فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال نهم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1386)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال نهم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1386)

  • 106 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/02/25
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مهدی مهدی زاده، آرزو نهاوندی، بتول عبادی، تابنده شریعتی، معصومه ثقه الاسلام صفحات 5-13
    زمینه و هدف
    نیتریک اکساید مولکول کوچک ناپایداری است که دربسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک بدن نقش دارد. قشر پره فرونتال مغز نقش بسیار مهمی در شخصیت و وضعیت روحی دارد و بعد از تولد به تکامل خود ادامه داده و تحت تاثیر عوامل محیطی و جسمی نظیر استرس قرار می گیرد. در این تحقیق اثر نیتریک اکساید روی کورتکس پره فرونتال مغز موش صحرایی متاثر از استرس مورد بررسی قرار گرفت تا تاثیر هم زمان استرس و نیتریک اکساید روی تکامل پس از تولد کورتکس پره فرونتال موش صحرایی مشخص گردد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به وزن 80 تا 100 گرم انجام شد. 48 موش به دو گروه 24 تایی تحت استرس و فاقد استرس تقسیم بندی شدند. هر گروه 24 تایی به 4 گروه 6تایی تقسیم شدند. به هر گروه 6 تایی به مدت 30 روز (یک ماه) به ترتیب ماده L-arginine 200 میلی گرم بر کیلوگرم حل شده در 2سی سی نرمال سالین و L-NAME 20 میلی گرم بر کیلوگرم حل شده در 2سی سی نرمال سالین به صورت داخل صفاقی و (mg/g25) 7-nitroinazole به صورت زیرجلدی تزریق شد. پس از یک ماه مغز موش ها خارج گردید و به دو قسمت شامل نیمه قدامی برای بررسی بافت شناسی و نیمه خلفی برای تعیین میزان نیتریک اکساید تقسیم شد. بررسی های بافت شناسی با تهیه مقاطع سریال 10 میکرونی و رنگ آمیزی (H&E) انجام شد. برای تعیین میزان نیتریک اکساید، نمونه ها هموژنیزه و با محلول Solch مخلوط شده و به وسیله روش اسپکتوفتومتری با طول موج 540 نانومتر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که ضخامت کورتکس پره فرونتال و تعداد سلول های بتز و میزان تولید نیتریک اکساید به نحو معنی داری در موش های صحرایی تحت استرس دریافت کننده L-NAME و 7-nitroindazole در مقایسه با گروه فاقد استرس کاهش یافته است. به نحوی که این دو ماده سبب تشدید آسیب ناشی از استرس می گردند و برعکس L-arginine با تولید نیتریک اکساید بیشتر سبب کاهش آسیب ناشی از استرس می گردد.
    نتیجه گیری : استرس از نوع بی حرکتی سبب آسیب به کورتکس پره فرونتال شده و مهار کننده های سنتز نیتریک اکساید سبب تشدید آن و پیش ساز نیتریک اکساید سبب کاهش این آسیب می شود و از طرفی در موش های بدون استرس L-arginine L-NAME، و 7-nitroindazole همگی باعث آسیب کورتکس پره فرونتال خواهند شد.
    کلیدواژگان: نیتریک اکساید، استرس بی حرکتی، کورتکس پره فرونتال - ان نیترو ال آرژینین متیل استر
  • داوود فرزین، نازنین منصوری، طاهره یزدانی، پونه ابراهیمی، مهران ضرغامی، پریا آذری، سیدحمزه حسینی صفحات 14-19
    زمینه و هدف
    مس و روی عناصر نورواکتیوی هستند که می توانند در طول فعالیت نورونی، در سیناپس ها آزاد شوند. این دو عنصر در نوروپاتولوژی بیماری آلزایمر، desease Menkes، بیماری ویلسون، desease Pick، سکته و تشنج نقش دارند. غلظت های خونی مس و روی در بافت ها، انعکاسی از حالت های مختلف فیزیولوژیک و پاتولوژیک است. منظور از مطالعه حاضر، بررسی سطوح پلاسمایی مس (Cu) و روی (Zn) در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و مقایسه نسبت های پلاسمایی مس به روی آنها با گروه شاهد بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد شاهدی روی 40 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی و 50 داوطلب سالم که بت صورت تصادفی وارد مطالعه شدند، در مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. معیارهای خروج از مطالعه شامل بیماری های روانی دیگر، حاملگی، بیماری های اندوکرین، اتوایمیون، کبدی، کلیوی و همچنین مصرف داروهای تاثیرگذار بر متابولیسم مس و روی مانند داروهای ضدتشنج، کنتراسپتیو و گلوکوکورتیکوئید بود. نمونه های خونی به صورت ناشتا در ساعات 7 الی 9 صبح گرفته شد و غلظت پلاسمایی مس و روی آنها با استفاده از یک دستگاه جذب اتمی (Perkin Elmer GmbH) مورد سنجش واقع شد. آزمون تی دوطرفه برای تجزیه تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و خطای معیار غلظت پلاسمایی مس در گروه مورد و شاهد به ترتیب 28±145 و 3±65 میکروگرم در دسی لیتر تعیین شد (05/0P<). میانگین و خطای معیار غلظت پلاسمایی روی در گروه مورد و شاهد به ترتیب 2±67 و 4±81 میکروگرم در دسی لیتر تعیین گردید (05/0P<). نسبت میانگین مس به روی در گروه شاهد 04/0±87/0 و در گروه مورد 38/0±07/2 بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده نقش مس و روی در پاتوفیزیولوژی بیماری اسکیزوفرنیا می باشد. علاوه بر این، ارزیابی نسبت مس به روی پلاسما می تواند به عنوان یک شاخص در بیماری اسکیزوفرنیا سودمند باشد.
    کلیدواژگان: جذب اتمی - مس - روی، اسکیزوفرنیا
  • افسانه تابنده، الهام کاشانی صفحات 20-24
    زمینه و هدف
    نمایه توده بدنی مادر و میزان افزایش وزن دوران بارداری نقش مهمی در نتیجه بارداری دارد. در مطالعات مختلف ارتباط بین شاخص توده بدنی اولیه و افزایش وزن دوران بارداری مادر با عوارض نوزادی مانند وزن پائین تولد، نوزاد نارس و عوارض مادری مانند پره اکلامپسی مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط میان نمایه توده بدنی و وزن گیری طول بارداری با عوارض مادری و جنینی در بیماران بستری شده در مرکز آموزشی - درمانی دزیانی گرگان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی مقطعی که طی یک سال در مرکز آموزشی - درمانی دزیانی گرگان انجام شد، 350 زن باردار وارد مطالعه شدند. متغیرهایی مانند سن مادر، شاخص توده بدنی در ابتدای بارداری، افزایش وزن دوران بارداری و عوارض مادری-جنینی (پره اکلامپسی، پارگی زودرس کیسه آب، زایمان زودرس، ماکروزومی) در فرم ثبت اطلاعات درج شد. داده ها پس از کدبندی به وسیله نرم افزار آماری SPSS وارد رایانه شده و برای تعیین ارتباط بین داده ها از آزمون کای اسکوئر استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان افزایش وزن کمتر از حد طبیعی در BMI کمتر و مساوی kg/m28/19 و بیشترین میزان افزایش وزن بیش از حد طبیعی در BMI بیشتر از kg/m229 مشاهده شد. وقوع زایمان زودرس با BMI مادر ارتباط آماری معناداری داشت (05/0P<)، اما ارتباطی بین افزایش وزن طی دوران بارداری و زایمان زودرس دیده نشد. میزان وقوع پارگی زودرس کیسه آب و وزن هنگام تولد نوزادان با BMI مادر و نیز افزایش وزن دوران بارداری ارتباط معناداری نشان داد (05/0P<). میزان وقوع پره اکلامپسی با BMI اولیه مادر ارتباط معناداری نشان نداد، اما با افزایش وزن دوران بارداری به طور معناداری ارتباط داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    غیرطبیعی بودن شاخص توده بدنی مادر در ابتدای بارداری و میزان وزن گیری در دوران بارداری می توانند منجر به عوارضی در مادر و جنین گردند. وزن گیری بیش از حد و کمتر از حد استاندارد، با توجه به شاخص توده بدنی اولیه مادر، هر دو می توانند یک بارداری طبیعی را عارضه دار نمایند.
    کلیدواژگان: نمایه توده بدنی، نتیجه بارداری، عوارض مادری، جنینی، افزایش وزن دوران بارداری
  • مریم پاکروان، میرفرهاد قلعه بندی، کاوه علوی، عزیزه افخم ابراهیمی صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    شیوع مادام العمر اسکیزوفرنی در ایالات متحده 1 تا 5/1درصد برآورد شده است و مطالعات مختلف نشان داده که بین 8/7 تا 6/46درصد این افراد دچار علایم وسواسی اجباری هستند. تفاوت در این آمار تا حدی به روش های ارزیابی و درمان های انجام شده بستگی دارد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی این اختلال در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی بستری انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی 96 بیمار (56 مرد و 40 زن) دچار اسکیزوفرنی (براساس معیار تشخیصی DSM-IV) که در بیمارستان روانپزشکی ایران بستری بودند، براساس نمونه گیری در دسترس انتخاب و به وسیله مصاحبه بالینی استاندارد (SCID) از لحاظ ابتلا به اختلال وسواسی اجباری بررسی شدند.
    یافته ها
    دامنه سنی این بیماران 17 تا 73 سال و میانگین سنی آنان 6/12±1/35 بود. اکثریت بیماران (5/88درصد) مبتلا به نوع پارانوئید اسکیزوفرنی بودند. براساس مصاحبه بالینی 47 نفر (49درصد) دچار علایم وسواسی - اجباری بودند. متوسط سن شروع اسکیزوفرنی در کل بیماران 8/8±7/24 و متوسط سن شروع وسواس در افراد مبتلا 7/6±2/20 بود. در 17درصد افراد دو اختلال هم زمان ایجاد شده بود و در 8/20درصد اسکیزوفرنی زودتر تظاهر یافته بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ما، نزدیک به نیمی از بیماران اسکیزوفرنیک بررسی شده دچار اختلال وسواسی-اجباری نیز بودند که همراهی قابل توجهی را نشان می دهد. با این حال براساس مطالعه حاضر نمی توان روابط علیتی را بین دو اختلال مشخص نمود.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی - اجباری - اسکیزوفرنیا، مصاحبه بالینی
  • مهناز طالبی، محمدحسن نعیمی طبیعی صفحات 31-35
    زمینه و هدف
    استاتوس اپی لپتیکوس یا صرع پایدار وضعیتی اورژانس برای نورولوژیست ها و پزشکان بخش مراقبت های ویژه است. زیرا ناشی از عوامل تهدیدکننده موضعی یا ژنرالیزه مغزی بوده و با مرگ و میر بالایی همراه است. هدف این مطالعه تعیین علت صرع پایدار، علت مرگ و تعیین تاثیر عوارض جانبی بر مرگ و میر آن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 176 بیماری که به علت صرع پایدار طی 15 سال (83-1369) در ICU اعصاب بیمارستان امام خمینی تبریز بستری بودند، بررسی شدند. از بین آنها مواردی که فوت کرده بودند، استخراج و برای هر کدام پرسشنامه های مخصوص تکمیل و از نظر سن، جنس، علت، نوع تشنج، طول مدت و عوارض تاثیرگذار بر مرگ و میر صرع پایدار بررسی شدند. مقادیر به دست آمده با استفاده از نرم افزارspss-12 و روش های آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه میزان مرگ 2/35درصد بود. در جنس مونث، صرع پایدار بیش از یک ساعت، در نوع تونیک- کلونیک و در گروه سنی بالای 60 سال بیشترین بود. عدم مصرف و یا مصرف ناکافی داروهای ضدصرع شایع ترین علت اپی لپسی (26درصد) و پنومونی آسپیراتیو شایع ترین عارضه تاثیرگذار بر مورتالیته (48درصد) بود. 26درصد از موارد مورتالیته سابقه تشنج و 4درصد سابقه قبلی استاتوس اپی لپتیکوس (SE) را داشتند. شایع ترین عارضه تاثیرگذار بر مرگ زودهنگام بیماران، عفونت های ریوی بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، میزان مرگ بیشتر از سایر مطالعات بود که به دلیل عدم مراجعه به موقع بیماران به مراکز درمانی و آشنایی ناکافی کارکنان با نحوه برخورد صحیح با این بیماری می باشد. عدم مصرف و یا مصرف ناکافی داروهای ضدصرع شایع ترین علت اپی لپسی است.
    کلیدواژگان: صرع مداوم، صرع تونیک، کلونیک، تشنج
  • ناهید عاقبتی، عیسی محمدی، زهرا پوراسمعیل صفحات 36-42
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به سرطان، به طور معمول دامنه ای از علایم درد و انواع متفاوت ناراحتی های جسمی و روانی را تجربه می کنند. یکی از وظایف درمانگران و مراقبین این دسته از بیماران کنترل عوارض آنها است. هدف این مطالعه به کارگیری و ارزشیابی تاثیر لمس درمانی بر کاهش میزان درد زنان مبتلا به سرطان بستری در بیمارستان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی، با سه گروه آزمون، پلاسبو و شاهد انجام گرفت. برای هر گروه 30 بیمار زن مبتلا به انواع متفاوت سرطان که در بیمارستان امام خمینی بستری شده بودند، انتخاب و به طور تصادفی در گروه های مطالعه قرار گرفتند. به طوری که خصوصیات نمونه ها در سه گروه با هم یکسان گردید. پنج جلسه 25-20 دقیقه ای لمس درمانی برای گروه آزمون و پنج جلسه 10 دقیقه ای اجرای صوری لمس درمانی بدون تبادل انرژی برای گروه پلاسبو انجام شد. برای گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نمی شد. داده ها از طریق پرسشنامه مشخصات فردی و ابزار سنجش بصری درد (10-0) جمع آوری گردید. شدت درد قبل و بعد از مداخله در هر جلسه اندازه گیری شد. داده ها از طریق نرم افزار SPSS-11.5 و با استفاده از آزمون های پارامتری کای دو و آنالیز واریانس و توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    توزیع بیماران شرکت کننده در سه گروه از نظر مشخصات فردی با هم اختلاف معنی داری نداشتند. میانگین های شدت درد در گروه های آزمون، پلاسبو و شاهد قبل از مداخله به ترتیب 8/3، 1/4 و 16/4 بود و بعد از مداخله 8/0، 4/2 و 06/4 به دست آمد. آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر ویلکز لامبدا اختلاف معنی داری را بین سه گروه از نظر میانگین شدت درد در طی مراحل مداخله نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، با توجه به غیردارویی بودن، بی ضرر بودن و غیرتهاجمی بودن لمس درمانی، این روش به عنوان روشی موثر برای کاهش درد بیماران زن سرطانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرطان - درد، لمس درمانی
  • عبدالرحمان چرکزی، قربان محمد کوچکی، محمدتقی بادله، شهربانو گزی، زلیخا اکرامی، فوزیه بخشا صفحات 43-48
    زمینه و هدف
    فشارخون بالا یکی از مهم ترین عوامل خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی و شایع ترین عامل بروز نارسایی قلبی و سکته مغزی در بسیاری از کشورها و شایع ترین عامل نارسایی کلیوی است. این مطالعه با هدف ارزشیابی تاثیر آموزش از طریق الگوی اعتقاد بهداشتی بر دانش، نگرش و عملکرد کادر پرستاری شهر گنبدکاووس درباره بیماری پرفشاری خون صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی روی 136 نفر از کادر پرستاری شهر گنبد در سال 1384 که به صورت تصادفی طبقه ای از میان 370 کارکنان شاغل انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه و چک لیست مشاهده بود. در ابتدا میزان دانش، نگرش و عملکرد افراد مورد مطالعه به وسیله این ابزار مورد بررسی قرار گرفت. سپس نیازهای آموزشی آنان مشخص و برنامه ای آموزشی بر مبنای الگوی اعتقاد بهداشتی طراحی، تدوین و اجرا گردید. سه ماه پس از اجرای برنامه آموزش میزان دانش، نگرش و عملکرد نمونه های مورد مطالعه از طریق همان پرسشنامه و چک لیست، تعیین و با یافته های به دست آمده از مرحله اولیه (pre-test) مقایسه گردید. برای دستیابی به میزان تاثیرآموزش از آزمون های آماری ویلکاکسون، تی مستقل، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات دانش، منافع درک شده، موانع درک شده، تهدید درک شده، نگرش (مجموع اجزاء مدل اعتقاد بهداشتی) و عملکرد قبل از آموزش به ترتیب برابر با 68/9، 76/23، 63/25، 82/22، 99/71 و 55/4 بود که بعد از آموزش همه آنها افزایش نشان داده و به ترتیب به 66/16، 06/26، 94/28، 98/24، 08/80 و83/4 رسید. نتایج نشان داد که آموزش کادر پرستاری ازطریق الگوی اعتقاد بهداشتی سبب ارتقاء دانش و تغییر نگرش و همچنین سبب بهبود عملکرد آنان می شود (05/0P<). بین متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، سابقه کاری و زمینه خانوادگی مثبت با میزان دانش، نگرش و عملکرد ارتباط معنی دار مشاهده نشد. ولی بین متغیرهای رده شغلی، میزان تحصیلات و بخش کاری با دانش قبل از آموزش و عملکرد قبل از آموزش و همچنین بین متغیر واحد سازمانی با نگرش قبل از آموزش ارتباط معنی دار مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دهنده ضرورت آموزش دوره ای کادر پرستاری در خصوص پرفشاری خون با استفاده از یک مدل آموزشی مناسب و برنامه ریزی شده می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش - دانش - نگرش - عملکرد، مدل اعتقادبهداشتی، پرفشاری خون، کادرپرستاری
  • علی عباسی، صدیقه فیاضی، فرزانه احمدی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 49-54
    زمینه و هدف
    تنگی نفس و خستگی در نارسایی قلبی، باعث اختلال قابل توجهی در کیفیت زندگی و توانایی عملکردی این بیماران می گردد. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر برنامه ورزشی پیاده روی خانگی بر کیفیت زندگی و توانایی عملکردی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 60 بیمار بستری مبتلا به نارسایی قلبی کلاس II و III در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی سال 1384، با روش جورکردن در دو گروه آزمون (30=n) و کنترل (30=n) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، چک لیست کیفیت زندگی مینه سوتا و فرم زمان بندی شده برنامه ورزشی بود. برنامه ورزشی پیاده روی در این بیماران سه بار در هفته و تا هشت هفته انجام گرفت. در ابتدا و انتهای مداخله نیز چک لیست کیفیت زندگی مینه سوتا برای تعیین کیفیت زندگی در اختیار بیماران دو گروه قرار گرفت. همچنین تست پیاده روی 6 دقیقه ای نیز به منظور تعیین توانایی عملکردی بیماران در ابتدا و انتهای مداخله در دو گروه انجام گرفت. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    اختلاف قابل توجهی میان میانگین مسافت طی شده در MWT 6 در ابتدا و انتهای مداخله در بیماران گروه آزمون وجود داشت (86/373 متر در ابتدای مداخله تا 30/412 متر در انتهای مداخله، 05/0P<). این تفاوت در بیماران گروه کنترل معنی دار نبود (79/376 متر در ابتدای مداخله تا 63/377 متر در انتهای مداخله). اختلاف قابل توجهی میان نمرات کیفیت زندگی، در ابتدا و انتهای مداخله در گروه آزمون وجود داشت (32/52 در ابتدای مداخله تا 80/43 در انتهای مداخله). این تفاوت در گروه کنترل معنی دار نبود (32/52 در ابتدای مداخله تا 80/43 در انتهای مداخله). همچنین بین مدت زمان ورزش هفته های اول، چهارم و هشتم تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که فعالیت های ورزشی پیاده روی می تواند به عنوان یک روش درمانی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به کار رود، زیرا باعث کیفیت زندگی و نیز توانایی عملکردی و ظرفیت ورزشی بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، کیفیت زندگی، توانایی عملکردی و تمرینات ورزشی
  • تینا دادگر، عزت الله قائمی، مسعود بازوری، مهدی آسمار، معصومه مازندرانی، اختر سیفی، هومان بیات صفحات 55-62
    زمینه و هدف
    عفونت های ایجاد شده به وسیله استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین و اگزاسیلین عمدتا با منشاء بیمارستانی هستند که در بسیاری از کشورهای جهان در حال افزایش است. به همین دلیل محققان نیز تلاش های زیادی برای یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزین مناسب این آنتی بیوتیک ها انجام داده اند. این مطالعه نیز به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره الکلی 20 گونه از گیاهان دارویی استان گلستان علیه سویه های بالینی و استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق عصاره گیری اکالیپتوس، نعناء، رزماری، آویشن باغی، گل راعی، سیاه دانه، درخت پیرو، گزنه، سیر، زرشک، کلزا، افسنطین، بابونه، زیره سبز، پنبه، اسپند، گل مخروطی ارغوانی، درمنه، گز و انار به روش پرکولاسیون و استخراج حلال نیز به کمک پمپ خلا انجام شد. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاهان علیه سویه های MRSA و MSSA به روش انتشار در آگار و به کمک دیسک انجام شد. هر آزمون سه بار تکرار گردید و میانگین قطر هاله عدم رشد روی محیط مولرهینتون آگار اندازه گیری و ثبت و خاصیت ضدباکتریایی عصاره ها با هم مقایسه گردید. سپس با استفاده از روش microdilution Broth حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) گیاهانی که بهترین اثر را در روش دیسک – دیفیوژن داشتند، تعیین شد.
    یافته ها
    از بین 20 گیاه مورد بررسی عصاره اتانولی 8 گیاه اوکالیپتوس، اسپند، درمنه، سیاه دانه، زرشک، گل راعی، انار و گز در روش دیسک – دیفیوژن بهترین اثر آنتی استافیلوکوکی را با توجه به قطر هاله عدم رشد نشان دادند، به طوری که حداکثر میانگین قطر هاله عدم رشد آنها 4/22 میلی متر ارزیابی شد. کمترین مقدار MIC این گیاهان mg/ml 01/0 مربوط به گیاه انار بود. همچنین قطر هاله عدم رشد گیاهان مورد بررسی در اکثر موارد روی سویه های مقاوم به متی سیلین بیش از سویه های حساس بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که گیاهان درمنه، زرشک، اوکالیپتوس، اسپند و گل راعی، سیاه دانه، انار و گز دارای بیشترین اثرات ضدباکتریایی سویه های MSSA و MRSA می باشند. البته کاربرد بالینی این گیاهان نیازمند مطالعات بیشتر و وسیع تری می باشد.
    کلیدواژگان: اثرضدباکتریایی، گیاهان دارویی، عصاره اتانولی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • ندا مهرداد، مهوش صلصالی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    استفاده از تحقیقات در فعالیت های پرستاری مراقبتی با کیفیت و هزینه اثربخش را ایجاد، پیامد مراقبتی را ارتقاء می دهد و اعتبار حرفه ای پرستاران را موجب می گردد. علی رغم افزایش در کمیت و کیفیت تحقیقات پرستاری استفاده از یافته های تحقیق در عملکرد پرستاران ناچیز است. یکی از موانع انجام تحقیق در ایران به کارگیری نتایج تحقیق است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل تسهیل کننده و بازدارنده استفاده از یافته های تحقیق در عملکرد بالینی از نظر پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی بود. پرسشنامه مورد استفاده به دو بخش تقسیم گردید. بخش اول نمایی از اطلاعات علمی و حرفه ای پاسخ دهندگان را جویا شد و بخش دوم برگرفته از مقیاس موانع فانک بود. یک سوال باز پاسخ عوامل تسهیل کننده به کارگیری نتایج تحقیق در عملکرد بالینی را مورد بررسی قرار داد. برای کسب اعتبار پرسشنامه از روایی صوری و محتوا با نظر محققین پرستاری استفاده گردید.
    یافته ها : حاصل تحلیل عاملی چهار عامل شناسایی و تحت عناوین محدودیت های سازمان، کیفیت تحقیق، ارزش ها، مهارت و آگاهی پرستار و ارائه نتایج تحقیق نام گذاری شد. مانع «عدم آگاهی کافی پرستاران از روش تحقیق» تحت بارگذاری هیچ یک از عوامل قرار نگرفت. سه مانع اول «نداشتن وقت کافی برای پرستاران برای مطالعه تحقیقات انجام شده، نبودن تسهیلات کافی به منظور به کارگیری یافته های تحقیق و به عمل در آوردن آن، احساس عدم اختیار برای تغییر در روش های مراقبتی بیماران» گزارش شد. همه پاسخ دهندگان تسهیل کننده هایی را برای افزایش استفاده از تحقیق پیشنهاد نمودند که مهم ترین آنها منابع انسانی، عوامل سازمانی و فردی بود.
    نتیجه گیری : یافته برجسته این مطالعه اهمیتی بود که شرکت کنندگان به حمایت سازمان در استفاده از نتایج تحقیق می دادند. توجه به سه مانع اول بازتابی از عملکرد سنتی سازمان است. لازم است سازمان ها به پرستار اختیار و استقلال تغییر در روش های مراقبتی و درمانی بیماران را بدهند و تسهیلاتی را فراهم آورند که وی قادر باشد در جهت تغییر روش های مراقبتی براساس شواهد قدم بردارد.
    کلیدواژگان: تحقیق، به کارگیری نتایج تحقیق، موانع و تسهیلات، پرستار
  • محمد مهدی سلطان دلال، حمیدرضا محمدی، عقیل دستباز، سعید واحدی، مریم صلصالی، مهشید آراسته، تاج الملوک کفاشی، حمیده نوروزبابایی، کبری نمدی صفحات 73-78
    زمینه و هدف
    افزودنی های مواد غذایی یک واژه کلی برای ترکیباتی است که به منظور دوام یا بهتر نمودن ظاهر غذا، ترکیب، طعم و ارزش غذایی به مواد غذایی اضافه می شود. رنگ ها نیز جزو این دسته از مواد بوده که برای افزایش جذابیت مواد غذایی به آنها افزوده می شوند. رنگ ها می توانند عوارضی شبیه آسم، کهیر هایپراکتیویتی در کودکان، تضعیف سیستم ایمنی، واکنش های آنافیلاکتیک ویا حتی اثرات سرطان زایی داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت نوع رنگ های مصرفی در شیرینی های تولیدی جنوب شهر تهران بود.
    روش بررسی
    تعداد 191 نمونه شیرینی خشک از مناطق جنوبی شهر تهران در سال 1385 به صورت تصادفی نمونه برداری مورد آنالیز نوع رنگ قرارگرفتند. نمونه ها ابتدا توسط اسیدکلریدریک استخراج رنگ گردیده و پس از تخلیص با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک T.L.C (Thin Layer Chromatography) به وسیله پیپت های آماده، مورد آنالیز قرار گرفتند. نمونه ها با توجه به Rf مورد شناسایی قرارگرفتند.
    یافته ها
    2/93 درصد از کل نمونه ها حاوی رنگ بودند. از میان کل نمونه های رنگی،42 نمونه (22درصد) حاوی رنگ مصنوعی غیرمجاز خوراکی، 96 نمونه (3/50درصد) حاوی رنگ مصنوعی مجازخوراکی برای تولیدکننده های صنعتی و 40 نمونه (21درصد) حاوی رنگ طبیعی بود. رنگ سانست یلو (Sunset yellow) بیشترین مورد مصرف در میان رنگ های مورد استفاده در شیرینی های بررسی شده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه و مصرف زیاد رنگ های مصنوعی، افزایش آگاهی صنف قنادان برای کاهش مصرف این گونه رنگ ها در شیرینی و سایر فرآورده های قنادی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: رنگ، شیرینی خشک - کروماتوگرافی، جنوب تهران
  • آذر کبیرزاده، عالیه زمانی کیاسری، ابراهیم باقریان فرح آبادی، بنیامین محسنی ساروی، اقدس کبیرزاده، احمد توسلی اشرفی صفحات 79-82
    زمینه و هدف
    سوختگی مشکل سلامت عمومی و یک آسیب جهانی در جوامع صنعتی و در حال توسعه می باشد که در انواع شدید منجر به فوت می شود. لذا مطالعه عوامل سوختگی، نتایج درمان، میزان مرگ و میر و آنالیز آن در هر جامعه برای دستیابی به راهکارهای پیشگیری ضروری می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 2160 بیماری که در طی سال های 1383-1381 با تشخیص سوختگی به مرکز آموزشی - درمانی زارع شهرستان ساری مراجعه نموده بودند، انجام شد. متغیرها شامل میانگین و دامنه سنی، درجه و درصد سوختگی، محل سکونت بیمار، جنس، عامل خارجی منجر به سوختگی (آب جوش، آتش، اسیدها و انفجار)، میانگین مدت اقامت و اعمال جراحی انجام شده، بود.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که متوفیان ناشی از سوختگی 506 نفر (4/23 درصد) بودند. محل اقامت بیماران به ترتیب اولویت اول استان مازندران 7 /41درصد، استان گلستان 4 /41درصد و استان گیلان 2 /10درصد بود. سوختگی درجه 2 و3 بالاترین فراوانی (8/91درصد) و از نظر درصد سوختگی بیشترین فراوانی 7/31درصد مربوط به سوختگی 90 درصد و بالاتر بود. بیشترین عامل خارجی منجر به سوختگی (9/57درصد) مواد سوختی شامل نفت، بنزین و گازوئیل بود. درصد سوختگی تاثیر چندانی در میزان مرگ و میر گروه سنی 50 سال و بالاتر نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه تاکید بر شیوع سوختگی در رده های سنی و جنسی خاص دارد. برای تاسیس بیمارستان، به جمعیت منطقه، بعد مسافت، ویژگی مناطق و آمارهای موجود بایستی توجه شود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، علت مرگ - سوختگی، مرگ ومیر، عامل سوختگی، خودکشی
  • سیدمهران حسینی، علیرضا عسگری، حسینعلی مهرانی، علی خوش باطن صفحات 83-87
    زمینه و هدف
    سیناپتوزوم به عنوان مدلی In Vitro واجد خواص منحصر به فردی است. لذا روش کلی تهیه و کاربرد آن در مطالعه پروتئین های غشای پیش سیناپسی معرفی می گردد.
    روش بررسی
    این مطالعه با استفاده از 5 سر موش انجام و در هر آزمایش سیناپتوزوم ها از مخچه یک موش تهیه شد. تایید سلامت نمونه ها به کمک شاخص های بیوشیمیایی و مورفولوژیک و فعالیت فیزیولوژیک آنها براساس پاسخ ترشحی به دپولاریزاسیون غشاء مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH) بعد از تخریب غشاء نسبت به نمونه های سالم افزایش داشت (8/19، 5=n). دپولاریزاسیون غشاء با غلظت 15 میلی مولار یون پتاسیم رهایش سیناپتوزومی میانجی عصبی اگزوژن را به طور معنی داری افزایش داد (76/03 برابر نسبت به حالت پایه، 5=n). در میکروگراف های تهیه شده، غشای پلاسمایی، میتوکندری و وزیکول های سیناپسی مشاهده شدند.
    نتیجه گیری
    رفتار ترشحی سیناپتوزوم به غلظت پتاسیم محیط وابسته بوده و بررسی مستقیم رهایش پایه و تحریک شده میانجی عصبی را فراهم می نماید. استفاده از سیناپتوزوم به دلیل سهولت، کارایی بالا و امکان تهیه از نمونه های انسانی رو به گسترش است.
    کلیدواژگان: سیناپتوزوم، نمونه های انسانی، مدل های بافتی In Vitro
  • حاجی محمد ساتلقی، یوریتا آهنگ صفحات 88-92

    دررفتگی مادرزادی سررادیوس بدون وجود ناهنجاری های دیگر، نادر بوده و به طور شایع، با بدشکلی هایی در اندام های دیگر تظاهر می نماید. این ناهنجاری می تواند خود را به صورت یک طرفه یا دوطرفه نمایان سازد. معمولا تشخیص دررفتگی مادرزادی سر رادیوس به دلیل تظاهرات دیررس آن، مشکل است. اهمیت تشخیص، در افتراق ناهنجاری مادرزادی از دررفتگی ناشی از تروما می باشد. مورد گزارش شده در مطالعه حاضر، کودکی 6 ساله با دررفتگی قدامی یک طرفه و بدون ناهنجاری همراه است.

    کلیدواژگان: ناهنجاری، دررفتگی مادرزادی سر استخوان رادیوس
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحات 93-106
|
  • Mehdizadeh M., Nahavandi A., Ebadi B., Shariati T., Seghatoleslam M. Pages 5-13
    Background and Objective
    In this research, we study the simultaneous effects of Nitric Oxide (NO) and stress on prefrontal cortex of rats. Nitric Oxide is an unstable small molecule that involved in many physiological and pathological conditions. Brain’s prefrontal cortex has important role on personality and mental state. Its development continues after birth and this period is the most sensitive time for brain’s cortex to response to environmental parameters such as psychological stresses.
    Materials and Methods
    In this study Wistar male rats received L-arginine (200 mg/kg) as NO precursor, L-NAME (20mg/kg) and 7-nitroindazole (25mg/kg) as non specific and specific NO sentries inhibitors. L-arginine and L-NAME were injected intra peritoneal (IP) and 7-nitroindazole injected subcutaneously (S.C) during one month per day. Rats divided in two groups (with stress and without stress). The kind of stress was immobilization every day for one month during injection of materials. Brains were removed after this period and each brain with a coronal section manner divided in two parts. Anterior part of brain fixed by formalin and tissue processing was done. By using rotatory microtome 10? serial cross sections were obtained and stained with H & E. Posterior part of brain homogenized with such solution then amount of NO in obtained solution was measured by spectrophotometer with 540 nm wavelength.
    Results
    Statistical analysis of light microscopic findings indicated that stress of immobilization with use of L-NAME and 7-nitroindazole result in decrease of thickness of prefrontal cortex, numbers of Betz cells and NO production in rats’ brain, it means L-NAME and 7-nitroindazole exaggerate the brain damage and from other hands L-arginine with stress can convert these results.
    Conclusion
    On the basis of these results we believe that stress of immobilization damages prefrontal cortex and also NOS inhibitors can aggravate the cortical damage. On the other hand although NO precursor (L-arginine) decreases the cortical damage in rats that impress with stress, it can result in these changes in rat’s brain without stress.
    Keywords: Nitric oxide, Immobilization Stress, Prefrontal Cortex, N, nitro, L, arginine methyl ester
  • Farzin D., Mansouri N., Yazdani T., Ebrahimi P., Zargami M., Azari P., Hosseini H. Pages 14-19
    Background and Objective
    Copper and zinc, two essential trace elements, are neuroactive substances that can be synaptically released during neuronal activity. These metals have been implicated in diseases with neuropathological components, including Alzheimer's disease, Menkes disease, Wilson's disease, Pick's disease, stroke and seizures. Copper and zinc levels in body tissues reflect many physiological and pathological conditions, including dietary factors, hepatic disease, and acute and chronic infections. The purpose of the present study was to examine the plasma levels of copper (Cu) and zinc (Zn) in schizophrenic patients and to compare the Cu/Zn ratios with that of matched healthy subjects.
    Materials and Methods
    Forty patients with schizophrenia (diagnosis were made according to DSM-IV) were sampled along with 50 healthy controls. Exclusion criteria included another concurrent psychiatric disorder, pregnancy, and medical disorders (endocrine, immune, liver cirrhosis, renal) or drugs (anticonvulsants, contraceptives, glucocorticoids) known to affect trace element metabolism. Fasting blood samples were withdrawn from an antecubital vein between 07.00 and 09.00 h. Plasma copper and zinc levels were measured using an atomic absorption spectrophotometer (Perkin Elmer GmbH, Uebelingen, Germany). Two-tailed t test was used to determine statistical differences. All data were analyzed with the computer program, GRAPHPAD software (V2.01+).
    Results
    Mean±SE of sera copper levels in cases and controls were 145±28 and 65±3 µg/dl respectively (P<0.05). Also Mean±SE of sera zinc level in cases and controls were 67±2 and 81±4 µg/dl, respectively (P<0.05). Cu/Zn ratios was 2.07±0.38 and 0.87±0.04 in cases and controls respectively (P<0.05).
    Conclusion
    There was a significant higher Cu/Zn ratio in schizophrenic patients compared to healthy subjects. These results suggest that Cu and Zn may be involved in the pathophysiology of schizophrenia.
    Keywords: Atomic absorption, Copper, Zinc, Schizophrenia
  • Tabandeh A., Kashani E. Pages 20-24
    Background and Objective
    Abnormal BMI of mother and weight gain play very important role in the outcome of pregnancy. Several researches were done on the correlation between body mass index (BMI) and mother weight gain in pregnancy, and the complications in neonates, like low birth weight and prematurity and mother complications like preeclampsia. This study was performed in order to determine the correlation between body mass index and weight gain during pregnancy, maternal and fetal complications in patient admitted to Deziani hospital in Gorgan, Iran.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was done on 350 pregnant women in Deziani hospital during a year (2002-03). Patient's information's like mother age, pre-pregnancy weight, weight gain during pregnancy and maternal-fetal complications (preeclampsia, PROM, preterm labor and macrosomia) were recorded. After coding, data were analyzed by SPSS and Chi-Square test was used for description.
    Results
    In high BMI women, higher weight gain was seen than normal BMI women. Preterm labor was significantly related with pre-pregnancy BMI (P<0.05) but no relationship was seen between weight gain and preterm labor. PROM and birth weight were significantly related to pre-pregnancy BMI and weight gain during pregnancy (P<0.05). Preeclampsia has significant relationship with weight gain (P<0.05) but not with pre-pregnancy BMI.
    Conclusion
    Abnormal maternal pre-pregnancy BMI and weight gain during pregnancy can complicate the delivery. Low and high BMI and weight gain during pregnancy can contribute with the complications in mothers and neonates.
    Keywords: BMI, Delivery outcome, Maternal, fetal complications, Weight gain during pregnancy
  • Pakravan M., Ghalebandi Mf, Alavi K., Afkham Ebrahimi A Pages 25-30
    Background and Objective
    The life time prevalence of schizophrenia is estimated about 1%-1.5% in United States and various studies have shown that between 7.8-46.6% of these patients suffer from OCD. The differences in these statistics are partly due to the assessment and treatment methods. The purpose of this study was to measure the frequency of OCD in hospitalized schizophrenic patients.
    Materials and Methods
    The study was cross-sectional. 96 inpatients (56 men and 40 women) with DSM-IV schizophrenia diagnostic criteria were selected from Iran Psychiatry Hospital by simple non-random sampling
    Results
    The age range of the patients were 17-73 with a mean age of 35 ±12.6. The majority of patients (88.5%) suffered from paranoid schizophrenia. 47 patients (49%) were diagnosed to have obsessive-compulsive symptoms on interview. The mean age of schizophrenia onset was 24.7 ±8.8 and the mean age of OCD onset in schizophrenic patients was 20.2 ±6.7. In 8 (17%), the two disorders were began simultaneously and in 20 (20.8%), schizophrenia was started earlier.
    Conclusion
    Obsessive-compulsive symptoms are completely prevalent in schizophrenia. The co morbidity of these two clinical entities has both etiological and therapeutic importance.
    Keywords: OCD, Schizophrenia, Clinical Interview
  • Talebi M., Naemi Tabiee Mh Pages 31-35
    Background and Objective
    Status epilepticus (SE) is an emergency situation for the neurologist as for the critical care physician, because it is caused by a focal or by a generalized sever brain suffering. The aim of this study is determine of the etiology of SE, the causes of mortality and the efficancy of side- effect on the mortality of SE.
    Materials and Methods
    In this retrospective and prospective study that was done in ICU department of Tabriz Imam Khomeini hospital (1990-04). 50 cases of mortality from 176 cases of SE were present. Informations were obtained by finding documented.
    Results
    Acute mortality associated with SE in this study was 35.2%.Mortality rate in patient older than 60 years, in females, in Tonic- Clonic and in >1h SE was highest. Lead was the most important causes of SE and it's mortality (26/4%). Aspirative pneumonia was the most important complication of SE (48%). 28% of patients had previous epilepsy and 4% had pervious status epilepticus. The most common complication that effect on short term mortality was long infections.
    Conclusion
    The mortality rate in this study is more than other studies that is in result of delay reference to therapeutic centers or insufficient acquaintance of personnel with correct management of SE. low antiepileptic drug level or give up their usage is the most common causes of mortality that is in result of high prevalence of them in SE's incidence.
    Keywords: Status epilepticus, Tonic, Clonic\ seizure, Epilepsy
  • Aghebati N., Mohammadi E., Pouresmaeel Z. Pages 36-42
    Background and Objective
    People with cancer commonly experience a range of symptoms, including pain and various types of physical and emotional distress. One of important roles of health care providers is managing these complications. The aim of this study was to the evaluation of Therapeutic Touch on hospitalized cancerous females suffering from pain.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study performed on cancerous females hospitalized in Imam Khomeini hospital at Tehran. It was performed on 3 groups (case, placebo, control) 30 female with different cancers were selected, matched and then divided in 3 groups: the case group received five 20-25-minute session of therapeutic touch, the placebo group 5 ten-minute session with no energy exchange and no intervention for control group. Data gathered by two tools include: demographic questionnaire and Visual Analog Scale of Pain (0-10). Pain severity was measured before and after intervention Data was analyzed by SPSS-11.5 using ANOVA, Repeated measurement analysis variance (Wilks lambda test), qui-square and TUKEY tests.
    Results
    The means of pain score in case, placebo and control groups before intervention was 3.8, 4.1 and 4.16 and after intervention 0.8, 6.4, 4.2 respectively. There was significant difference between 3 groups in pain severity during using ANOVA and repeated measurement analysis variance (Wilks lambda test) (p<0.05).
    Conclusion
    Based on the above findings, Therapeutic touch as a non invasive procedure, and non pharmacologic procedure was recommended for relive pain in cancerous females.
    Keywords: Therapeutic Touch, Cancer, Pain
  • Charkazy Ar, Kochaki Ghm, Badeleh Mt, Gazi Sh, Ekrami Z., Bakhsha F. Pages 43-48
    Background and Objective
    Hypertension is the most important Cardio-Vascular risk factor, and also the most common cause of heart failure, stroke and renal failure. This semi-experimental study aimed at determining the effect of education, by means of Health Belief Model (HBM), on nurse’s staff knowledge, attitude and their practice toward hypertension.
    Materials and Methods
    This semi-experimental study was done on 136 nurse’s staff selected by stratified random sampling. Data collection instrument were a questionnaire and a check-list. At first, the subjects’ knowledge, attitude and their Practice were studied by a questionnaire and a check list, and then a HBM-based educational program was carried out. For three months, Afterwards, their knowledge, attitude and practice were measured and compared with pretest findings. In statistical analysis, Wilcox on test, independent t test, ANOVA and Pearson correlation.
    Results
    Before education the mean score of knowledge, benefit perceived, barrier perceived, threat perceived, attitude and practice was 9.68, 23.76, 25.63, 22.82, 71.99 and 4.55 respectively. After education these scores reached 16.66, 26.06, 28.94, 24.98, and 80.08 and 4.83. Based on the results, nurse’s staff training via HBM led to high knowledge, positive attitude and practice improvement (p<0.05).The difference between this research variables such as age, gender, marital status, record of service and family background was not significant, But there was significant difference between variables (occupational levels, educational levels, and hospital ward) and knowledge and practice. Furthermore, the relation between hospital ward and attitude was positive (p<0.05).
    Conclusion
    In terms of the results, it is a necessity for nurse’s staff to participate in a HBM based educational program.
    Keywords: Education, Knowledge, Attitude, Practice, Health Belief Model, Hypertension, Nurse's staff
  • Abbasi A., Fayyazi S., Ahmadi F., Haghighizade Mh Pages 49-54
    Background and Objective
    Dyspnoea and fatigue caused considerable impairment in the functional performance and quality of life in HF patients. The purpose of this study were to determine efficacy of home walking exercise program on functional performance and quality of life in patients with heart failure.
    Materials and Methods
    This study was qusiexperimental trial that assessed efficacy of home-based exercise program on the functional performance and quality of life in patients with HF in the Ahvaz city (2005). In this study 60 patients with New York Heart Association (NYHA) class II and III heart failure divided two groups training (n=30) and control (n=30). Material or measurements was demographic characteristics form, Minnesota quality of life check list and timed exercise program form. Exercise training in the patients would be performed tree day per week for 8 weeks. Determination quality of life measures by Minnesota check list would be performed in both the training and control groups at entry and after 8 weeks. Also 6 minute walking tests for determination functional performance would be performed in both groups at entry and after 8 weeks. Ultimately data analysis by SPSS softward.
    Results
    results showed that significant difference existed between mean walking distance on the 6MWT at entry and after 8 weeks in the training group (373.86 to 412.30 m, P<0.05), that no significance was seen between control group (376.79 to 377.63 m). Also significant difference exists between mean quality of life scores at entry and after 8 weeks in the training group (52.32 to 43.80), that no significance was seen between control group (52.43 to 52.50).
    Conclusion
    This study showed that home-based exercise program affected on functional performance and quality of life in HF patients. Its accepted. Therefore exercise training can be used as a therapeutic approach in these patients, because not only promotes quality of life but also improve the functional performance.
    Keywords: Heart failure, Quality of life, Exercise training
  • Dadgar T., Ghaemi E., Bazueri M., Asmar M., Mazandarani M., Saifi A., Bayat H. Pages 55-62
    Background and Objective
    Staphylococcus aurues is on important cause of community and hospital- aquired infections. Caused by methicillin or oxacillin- resistant s.aureus (MRSA) are mainly nosocomial and are increasingly from many countries word wide. Many attempt have been made by the reasearchers to find new compounds as a subsitute for this antibiotics. The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of alcoholic extracts of 20 medical plants species of Golestan provience on clinical and standard strains of MRSA and MSSA and comprative and detect the best medical plant.
    Materials and Methods
    In this study the compunds of the plant were extracted by percolation method and the effect of ethanolic extract of 20 Iranian medical plants against methicillin resistant and methicillin sensitve strains were assessed by disc diffusion method and each test were repeated 3 times and mean inhibition zone were recorded and then, the minimum inhibitory concentration (MIC) of the extracts, that show good inhibition zone in disc diffusion method, was determined by the micro broth dilution method.
    Results
    The results of antibacterial activity of the ethanolic extracts of 20 plants revealed that, the ethamlic extracts of 8 plants have the best effect on strains and the maximum mean inhibition zone was 22.4 mm and the lowest MIC of plants was 0.01 mg/ml.
    Conclusion
    The result of this study indicate that, ethanolic extract of Eucalyptus. Global, Peganum.hermla, Punica.granatum, Berberis.vulgaris, Ttamarixaphylla, Nnigella.sativa, Hypericum.perforatum AND, Artemisia. Herbaalba have the best antibacterial effect against MRSA andMSSA. The result obtained from these plants might be considered sufficent for further study.
    Keywords: Antibacterial effect, Staphylococcus aureus, Medicinal plant, Ethanolic extract
  • Mehrdad N., Salsali M., Kazemnejad A. Pages 63-72
    Background and Objective
    Research utilization provides quality and cost- effective care, optimizing patient outcomes and enhancing the credibility of nursing. Despite of increase in the amount and quality of nursing research, the conduct of research and use of its results remains poor. In Iran one of the most important barriers of research is related to research utilization. The aim of this study is to identify the barriers and facilitators of research utilization in nursing practice.
    Materials and Methods
    The study used a descriptive- analytic design. The questionnaire was divided into two sections: The former asked for information on the academic and professional profiles of respondents, the latter was based on the BARRIERS Scale. In addition there was one open –ended question to measure the facilitators of research utilization. Content and face validity was further enhanced by submitting it to nursing researchers.
    Results
    In factor analysis procedure four factors were extracted. The factors were labeled as: organization barriers and limitations, Quality of research, Nurse's values, awareness and skills, Communication of research. Factor loading for barrier item ''the nurse is unaware of the research'' was not included under factor headings. The top three barriers were The nurses do not have time to read research, the facilities are inadequate for implementation and the nurses do not feel they have enough authority to change patient care procedures. All the participants suggested facilitators to increase research use The most frequently mentioned facilitators were related to human resources, individual and organizational factors.
    Conclusion
    The most dominant findings were related to organizational support. The top three barriers mentioned by the participants reflect a traditional organizational culture which hinders professional autonomy. Organizations need to ensure that facilities are provided and give the authority to the nurses to change the practice based on research.
    Keywords: Research Utilization, Barriers, Facilitators, Nurse
  • Soltan Dallal Mm, Mohammadi Hr, Dastbaz A., Vahedi S., Salsali M., Arasteh M., Kafashi T., Norooz Babaie H., Namadi K. Pages 73-78
    Background and Objective
    Foodstuffs additives are a general term for materials that are added to the foodstuffs in order to increase durability and to improve the appearance, composition, taste and food nutritional value. Colors are classified in this group and are added to foodstuffs in order to increase their attraction. Colors may cause illness such as allergy, rash and hyper activation in children and also they may debilitate the Immune system, Anaphylaxis reactions may also occur and they may have cancerous effect. The aim of this survey was to analyze status of added colors to the dried sweets which are produced in south of Tehran city.
    Materials and Methods
    191 samples of dried sweets were randomly collected and analyzed from south of Tehran areas. First, the samples were de-colored by Clorhidric Acid, and then were analyzed after refining by Thin Layer Chromatography (T.L.C) method. Samples were identified by taking Retention Factor (RF values) into consideration.
    Results
    93.2 percent from the total samples contained colors. Among chromatic samples, 42 samples (22%) out the total samples, contained artificial, non-edible colors and 96 samples (50.3%) from the total samples contained artificial and edible colors (for Industrial Producers) and 40 samples (21%), contained natural colors. Sunset yellow color was detected more than other added colors in sweets.
    Conclusion
    Low costs, stability, PH, purity, and environmental conditions, motivate the producers for high utilization of edible colors without considering their possible hazards and/or their edible quality aspects. It is suggested that, based on the findings of this study and high consumption of colors.
    Keywords: Color, Dried Sweets, Chromatography, South of Tehran
  • Kabirzadeh A., Zamani Kiyasari A., Bagherian Farahabadi E., Mohseni Saravi B., Kabirzadeh A., Tavasoli Ashrafi A. Pages 79-82
    Background and Objective
    Burning is a general health problem and is also a global injury as well as a very serious sanitary issue in industrial and developing countries. In its severe form, burning can claim lives. It seems essential in every society to analyze burning, to study the causes of burning, treatment outcomes and the death rates, etc. to find proper preventive measures.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, the medical records of all patients who were hospitalized and finally deceased during the years 2002 and 2004 in Zare' teaching hospital, Sari, were examined. Some variables including the age span average, the degree and percentage of burning, patient's residence, gender, the cause of burning (i.e. boiling water, fire, acids and explosives), average hospitalization period, surgery and also the abundance of self – burning attempts were examined.
    Results
    This study indicate that during these 3 years the total number of those who died from burns was 506 (23.4%). The residential places were in Mazanderan province (41.7%), Golestan province (41.4%), and Gilan province (10.2%). The abundance of burning ranges as below: The 2 and 3 degree of burning at 91.8%. Regarding the percentage of burns, 31.7% of abundance pertains to burning at 90% and more. The greatest external causes leading to burns are petrol, gas, and gas oil at 57.9%. Also, the percentage of burns does not have much influence on death rate among 50 – year – olds and older people.
    Conclusion
    This study indicated that the importance of death between burned patient in special sex and age. To establish hospitals, some issues must be considered as: distance, transportation, route dangers, characteristics of area, existing epidemiological survey, and finally the epidemics and event statistics.
    Keywords: Epidemiology, Cause of death, Burn, Mortality, External cause, Suicide
  • Hosseini Sm, Asgari Ar, Mehrani Ha, Khoshbaten A. Pages 83-87
    Background and Objective
    Synaptosomes as an In Vitro model have unique properties. So, general method of preparation and their applications in studying presynaptic mebrane proteins are introduced.
    Materials and Methods
    This study was done by using five rats and in every examples. Synaptosomes were prepared from rat cerebellum. In order to verify structurally and functionally, biochemical, morphological and their response to depolarization were tested.
    Results
    Lactate dehydrogenize activity rised after exposure to detergent 9±1.8 (n=5). 15 mM K+-evoked depolarization increased synaptosomal exogenous neurotransmitter release 3±0.76 (n=5) times, compared to the basal state. Plasma membrane, mitochondrion and synaptic vesicles were observed in electron micrographs.
    Conclusion
    Application of synaptosomal samples may provide useful information in both basic and clinical researches because it is efficient and can easily be prepared, even from human tissues.
    Keywords: Synaptosome, Human samples, In vitro model
  • Satleghi Hm, Ahang U Pages 88-92

    Congenital dislocation of radial head without any abnormality is rare,and commonly reveals with anomalies in another organs.it can be appearance in one side or two side be cause of late manifestations,diagnosis of congenital dislocation of radial head is usually difficult. It is more important to recognize congenital anomaly of radial head from dislocation of elbow that events in trauma.this article presents one case of congenital dislocatin of radial head that is involved one side with out any anomaly.

    Keywords: Abnormality, Congenital dislocation of radial head