فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 21، امرداد 1381)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 21، امرداد 1381)

  • 139 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/10/17
  • تعداد عناوین: 17
|
  • سندرم بودکیاری: روش های رایج درمانی
    صفحه 297
    در این مقاله روش های درمانی متداول امروزی در بیماران مبتلا به سندرم بودکیاری مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
  • کارآزمایی بالینی تصادفی جهت مقایسه بخیه و مش در ترمیم فتق نافی در بالغین
    صفحه 304
    فتق نافی جزء شایع ترین بیماری های جراحی است. در گذشته این فتق ها به روش بخیه زدن ترمیم می گردیدند و یا درصد بالایی از عو همراه بودند. براساس نتایج خوبی که از ترمیم فتق های دیگر با مش بدست آمد, نویسندگان این مقاله نتایج ترمیم با بخیه را با ترمیم با مش در یک کارآزمایی بالینی تصادفی مقایسه نموده و با توجه به میزان عود پائینی ترمیم با مش, این روش را به عنوان روش انتخابی معرفی می نمایند.
  • مجرای تیروگلوسال: مروری بر 55 بیمار
    صفحه 308
    مجرا و کیست تیروگلوس اگرچه خیلی شایع نیست ولی از نظر موقعیت, تشخیص و درمان با اهمیت است. در این مقاله سعی شده است که میزان و سن بروز, تشخیص و در مان مطرح گردد. نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که بهترین روش درمانی همان روش معمول و قبلی Sistrunk می باشد.
  • تثبیت بیضه
    صفحه 312
    وقتی که کودک یا نوجوانی با پیچش بیضه مراجعه می کند, لازم است به طور اورژانس تحت درمان قرار گیرد. در ابتدا جهت رفع پیچش بیضه از دست استفاده می شود و در صورتی که موفقیت آمیز نباشد عمل جراحی فوری اندیکاسیون دارد. به علت اینکه ناهنجاری بیضه که سبب پیچش آن می شود دو طرفه است, بنابراین لازم است که فیکس کردن بیضه ظاهرا سالم نیز انجام شود.
  • جراحی فوری (اورژانس) سرطان های انسدادی کولورکتال: مقایسه ای بین ضایعات
    صفحه 315
    از قدیم جراحان از آناستوموز کولون به کولون بدون آمادگی روده پرهیز داشتند. اخیرا در مطالعاتی که انجام با انجام تمهیدات لازم می توان اقدام به آناستوموز کولون بدون آمادگی قبلی نمود و بیماران را با انجام جراحی یک مرحله ای از درگیری با جراحی های متعدد رهایی داد.
  • علایم, یافته های حنجره و مانیتورینگ 24 ساعته PH در بیماران مشکوک به ریفلاکس گاستروازوفاژ - فارنژیال
    صفحه 322
    GERD یا سندرم رفلاکس معده و مری شناخته شده است ولی در سالهای اخیر بیشتر بحث در مورد اثرات رفلاکس روی قسمت بالای مری, حلق و حنجره است. در بررسی فوق مطالعه آزمایشی روی 43 بیمار و 19 فرد سالم شاهد انجام گردیده و PH حلق ثبت شده است, در نتیجه ثابت شده که بیشتر بیماران مبتلا به لارنژیت خلفی در اثر GEPR می باشد. معهذا بررسی نشان داده که گاهی حنجره کاملا سالم بیمار تغیرات PH در اثر GEPR داشته است.
  • ناباروری: جنبه های اورولوژیک
    صفحه 331
    از هر 10 زوج که تصمیم به بچ9دار شدن می گیرند یک زوج برای نیل به این هدف زمانی بیش از 2 ماه را باید صبر کند. 60 درصد علل عدم خاملگی به علت فاکتورهای زن و 20 درصد به علت فاکتورهای مرد و در 20 درصد دیگر فاکتورهای هر دو جنس از علل ناباروری است.
  • کارآزمایی بالینی آینده نگر تصادفی جهت ارزیابی درناژ داخل صفاقی پس از رزکسیون پانکراس
    صفحه 340
    این مطالعه شامل 179 بیمار مبتلا به تومور در نواحی مختلف پانکراس است که تحت عمل جراحی پانکراتیکودئونکتومی یا پانکراتکتومی دیستال قرار گرفته اند.
  • تازه های جراحی ارتوپدی
    صفحه 350
    در این مقاله آمده است که در دهه اول سال 2000 چه مسائلی در ارتوپدی حائز اهمیت بیشتری می باشند و توجه دانشمندان و جراحان این رشته را به نکاتی جلب کرده که در نظر گرفتن آنها موجب پیشرفت هایی در زمینه درمان بیماران این رشته خواهد شد.
  • بندآویز (Sling) مش مرسیلن: پیامدهای کوتاه و دراز مدت بالینی و اورودینامیک
    صفحه 359
    در این مقاله نتایج کاربرد بند آویز (Sling) مش مرسیلن در کوتاه مدت و دراز مدت در بهبود بیماران مبتلا به استرس incontinence به خوبی تشریح شده است و به نظر می رسد که بر سایر روش های متداول از قبیل Urethral Plication از طریق واژن و سایر اعمال جراحی Sling مانند عمل Burch ارجحیت دارد.
  • کلسیم طبیعی همراه با افزایش سطح هورمون پاراتیرویید بعد از درمان جراحی هیپرپاراتیروییدی اولیه
    صفحه 370
    در این مقاله در مورد بیمارانی که پس از عمل پاراتیروئید کتومی در حالی که کلسیم خون در حد طبیعی است PTH آنها بالاتر از حد طبیعی است و علل این پدیده بحث شده است.
  • تعیین گیرنده استروژن در آدنوکارسینومای ریه با روش ایمونوهیستوشیمی
    صفحه 376
    تشخیص بین آدنوکارسینومای اولیه ریه و متاستاز سرطان پستان به ریه در خانمی که دچار سرطان پستان می باشد فوق العاده مشکل و بحث انگیز می باشد. بررسی (Estrogen Receptor [ER[) در این مقاله مورد توجه قرار گرفته که آیا می توان به تنهایی این افتراق را ایجاد کند یا احتیاج به آزمایشهای تکمیلی دیگر می باشد.
  • عوارض داخل لکنی پس از عدم موفقیت آرتروپلاستی کامل هیپ
    صفحه 381
    تونال هیپ ناموفق علاوه بر عوارض متعدد شناخته شده, ممکن است عوارض داخل لگنی نیز ایجاد کند. در این مقاله 5 گره از این عوارض داخل لگنی ذکر گردیده و راه های تشخیص و پیشگیری از آنها شرح داده شده است.
  • عوامل پیش گویی کننده پیامد تیمکتومی برای میاسنتی گراو
    صفحه 387
    فاکتورهای پیش گویی کننده در مورد برداشتن تیموس در Myasthenia Gravis کاملا متفاوت و در مقالات علمی عنوان شده است. در این بازرسی فاکتور جنس, سن, آسیب شناسی توده و دیگر فاکتورهایی که می تواند از نظر الگوی درمان موثر باشد, مورد توجه قرار گرفته است.
  • پی آمد کلیوی در فرد دهنده عضو, 25 سال پس از برداشتن کلیه
    صفحه 395
    کارکرد کلیه پس از میانگین 25 سال پیگیری به دنبال نفرکتومی به منظور اهدای عضو به شکل رضایت بخش حفظ می شود, در آقایان به طور مشخص دفع پروتئین ادراری نسبت به خانم ها بالاتر می باشد.
  • مراقبت تسکینی در بخش مراقبت های ویژه جراحی
    صفحه 403
    تلاشهای مراقبتی در ICU با توجه به وخامت وضع بیماران و عوارض پیش بینی شده و نشده از نظر بررسی بالینی, اهمیت حفظ حیات, مسائل روانی برای خود بیمار و نزدیکان بیمار, مخارج سنگین ICU در همه جای دنیا و اهمیت دادن به نظر بیمار و نزدیکان بیمار یکی از مسائلی است که همچنان با توجه به رشد ICU مورد بررسی و بحث است. در این مقاله مطالب از جهان مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
  • تدابیر درمانی در سرطان با منشاء نامشخص
    صفحه 419
    متاستاز سرطانی با منشاء نامشخص یکی از مشکلات تشخیصی در پزشکی است که 5 تا 10 درصد بیماران سرطانی را در بر می گیرد. بررسی منشاء سرطان در پیگیری و درمان بی نهایت ضروری است. در مطالعه موجود مبحث از نظر آسیب شناسی, بالینی به طور مفصل تشریح شده است.