فهرست مطالب

مطالعات مدیریت (بهبود و تحول) - پیاپی 33-34 (بهار و تابستان 1381)

فصلنامه مطالعات مدیریت (بهبود و تحول)
پیاپی 33-34 (بهار و تابستان 1381)

  • 229 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/06/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی الوانی میر علی سیدنقوی صفحات 9-26

    امروزه, در کنار سرمایه های انسانی, مالی و اقتصادی, سرمایه دیگری بنام سرمایه اجتماعی مورد بهره برداری قرار گرفته است. این مفهوم به پیوندها و ارتباطات میان اعضای یک شبکه به عنوان منبع با ارزش اشاره دارد که باخلق هنجارها و اعتماد متقابل موجب تحقق اهداف اعضا می شود. این مقاله, با ارائه تعاریف و مقایسه دیدگاه های صاحبنظران عمده به تعریف تئوری های سه گانه سرمایه اجتماعی - تئوری شکاف ساختاری پیوند ضعیف و منابع اجتماعی پرداخته و به شناسایی و تحلیل ابعاد مختلف این نظریه می پردازد

  • ابوالفضل کزازی، مهندس نیما ضمیری صفحات 27-52

    فرآیند ساخت از روابط غیر خطی و پیچیده ای پیروی می کند. ولی رفتار دو متغیر هزینه تولید و کیفیت محصول در این روابط نقش مهمتری دارند. کنترل بهینه تولید با خطی سازی فرآیند ساخت امکان پذیر می شود و سیستم تولید به هنگام با ارائه راهبردی منطقی, کوشش می نماید تا معادله های تولید را ساده و ممکن سازد.

  • قاسم انصاری رنانی صفحات 53-68

    بکارگیری نتایج تحقیقات دیگران, به ویژه ان دسته از پژوهشهایی که از قدرت و پایایی کافی برخوردار بوده و تقریبا در سطح وسیع ملی و جهانی کاربرد دارند, کاری عاقلانه و مقرون به نتیجه مثبت و اثر بخش است. تکرارپذیری نتایج واحد تحقیقات علمی, کاربران را در استفاده مطمئن تر از آن تحقیقات یاری خواهد داد و در خصوص کاربرد نظریه هایی که امکان به وجو آمدن تغییراتی در کلیت آن و یا بخشی از آنها در فرهنگ های مختلف وجود دارد, شرط احتیاط آن است که در این خصوص آزمون های تکرار پذیری صورت گیرد.

  • کامران فیضی، احمد اللهیاری صفحات 69-93

    یکی از مهمترین مسایل پیش روی مدیران امروزی, چگونگی تامین, تخصیص و بهره برداری از منابع محدود, دستیابی به بهترین عملکرد است. سیستم های حمل و نقل شهری نیز با چنین مسایلی مواجه هستند. این سیستم ها, بنا به تاثیر عمیقی که بر سیستم های اقتصادی, اجتماعی و سیاسی دارند, باید علاوه بر درآمدزایی, رضایت مسافران و حیثیت اجتماعی خود را نیز مدنظر قرار دهند.

  • ابوالقاسم طاهری صفحات 95-122

    جهانی شدن عبارت از روندی چند شکلی است که وابستگی متقابل میان منطقه های جهان و جنبه های گوناگون زندگی اجتماعی را به وجود می آورد. تعادل های درونی و گونه گونی تمام جامعه، اعم از بسیار پیشرفته و عقب مانده در این روند، عمیقا دگرگون می شود. برخلاف آن چه که تصور می شد جهانی شدن پدیده ای صرفا اقتصادی نیست بلکه تمام جنبه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی زندگی بشر را در بر می گیرد. مارتین آلبرو، جهانی شدن را فرایندی که بر اساس آن، تمام مردم جهان در یک جامعه جهانی واحد به هم می پیوندند. تعریف می کند. واژه جهانی شدن از جهاتی مفهومی کاملا جدید و از لحاظی مقوله قدیمی به شمار می رود. بسیاری از انگاره های جهانی شدن، به شکل آرمان خواهانه آن، مانند همبستگی انسانها، حقوق بشر، برابری، برادری ، عدالت جهانی و از قرن ها پیش، توسط علمای اخلاق، حقوقدان ها، رهبران و سیاستمداران، مطرح است. ظهور این پدیده، باعث بروز تحرک شگفت انگیز اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ارزشی شده و ضمن کاهش فاصله زمان و مکان، تفاسیر جدیدی از سیاست، اقتصاد، فرهنگ، دولت، اقتدار، امنیت و غیره به دست می دهد.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، تجرد، نوگرایی، جامعه شناختی، رئالیسم
  • یحیی حساس یگانه، علی اکبر یحیی پور صفحات 123-145

    برای گزارش اطلاعات تجاری و مالی علاوه بر روش نوشتاری, روش های دیگری وجود دارد که مهمترین آنها اینترنت است. اینترنت روش جریان اطلاعات را از تهیه کنندگان به استفاده کنندگان و بالعکس تغییر داده است. وب, با استفاده از روش ارتباط برتر دسترسی به اطلاعات را تسهیل نموده است.

  • حمید خداداد حسینی، سعید فتحی صفحات 147-174

    بازاریابی یا مدیریت بازار, بخشی از فعالیت های سازمان ها سات که نقشی حیاتی در حضور استراتژیک این سازمان ها در بازار دارد. در اواخر دهه 80 و اوایل دهه90 تردید هایی نسبت به ارزش فعالیت های بازاریابی در شرکت ها مطرح شد.

  • محمد محمدی صفحات 175-204

    صاحبنظران مدیریت از هما ابتدای بکارگیری اصطلاح توانمند سازی تاکنون, تلاش های زیادی برای ارایه تعریفی عملیاتی از آن به عمل آورده اند. نوشتار حاضر ضمن بیان ویژگی های تعاریف عملیاتی, به بازنگری تلاش های صورت گرفته می پردازند. سپس در راستای تعاریف, فرایند های انگیزشی و شناختی توانمند سازی را تشریح و ارتباط آن را با اصطلاحات کفایت نفس و احساس عجز اکتسابی مورد بررسی قرار می دهد.

  • منوچهر انصاری صفحات 205-224

    هدف از پژوهش حاضر, تحلیل تحول مفهوم کیفیت فراگیر, در شرکتهای متوسط اتومبیل و الکتریک - الکترونیک در منطقه شمال غربی فرانسه می باشد. در این مقاله, کلیه اطلاعات حاصل از تحقیق و روش شناسی کاربردی, شرح داده می شوند. به علاوه, طبق روش شناسی این تحقیق, دلایل انتخاب بخشهای مورد نظر, تنظیم پرسشنامه, مدل برگرفته از جایزه کیفیت اروپا و همچنین نتایج حاصله, تفسیر و تبیین می شوند.

  • معرفی کتاب
    حسن دانایی فرد صفحه 229
|