فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 35 (تابستان 1381)

  • تاریخ انتشار: 1381/04/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • داوود فرزین، منظر خلیلی صفحه 1
    سابقه و هدف
    Sedation یکی از عوارض جانبی مشترک بیشتر آنتی هیستامین ها است. این عارضه کاربرد بالینی عوامل آنتی هیستامین کلاسیک را محدود می کند، در صورتی که بعضی از آنتی هیستامین های جدید فاقد اثر Sedation می باشند. نظر به اهمیت موضوع، در مطالعه حاضر نقش مکانیسم های گیرنده های مختلف هیستامینی در القاء Sedation با استفاده از تست Rota rod مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    هماهنگی حرکتی حیوانات بر اساس زمان تحمل موش صحرایی روی میله دوار با استفاده از یک دستگاه Rota rod در سرعت 16 دور در دقیقه ثبت می گردید. زمان تحمل حیوان قبل وبعد ازتجویز داروها اندازه گیری می شد.
    یافته ها
    تزریق داخل مغزی یا داخل صفاقی HTMT (10 میکروگرم/ موش صحرایی) یا دیفن هیدرامین (20 الی 40 میلی گرم/ کیلوگرم) زمان تحمل حیوان در تست Rota rod را کاهش داد، در صورتی که دکس کلرفنیرامین در این رابطه بی اثر بود. آگونیست گیرنده H2 هیستامینی، Dimaprit (30 میلی گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی)، نیز زمان تحمل حیوان در تست Rota rod را کاهش داد ولی آنتاگونیست های گیرنده H2 هیستامینی، فاموتیدین (20 الی 40 میلی گرم/ کیلو گرم، زیرجلدی) و رانیتیدین (20 الی 40 میلی گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی)، نیز موجب اختلال در هماهنگی حرکتی حیوان در تست Rota rod شدند و آنتاگونیست گیرنده H3 هیستامینی، تیوپراماید (5 و 10 میلی گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی)، در این رابطه بی اثر بود. تزریق داخل صفاقی دوز 50 میلی گرم/ کیلوگرم تیوپراماید به طور معنی داری اختلال حرکتی القاء شده توسط Imetit را آنتاگونیزه نمود.
    استنتاج
    نتایج پیشنهاد می کند مکانیسم گیرنده H3 هیستامینی در تعدیل Sedation دخیل می باشد.
    کلیدواژگان: گیرنده های هیستامین، موش صحرایی، اختلالات حرکتی
  • فخرالملوک رضوی، ناصر ملک نیا، بیژن فرازی صفحه 10
    سابقه و هدف
    سرطان پستان مهمترین عامل مرگ ومیر ناشی از سرطان در زنان بوده و حدود 33 درصد کل سرطان ها در زنان را تشکیل می دهد. با توجه به این که بیش از یک سوم زنان مبتلا به سرطان پستان در مرحله پیشرفته این بیماری جهت درمان مراجعه می کنند، هدف از این بررسی تعیین روشی برای تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، ابتدا آنزیم خام کاتپسین D از لوکوسیت ها جدا شده و سپس باکروماتوگرافی تعویض یون با 25DEAE-، ابتدا اسید پروتئازها از بقیه آنزیم ها جدا شدند و سنجش میزان فعالیت آنزیم کاتپسین D و وجود بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در ناحیه اسید پروتئازی،کروماتوگرافی حساس با سفادکس G-200 انجام شد. سپس با انطباق فراکسیون های محدوده پیک تک شارپ در ناحیه 280 نانومتر با پیک تک آنزیمی و مشاهده باند تک به روی پلی اکریل آمید جداسازی آنزیم کامل گردید. این مراحل جداسازی و سنجش فعالیت آنزیم در بیمارستان امام خمینی تهران بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با افراد سالم (تست کنترل) انجام گرفت. سنجش فعالیت آنزیم با استفاده از روش اصلاح شده Anson انجام شد.
    یافته ها
    میانگین فعالیت آنزیم کاتپسین D درخون افراد مبتلا به سرطان پستان 56/2 ± 42/37 و درافراد سالم (گروه شاهد) 011/1 ± 94/11 به دست آمد که این اختلاف معنی دار می باشد (03/0P>).
    استنتاج
    با توجه به یافته های این پژوهش اندازه گیری آنزیم کاتپسین D به عنوان یک شاخص تشخیصی برای شناسایی زودرس افراد مبتلا به سرطان پستان می تواند مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آنزیم کاتپسین D، سرطان پستان، سرطان ها
  • روح الله عبدی، مهدی یونسی رستمی، سید احمد شهاب کوثریان، جعفر حسامی رستمی صفحه 15
    سابقه و هدف
    تظاهرات بالینی سنگ های انسداد دهنده حالب بسیارآزاردهنده است. عفونت، هماتوری و نارسایی کلیه از عوارض آن هستند. در چند دهه اخیر روش استاندارد انتخابی در تشخیص علت کولیک حالبی اوروگرافی ترشحی (IVP) بوده است، ولی در بسیاری از موارد کنترااندیکاسیون و محدودیت در انجام آن وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی دقت اولتراسوند و IVP در تشخیص سنگ حالب به عنوان شایعترین علت کولیک حالبی است.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت آینده نگر و بررسی قدرت تشخیصی یک ابزار بود. تعداد 41 بیمار با میانگین سنی 4/39 سال از اردیبهشت لغایت مهر 1378 توسط یک پزشک فوق تخصص اندوارولوژی ارجاع شدند. سونوگرافی توسط یک متخصص رادیولوژی و تفسیر IVP توسط متخصص رادیولوژی دیگر به طور مجزا انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، در 27 نفر تعداد 39 سنگ حالب تشخیص داده شد. حساسیت و ویژگی سونوگرافی در تشخیص سنگ های حالب به ترتیب 8/88 درصد و 8/92 درصد به دست آمد. در این روش 96%=PPV و 2/81%=NPV به دست آمد. در مورد IVP حساسیت و ویژگی به ترتیب 2/96 درصد و 8/92 درصد بود. در این روش 2/96%=PPV و 8/92%=NPV به دست آمد.
    استنتاج
    یافته های این پژوهش سونوگرافی را ازنظر حساسیت و ویژگی در تشخیص سنگ های حالب با IVP کاملا قابل مقایسه و رقابت می داند و با توجه به کنترااندیکاسیون های IVP می توان آن را به عنوان بررسی اولیه پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سنگ، هیدرونفروز، اولتراسوند
  • کامیار علایی، سید داوود منصوری، آرش علایی صفحه 20
    سابقه و هدف
    در بعضی از کشورها یکی از نخستین و شایعترین تظاهرات بیماران HIV مثبت سل بالینی است. خطر ابتلا به سل بالینی در طی عمر بیماران HIV مثبتی که دارای تست PPD مثبت هستند تا حدود 50 درصد می باشد. در مقایسه با 5 تا 10 درصد در بیماران فاقد HIV، احتمال مثبت شدن خلط در بیماران HIV مثبت مبتلا به سل بالینی کمتر از سایر مسلولین می باشد. بنابراین تشخیص سل در آنها مشکلتر است. از سوی دیگر، تظاهرات مشابه سل و HIV باعث می شود که پرسنل بهداشتی این بیماران را به عنوان سل ریوی اسمیر منفی درمان نموده و منجر به تشخیص و درمان بیش از حد مجاز شود. هدف از این پژوهش، بررسی سل بالینی در بیماران HIV مثبت است زیرا با تشخیص و درمان موثر سل بالینی و پروفیلاکسی مقدماتی در بیماران مبتلا به عفونت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس میزان مرگ و میر در این گروه در معرض خطر کاهش می یابد.
    ژ
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اطلاعات جمع آوری شده از بیماران مسلولی که تست HIV Ab آنها توسط Eliza I، Eliza II و سپس Western blot پیش از ابتلا به سل مثبت شده بود، مورد ارزیابی قرار گرفت. ملاک تشخیص سل، اسمیر خلط از نظر باسیل کخ، پرتونگاری از قفسه سینه یا اقدامات تشخیصی تکمیلی توسط متخصصین مربوطه بود.
    یافته ها
    تعداد کل بیماران HIV مثبت شناسایی شده در استان کرمانشاه 638 مورد (8 مورد زن و 630 مورد مرد) و میانگین سنی آنها 35 تا 39 سال بود. هفتاد و سه مورد (4/11 درصد) از کل بیماران HIV مثبت مبتلا به سل شده بودند که همگی مرد بوده و میانگین سنی آنها 34 سال بوده است. شصت و هفت مورد(8/91 درصد) سل ریوی داشتند که 59 مورد (9/80 درصد) دارای اسمیر خلط مثبت بودند و 8 مورد(9/10 درصد) سل ریوی اسمیر منفی داشتند. شش مورد(2/8 درصد) نیز سل خارج ریوی وجود داشت. شصت و یک نفر از مسلولین مورد جدید سل و سایر موارد عود سل (سابقه قبلی سل پیش از ابتلاء به HIV) بودند. میزان شکست در درمان 11 مورد (1/15 درصد) بود که 8 مورد (9/10 درصد) از این افراد فوت کرده (9/10 درصد) و 3 مورد نیز دارای خلط مثبت پس از اتمام درمان بودند. چهار مورد (5 درصد) از آنها غیبت از درمان داشتند.
    استنتاج
    با توجه به میزان شیوع سل بالینی در بیماران HIV مثبت استان کرمانشاه 4/11 درصد می باشد که این مطالعه اهمیت توجه به خطر سل در بیماران HIV مثبت و پیشگیری از آن توسط درمان پروفیلاکسی و تشخیص انواع سل اسمیر منفی و خارج ریوی را بازگو می نماید. مطالعات بعدی در مورد تاثیر انواع درمان های رایج سل و مدت درمان روتین در بیماران HIV مثبت در فازهای مختلفت بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: HIV، سل، ایدز
  • صدیقه اسماعیل زاده، میر مهرداد فارسی، طاهره نظری صفحه 29
    سابقه و هدف
    نازایی یکی از معضلات مهم زندگی بشری است که در بسیاری از موارد موجب گسیختگی زوج ها و مشکلات و عوارض بعدی در زندگی اجتماعی می گردد. در بررسی های انجام شده 15 درصد جمعیت در سنین باروری مبتلا به نازایی بوده و قادر به تولید مثل نیستند. در بروز نازایی هر کدام از زوجین نقشی داشته و سهیم می باشند. با بررسی های دقیق و کامل در زوج های مبتلا می توان در 85 تا90 درصد موارد علل نازایی را مشخص کرد و در صورت امکان آنها را درمان نمود. این مطالعه به بررسی علل و فراوانی هر کدام از علت ها در زوج های نابارور مراجعه کننده به مرکز نازایی فاطمه الزهرا(س) شهرستان بابل می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی و بر اساس اطلاعات موجود (Existing data) در پرونده بیماران نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری فاطمه الزهرا (س) از مهرماه 1375 تا مهرماه 1378 صورت گرفته است. فراوانی بیماران نابارور به صورت اولیه و ثانویه مشخص شده است. بیماران براساس مشکل زوجه یا زوج جداشده و سپس نقش هر کدام به تفکیک در ایجاد ناباروری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 2169 بیمار مراجعه کننده 17/76 درصد را بیماران با نازایی اولیه و 83/23 درصد را بیماران با نازایی ثانویه تشکیل می دادند. از میان 2042 بیماری که مورد ارزیابی قرار گرفتند، در 37 درصد موارد عامل مردانه و در 33 درصد موارد علت زنانه به عنوان تنها عامل مسبب ناباروری شناخته شده و در23 درصد موارد هر دو در ایجاد ناباروری دخیل بوده و در 7 درصد موارد هم علت ناباروری مشخص نگردیده است.
    استنتاج
    با توجه به یافته های این مطالعه عامل تخمدانی بیشتر از بقیه مطالعات بوده که می تواند ناشی از شیوع بیشتر سندرم تخمدان پلی کیستیک در منطقه ما باشد. همچنین فاکتور لوله ای به علت عفونت های STD (بیماری های ناشی از مقاربت) کمتر در منطقه ما، کاهش واضحی را نسبت به بقیه مطالعات نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ناباروری، ناباروری زنان، ناباروری مردان، عقیمی مردان
  • اسدالله فرخ فر، ابراهیم نصیری صفحه 34
    سابقه و هدف
    یکی ازهدف های مهم بیهوشی خصوصا در جراحی های چشمی جلوگیری ازافزایش فشار داخل چشمی(IOP) است. ازطرف دیگر به منظور تثبیت یک راه هوایی مطمئن درطی بیهوشی عمومی نیاز به لوله گذاری تراشه ای می باشد. مطالعات مختلفی باداروهای متعدد جهت مهار افزایش IOP در طی لوله گذاری تراشه و بیهوشی انجام گرفته است که بسیاری از آنها به راحتی در دسترس ما قرار ندارند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر داروی قابل دسترس هالوتان با غلظت MAC 2 قبل از القاء وریدی همراه با پره اکسیژناسیون بر تغییرات IOP ناشی از لوله گذاری تراشه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کار آزمایی بالینی(Clinical trial) و با روش نمونه گیری مستمر (Sequential) بعد از تایید کمیته اخلاقی شورای پژوهشی دانشگاه و رضایت بیماران، 102 بیمار 16 تا 65 سال ریسک ASAI و II بیهوشی که تحت جراحی الکتیو ارتوپدی و عمومی قرار می گرفتند به طور تصادفی ساده به دو گروه هالوتان (مورد) و غیر هالوتان (شاهد) تقسیم شدند.گروه شاهد (51 نفر)، 8 دقیقه با اکسیژن صد درصد پره اکسیژنه شدند و با داروی مشابه فنتانیل، نسدونال و پاولون لوله گذاری شدند. گروه مورد در همه جهات مشابه گروه شاهد بودند و تنها در زمان پره اکسیژناسیون و هالوتان با غلظت برابر MAC دریافت کردند. IOP در قبل و بعد از لوله گذاری با تونومترشیوتز توسط فرد ثابتی اندازه گیری و ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t زوج و ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، IOP در قبل از لوله گذاری تراشه در دو گروه اختلاف نداشت (05/0P<) ولی در دقایق یک و پنج بعد از لوله گذاری اختلاف معنی دار بود (001/0P<، 001/0P=). این مطالعه نشان داد که بیشترین افزایش IOP در دقیقه اول بعد از لوله گذاری در گروه کنترل بود (68/42 درصد).
    استنتاج
    کنترل افزایش IOP در این مطالعه با هالوتان شاید به دلیل شلی بیشتر عضله خارج چشمی و تسریع در بازجذب مناسبتر زلالیه باشد. لذا در هنگام لوله گذاری تراشه پیشنهاد می شود قبل از القای بیهوشی وریدی حداقل به مدت 8 دقیقه همزمان با پره اکسیژناسیون از داروی سهل الوصول هالوتان با غلظت MAC برای بیمار استفاده شود.
    کلیدواژگان: هالوتان، فشار داخل چشم، لوله گذاری داخل تراشه
  • مریم شکوهی، خسرو مانی کاشانی صفحه 42
    سابقه و هدف
    ناهنجاری های مادرزادی از علل مهم معلولیت و مرگ و میر نوزادان می باشند. این ناهنجاری ها دارای علل ارثی و محیطی هستند. تولد یک نوزاد با ناهنجاری مادرزادی علاوه بر ایجاد مشکلات عاطفی برای والدین، مستلزم صرف هزینه بالا نیز هست. این مطالعه با هدف تعیین شیوع و برخی عوامل موثر بر بروز این ناهنجاری ها در متولدین زنده بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تعداد 122 نوزاد دارای ناهنجاری آشکار مادرزادی از مجموع 4252 نوزاد متولد شده در 6 ماه اول سال 1378 با تعداد چهار برابر خود یعنی 500 نوزاد فاقد ناهنجاری آشکار مادرزادی مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی ناهنجاری آشکار مادرزادی 8/2 درصد گزارش گردید. شایعترین ناهنجاری به ترتیب مربوط به دستگاه ادراری تناسلی با فراوانی 7/48 درصد، دستگاه عضلانی- اسکلتی با فراوانی 1/23 درصد، سر و صورت با فراوانی 5/8 درصد، پوست با فراوانی 8/6 درصد و دستگاه عصبی با فراوانی 6/2 درصد بود. میزان ناهنجاری ها در نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر گزارش شد (7/64 درصد پسر و 3/35 درصد دختر). بین وجود ناهنجاری و مصرف دارو در طی حاملگی ارتباط معنی داری وجود داشت.
    استنتاج
    با توجه به ارتباط بین ناهنجاری و مصرف دارو توسط مادر در طی حاملگی دادن آموزش بیشتر به مادران در این مورد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ناهنجاری های نوزادان، ناهنجاری ها، نوزاد
  • آرمان طاهری، محمدرضا خواجوی صفحه 48
    سابقه و هدف
    اشعه لیزر به دلیل برش ظریف همراه با هموستاز، شرایط استریل و کاهش عوارض بعد از عمل جراحی های راه هوایی را آسان نموده ولی در مجاری هوایی فوقانی به دلیل نزدیکی لوله تراشه با محل عمل خطر اشتعال و سوختگی لوله تراشه و بافت های اطراف آن وجود دارد که خطر آن در هر عمل جراحی به حدود5/0 تا 5/1 درصد می رسد.این مطالعه عوارض دو روش بیهوشی عمومی تکنیک آپنه و ونتیلاسیون کنترله مداوم با لوله پوشش دار رادر بیمارستان امیر اعلم تهران درسال های 78تا 79 بررسی می کند.
    مواد و روش ها
    دو گروه 22 نفری از بیماران کاندید لیزر درمانی در سنین 10 تا 60 سال و ASA 1 تا 2 با وزن کمتر از 100 کیلو گرم را با دو روش فوق تحت بیهوشی عمومی قرار دادیم. داروهای القاء بیهوشی و نگهداری آن در هر دو گروه یکسان بود. مانیتورینگ ها شامل الکتروکاردیوگرافی (NIBP، (ECG 1پالس اکسی متر وکاپنوگراف بود.
    یافته ها
    تغییرات همودینامیک هر دو گروه یکسان بود ودر هیچ مورد هیپوکسی یا دیس ریتمی نداشتیم.در گروه تکنیک آپنه اکثر اعمال جراحی در 2 تا 3 نوبت آپنه انجام می شد که هر آپنه 2تا 4 دقیقه طول می کشد. در گروه تکنیک آپنه Petco2 در انتهای آپنه 38 تا 47 میلی متر جیوه بود. زمان لیزر درمانی گروه آپنه 9 تا 10 دقیقه کوتاه تر از گروه لوله پوشش دار بود.
    استنتاج
    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش در گروه تکنیک آپنه هیپوکسی، دیس ریتمی و هیپوکاپنی خطرناک و طولانی مدت نداشتیم و به دلیل حذف لوله تراشه از محیط عمل، لیزردرمانی به راحتی و بدون خطر آتش سوزی و با زمان کمتر انجام می گیرد. جراح نیز محیط عمل مناسب و بدون خطر خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، جراحی لیزری، آپنه (تکنیک)، ونتیلاسیون، بیماری های مجرای تنفسی
  • مهرنوش کوثریان، محمدرضا مهدوی، ناصر ولایی، فرانک رهبر، مرتضی مرادی صفحه 53
    سابقه و هدف
    تشخیص حاملین ژن بتاتالاسمی به منظور مشاوره و پیشگیری از تولد بیماران دچار تالاسمی از اهمیت زیادی برخوردار است. اساس تشخیص میزان هموگلوبین A2 است. گفته شده که همزمانی آنمی فقر آهن با بتاتالاسمی موجب ساخته نشدن هموگلوبین A2 و در نتیجه مخفی شدن تشخیص بتاتالاسمی می گردد. لذا در طرح غربالگری کشوری متقاضیان ازدواج به کسانی که دچار میکروسیتوز و هیپوکرومی با Hb A2 نرمال باشند به مدت یک ماه قرص سولفات آهن تجویز شده و مجددا آزمایشات تکرار می شود. موارد و نتایج این مداخله ثبت و گزارش نمی شود. به منظور روشن ساختن تاثیر تجویز سولفات آهن بر تشخیص بتاتالاسمی مینور در سال های 78 و 79 این مطالعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه یک کارآزمایی بالینی باز بود. افراد مورد مطالعه دو گروه بودند. گروه اول شامل مادران بیماران تالاسمیک مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی بود که قطعا دچار تالاسمی مینور بوده و به لحاظ جنس و موقعیت اجتماعی- اقتصادی احتمال وجود فقر آهن هم در آنها وجود داشت. گروه دوم شامل کسانی بود که قبل از ازدواج برای بتاتالاسمی مینور در آزمایشگاه مرکز بهداشت استان غربالگری شده و دچار میکروسیتوز (FL80MCV ≤) بودند ولی Hb A2 نرمال داشتند (5/3%Hb A2<). برای هر یک از موارد به مدت یک ماه روزانه دو قرص سولفات آهن تجویز شد. CBC، اندکس های گلبولی Hb A2، سطح سرمی Iron، TIBC و Ferritin قبل و پس از مداخله کنترل گردید. درصد اشباع ترانسفرین (SI) محاسبه شد. مبتلا به فقرآهن به کسی اطلاق شد که 16% SI≤ و ng/ml15Ferritin≤ داشته باشد. برای مقایسه نتایج قبل و بعد از مداخله آزمون t زوج استفاده شد.
    یافته ها
    گروه اول شامل 27 خانم با میانگین سنی 36 سال مبتلا به تالاسمی مینور بود که همگی Hb A2 بالای 5/3 درصد داشتند (7/0±5/5). هشت نفر (40 درصد) کم خونی فقرآهن نیز داشتند. در تمام موارد قبل از مداخله Hb A2 بالای حد تشخیص بود. حتی در آنهایی که فقرآهن داشتند تغییرات وضعیت آهن قبل و پس از مداخله بارز نبود. در گروه دوم، 20 نفر (12 مرد و 8 زن با میانگین سنی 8/20 سال) در مطالعه شرکت کردند. در این گروه 9 نفر دچار فقرآهن بودند. تجویز سولفات آهن میزان هموگلوبین A2 را در کل گروه (قبل 3/0±9/2 درصد و بعد 2/0±9/2 درصد) تغییری نداد. تغییرات وضعیت آهن بارز و نشان دهنده مصرف آهن بود.
    استنتاج
    تجویز آهن باعث تغییر معنی دار Hb A2 نمی شود. توصیه می شود اطلاعات طرح کشوری ثبت، استخراج و تحلیل و گزارش گردد.
    کلیدواژگان: آهن، سولفات ها، هموگلوبین A2، تالاسمی
  • محمدجعفر صفار، جواد غفاری، شهرام سلیمی، مهرنوش کوثریان، علیرضا خلیلیان، شیرزاد غلامی صفحه 60
    سابقه و هدف
    عفونت های روده ای ژیاردیایی شایعترین پارازیت روده ای خصوصا در کودکان می باشند. طیف نشانه های حاصله بسیار متنوع و ازبدون علامت تا اسهال حاد و علایم غیراختصاصی گوارشی متفاوت است. آلودگی مجدد بدون علامت خصوصا در شرایط هیپرآندمیک فراوان می باشد. براین اساس ضرورت درمان آلودگی خصوصا در موارد بدون علامت مورد سوال است و جهت پاسخ به این سوال، مطالعه فوق در کودکان 2 تا 10 ساله شهر ساری طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تجربی بر روی405 کودک 2تا10 ساله مهدکودک ها و مدارس ابتدایی شهر ساری که دریک ماهه اخیر سابقه بیماری گوارشی نداشتند، انجام گرفت. پس از اندازه گیری و ثبت قد و وزن، کودکان به دو گروه مورد (204 نفر) و شاهد (201 نفر) تقسیم شدند. گروه مورد با مترونیدازول mg/kg/day20-15 به مدت 5 روز و گروه شاهد با دارونما (شربت ب کمپلکس)به مدت 5 روز تحت درمان قرار گرفتند. دو تا سه هفته و 3 ماه بعد مدفوع کودکان مورد ارزیابی دید مستقیم و با روش تغلیظ سازی و فرمل اتر قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج با آزمون کای دو انجام شد. شش ماه پس از پایان درمان مجددا قد و وزن کودکان اندازه گیری و با قد و وزن اولیه بر اساس Z score و آزمون t مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    ازگروه مورد 2 تا 3 هفته بعد 30 نفر (16 درصد) و در 3 ماه بعد 60 نفر دیگر (5/29 درصد) آلودگی داشتند که نشان از اثر 84 درصدی مترونیدازول و آلودگی مجدد سه ماهه 5/29 درصد داشت. در گروه شاهد طی 3 ماه بعد 36 درصد موارد بدون درمان از آلودگی پاک شدند (پاکسازی خود به خودی). شانس آلودگی مجدد با خطر نسبی 89/1 و 01/0P< معنی دار بوده است. موارد پاکسازی خود به خودی نیز با 81/8=X2 و 01/0P< معنی دار بوده است، ولی در رابطه با اثر بر روند رشد قدی و وزنی بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    استنتاج
    با توجه به نتایج پژوهش و در نظر گرفتن خطر آلودگی مجدد 30 درصد طی 3 ماه و پاکسازی خود به خودی 36 درصد و عدم تاثیر بر روند رشد قدی و وزنی، می توان گفت که کودکان بدون علامت ژیاردیایی نیاز به درمان ندارند ولی بهتر است تعریف دقیقی از موارد بدون علامت بیان شود.
    کلیدواژگان: ژیاردیاز، ژیاردیا، بیماری های انگلی روده، در کودکان، مترونیدازول، کاربرد
  • شیرزاد غلامی، فرزاد متولی حقی، ایرج موبدی، ساعد شهابی صفحه 67
    سابقه و هدف
    مطالعه انگل های داخلی جوندگان از لحاظ پزشکی، بهداشتی، دامپزشکی و زیست شناسی حایز اهمیت می باشد. طبق مطالعات انجام شده، میزان آلودگی به انواع انگل های کرمی داخلی شامل نماتودها، سستودها و ترماتودها در مناطق مختلف ایران متفاوت است، لذا جهت تعیین انواع انگل های کرمی داخلی جوندگان و شناسایی انواع آنها بر حسب گونه و منطقه صید، به خصوص در مناطق شهری استان مازندران، مطالعه ای در سال های 76 الی 78 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش توصیفی بر روی371 سر جونده که از شهرهای مختلف استان مازندران با تله های زنده گیر صید شدند، انجام گرفت. جوندگان صید شده پس از انتقال به آزمایشگاه و ثبت مشخصات جهت جدا سازی انگل های کرمی داخلی کالبد گشایی شدند. انگل ها به روش انگل شناسی جدا و از لحاظ طبقه بندی با میکروسکوپ نوری در حد جنس و گونه شناسایی شده و اطلاعات مربوط به هر جونده و انواع انگل های جدا شده ثبت گردید.
    یافته ها
    از مجموع 371 سر جونده در 7 گونه که از نواحی مختلف استان مازندارن صید گردیدند، بیشترین تعداد جونده صید شده از بخش مرکزی استان مربوطه به شهر ساری و کمترین تعداد مربوط به شهر آمل می باشد. بیشترین درصد جونده صید شده از گونه راتوس راتوس (40 درصد) و کمترین درصد از جنس آپودموس (2 درصد) بوده است. از 6 گونه جونده 8 گونه انگل کرمی روده ای جدا گردید که 3 گونه آن از نماتودها (2/27 درصد)، 3 گونه از سستودها (7/19 درصد) و یک گونه از ترماتودها (3/0 درصد) می باشد. میزان آلودگی جوندگان به انواع انگل های کرمی روده ای 2/47 درصد می باشد. میزان آلودگی جوندگان به انگل های کرمی روده ای عبارت بود از: سیفاسیا ابولاتا 5/3 درصد، نیپواسترونژیلوییدس گونه خزری7/2 درصد، تریکوسفال موریس7/9 درصد، هتراکیس اسپوموزوا 3/11 درصد، هیمنولپیس دیمنوتا 15درصد، سیستی سرکوس فاسیولاریس 5/0 درصد، متاواتینا 4 درصد، و واکینوستوما ایلوکانوم 3/0 درصد.
    استنتاج
    نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که توزیع جوندگان بر حسب مناطق جغرافیایی متفاوت بوده و میزان آلودگی به انواع نماتودهابیشتر از انواع سستودها و ترماتودها می باشد. شدت آلودگی به انواع نماتودها بیش از سایر انگل های کرمی داخلی بوده است. در این تحقیق برای اولین بار دوگونه انگل کرمی داخلی نیپواسترونژیلویس گونه خزری و اکینوستوما ایلوکانوم شناسایی و گزارش شده است.
    کلیدواژگان: کرمی های انگلی، جوندگان، بیماریهای انگلی
  • ژیلا ترابی زاده، امین زارع صفحه 74
    آدنوکارسینوم اوراکوس یک تومور نادر دستگاه ادراری- تناسلی با پیش آگهی ضعیف می باشد که از بقایای آلانتوئیس در خارج مثانه منشا می گیرد. درمان انتخابی آن سیستکتومی رادیکال و رزکسیون اوراکوس به طور کامل می باشد. بیمار حاضر آقای 32 ساله ای است که با هماچوری ماکروسکوپی مراجعه کرده و با این تشخیص معرفی می شود.
    کلیدواژگان: سرطان مثانه، آدنوکارسینوم، سرطان های ادراری تناسلی، مثانه
|
  • D. Farzin, M. Khalili Page 1
    Background and
    Purpose
    Sedation is regarded as a common side effect of most antihistamines, and limits the clinical utility of classical antihistaminic agents, while newer antihistamines are nonsedating. Çonsidering the importance of this phenomenon in the present study, the role of different histamine receptor mechanisms in mediating the sedation were investigated in rat rota rod test.
    Materials And Methods
    The integrity of motor coordination on the basis of the endurance time of the rats on the rotating rod, with speed of 16 r.p.m. was assessed. The endurance time was measured before and after drugs treatment.
    Results
    intracerebroventricular (i.c.v) or intraperitoneal injection of HTMT (10 μg/rat) or diphenhydramine(20, 30 and 40 mg/kg), but not dexchlorpheniramine reduced endurace time of the rat rota rod test. The histamine H2 receptor agonist, dimaprit (30 mg/kg, i.p.) but not antagonists such as famotidine (20-40 mg/kg, i.p.) and ranitidine (20-40 mg/kg, i.p.) decreased the endurance time in the rota rod test. The histamine H3 receptor agonist, imetit (50 mg/kg, i.p.) but not thioperamide (5and 10 mg/kg, i.p) produced a motor impairment in the rota rod test. The dose of 5 mg/kg, i.p. of thioperamide significantly antagonized the motor impairment induced by imetit. Çonclusion: These results suggest that the histamine H3 receptor mechanism may be involved in the modulation of sedation.
    Keywords: Histamine receptors, Rats, Movement disorders
  • F. Razavi, N. Maleknya, B. Frazi Page 10
    Background and
    Purpose
    Breast cancer is the main cause of mortality in women Çancer patients, and Çomprises 33% of the total cancer in women. With that in mind, more than one third of the breast cancer patients refere for the treatment in the late stageof the disease. So it was decided to have a survey on the method of diagnosis in the primary stages
    Materials And Methods
    Ïn this study, at first cude cthepsin D enayme was extracted from leucocytes, then with DËÂË-25 ion exchage chromatography at first, acid proteases were isolated from rest of the enzymes, and the rate of cathepsin D activity was assayed and the presence of highest rate of activity was evaluated in acid protease domaine, with the help of Çephadex G-200 sensitive chromatography. The Çomplete isolation of enzyme was done by matching the fractions of single sharp domaine in the wave range of 280 nm by single enzyme and observation of single band on polyacrylamide. The processes of isolation and assay of enzymatic activity in the breast cancer patients and comparison was done in Ïmman khomeini hospital Tehran. Âssay of enzymatic activity was done by modified method of Ânson, and showed that, the enzymatic activity of cathepsin in breast cancer patients is more as compare to the healthy individuals.
    Results
    The rate of cathepsin D activity in breast cancer patients was compared with the healthy individuals. Ând it was observed that the rate of cathepsin D activity in breast cancer patients was high as Çompare to the healthy individuals. The mean rate of enzymatic activity of this enzyme in breast cancer patients and healthy individuals was 37. 42 ± 20.56 and 11.94± 1.011 respectively statiscal analysis indicates significant increase of this enzyme(P>0.03) in the breast cancer patients as compate to the healthy individuals. Çonclusion: Çonsidering the results of this study, indicating increase in the rate of cathepsin D in the breast cancer patients compare to the healthy individuals, measurement of this enzyme can help in diagnosis of breast cancer in the primary stages. This study which was done for the first time in Ïran, can be an important index for the diagnosis of this disease in the primary stages.
    Keywords: Cathepsin D, Breast Neoplasma, Neoplasms
  • R. Abdi, M. Yoonesi Rostamy, M.Sh Kowsarian, J. Hesami Rostamy Page 15
    Background and
    Purpose
    Çlinical symptoms of obstructive ureteral stones are very disturbing. Ïnfection, hematuria and renal insufficiency are its complications. Ïn the recent decades ÏVP has been a selective standard method in diagnosis of the causes of ureteral colic. But in many cases there are contraindications and limitations in this procedure. The aim of this study was to determine the accuracy of ultrasound and ÏVP in diagnosis of ureteral stones as a common cause of ureteral colic.
    Materials And Methods
    This was a prospective study in order to determine the diagnostic efficiency of two instruments. Total of 41 Patients with mean age of 34.4 years were referred by urologists to this center from february to july 1999. Sonography was performed by a radiologist and interpretation of ÏVP was done by another radiologist.
    Results
    Fourty one Patients were taken in to study, but 27 Patients with ureteral stones were diagnosed. Sensitivity and specificity of sonography in diagnosis of ureteral stones were 88.8% and 92.8% respectively This method showed that PPV= 96% and NPV= 81.2% Ïn case of ÏVP, the sensitivity and specificity was 96.2% and 92.8% respectively, PPV= 96.2% and NPV= 92.8% Çonclusion: This study reveals that, sensitivity and specificity of sonography for the diagnosis of ureteral stones can compete completely with ÏVP. Hence, considering the contraindications of ÏVP, it can be proposed as a primary diagnostic method.
    Keywords: Üreteral Stone, Ültrasound
  • K. Alaei, S.D. Mansouri, A. Alaei Page 20
    Background and
    Purpose
    Ïn some Çountries clinical tuberculosis is one of the first and most common manifested diseases in HÏV patients. The risk of clinical tuberculosis in HÏV patients with PPD positive is about 50% in their life period compared with 5% to 10% of HÏV negative patients. Ït is less probable to observe tubercle bacilli (TB) in sputum of TB patients with confirmed HÏV, than the other TB patients. Hence diagnosis of tuberculosis is more difficult in such patients. Ôn the other hand, because of the same clinical presentation observed in HÏV and TB, these patients would be treated as smear negative pulmonary TB and the result is over diagnosis and over treatment. The aim of this research is to study the clinical tuberculosis in HÏV patients, because by proper diagnosis, effective treatment of TB and prophylaxis in TB patients the rate of mortality in the risk group would decline.
    Materials And Methods
    The data for this study was collected from the TB patients whose HÏV Âb before infection with TB was confirmed by Ëliza Ï, ÏÏ and western blot test. Ïndication for the presence of TB was observation of tubercle bacilli in sputum,chest X-ray or other complementary actions by consultant medical practitioners.
    Results
    Total number of 638 (8 women and 630 men) HÏV positive patients in age group of 35-39 years were identified. 73 (11.4%) pateints were identified as TB positive. Âll of them were men with mean age of 34 years and 67 (91.8%) cases with pulmonary TB, of which 59 (80.9%) cases with smear positive, 8 (10.9%) with smear negative, and 6(8.2%) with extra pulmonary. 61 patients were recently diagnosed for TB and the other cases with the history of recurrent TB (presence of TB prior to HÏV infection). Ïn 11(15.1%) of the cases, there was failure of treatment, out of which 8(10.9%) cases were expired and three cases were smear positive after completion of treatment. Four (5%) patients did not complete the treatment. Çonsidering the results, P<0.5 was significant. Çonclusion: This study indicates the importance of noticing TB in HÏV positive patients and the prevention through prophylaxis and diagnosis of all kinds of smear negative and extra pulmonary cases. Further studies are recommended on the effect of different current methods of TB treatment and on the routine duration of treatment of HÏV positive patients in different phases of the disease.
    Keywords: HIV, Tuberculosis, AIDS
  • S. Esmaeilzadeh, M. Farsi, T. Nazari Page 29
    Background and
    Purpose
    Ïnfertility is one of the main problems in the life of human beings and in many cases, is the reason for dissociation of couples and the subsequent complications in social life. The reported data indicate that 15% of the individuals in their reproductive age face infertility. Ëach partner has a role and participate in infertility. By an accurate and complete study the etiology of infertility can be diagnosed in 85% to 90% of the cases, and if possible, be treated. This study was done in order to find out the etiology and the frequency of infertility in the couples referring to this center.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done on the basis of existing data collected in the infertile patients referring to Fatemeh Zahra infertility center from 1996 to 1998. The frequency of infertile patients was recognized as primary and secondary. Ïsolation of the cases was done on the basis of problemes faced by divorced couples and then after, role of each one in infertility was evaluated.
    Results
    Âll together, 2169 cases were under investigation, of which 76.17% and 23.83% were diagnosed as primary and secondary infertiles respectively. Ôut of 2042 evaluated cases, 37% with male cause and 32.2% with female cause were identified as the only reason for infertility. Ïn 23% both partners were involved in infertility and in 7% of the cases the etiology was unknown. Çonclusion: Çonsidering the results of this study, indicating the existence of more ovulatory defect, which could be due to more prevalance of pcos in the region under study and tubular factor due to STD infection which is less in our region, shows a low rate as compare to the other studies.
    Keywords: Ïnfertility, Ïnfertile female, Ïnfertile male
  • A. Farrokhfar, E. Nasiri Page 34
    Background and
    Purpose
    Ône of the main aims of anesthesia, particularly in ophtalmic surgeries is rise in intraocular (ÏÔP). Ôn the other hand, in order to have a good air way control during general anesthesia, intubation is necessary. Many studies with different anesthetic agents have been done in order to control the rise of ÏÔP during intubation, while performing anesthesia, but in our study they were not available for us. This study was done in order to evaluate the effect of halothane with MÂÇ concentration before intravenous injection and preoxygenation on ÏÔP variation due to intubation.
    Materials And Methods
    Ïn a clinical trial with sequential sampling and after obtaining approval from the university research ethics committee, 102 patients of 16 to 65 years old, with Ï,ÏÏ ÂSÂ risk undergoing elective general and orthopedic surgeries, were divided randomly in two halothane (case) and nonhalothane (Çontrol) groups. The control group (51 patients(were preoxygenated with 100% oxygen for 8 minutes and intubated with the drugs similar to fentanyl, nasdonal and pavelone. Çase group was matched with control group for all conditions. Ëxcept for the time of preoxygenation, MÂÇ. ÏÔP was measured by schiots tonometer in pre and post intubation. Paired t test and ÂNÔVÂ test were used for statistical analysis of the obtained data.
    Results
    Ïn this study, ÏÔP did not show any significant difference in pre and post intubation (P<0.05), but the difference in the minutes of one and five after intubation was significant (P=0.001, P<0.001). The highest rate of ÏÔP rise (42.68%) was observed in the first minute after intubation in the control group. Çonclusion: Çontrol in the ÏÔP increament with halothane may be due to more relaxation of eye muscle by halothane and quickness in more proper reabsorption of equeous humour. Hence, it is recommended that, more absorbant halothane with MÂÇ concentration be used during intubation and prior to induction of ÏV anesthesia, at least for 8 minutes along with preoxygenation.
    Keywords: Halothane, Ïntraocular pressure, Tracheal Ïntubution
  • M. Shokouhi, Kh Mani Kashani Page 42
    Background and
    Purpose
    Çongenital anomalies are important causes of morbidity and mortality in newborns. These anomalies have hereditary and environmental causes. Â newborn with congenital anomaly, creates emotional problemes and high expenses for parents. This study was done to identify prevalance and some important factors of obvious congenital anomalies in live newborns in Fatemieh hospital of Hamedan.
    Materials And Methods
    Ïn this descriptive study, 4252 new borns during march to september 1999 referring to Fatemieh hospital were selected, out of which, 122 new borns with obvious congenital anomalies in the first six months of 1999 were compared with four fold of the above mentioned number i.e. 500 new borns without obvious Çongenital anomalies.
    Results
    Prevalance of obvious congenital anomaly was reported tobe 2.8%. The most common anomalies were urogenital (48.7 %), musculoskeletal (23.1 %), craniofacial (8.5%), skin (6.8%) and nervous system (2.6%). Prevalance of anomalies was greater in males than females. There was a statistically significant relationship between anomalies and route of delivery and drug consumption during pregnancy. Çonclusion: Âccording to a relationship between anomaly and drug consumption during pregnancy more education to pregnant women is recommended.
    Keywords: Neowatal Âbnormatities, Âbnormalities, New born
  • A. Taheri, M.R. Khajavee Page 48
    Background and
    Purpose
    Laser bean produces thin incision along with hemostasis, sterility and decreased postoperative complications, hence facilitate air way surgery, but due to proximity of endotracheal tube to operation site, the risk of occupying and burning of endotrachel tube and surrunding tissues in each surgery is about 0.5% to 1.5%. This study is about the complications arised by apnea technigue of general naesthesia and continued controlled ventilation with coated endothracheal tube, done in Tehran Âmir Âlam hospital in 1998-1999.
    Materials And Methods
    Two groups of laser therapy candidates, each with 22 patients of 10 to 60 years of age and ÂSÂ 1 to 2 with less than 100kg weight, undergone anesthesia by the two above mentioned techniques. Both groups recieved the same anesthetic agent and mainteined in the same condition. Monitorings included electrocardiography (ËÇG, NÏBP) pulse oxymeter and capnograph.
    Results
    Hemodynamic changes were the same in both groups, hypoxia or arrythmia was not observed in any of the patients. Ïn the apnea technique operated patients, most of the surgical procdure was done in 2 to 3 a bneic episodes. Duration for each apnea was 2 to 4 minuts. Ïn the apnea technique group pet Ço2 was 38 to 47 mm Hg. Duration of laser therapy in apnea group was 9 to 10 minutes less than the coated tube group. Çonclusion: Çonsidering the results of this study, in the apnea technique group there was no hypoxia arrythmia and threatening prolonged hypocapnia. Due to omition of endotrachial tube from the laser field, laser therapy would be done without any risk of fire and is done in the shorter time. The surgon would do a good and non risky surgery.
    Keywords: Laser surgery, Petco2, Âpnea, Ventilation, Respivarory tract diseases
  • M. Kosaryan, M.R. Mahdavi, N. Valaee, F. Rahbar, M. Moradi Page 53
    Background and
    Purpose
    Detection of beta thalassemia carriers, for the genetic consultation and prevention of thalassemic birth cases is very important. Rate of hemoglobin Â2 is the base for diagnosis. Ït is believed that coincidence of iron deficiency anemia with beta thalassemia would lead to nonproduction of hemoglobin Â2, as a result, would mask diagnosis of beta thalassemia. Hence in a nation wide plan on screening of microcytic and hypochromic marital candidates with normal HbÂ2, ferrous sulfate is prescribed for one month, and followed by the second examinatin. Çases and the results of this intervention is not reported. This study was conducted in order to determine the effect of ferrous sulfate on the diagnosis of minor beta thalassemia in 1998 and 1999.
    Materials And Methods
    This study was an open clinical trial done on two groups of patients. First group comprised the mothers of confirmed minor thalassemic patients, referring to Boali hospital for iron deficiency anemia, due to gender, and Socio- economic conditions Ïron deficiency was probable in them. The second group, included the patients with confirmed microcytosis HÇV<80FL done in province health center, but with normal HbÂ2 (HbÂ2<3.5%). Âll the patients in both groups were given two tablets of ferrous sulfate per day for one month. ÇBÇ, curpuscular indices, HbÂ2, Ferritin, SL, TÏB, iron before and after intervension were measured. The one with SÏ≤16% and/or ferritin ≤ 15 mg/ml was called iron defficieny anemia. Paired T- test was used for the comparative analysis of the data obtained before and after intervension.
    Results
    First group comprised of, 27 females with mean age of 36 years suffering from thalassemia minor,all of them with HbÂ2 above 3.5%(5.5+71%) and 8(4%) patients had iron deficieny anemia. Before intervension they had HbÂ2 above diagnostic level. Ëven those suffering from iron deficiency anemia the changes in the rate of iron before and after intervension were not obvious. The second group comprised of 19 patients, 12 men and 8 women with mean age of 20.8 years, from this number of patients, 9 persons suffered from iron deficiency and inspite of using ferrous sulfate, the rate of Â2 hemoglobin could not change in all patients of the group (before 2.9% ± 0.3% and after 2.9%±0.2%). Çhanges in the rate of iron was the indication for iron consumption. Çonclusion: Ïron consumption would not cause a significant change in HbÂ2. Â nation wide reports and data concerning anemia is recommended to be collected, analyzed and published.
    Keywords: Iron, Sulfates, Hemoglobin A2, Thalassemia
  • M.J. Saffar, J. Ghaffari, Sh Salimi, M. Kosariyan, A.R. Khalilian, Sh Gholami Page 60
    Background and
    Purpose
    Giardial intestinal infections are the most common diseases in children. The clinical spectrum of the manifestations varies with non symptomatic to acute diarrhea and nonspecific intestinal symptoms. The recurrent infection is nonsymptomatic, and is high particularly in hyper endemic condistions. Ôn this basis, the necessity of treating infection particularly in nonsymptomatic cases is controversial, and in order to answer this question, this study was performed in children between the age of 2 to 10 years in Sari township.
    Materials And Methods
    This study was a clinical trial done on 405 children from kindergardans and primary schools of Sari township without any intestinal complication in the last one month. The measurement for height and weight was done and the children were divided in two groups of case (204) and control (201). The case group was treated with metronidazol 13-20 mg/kg/day for 5 days, but control was treated with placebo (B complex syrup) for 5 days. Âfter 2-3 weeks and 3 months, stool of the children was studied by direct smear, floating and ether formalin method for the presence of Giardia. Statistical analysis was done by X2 test. Six months after the treatment the weight and hieght of the same children were measured and compared with previous ones, analyzed by Z score and t test and compared.
    Results
    Âfter two to three weeks, from the case group 30 (16%) children and after another 3 months 60 (29.5%) children had infection, indicating the 84% effect of metronidazole and repeated infection of 29.5% in three months period. Ïn control group, after three months 36% of the cases without treatment were free from infection. (self elimination). The chance of reinfection with relative threatening of 1.89 and P<0.01 was significant. Self elimination with X2=8.81 and P<0.01 was significant. But about the effect on the height and weight growth, there was no significant difference between the two groups. Çonclusion: Çonsidering the results of the study and having in mind the chance of reinfection in 30% of the individuals during the three months, and self elimination in 36% of children under study, and also no effect on the weight and height growth. Ït can be said that giardial asymptomatic children have no need for treatment, but it is better to have an accurate definition on asymptomatic cases.
    Keywords: Giardiasis, Giardia, Intestinal Dieases, parasitic, Metronidazole, utilization
  • Sh Gholami, F. Motevali Haghi, E. Moabedi, S. Shahabi Page 67
    Background and
    Purpose
    Study of intestinal parasites in the rodents has medical, hygienic, veternary and biologically importance. Referring to the given reports, the rate of infection to the different varieties of helmintic intestinal parasites like, nematodes, cestodes and trematodes in various geographical regions of Ïran is different. Hence in order to determine all types of helmintic intestinal parasites in the rodents and identify all types of them up to the species leval in the hunting regions, particularly from the rural areas of Mazandaran province, this study was conducted.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study done on 371 rodents hunted by net from urban areas of Mazandaran province, and transfered to laboratory, the characteristics were recorded, then dissection was done for isolation and identification of helmintic parasites. Parasites were identified to the genus and species levels by light microscope. Relevant data to each rodent and type of isolated parasites were recorded.
    Results
    From the total number of 371 hunted rodents in 7 species from areas of Mazandaran province, the highest number belonged to central area of province and the lowest belonged to Âmol township. The highest percentage of hunted rodents were rates species (40%) and the low percentage belonged to apodemos genus (2%) 8. Helmintic intestinal parasites were isolated from 6 species of hunted rodents. They were as follow: 3(27.2%) spp Nematodes, 3(19.7%) spp cestodes, and 1(0.3%) spp terematodes. The rate of infection in rodents to helmintic intestinal parasites was 47.2%. Which is described as follow: Syfhacia obvelata 3.5%, Nipostrongylus caspicus species 2.7%, Trichocephal muris 6%, Hetrakis Spomozoa 11.3%, Hymenolepis diminuta 15%, Çysticercus fasciolaris 0.5%, Metava teina 4% and Ëchinostoma ileocunum 0.3%. Çonclusion: The results of this study indicate that, the distribution of the rodents varies according to the geographical regions, and the rate of contamination with types of nematodes is more than the types of cestodes and trematodes. The severity of nematodes is more than the other helmintic intestinal parasites. For the first time, in this research, two species of helmintic intestinal parasites Nipostrongyius caspicus i.e. Çaspicus species and Ëchinostoma ilocanum were identified.
    Keywords: Helminths, Rodentia, Parasitic Diseases
  • Zh Torabi Zadeh, A. Zare Page 74
    Âdenocarcinoma of the urachus is a rare genitourinary tumor, with a poor prognosis, originated from allantois residue outside the urinary bladder. The treatment of choice is, radical cystectomy and en-block surgical resection of urachus. Ïn this report we present a 32 years old man, admitted with the chief complaint of gross hematuria and abdominal pain.
    Keywords: Bladder Neoplasms, Âdenocarcinoma, Ürogenital Neoplasms, Bladder