فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:1 Issue: 1, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/09/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا هادیان، اندیشه باستانی، سعید طالبیان، غلامرضا علیایی، حسین باقری صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    مکانورسپتورهای کف پا در تنظیم رفلکسی نقش دارند. تحریک این گیرنده ها در سطوح داخلی کف پا مرتبط با انشعابات داخلی شاخه پلانتار عصب تیبیال می باشد. بنابراین نظریه، تحریک آوران های با حد آستانه پایین می تواند اثر مهاری بر روی رفلکس های عضله سولئوس داشته باشد.
    ورودی های سوماتوسنسوری ناشی از فعالیت مکانورسپتورها در نقاط تماسی به بدن وارد می گردند. لذا فیدبک حسی منشا گرفته از گیرنده های پوستی در پا که از طریق تحریک پوستی عصب ایجاد می شود می تواند نقش مهمی در کنترل حسی و تنظیم الگوهای تون نرمال ایفا کند در این مطالعه به بررسی تحریک پذیری موتورنورون با تحریک گیرنده ها در سطوح داخلی کف پا مرتبط با انشعابات داخلی شاخه پلانتار عصب تیبیال، پرداخته شده است.
    روش بررسی
    16 فرد سالم بطور داوطلبانه در این مطالعه شرکت نموده اند. افراد در وضعیت دمر قرار گرفته و تحریکات مکانیکی جلدی (برابر با 50% وزن ساق و پای فرد) به سطوح داخلی کف پای سمت غالب، توسط دستگاه طراحی شده، به واسطه یک صفحه به ابعاد 3×3 سانتیمتر در زمان های مختلف اعمال گردید. رفلکس هافمن (H) بعنوان معیار اندازه گیری تحریک پذیری موتورنورون ها، به شکل دوطرفه، قبل و بعد از بکار بردن تحریکات مکانیکی جلدی ثبت شد.
    یافته ها
    بر اساس این مطالعه، دامنه رفلکس هافمن و نسبت H/M هر دو سمت کاهش معناداری را بعد از اعمال تحریک به سمت داخل کف پای همان سمت (P<0.05) نشان داد. بعلاوه زمان تاخیری رفلکس H افزایش معناداری را نشان داد. (P<0.05). میزان کاهش در دامنه رفلکس H و تاثیر تحریکات بر روی پای همان سمت بیشتر بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده تاثیرات تعدیلی تحریکات آورانهای پوستی بر تحریک پذیری موتورنورونهای همان سمت و سمت مقابل در محل توزیع عصب داخلی پلانتار، دارد. این نتایج می تواند کاربرد عملی در درمان اختلالات تون عضلانی در موارد ضایعات نخاعی و ضربه مغزی داشته باشد.
    کلیدواژگان: رفلکس هافمن، تحریکات مکانیکی، عصب پلانتار داخلی، تحریک پذیری موتورنورونها
  • مهدی عبدالوهاب صفحات 11-15
    زمینه و هدف
    رابطه ضایعات اعصاب محیطی با شرایط کار در منابع مختلف مکررا توضیح داده شده است که معمولا به علت عدم ایمنی وسایل کار یا آرایش محیط کار نامناسب می باشد. هدف از مطالعه حاضر شناسائی مشاغل صدمه رسان، نواقص طراحی و ایمن سازی وسایل کار، آرایش محیط کار صدمه رسان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت توصیفی تحلیلی گذشته نگر انجام شده است. تعداد 253 بیمار از میان 3817 بیمار طی دو سال که به بیمارستان تخصصی ترمیمی مراجعه کرده اند انتخاب و با استفاده از پرسشنامه تنظیمی اطلاعات ضروری استخراج و مورد بررسی آماری قرار گرفته است.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که عدم ایمنی وسایل کار، آرایش محیط کار نامناسب، اعمال نیروی زیاد، عدم استراحت کافی، تکرار در حرکات از عوامل اصلی ضایعه بودند که مطالب فوق با سایر منابع مطابقت دارد. از این رو توصیه می شود که آموزش صحیح نحوه کار و استفاده از وسایل کار به هر یک از افراد شاغل ارائه شود.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان داد که مشاغل خانه دار، کارگر ساختمانی و کارمند دفتری بطور معنی داری با سندرم فشاری عصب مدین در ناحیه مچ دست ارتباط دارند.
    کلیدواژگان: صدمه، سندرم فشاری عصب مدین در مچ دست (C، T، S)، ایمنی وسایل کار
  • محمدرضا هادیان، نسرین ناصری، حسین باقری، سعید طالبیان، غلامرضا علیایی، شهره جلایی صفحات 16-26
    زمینه و هدف
    اندازه گیری زاویه مفصل در ارزیابی یکی از اجزای مهم حس پروپریوسپشن یعنی حس وضعیت مفصل کاربرد دارد. هدف این مطالعه مقطعی، بررسی پایایی ودقت اندازه گیری زاویه با استفاده از دو روش آنالیز دستی و آنالیز با AutoCAD بود.
    روش بررسی
    برای بررسی پایایی و دقت آنالیز دستی در محیط کلینیک، از72 زاویه مفصل زانوی راست 24 فرد سالم، در حالیکه 4 عدد مارکر مربعی بر روی اندام تحتانی آنها چسبانده شده بود با دوربین دیجیتال، عکس گرفته شد. زوایای تصاویر موجود با آنالیز دستی از طریق صفحات شفاف وگونیامتری اندازه گیری شد. این اندازه گیری توسط آزمونگر اصلی با دو تکرار با فاصله زمانی 10 روز و دو فیزیوتراپیست به صورت مستقل انجام شد.
    یافته ها
    ضریب همبستگی (r)، در آنالیز دستی تمام زوایا، بین تست کننده ها، تقریبا 1 بود. ICC [2.1] در پایایی از نوع inter & intra-rater، 999/0 بود. همچنین اختلاف معنی دار میان اندازه گیری های دو فیزیوتراپیست، دو بار اندازه گیری آزمونگر اصلی و هر بار اندازه گیری آزمونگر اصلی و هر فیزیو تراپیست وجود نداشت. در بررسی ارتباط آنالیز دستی با آنالیز با AutoCAD، ضریب همبستگی برای هر سه زاویه 1 بود. اختلاف میانگین دو روش بیشتر از 8/0 درجه نبود.
    نتیجه گیری
    روش های معرفی شده در این مطالعه، شامل روش آنالیز دستی و آنالیز با AutoCAD، برای اندازه گیری زاویه مفصل زانو دارای پایایی و دقت کافی هستند. این روش ها از طریق مارکرگذاری و فوتوگرافی دیجیتال در ارزیابی حس وضعیت مفصل زانو میتوانند به کار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: آنالیز دستی زاویه، آنالیز زاویه با AutoCAD، حس وضعیت مفصل، زانو، پایایی
  • غلامرضا علیایی، محمدرضا هادیان، حسین باقری، سعید طالبیان، محسن عابدی صفحه 27
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف بررسی ومقایسه اثرطولهای مختلف عضله ابداکتور پولیسیس برویس (Abd.Pol.Bre) برروی تغییرات طیف فرکانس سیگنال الکترومیوگرافی وخستگی موضعی عضلانی وهمچنین بررسی اثر خستگی عضلانی برروی طیف فرکانس است.
    روش بررسی
    در 20 نفر ازافراد سالم بین سنین 20 تا34 سال انجام شد. در این تحقیق هر فرد در مجموع 3 دقیقه انقباض ایزومتریک، 6 دقیقه انقباض دینامیک عادی، 6 دقیقه انقباض دینامیک سرعتی و6 دقیقه انقباض دینامیک با فنر انجام میداد که هر کدام از این انقباضها در سه طول کوتاه، متوسط وبلند (یا به عبارتی زوایای 0و 45و90درجه) انجام می شد. بین هرکدام ازمراحل انقباضی مدت 5 دقیقه زمان استراحت در نظر گرفته می شد.قبل وبعد از هر مرحله نیز موج الکترومیوگرافی عضله توسط دستگاه ثبت شده ودرنهایت طیف فرکانس آن مورد بررسی قرار می گرفت.
    یافته ها
    با استفاده از آزمون آماری t مشخص گردید که با کاهش طول عضله فرکانس میانه و میانگین افزایش می یابد (000/0.(P= همچنین تست خستگی سبب کاهش شاخصهای فرکانسی میشد که این کاهش در انقباض ایزومتریک کمتر از انقباض دینامیک بود وبیشترین کاهش مربوط به انقباض دینامیک با فنر بود.بیشترین میزان انحراف فرکانس به لحاظ عددی مربوط به طول کوتاه عضله بود که البته ازنظر آماری اختلاف معناداری را نسبت به طولهای دیگر نشان نمی داد
    نتیجه گیری
    بطور کلی این تحقیق بیانگر رابطه بین طول عضله و خستگی موضعی عضلانی با تغییرات طیف فرکانس است.
    کلیدواژگان: سیگنال الکترومیوگرافی، خستگی موضعی عضلانی، طیف فرکانس، انقباض ایزومتریک، انقباض دینامیک
  • سعید طالبیان مقدم، فهیمه هاشمی راد، غلامرضا علیایی، سقراط فقیه زاده صفحات 33-40
    زمینه و هدف
    مطالعات کلینیکی و بیومکانیکی زیادی نشان داد که عضلات اکستنسور کمری در حین خم شدن به سمت جلو از وضعیت ایستاده دچارکاهش فعالیت میوالکتریک می شوند. هدف ازانجام این مطالعه بررسی ارتباط بین انعطاف پذیری تنه و پاسخ فلکشنریلکسیشن عضله ارکتور اسپاین کمری بود.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 30 خانم سالم که بر اساس انعطاف پذیری تنه که از طریق تست Toe Touch انجام شد به سه گروه (انعطاف پذیری کم، نرمال و انعطاف پذیری بالا) تقسیم شدند. EMG سطحی عضله ارکتور اسپاین کمری در حین خم و راست شدن به سمت جلو بطور همزمان با حرکت ثبت شد و زاویه تنه، هیپ و لومبار در زمان شروع و خاتمه فلکشن ریلکسیشن محاسبه شد. از آزمونOne Way Anova برای بررسی تفاوت زوایای مورد نظر در گروه های مختلف استفاده شد.
    یافته ها
    افرادی با انعطاف پذیری بیشتر در حین خم شدن به سمت جلو در زوایای بیشتری عضله ارکتور اسپاین آنها ریلکس می شد و در هنگام بلند شدن نیز در زوایای ابتدایی تری دوباره وارد عمل می شد (P<001). با استفاده ازهمبستگی پیرسون میزان ارتباط بین زوایا در هنگام خم شدن کامل بررسی شد که نشان داد ارتباط بسیار بالایی بین زاویه تنه و هیپ وجود دارد0/88)=; r P<001) در حالیکه هیچ ارتباط خطی بین زاویه تنه و لومبار دیده نشد0/1)=. (P<0/3; r
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد افرادی که انعطاف پذیری بیشتری در تنه دارند در حین فاز خم شدن در زوایای بیشتری از تنه و هیپ عضله ارکتور اسپاین آنها ریلکس می شود و در هنگام بلند شدن نیز در زوایای ابتدایی تری عضله آنها دوباره وارد عمل می شود که دلیل بیومکانیکی این رخداد در تفاوت بافتهای لیگامانی و پاسیو افراد با انعطاف پذیری مختلف است که می تواند بر روی الگوی فعالیت بافتهای اکتیو موثر باشد.
    کلیدواژگان: فلکشن، ریلکسیشن، انعطاف پذیری، ارکتور اسپاین، الکترو میوگرافی
  • محمد رحیم شاهبداغی، علی اصغر ذبیحی، یحیی مدرسی، محمود علی پورحیدری صفحات 41-48
    زمینه و هدف
    زبان بیانی و نوشتاری یکی از جامعترین توانایی های بشر است که تحت تاثیر محیط می باشد. کودکان زبان را در طیف وسیعی از شرایط محیطی می آموزند و محیطهای مختلف می تواند تاثیرات قابل توجهی بر سرعت رشد زبان بگذارد.یکی از این محیط ها، شبه خانواده ها هستند. در این پژوهش سعی شده است که مقایسه ای بین کودکانی که در این مکانها زندگی می کنند با کودکانی که در محیط خانواده زندگی می کنند، انجام گیرد.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مورد شاهد، توصیفی تحلیلی می باشد. این مطالعه بر روی21 پسرو دختر شبه خانواده (13 پسر و 8 دختر) و21 پسر و دختر غیر شبه خانواده همکلاسی آنها (13 پسر و 8 دختر) در خانواده های سطح شهر تهران انجام گردید. میانگین سنی در گروه شبه خانواده (مورد) 90 ماه و در گروه غیر شبه خانواده (شاهد) 87 ماه بود. از هر کدام از کودکان ابتدا آزمون TOLD گرفته شد در جلسه بعد آزمون خواندن گرفته شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و همچنین نمرات10 دیکته آخر کودک با توجه به دفتر دیکته کودک نیز ثبت گردید و میانگین آنها محاسبه شد.
    یافته ها
    در بررسی مقایسه ای که توسط آزمونT مستقل و آزمون همبستگی پیرسون بین دو گروه کودکان شبه خانواده و غیر شبه خانواده بعمل آمد مشخص گردید که بین میانگین نمره زبان بهر کودکان شبه خانواده و کودکان غیر شبه خانواده (دختر و پسر به تفکیک) تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین بین میانگین نمرات خواندن (دقت خواندن و سرعت خواندن) و میانگین نمرات دیکته کودکان شبه خانواده با کودکان غیر شبه خانواده تفاوت معنا دار وجود دارد. همچنین در گروه شبه خانواده بین تعداد سالهای حضور در شبه خانواده با میانگین نمرات دیکته، میانگین نمرات خواندن و میانگین نمرات زبان بهر ار تباط معنادار پیدا نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش، بین میانگین نمرات زبان بهر برای دو گروه کودکان شبه خانواده و کودکان غیر شبه خانواده تفاوت معناداری دیده شد بدین معنی که محیط زندگی کودکان شبه خانواده بر توانمندی های زبانی آنها تاثیر منفی داشته است که همین قضیه در مورد نمرات آزمون خواندنی و نمرات دیکته نیز مصداق داشت. اما با توجه به تعداد کم آزمودنی ها، نیاز به بررسی های بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: شبه خانواده، زبان بهر، وضعیت تحصیلی
  • حسین باقری، هادی سرافراز اردکانی، نورالدین نخستین انصاری، محمدسعید رستاک، غلامرضا علیایی، محمدرضا گیتی صفحات 49-58
    زمینه و هدف
    تغییر در وضعیت کتف و حرکت آن، پتانسیل اختلال عملکرد شانه را بالا می برد. بسیاری از محققین معتقدند که ارزیابی وضعیت کتف باید یک قسمت از برنامه جامع ارزیابی مبتلا به اختلال عملکردی شانه باشد. عدم تعادل در نیروهای عضلانی اعمال شده به کتف می تواند منجر به حرکت و وضعیت غیرطبیعی کتف شود. Kibler از آزمون لغزش خارجی کتف برای حرکت و وضعیت غیرطبیعی کتف استفاده کرده است. این آزمون به صورت کمی قرینگی کتف و قدرت عضلات ثبات دهنده و آستانه اختلال عملکردی کمربند شانه ای را اندازه گیری می کند. نتایج مختلفی در خصوص تکرار پذیر بودن این آزمون با استفاده از مترنواری انعطاف پذیروجود دارد و لزوم تحقیقات بیشتری در این زمینه محسوس می باشد، هدف این تحقیق بررسی پایایی اینترریتر آزمون لغزش خارجی کتف در ارزیابی غیر قرینگی و اختلال عملکردی کتف در بیماران مبتلا به پاتولوژی مفصل شانه با استفاده از ابزار دقیقتر نظیر کالیپر در مقایسه تصادفی با متر نواری می باشد.
    روش بررسی
    21 بیمار مبتلا به پاتولوژی مفصل شانه به ترتیب با میانگین سنی و انحراف معیار 19/37 (42/12) سال به روش مقطعی در این مطالعه شرکت نمود ند. پس از کسب رضایت و آشنایی فرد با نحوه انجام آزمون، هرآزمونگر با استفاده از روش لمس سطحی فاصله بین زاویه تحتانی کتف تا زائده خاری مهره هفتم سینه ای را در سه وضعیت دستها در کنار بدن آویزان، دست ها روی کرست ایلیاک، دست ها درابد اکسیون نود درجه و چرخش داخلی شانه در دو سمت سالم ودرگیر و با استفاده از کالیپرورنیر (01/0میلیمتردقت) و متر نواری اندازه گیری کرد و اعداد درجدول داده ها ثبت شد. در پایان اطلاعات کسب شده توسط نرم افزار SPSS، (Version11.5) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از آزمون آماری ICC برای تعیین پایایی و آزمون معنادار بودن تفاوت دو ضریب همبستگی در نمونه های مستقل برای مقایسه ضریب همبستگی دو آزمونگر در دو وسیله استفاده شد. دامنه ICC برای پایایی اینتر ریتر با متر نواری 76/0-53/0(poor-fair) و برای کالیپر 88/0-73/0(fair-good) بود. پایایی برای وضعیت سوم در سمت سالم با متر و کالیپرمتوسط و در همین وضعیت در سمت درگیر ضعیف بود.خطای استاندارد اندازه گیری (SEM) با کالیپر در تمام وضعیت ها از متر نواری کمتر بود. بیشترین خطا مربوط به وضعیت سوم آزمون در سمت سالم بود(mm29/9). در هیچکدام از وضعیت هااختلاف معناداری بین ضریب همبستگی دو آزمونگر وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    اگر چه برتری ظاهری ICC با کالیپر در مقایسه با متر نواری در دو وضعیت اول ودوم مشهود است ولی کالیپر علیرغم دقت بیشتر به بهبود پایایی کمکی نکرد. پایایی آزمون در وضعیت سوم با متر وکالیپر پایین بود.شاید وضعیت سوم آزمون نیاز به اصلاح داشته باشد که باید بررسی بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آزمون لغزش خارجی کتف، پایایی اینتر ریتر، پاتولوژی شانه، غیر قرینگی کتف، اختلال عملکردی کتف
  • محمدرضا هادیان، محسن میر، سعید طالبیان، نسرین ناصری صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    لیگامان متقاطع قدامی در زانو دو نقش مکانیکال و حسی دارد. حس عمقی توسط بازسازی وضعیت مفصل و آستانه درک حرکت پاسیو در وضعیت بدون تحمل وزن ارزیابی شده است. پیشنهاد شده است که ارزیابی حس عمقی در وضعیت فانکشنال اندام تحتانی ممکن است اثر آسیب و بازسازی لیگامان متقاطع قدامی را بر عملکرد حس عمقی زانو بهتر نشان دهد.
    هدف مطالعه حاضر ارزیابی حس وضعیت مفصل زانو بعد از بازسازی لیگامان متقاطع قدامی در وضعیت فانکشنال بود.
    روش بررسی
    12 بیمار که تحت عمل بازسازی لیگامان متقاطع قدامی قرار گرفته بودند و 12 فرد سالم در این مطالعه شرکت کردند. حس وضعیت مفصل در زانوی غالب افراد سالم و زانوی عمل شده و زانوی سالم بیماران از طریق بازسازی زاویه تست شده مورد ارزیابی قرار گرفت. برای اندازه گیری زاویه از سیستمی متشکل از فوتوگرافی دیجیتال، مارکرهای غیر منعکس کننده و آنالیز با AutoCAD استفاده شد. ارزیابی در دو وضعیت، حرکت در جهت اکستانسیون و حرکت در جهت فلکسیون صورت گرفت. خطای مطلق به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در حس وضعیت مفصل بین دو زانوی عمل شده و زانوی سالم بیماران و هر کدام از زانوهای بیماران با زانوی غالب افراد سالم در هر وضعیت تست وجود نداشت. همچنین بین دو وضعیت تست، در هر کدام از زانوهای بیماران و گروه کنترل اختلاف معنی دار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد افرادی که تحت عمل بازسازی لیگامان متقاطع قدامی قرار گرفته اند در وضعیت تحمل وزن اختلالی در حس وضعیت مفصل ندارند. حس وضعیت مفصل زانو عمدتا توسط گیرنده های عضلانی- تاندونی تامین می شود. اطلاعات حسی گیرنده های مکانیکی سایر لیگامانها و کپسول مفصلی، ارسال پیامهای حس عمقی را تکمیل می کنند.
    کلیدواژگان: لیگامان متقاطع قدامی، مفصل زانو، حس عمقی، وضعیت با تحمل وزن
|
  • Hadian Mr., Bastani A., Talebian S., Olyaei Gr., Bagheri H. Pages 1-10
    Background And Aim
    Mechanoreceptors from the foot sole likely contribute in the reflex regulations. Stimulation of these receptors in the medial aspect of the foot is corresponded to the medial plantar nerve divisions in the tibial nerve. Therefore, it was hypothesized that repetitive low threshold afferents stimulation would have an inhibitory effect on the soleus H-reflexes.
    Materials And Methods
    sixteen normal subjects voluntarily, participated in the study. Subjects were remained in prone position. The Cutaneous Mechanical Pressure (CMP) (equal to 50% of leg and foot weight) was applied to the ipsilateral medial plantar surface by a designed instrument through a square plate (30 x 30 mm). H reflex as an indicator for excitability of motoneurones was bilaterally elicited before and after the application of the CMP.
    Results
    The amplitude of H reflex and H/M ratio showed significant differences before and after the Ipsilateral CMP stimulation of the medial side of the foot (p<0.05); furthermore, the latency of H reflex was also increased (p<0.05). In addition, the effect of CMP stimulation of the IPS stimulation showed more difference than the Contralateral side.
    Discussion
    The results highlights the modulatory effects of natural stimulation of cutaneous afferents on excitability of Ipsilateral and contralateral motoneurones. This in respect may have practical application in the management of muscle tone disorders in brain and spinal cord injuries.
  • Abdolvahab M Pages 11-15
    Background And Aim
    It has been well established in the Literature that some jobs are associated with C.T.S. excessive Force, repetitive task, Lack of rest and problems in the work place setup and tools are among the most common causes of the injuries.The purpose of this study was to investigate the relation ship between C.T.S Leading to pressure syndromes with the jobs.
    Material And Method
    In this retrospective study 253 patients were selected from among 3817 patients. The questionnaires were completed using the appropriate information extracted from the patients. The data were analyzed using special Statistical programs.
    Results
    The results indicated that there was a correlation between the jobs of house wife, construction worker and office employee and C.T.S Leading to pressure syndromes. The causes of the injuries were similar to those reported in the literature excessive force, repetitive task, lack of rest and problems in the work place setup and tool design.Conclusion&
    Discussion
    It is, therefore, concluded that most of the C.T.S can be easily prevented by appropriate training of the work-force and taking the safety measures in to consideration when designing the tools. In addition, ergonomic principle should be observed while setting up the work places.
  • Hadian Mr., Naseri N., Bagheri H., Talebian S., Olyaei Gr Pages 16-26
    Background And Aim
    Measuring the joint angles is used to assess joint position sense (JPS). The aim of this study was to introduce a fast, less expensive, objective and simple method of measurement.In this study, the accuracy and reliability of a system, comprising digital photography, nonreflective markers and AutoCAD analysis (or manual analysis) were evaluated.
    Material And Methods
    For this purpose, the digital photos were taken from 9 angles of a standard goniometer whereas 4 square markers were been attached on its arms. The goniometer was placed at two locations on a calibration board. The angles were measured by using AutoCAD software via the markers, corners. Furthermore, the markers were recorded at 72 angles of the knee joint positions in 24 healthy subjects.The knee angles were measured by 3 investigators and by using transparnt sheets and goniometry.
    Results
    ICC was 1 for each location of the goniometer at each reference angle.The variability from the mean angles was approximately less than 0.2 degree. r2 was 1 for each location. Intra & inter- rater reliability of the manual analysis were high.
    Conclusion
    It was noted that the new introduced system, was reliable and precise enough so it could be utilized to measure the joint angles, especially for evaluating the JPS
  • Olyaei Gr., Hadian Mr., Talebian S., Bagheri H., Abedi M Page 27
    Background And Aim
    In this study, we investigated: 1) The effect of diferent lengths of Abd. policis brevis muscle on variations EMG frequency spectrum. 2) The effect of muscle contractions on frequency spectrum and 3) The effect of different lengths of muscle on local muscle fatigue.
    Material And Method
    20 normal subjects participated in this study. (with range of 20 - 34 years old). Each test carried out in four steps. Every person performed 3 minutes of isometric contraction in Abd. policis brevis muscle and EMG signals were saved for 5 seconds before and after the test. Then the same procedure was performed while individual did 6 minutes free dynamic contraction and 6 minutes high speed dynamic contraction and 6 minutes forceful dynamic contraction respectively.
    Results
    This study showed that when the individual performed muscle contraction in short length, median and mean frequency increased (P = % 0) and fatigue test caused a decrease in frequency charactristics that was more in dynamic contractions in compare with isometric contraction (it was more obvious in forceful dynamic contraction). These parameters didn''t change in different lengths (P = %9, P = %4, P= %3 for 0 - 45, 0 -90 and 45 - 90 degrees respectively). Conclusion and
    Discussion
    This study showed that different muscle lengths and muscle contractions affect on frequency spectrum and it also showed the effect of different muscle lengths and muscle contractions on local muscle fatigue.
  • Talebian S., Hashemi Rad.F., Olyaei Gr., Faghiehzadeh S Pages 33-40
    Background And Aim
    Several biomechanical and clinical studies have examined the apparent myoelectric silence of the lumbar spine extensor musculature during lumbar flexion from a neutral upright standing posture.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the relationship between trunk flexibilitiy and flexion relaxation response of the the lumbar erector spinae
    Material And Methods
    30 female healthy students were participated in this study which They were arranged in three groups on toe touch test (low flexible, normal and high flexible).The surface electromyographic from the lumbar erector spinae muscles as well as flexion angle of the trunk, hip and lumbar were recorded. The angle in which electromyographic diminished during flexion and initiated during extension was determined and subjected to one way Anova to determine any significant differences in the flexion-relaxation response between three groups.
    Results
    The erector spinae muscles were relaxed in larger angles during flexion and initiated activity significantly earlier during extension in high flexible group (p<0/001). pearson correlation indicate that there were high correlation between trunk and hip angle during full flexion (r=0/88; p<0/001) and no correlation between trunk and lumbar angle (r=0/1; p< 0.3).
    Conclusion
    The results indicated that individuals with more flexible trunk, the erector spinae muscles gets relaxed in further angles of the trunk and the hip, furthermore while returing to the upright posture, this muscle is recruiting sooner than two other groups. the biomechanical basis of this finding relies in ligamentous and passive tissues properties of individuals with different Flexibilities of the trunk which can effect there recruitment pattern of active tissues.
  • Shahbodaghi M., Zabihi A., Modarresi Y Pages 41-48
    Background And Aim
    Language is one the most comprehensive human abilities that influenced by environment. Children learn language in different circumstances. Various circumstances and environments can influence on the development language rate. The purpose of this study is investigation of positive and negative influence of orphanage on language features and educational situation orphan children in first grade school.
    Material And Method
    This study was descriptive-analytic, case-control that performed on 21 girl & boys orphans(8 girls and 13 boys) in Tehran city orphanages and 21 girls& boys non - orphans (8 girls and 13 boys)their classmates. The average age of orphans group was 90months and control group was 87 months. The Told and reading test was performed for all children (orphan and non - orphan). then obtained the average of 10 last dictation scores. Then the scores of 2 test was analyzed. All data were analyzed using spss, version 13.10 for windows, appropriate descriptive statistics were used (mean, standard deviation and range) for duration of life in orphanage, Told and Reading scores. We used Pearson correlation analysis for examining the association between duration of life in orphanage and Tests scores. We compared the average of Told and Reading tests scores and dictation scores between orphan children and non - orphan children using a Independent Samples T- test.
    Results
    independent-samples T- test was performed to compare mean Told and Reading tests and dictation Scores between orphan children and non - orphan children.. There were significant differences between their scores.Conclusion&
    Discussion
    Findings suggests that orphan children in language features and educational situation were difference with non - orphan children. The orphanages couldn''t prepare circumstances like family and must do changes in their conditions and care giving structures.
  • Bagheri H., Sarafraz H., Ansari N., Rastak , Olyaie Gh., Gity Mr Pages 49-58
    Background And Aim
    scapular position is one of the most important parts of a comprehensive approach to evaluation of patients with suspected shoulder dysfunction.Muscular imbalance has further been suggested to be a leading cause of asymmetrical motions and positions of scapula.Kibler Introduced Lateral scapular slide test (LSST) quantitatively measures scapular symmetry, scapular stabilizer strength and shoulder girdle dysfunction threshold. The literature recommends a further study on the reliability of LSST by using precise instrument such as caliper. Therefore, the main goal of present study was to determine the inter rater reliability of the LSST by using the caliper in comparison with the tape in patients with shoulder pathology
    Material and Method
    The LSST was administered to twenty men patients with amean age 37.19 of years.(SD:12.42).The distances between the inferior angle of scapula &T7 were recorded. Subjects were tested with arm in neutral, hands on hips and 90 degrees of abduction full internal rotation. All data for tape and caliper in 0,45 and 90 degrees of shoulder abduction were analyzed with SPSS (V:11.5).
    Results
    The ICCs range of inter- rater reliability were respectively (0.56-0.76) and (0.73-0.88) for tape and caliper in 0,45 and 90 degrees of abduction. Differences between ICCs for caliper and tape are not statisticaly significant. The SEM range was from 6.78 to 9.29 mm for tape and from 4.33 to 8.19 mm for caliper. Conclusion&Discusion: This study showed that inter rater reliability of LSST is questionable. Although ICCs for caliper are better than tape but in third position of the test in both measurement method ICC were low. Further research is needed.
  • Hadian M.R., Mir S.M., Talebian.S., Naseri N Pages 59-66
    Bachground and
    Aim
    The anterior cruciate ligament(ACL) has both mechanical and sensory function. Knee joint proprioception has been tested utilizing either reproduction of position or threshold to detection of passive motion in non-weight bearing positions. It has been suggested that more functional and dynamic/active tests of proprioception may clarify the effect of injury and reconstruction on the proprioceptive function of the ACL at the knee. The purpose of this study was assessment of knee joint position sense (JPS) following ACL reconstruction in functional position.
    Material And Method
    12 patients who had undergone ACL reconstruction and 12 healthy control subjects participated in the study.JPS was evaluated by reproduction of the angles in weight-bearing position with limb movement into flexion and extension.The dominant-limb knee of healthy subjects and reconstructed and normal knee of the patients were selected for evaluation.The knee angles were measured by using a system comprised of digital photography, non-reflective markers and AutoCAD software. Absolute error was considered as a dependent variable.
    Results
    There were no significant differences between the operated and normal knee of the patients and between the patients and healthy control subjects. These results were observed in two tasks of limb movement into flexion and extension. The position had no significant effect on the absolute error in both groups. Conclusion and
    Discussion
    The result of this study suggest that subjects who have undergone ACL reconstruction do not have a deficit in knee JPS when tested under functional weight bearing conditions. Knee JPS is maintained by muscle-tendon receptors providing primary and accurate sensory information for normal proprioceptive function, along with remaining capsular and ligamentous mechanoreceptors which provide additional and/or complimentary proprioceptive information.