فهرست مطالب
فصلنامه تاریخ روابط خارجی
پیاپی 30 (بهار 1386)
- 220 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
- تاریخ انتشار: 1386/02/11
- تعداد عناوین: 9
-
- مقاله
-
صفحه 1ایرانیان در مدت اقامت دیرنیه خود افزودن بر تغییر چهره سیاسی این منطقه، در زمینه تبادلات بازرگانی و گسترش فرهنگ و تمدن ایران در این سرزمین کارهای مثبتی انجام دادن که نتایج آن با گذشت بیش از هزارسال همچنان پابرجامانده است.
-
صفحه 18دولتهای اروپائی با ارسال سفرا و اسلحه و امپراطوری طرابوزان از طریق ازدواج شاهزاده خانمهای خود با امرای آق قویونلو، سعی داشتندآنها را در جهت منافع سیاسی – اقتصادی خود علیه عثمانی به جنگ وادارند.
-
صفحه 41در این مقاله چگونگی تعامل شرکت هند شرقی هلند با حکومت کریمخان زند و تاثیر عملکرد این شرکت بر تحولات سیاسی و اقتصادی ایران در این دوره بررسی و تحلیل می شود.
-
صفحه 63مهم ترین موضوعات در این تحقیق، بررسی عوامل موثر در چگونگی روابط ایران و عثمانی پس از معاهده زهاب است که در برگیرنده عوامل سیاسی، نظامی، اقتصادی، مذهبی و معاهده ها و نتایج آنها، روحیه پادشاهان دو کشور، جنگ بر سر تسلط بر بین النهرین و برخی از عوامل خارجی است.
-
صفحه 86ابریشم در کنار محصولات دیگر ایران نظیر پنبه پوست، نقش مهمی در مناسبات بازرگانی ایران دوره قاجاریه داشته است. این محصول در عصر قاجار از نظر تولید، کمیت و کیفیت فراز و نشیبهای بسیاری داشته است.
-
صفحه 110ابوالحسن خان ایلچی، نخستین سفیر رسمی ایران در لندن، همچون بسیاری از دولتمردان هم عصر خود تجریه سیاسی و دیپلماتیکی نداشت، لذا برخورد با جلوه های تمدن غرب منفعل شد و با حیرت و شیفتگی تقلید از غرب را توصیه کرد.
-
صفحه 127فرضیه اصلی این تحقیق، دلیل ایجاد شکاف میان نهضت جنگل و چگونگی شکست آن به دلیل سیاست و نیرنگ بازی های سیاستمداران دولت انقلابی شوروی را بررسی می کند.
- معرفی سند
-
صفحه 143در جنگ جهانی دوم، انگلستان و شوروی با دو استراتژی متفاوت به سراغ ایران آمدند؛ نخست آنکه با بی طرفی ایران موافقت کردند، اما پس از برهم خوردن معادلات جنگ و پس از حمله آلمان به شوروی این استراتژی به گونه دیگری رقم خورد و آنها اشغال ایران و تقویت جبهه های شوروی را به عنوان پلی برای پیروزی خود انتخاب کردند.
- معرفی کتاب
-
صفحه 203کتاب روابط ایران و انگلیس از سال 1800 میلادی توسط خانم ونسامارتین گردآوری شده است و در سال 2005 در لندن به چاپ رسید.کتاب حاضر برگزیده یازده مقاله از مجموع آثار ارائه شده در دو کنفرانس روابط ایران و انگلیس در تابستان سالهای 2001 و 2002 میلادی است.