فهرست مطالب
مجله فیض
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1381)
- تاریخ انتشار: 1381/01/20
- تعداد عناوین: 16
-
-
صفحه 1سابقه و هدفبا توجه به مراجعه بیماران مبتلا به زخم باکتریایی قرنیه و بعضی کاستی ها در مطالعات مربوط به درمان آن ها و به منظور تعیین میزان اثر و عوارض جانبی قطره سیپروفلوکساسین 3/0 درصد در مقابل قطره های تقویت شده سفازولین – جنتامایسین دردرمان زخم باکتریایی قرنیه وحساسیت باکتری ها به این آنتی بیوتیک، این تحقیق در بیمارستان نمازی شیراز طی سال های 79-1378 انجام گرفت.مواد و روش هااین تحقیق به روش کارآزمایی بالینی به انجام شده پس از گرفتن شرح حال و معاینه کامل از بیماران دو نمونه جهت کشت و اسمیر تهیه شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و درمان قطره های تقویت شده سفازولین 5 %، جنتامایسین 9 % (رژیم استاندارد) با قطره سیپروفلوکساسین 3/0 % شروع گردید. اثر درمانی رر با تعداد روزهای درمان و عوارض را با سوزش شدید چشم و رسوب سفیدرنگ بررسی و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته هاتعداد 6 بیمار به علت تغییر رژیم درمانی از مطالعه حذف و از 39 بیمار باقی مانده 19 نفر در رژیم استاندارد و 20 نفر در رژیم قطره سیپروفلوکساسین قرار گرفتند که کاملا بیماران دو گروه مشابه بودند. میزان موفقیت درمان در گروه تحت درمان با قطره سیپروفلوکساسین 90 % و در گروه تحت درمان با قطره های تقویت شده سفازولین – جنتامایسین 5/89 % بود (NS). میزان سوزش در دو گروه فوق به ترتیب 5 % در مقابل 8/36 % بود و رسوب سفیدرنگ نیز در 8/36 % افراد تحت درمان با روش استاندارد دیده شد (02/0p<). فقط یک مورد از باکتری های جدا شده به سیپروفلوکساسین مقاومت نسبی داشت ولی مقاومت نسبت به سفالکسین و جنتامایسین در بعضی از ارگانیزم ها مقاومت نشان دادند.
نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به میزان موفقیت درمان، عوارض کمتر و حساسیت بیشتر باکتری ها به قطره سیپروفلوکساسین این دارو می تواند جایگزین مناسبی برای قطره های تقویت شده سفازولین – جنتامایسین باشد. بررسی تجربی مطابق این طرح و گزارش نتایج آن توصیه می شود.
کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، سفازولین، جنتامایسین، زخم باکتری قرنیه -
صفحه 10سابقه و هدفبا توجه به شیوع زیاد بیماری سوء هاضمه بدون زخم، درمان های مختلف آن، صرف هزینه های زیاد و مصرف بی رویه داروهایی از جمله: سایمتیدین، رانیتیدین، متوکلوپرآمید و امپرازول و به منظور تعیین اثرات سایمتیدین در بیماران مبتلا به سوهاضمه بدون زخم، این تحقیق در درمانگاه داخلی بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 75-1374 صورت پذیرفت.مواد و روش هااین کار به روش کارآزمایی بالینی و دوسوکور با مراجعه مستمر انجام گرفت. بیمارانی که حداقل یکی از علایم نفخ، پیش سوزه، تهوع، استفراغ، برگرداندن غذا به دهان، بوی بد دهان، احساس پری شکم، باد گلو و آروغ زدن را حداقل به مدت سه ماه داشتند، پس از انجام معاینات بالینی و آزمایشات لازم جهت رد بیماری های زمینه ای و آندوسکوپی برای بیماری های ارگانیک گوارشی (به شرط عدم مصرف دارو حداقل به مدت دو هفته)، مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. در گروه مورد، سایمتیدین با دوز 200 میلی گرم، هر 6 ساعت و به مدت دو هفته و در گروه شاهد، دارونمای آن به همان شکل تجویز و تاثیر دارو با علایم بالینی بررسی گردید.یافته هااز 70 بیمار مورد بررسی، 40 نفر (57.1%) مرد و 30 نفر (42.9%) زن بودند. میانگین سنی (±انحراف معیار) گروه شاهد 9.1±29.1 و گروه مورد 8.1±30.1 سال بود که از این لحاظ گروه ها، اختلاف معنی دار آماری نداشتند. بهبودی کامل و نسبی در 82.9% بیماران گروه شاهد و 86.6% افراد گروه مورد گزارش گردید.
نتیجه گیری و توصیه ها: یافته های تحقیق نشان داد که سایمتیدین در درمان بیماری سوهاضمه بدون زخم تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. توصیه می گردد در تحقیق مشابه، تاثیر دیگر داروها در این خصوص مورد بررسی قرار گیرد.
-
صفحه 25سابقه و هدفآسم بیماری تنفسی مزمن و شابعی است که در20 % از مردم جامعه دیده می شود. تاثیر استروییدها در درمان آسم تایید شده است، اما در مورد روش های استفاده از آن اختلاف نظر وجود دارد. لذا مطالعه حاضر به منظور مقایسه اثر درمانی اشکال مختلف کورتیکوستروییدها (خوراکی، تزریقی، استنشاقی) در بیماران مبتلا به آسم حاد مراجعه کننده به یک کلینیک تخصصی ریه در سال 1379 انجام گرفت.مواد و روش هاپژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی بر روی 120 بیمار مبتلا به حمله آسم در سال 1379 انجام گرفت. بیماران به سه گروه تقسیم شدند؛ گروه اول تحت درمان با کورتون خوراکی، گروه دوم تحت درمان با کورتون تزریقی و گروه سوم تحت درمان با کورتون استنشاقی قرار گرفتند. برای همه بی ماران اسپری سالمبوتامول نیز از ابتدا تجویز شد. قبل و بعد از درمان از کلیه بیماران اسپیرومتری به عمل آمد و نتایج به دست آمده از اسپیرومتری به صورت کامپیوتری آنالیز و جداول و شاخص های آماری ترسیم و محاسبه شد.یافته هااز مجموع 120 بیمار مراجعه کننده با حمله حاد آسم، 63 بیمار، مرد (52%) و 57 بیمار، زن (48 %) با سن متوسط 9/39 سال بودند. مقایسه % بهبودی FEV1، FEF25-75 و FVC در بیماران تحت درمان با کورتون خوراکی و تزریقی اختلاف معنی داری را نشان نداد؛ ولی تاثیر هرکورتون خوراکی و تزریقی در بهبودی FVC، FEV1، FEF25-75 از کورتون استنشاقی بیشتر بود.
نتیجه گیری و توصیه ها: در درمان حمله حاد آسم، کورتون خوراکی و تزریقی اثر یکسانی دارند و می توان به جای استفاده از شکل تزریقی، از نوع خوراکی کورتون استفاده کرد اثر کورتون استنشاقی نسبت به نوع خوراکی و تزریقی، در بهبودی حله آسم، کمتر است و مصرف آن در درمان حمله حاد آسم به جای کورتون خوراکی و تزریقی توصیه نمی شود.
کلیدواژگان: آسم، اسپیرومتری، کورتیکوستروییدها -
صفحه 30سابقه و هدفآلودگی صوتی در شهرها یکی از مشکلات مهم زیست محیطی است که موجب اثرات زیان آوری نظیر افت شنوایی، اختلال در خواب، افزایش فشار خون و ناراحتی های گوارشی در مردم شهرنشین می شود. به منظور پیش گیری از این اثرات و دسترسی به استانداردهای توصیه شده، اندازه گیری میزان آلودگی صوتی در شهرها امری ضروری است. این پژوهش نیز با هدف تعیین میزان آلودگی صوتی در مناطق مختلف شهر کاشان در سال های 80-1379 انجام گرفته است.مواد و روش هاپژوهش حاضر به روش توصیفی بر روی چهار گروه از مناطق شهری کاشان شامل مناطق پرترافیک، اتاق های بیمارستانی، مناطق مسکونی و مناطق مسکونی- صنعتی (در 24 ایستگاه) انجام گرفته است. اندازه گیری ها با استفاده از دستگاه Noise Dosimeter و دستگاه Sound Level Meter طی مدت 9 ماه بین ساعات 12-8 صبح و 20-16 بعد ازظهر درایستگاه های موردنظر صورت گرفت و تراز معادل صوت (Leq) در هر ایستگاه تعیین شد.یافته هاتراز معادل صوت برای مناطق پرترافیک، اتاق های بیمارستانی، مناطق مسکونی و مناطق مسکونی – صنعتی به ترتیب برابر 7/76، 6/65، 7/56 و 8/54 دسی بل بود. همچنین تفاوت معنی داری میان تراز معادل صوت در ساعات صبح و بعد از ظهر مشاهده نشد.
نتیجه گیری و توصیه ها: در مناطق پرترافیک، اتاق های بیمارستانی و مناطق مسکونی شهر کاشان میزان صدا بیش از حد مجاز است و آلودگی صوتی در این شهر به عنوان یک مشکل جدی مطرح است و بررسی علل آن توصیه می شود.
کلیدواژگان: آلودگی صوتی، سروصدای شهری -
صفحه 37سابقه و هدففلوئور یکی از آنیون های موجود در آب و خاک است که ترکیبات مختلف آن در طبیعت پراکنده است. فلوئور سیزدهمین ماده ترکیبی جهان از لحاظ مقدار کل موجود در زمین می باشد لیکن مقدار آن درآب های مختلف متفاوت است. از آن جایی که بیشترین نیاز بدن به فلوئور بایداز طریق آب آشامیدنی تامین شود تعیین مقدار آن در آب های آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است، لذا به منظور تعیین فلوئور منابع آب آشامیدنی کاشان، این تحقیق در سال های 78-1377 انجام گرفت.مواد و روش هاپژوهش حاضر به روش توصیفی انجام گرفته است. از آن جایی که هر منبع آب نیاز بخشی از جمعیت شهری یا روستایی را تامین می کند از تمامی منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان که در حال بهره برداری بود، نمونه برداری شد. و با توجه به تغییر فعلی میزان فلوئور در طول سال، در دو نوبت نمونه برداری تکرار گردید. نمونه در ظروف پلاستیکی به روش استاندارد برداشته و سریعا به آزمایشگاه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ارسال گردید. آزمایشات میزان فلوئور آب مطابق روش های با استاندارد انجام گرفت.یافته هاجمعا از 201 نمونه در دو نوبت نمونه برداری شد. حداقل مقدار تعیین شده فلوئور 25/0 میلی گرم در لیتر و حداکثر 2/1 میلی گرم در لیتر بود. میانگین میزان فلوئور در مرحله اول فصل پرآب 65/0 میلی گرم در لیتر و میانگین در مرحله دوم فصل کم آب 64/0 میلی گرم در لیتر بود. همچنین میانگین فلوئور آب چاه های مورد آزمایش 7/0، چشمه ها 57/0، قنات 49/0 میلی گرم در لیتر بود. 6/50% منابع آب در حد استاندارد بودند. در مناطق دشت و هموار میزان فلوئور ازوضعیت بهتر و مطلوب تری برخوردار بود.
نتیجه گیری و توصیه ها: میزان فلوئور بعضی از منابع آب شرب شهرستان کاشان کمتراز استانداردهای جهانی است که پیشنهاد می گردد در این مناطق فلوئور به زنجیره غذایی مردم اضافه گردد. به عنوان یک راه حل برای گروه آسیب پذیر کودکان دبستانی، اجرای طرح استفاده از دهان شویه ها در مدارس مناطق فوق توصیه می گردد.
کلیدواژگان: فلوئور، آب آشامیدنی -
صفحه 44سابقه و هدفعلیرغم پیشرفت هایی که در زمینه پیوند کلیه و بقای آن انجام شده است، هنوز پس زدن حاد پیوند به عنوان شایع ترین علت از دست دادن پیوند در سال اول مطرح است. اخیرا Mycopenolate mofelit به عنوان یک داروی مفید در کاهش میزان پس زدن حاد پیوند کلیه مورد استفاده قرار گرفته است. در این مطالعه اثرات MMF در مقایسه با آزاتیوپرین در پیش گیری از پس زدن حاد پیوند و عوارض آن در بیماران بخش پیوند بیمارستان شهید هاشمی نژاد طی سال های 79-1376 مقایسه شده است.مواد و روش هااین مطالعه به روش کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار پیوند کلیه انجام شد. بیماران در دو گروه که هر گروه شامل 30 بیمار و گروه اول تحت درمان با داروهای MMF (2 گرم روزانه)، سیکلوسپرین (A) و پردنیزون و گروه دوم به جای MMF از AZA استفاده گردید. هر دو گروه از نظر فاکتورهای نقش گذار مانند دفعات پیوند، بیماری زمینه ای و... مشابه بودند، بیماران به مدت 6 ماه از نظر پس زدن حاد پیوند و عوارض خونی و گوارشی و کبدی و عغونی از طریق اندازه گیری میزان اوره و کراتین سرم تست های فونکسیون کبد فرمول شمارش سلول های خونی و علایم بالینی مورد پی گیری قرار گرفتند.یافته هاگروه اول شامل 16 زن و 14 مرد با سن 12 ±37 سال و گروه دوم شامل 17 زن و 13 مرد سن 11 ±35 سال بودند. درگروه اول 10 % ودر گروه دوم 27 % دچار پس زدن حاد پیوند گردیدند (09/0P<) که یکی از 8 بیمار در گروه دوم دچار ازدست دادن کلیه پیوندی گردید. میزان کراتینین سرم پس از 6 ماه در گروه اول 4/0 ±3/1 و در گروه دوم 3/0 ±3/1 میلی گرم در دسی لیتر بود (N.S). در گروه اول 20 % و در گروه 23 % دچار لکوپنی شدند. در گروه اول 3/3 % و در گروه دوم 7/6 % دچار ترمومبوسیتوپنی شدند. افزایش آنزیم های کبدی در 7/26 % و در گروه اول و در 30 % گروه دوم دیده شد. 7/6 % در گروه دوم دچار ایکتر شدند. 5 بیمار (17 %) در گروه اول و 2 بیمار (7 %) درگروه دوم دچار اسهال شدند. در گروه اول 3/3 % دچار خون ریزی مکرر دستگاه گوارش گردید که پس از قطع دارو بهبود یافت. در گروه اول 2 بیمار (6/6 %) دچار بیماری سیتومگالوویروس گردیدند (N.S).
نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به نتایج این مطالعه و نیز سایر مطالعات MFF به طور قابل توجهی درکاهش میزان بروز پس زدن حاد پیوند کلیه در کوتاه مدت مؤثر است. از نظر آماری تفاوت قابل توجهی از نظر میزان عوارضی دیده نشد. ولی در مورد اسهال، ایکتر و خون ریزی گوارش و بیماری سیتومگالوویروس با توجه به محدود بودن تعداد بیماران نیاز به بررسی بیشتری می باشد.
کلیدواژگان: مایکوفنیک موفتیل، پیوند کلیه، پس زدن حاد -
صفحه 49سابقه و هدفسندروم روده تحریک پذیر شایع ترین علت مراجعه به متخصصان گوارش می باشد. با توجه به شیوع IBS و گزارشات متفاوت موجود از تاثیر داروهای مختلف و جهت گیری درمان ها به سوی داروهای نوروترانسمیتری و به جهت عدم وجود داروهای اختصاصی، همچنین قیمت گزاف این داروها و به منظورتعیین تاثیر فلوکستین، نورترویپتیلین و آمی تریپتیلین این تحقیق روی مراجعه کنندگان به یک کلینیک خصوصی شهر تهران در سال 1379 انجام گرفته است.مواد و روش هاتحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 173 فرد مبتلا به IBS انجام گرفته است. تشخیص بیماری بر اساس معیارهای Rome گذاشته شده. بیماران برحسب مراجعه و به طور تصادفی در سه گروه درمانی قرار گرفتند و به آن ها به ترتیب فلوکستین 20 میلی گرم روزانه، آمی تریپتیلین 25 میلی گرم شب ها و نوروتریپتیلین 25 میلی گرم شب ها تجویز شد. اطلاعات بیماران قبل و بعد از درمان در یک پرسشنامه ثبت گردید و نهایتا مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته هاتحقیق روی 173 بیمار شامل 53 بیمار در گروه یبوست، 57 بیمار در گروه اسهال و 63 بیمار در گروه درد شکم صورت گرفت. در گروه درمانی فلوکستین 50 نفر،نورتریپتیلین 69 نفر و آمی تریپتیلین 54 نفر قرار گرفتند. فلوکستین درافزایش دفعات اجابت مزاج بیماران یبوستی مؤثر است (از 56/2 بار در هفته به 12 بار در هفته) (02/0p<) ولی در کاهش دفعات اجابت مزاج بیماران اسهالی بی تاثیر است (NS). آمی تریپتیلین باعث بهبود دفعات اجابت مزاج در بیماران یبوستی (از 31/2 با در هفته به 54/6 بار) (01/0p<) و در بیماران اسهالی (26/17 بار در هفته به 79/11 بار) (01/0p<) شد. نورتریپتیلین هم در بهبود دفعات اجابت مزاج در بیماران یبوستی (از 67/2 بار در هفته به 33/6 بار) (01/0P<) و بیماران اسهالی (64/20 بار در هفته به 23/12 بار) (01/0p<) مؤثر بود. فلوکستین وTCAها به طور معنی داری در بهبود درد، نفخ وعملکرد عمومی بیماران مؤثر بودند و هیچ یک نسبت به دیگری برتری محسوسی نداشتند. در مورد عوارض دارویی، Score عوارض مربوط به آمی تریپتیلین نسبت به فلوکستین و نورتریپتیلین به طور معنی داری بیشتر بود (01/0p<) ولی درscore عوارض مربوط به نورتریپتیلین و فلوکستین تفاوت معنی داری وجود نداشت (NS).
نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد که فلوکستین در مقایسه با TCAها دربیماران یبوستی مؤثرتر وکم عارضه تر می باشد. ولی در بیماران با چهره غالب اسهال، فلوکستین مؤثر نمی باشد.
کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، درمان، فلوکستین، آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین -
صفحه 56سابقه و هدفبا توجه به شیوع دیابت دردنیا، عوارض شناخته شده آن، نقش عوامل اپیدمیولوژیک در پیش آگهی بیماران و به منظور تعیین عوارض حاد دیابت، خصوصیات اپیدمیولوژیک و میزان مرگ و میر ناشی از این عوارض، این تحقیق روی بیماران بستری، طی سال های 78-1370 در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام گرفت.مواد و روش هاتحقیق به روش مطالعه داده های موجود بر روی کلیه مبتلایان به دیابت ملیتوس و بستری انجام گرفت. خصوصیات فردی بیمار و ویژگی های بیماری بیماران، پس از بستری در بیمارستان از روی پرونده های آن ها استخراج شده و در فرم های اطلاعاتی ثبت گردید و با استفاده از جداول فراوانی و آمار توصیفی ارایه شد.یافته هادر طول مطالعه، 114 بیمار دیابتی که دچار 144 مورد از عوارض حاد شده بودند، بررسی شدند که از این تعداد 54 مورد (5/37 %) دچار کتواسیدوز دیابتی، 9 بیمار (3/6 %) دچار کمای هیپراسمولار و 81 بیمار (2/56 %) هیپوگلیسمی شده بود. شایع ترین محدوده سنی ابتلا به DKA، 20-12 سال بود که 21 بیمار (9/138 %) دراین گروه سنی قرار داشتند. در این تحقیق از 54 بیمار DKA که 6 بیمار (1/11 %) فوت کردند. 6 بیمار از 9 بیمار کمای هیپراسمولار و 5 بیمار از 81 بیمار دچار هیپوگلیسمی فوت کردند.
نتیجه گیری و توصیه ها: شایع ترین عارضه حاد دیابت در بیماران بررسی شده، هیپوگلیسمی بوده است. فراوانی DKA درمحدوده 20-12 سال از بقیه سنین بیشتر بود و کمای هیپراسمولار و هیپوگلیسمی گروه سنی بالای 60 سال از سایر گروه های شایع ترین بود. مرگ و میر در اثر کمای هیپراسمولار، هیپوگلیسمی و کتواسیدوز دیابتی در بیماران تیپ Џ دیابت (NIDDM) نیز اتفاق افتاده است. لذا مطالعه ای تحلیلی برای شناخت عوامل به وجود آورنده عوارض بیماری و نیز مطالعه ای تجربی برای کاهش بروز بیماری ودرمان آن توصیه می شود.
کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، کتواسیدوز دیابتی، کمای هیپراسمولار، هیپوگلیسمی -
صفحه 61سابقه و هدفنظر به اهمیت اختلالات خلقی در دوران بارداری وگزارشات متفاوت از شیوع آن، این مطالعه جهت تعیین میزان و شدت افسردگی و عوامل مؤثر بر آن در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1378 صورت گرفت.مواد و روش هاپژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود. زنان باردار 49-15 ساله که مسلمان، ایرانی و دارای گویش فارسی بوده و سابقه بیماری های روانی، مصرف دارو، ابتلا به بیماری مزمن و عفونی نداشته اند و در ضمن فاقد عوارش دوران بارداری را بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات از طریق مصاحبه ساختار یافته در زمینه خصوصیات فردی زنان باردار شامل (سن، تحصیلات، شغل، وضعیت اقتصادی، سن حاملگی، تعداد حاملگی، سقط و مرده زایی، زایمان زودرس، تعداد فرزند در خانواده، سابقه نازایی، خواهان بارداری، جدایی از پدر و مادر (و یا هر دو) قبل از 15 سالگی، سابقه PMS، حمایت اجتماعی و حوادث ناگوار بررسی و ثبت گردید. برای تعیین افسردگی و شدت آن از آزمون Beck، تشخیص حوادث ناگوار از سیاهه Pikayl و برای بررسی حمایت اجتماعی از پرسشنامه Winefield and Tiggemann که برای فرهنگ جامعه ایران تنظیم شده است، استفاده گردید. در این پژوهش امتیاز تست بک (15-0) طبیعی و غیرافسرده امتیاز 16 و بالاتر افسرده در نظرگرفته شد.یافته هادر این پژوهش 580 زن باردار مورد بررسی قرار گرفتند که در این بین 7/45 % افسرده و 3/54 % غیر افسرده بودند. بین افسردگی و سطح تحصیلات (002/0=p)، وضعیت اقتصادی (000/0=p) تعداد فرزند در خانواده، (000/0= p)، تعداد حاملگی (000/0= p)، هفته حاملگی (000/0= p)، ناخواسته بودن حاملگی (000/0=)، جدا بودن از والدین قبل از 15 سالگی (000/0= p)، سابقه PMS (001/0= p)، حمایت اجتماعی (000/0=P) و حوادث ناگوار (02/0=P) ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.نتیجه گیریافسردگی در بارداری شایع است. توجه به وضعیت روحی زن باردار و غربالگری بیماری های روانی توصیه می گردد. پیشنهاد می شود در خصوص اضطراب دوران بارداری و افسردگی بعد از زایمان جامع تری صورت گیردکلیدواژگان: افسردگی، بارداری، اختلالات خلقی در بارداری
-
صفحه 66سابقه و هدفبا توجه به شیوع بالای افسردگی درنوجوانان بزهکار و نبود آماردقیق از این شیوع، این مطالعه به منظور تعیین فراوانی افسردگی در نوجوانان بزهکار زندانی در ندامتگاه تادیبی یزد در نیمه اول سال 1377 انجام گرفت.مواد و روش هاپژوهش حاضر به روش توصیفی، بر روی 58 نوجوان پسر بزهکار با متوسط سنی 17 سال صورت گرفت. این تعداد نمونه با توجه به مشکلات اجرایی طرح، از بین نوجوانان زندانی به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. خصوصیات فردی هر نمونه شامل سن، میزان تحصیلات، بعد خانوار، وضعیت مسکن، وابستگی به مواد، نوع جرم و وجود یا عدم وجود معلولیت جسمی بررسی و ثبت شد. همچنین آزمون بالینی بر اساس تست 21 سئوالی بک، جهت تشخیص بیماری افسردگی از افراد به عمل آوردیم. سپس اطلاعات را جمع آوری، طبقه بندی و توسط آزمون مجذور کا مورد قضاوت آماری قرار دادیم.یافته هاتحقیق حاضر نشان داد که همه افراد به درجات مختلفی دچار افسردگی بودند که شامل: افسردگی شدید 6/58 %، افسردگی متوسط 1/24 % و افسردگی خفیف 3/17 % بود.
بین میزان افسردگی و وضعیت مسکن (غیرشخصی)، جرم ازنوع سرقت، بعد خانوار بالای 8 نفر، وابستگی به مواد و افکار خودکشی، در قضاوت آماری، ارتباط معنی دار مشاهده شد. (05/0p<).همچنین در این بررسی مشخص شد نوجوانان بی سواد، دارای سابقه معلولیت جسمی و یا از خانواده های با فقر اقتصادی بیشتر از بقیه افسرده بودند.
نتیجه گیری و توصیه ها: نتایج حاصل ازتحقیق، نمایانگر شیوع بالای افسردگی درنوجوانان بزهکار است؛ لذا پیشنهاد می شود که مطالعات وسیع تری در رابطه با افسردگی و سایر اختلالات روانی در نوجوانان بزهکار انجام شود. تا با پیش گیری، تشخیص و درمان به موقع این اختلالات روانی، از وقوع رفتارهای بزهکارانه در نوجوانان بکاهیم.
کلیدواژگان: افسردگی اساسی، نوجوان، بزهکاری، آزمون بک، زندان، بعد خانوار -
صفحه 71سابقه و هدفتنقلات غذایی کم ارزش به دلیل تهی بودن از ویتامین ها، املاح و مقادیر ناچیز انرژی و پروتئین این خطر را دارند که معده کوچک کودک را پر کرده و با کم کردن اشتهای او فرصت تغذیه با غذاهای مغذی را از او بگیرند. و نظر به این که وضعیت الگوی مصرف کودکان زیر 3 سال کشور تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته بود این مطالعه درآبان ماه سال 1377 درقالب بررسی کشوری ارزیابی رشد کودکان زیر 6 سال درمناطق روستایی و شهری کشور صورت پذیرفت.مواد و روش هادر این تحقیق که به روش توصیفی انجام گرفت تعداد 16418 کودک زیر 3 سال شهری و روستایی برای مطالعه الگوی تغذیه، نوع و دفعات استفاده از مواد غذایی بر اساس آن چه طی هفته قبل ازپرسشگری مصرف کرده بودند با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک مورد مطالعه قرار گرفتند.یافته ها1/47 %کودکان شهری و 2/51 % کودکان روستایی درگروه سنی 12-6 ماهه تنقلات غذایی کم ارزش شامل انواع پفک، نوشابه های صنعتی، گازدار، آب نبات و شکلات مصرف کردند و در گروه سنی 24-12 ماه این ارقام3/90 % در شهر و 7/87 % در روستا بود. زمانی که این یافته ها با میانگین مصرف اقلام غذایی عمده مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات مقایسه می شود مشخص می گردد که گوشت و تخم مرغ 3 بار در هفته مصرف حال آنکه تنقلات غذای کم ارزش 9 بار در هفته مصرف شده اند و با افزایش گروه های سنی، میزان آن ها نیز افزایش می یابد.
نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به عوارض نامطلوب مصرف بی رویه تنقلات غذایی کم ارزش، تحقیق برای بررسی تاثیر تقویت برنامه های آموزشی با هدف ترویج مصرف تنقلات سنتی مغذی که درفرهنگ غذایی مناطق مختلف کشور وجود داشته است باید مورد توجه قرار گیرد. بدون شک، رسالت بخش بهداشت در ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به ویژه افزایش آگاهی والدین در زمینه تغذیه کودکان حایز اهمیت است و باید در اولویت برنامه های بهداشتی کشورقرار گیرد.
کلیدواژگان: تنقلات غذایی کم ارزش، الگوی مصرف، بسامد خوراک، کمبودهای غذایی -
صفحه 76سابقه و هدفبا توجه به وجود مشکلات متعدد در روند ثبت، جمع آوری و گزارش دهی اطلاعات آماری از جمله عدم ارسال به موقع اطلاعات آماری، عدم رعایت سیکل زمانی مصوب جمع آوری و وجود نقایص متعدد در گزارش های ارسالی از مراکز آموزشی درمانی، این پژوهش جهت تعیین وضعیت موجود گردآوری اطلاعات، آشکارنمودن مشکلات موجود در چرخه گردآوری آمار و ایجاد زمینه مناسب جهت رفع نقایص و اشکالات احتمالی موجود در بیمارستانهای دانشگاه کاشان در سال 1379 انجام گیرد.مواد و روش هاپژوهش حاضر به روش توصیفی انجام شد. در این پژوهش واحد آمار کلیه بیمارستانهای آموزشی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای در خصوص نحوه گردآوری اطلاعات آماری از بخش های بستری بیمارستان ها، اورژانس، پذیرش بستری، اتاق عمل، رادیولوژی، آزمایشگاه و درمانگاه تهیه شد این پرسشنامه در اختیار پرسشگران قرار گرفت. سپس پرسشگران با مراجعه حضوری و به روش مصاحبه و مشاهده مستقیم، پرسشنامه های مذکور را تکمیل نمودند. همچنین اقلام اطلاعاتی گردآوری شده و نحوه محاسبه شاخص ها مشاهده و جهت مشخص نمودن صحت محاسبه شاخص های آماری آن ها با فرمول های علمی و استاندارد تطبیق داده شدند، سپس داده ها جمع آوری شده، جدول بندی و فراوانی آن ها محاسبه شد.یافته هاکلیه واحدهای مورد بررسی دفتری برای ثبت اطلاعات دارند. 83 % واحدهای مورد پژوهش از فرم های آماری از پیش طراحی شده جهت گزارش دهی اطلاعات استفاده می کنند. درمانگا ه ها فاقد فرم خاصی جهت گزارش اطلاعات بودند. 35 % شاخص های بیمارستانی محاسبه می شوند و 48 % شاخص های محاسبه شده صحیح هستند. شاخص های آماری در 14 % موارد به مدیریت گزارش می شود. در 56 % موارد اطلاعات آماری به صورت روزانه و 44 % موارد به صورت ماهیانه جمع آوری می شود.
نتیجه گیری و توصیه ها: در مجموع علیرغم وجود ساختار مناسب جهت گردآوری اطلاعات آماری، نحوه گردآوری اطلاعات آماری در مراکز درمانی تحت پژوهش مطلوب نیست. با توجه به اهمیت موضوع، تحقیق برای بررسی نقش عامل و با عوامل به وجود آورنده و نیز تحقیقات تجربی برای کاهش مشکل توصیه می شود.
کلیدواژگان: گردآوری اطلاعات، آماربیمارستانی، شاخص های آماری -
صفحه 83سابقه و هدفبا توجه به اهمیت سوء تغذیه و عوارض ناشی از آن در گروه آسیب پذیر اطفال زیر 5 سال و به منظور تعیین شیوع و رابطه وضع اقتصادی خانواده با آن، این مطالعه در سال 1376 در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران صورت پذیرفت.مواد و روش هاتحقیق به روش توصیفی – تحلیلی و سرشماری روی 1028 کودک یک تا پنج ساله که در تابستان 1376 به درمانگاه های اطفال تهران مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. دو گروه مورد و شاهد به لحاظ متغیرهای زمینه ای و مخدوش کننده همسان شده بودند. گروه مورد و شاهد در مرحله دوم طرح پس از شناسایی اطفال مبتلا به سوءتغذیه مشخص گردید. بدین ترتیب افراد مبتلا به سوءتغذیه گروه مورد و 550 کودک غیرمبتلا به سوءتغذیه که با گروه مورد همسان شده بود، به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. اطلاعات لازم از قبیل بعد خانوار، جنس و سن کودک از طریق پرسشنامه جمع آوری شده بودند پس از حذف 33 کودک مبتلا به سوء تغذیه ثانویه، شیوع و شدت سوءتغذیه توسط معیار قد، وزن به سن و مطابق طبقه بندی مک لارن ورید ارزیابی گردید..یافته هادر این بررسی 161 (2/16 %)کودک مبتلا به سوء تغذیه بودند که 6/46 % پسر و 4/53 % دختر بودند. 4/22 % افراد گروه مورد 7/32 % افراد گروه شاهد در خانواده های 3،4 نفری و 1/31 % افراد گروه مورد 1/23 % افراد گروه شاهد در خانواده های 7 نفری به بالا زندگی می کردند. 4/35 % مادران افراد گروه مورد و 5/28 % گروه شاهد خارج منزل شاغل بودند.بین درآمد ماهانه خانواده (0001/0p<)، بعد خانوار (0209/0p<) و سواد مادر (03/0P<) با سوء تغذیه کودکان رابطه معنی دار آماری وجود دارد.
نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به تاثیر برخی از عوامل اقتصادی در شیوع و شدت سوء تغذیه لازم است بررسی و رسیدگی به این مسئله جزء اولویت های برنامه ریزی کشوری قرار گیرد تا بدین ترتیب از عوارض و مخارج درمان سوء تغذیه کاسته شود.
کلیدواژگان: سوء تغذیه، FTT، شاخص های اقتصادی -
صفحه 89بر اساس تصویب، دفتر بازآموزی جامعه پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به پاسخ دهندگان پرسش های مطرح شده در این مقاله امتیاز بازآموزی تعلق می گیرد.
گلوکوکورتیکوستروییدها دسته ای ازداروها هستند که به طور وسیع و گسترده در درمان بسیاری از بیمار های التهابی و غیرالتهابی، حتی سرطان ها به کار می رود. عدم آگاهی از عملکرد، کاربردوعوارض جانبی آن ها ممکن است بیمار را با خطرات جدی مواجه سازد و لذا آشنایی دانشجویان و دستیاران پزشکی در دوران تحصیل و حتی پس از فراغت از تحصیل با آن ها ضروری است.
اهداف این مقاله:1- افزایش آگاهی صاحبان حرف پزشکی، به خصوص کارآموزان و کارورزان با ساختمان، عملکرد، کاربرد و عوارض جانبی گلوکوکورتیکوستروییدها می باشد. افزایش آگاهی آنان در رابطه با علایم قطع ناگهانی و روش کاهش تدریجی دوز استروییدها (tapering) است.
-
صفحه 107سابقه و هدفآنوریسم شریان کلیوی در گروه آنوریسم های احشایی قرار می گیرند. در سال های اخیر به دنبال استفاده بیشتر از آژیوگرافی، تعداد موارد مبتلا به این بیماری افزایش یافته است. در ادامه به معرفی یک بیمار مبتلا به آنوریسم شریان کلیوی که در سال 1378 به بیمارستان طالقانی تهران مراجعه نموده بود، می پردازیم.
معرفی بیمار: بیمار یک دختر 19 ساله و مجرد به دلیل سردرد و پرفشاری خون در کرمانشاه تحت بررسی قرار گرفته و پس از آنژیوگرافی با تشخیص آنوریسم شریان کلیوی چپ به بیمارستان طالقانی تهران ارجاع گردید. وی از 7 سال قبل داشته و تحت درمان دارویی بوده است. عمل جراحی left renal artery interposition graft with saphenous vein انجام شد و پس از یک سال پی گیری، فشار خون بیمار بدون نیاز به دارو در حد طبیعی بود.
نتیجه گیری و توصیه ها: در افراد جوان باید اتیولوژی بیماری هایی نظیر پرفشاری خون بررسی گردد. تا پس از تشخیص صحیح، درمان مناسب صورت گیرد. در این خصوص در مبتلایان به آنوریسم شریان کلیوی به خصوص زنان جوان، جراحی توصیه می شودکلیدواژگان: شریان کلیوی، آنوریسم های احشایی
-
Page 1BackgroundBacterial corneal ulcer is a common ophthalmic problem. Still controversies are exist for the treatment of bacterial corneal ulcer, thus, the present study was carried out in Namazi hospital in Shiraz to determine the efficacy and side effects of ciprofloxacin ophthalmic solution 0.3% and compare this with fortified cephazolin-gentamicin.Materials And MethodsIt was a clinical trial. Having the physical examination and patient’s history completed, two samples were obtained for culture and smear. Patients were randomly distributed in two groups. One received the standard protocol (Cephazolin 5% and gentamicin 9% ophthalmic solutions) and the other was given ciprofloxacin ophthalmic solution 0.3%. Efficacy was evaluated according to the days of treatment and side effects were surveyed by eye burning and white deposit.ResultsOf 45 cases, 6 were excluded due to the altered regimen. Of 39 studied cases, 20 received ciprofloxacin ophthalmic solution 0.3% and the remaining 19 were given standard regimen. Success rate was 90% and 89.5% for the ciprofloxacin and standard regimen, respectively (NS). Eye burning was reported 5% and 36.8%, respectively meanwhile, white deposits were reported in 36.8% of patients who have received standard regimen (P<0.02). Of cultured bacteria, one had shown intermediate resistance to ciprofloxacin, however, resistance was noted to cephalexin and gentamicin.ConclusionCiprofloxacin can be a suitable alternative for fortified cephazolin-gentamicin sine it has better outcome and less side effects. Further studies are highly recommended.
-
Page 10BackgroundNon-ulcer dyspepsia is a prevalent problem that made patients visiting the doctor. Different medications are used, such as cimetidine, ranitidine, metoclopramide and omeprazol. The present study was conducted in Kashan in 1995-96 to determine the effects of cimetidine on non-ulcer dyspepsia.Materials And MethodsIt was a double-blinded clinical trial with concurrent controls. Patients who had at least one of the following signs or symptoms for 3 months were included: Bloating, nausea, vomiting, reflux, belching and heartburn. Physical examination and necessary tests were used to rule out any underlying disease and endoscopy was applied to exclude any organic GI problem. Patients were randomly distributed in two groups of case and control. Case group received cimetidine 200 mg/qid for 2 weeks and the control group received placebo.ResultsOf 70 patients, 40 were males and 30 were females. The mean age (±SD) of case and control group was 30.1±8.1 and 29.1±9.1 years, respectively (NS). Partial or complete improvement of signs and symptoms were shown in 86.6% of patients in the case group and 82.9% of control subjects.ConclusionResults have revealed that cimetidine is an effective agent for non-ulcer dyspepsia. Surveying the efficacy of other drugs is highly recommended.
-
Page 15BackgroundExtra embryos developed during IVF have led to different freezing methods with variety of antifreezes. The present study was conducted with the aim of determining the effects of ethylene glycol on mouse ova development and existence following the freezing procedure.Materials And MethodsIt was an experimental study. Oocyte was obtained and fertilized by sperm. 16-17 hours later zygotic cells were distributed randomly in three groups of control, toxicity and freezing. In freezing group, embryos were frozen slowly by two antifreezes, ethylene glycol and propandiol, according to the standard procedure. Lived embryos were cultured for 120 hours. Then their development was compared with that of control group.ResultsToxicity test results have shown no significant difference considering zygotes’ viability and development between the control and freezing groups. Following the procedure, viability of cells in propandiol group was significantly higher than that of ethylene glycol (94.1% vs. 58.2%), meanwhile, the rate of cell development till blastocyte was significantly higher in the propandiol group (68.2% vs. 39.1%, P<0.0001).ConclusionEthylene glycol is not a suitable alternative for propandiol in slow freezing. Results of cell viability and development revealed that propandiol could be an appropriate substance for freezing human zygotes.
-
Page 25BackgroundAsthma is a prevalent chronic pulmonary disease presented in 20% of population. Steroids have been shown to be effective in asthma treatment however, controversies are arisen in the route of administration. The present study was conducted in a private clinic in Kashan to determine the effects of different routes of corticosteroid administration (Oral, injection and inhalation) on asthma attack.Materials And Methods120 patients had entered this clinical trial. Patients were distributed in three groups oral, injection and inhalation group. All subjects received salbutamol. Spirometry was performed before and after the therapy and then results were analyzed.ResultsThe study population included 63 males (52%) and 57 females (48%) with the mean age of 39.9 years. Comparison of FEF25-75, FEV1 and FVC results showed non-significant differences between the oral and injection groups, however, they were more effective than inhalation corticosteroids.ConclusionAdministration of corticosteroids either orally or by injection can be easily used to control asthma attack. Inhalation therapy is less effective and is not recommended.
-
Page 30BackgroundNoise pollution is an environmental problem of big cities that cause hearing loss sleep disorder, hypertension and GI problems. Determining the noise pollution is of utmost importance to access suggested standards. The present study was carried out in different districts of Kashan in 2000 to determine the noise pollution.Materials And MethodsDuring this descriptive study four different settings of Kashan were included districts of heavy traffic, hospital setting, residential areas and residential-industrial areas. Noise Dosimeter and Sound Level Meter were used in 24 stations for 8 hours (8AM-12 and 16PM-20PM) during a 9-month period. Leq was determined in each station.ResultsLeq of districts of heavy traffic, hospital setting, residential areas and residential-industrial areas was 76.6, 56.6, 56.7 and 54.8 db, respectively. There was no significant difference between morning and afternoon periods.ConclusionNoise pollution was obvious in districts of heavy traffic, hospital setting and residential areas. Further studies are highly recommended.
-
Page 37BackgroundFluor is an anion found in water and soil, however, its concentration is greatly varied in different sources of drinking water. Since our body requirement to Fluor is mainly achieved through drinking water, determination of its concentration is of utmost importance. The present study was conducted to determine the Fluor concentration of drinking water of Kashan in 1999.Materials And MethodsIt was a descriptive study. All sources of drinking water in Kashan were examined. With respect to its seasonal changes, sampling was performed twice (In two different seasons). Sampling and the related examinations were performed according to the standard methods.Results201 sources were sampled twice. The maximum and minimum concentration of Fluor were revealed 1.2 and 0.25 mg/dl, respectively, meanwhile the mean concentration of Fluor in spring and fall were 0.65 and 0.64 mg/dl, respectively. 50.6% of sources had standard Fluor concentration. Fluor concentration was higher in plateau areas.ConclusionSome water sources in Kashan have not met standard Fluor concentration, thus, we suggest addition of Fluor to their food cycle. Fluor-enriched mouthwashes are highly recommended for their children.
-
Page 44BackgroundDespite recent progresses in renal transplantation, acute rejection during the first year is the most common cause of kidney loss. Recently, Mycophenolate Mofetil (MMF) was used as an effective agent. We have compared the effects of Mycophenolate Mofetil and Azathioperine (AZA) in prevention of acute rejection of renal transplantation in patients referring to Hashemi Nejad hospital in 1997-2000.Materials And Methods60 patients had entered this clinical trial and divided in two groups. One received MMF (2 g/d) as well cyclosporine A and prednisone and the other received AZA+cyclosporine A+prednisone. Groups were matched according to the times of transplantation, underlying disease and other confounding factors. Patients were followed up for 6 months regarding the acute rejection, hematological. GI, liver and infectious complications.ResultsMMF group included 16 females and 14 males with the mean (±SD) age of 37±12 years, however AZA group included 17 females and 13 males with the mean age of 35±11 years. Acute rejection was reported in 10% and 27% of MMF and AZA groups, respectively (P<0.09). Creatinine was reported 1.3±0.4 and 1.3±0.3 mg/dl, respectively (NS). Leukopenia was found in 20% and 23% of patients, respectively, however, thrombocytopenia was reported in 3.3% and 6.7%. Elevated liver enzymes were noted in 26.7% and 30%, respectively. Icter was found in 2 patients of the AZA group. GI bleeding was noted in one patient who received MMF that was recovered after the drug cessation. Cytomegalovirus was shown in 2 patients of the AZA group.ConclusionResults have revealed that MMF could effectively decrease the acute rejection of renal transplantation side effects were not significantly differed, however, further studies with greater sample size are required.
-
Page 49BackgroundIrritable Bowel Syndrome (IBS) is the most common cause of GI-man visits. Recent trend was seen towards neurotransmitters, however these drugs are expensive. We have determined the effects of fluoxetine, nortriptyline and amitriptyline in IBS patients referred to a private GI clinic in Tehran in 2000.Materials And Methods173 patients had entered this clinical trial. Diagnosis was made according to the Rome criteria. Patients were concurrently allocated in three groups. Fluoxetine 20 mg/d, amitriptyline 25 mg/d and nortriptyline 25 mg/d were given to individuals of each group, respectively. Pre- and post-test data were collected and recorded in a checklist.ResultsThe study population included 53 cases as the “Constipation group”, 57 as the “Diarrhea group” and 63 as the “Abdominal Pain group”. 50 patients received fluoxetine, 69 nortriptyline and 54 received amitriptyline. Fluoxetine has effectively increased the defecation times of constipated individuals (From 2.56/week to 12/week, P<0.02), but was ineffective for diarrhea individuals (NS). Amitriptyline has improved the defection pattern of constipated and diarrhea individuals (2.31/week to 6.54/week and 17.26/week to 11.79/week, respectively, P<0.02). Nortriptyline had the same effect as amitriptyline (2.67/week to 6.33/week and 20.64/week to 12.23/week, respectively, P<0.01). Fluoxetine and TCAs were significantly improved the abdominal pain, bloating and general performance of affected patients. Amitriptyline has shown more side effects than nortriptyline and fluoxetine (P<0.01).ConclusionFluoxetine was shown to be more effective than TCAs in constipated patients, however in patients with diarrhea it seems to be less effective.
-
Page 56BackgroundWith respect to the prevalence of diabetes mellitus, its known complications, the impact of epidemiological features on prognosis and in order to determine the acute complications of diabetes mellitus and its related mortality and morbidity, the present study was conducted in Shaheed Beheshti University hospital in Kashan, during an 8-year period (1991-99).Materials And MethodsIt was an existing data type study. Demographic characteristics as well disease profile were all recorded. Then descriptive statistics was used.Results114 patients with 144 acute complications were included. Diabetic ketoacidosis, hyperosmolar syndrome and hypoglycemia were reported in 54 (37.5%), 9 (6.3%) and 81 (56.2%), respectively. Diabetic ketoacidosis was more obvious in 12-20-year-old individuals (21 cases). The mortality rare was 11.1%, 66.6% and 6.2%, respectively.ConclusionHypoglycemia was by far the most common complication. Diabetic ketoacidosis was found more common among 12-20-year-old individuals. Whereas hyperosmolar syndrome and hypoglycemia were more prevalent after 60. Mortality had occurred among these patients. Thus an experimental study is strongly recommended.
-
Page 61BackgroundDepression is a prevalent finding in offender adolescents. The present study was conducted in a prison in Yazd to determine the frequency of depression and its associated factors in adolescent prison population.Materials And MethodsIt was a descriptive study. 58 male adolescent criminals were included. They were selected through simple sampling. Demographic data including age, level of education, family size, having private house, drug addiction, type of criminal and the possibility of any somatic disability were all recorded. Beck standard test (Including 21 questions) was performed for all candidates. Chi-square was used for data analysis.ResultsResults have revealed that all candidates have depression with different severity. Severe depression was noted in 58.6%, however, moderate and mild depression was present in 24.1% and 17.3%, respectively. Significant association was found between depression and: Not having private house, criminals of stealing type, family size greater than 8, drug addiction and suicide intentions (P<0.05). Illiterate individuals as well as those who have somatic disability or belong to low economic class were more depressed.ConclusionResults have revealed the high prevalence of depression among offender adolescents. Thus, further studies are strongly recommended to determine the associated factors, so that incase of prompt diagnosis and prevention better results will be achieved.
-
Page 66BackgroundDepression is a prevalent finding in offender adolescents. The present study was conducted in a prison in Yazd to determine the frequency of depression and its associated factors in adolescent prison population.Materials And MethodsIt was a descriptive study. 58 male adolescent criminals were included. They were selected through simple sampling. Demographic data including age, level of education, family size, having private house, drug addiction, type of criminal and the possibility of any somatic disability were all recorded. Beck standard test (Including 21 questions) was performed for all candidates. Chi-square was used for data analysis.ResultsResults have revealed that all candidates have depression with different severity. Severe depression was noted in 58.6%, however, moderate and mild depression was present in 24.1% and 17.3%, respectively. Significant association was found between depression and: Not having private house, criminals of stealing type, family size greater than 8, drug addiction and suicide intentions (P<0.05). Illiterate individuals as well as those who have somatic disability or belong to low economic class were more depressed.ConclusionResults have revealed the high prevalence of depression among offender adolescents. Thus, further studies are strongly recommended to determine the associated factors, so that incase of prompt diagnosis and prevention better results will be achieved.
-
Page 71BackgroundWith respect to the lack of sufficient vitamin, calorie, minerals and proteins in junk foods, they have the ability of filling child’s stomach and decreasing their appetite, thus, he/she would miss the opportunity of a healthy nutrition. Unfortunately, the nutrition profile of under-3-year-old children is not determined in our country, so the present study was conducted over under-6-year-old children of urban and rural areas in 1998.Materials And MethodsIt was a descriptive study. The study population included 16418 under-3-year-old children of urban and rural areas. Nutrition pattern was determined through a questionnaire.Results47.1% of urban and 51.2% of rural children aged 6-12 months have used junk foods including coca, sweets, chocolate and so on. For children aged 12-24 months these figures were 90.3% and 87.7%, respectively. Main nutrients including meat, egg and dairy were used 3 times a week, however, these junk foods were used 9 times a week.ConclusionWith respect to the known complications of junk food consumption, further studies considering the traditional foods through educational programs should be kept in mind. Needless to say, promoting parents’ knowledge could be helpful.
-
Page 76BackgroundProblems in recording, data collection and reporting are common in university hospitals. Thus, the present study was carried out to determine these problems and also facilitate the conditions of reporting statistical data in Kashan university in 2000.Materials And MethodsAll statistics units of Kashan university were included in this descriptive study. A questionnaire was considered for data collection in different wards, emergency room, admission unit, operation room, radiology department, laboratory and different clinics. These questionnaires were completed by interview and direct observation. Calculation of different statistical indices were observed and matched with standard methods.ResultsAll study units have medical record system. Previously designed sheets were used for data collection and reporting in 83% of study units, however, clinics have not these sheets. 35% of hospital indices were calculated, of which 48% were correctly calculated. These indices were reported to 14% of hospital managers. Data were collected daily in 56% and monthly in 44% for the hospitals.ConclusionDespite the presence of facilities for data collection, the process of data collection and reporting was not appropriate. Further studies are highly recommended to determine the underlying factors.
-
Page 83BackgroundWith respect to the known complications of malnutrition, especially in vulnerable group of children under 5, the present study was conducted in Shaheed Beheshti University of Medical Sciences in 1997 determine the prevalence of malnutrition and its association with economic indices.Materials And Methods1028 under-5-year-old children referred to pediatric clinics in Tehran were included in a descriptive-analytical study. Patients were distributed in two groups of case and control, matched according to the confounding factors. Groups were determined following the recognition of malnourished children. Thus, malnourished children were included as the case group and 550 normal children were considered as control. Demographic data including sex, age and family size were all recorded. Having 33 children excluded due to the secondary malnutrition, malnutrition severity was assessed according to the weight and height of age.Results161 (16.2%) children including 77 boys and 84 girls were malnourished. Family size of 3 or 4 was found in 22.4% and 32.7% of the case and control group, respectively. These figures were 31.3% and 28.5% for family size of 7. Significant associations were found between children malnutrition and family monthly income (P<0.0001), family size (P<0.02) and maternal education (P<0.03).ConclusionWith respect to the effect of economic indices on malnutrition this should be considered as a priority, thus, complications and expenses would be decreased.
-
Page 89Glucocorticosteroids are mainly used for inflammatory and non-inflammatory diseases as well as cancers. Unawareness of their function, indications and side effects may lead to patient’s hazard. Thus, medical staff should be completely familiar with these drugs.ObjectivesPromoting medical staff knowledge about glucocorticoids’ side effects, function and indications. Promoting their knowledge about the signs and symptoms of withdrawal and approaches to drug tapering.
-
Page 107BackgroundRenal artery aneurysm is a visceral aneurysm. During the recent years number of the affected individuals has increased because of increase in angiographies. We present a case with renal artery aneurysm referred to Taleghani hospital in 1999.Case: A 19-year-old single girl was referred to our clinic due to headache and hypertension. She had a 7-year history of hypertension for which received therapy. Left renal artery interposition graft with saphenous vein was performed. She was normotensive during a 12-month follow-up.ConclusionEtiology of hypertension should be carefully monitored is young adults so that in case of true diagnosis, appropriate therapy employed. For patients with renal artery aneurysm surgery is the treatment of choice.