فهرست مطالب

دانشکده دندان پزشکی اصفهان - پیاپی 1 (بهار 1384)

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
پیاپی 1 (بهار 1384)

  • 80 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/01/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سرآغاز
    صفحه 5
  • مقایسه ریزنشت آمالگام با استفاده از دو لاینر وارنیش و رزین چسبنده
    فرحناز ارباب زاده زواره، مجید بوذری، اعظم حکمت، زهرا کلانی اعرابی صفحات 7-12
    مقدمه
    دو عیب مهم ترمیم های آمالگام همراه با وارنیش، عدم اتصال شیمیایی به دندان و نشت مارژینالی است. مطالعات اخیر نشان داده که رزین های چسبنده میتوانند به عنوان پوشش حفره، جایگزین مناسبی برای وارنیش باشند و برای افزایش گیر آمالگام و کاهش ریزنشت در حد فاصل ترمیم آمالگام و ساختمان دندان به کار روند. به منظور بررسی و مقایسه ریز نشت آمالگام با استفاده از وارنیش و رزین چسبنده این پژوهش انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پس از جمع آوری 40 دندان پرمولر و مولر سالم، تعدادی حفره کلاس v در سطح باکال هر دندان ایجاد شد. سپس دندانها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم گردید:گروه اول پس از آغشته شدن به دو لایه وارنیش با آمالگام پر شد. گروه دوم پس از اسید اچ شدن، سیستم Adhesive resin طبق دستور کارخانه سازنده در آنان به کار رفت و سپس با آمالگام پرگردید. بعد از گذشت 24 ساعت از نگهداری نمونه ها در آب مقطر، سطوح ترمیم پرداخت شده و تحت تاثیر دوره های تغییرات حرارتی (Thermocycling) قرار گرفتند. سپس کلیه سطوح تا 5/0 میلی متری اطراف ترمیم با لاک ناخن پوشانده شده و نوک ریشه ها توسط آمالگام سیل گردید. هر گروه به طور تصادفی به دو زیر گروه تقسیم گردید: یک گروه به مدت 24 ساعت و دیگری به مدت 5 ماه در آب مقطر نگهدرای شد. پس از آن 24 ساعت در محلول Basic fuchsin 5/0درصد، قرار گرفت. پس از دو نیمه کردن هر یک از دندان ها، میزان ریز نشت توسط استریومیکروسکوپ بررسی شد. داده ها توسط آزمون من ویتنی (Mann Whitney) تجربه و تحلیل گردید.
    نتایج
    میزان نفوذ رنگ در مارژین اکلوزالی ترمیم های همراه با Rely X ARC، از نظر آماری به طور معنی داری کمتر از میزان نفوذ رنگ در مارژین اکلوزالی ترمیم های همراه با وارنیش بود، ولی در بقیه موارد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.
    بحث: مقایسه کلی گروه ها حاکی از کمتر بودن میزان درجه نفوذ رنگ در ترمیم های همراه با Rely X ARC نسبت به ترمیم های همراه با وارنیش بود که برتری نسبی استفاده از Rely X ARC را به جای وارنیش در ترمیم های همراه با آمالگام نشان داد.
    کلیدواژگان: ریزنشت، آمالگام، وارنیش، رزین چسبنده
  • فراوانی آزردگی های اعصاب حسی و حرکتی صورت به دنبال تروای ماکزیلوفاشیال
    ابوالفتح حسین زاده، ویدا پاکباز، فاطمه قربانی صفحات 13-16
    مقدمه
    صدمه به اعصاب حسی و حرکتی از عوارض شایع ترومای فک و صورت می باشد. این صدمات باعث به هم خوردگی زیبایی صورت و اختلال فانکشنال شده و باعث احساس ناخوشایند بی حسی و بی حرکتی در صورت و مشکلات روانی می شود. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی نسبی صدمات اعصاب زوج V و ΙΙV بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 384 مورد از بیمارانی که دچار تروما شده و به مراکز پزشکی الزهرا و کاشانی مراجعه نموده بودند، انتخاب گردیدند. روش جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعه بالینی بود. اطلاعات بدست آمده، توسط آمار توصیفی و آزمون آماری مجذور کای تحلیل گردید.
    نتایج
    بیشترین ضایعه عصبی مربوط به عصب زوج V، 3/51 درصد، ضایعه عصب حرکتی زوج VΙΙ، 9/3 درصد، هر دو ضایعه عصب حسی و حرکتی زوج Vو ΙΙV، 3/1 درصد بود. درصد ضایعه عصب حسی در کسانی که دچار آسیب بافت سخت (شکستگی فک) بودند بیشتر بوده در حالی که مواردی که دچار آسیب بافت نرم بودند، ضایعه عصب حرکتی بیشتر داشتند.
    بحث: صدمه به اعصاب ماگزیلوفاشیال یکی از عوارض شایع ترومای این ناحیه است که با معاینه دقیق و تشخیص به موقع میتوان بیماران را برای اقدامات درمانی لازم هدایت نمود و از عوارض بیشتر جلوگیری کرد. آزردگی اعصاب حسی زوج V به خصوص شاخه تحت کاسه چشمی، در فک پایین عصب منتال و به طور کلی آزردگی های اعصاب حرکتی در آسیب های بافت نرم بیشتر بود که با بعضی مطالعات دیگر هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: تروما، ماگزیلوفاشیال، ضایعات عصبی
  • مقایسه میانگین جیوه خون دانشجویان ورودی 1375 و دانش آموختگان 1378 در دانشکده دندان پزشکی اصفهان
    مریم خروشی، مرتضی طالبی، سیداحمد غازی صفحات 17-20
    مقدمه
    آمالگام دندانی بیش از صد و پنجاه سال است که به عنوان رایجترین ماده ترمیمی دندان مورد استفاده قرار میگیرد ولی با وجود اشکالات فراوان، هنوز کاربرد دارد. اثرات سوء جیوه بر بدن، به عنوان جزو اصلی آمالگام، بیشترین بحث را پیرامون بهداشت استفاده از آن، به خود اختصاص داده است. هدف از انجام این پژوهش، اندازه گیری و مقایسه جیوه خون در دانش آموختگان و دانشجویان جدیدالورود در بخش های دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی بالینی، دو گروه 25 نفری از دانش آموختگان ورودی 1375 و دانشجویان ورودی 1378 به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. هر دو گروه سیگار و الکل مصرف نمی کردند. از آنها خواسته شد که از یک هفته قبل از نمونه گیریی از غذاهای دریایی استفاده نکنند. از هر دانشجو یک نمونه 4 میلی لیتری خون تهیه و با cc5/0 محلول EDTA یک درصد مخلوط شد. مقدار جیوه خون به روش اسپکترومتری جذب اتمی سرد و ملقمه سازی تعیین گردید. مقایسه یافته ها با آزمون T آنالیز واریانس و توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    نتایج
    میانگین جیوه کل خون، جیوه معدنی و جیوه آلی در دانشجویان ورودی 1375 و 1378 نشان داد که تفاوت معنی داری در جیوه کل و جیوه معدنی خون دو گروه وجود دارد ولی میانگین مقادیر جیوه آلی آنها تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    بحث: کار کردن با آمالگام در طی دوران تحصیل و حضور دانشجویان در بخش، موجب افزایش جیوه خون آنها می شود اما این افزایش به حدی نیست که علایم مسمومیت در آنها بروز نماید بنابراین، آنها تمهیدات لازم برای خروج به موقع و کارآمد بخارات این عنصر از محیط بخش های عملی دانشکده، به ویژه بخش ترمیمی، توصیه می شود. توجه به آموزش بهداشت جیوه به دانشجویان و پرسنل و اندازه گیری دوره ای میزان جیوه خون کارمندان و استادانی که به دلیل شغلی مرتبا در محیط مزبور حضور دارند، کاملا ضروری به نظرمی رسد.
    کلیدواژگان: دانشجویان دندانپزشکی، جیوه، آمالگام دندانی
  • تیتر آنتی بادی در دانشجویان دانشکده دندان پزشکی اصفهان پس از سه دوره واکسیناسیون
    فائزه حزیمه، احد رضازاده صفحات 21-24
    مقدمه
    ویروس هپاتیت B مهمترین عامل بیماری کبدی در سراسر دنیاست. مطمئن ترین راه ایمنی در برابر این بیماری، واکسیناسیون است که در فواصل صفر، یک و شش ماه انجام می گیرد. با عنایت به اینکه حتی پس از واکسیناسیون در برخی از افراد، آنتی بادی تشکیل نمی گردد که این مساله در انتقال عفونت از بیمار به دندانپزشک و برعکس بسیار اهمیت دارد، وجود تیتر آنتی بادی در خون دانشجویان دندانپزشکی ورودی سال 1375 پس از سه دوره واکسیناسیون و دلایل احتمالی عدم تشکیل یا کاهش آن بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از 60 دانشجوی ورودی 1375 با هماهنگی قبلی مقدار CC5 خون گرفته و به آزمایشگاه ارسال شد. پس از جداسازی سرم و نگهداری در دمای 80- درجه سانتیگراد به روش ELIZA و توسط کیت های مخصوص Biokit، مقدار تیتر آنتی بادی آنان محاسبه و سایر اطلاعات از قبیل: سن، جنس، وزن، زمان تزریق، نوع واکسن، سابقه ابتلا به بیماری سیستمیک و بیماری هپاتیت در زمان خون گیری، جمع آوری گردید و با روش آماری محاسبه ضریب همبستگی رگرسیون تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین تیتر آنتی بادی 62/205± 25/379 (حداکثر mIu/ml50/565 و حداقل miu/ml 70/19) بود مقدار تیتر آنتی بادی با سن و وزن رابطه معنی دار و معکوس داشت ولی با جنس و زمان تزریق رابطه ای نداشت. به علت یکسان بودن واکسن و عدم ابتلا به بیماری سیستمیک و هپاتیت این عوامل در مطالعه ما بی اثر بودند.
    بحث: با توجه به اینکه مقدار تیتر آنتی بادی MIU/ml10 و بیشتر می تواند ایمنی کامل در برابر این بیماری بدهد و دانشجویان مورد مطالعه از تیتر آنتی بادی بالایی برخوردار بودند، واکسن تزریقی به آنها بسیار موثر بوده است.
    کلیدواژگان: تیتر آنتی بادی، واکسیناسیون، ایمنی زایی، دانشجویان دندانپزشکی
  • مقایسه انطباق پلان اکلوزال مراجعین بی دندان و با دندان طبیعی
    منصور دخیل علیان، صوفیا شفیعی اردستانی صفحات 25-28
    مقدمه
    بازسازی پلان اکلوزال در پروتز کامل، یکی از مهمترین عوامل در نزدیک کردن حالت بیمار به وضعیت طبیعی قبلی است. برای بازسازی صحیح پلان اکلوزال با شیب طبیعی میتوان از برخی نقاط و زوایای آناتومیک و رادیوگرافیک استفاده نمود. در این تحقیق صحت انطباق پلان اکلوزال و دست دندان ساخته شده در بیماران بی دندان، در مقایسه با پلان اکلوزال طبیعی آنها قبل از بی دندانی و همچنین صحت وجود رابطه بین زاویه پوریون، نازیون، خاربینی قدامی (PN.ANS) و زاویه پلان اکلوزال و پلان فرانکفورت نسج سخت مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، به صورت تصادفی، 34 بیمار بی دندان با اکلوژن کلاس یک، شامل 21 مرد و 13 زن را که خواهان پروتز کامل متحرک بوده و در نیم سال اول 78-1377 به دانشکده دندانپزشکی اصفهان مراجعه نموده بودند، انتخاب و برای آنها اقدام به ساخت دست دندان با روش معمول شد. پس از ساخت دست دندان، با نشان دار کردن پلان اکلوزال بیماران، رادیوگرافی لترال سفالومتری از آنها به عمل آمد. از 34 نفر بالغ با دندانهای طبیعی، کلاس یک و بدون سابقه درمان ارتودنسی نیز رادیوگرافی لترال سفالومتری تهیه گردید. در کلیشه رادیوگرافی هر 68 نفر، زاویه بین پلان اکلوزال و پلان فرانکفورت و زاویه PN.ANS مشخص و اندازه گیری شد، سپس مقادیر به دست آمده با استفاده از آزمون T-paird و نرم افزار10 SPSS- با یکدیگر مقایسه گردیدند.
    نتایج
    بین زاویه PN.ANS و زایه پلان اکلوزال- پلان فرانکفورت در افراد با دندان های طبیعی رابطه خطی قوی و معکوس وجود داشت ولی در افراد بی دندان به صورت قوی وجود نداشت.
    بحث: با توجه به اینکه متغیر در حالت بی دندان نسبت به حالت دندانهای طبیعی، پلان اکلوزال می باشد، میتوان گفت که روش معمول در تعیین شیب پلان اکلوزال، برای همه بیماران، حالت طبیعی را بازسازی نمی کند.
    کلیدواژگان: سفالومتری، پلان اکلوزال، پلان فرانکفورت، بیماران بی دندان
  • ارتباط استرس و ضایعه زبان جغرافیایی در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی اصفهان
    پرویز دیهیمی، افشین میرمحمدصادقی صفحات 29-32
    مقدمه
    ضایعات زبان جغرافیایی یا گلوسیت مهاجر خوش خیم زبان، ضایعه ای است با شیوع یک تا سه درصد که تمام گروه های سنی و جنسی را مبتلا می کند. اتیولوژی این ضایعه ناشناخته است ولی بعضی منابع به ارتباط این بیماری با استرس و اضطراب اشاره کرده اند. هدف این پژوهش، بررسی علت استرس به عنوان یکی از عوامل ایجاد زبان جغرافیایی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، از نوع مورد- شاهد و نمونه مورد پژوهش در گروه آزمایش، شامل بیماران مبتلا به زبان جغرافیایی مراجعه کننده به بخش تشخیص دانشکده دندانپزشکی بود (30=n) که به صورت تصادفی از هر دو جنس انتخاب شدند. پس از توجیه بیمار در مورد تشخیص بیماری و اهمیت پژوهش، پرسشنامه استاندارد اضطراب سنج به نام«کلمنتز و رابرتز» توسط بیماران و یا گروه شاهد تکمیل شد و اطلاعات به وسیله آزمون T-test تحلیل آماری گردید. گروه شاهد از همراهان یا بستگان گروه آزمایش که از وضعیت مشابه برخوردار بودند، انتخاب شدند (30=n).
    نتایج
    میانگین نمره استرس یا اضطراب در گروه مورد و شاهد به ترتیب 386 و 303 بود. بین نمره استرس در دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت. میانگین سن گروه آزمایش 32 و گروه شاهد 42 سال بود که اختلاف آنها معنی دار است. ولی زبان جغرافیایی با جنس، مدرک تحصیلی، میزان حقوق، تعداد فرزندان، میزان مطالعه و محل سکونت رابطه معنی داری نداشت.
    بحث: امروزه بیماری های روان تنی (Psychosomatic) از اهمیت زیادی برخوردارند. با توجه به نتایج این تحقیق، به نظر می رسد استرس یا اضطراب نقش مهمی در بروز زبان جغرافیایی دارد و اگر چه به عنوان تنها عامل اتیولوژیک زبان جغرافیایی نمی تواند مطرح باشد، ولی به هر صورت نقش عوامل پسیکوسوماتیک را در بروز آن نمی توان نادیده انگاشت.
    کلیدواژگان: استرس، ضایعه زبان جغرافیایی
  • اثر آنتی باکتریال سه محلول دهان شویه کلرهگزیدین 2/0 درصد، پوویدین آیودین 1 درصد و ستیل پیریدینیوم 5/2 درصد بر سوش های میکروبی باکتروئید و استرپتوکوک موتانس
    محمد شاه ابویی، اصغر هوایی، فرخنده پورسینا، سیامک سامانی پور صفحات 33-36
    مقدمه
    پلاک دندانی، عامل اصلی بیماری های پریودنتال است پیشگیری و درمان بیماری های پریودنتال توسط جلوگیری از تشکیل یا حذف پلاک صورت می گیرد. یکی از روش های کنترل پلاک، استفاده از دهان شویه است. هدف این مطالعه، تعیین دهانشویه موثر تر در جلوگیری از تشکیل پلاک دندانی بود.
    مواد وروش ها
    مطالعه از نوع تجربی با 48 نمونه محیط کشت میکروبی بود. برای مقایسه اثر آنتی باکتریال دهان شویه های پوویدین آیودین یک درصد، کلرهگزیدین 2/0 درصد و ستیل پیریدینیوم کلراید 5/2 درصد، از دو سوش استرپتوکوک موتانس و باکتریویید ملانینوژنیکوس که از پلاک دندانی سه بیمار به دست آمده بود، استفاده و به محیط های کشت اضافه شد تا کدورتی معادل شماره 5/0 لوله مک فارلند پیدا کند.
    سپس دهانشویه ها به لوله های حاوی محیط های کشت اضافه و در انکوباتور 37 درجه سانتیگراد، در دو شرایط هوازی و بی هوازی قرا رگرفت. کدورت محیط کشت هوازی و بی هوازی به ترتیب پس از 24 و 72 ساعت با لوله های استاندارد مک فارلند مقایسه گردید. یافته ها با آزمون های آنالیز واریانس، کروسکال والیس و T-test مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین تعداد باکتری در هر میلی لیتر محیط کشت در مورد استرپتوکوک موتانس با استفاده از دهان شویه های پوویدین آیودین یک درصد، کلرهگزیدین 2/0 درصد و ستیل پیریدینیوم کلراید 5/2 درصد، به ترتیب: ^10×5/19، ^10×19/0و ^10×75/0 به دست آمد. در مورد سوش باکتریوئید ملانینوژنیکوس به ترتیب ^10×75/12، صفر و ^10×56/0 تعیین شد. میانگین کلی باکتری ها در هر میلی متر محیط کشت با استفاده از دهان شویه های ذکر شده به ترتیب: ^10×1/16، ^10×09/0 و ^ 10×65/0 به دست آمد.
    بحث: تک تک سوش ها و همچنین به طور کلی اثر آنتی باکتریال کلرهگزیدین 2/0 درصد بیشتر از ستیل پیریدینیوم کلراید 5/2 درصد و سپس پوویدین آیودین یک درصد بود، به طوری که میتوان کلرهگزیدین را به عنوان دهانشویه انتخابی معرفی کرد. پیشنهاد می شود مطالعات طولانی مدت In vivo- inviter با استفاده از دهان شویه ها و تعداد سوش های بیشتری انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: اثر آنتی باکتریال، دهان شویه، کلر هگزیدین، پوویدین آیودین، ستیل پریدینیوم، استرپتوکوک موتانس، باکتروئید
  • مقایسه میزان سایش چند دندان مصنوعی نوع ایرانی و یک دندان نوع خارجی
    فریبا گلبیدی، خداداد مرادی صفحات 37-41
    مقدمه
    سایش دندانهای آکریلیک مشکلات زیادی را برای بیمار و دندانپزشکان به وجود می آورد. در حال حاضر، دندان های مصنوعی توسط شرکت های مختلف ایرانی با نام های متفاوت تولید می شوند و انواع خارجی آنها گران است. هدف ازاین مطالعه ارزیابی میزان سایش چند دندان مصنوعی ایرانی و مقایسه آن با میزان سایش در دندانهای مصنوعی ایوکلار بود.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی، میزان سایش سه نوع دندان مصنوعی ایرانی با نام های برلیان، مرجان و سوپرنوکلار با میزان سایش در دندان های خارجی ایوکلار در محیط بزاق طبیعی و با استفاده از سطح ساینده پرسنلی انجام شد. کاهش ضخامت هر یک از نمونه ها پس از 5000 و 10000 دور سایش توسط میکرومتر ساعتی اندازه گیری گردید. برای مقایسه میزان سایش در دندان های مصنوعی ایرانی و دندان ایوکلار از آزمون t-student، ANOVA استفاده شد.
    نتایج
    پس از 5000 دور سایش، تفاوت معنی داری بین میانگین سایش دندان برلیان و دندان ایوکلار وجود نداشت ولی پس از 10000 دور سایش، میانگین سایش دندان ایوکلار کاهش و میانگین سایش دندان برلیان افزایش می یافت. مطالعات آماری نشان داد که در این مرحله نیز بین میانیگن سایش هر دو نوع دندان اختلاف معنی داری وجود نداشت. در مقایسه میانگین سایش سه نوع دندان ایرانی، دندان برلیان کمترین و دندان سوپر نوکلار بیشترین میانگین سایش را از خود نشان داد.
    بحث: میزان سایش دندان برلیان تا حد قابل قبولی نزدیک به دندان ایو کلار (مورد تایید ADA) است بنابراین، میتوان امیدوار بود که شرکت های داخلی با دقت در مراحل ترکیب مواد، دما و زمان پخت، تراکم دقیق مواد آکریلیک در خلاء و نظارت مکرر در مراحل تولید، بتوانند دندان هایی مقاوم به سایش به بازار ارائه کنند.
    کلیدواژگان: دندان مصنوعی آکریلی، سایش
  • تاثیر کاربرد سیستم چسبنده و ایجاد خشونت و ناهمواری سطح آمالگام سخت شده بر استحکام اتصال برشی بین آمالگام تازه و سخت شده
    وجیه سادات مرتضوی، محمدحسین فتحی، الله رحم مریدی صفحات 43-47
    مقدمه
    بازسازی آمالگام موجود با آمالگام تازه میتواند جایگزین مفیدی برای تعویض کامل آن باشد. در اکثر مطالعات استحکام اتصال آمالگام تازه به قبلی کمتر از آمالگام سخت شده (قبلی) گزارش شده است. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر کاربرد سیستم چسبنده و ایجاد ناهمواری و خشونت سطح آمالگام سخت شده بر استحکام اتصال برشی بین آمالگام تازه سخت شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 50 سیلندر آکریلی تهیه و سپس درون هر کدام حفره ای استوانه ای به قطر 6 و عمق 2میلی متر ایجاد شد. 40 عدد از حفره ها با آمالگام همسطح سیلندر پرگردید و 10 عدد دیگر (گروه اول یا کنترل) با قراردادن دای دو قسمتی به صورت یکپارچه تا ارتفاع 5 میلی متری بالاتر از سطح سیلندر پر گردید. پس از 14 روز نگهداری در آب 37 درجه سانتی گراد، 40 عدد نمونه اولی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه دوم با ایجاد ناهمواری و خشونت سطح، گروه سوم با استفاده از سمان پاوناویا F و بدون ناهمواری و خشونت سطحی، گروه چهارم با استفاده از سمان و ایجاد ناهمواری و خشونت و گروه آخر بدون ناهمواری و خشونت سطح و بدون سمان، با آمالگام تازه بازسازی شدند پس از یک هفته نگهداری در آب 37 درجه سانتیگراد استحکام اتصال برشی برای گروه ها اندازه گیری و با آزمون های ANOVA و دانکن مقایسه شد.
    نتایج
    میانگین استحکام برشی و انحراف معیار (مگاپاسکال) در گروه اول (کنترل) 80/4±36، گروه دوم 70/2±26/31، گروه سوم34/1±07/8، گروه چهارم 83/1±05/13 بود و در گروه پنجم اتصال برقرار نشد. آزمون ANOVA تفاوت معنی داری بین تمام گروه ها نشان داد. همچنین آزمون دانکن نشان داد که بین همه گروه ها به صورت دو به دو تفاوت معنی داری وجود دارد.
    بحث: نتایج این پژوهش مزیتی برای کاربرد سمان پاونایا F برای افزایش استحکام اتصال نشان داد. البته با توجه به نتایج مثبت ایجاد ناهمواری و خشونت سطح و مقایسه آن با گروه کنترل، هنگامی که بازسازی آمالگام در طرح درمان یک ترمیم پیش بینی می شود، خشن کردن سطح میتواند به عنوان روش مناسب پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: تعمیر آمالگام، استحکام اتصال برشی، خشونت سطحی، سیستم چسبنده
  • مقایسه تاثیر کاربرد دو ماده Die-spacer استاندارد و لاک ناخن بر گیر روکش های ثابت
    رامین مشرف، بهناز عبادیان، فروغ الزمان شایق صفحات 49-52
    مقدمه
    گیر روکش های ثابت سیمان شونده، به عوامل زیادی از جمله ضخامت سیمان مورد استفاده بستگی دارد. ضخامت سیمان هم به عوامل متعددی وابسته می باشد که یکی از آنها، ریلیف داخلی توسط مواد شیمیایی، سندبلاست و استفاده از Die-spacer قبل از تهیه مدل مومی است، اگر چه استفاده از Die-spacer سبب کاهش گیر قبل از سیمان کردن می شود ولی در مورد تاثیر کاربرد آن پس از سیمان کردن، اختلاف نظر زیادی وجود دارد. امروزه به علت کمیاب بودن Die-spacer استاندارد در بازار دندانپزشکی داخلی، لابراتوارهای دندانسازی به کاربرد لاک ناخن روی آورده اند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر دو ماده Die-spacer و لاک ناخن بر روی گیر روکش های ثابت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 98 مدل برنجی با زوایای مساوی و خط خاتمه تراش چمفر با استفاده از دستگاه تراش نیمه اتوماتیک تهیه شد. پس از کاربرد Die-spacer بر روی نیمی از این دای های برنجی و لاک ناخن بر روی نیمی دیگر، 98 روکش کامل تاجی به همراه یک حلقه در سطح اکلوزال آنها با فلز غیر قیمتی و با شرایط یکسان ساخته و توسط سیمان زینک فسفات و با شرایط استاندارد بر روی دای های برنجی سیمان شد. سپس روکش ها توسط دستگاه اینسترون از دای ها جدا و نیروی هر کدام ثبت گردید.
    نتایج
    گروهی که با Die-spacer پوشیده شده بودند، نیروی جداسازی بیشتری (4/155=X) در مقایسه با گروهی که با لاک ناخن پوشانده شده بودند (4/125 = X) نیاز داشتند که این اختلاف در حد معنی دار بود.
    بحث: با توجه به مشکلات کاربردی لاک ناخن و نتایج تحقیق حاضر، توصیه می شود به جای لاک ناخن از Die-spacer استاندارد و با ضخامت توصیه شده استفاده گردد.
    کلیدواژگان: روکش های ثابت، گیر سیمان های دندانپزشکی، ضخامت لایه ای، فضاساز دای، لاک ناخن
  • بروز اورهنگ در ترمیم کلاس دو آمالگام
    سیدمصطفی موسوی نسب، جمشید ترابی، علی ملک پور صفحات 53-57
    مقدمه
    هدف دندانپزشکی ترمیمی، متوقف ساختن عوارض پاتولوژیکی، ترمیم شکل آناتومیک، اعاده فانکشن دندان، تامین و اصلاح زیبایی است. ترمیم دندان ممکن است با عوارضی از جمله شکستگی، ریزنشت و اورهنگ همراه باشد. برای دست یابی به راه های پیشگیری از بروز اورهنگ تعیین بروز اورهنگ در ترمیم های کلاس دو انجام شده در بخش ترمیمی هدف از این مطالعه است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، بروز اورهنگ در ترمیم های کلاس دو آمالگام انجام شده در بخش ترمیمی دانشکده دندان پزشکی اصفهان، از طریق معاینه بالینی و رادیوگرافی مورد بررسی قرار گرفت. 369 بیمار به طور متوالی از بین مراجعه کنندگان به بخش ترمیمی انتخاب شدند. معاینه کلینیکی توسط سوند و آینه و نخ دندان و بررسی رادیوگرافیک با استفاده از رادیوگرافی بایت وینگ انجام شد.
    نتایج
    میزان بروز اورهنگ در کل 6/11 درصد بود که 56/69 درصد مربوط به فک بالا و 43/30 درصد مربوط به فک پایین بود. بروز اورهنگ در سطوح مزیال و دیستال به ترتیب 30 و 70 درصد بود.
    بحث: بروز اورهنگ در فک بالا نسبت به فک پایین تقریبا دو برابر و در سطح دیستال نسبت به سطح مزیال میزان اورهنگ بیشتر بود. در هر فک شیوع اورهنگ از قدام به خلف افزایش یافته و در مجموع، بروز اورهنگ در این مطالعه نسبت به مطالعات مشابه بسیار کمتر بود که بیانگر توجه بیشتر عمل کنندگان به ترمیم های کلاس دو است. بنابراین، پیشنهاد می شود برای تشخیص اورهنگ از معاینات کلینیکی و رادیوگرافی توام استفاده شود.
    کلیدواژگان: ترمیم های کلاس دو، آمالگام، اورهنگ، ریزنشت، گیر غذایی
  • مقایسه دو روش رادیوویزیوگرافی و رادیوگرافی معمولی در تشخیص ضایعات پری اپیکال
    مژده مهدی زاده، زهرا محمدزاده، حسین حقیقت صفحات 59-62
    مقدمه
    رادیوویزیوگرافی، یکی از تکنیک های رادیوگرافی است که در واقع، کاربرد کامپیوتر در علم رادیولوژی می باشد. ضایعات پری اپیکال از بیماری های بسیار شایع در دندانپزشکی است که یکی از راه های تشخیص و انتخاب طرح درمان این ضایعات، تهیه گرافی از آنها می باشد. هدف از این تحقیق، مشخص ساختن این نکته است که آیا رادیوویزیوگرافی در تعیین اندازه ضایعات پری اپیکال نسبت به رادیوگرافی معمولی ارجحیت دارد یا نه؟
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تعداد 20 حفره مصنوعی در دو مندیبل تهیه شده و هر کدام به وسیله کولیس اندازه گیری شد. از آنها به دو روش رادیوویزیوگرافی و رادیوگرافی معمولی باتکنیک موازی، تصاویر دیجیتال و گرافی تهیه گردید. نتایج با استفاده از تست آماری t زوج بررسی گردید.
    نتایج
    با اختلاف معنی داری رادیوویزیوگرافی در تشخیص اندازه ضایعات پری اپیکال بر تکنیک رادیوگرافی معمولی ارجحیت داشت.
    بحث: با توجه به برتری سیستم رادیوویزیوگرافی در تعیین اندازه ضایعات پری اپیکال نسبت به دستگاه های رادیوگرافی معمولی و عدم نیاز به امکاناتی چون تاریکخانه، داروی ظهور و ثبوت و نیز توانایی این سیستم در ذخیره و انتقال تصاویر و از همه مهم تر، کاهش دوز اشعه برخوردی به بیمار، این سیستم جایگزین خوبی برای دستگاه های رادیوگرافی عادی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رادیوویزیوگرافی، پری اپیکال، رادیوگرافی
  • نامه علمی
  • آگاهی و نگرش مربیان بهداشت مدارس در مورد بهداشت دهان و دندان
    طیبه منصوری کروندی، وجیه سادات مرتضوی، علی اکبر ثالثی صفحات 63-64
    مقدمه
    از آنجا که مربیان بهداشت می توانند نقش مهمی در ترویج و پیگیری دستورالعمل های بهداشت دهان و دندان در مدارس داشته باشند، در مطالعه حاضر به بررسی سطح آگاهی و نگرش مربیان بهداشت مدارس در مورد بهداشت دهان و دندان پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، اطلاعات با استفاده از پرسشنامه شامل 25 سوال در مورد آگاهی و 8 سوال در مورد نگرش، جمع آوری شد. 188 مربی بهداشت به صورت تصادفی در میان 278 مربی بهداشت از مدارس ابتدایی در شهر اصفهان انتخاب شدند. پس از تایید پرسشنامه بوسیله متخصصان، پرسشنامه توسط مربیان بهداشت تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس، T-test، ANOVA و همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین نمره آگاهی مربیان بهداشت 78/2±53/18 با دامنه 24-11(از نمره کل 25) به دست آمد. میانگین نمره نگرش آنها 7/2±7/25 (از نمره کل 32) بود. آزمون T اختلاف آماری معنی دار بین آگاهی، نگرش و سطح تحصیلات نشان نداد. هیچ رابطه ای بین سابقه کار و سطح تحصیلات، سابقه کار و نگرش و بین نگرش و آگاهی وجود نداشت.
    بحث: نگرش مثبت مربیان بهداشت مدارس میتواند بر عملکرد آنها تاثیر گذار باشد. دستورالعمل دوره ای و نظارت بر بهداشت در مدرسه می تواند به بهداشت دهان و دندان دانش آموزان در مدرسه کمک کرده و در دراز مدت سلامت دانش آموزان را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: مربی بهداشت مدرسه، دانش، نگرش، بهداشت دهان و دندان
  • چکیده مقاله ها به انگلیسی
    صفحات 66-78
|
  • Comparative Study of Amalgam Microleakage Using Cavity Varnish and Adhesive Resin
    Arbabzadeh Zavareh F., Bouzari M., Hekmat A., Kalani Z Pages 7-12
    Introduction
    Two important disadvantages of amalgam restorations are lack of adhesion to tooth structure and marginal leakage. In recent studies, the use of dentin adhesive on cavity walls before the insertion of amalgam proved to be the best method to reduce micro leakage and increase chemical adhesion.
    Materials And Methods
    Forty premolar and molar teeth were collected and divided into two groups. The class V cavities were made at the buccal surfaces of the teeth (Depth 1. 5 mm, Length 3 mm and Width 2 mm). All the angles of cavo-surfaces were Butt joint. The teeth were then washed, cleaned, dried and randomly divided into 2 groups; the first group was coated with 2 layers of varnish. The second group was coated with adhesive resin system and then restored with amalgam. The teeth were kept in distilled water for 24 hours. The prepared surfaces were then polished and thermocycling was performed. All prepared surfaces were coated with nail varnish up to 0.5 mm around the restorative material. Furthermore each group was randomly divided in to 2 subgroups; one group was kept in distilled water for 24 hours and the other group for 5 months. All groups were afterwards kept in 0.5% basic fuchsin solution for 24 hours. The teeth were then mounted in Acrylic resin, were cut into two halves from the centre of preparation with a diamond saw and checked by a stereomicroscope for determining the microleakage rate.
    Results And Discussion
    Comparison between two groups showed degree of dye penetration into margins of restorations with Rely X ARC was lower than that of varnish. However no significant differences were observed among the groups except for occlusal margins after 24 hours and 5 months.
    Keywords: Microleakage, Amalgam, Varnish, Adhesive resin
  • Frequency of Sensory and Motor Nerve Injuries After MaxilloFacial Trauma
    Hossinzadeh A., Pakbaz V., Ghorbani F Pages 13-16
    Introduction
    One of the most common complications of trauma to maxillofacial region is nerve injuries of sensory and motor branches of the nerve V and VII in the face. The aim of this article was to study the relative prevalence of injures of sensory part of nerve V and motor part of nerve VII.
    Materials And Methods
    The research was descriptive Analytic and information was collected by clinical observation. Samples consisted of 384 individuals refereeing to Alzahra and Kashani hospitals, collected information were described by Descriptive statistics methods and chi statistical test.
    Results
    Motor and sensory nerve involvement in maxillofacial Trauma were evaluated in 384 trauma patients. The most frequent nerve damage was sensory part of the nerve V (51.3%) and the next frequent nerve damage was motor part of the nerve VII. Five patients (1.3%) had both of these two types of injuries.
    Discussion
    Maxillofacial nerve injuries specially nerves V and VII were the frequent complications of maxillofacial region. Infra-orbital branch of the nerve V and buccal branch of the nerve VII were most affected. Vigilant clinical examination and early diagnosis of the nerve injuries will guide patients towards proper treatment and prevention of complications.
    Keywords: Trauma, Maxillofacial, Nerve injurie
  • Evaluation of Blood Mercury Concentration in Two Groups of Students of Isfahan Dental School
    Khoroushi M., Talebi M., Ghazie A. Pages 17-20
    Introduction
    Dental amalgam has been one of the most widely used restorative dental material for over 150 years. Mercury is one of the main elements in dental amalgam composition. Absorption of mercury in human body can cause serious problems such as insomnia, loss of memory, mental depression and inability to concentrate. Widespread use of Dental amalgam in dental schools make a lot of mercury vapour, so, evaluation of blood mercury in dental students during their practical courses may be useful.
    Materials And Methods
    In this study, two groups of dental students were selected. The first group included 25 clinical dental students and the second 25 preclinical dental students. All selected students were non-smokers, non-alcoholics, and neither group hadnt had new amalgam restoration nor had seafood for at least a week. Blood samples were prepared from each group. In each sample 4 ml of blood was drawn and mixed with 0.5 ml, 1% EDTA as anticoagulant. The concentration of mercury was determined by cold vapor atomic absorption spectrometry with amalgamation.
    Results
    The results showed significant differences between total mercury and nonorganic mercury in two mentioned groups but organic mercury had no significant difference. However means were less than 4ng/ml.
    Discussion
    According to the result of this study working with amalgam in dental school and operative department can increases blood mercury however no toxicity and serious problem for dental students could be observed. Therefore, it seems making a good air conditioned environment for exiting mercury vapor is necessary, especially in operative department. In addition special attention to control of blood mercury is necessary for assistants, staff and professors of dental school because of their permanent presence in environment containing mercury vapour.
    Keywords: Dental Students, Blood Mercury concentration, Dental amalgam
  • Evaluation of HBs-Ab in Isfahan Dental Students Admitted in 1997 After Receiving 3 Doses of Vaccination
    Khozeimeh F., Rezazadeh A Pages 21-24
    Introduction
    Hepatitis B Virus is the most important factor of liver disease in the entire world. And due to unknown infected people carrying hepatitis B virus, Physicians and dentists face the danger of becoming infected. Therefore they should be aware of signs and symptoms of the disease and at the lime of examination or treatment procedure essential precautions must be taken. The best way of immunity is vaccination at the interval of (0-1-6) months. Even after vaccination in some of the individuals HBs-Ab doesnt form. The aim of this study was to evaluate the presence of HBs-Ab in the blood of the dental students admitted in 1997, after receiving 3 doses of vaccination and reasons for declining concentration or not forming HBS-Ab at all after three doses of vaccination.
    Materials And Methods
    Five cc of blood per students was taken and sent to the laboratory and after serum separation and keeping it at temperature -80ºC: ELIZA test, with the help of special kits (Biokit) was used to calculate Ab titer and other information such as: Age, sex, weight, time of vaccination and type of vaccination history of any systemic disease and hepatitis at the time of blood taking was also collected.
    Results
    Results of this study showed the average antibody titre is 279. 25±205. 62 and the maximum amount are 565. 50 mIu/ml and minimum is 19.70 mIu/m/. And also the amount of antibody titer is inversely proportional to age and weight but had no relationship with sex and time of vaccination. And due to the same type of vaccination and not having any systemic disease or hepatitis these factors had not any effect in our study.
    Discussion
    Considering that 10 mIu/ml of antibody or more can induce the complete immunization against the disease and the students had high antibody titer, we conclude vaccination would be very effective.
    Keywords: HBs, Ab, Vaccination, Immunization, Dental Students
  • Comparison of Occlusal Plane in Edentulous Patients to their Natural Dentition
    Dakhilalian M., Shafie Ardestani S. Pages 25-28
    Introduction
    It is Important to make occlusal plane in complete dentures as closely as possible to occlusal plane in natural dentition. In this study it was tried to show the relationship between the occlusal plane in natural dentition to point's Porion-Nasion PN ANS+Frankfort plane and compare occlusal plane in denture teeth to the same points (Porion/Nasion/PN.ANS+Frakfort plane). Methods and Materials: 35 edentulous patients with class I occlusion: 21 male and 14 female, were randomly selected from Isfahan Dental School, department of prosthetic. Complete upper & lower denture was constructed for these patients following standard procedure. After completion of upper & lower prosthesis occlusal plane was marked and lateral cephalometric radiographs was made for them. At the same time 35 adult patients with normal class I occlusion with no history of orthodontic treatment were selected and leteral cephalometric radiographs were done for them. The angle between occlusal plane, frankfort plane and PN. ANS was measured for all seventy patients on radiographs. The results were compared to each other.
    Results
    In this study it was determined that there is an inverse linear relationship between the angle PN.ANS & occlusal plane, Frankfort plane. In patients with natural dentition coefficient of Correlation was 0.989. This relation did not exist in edentulous patients. Coefficient Correlation between two angles was 0.45.
    Discussion
    Since the only variable between edentulous and edentulous state is occlusal plane, we can conclude that the routine procedure for determining occlusal plane, for all the patients, does not restore the natural state.
    Keywords: Cephalometry, Occlusal Plane, Frankfort plane, Edentulous Patients
  • Study of Correlation of Stress and Geographic Tongue Lesion in Patients Referring to Isfahan Dentistry School
    Deihimi P., Mirmohammd Sadeghi A Pages 29-32
    Introduction
    Geographic tongue lesion or benign migratory glossitis is a lesion with prervalence of 1-3% that involves all age and sex groups. Etiology of this lesion is unknown, but some references have pointed out to relationship of stress and this lesion. The aim of this study is to introduce stress as one of the factors in geographic tongue incidence.
    Materials And Methods
    This research was of a case-control type and our sample in case group included 30 patients afflicted with geographic tongue lesion which visited Isfahan Dental School department of oral medicine. These patients were randomly selected from men and women. Patients were explained about importance of this disease and diagnosis of it. Standard stress meter questionnaire of Klementz and Roberts was completed by Patients and witness group and information was analyzed statistically by T-test. Witness groups were selected from fellows or family members of patients because of similarities in circumstances between two groups.
    Results
    Information gathered from questionnaire showed that average stress number in case group was 386 and in witness group 3032. T-test showed significant difference between stressnumber of two groups. Average age in case group was 32 years and witness group 42 years, and this difference was significant, but geographic tongue didnt have significant correlation with sex, educational degree, income, number of children, time spent on studying and place of residence.
    Discussion
    Nowadays, psychosomatic diseases are very important. Based on the results of this research, it seems that stress is a significant factor in causing geographic tongue. Although, stress is not the only etiologic factor in causing geographic tongue, but its role as psychologic factor cannot be denied.
    Keywords: Geographic Tongue, Stress
  • Affect of Three Antibacterial Mouthwashes Chlorhexidine 0.2%, Povidine Iodine 1 % and Cetyl Pyridinium Cholride 2.5% on Bacterials Strep Cultures
    Shahabouie M., Havaie A., Poorsina F., Samanipoor S Pages 33-36
    Introduction
    Dental plaque is the main cause of periodontal disease. Prevention and treatment of periodontal disease is provided by inhibition of plaque formation or its removal. Uses of mouthwashes are one of the methods for plaque control. The purpose of this study was to determine the most efficient mouthwash in prevention of plaque formation.
    Materials And Methods
    This experimental study consisted of 48 microbial cultures. Antibacterial effect of three well known mouthwashes: povidine iodine 1 %, chlorhexidine 0.2% and cetyl pyridinium chloride 2.5% were studied on two bacterial species: streptococcus mutans and bacterial melaninogenicus, which were obtained from dental plaque of three different patients. This mentioned bacteria were added to culture mediums until the turbidity equivalent of number 0.5 mcfarland tube was achieved. Then mouthwashes were added to the cultures which were then placed in 37ºC incubator in two different conditions, aerobic and anaerobic. The turbidity's of the aerobic and anaerobic cultures were compared with standard mcfarland tubes after 24 and 72 hours respectively. Data analysis was done with ANOVA, kroscal valis and T-test.
    Results
    The mean number of streptococcus mutans in one millilitre of the culture medium, with mouthwashes including povidine iodine 1%, chlorhexidine 0.2% and cetyl pyridinium chloride 0.5% added was determined: 19.5 × 108, 0.19×108 and 0. 75 × 108 respectively and for bacteroides melaninogenicus: 12.75 ×108, 0, 0.56×108 was achieved respectively. Total average of bacterial number in one millilitre of culture, when mouthwashes were added was determined: 16.1×108, 0,0.9×108 and 0. 65×108 respectively.
    Discussion
    Result of this study showed that for each type of species and also in general, antibacte¬rial effect of three applied mouthwashes in descending order was: chlorhexidine 0.2%, cetyl pyrid¬inium chloride 2.5% and povidine iodine 1 %. In other word chlorhexidine can be suggested as elective mouthwash. Finally longitudinal study, in vivo-in vitro, with application of more mouthwashes and bacterial species is suggested.
    Keywords: Antibacterial effect, Mouthwash, Chlorhexidine, Povidine iodine, Cetyl pyridinium chloride, Streptococcus mutans, Bacteroids
  • Comparison of Wear between Iranian Resin Teeth and Ivoclar Teeth
    Golbidi F., Moradi Kh Pages 37-41
    Introduction
    Wearing of acrylic denture teeth creates many problems for patients as well as dentists. Nowadays, artificial teeth are produced by different Iranian companies which compare to their foreign counterparts are more suitable economically. The aim of this study was to compare the amount of wear between Iranian resin teeth and Ivoclar teeth.
    Materials And Methods
    In this study wear of three types of Iranian resin teeth (Berelian. Marjan, Super newclar) were compared with Ivoclar teeth. Four denture teeth samples were used for each denture teeth. All tests were done in presence of saliva and by using porcelain abrader. The thickness reduction of each sample was measured after 5000 and 10000 cycles with the help of a micrometer. The mean values were compared with ANOVA and T-student test.
    Results
    After 5000 and 10000 cycles there was no significant difference between the mean wear of Berelian teeth and Ivoclar teeth, but after 10000 cycles the mean wear of Ivoclar teeth was decreased and the mean wear of Berelian teeth was increased although this wear was not statistically significant. Comparison of three Iranian resin denture teeth indicated that Berelian teeth showed the least and Super newclar teeth show the maximum amount of wear.
    Discussion
    The amount of wear in Berelian was almost close to Ivoclar teeth. Therefore we can be hopeful that Iranian companies with improving their production techniques such as mixing the materials, temperature and duration of curing and packing of materials in vacuum can make high wear resistance acrylic teeth.
    Keywords: Acrylic Artificial teeth, Abrasion
  • The Effect of an Adhesive System, Surface Roughness and Irregularities on Shear Bond Strength of Repaired Amalgam
    Mortazavi V., Fathi Mh, Moridei Ar Pages 43-47
    Introduction
    When an amalgam restoration fails, the repair of existing amalgam restoration with fresh amalgam can be a practical alternative to the replacement of entire restoration. In most studies the bond strength of fresh amalgam to old amalgam is reported lower than the old amalgam itself. Therefore, the purpose of this study was to compare the effect of using adhesive system with surface irregularities and roughness on shear bond strength between fresh and set (old) amalgam. Methods and Materials: Fifty acrylic cylinders were made and a cavity preparation (6mm diameter by 2 mm high) was made in each cylinder. Forty cavities were filled with amalgam, level with cylinders surface and ten cylinders (control group=Groupl) were filled 5mm higher than the surface of cylinder using split die. After aging of all samples in water at 37º c for 14 days, the first 40 samples were divided into 4 groups and were repaired with fresh amalgam in the following manner. Group 2: with surface irregularities and roughness, group 3: using Panavia F, without surface irregularities and roughness, Group4: using cement and surface irregularities and roughness, group 5: without cement and without surface irregularities and roughness. After storage in water at 37ºc for 7 days, the shear bond strengths of groups were tested.
    Results
    Mean shear bond strengths and standard deviations (MPa) for groups were: in Group 1 (control): 36±4.8, Group 2: 31.26±2.70, Group 3: 8.07±1.34, Group 4: 13.05±183 and in Group 5 no bond was seen. ANOVA revealed statistically significant difference among groups Duncan test indicated that there was a significant difference between each group with the other one.
    Discussion
    Results of this study didnt reveal any advantages for using Panavia F to increase the bond strength. According to the results obtained from making surface roughness and irregularities compared to the control group, this procedure can be suggested for repairing broken amalgam as an acceptable procedure.
    Keywords: Amalgam repair, Shear bond Strength, Surface roughness, Adhesive system
  • Comparing the Effects of Using Standard Die-spacer and Shellac on the Retention of Fixed Prosthesis
    Mosharraf R., Ebadian B., Shayegh F Pages 49-52
    Introduction
    The application of die- spacer to crown preparation dies prior to the fabrication of cast crowns is an acceptable procedure that improves the fit of the restorations. Previous studies have shown that the retention of the restoration will be improved, unchanged or reduced when an appropriate thickness of die- spacer is used. But in our country shellac is used instead of die¬-spacer. No study has compared the effect of using standard die-spacer & shellac on the retention of fixed prosthesis. This study compares the effect of using these two materials on the retention of fixed prosthesis.
    Materials And Methods
    Ninety eight cast copings were fabricated on dies coated with die-spacer and shellac, cemented on the dies and removed using an Instron Universal Testing Machine.
    Results
    T-test showed that there is statistically significant difference between the mean force required to remove crowns relieved with die- spacer and relieved with shellac.
    Discussions
    With regard to some practical difficulties in application of shellac and the results of this study; it appears that application of die-spacer is better than shellac.
    Keywords: Fixed crowns_Retention_Dental cements_Film thickness_Die – Spacer_Shellac
  • Incidence of Overhangs in Class II Amalgam Restorations
    Moosavinasab M., Torabi J., Malekpoor A Pages 53-57
    Introduction
    The goal of operative dentistry is to prevent pathological lesions, restoration of anatomy and to enhance proper functional ability of occlusion and aesthetic. Restoration of teeth may lead to fracture microleakage and overhangs. One of the most restorative defects is amalgam overhang that causes food impaction, caries, gingival recession, bone loss, unpleasant feeling of foreign body and tendency to use toothpick. The purpose of this study was to determine the incidence of overhang in class II amalgam restorations performed in the Department of Operative Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences and comparing the results of this study with the results of similar studies. The results of this study may help decrease the incidence of amalgam overhangs.
    Materials And Methods
    In this study, incidence of class II amalgam overhang restorations that were done in Isfahan University, school of dentistry, during second semester of 79-80 and first semester of 80-81 was investigated. This investigation consisted of clinical and radiographic examination. 396 patients were selected consecutively among patients visiting to operative department. Clinical examination was done with an explorer, mirror and dental floss. Radiographic examination consisted of bitewings.
    Results
    Total incidence of amalgam overhangs was 11.6% of which 69.56% related to upper jaw and 30.43% related to lower jaw. Incidence of amalgam overhang was 30% and 70%.
    Discussion
    Relative frequency of amalgam overhangs in upper jaw was almost twice as much as lower jaw. Also, amalgam overhangs increased from anterior to posterior part in both jaws. In this study the incidence of amalgam overhangs were less than similar studies done before, this might be due to more skilful dentists that had done class II amalgam restorations for patient in this study. Therefore it is suggested to do clinical as well as radiographic examination for diagnosis of amalgam overhangs.
    Keywords: Amalgam CL II restoration, Overhang, Microleakage, Food impaction
  • Comparing Size of Periapical Lesions by Radiovisiography and Conventional Radiography
    Mehdizadeh M., Mohammadzadeh Z., Haghighat H Pages 59-62
    Introduction
    The purpose of this study was to compare the size of periapical lesions by using radiovisiography and conventional radiography (parallel technique). Methods and Materials: Twenty cavities were prepared in periapical zone of two mandible. The diameter of lesions were between 1.5 mm to 3.5 mm. Radiographic and digital images were provided for each lesion by two techniques of digital and conventional radiography (paralleling technique). Results were analyzed by paired T-test.
    Results
    There was a statistically significant difference between radiovisiography and conventional technique in diagnosis of size of periapical lesions.
    Discussion
    Analysis of data showed significant differences between two methods. Radiovisiogeraphy was better than conventional radiography for measuring periapical lesion.
    Keywords: Radiovisiograohy, Periapical, Radiography
  • Knowledge and Attitude of Hygiene Instructors in the Schools of Isfahan about Oral Hygiene
    Mansouri Karvandi T., Mortazavi V., Salesi Aa Pages 63-64
    Introduction
    Since hygiene instructors can play important role in promoting and following oral hygiene instructions in schools, it was decided to investigate hygiene instructors’ knowledge and their attitudes about oral hygiene.
    Materials And Methods
    This was qualitative-descriptive cross sectional study. Information was gathered by questionnaire containing 25 questions about knowledge and 8 questions about attitudes. 188 hygiene instructors were selected randomly among 278 hygiene instructors present in primary schools in Isfahan. After questionnaires were approved by specialists, they were completed by hygiene instructors. The data were analyzed by SPSS software program and statistical analysis was carried out with analysis of Variance, T-test, ANOVA and Spearman correlation.
    Results
    The average of personals’' knowledge was 18.53± 2. 78 and domain was 11 to 24 (Total mark: 25). The average of their attitude was 25. 7± 2. 7 (Total mark: 32). The T-test didnt show any relationship between altitude, knowledge and educational degree (i. c. Diploma VS bachelor degree). There was no relationship between work experience and educational degree work experience and attitude, knowledge and attitudes.
    Discussion
    The average of personals’' knowledge showed satisfactory results and positive attitude. Periodic instructions and supervising hygiene instructions in school can improve student's oral hygiene in school and this in turn can create healthier students overall.
    Keywords: School hygiene coach, Knowledge, Attitude, Oral hygiene