فهرست مطالب

Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences - Volume:8 Issue: 3, 2007

Journal of Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences
Volume:8 Issue: 3, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/09/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرحناز شرف الدین، علی اصغر علوی، مهشاد فرزین فر صفحه 1
    بیان مساله: موقعیت و جهت رشته در ترمیم های کامپوزیتی باطرح پوشش کاسپ ممکن است باعث افزایش تحمل نیرو وجلوگیری از ایجاد شکست های ترمیم ناپذیر گردد.
    هدف
    هدف از این بررسی، اثر وجود رشته و نیز، جهت و موقعیت آن در مقاومت به شکست و الگوی شکست ترمیم های کامپوزیتی با طرح پوشش کاسپ می باشد.
    مواد و
    روش
    در این بررسی تجربی، حفره ی MOD به همراه کوتاه کردن 5/2 میلی متر کاسپ ها در 50 دندان کشیده شده پره مولرفک بالا ایجاد شد. دندان ها به پنج گروه 10 تایی بخش و ترمیم در همه ی گروه ها با کامپوزیت P60 انجام گرفت. در گروه نخست، ترمیم کامپوزیت بدون استفاده از رشته، در گروه دوم، یک رشته در جهت باکوپالاتال، درگروه سوم، دو رشته در جهت باکوپالاتال و مزیودیستال با تقاطع در بخش مرکزی حفره، در گروه چهارم، یک رشته در جهت زاویه ی خطی مزیوباکال به دیستوپالاتال و رشته ی دیگر در جهت دیستوباکال به مزیوپالاتال و در گروه پنجم، دو رشته در جهت باکوپالاتال در دو سوی مرکز دندان با فاصله ی 5/1 میلی متر قرار داده شد. نمونه ها به مدت 7 روز در دمای اتاق نگهداری، سپس زیر 500 چرخه ی دمایی در دمای 2±6 و 2±60 درجه ی سانتی گراد قرار گرفتند. سرانجام، با دستگاه اینسترون از سطح اکلوزال نیروی عمودی فشاری وارد شد. در لحظه ی شکست، میزان نیرو ثبت گردید. اندازه های به دست آمده، به وسیله ی آزمون آماری مان- ویتنی (Mann-Whitey) و آنووا (ANOVA) (05/0p<) بررسی شدند. گونه ی شکست نمونه ها نیز، به وسیله ی آنالیز آماری فیشر (Fisher) بررسی گردید (005/0p<).
    یافته ها
    واکاوی آماری نشان داد، که مقاومت به شکست همه ی گروه ها به گونه ای معنادار از گروه شاهد بیشتر بود (05/0p<). اختلاف آماری معنادار میان گروه های دوم و سوم (034/0p=) و سوم و پنجم (041/0p=) وجود داشت. لیکن اختلاف آماری معنادار میان جفت گروه های دیگر مشاهده نگردید. تفاوت آماری معنادار میان الگوی شکست ترمیم های کامپوزیتی بی رشته و ترمیم های کامپوزیتی دارای رشته وجود داشت (بجز گروه دوم) (005/0p<).
    نتیجه گیری
    وجود رشته در ترمیم های کامپوزیتی باعث افزایش استحکام شکست و بهبود الگوی شکست می شود. با افزایش رشته ها در جهاتی خاص استحکام شکست نیز، افزایش می یابد.
  • جمیله قدوسی، محمدحسن ضرابی، نفیسه غفاریان صفحه 11
    بیان مساله: در کانال های C شکل (C-Shape) به علت وجود پیچیدگی های ساختار کانال ریشه، استفاده از یک روش پرکردگی، که بتواند مواد پرکننده را به درون این ارتباطات نامنظم در میان کانال های اصلی هدایت کند، ضروری است.
    هدف
    هدف از بررسی کنونی، ارزیابی و مقایسه ی اثربخشی سه روش گوناگون پرکردگی در کیفیت پرکردن ساختار نامنظم کانال های C شکل ریشه ی دندان های مولر بود.
    مواد و
    روش
    شمار30 دندان مولر کشیده شده ی با کانال C شکل انتخاب شدند. پس از آماده سازی و شکل دهی یکسان کانال های ریشه، نمونه ها به سه گروه مساوی 10تایی بخش شدند. گروه یکم، با روش تراکم کناری سرد (CL) و گروه دوم، با شیوه ی تراکم کناری گرم (WL) و گروه سوم، با روش تراکم عمودی گرم (WV) پرگردیدند. سپس، کیفیت پرکردگی کانال و تنگه ی میان آنها، به وسیله ی سه مشاهده گر جداگانه و با ارزیابی مقاطع طولی و عرضی دندان های شفاف شده، بررسی گردید. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس دو و یک سویه، تی (T) و مجذور کای واکاوی شد.
    یافته ها
    ارزیابی نگاره های طولی نشان داد، که میان سه روش مورد استفاده، بیشترین درصد کیفیت خوب پرشدگی در گروه تراکم عمودی مشاهده گردید (80 درصد)، که به گونه ای معنادار از گروه کناری گرم بیشتر بود (05/0p<). کمترین درصد کیفیت خوب پرشدگی در ناحیه ی تنگه ی کانال ها مشاهده شد (7/46 درصد) که به گونه ای معنادار کمتر از نواحی دیگر بود (05/0p<). ارزیابی مقاطع عرضی دندان نشان داد، که میان اندازه های درصد فضای پرشده ی تنگه با مواد پرکننده در سه روش پرکردگی و نیز، در دو ناحیه ی کرونال و اپیکال کانال تفاوت آماری معنادار وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، که هیچ یک از روش های پرکردگی پیشنهادی نتوانستند فضای کانال ریشه را کاملا پر کنند، اما به نسبت، دو روش تراکم عمودی گرم و کناری سرد، از تراکم کناری گرم قابل قبول تر بودند.
  • نادر ابوالفضلی، فریبا صالح صابر، اردشیر لفظی، امیر اسکندری صفحه 24
    بیان مساله: گرچه عامل اصلی ایجاد کننده ی پریودنتیت، پلاک میکروبی است، ولی عواملی گوناگون در آماده ساختن فرد برای ابتلا و نیز، پیشرفت این بیماری موثر هستند، که نمونه ای از آنها، استعمال دخانیات است که این عامل هر روز بیشتر مورد توجه پژوهشگران قرار می گیرد.
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اثر میزان مصرف سیگار بر پاسخ به مرحله ی یک درمان های پریودنتال بود.
    مواد و
    روش
    در این بررسی مداخله ای و مقطعی شمار 30 نفر (26مرد و4زن) 31 تا 60ساله با میانگین سنی 11±48، که به پریودنتیس متوسط مزمن عمومی (Generalized moderate chronic periodontitis) دچار بودند، با توجه به سیگاری یا غیرسیگاری بودن و میزان مصرف سیگار در سه گروه ده تایی شامل: گروه های مصرف کم سیگار، مصرف زیاد سیگار و غیرسیگاری جا گرفتند. افراد سیگاری بیشتر از دو سال پیشینه ی مصرف سیگار داشتند. پس از مرحله ی نخست درمان متغیرهای پریودنتال چون، عمق پروبینگ بالینی (CPD)، سطح چسبندگی کلینیکی (CAL) و خونریزی در هنگام پروبینگ (BOP) در مقاطع زمانی پیش و هشت هفته پس از تکمیل مرحله ی یک درمان، اندازه گیری و نتایج سه گروه با استفاده از آزمون های ویلکاکسون و کروسکال- والیس واکاوی و مقایسه شدند.
    یافته ها
    پیش از درمان، بجز خونریزی در هنگام پروبینگ (BOP) اختلافی معنادار در دیگر متغیرها وجود نداشت. هشت هفته پس از کامل شدن مرحله ی نخست، متغیرهای عمق پروبینگ کلینیکی (CPD)، سطح چسبندگی کلینیکی (CAL) و خونریزی در هنگام پروبینگ در هر سه گروه به گونه ای معنادار کاهش یافت، ولی در مقایسه ی میان سه گروه تنها اختلاف عمق پروبینگ کلینیکی و سطح چسبندگی کلینیکی میان دو گروه غیرسیگاری و مصرف زیاد معنادار بود (05/0 p).
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد، که سیگار کشیدن به شمار زیاد می تواند بر نتیجه ی مرحله ی یکم درمان های پریودنتال اثر گذاشته و باعث کاهش پاسخ به درمان شود. اثر سیگار با افزایش شمار مصرف آن، یعنی با استعمال برابر یا بیشتر از 20 نخ سیگار در روز، بیشتر می شود.
  • نسرین سرابی، حمیده عامری*، محمد جواد مقدس صفحه 33

    بیان مساله: پلی مریزاسیون کامپازیت های نوری از سطح آغاز می شود و میزان آن از سطح به عمق کاهش می یابد. این اختلاف در سختی، به عواملی چند، مانند تابش و فاصله ی منبع نور از سطح رزین مربوط است.

    هدف

    هدف از این بررسی، مقایسه ی چهار روش گوناگون قرار دادن کامپازیت در حفره و دو روش گوناگون نوردهی بر اندازه ی ریزسختی کامپوزیت در ترمیم کلاس یک دندان های پشتی بود.
    مواد و

    روش

    در این بررسی موازی مداخله گرانه از 40 دندان پره مولر استفاده شد. حفره های کلاس یک به ابعاد 4×4×4 میلی متر در دندان ها فراهم گردید و پس از اچینگ و استفاده از دنتین ادهزیو Excite نمونه ها به چهار گروه 10تایی بخش شدند: گروه 1) روش پر کردن حفره به روش توده ای یکجا، گروه 2) روش لایه لایه ی افقی با نوردهی اکلوزال، گروه 3) روش لایه لایه ی افقی همراه با نوردهی از سه جهت و گروه 4) روش لایه لایه ی مورب با نوردهی از سه جهت. برای ترمیم حفره ها از کامپازیت نوری Z100 استفاده شد. نمونه ها از بخش میانه برش باکولینگوالی داده شد و جهت آزمون ویکرز آماده شد. سختی سنجی در فاصله های 0، 5/1، 5/2 و 5/3 میلی متر انجام شد. یافته ها به وسیله ی آزمون ANOVA و دانکن (Duncan) مقایسه شدند (05/0==).

    یافته ها

    میانگین سختی در گروه های 1 و 2، نسبت به گروه های 3 و 4 اختلافی چشمگیر نشان داد (05/0p<). در همه ی گروه ها بیشترین میزان سختی در لایه ی دوم (زیر سطحی) مشاهده شد (05/0p<) بجز گروه 2، که سختی در همه ی ضخامت ها یکسان بود (05/0p<).

    نتیجه گیری

    برپایه ی نتایج این بررسی برای رسیدن به حداکثر سختی کامپازیت رزین ها در حفره های کلاس یک، قرار دادن کامپازیت ها به روش لایه لایه ی مورب یا افقی، ولی با سه جهت نوردهی باکالی، لینگوالی و اکلوزالی، مناسب ترین راه است.

  • آرش عزیزی، شیرین لواف، مریم نجفی صفحه 42
    بیان مساله: بزاق نقشی مهم در هموستاز دهان بازی می کند. محافظت در برابر ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها، کانی سازی دوباره ی دندانی شماری از کارهای بزاق هستند. خشکی دهان شکایتی شایع، به ویژه در زنان سالمند است و معمولا، ناشی از کارکرد نارسای غدد بزاقی ناشی می گردد. تحریک جریان بزاق به وسیله ی انواع آدامس ها و یا جانشین کردن بزاق به وسیله ی دهانشویه ها، در افراد دارای غدد بزاقی نیمه توانا، ممکن است سودمند باشد.
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اثر مواد تحریک کننده چون آدامس های ریلکس، اربیت، بیوتین و دهانشویه بیوتین بر کمیت و PH بزاق بود.
    مواد و
    روش
    در این بررسی، که به روش تجربی انجام گرفت، روی هم رفته 60 فرد سالم که به شیوه ی تصادفی در چهار گروه 15 نفری، جا گرفتند، بررسی شدند. در آغاز، میانگین کلی میزان بزاق در دو دقیقه و میانگین PHبزاق آنها اندازه گیری شد. سپس، یک عدد از آدامس ها به مدت پنج دقیقه و یک قاشق غذاخوری از دهانشویه ی بیوتین به مدت 30 ثانیه در گروه های متفاوت استفاده گردید و میانگین میزان بزاق در مدت دو دقیقه و میانگین PH بزاق، بی درنگ پس از مصرف مواد و با گذشت 45 دقیقه از مصرف مواد، اندازه گیری شد. از واکاوی کوواریانس و آزمون کم ترین تفاوت معنادار (Least Significant Difference) برای مقایسه ی داده های میان گروهی و از آزمون t-testبرای مقایسه ی داده های درون گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین بزاق در هر چهار گروه، بی درنگ پس از مصرف مواد، افزایش یافت و سپس، پس از 45 دقیقه از مصرف مواد، کاهش یافت، اما باز هم آشکارا بالاتر از میانگین میزان نخستین بزاق بود. میانگین PHبزاق با مصرف آدامس ها بی درنگ افزایش یافت، ولی پس از 45 دقیقه از مصرف آنها، تنها در دو آدامس ریلکس (relax) و بیوتین، میانگین PH بزاق از میانگین PHنخستین بزاق آشکارا بالاتر بود. دهانشویه ی بیوتین بر میانگین PHبزاق، اثر نداشت.
    نتیجه گیری
    گزیلیتول همراه با عامل محرک مکانیکی، مانند جویدن، هم به افزایش میزان بزاق و هم به اصلاح PH محیط دهان کمک می کند. آدامس ریلکس و بیوتین، که هر دو بی قند بوده و دارای گزیلیتول هستند، با توجه به افزایش میزان و PH بزاق، برتری دارند.
    کلیدواژگان: آدامس، دهانشویه، سرعت جریان بزاق، PH بزاق، گزیلیتول
  • ناصر اصل امین آبادی صفحه 50
    بیان مساله: نوزادان با وزن کم به هنگام تولد، آمادگی استرس های متابولیک گوناگون داشته و شیوع ناهنجاری های دهانی- دندانی درآنها بیشتر از نوزادان طبیعی است. عواملی مانند بیماری های سوخت و سازی، کمبود اکسیژن، یرقان نوزادی بلندمدت، کمبودهای تغذیه ای و کاهش میزان کلسیم سرمی، به عنوان علل نارسایی مینایی در نوزادان با وزن کم بیان شده است. ایجاد نارسایی های مینایی باعث تغییراتی در دندان های شیری می گردد، که می تواند پیامدهایی، چون مشکلات زیبایی، پوسیدگی دندان و مشکلات دندانی- صورتی را در پی داشته باشد.
    هدف
    هدف از بررسی کنونی، مقایسه ی میزان نارسایی تکاملی مینا در دندان های شیری کودکان با پیشینه ی وزن کم به هنگام تولد با کودکان با پیشینه ی وزن طبیعی به هنگام تولد بود.
    مواد و
    روش
    پژوهش کنونی یک بررسی گذشته نگر از گونه ی علی- مقایسه ای(Expose-Fact) است. گروه مورد بررسی، شامل 181 نفر (95 دختر و 86 پسر) سه تا پنج ساله بود. برای گردآوری داده ها، از پرونده ی تولد نوزادان استفاده گردید و با تنظیم پرسشنامه ای، مشخصات فردی بیمار، زمان و وزن کودک به هنگام تولد و نیز، نتایج معاینه های بالینی با استفاده از شاخص اصلاح نارسایی تکاملی مینا ثبت گردید. پس از گردآوری داده ها، با استفاده از نرم افزارSpss نسخه ی 13 واکاوی انجام شد. آزمون آماری کاپا (Kappa) برای واکاوی اعتبار میان دو معاینه کننده و نرم افزار Mini Tab تحت آزمون نسبت دو نمونه ای برای واکاوی آماری ارتباط داده ها، استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان نارسایی مینایی درکودکان زاده شده با وزن کم (کمتر از2500 گرم) به هنگام تولد نسبت به کودکان طبیعی بیشتر بود (05/0>p). اختلاف میزان هیپوپلازی و هیپوکلسیفیکاسیون در میان دو جنس (دختر و پسر) با وزن کم به هنگام تولد و نیز، با وزن طبیعی به هنگام تولد معنادار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی کنونی بدون در نظر گیری سبب شناختی بیماری نشان دهنده ی میزان بالای نارسایی های مینایی درکودکان زاده شده با وزن کمتر از 2500 گرم نسبت به کودکان با وزن طبیعی زمان تولد است، ولی به پژوهش های بیشتر برای بررسی پیوند نارسایی های دندانی و عوامل سبب ساز گوناگون و وزن کم به هنگام تولد نیاز هست.
    کلیدواژگان: نارسایی مینایی، دندان های شیری، وزن کم حین تولد
  • رامین مشرف، اصغرآقایی، مهندس اکبر حسنزاده، مهدی پورآقاکوچک صفحه 60
    بیان مساله: پذیرش دندان مصنوعی از سوی بیمار، فرایندی بسیار پیچیده است، که تنها به ریخت شناسی ریج باقی مانده و ورزیدگی علمی و عملی دندانپزشک وابسته نیست. در پذیرش دست دندان از سوی بیمار، چند عامل روانی نقش مهم دارند، که لازم است به آنها توجه گردد.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی پیوند دو سویه ی خود پنداره (Self-concept) و عزت نفس (Self-esteem) بیماران با خواست و رضایت آنها از دست دندان کامل است.
    مواد و
    روش
    این بررسی توصیفی- تحلیلی بر روی 52 نفر (28مرد و 24زن) 35 تا70 ساله با میانگین سنی 4/53 سال از بیماران مراجعه کننده به بخش پروتز دانشگاه آزاد خوراسگان (اصفهان) انجام شد. پیش و پس از درمان، از دو آزمون روانشناختی عزت نفس رزنبرگ و خودپنداره ی کالیفرنیا برای بررسی متغیرهای روانی بیماران استفاده شد. همچنین، پیش از آغاز درمان، انتظار بیماران از دست دندان کامل به وسیله ی یک پرسشنامه ی استاندارد بررسی گردید. پس از سه ماه از تحویل دندان مصنوعی، رضایت بیمار با پرسشنامه ی استاندارد بررسی گردید. در واکاوی آماری، از آزمون‎های t زوج، t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها: میان خودپنداره و انتظار از درمان و نیز، عزت نفس و رضایت بیمار پیوندی معنادار مشاهده نگردید (18/0 و 42/0=p)، اما میان عزت نفس و انتظار بیمار پیوند متوسط (05/0p=) و میان خودپنداره و رضایت بیمار از درمان، پیوندی کاملا معنادار دیده شد (01/0=p).
    نتیجه گیری: در این بررسی استفاده از دست دندان کامل اثری در بهبود ابعاد روانی بیماران نداشت، اما سازگاری با دست دندان کامل پیوندی مشخص با خودپنداره ی بیماران داشت و آشکار گردید، که بیماران دارای عزت نفس بالا، خواست هایی معقول تر از دست دندان دارند.
    کلیدواژگان: خودپنداره، عزت نفس، رضایت، انتظار، دست دندان کامل
  • محمدحسن ضرابی، مریم جاویدی، مهدی وطن پور، حبیب الله اسماعیلی صفحه 71
    بیان مساله: یکی از عوامل کاهش پیش آگهی درمان ریشه ی دندان ها، بروز رخدادهایی چون شکستن ابزار در کانال و نبود امکان بیرون آوردن آن است. بسیاری از سازندگان برای کاهش اندازه ی پیچیدگی یا شکستگی این ابزار به طراحی و ارایه ی انواع الکتروموتورهایی اقدام کرده اند، که سرعت چرخش و میزان نیروی وارده بر فایل را مهار کند. از سویی دیگر، با توجه به قیمت بالای این ابزارها، گروهی دیگر از سازندگان، هندپیس های هوایی ارزان قیمت را ارایه کرده اند، که سرعت چرخش را کاهش می دهند. تاکنون با وجود گستردگی انواع ابزار، بررسی هایی بسیار محدود در زمینه ی مقایسه ی میزان پیچیدگی یا شکستگی ایجاد شده در فایل های چرخشی به دنبال استفاده از این ابزارها انجام شده است.
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر استفاده از هندپیس هوایی و الکتروموتور در اندازه ی پیچیدگی یا شکستگی ایجاد شده در فایل های چرخشی نیکل تیتانیوم بود.
    مواد و
    روش
    این بررسی کارآزمایی مهار شده تصادفی بر روی شمار 160 کانال دندان مولر کشیده شده ی انسانی دارای میانگین خمیدگی (15 تا 33 درجه) در دو گروه انجام شد. در هر دو گروه، آماده سازی کانال با فایل چرخشی ام تو (Mtwo) و در گروه یک، با استفاده از هندپیس هوایی و گروه دوم، با الکتروموتوراندو آی تی (Endo IT) انجام شد. پس از پایان کار شمار فایل های دچار پیچیدگی، شمار فایل های شکسته و مجموع آنها در دو گروه آزمایشی ثبت گردید و با آزمون های آماری تی مستقل (Independent T)، من ویتنی((Mann-Whitney و آزمون منتل کوکس (Mantel-Cox) واکاوی شدند. همچنین، از واکاوی بقای کاپلان مایر(Kaplan meier) برای بررسی احتمال سلامت فایل ها پس از هر بار کاربرد آنها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، که متغیرهای مورد بررسی در دو گروه اختلافی معنادار نداشته اند (05/0p>). همچنین، واکاوی بقای انجام شده نیز، نشان داد، که احتمال سلامت یک فایل پس از آماده سازی نه کانال در گروه نخست، 1/64 درصد ودر گروه دوم 9/69 درصد بوده است. آزمون منتل- کوکس انجام شده نیز، اختلافی معنادار را میان این احتمالات نشان نداد (272/0p=).
    نتیجه گیری
    بر پایه ی نتایج به دست آمده، به نظر می رسد، در کاهش اندازه ی پیچیدگی یا شکستگی ایجاد شده در فایل های چرخشی با استفاده از الکتروموتوریا هند پیس هوایی تفاوتی آشکار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: الکتروموتور، هندپیس هوایی، پیچیدگی، شکستگی، فایل های چرخشی نیکل تیتانیوم
  • داریوش امانت، مریم مردانی صفحه 81
    سندرم پاپیلون لفور، یک ناهنجاری اتوزومال مغلوب کمیاب است، که علت مشخصی برای بروز نداشته و با جهش هایی در ژن کاتپسین C ایجاد و با هیپرکراتوز کف دست و پا و پریودنتیت زودرس نمایان می شود.
    به علت تخریب شدید استخوان آلوئول، در دندان های شیری و یا دایمی، این دندان ها معمولا دو تا سه سال پس از رویش از دست رفته و بیمار در حدود سن پانزده یا شانزده سالگی هیچ یک از دندان های دایمی خود را نخواهد داشت. دندان های عقل نیز، به همین ترتیب از دست خواهند رفت. درمان موثر برای حفظ کامل دندان ها وجود نداشته و پیش آگهی جهت پیشگیری در قبال از دست دادن دندان ها ناامید کننده است و روش های درمانی موجود نظیر ایجاد استحکام در ارتفاع استخوان آلوئول، پیش آگهی استفاده ی دایمی از دست دندان مصنوعی را بهبود می بخشد.
    در این گزارش مورد، دختری 12 ساله و ساکن بندرعباس که برای تشخیص و درمان به بخش تشخیص بیمارهای دهان دانشکده ی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مراجعه کرده مورد ارزیابی قرار گرفت و با توجه به نتایج معاینه های بالینی و پارابالینی سندرم پاپیلون- لفور در وی تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: سندرم پاپیلون لفور، هیپرکراتوز کف دست ها و پاها، پریودنتیت زودرس
|
  • Sharaffedin F., Alavi Aa, Farzinfar M Page 1
    Statement of Problem: Position and orientation of fiber may lead to increase load bearing capacity and prevent undesirable fractures in cuspal coverage composite restorations.
    Purpose
    The aim was to evaluate the effect of fiber position and orientation on fracture resistance and failure mode of composite cusp capping restorations.
    Materials And Method
    In this experimental study, MOD cavities with 2.5mm cuspal reduction were prepared in 50 human maxillary premolars. The teeth were divided into five groups (n=10) and all teeth were restored with packable composite resin (P60). In the first group no fibers were applied. In the second group one strip of fiber was inserted into resin composite in buccal to palatal direction. In the third group two strips of fiber were inserted in buccal to palatal and mesial to distal direction by crossing in central part of cavity. In the forth group, one strip was directed from mesiobuccal to distopalatal and the other from distobuccal to mesiopalatal line angle. In the fifth group, two strips of fiber were inserted in buccal to palatal direction with 1.5 mm distance. The teeth were stored in water for 7 days in room temperature and then thermocycled 500 times between 6±2 and 60±2 centigrade degrees. The specimens were subjected to compressive loading perpendicular to the occlusal surface. The necessary fracture loads were recorded in (KN) and the results were statistically analyzed by Mann-Whitney and ANOVA tests. Mode of fracture was analyzed by using Fisher test.
    Results
    Statistical analysis showed a significant increase of fracture load from control to the other four groups (p<0.05). There were statistically significant differences between second and third groups (p=0.034) as well as second and fifth groups (p=0.041). No significant differences were found between other pairs of groups. Also significant differences were observed in failure mode between composite restorations with and without fiber, except for second group (p<0.005).
    Conclusion
    Fiber reinforced composites improve fracture resistance and failure mode of restorations with cusp capping. With increase use of fiber strips in special directions, fracture resistance will be rised.
  • Ghoddusi J., Zarrabi Mh., Ghafariyan N Page 11
    Statement of Problem: Due to the anatomic complextieis of C-shaped canals, using an obturation technique capable of filling the irregular isthmus in the root canal system seems to be necessary.
    Purpose
    The aim of this study was to compare the efficacy of three different root canal obturation techniques used for filling the irregular root canal system in C-shaped teeth.
    Materials And Method
    The study was perfomed on 30 human extracted molar teeth which were radiographically and anatomically recognized as having C-shaped canals. All root canals were prepared in the same way and the samples were divided into 3 groups, each of 10 teeth. The root canals in group I were filled by cold lateral condensation technique (CL). Teeth in group II were filled by means of warm lateral condensation technique (WL) and those in group III were filled by means of warm vertical condensation technique (WV). All teeth were demineralized and then cleared with methylsalicilate. Images were taken from both longitudinal and cross-sectional feature of the cleared teeth by a digital camera connected to a stereomicroscope. The filling quality of the main canals and the isthmus between them was evaluated by three independent endodontists. The data were statistically analyzed by chi-square, one way and two way ANOVA and t-test.
    Results
    In longitudinal photographs, the highest percentage of good filling quality (80%) was observed in the WV group and was significantly more acceptable than WL group (p<0.05). The lowest percentage of good filling quality was observed in the isthmus area of the canals (46.7%) which was significantly less than other areas (p<0.05). Cross- sectional photographs demonstrated no significant difference between the percentage of isthmuses filled with the filling material and the two areas of the canals in the three obturation techniques (p>0.05)
    Conclusion
    The results indicated that none of the suggested techniques could successfully fill the root canal space, but the warm vertical and cold lateral condensation techniques were more acceptable than warm lateral condensation technique.
  • Aboulfazli N., Saleh Saber F., Lafzi A., Eskandari A Page 24
    Statement of problem: Although bacterial plaque is the primary ethiologic factor in the initiation of chronic periodontitis, there is some predisposing factors such as smoking which may aggravates disease process and its roll appears to be considered more important recently.
    Purpose
    The purpose of the present study was the evaluation of the effect of the quantity of cigarette smoking on periodontal tissue response following phase I therapy.
    Materials And Method
    Thirty patients (26 male and 4 female) with mean age of 48±11 years participated in this interventional and cross-sectional study. All patients suffered from generalized moderate chronic periodontitis. The patients were divided into three equal groups of 10 (heavy smokers, light smokers and non smokers), according to the number of cigarette consumption. The smoker groups had a history of cigarette consumption at least for the past two years. Clinical probing depth, clinical attachment level and bleeding on probing were evaluated for the patients at baseline and eight weeks following completion of phase I therapy. The results were analyzed using Wilcoxon rank and Kruskal- Wallis tests.
    Results
    No statistically significant differences were found in the evaluated variables between the groups except for BOP at baseline. All parameters decreased significantly eight weeks after completion of phase I therapy, but in comparison between three groups, only differences of CPD reduction and CAL gained between heavy and non-smokers were statistically significant
    Conclusion
    The present study indicated that heavy cigarette smoking have a negative effect on periodontal tissue response to phase I therapy. This effect depends on the number of daily smoked cigarettes and is increased with more than 20 cigarettes smoking per day.
  • Sarabi N., Ameri H., Moghadas Mj Page 33

    Statement of problem: The polymerization of light cured composite resins is initiated fromsurface layer and the rate of polymerization reduces from surface to depth. The difference in hardness is in correlation with different factors such as the intensity of unit and the distance between composite and light tip.

    Purpose

    The aim of this study was to compare the effect of four different methods of filling and two light direction on microhardness of class I composite resin restorations.

    Materials And Method

    In this parallel interventional study, 40 intact human premolarteeth were selected. Class I cavities were prepared (4×4×4 mm). After etching and applying Excite as a dentin adhesive, the specimens were divided into four groups (n=10) based on the filling

    Methods

    Group 1)one bulk, group 2)horizontal incremental and occlusal light curing, group 3)horizontal incremental and three directional light curing, Group 4)oblique and three directional light curing. Z100 was used for restoration of cavities. Microhardness of specimens was measured by kicker's microhardness tester in 0, 1.5, 2.5 and 3.5 mm distance from surface. Data were analyzed using ANOVA and Duncan tests (=0.05).

    Results

    The mean value of microhardness in groups 1 and 2 showed significant differencefrom that of groups 3 and 4 (p<0.05). Within each group, the subsurface layer showed the highest value of hardness (P<0.05) except for group 2 that all surfaces showed a similar hardness value (p>0.05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, incremental technique (oblique or horizontal) with three dimensional light curing is the most suitable procedure for obtaining a maximum hardness in Class I composite resin restoration.

  • Azizi A., Lawaf Sh., Najafi M Page 42
    Statement of Problem: Saliva serves an important role in oral homeostasis. Protection against viruses, bacteria and fungus and dental remineralization are some roles of saliva. Xerostomia is a common complaint, especially among elderly woman and is usually the result of the salivary gland dysfunction. It may be beneficial to stimulate the salivary flow by sugar free chewing gums or substituting saliva by oral rinse, in patients with impaired salivary function.
    Purpose
    The purpose of this study was to evaluate the effect of stimulating materials such as, chewing gums and one oral rinse on the amount and pH of saliva.
    Materials And Method
    In this experimental study, 60 healthy individuals were randomly divided into four groups, each composed of 15. Before study, the mean amount and PH of the whole saliva were evaluated in 2 minutes. In group 1, 2 and 3 Orbit, Relax and Biotene chewing gums were used for 5 minutes, respectively. In the forth group, Biotene mouth wash was used for 30 seconds according to the manufacture’s instruction. The mean amount of saliva in 2 minutes and mean of saliva PH were determined immediately and 45 minutes after use of the materials. Covarince analysis and the Least Significant Difference test were used for data comparison among groups and T-test was used for intra groups analysis.
    Results
    In all groups the mean amount of saliva increased immediately after using the materials, but after 45 minutes, though significantly higher than the initial one, the mean amount decreased. The mean of PH increased immediately after chewing the gums, but after 45 minutes use of the gums, only for Relax and Biotene gums, the mean of saliva PH was significantly higher than the initial record. Biotene in the form of mouthwash did not show any effect on PH of the saliva.
    Conclusion
    Xylitol with mechanical factors such as chewing increases the amount of saliva and improves PH of the oral cavity. Relax and Biotene chewing gums, having no glucoses and contain only xylitol, due to the increase in amount of saliva and improvement of PH, should be considered as preferred chewing gums.
  • Asl Aminabadi N Page 50
    Statement of problem: Low birth weight (LBW) infants are subjected to a variety of metabolic stresses and exhibit a higher prevalence of oral-dental disturbances than normal infants. Factors such as metabolic disorders, hypoxia, prolonged neonatal jaundice, nutritional deficiencies and low serum calcium have been implicated as causes of enamel defects in LBW infants. These enamel defects lead to the alteration of primary teeth with subsequent problems such as esthetic concerns, dental caries and dentofacial problems.
    Purpose
    The aim of this study was to compare the developmental enamel defects in the children with lower than normal weight at birth (less than 2500 gr) and children with normal birth weight
    Materials And Method
    In this retrospective (expose–fact) study, 181 children (95 girls and 86 boys) aged 3 to 5 years were examined. The data were collected using infants birth files and questionnaires based on the general information, birth time and weight as well as medical examination. Dental examination was performed by two examiners. Developmental Enamel Defect Index was used to classify the enamel defects. Data were statistically analyzed by SPSS13. Kappa test was used for evaluating validity between examiners (Kappa≥0.8) and two-sampling proportional test by means of Mini Tab software was used for data analysis.
    Results
    Enamel defects were more in children with low birth weight compared to the normal children (p<0.05). There was no statistically significant difference in hypocalcification and hypoplasia between girls and boys with LBW and also between girls and boys with normal birth weight (p>0.05). Enamel defects were most common in both groups on the canine teeth (% 51.3) followed by incisors, first molar and second molar teeth.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, without considering etiologic factors, hypocalcification and hypoplasia was noticed more in children with low birth weight. Further studies are needed to evaluate the relationship of enamel defects and various causative factors in these children.
  • Mosharraf R., Aghaee A., Hasan Zadeh A., Poor Agha Koockak M Page 60
    Statement of problem: Denture acceptance as a complex process is dependent not only on ridge morphology, theoretical and practical skills of dentist, but on many psychologic factors which need to be considered seriously.
    Purpose
    The aim of this study was to determine the relationship between complete denture satisfaction and expectation with patient’s self-esteem and self-concept.
    Materials And Method
    This descriptive-analytical study was undertaken on 52 patients (28 male and 24 female) referred to the prosthodontic department of Khorasgan Azad University. The mean age was 53.4 with the range of 35-70 years. The personality variables were measured using two standard psychological tests (Rosenberg and California tests). Before and after full denture delivery, patients completed the denture expectation questionnaires. After using new dentures for 3 months, the patients’ satisfaction was evaluated by related questionnaires. T-student, T-paired and Pearson coefficient tests were used for data analysis.
    Results
    There was no significant relationship between expectation and self-concept likewise between self-esteem and satisfaction (p= 0.42, 0.18). A moderate relationship was found between self-esteem and expectation (p=0.05), while a significant relationship was obtained between self-concept and satisfaction (p= 0.01).
    Conclusion
    According to this study, it was revealed that complete denture treatment did not have any significant effect on patients’ personality variables, but there was a significant relation between patients’ self-esteem and complete denture satisfaction. Also patients with high self-esteem scores showed better expectations with their dentures.
  • Zarrabi Mh., Javidi M., Vatanpour M., Esmaeili H Page 71
    Statement of Problem: One of the affecting factors in adverse prognosis of root canal therapy is procedural accidents as broken files, facing with difficulty in removing. Many manufacturers have designed and marketed various electromotors with the ability of controlling rotational speed and torque. On the other hand, these expensive motors have encouraged other manufacturers to marketing different air driven handpieces. Despite of presenting various vast instruments for this purpose, only limited comparative studies have been carried out between electromotor and air driven handpiece.
    Purpose
    The purpose of this study was to evaluate the effect of air driven handpiece versus electromotor on distortion or fracture rate of NiTi rotary files.
    Materials And Method
    This in vitro randomized controlled trial was carried out on 160 canals of human’s matured molars with mild curvature (15-33o). After initial preparation of samples and considering the inclusion criteria, in the first group, preparation was carried out with air driven handpiece and in groups 2 Endo IT (VDW, Germany) was used as electromotor. In both groups Mtwo files with crown down technique were used for canal preparations. Data on file distortion or fracture were collected and analyzed using Mann Whitney, Mantel Cox, Kaplan-meiere and T tests.
    Results
    No significant differences on distortion or fracture rate of files between the two groups were found (p>0.05). Based on survival analysis safety probability of files after preparation of 9 canals was %64.1 in group 1 and %69.9 in group 2. There was no significant differences between this safety probability in the two groups (P=0.272).
    Conclusion
    These findings showed that both electromotor and air driven handpiece has nearly similar effect on fracture rate or distortion of NiTi rotatory instruments.
  • Amanat D., Mardani M Page 81
    Papillon- Lefevre Syndrome (PLS) is a rare, autosomal recessive disease with no known etiological factor, which reveals loss of function mutations affecting both the alleles of the cathepsin- C gene. The disease is characterized by palmo-plantar keratoderma and early juvenile periodontitis affecting both primary and permanent teeth. Due to the severe alveolar bone loss both in deciduous as well as permanent dentitions, teeth are exfoliated within two or three years after eruptions. By the age of 15 or 16, patients are usually edentulous except for the third molars. These teeth are also lost a few yeas after they erupt. No treatment has been shown to be effective for keeping teeth. Prognosis for prevention of teeth loss is hopeless. Available treatment plans such as stabilization of the alveolar bone height improve the prognosis for a lifetime of complete denture use.In this article, a- 12- year old girl living in Bandar Abbas who has been referred to Oral Medicine Department of Shiraz Dental School for further evaluation, diagnosis and proper treatment plan is reported.