند و میزان اختلاف دو سطح تحت بررسی آماری قرار گرفت. آنالیز داده ها توسط آنالیز واریانس دوعاملی و با سطح اطمینان 95% بررسی گردید.
    یافته ها
    بین میزان سایش هشت ماهه ترمیمهای انجام شده با استفاده از دو نوع رزین کامپوزیت ایده آل ماکو و تتریک سرام تفاوت معنی داری وجود نداشت (8/0=P). یافته های این مطالعه مشخص ساخت که استفاده از ایندکس اکلوزال در ترمیم با دو نوع رزین کامپوزیت استفاده شده، تاثیر معنی داری بر میزان سایش داشت. (03/0=P)
    نتیجه گیری
    استفاده از ایندکس اکلوزالی در ترمیمهای کامپوزیت خلفی باعث کاهش سایش این ترمیمها نمی شود.
    کلیدواژگان: کامپوزیت - سایش، ایندکس اکلوزالی
  • محمدحسن سالاری، عزت الله جلالیان، سمیرا سلیمانی صفحه 86
    زمینه و هدف
    در بازسازی دندانهایی که تحت درمان ریشه قرار گرفته اند پست ها فشارهای اکلوزالی را به ریشه منتقل می کنند که نتیجه آن کاهش مقاومت دندان در برابر شکستگی می باشد. یکی از روش هایی که برای افزایش مقاومت دندانها در برابر فشارهای اکلوزالی به کار می رود استفاده از اثر فرول می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر فرول بر روی مقاومت به شکست دندانهایی که با پست و کورهای باند شونده ترمیم شده اند، می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش تجربی و به صورت آزمایشگاهی بر روی سی دندان سانترال فک بالا با ابعاد مشابه بر روی نمونه ها انجام گرفت. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه دارای فرول و بدون فرول تقسیم شدند. ابتدا درمان ریشه بر روی نمونه ها انجام گرفت. سپس فضای پست در داخل کانال ها آماده شد. تراش فرول به طول دو میلی متر و عرض یک میلی متر بر روی دندانهای گروه فرول دار انجام گرفت. پست ها داخل کانال قرار گرفتند و کور کامپوزیتی و کوپینگ فلزی بر روی نمونه ها ساخته شد. در نهایت نمونه ها زیر دستگاه Instron برده شد و تحت نیروهای فشاری قرار گرفتند. داده های به دست آمده براساس آزمونهای t و Kolmogorov-Smirnov آنالیز شدند.
    یافته ها
    مقاومت به شکست دو گروه فرول دار و بدون فرول از نظر آماری با یکدیگر اختلاف معنی دار داشت (001/0P<). میانگین آستانه شکست در گروه فرول دار 6/85 ± 584 نیوتن و در گروه بدون فرول 5/52 ± 8/194 نیوتن به دست آمد. در گروه فرول دار میانگین آستانه شکست نسبت به گروه بدون فرول 389 نیوتن بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    فرول مقاومت شکست دندانهایی را که با پست و کورهای باند شونده ترمیم شده اند را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: فرول، مقاومت به شکست، پست و کورهای باند شونده
  • زهرا عطایی، مهدی انصاری، امین آیت الهی موسوی، احمد میرزایی صفحه 91
    زمینه و هدف
    گرایش به طب سنتی در سالهای اخیر و تلاش جهت تهیه دهان شویه مناسب ضدقارچ سبب گردید تا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های گیاهان، دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار، برروی قارچ کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان شویه نیستاتین انجام گیرد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه استاندارد و ایزوله بومی قارج کاندیدا آلبیکانس به عنوان پاتوژن شایع دهانی و عصاره گیاهان دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار مورد بررسی قرار گرفتند. سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس با PTCC 5027 از مرکز کلکسیون قارچها و باکتری های صنعتی و عفونی ایران خریداری شد و عصاره گیاهان مذکور پس از خریداری گیاهان و شناسایی آنها توسط آزمایشگاه جهاد دانشگاهی، تهیه گردید. تعداد ده نمونه ایزوله بومی نیز از مخاط کام یا باکال بیماران مراجعه کننده به یکی از درمانگاه های سطح شهر تهیه شد. جهت انجام آزمایشات سوسپانسیون 5/0 مک فارلند هر کدام از سوش های استاندارد بومی تهیه گردید، سپس این سوسپانسیون با دو روش چاهک و آزمایش لوله ای مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه داده ها با آنالیز ANOVA یک سویه و رگرسیون لجستیکی بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که عصاره گیاهان زردچوبه، اوکالیپتوس، افسنطین، دارچین، مریم گلی، نعناع، پیاز، همیشه بهار همگی دارای اثر ضد قارچی می باشند که این خاصیت در چهار گیاه اول قویتر و قابل توجه می باشد.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که نتایج مطالعه حاضر نشان داد گیاهان زردچوبه، اکالیپتوس، افسنطین، دارچین دارای اثر ضدقارچ قابل قبولی نسبت به استاندارد نیستاتین می باشند لذا جهت تهیه دهان شویه مناسب ضدقارچ از گیاهان مذکور و تکمیل مطالعه حاضر انجام آزمایشهای تخصصی و بررسی های بالینی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: دارچین، زردچوبه، اوکالیپتوس، مریم گلی، افسنطین، همیشه بهار، پیاز، نعناع، نیستاتین، کاندیدا
  • محمد صادق احمد آخوندی، اعظم خورشیدیان صفحه 98
    زمینه و هدف
    از میان روش های مختلف درمانی برای بیماران Cl III اسکلتال، پروترکشن ارتوپدیک فک بالا، روش موثری برای کودکان زیر سنین بلوغ معرفی شده است. افزایش عرض فک به طور معمول در بیماران Cl III نیاز می باشد، ولی گروهی از بیماران مشکل تنگی عرضی فک بالا ندارند، هدف از این مطالعه بررسی تغییرات سفالومتریک، متعاقب درمان Face mask (FM) بدون افزایش فک بالادر بیماران Cl III در دوره دندانی شیری و دائمی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت قبل و بعد و به گونه Case Series انجام شده است، ده بیمار Cl III که توسط آنالیز McNamara و Stainer دارای نقص رشدی فک بالا بودند انتخاب شدند و از آنها رادیوگرافی لترال سفالومتری تهیه شد. برای کلیه بیماران، تنها درمان Face mask به کار برده شد. در پایان درمان مجددا از کلیه افراد رادیوگرافی سفالومتری تهیه گردید. شاخصهای سفالومتری اندازه گیری و آنالیز انجام شد. تغییرات اندازه و موقعیت فک بالا و پایین و تغییرات بافت نرم و تغییرات دندانی در طول دوره درمانی با استفاده از آزمون Paired sample t بررسی شد.
    یافته ها
    افزایش اورجت به میزان 3/2 میلی متر، کاهش 5/3 درجه زاویه n.Sn.Pog و در نتیجه اصلاح پروفایل بیمار، اصلاح روابط مولرها در جهت ایجاد رابطه Cl II، افزایش 8/2 و 3/2 میلی متری فاصله IS.A و 1 to NA و در نتیجه پروترود شدن دندان سانترال فک بالا از نتایج درمان بود که به صورت قابل ملاحظه ای معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج توجیه کننده تاثیر مثبت استفاده از فیس ماسک بدون کاربرد افزایش عرض فک، در بهبود وضعیت قدامی خلفی فک بالا در بیماران Cl III در دوره دندانی مختلط می باشد.
    کلیدواژگان: مال اکلوژن Cl III - فیس ماسک - تغییرات فک بالا، دوره دندانی شیری و دائمی، تغییرات سفالومتریک
|
  • Ali Reza Danesh Kazemi *, Abdolrahim Davari, Sedigheh Maleki Page 14
    Background And Aim
    Composite resin restorations are widely used in dentistry. Therefore, it is important to identify possible causes of failures in this regard. The purpose of this study was to investigate the microleakage of two microfiled and hybrid resin composites following the use of 10% carbamide peroxide.
    Materials And Methods
    In this experimental study, Class V cavities were prepared on the buccal surfaces of 150 human anterior teeth. These teeth were randomly divided into six groups and filled with two microfilled (D-E) and hybrid resin composites (B-C). The groups B and D were kept in contact with 10% carbamide peroxide for three weeks. Likewise, groups C and E were kept in contact with the same solution for four weeks. The specimens were rinsed and sectioned after being emmersed in 0.5% buffered fushin, and the microleakage was evaluated under stereomicroscope. Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests as well as Hotteling trace were used to determine the significant differences between the groups.
    Results
    In comparison with the control group, composite microleakage was observed in all groups after emerging the samples in 10% carbamide peroxide. Microleakage was lower in the three-week group, when compared with the four-week one. However, the difference was statistically significant in the microfilled group.
    Conclusion
    The microfilled composite restorations should be changed after using carbamide peroxide.
  • Saeed Moradi *, Hedayat Gorjestani Page 22
    Background And Aim
    The purpose of this study was to evaluate the epical sealing quality by using a dentin bonding agent as a root canal sealer with the single cone gutta-percha obturation technique.
    Materials And Methods
    36 single rooted human mandibular premolars with straight canals were collected. Ten canals in group 1 were prepared with standard technique and were obturated with Tubliseal EWT and a single cone of gutta-percha. Ten canals in group 2 were prepared and obturated with the same techniques. Ten canals in group 3 were prepared with step back technique and were obturated with Tubliseal EWT and lateral condensation technique. The remaining six teeth were selected as negative and positive controls. All the specimens were allowed to set for 48 hours in 100% humidity at 37oC. Dye penetration technique was used to evaluate the apical seal quality. The groups were compared for differences in the amount of dye leakage.
    Results
    The mean and standard deviation of dye penetration were 5.01±2.101, 3.04±0.789, 2.49±1.379 mm in groups 1, 2 and 3 respectively. It was shown that average dye penetration in group 1 was significantly more than groups 2 and 3.
    Conclusion
    The lateral condensation technique as well as single cone technique with a dentin bonding agent as a sealer yielded almost similar sealing abilities without any significant differences in the amount of dye leakage.
  • Fatemeh Mazhari *, Maryam Khordi Mood, Habibollah Esmaeili, Hedye Tootooni Page 29
    Background And Aim
    The inflammatory changes in gingiva as well as periodontal diseases are the most common oral conditions found in diabetic patients. The objective of the present investigation was to compare the oral health and periodontal disease status in diabetic and non diabetic children and adolescents.
    Materials And Methods
    Cases were composed of 68 registered diabetic individuals aged 5-18 years old. The control group was composed of 68 non-diabetic sex and age-matched persons, who were among the out-patient visitors of Mashhad School of Dentistry. A questionnaire was used to collect information from medical records and clinical examinations. The statistical analysis was conducted in order to assess OHI-S, PI and GI indices in each patient.
    Results
    The mean OHI-S was 1.56±0.59 and 1.63±0.51 in diabetic and non-diabetic children respectively. The mean PI was 1.42±0.85 in diabetic and 0.71±0.54 in non-diabetic children. The mean GI was 1.20±0.45 and 0.77± 0.50 in diabetic and non-diabetic children respectively.
    Conclusion
    Although there was no significant difference between the two groups regarding their oral hygiene status, diabetic children had higher frequencies of periodontal diseases and gingivitis compared to sex and age-matched non-diabetic controls. Therefore, it is necessary to design and promote periodontal disease prevention programs for young diabetic patients.
  • Mansoor Rismanchian *, Reza Birang Page 35
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the quality and effectiveness of Nisastan screw type implants over a two year follow-up period.
    Materials And Methods
    21 patients including 10 male and 11 female with the age range of 21-62 years old with anadontia in the posterior regions of their mandibles were selected to participate in this study. Total of 58 Nisastan implants were used in the lower jaws. After elapse of the osteointegration period, 64 units of fixed partial prosthesis were placed on these implants. Patients were evaluated clinically and radiographically at the loading time, one year and two years later. The survival rate and success indices like pocket depth, plaque index, bleeding index and crestal bone resorption were recorded.
    Results
    The success rates of implants were 94.4% and stability of the abutments and prosthesis were 96.1% after two years. The mean crestal bone loss was 1.08-1.43 mm. The plaque index in 56.5% of areas was zero at the loading time while 64.5% of areas were zero at the end of study. The bleeding index in the 49.5% and 65.65% of areas was zero at those times respectively.
    Conclusion
    The Nisastan Implants showed acceptable performance during the two year period of study.
  • Reza Pourabbas *, Ali Mahmoudpour, Mohammad Taghi Chitsazi, Safa Somi Page 42
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the efficacy of air-polishing devices (APDs) with hand instruments and ultrasonic scalers when used for interdental subgingival plaque removal. Likewise, the effectiveness of APD with and without abrasive powder was evaluated.
    Materials And Methods
    A total of sixty single-rooted teeth were treated in fifteen periodontal patients with 4-6mm mesial probing depth (PD). The selected procedures were hand instruments (Gracey curettes), ultra sonic scalar, APD without powder and APD with powder. Before and immediately after the treatment procedures, subgingival plaque samples were collected from the mesial aspects of these teeth. The anaerobe cultivation method was utilized to assess the mean reduction of total colony forming units (CFU) immediately after treatment.
    Results
    Subgingival microorganisms were significantly reduced in all methods. The mean CFU differences between before and after treatments were significant (P<0.001) for all procedures. However, no significant difference was observed in the effectiveness of various methods. On average, all methods were able to reduce subgingival microorganisms by 92%. There was also a positive correlation between the colony counts before and after treatments (r= 0.52).
    Conclusion
    Using APD is as effective as hand instruments and ultrasonic scalers for interdental subgingival plaque removal in cases with up to 6mm probing depth. The use of abrasive powder does not enhance the effectiveness of APD in subgingival plaque removal.
  • Mahasti Sahabi *, Negar Homayunfar Page 49
    Background And Aim
    This study was conducted to evaluate the compressive strength of 3 brands of Zinc Phosphate Cements determining the influences of eye estimated (rough measurement) of powder/liquid ratios on the compressive strengths of these cements.
    Materials And Methods
    The three tested Zinc phosphate cements were Hoffmann's [Harvard Dental GmbH], DeTrey Zinc [Densply] and Ariadent [Asia Cherri Teb]. The specimens were divided into 6 groups, each one containing 10 samples. These samples were prepared according to ISO 9917 (2003) and stored in distilled water at the temperature of 37 ºC for 24 hours. The compressive strengths of samples were measured with the Zwick testing machine. The ANOVA and Tukey statistical tests were used to identify the significant differences between these groups.
    Results
    There were significant differences between compressive strengths of cements prepared with manufacturer suggested mixing ratios and clinically used (eye estimated) ratios. The least compressive strength was recorded for Ariadent samples with clinical mixing ratio and the highest was recorded for Hoffmann's samples with manufacturer’s suggested ratio.
    Conclusion
    In clinically used ratios, Hoffmann's cement had the highest compressive strength. The differences between the strengths of manufacturer suggested mixing ratios and clinically used ones were the most in DeTrey Zinc cement.
  • Maryam Khoroushi *, Majid Yeganehjo Page 56
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the shear bond strength (SBS) of composite/amalgam restorations when adhesive resin cement was used.
    Materials And Methods
    60 Acrylic cylinders were prepared using special Teflon molds. A square-shaped cavity was made at the center of each cylinder. The samples were divided into four groups (n=15). After amalgam condensation and burnishing in the first group, a two parts Teflon die with a cylindrical hole at the center was placed on the amalgam surface. These holes were filled with composite-resin. Single bond and Rely X-ARC were applied on amalgam surfaces respectively, prior to curing the composite-resins in the second group. In groups 3 and 4, the prepared amalgam samples were kept in 37◦C for 24 hours. Then they were identically roughened using burs. In group 3, composite was bonded immediately and in group 4, first single bond, and then Rely-X ARC were applied before curing the composite. The SBS was determined by DARTEC testing machine.
    Results
    The mean SBS for the study groups were 9±2.77, 8.74±6.42, 6.13±2.35 and 8.25±1.43 respectively. The maximum value was related to group 1 and the minimum value belonged to group 3. However, there were no significant differences between the study groups.
    Conclusion
    Application of Rely X-ARC in amalgam/composite interface did not cause any significant difference.
  • Mansoor Rismanchian *, Reza Birang Page 62
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the quality and effectiveness of Nisastan screw type implants over a two year follow-up period.
    Materials And Methods
    21 patients including 10 male and 11 female with the age range of 21-62 years old with anadontia in the posterior regions of their mandibles were selected to participate in this study. Total of 58 Nisastan implants were used in the lower jaws. After elapse of the osteointegration period, 64 units of fixed partial prosthesis were placed on these implants. Patients were evaluated clinically and radiographically at the loading time, one year and two years later. The survival rate and success indices like pocket depth, plaque index, bleeding index and crestal bone resorption were recorded.
    Results
    The success rates of implants were 94.4% and stability of the abutments and prosthesis were 96.1% after two years. The mean crestal bone loss was 1.08-1.43 mm. The plaque index in 56.5% of areas was zero at the loading time while 64.5% of areas were zero at the end of study. The bleeding index in the 49.5% and 65.65% of areas was zero at those times respectively.
    Conclusion
    The Nisastan Implants showed acceptable performance during the two year period of study.
  • Mehrdad Barakatin *, Mohammad Reza Malekypour, Paria Farjampour Page 68
    Background And Aim
    The purpose of this study was to compare the shear bond strength of three bonding agents known as Excite, Prime & bond NT and Clearfil SE Bond.
    Materials And Methods
    Sixty premolar teeth were randomly divided into two groups. The buccal surfaces of 30 teeth in group 1 were cut by trimmer to expose the dentin in the coronal portion and those of the teeth in group 2 were cut to expose the dentin in the root portion. Mounted samples in acryl resin were randomly divided into three groups. The Excite bonding agent was used in groups (1-1) and (2-1); Prime & bond NT in groups (1-2) and (2-2) and finally the Clearfil SE Bond in groups (1-3) and (2-3). Then, composite Z100 was used to restore all cavities.
    Results
    In coronal sections and in comparison between groups (1-1) & (1-2) there was no significant statistical difference. In radicular sections there was significant difference between (2-1) & (2-2) groups, (2-1) & (2-3) groups and (2-3) & (2-2) groups.
    Conclusion
    Attachment to dentin either in coronal or in radicular sections had more bond strength when we use self etch bonding agent compared to total etch bonding agent. Also the type of bonding agent affects the bond strength in the root, but has little effect in the crown. Bonding agent with ethanol solvent has a greater effect than bonding agent with acetone agent.
  • Mohammad Gavad Moghadas, Nasrin Sarabi, Hamideh Ameri *, Amir Salehi Page 81
    Background And Aim
    The polishing and finishing procedures may cause topographical changes and introduce subsurface micro-cracks in dental composite restorations. The effect of Occlusal Index on the amount of wear in the posterior composite restorations was evaluated. Likewise, a comparison was made between the wear rates of Tetric Ceram and Ideal Makoo composite resin products.
    Materials And Methods
    A total of 40 premolars were collected and randomly divided into four groups. Occlusal Indices were prepared with a transparent acrylic resin (Duralay). Class I cavities were prepared in all specimens. In two groups, teeth were restored with Occlusal Index. However, the restorations were completed without any Occlusal Index in the other two groups. Wear on the surfaces of these restorations were made by an oral cavity simulator and a tooth-brush machine. The vertical sections of the “pre-wear “and “post-wear “replicas were compared with a Projector Profilometer and the differences between the two sections were analyzed using two way ANOVA test at α=0.5.
    Results
    The results showed that the mean-wear in index groups was higher. The findings did not show any significant difference between the wear rates of the two materials used in this experimental evaluation.
    Conclusion
    The uses of occlusal index dose not decrease the wear of posterior composite restorations.
  • Mohammad Hasan Salari, Ezatolah Jalalian *, Samira Soleimani Page 86
    Background And Aim
    A dowel in an endodontically treated tooth could transfer occlusal forces intraradicularly which may increase the vertical root fracture susceptibility. Ferrule is one of the methods by which tooth structure can be reinforced.
    Materials And Methods
    Thirty freshly extracted central incisors were endodontically treated. The teeth were randomly divided into two groups. Those in the control group were treated using prefabricated post and composite core (with no ferrule), and the teeth in test group were treated with similar prefabricated posts and cores while having two mm ferrule height. All teeth were restored with full metal crowns. The specimens were mounted on a universal testing machine and a compressive load was applied to the long axis of the teeth until fracture occurred.
    Results
    There was a significant difference between the ferrule and non-ferrule groups (P<0.000). The mean for ferrule group was 584N, while this value was 194N in non-ferrule group.
    Conclusion
    The ferrule effect increases the fracture resistance of endodontically treated teeth that are restored with bonded post and cores.
  • Zahra Atai *, Mehdi Ansari, Amin Mousavi, Ahmad Mirzaei Page 91
    Background And Aim
    The study aim was to evaluate antifungal effects of Artemisia absinthium, Eucalyptus spp, Allium cepa, Cinnamomum zelanicum, Curcuma longa, Salvia officinalis, Mentha Piperita, and Calendula officinalis mouthwashes.
    Materials And Methods
    Standard species of Candida albicans by the PTCC number 5027 was prepared from Pathogenic and Industrial bacteria and fungi collection center of Iran. Ten wild species were also prepared from the palatal mucus or buccal mucus of patients submitted to one of the clinics in Kerman. Extracts from the plants were made using percolation method with hydro alcoholic solvent followed by evaporation of the organic solvent under vacuum and then drying in a 50 oC oven. Then 0.5 McFarland suspensions from all fungi species were prepared. These suspensions were used by both small well and tube methods.
    Results
    All the extracts had antifungal activity against Candida albicans. However, this property in the first four plant-extracts was more powerful than the others.
    Conclusion
    According to the results of this study, the extracts of Curcuma longa, Eucalyptus spp, Artemisia absinthium, Cinnamomum zelanicum had considerable antifungal effects.
  • Mohammad Sadegh A. Akhoundi *, Azam Khorshidian Page 98
    Background And Aim
    Among different treatment options for patients with Class III malocclusion, orthopedic protraction of maxilla can be a beneficial treatment procedure during the mixed dentition period. The aim of this study was to evaluate the cephalometric changes of Class III patients in the mixed dentition period following face mask therapy without any maxillary expansion.
    Materials And Methods
    This study was conducted to compare the pre and post treatment conditions of 10 children in mixed dentition period that had class III malocclusion and maxillary deficiency according to the Steiner and Mc Namara's analyses. These patients were treated with protraction face mask without any maxillary expansion. The cephalometric changes of maxilla, mandible, soft tissue and dental relationships during treatment were recorded and analyzed using Paired sample T test.
    Results
    Significant changes were found in several variables (P<0.05). The mean improvement in overjet was 2.3 mm, the N.Sn.Pog angle decreased 3.5 degrees and the soft tissue profile was improved greatly. A Class I molar relationship was also achieved. The IS.A and 1toNA distances increased 2.8 and 2.3 mm respectively, resulting from anterior movement of maxillary incisors.
    Conclusion
    Face mask therapy without maxillary expansion is able to improve the horizontal position of maxilla in Class III malocclusion during the mixed dentition period.