فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال هفتم شماره 6 (پیاپی 42، شهریور 1381)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال هفتم شماره 6 (پیاپی 42، شهریور 1381)

  • 132 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/04/10
  • تعداد عناوین: 18
|
  • اصول استفاده مناسب از آنتی بیوتیک در درمان برونشیت حاد بدون عارضه
    صفحه 679
    این مقاله, به میکروب شناسی برونشیت حاد بدون عارضه که اکثرا غیر باکتریال می باشد و نیز به نقش مایکوپلاسما پنومونیا و یا کلامیدیا پنومونیا و نحوه تشخیص و درمان آن تکیه کرده است. در انتها بحث مفصل تری راجع به آنفلوانزا عنوان علت اصلی سرفه در فصول سرد با تکیه بر درمان و پیش گیری از آن ارائه می گردد.
  • توصیه هایی به کارکنان مشاغل بهداشتی درباره مراقبت های پزشکی از بیماران چاق
    صفحه 686
    افراد چاق در جامعه فراوانند و بیماری های مربوط به چاقی خطرناک و زیادند. پزشکان به علت وضع بدنی بیماران مشکلات عدیده آن ها, کم تر به معاینات اولیه فیزیکی می پردازند و بیماران به علت حس تحقیر و یا کم توجهی کارکنان بهداشتی کمتر جهت دریافت خدمات بهداشتی مراجعه می کنند.
  • نشانگان سوزش دهان
    صفحه 693
    این مقاله به خوانندگان می آموزد که:1- نشانگان سوزش دهان در غیاب یافته های بالینی و آزمایشگاهی دیده می شود, در دو سوم قدامی زبان است و غالبا طی شب وجود ندارد.
    2- بیش تر نزد خانم ها به ویژه پس از یائسگی گزارش شده است ولی درمان هورمونی نقش چندانی ندارد...
  • بررسی اجمالی نحوه برخورد با استئوپروز در زنان
    صفحه 698
    استئوپروز بعد از یائسگی یکی از شایع ترین علل استئوپروز در جوامع مختلف است. همانطور که می دانیم عدم پیش گیری و درمان استئوپروز منجر به مرگ و میر و معلولیت های فراوانی می شود و خسارات مادی و معنوی عظیمی به جامعه تحمیل می نماید.
  • خارش با منشا ناشناخته / مطالعه ای گذشته نگر
    صفحه 705
    مقاله حاضر به بررسی خارش های با علت سیستمیک می پردازد, همان طور که می دانیم خارش ممکن است علل پوستی (ناشی از بیماری های پوست) یا علل سیستمیک (ناشی از بیماری های سیستمیک) داشته باشد.
  • مروری بر گزینه های درمانی آکنه ولگاریس و ضایعات به جا مانده از آن
    صفحه 710
    مقاله ای که پیش روی شماست درباره یکی از بیماری های شایع پوست یعنی آکنه و لگاریس نگاشته شده است. در این مقاله پاتوژنز بیماری آکنه به اختصار بیان شده و درمان های موضعی و سیستمیک آن با تفصیل بیشتری ذکر گردیده است.
  • تازه هایی از درمان و بیماری زایی بیماری میلوم مولتیپل
    صفحه 715
    میلوم مولتیپل بیماری بدخیمی است که در آن پلاسماسل های مرضی در اثر مهاجرت و جایگزینی و سپس پخش شدن در مغز استخوان موجب ضایعات استخوانی و عوارض خونی و کلیوی می گردند.
  • مداخله زودهنگام در آمبولی وسیع ریه / راهکاری برای تشخیص و اولویت بندی در اولین ساعت بحرانی
    صفحه 722
    مطالعه این مقاله که در مورد تشخیص و درمان آمبولی وسیع ریه است برای همکاران بسیار مفید خواهد بود, زیرا آمبولی وسیع ریه یکی از علل مرگ ناگهانی است و شویع نسبتا بالایی دارد.
  • بیماری های قابل انتقال از طریق تماس جنسی
    صفحه 732
    این مقاله به بحث کوتاهی درباره تعدادی از بیماری های قابل انتقال از طریق تماس جنسی که شایع ترند پرداخته است. از نظر تشخیص فوری, درمان, مشاوره و اقدامات پیش گیرانه راهنمای بسیار مفیدی برای پزشکان می باشد.
  • عفونت های ادراری - تناسلی و ارتباط آن ها با زایمان پیش از موعد
    صفحه 745
    در این مقاله درباره عفونت های دستگاه ادراری تناسلی به عنوان عامل زایمان زودرس یا نارس بودن نوزاد که باعث مرگ و میر حول و حوش تولد می شود بحث شده است و لزوم غربالگری خانم های باردار از نظر عفونت های ادراری بدون علامت, واژینوز باکتریایی و انواع مایکوپلاسماها و نیز درمان عفونت های ادراری تناسلی را بیان کرده است.
  • مسافری با ندول های پوستی بهبود ناپذیر
    صفحه 752
    این مقاله, موردی از گزش خرمگس انسانی و علایم و نشانه های آن را گزارش کرده است. چرخه زندگی این جشره و ویژگی های آلودگی بالارو و درمان آن بیان شده است. مقاله به صورت معرفی یک بیمار و سئوالاتی درباره تشخیص و نحوه برخورد با آن می باشد.
  • آنچه پزشکان مراقبت های اولیه باید درباره آسیب روان شناختی در کودکان بدانند
    صفحه 755
    بروز اختلال روانی و بخصوص PTSD به دنبال استرس ها و ضربه های شدید روانی در دوران کودکی بسایر شایع است. بلایای طبیعی و فجایع انسانی در کودکان و بزرگسالان, هر دو, می توانند زمینه ساز بروز اختلال های روانی باشند.
  • عفونت های دستگاه تنفسی پایینی در کودکان
    صفحه 760
    با توجه به این که عفونت های دستگاه تنفسی پایینی از عوامل مهم مرگ و میر در کودکان به خصوص در کشورهای در حال توسعه می باشند و آشنایی با نحوه تشخیص و درمان آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است, مطالعه مقاله حاضر برای پزشکان عمومی و متخصصان کودکان بسیار سودمند و ضروریست.
  • مسائل خانواده: ADHD و اثرات آن بر روی خانواده
    صفحه 767
    فشاری که اعضای خانواده کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی / بیش فعالی (ADHD) متحمل می شوند بسیار طاقت فرساست. در این مقاله کوتاه این موضوع مهم با زبانی ساده مورد بحث اجمالی قرار گرفته است و مطالعه آن دیدگاهی آموخته تر برای خواننده فراهم می آورد.
  • معرفی بیمار
    صفحه 769
    در این مقاله, سه بیمار با تظاهرات بالینی جالب معرفی شده اند که پس از بررسی های آزمایشگاهی لازم, تشخیص های نهایی آن ها داده شده است. مطالعه این موارد برای پزشکان عمومی و به خصوص متخصصان اطفال بسیار جالب و آموزنده است.
  • طب کار (12): غیبت از کار
    صفحه 776
    این مقاله درباره تعریف, پی آمدها و الگوهای مختلف غیبت از کار بحث می کند. نقش بخش های بهداشت حرفه ای و پزشکان عمومی در برخورد با غیبت به دلیل بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است.
  • خودآموزی ویژه پزشکان عمومی / تشخیص شما چیست؟ خانم 31 ساله ای با سابقه اغتشاش شعوری و ناپایداری رفتاری
    صفحه 785
    این مقاله, شرح حال خانم 31 ساله ای با سابقه نفریت لوپوسی است که پس از زایمان در 3 ماه پیش دچار هیپرتانسیون, ادم ژنرالیزه و اختلال هوشیاری شده و طی شرح حال گام به گام سئوالاتی 4 جوابی راجع به تشخیص احتمالی و اقدامات لازم مطرح شده است و در نهایت بحث مختصری درباره تشخیص نهایی بیمار انجام شده است.
  • آسیب کلیه ها در اثر دیابت: پیش گیری و درمان
    صفحه 790
    در این مقاله, یک بیمار بیست و چهار ساله مبتلا به دیابت نوع 1, از نظر روند تغییر GFR و فشار خون و همچنین میزان دفع آلبومین از ادرار مورد پیگیری قرار گرفته است.