فهرست مطالب
Auditory and Vestibular Research
Volume:16 Issue: 1, 2007
- تاریخ انتشار: 1387/01/19
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-9زمینه و هدفارزشیابی به طور عمده سنجش شایستگی است. ارتقاء کیفی آموزش، پژوهش، بهداشت و نیز درمان توانبخشی از مهم ترین وظایف مسئولان گروه ها است. بهبود سطح آموزشی دانشجویان شنوایی شناسی از نظر علمی و عملی، هدف غایی این رشته که خدمت رسانی به جامعه از بعد شنوایی و تعادل است را تامین می کند. هدف از این بررسی، ارزیابی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای گروه شنوایی شناسی و شناسایی راه های مرتفع ساختن ضعف ها و تهدیدها است.روش بررسیاین مطالعه مقطعی توصیفی روی نمونه های مورد ارزیابی یعنی دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، اعضاء هیات علمی و مدیر گروه (در 9 حوزه تحت عنوان ساختار سازمانی مدیریت، برنامه های آموزشی، فرآیند تدریس و یادگیری، دانشجویان، فضاها و تجهیزات آموزشی، دانش آموختگان، هیئت علمی، پژوهش و درمان) انجام شده است. اطلاعات حوزه های مورد ارزیابی توسط پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج بر حسب درصد بیان گردید.یافته هادر این مطالعه گروه بالاترین امتیاز (54/4 از 5) را در حوزه درمان و کمترین امتیاز (39/3) را در حوزه فضاها و امکانات آموزشی کسب نمود. امتیازات کسب شده در حوزه های 9گانه به ترتیب: ساختار سازمانی و مدیریت 36/4 (31/87 درصد)، دوره های آموزشی و برنامه درسی 17/4 (58/83 درصد)، فرایند تدریس و یادگیری 01/4 (26/80 درصد)، دانشجویان 43/3 (6/68درصد)، فضاها و تجهیزات از سه دیدگاه دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و هیات علمی 60/3 (11/72درصد)، دانش آموختگان60/3 (03/72 درصد)، هیات علمی 03/4 (6/80 درصد)، پژوهش 52/3 (4/70 درصد) و درمان و کیفیت آن 54/4 (8/90 درصد) بود. به این ترتیب عامل اصلی که گروه می باشد از 9 حوزه مورد ارزشیابی 89/3 از 5 (88/77 درصد) را بدست آورد.نتیجه گیریدر این بررسی گروه شنوایی شناسی در وضعیت مطلوب قرار دارد. در صورت توجه به نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدهای گروه به نظر می رسد بتوان این وضعیت را به بسیار مطلوب تبدیل نمود.
کلیدواژگان: ارزیابی درونی، گروه شنوایی شناسی، ارزشیابی، ارتقاء کیفیت، اعتباربخشی -
صفحات 10-17زمینه و هدفشیشه زیست فعال به دلیل توانایی در پیوند با بافت نرم و سخت در ترمیم، درمان و شکسته بندی استخوان و نیز به عنوان جایگزینی مناسب برای استخوانچه های گوش میانی، مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، تهیه و مشخصه یابی نانو پودر شیشه زیست فعال به روش سل- ژل بود.روش بررسیپودر شیشه زیست فعال به روش سل- ژل تهیه شد و آنالیز عنصری پرتو ایکس به منظور تایید حضور اجزاء مطلوب در ترکیب روی نمونه پودری انجام گردید. برای بررسی شکل و اندازه ذرات پودر شیشه، از میکروسکپ الکترونی عبوری بهره گرفته شد. پودر شیشه زیست فعال در محلول شبیه سازی شده بدن، به مدت سی روز غوطه ور گردید و از روش طیف سنجی مادون قرمز برای تشخیص و تایید تشکیل لایه آپاتیت بر روی آن و از روش پراش پرتو ایکس برای مشخص نمودن ترکیب فازی پودر بهره گرفته شد.یافته هاتصاویر گرفته شده با میکروسکوپ الکترونی عبوری، حصول پودر در اندازه های زیر 100 نانومتر را تایید کرد. آزمون طیف سنجی مادون قرمز نیز تشکیل لایه آپاتیت را روی پودر شیشه زیست فعال تایید کرد که این خود نشانی از زیست فعالی شیشه زیستی ساخته شده بود. همچنین ملاحظه شد که در شیشه هایی که بالاتر از دمای 900 درجه سانتی گراد عملیات حرارتی شده بودند، فاز لارنیت (Ca2SiO4) تشکیل شده بود.نتیجه گیرینانو پودر شیشه زیست فعال با ترکیب P2O515/7%SiO2-42/35%CaO-44/57% (درصد مولی) به روش سل- ژل قابل تولید است. نانو پودر شیشه زیستی تولید شده به روش سل- ژل می تواند در کاربردهایی مانند ترمیم استخوان های بزرگ و جایگزینی استخوان های کوچک مانند استخوانچه گوش میانی بکار رود و با توانمندی بالقوه خود منجر به ترویج رشد استخوان یا بافت اطراف آن گردد.
کلیدواژگان: نانو پودر شیشه زیست فعال، زیست سازگاری، سل، ژل -
صفحات 18-24زمینه و هدفارزیابی سلامت شنوایی در افرادی که قادر به همکاری برای انجام آزمون شنوایی نیستند، به خصوص کودکان زیر دو سال به علت قرار داشتن در زمان طلائی آموزش مهارت های زبانی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حال حاضر، ثبت پتانسیل های برانگیخته ثابت شنوایی یکی از بهترین روش ها جهت آزمون شنوایی به صورت آبجکتیو است ولی زمان طولانی آزمون در این روش، استفاده بالینی آن را محدود نموده است. این پتانسیل در زمان ثبت به شدت با سیگنال الکتروآنسفالوگرافی آلوده می شوند، بنابراین جهت استخراج آنها، باید از روش پردازش سیگنال مناسبی استفاده شود. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه زمان ثبت پتانسیل های برانگیخته ثابت شنوایی با استفاده از سه روش Kalman، Ziarani و قدیمی بود.روش بررسیبا توجه به مشخصات این سیگنال، در این پژوهش از دو روش تطبیقی جهت استخراج پتانسیل های برانگیخته ثابت شنوایی بکار گرفته شد. روش اول، روش تطبیقی غیرخطی Ziarani و همکاران و روش دوم فیلتر ارتقاءیافته Kalman بود. جهت ارزیابی دو روش پیشنهاد شده و مقایسه آنها با روش قدیمی، از دو مجموعه سیگنال بالینی ثبت شده در مرکز تحقیقات روتمن دانشگاه تورنتو، استفاده شد.یافته هاسرعت استخراج این پتانسیل ها در روش Ziarani نسبت به روش قدیمی 6/1 برابر و در روش فیلتر ارتقاءیافته Kalman نسبت به روش قدیمی 1/13 برابر افزایش یافته است.نتیجه گیریبه نظر می رسد مناسب ترین روش جهت استخراج پتانسیل های برانگیخته ثابت شنوایی از بین سه روش فوق، روش فیلتر ارتقاءیافته Kalman باشد. به علاوه استفاده از این فیلتر برای ارزیابی به لحاظ آبجکتیو بودن آن می تواند سودمندتر و سریع تر باشد.
کلیدواژگان: ارزیابی سلامت شنوایی، پتانسیل های برانگیخته ثابت شنوایی، زیارانی، فیلتر کالمن -
صفحات 25-35زمینه و هدف
تطبیق یک تابع پایه موجک بهینه به گروهی از سیگنال ها و کاربرد آن در آنالیز چند تفکیکی سیگنال ها با استفاده از آنالیز موجک می تواند نقش موثری در کاهش نویز و فشرده سازی سیگنال های مربوطه داشته باشد. با توجه به اینکه سیگنال گسیل های صوتی برانگیخته گذرا با نویز آلوده می شوند، در این مقاله سعی شده است با استفاده از الگوریتم های تطبیقی، تابع پایه موجک متعامد بهینه ای برای سیگنال های گسیل صوتی برانگیخته گذرا با استفاده از منحنی کوک شنوایی طراحی شود تا بتوان نویز را با دقت بیشتری در این سیگنال ها حذف کرد.
روش بررسیاز آنجایی که سیستم شنوایی انسان مانند موجک عمل می کند، تطبیق تابع موجک روی منحنی های کوک شنوایی صورت گرفت. عمل تطبیق در دو مرحله به صورت جداگانه بر روی اندازه و فاز طیف انجام شد. تابع مقیاس از موجک پایه ی تطبیقی محاسبه گردید و با کمک این توابع برای بانک فیلتری و آنالیز و ترکیب سیگنال گسیل های صوتی بر انگیخته، فیلترهای پایین گذر و بالاگذر طراحی شدند. اثرات نویز در مرحله ترکیب سیگنال با استفاده از پنجره های زمانی کاهش داده شده است.
یافته هاآنالیز انجام شده بهبود در بازسازی سیگنال نسبت به آنالیز موجک بر پایه تابع پایه Coiflet5 را نشان می دهد، با اعمال الگوریتم کاهش نویز طراحی شده بر اساس پنجره های زمانی می توان نسبت سیگنال به نویز را تا 7 دسی بل بهبود داد.
نتیجه گیریموجک حاصل از این الگوریتم بسیار شبیه به موجک های دو تعامدی می باشند. از این رو، با تطبیق موجک دو تعامدی با منحنی کوک فرکانسی و استفاده از آنالیز بسته ای موجک، آنالیز اجزاء زمانی- فرکانسی سیگنال گسیل های صوتی با دقت بیشتری امکانپذیر می گردد.
کلیدواژگان: گسیل های صوتی برانگیخته گذرا، منحنی های کوک شنوایی، تابع پایه موجک تطبیقی، آنالیز چند تفکیکی، پنجره زمانی، کاهش نویز -
صفحات 36-46زمینه و هدفاندازه گیری های فیزیولوژیک عملکرد حلزون و عصب شنوایی، در افتراق اختلالات ناشی از آسیب عصب هشتم از موارد نقص عملکرد سلول های موئی حلزون کاربرد دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد پاسخ های حلزونی (گسیل های صوتی گوش و پتانسیل میکروفنی حلزون) و پاسخ شنوایی ساقه مغز روی گروهی از بزرگسالان مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی و افراد با شنوایی طبیعی انجام شد.روش بررسیمطالعه مقطعی حاضر، روی 16 بزرگسال مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی (32 گوش) در محدوده سنی 30-14 سال و 16 فرد با شنوایی طبیعی در محدوده سنی 30-16 سال از دو جنس صورت گرفت و نتایج پاسخ گسیل های صوتی گذرای گوش، پتانسیل میکروفنی حلزون و پاسخ شنوایی ساقه مغز در دو گروه مقایسه و در ارتباط با سن، جنس، گوش و میزان کم شنوایی، بررسی و تفسیر گردید.یافته هادر افراد مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی، متوسط کم شنوایی در حدود 1/48 دسی بل بود و ادیوگرام با کم شنوایی در فرکانس های پائین و سپس صاف، بالاترین فراوانی را داشت. در گوش های مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی به جز دو مورد، گسیل های صوتی گذرای گوش در تمام گوش ها ثبت گردید و میانگین آن به متوسط پاسخ در افراد شاهد نزدیک بود. مقدار زمان نهفته و دامنه بزرگترین قله فاز معکوس پتانسیل میکروفنی حلزون در افراد مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی نسبت به افراد شاهد، به میزان معنی داری بالاتر بود. دامنه گسیل های صوتی گذرای گوش و پتانسیل میکروفنی حلزون مستقل از میزان کم شنوایی بود و افزایش سن بر برخی اندازه گیری های پتانسیل میکروفنی حلزون تاثیر داشت. در بزرگسالان مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی، پاسخ شنوایی ساقه مغز حتی با تعداد تحریک بسیار پائین، مشاهده نگردید.نتیجه گیریدر بزرگسالان مشکوک به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی با درک گفتار ضعیف تر نسبت به میزان آستانه های شنوایی، شکل ادیوگرام با کم شنوایی در فرکانس های پایین و صاف، شایع تر است. در این افراد، غالبا پاسخ شنوایی ساقه مغز ثبت نشده و اندازه گیری هر دو پاسخ گسیل های صوتی گوش و پتانسیل میکروفنی حلزون در بررسی عملکرد سلول های موئی حلزون توصیه می شود.
کلیدواژگان: نوروپاتی، ناهمزمانی شنوایی، گسیل های صوتی گوش، پتانسیل میکروفنی حلزون، پاسخ شنوایی ساقه مغز -
صفحات 47-52زمینه و هدفشواهدی وجود دارند که نشان می دهند بین لکنت و اختلالات پردازش شنوایی نوعی ارتباط وجود دارد و هرگونه اختلال در عملکرد شنوایی مرکزی دست کم می تواند یکی از علل به وجود آمدن ناروانی گفتار باشد. حتی با استفاده از روش های تصویربرداری تشدید مغناطیسی و دیگر آزمونهای الکتروفیزیولوژیک تا کنون هیچ گونه پاسخ قطعی در این مورد ارائه نشده است. در این پژوهش با استفاده از آزمون اختلاف سطح پوشش و آزمون شناسایی جملات ساختگی به بررسی و مقایسه عملکرد شنوایی مرکزی افراد لکنتی و گروه هنجار پرداخته شده است.روش بررسیاین پژوهش به روش تحلیلی- مقطعی روی 15 فرد لکنتی و 15 فرد هنجار مرد با محدوده سنی16تا40 سال با میانگین سنی 78/26 انجام شد. آزمون اختلاف سطح پوشش و آزمون شناسایی جملات ساختگی با پیام رقابتی همانسویی و دگرسویی در هر دو گروه مورد ارزیابی و مقایسه قرارگرفت.یافته هایافته های بدست آمده کاهش میانگین اختلاف سطح پوشش در افراد لکنتی در مقایسه با افراد گروه کنترل را نشان داد ولی تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود. در آزمون شناسایی جملات ساختگی تنها با پیام رقابتی همانسویی در سطوح 20- و 10- دسی بل تفاوت معنی دار در گوش راست افراد لکنتی مشاهده گردید.نتیجه گیرییافته های این پژوهش با سایر پژوهش های مشابه مطابقت دارد و الگوی یافته ها احتمالا به اختلال عملکردی جزئی در ساقه مغز برخی افراد لکنتی اشاره دارد.
کلیدواژگان: لکنت، آزمون شناسایی جملات ساختگی، آزمون اختلاف سطح پوشش، پردازش شنوایی مرکزی -
صفحات 53-60زمینه و هدف
برای تشریح مکانیسم عملکرد حافظه کوتاه مدت کلامی تاکنون مطالعات بسیاری صورت گرفته است. استفاده از راهبرد ها و تکنیک هایی که فرد زودتر و راحت تر به این خزانه دسترسی پیدا کند در علم گفتاردرمانی حائز اهمیت است. راهنما فرآیندی است جهت افزایش دسترسی به نوع خاصی از اطلاعات موجود در حافظه فرد، بواسطه ارائه محرک هایی که آن اطلاعات را فعال می کند. بنابراین راهنماها، لغاتی هستند که باعث تسهیل بازنمایی لغت هدف می شوند. پژوهش حاضر به مقایسه انواع راهنما های معنایی و واجی در حافظه کوتاه مدت کلامی فرد می پردازد.
روش بررسینمونه مورد بررسی در پژوهش حاضر، شامل 64 نفر از دانشجویان پسر 18 تا 25 ساله از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده اند. از آنجا که بعضی ازعوامل می توانند اثر تخریبی بر سرعت واکنش فرد داشته باشند از این رو دقت زیادی در بررسی مواردی نظیر دوزبانگی، لکنت و مشکل تولید انجام گرفت. ابتدا از افراد حائز شرایط آزمون تمایز شنوایی وپمن گرفته شد و افراد دارای اشکال در تمایز شنوایی از روند تحقیق حذف شدند. آزمون مورد نظر از طریق نسخه دوم نرم افزار برنامه نویسی شده DMDX به افراد ارائه گردید و زمان واکنش ثبت گردید.
یافته هایافته های حاصل از این بررسی حاکی از آن بود که افراد در تکالیف معنایی سریع تر از سایر تکالیف به لغات دسترسی پیدا کردند و بعد از آن به راهنماهای هم قافیه سریع تر پاسخ دادند. در مقایسه میانگین زمان واکنش، تکالیف معنایی و هم قافیه تفاوت معنی داری را نشان دادند اما در دو متغیر نامرتبط و تجانس تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
نتیجه گیرینتایج حاصل از پژوهش حاضر بیانگر این بود که سطح معنایی از همه سطوح سریع تر بازیابی می شود و بلافاصله به دنبال آن سطح واجی فرد شروع به فعالیت می نماید. سطح تجانس دیرتر از سایر سطوح بازیابی می گردد و نتایج این قسمت از بررسی با نتایج بعضی از تحقیقات دیگر که به بررسی زمان واکنش در تکالیف واجی پرداخته اند، همسویی دارد.
کلیدواژگان: راهنمای معنایی، راهنمای واجی هم قافیه، راهنمای واجی تجانس، راهنمای نامرتبط -
صفحات 60-65زمینه و هدفگفتار از ضروری ترین نیازهای زندگی اجتماعی است و کودک برای یادگیری آن نیازمند سلامتی حواس بدن و محیط غنی از گفتار می باشد که حس شنوایی از مهمترین این نیازهاست. در کودکانی که ازنظر شنوایی با مشکل مواجهند، تقویت هر چه زودتر این حس، مورد تاکید قرار گرفته است. فناوری کاشت حلزون در دهه های اخیر، خدمات فراوانی را به کودکان کم شنوا ارائه کرده است. در ایران با توجه به جدیدبودن و محدودیت کاشت حلزون، تاکنون پژوهشی که تاثیر زمان جراحی را بر گفتار کودکان نشان دهد، صورت نگرفته است. از این رو هدف از اجرای این پژوهش، بررسی و مقایسه خطاهای تولیدی در کودکان کاشت حلزون با زمان های مختلف جراحی می باشد.روش بررسیدر این مطالعه که به روش مقطعی در شهرستان یزد انجام شد، تعداد 10 نفر از کودکان کاشت حلزون شده قبل از سن سه سالگی، با 11 نفر از کودکان کاشت حلزون شده بعد از چهار سالگی مورد مطالعه قرار گرفتند. کودکان مورد بررسی، 5/2 تا 3 سال از عمل جراحی آنها می گذشت و هیچ گونه مشکل آناتومیک، بینایی و هوشی نداشتند. سپس با استفاده از آزمون فونتیک تصویری، خطاهای تولیدی کودکان استخراج گردید. جهت بررسی بیشتر انواع خطاهای تولیدی، از گفتار پیوسته نیز استفاده شد تا تکمیل کننده آزمون فونتیک باشد. از طریق آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هانتایج حاصله نشان داد که در خطای جانشینی و کل خطاها اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود دارد ولی در مورد سایرخطاها اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.نتیجه گیرییافته ها نشان می دهد کودکانی که بعد از چهار سالگی مورد جراحی قرار گرفته بودند اختلال تولیدی شدیدتری نسبت به گروه دیگر داشتند. این مطلب بیانگر آن است که جراحی زودتر کودکان کاندیدای کاشت حلزون در رشد مهارت های گفتاری و کاهش خطاهای تولیدی آنها تاثیر بسزایی دارد.
کلیدواژگان: خطاهای تولیدی، خطای جانشینی
-
Pages 1-9Background And AimInternal Evaluation means assessment of abilities and potentials. To promote the quality of education, research, health and finally rehabilitation is one of the most important roles and responsibilities of the universities. Promotion of quality of the theoretical and practical education for the Audiology students provides this major with its final goal that is to serve society. The purpose of this study was to evaluate the strength, weaknesses, opportunities and threats (SWOTs) of the Audiology department and to identify the ways of diminishing weaknesses and threats.Materials And MethodsThis descriptive cross-sectional study was conducted on undergraduates, postgraduates, graduates, academic staff, and the director of Audiology department in 9 areas, including management flowchart, educational programs, instructional methods and curriculum models, students, educational areas and equipments, graduate, academic staff, research, and treatment. Data were collected by questionnaires. Results were analyzed descriptively and were expressed in raw and percentage.ResultsThe scores of areas in two measures were as follows: management flowchart 4.36 (87.31%), educational programs 4.17 (83.58%), instructional methods and curriculum models 4.01 (80.26%), students 3.43 (68.60%), educational areas and equipment 3.60 (72.11%), from the view of undergraduates, post graduates, faculties, graduates 3.60 (72.03%), academic staff 4.03 (80.6%), research 3.52 (70.4%), and treatment 4.54 (90.80%). The highest score was, therefore, of the treatment area and the lowest belonged to the educational area and equipments. The score of the Audiology department, as the main factor was 3.89 out of 5 which was 77.88%.ConclusionAudiology group total score indicates the desirable status that can be promoted to the most desirable if SWOTs are considered.
-
Pages 10-17Background And AimDue to its ability in bonding with hard and soft tissue, healing and repairing of the bone, and proper replacing of the ossicles in middle ear, bioactive glass has come into consideration. The aim of this work was preparation, development and characterization of nanopowder bioactive glass obtained by the sol-gel technique.Materials And MethodsBioglass powder was made by sol-gel technique and the presence of desired elements is tested by X-ray fluorescence analysis. Trans Electronic Microscopic (TEM) technique was used to evaluate the powders shape and size. The prepared bioglass powder was immersed in the simulated body fluid solution for 30 days. Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy was utilized to recognize and to confirm the formation of apatite layer on prepared bioglass powder. (XRD) as a structural characterization technique was used to investigate the microstructure.ResultsThe glass powder size was less than 100 nanometers. The formation of apatite layer confirmed the bioactivity of the bioglass powder and tests revealed that all the films had the signs of bioactivity. It was also found that at sintering temperatures above 900 ºC, crystalline phase Ca2SiO4 was formed.ConclusionThe sol-gel nanopowder bioglass can be used as a replacement for small bones such as ossicles in middle ear, and it leads to bone osteointegration and growth of the surrounding tissue.
-
Pages 18-24Background And AimHearing assessment in infants and children younger than two years is an important issue, because the golden time of the language learning and speaking is under the age of two. Steady state auditory evoked potentials (SSAEPs) is one of the best ways of the objective hearing assessment for infants and young children. The need for long time of stimulation and recording restricted the clinical uses of this method. Therefore, the reduction of the recording time is a common problem. SSAEP signals are contaminated with background EEG signals of the brain and nervous system. To discriminate these signals the approach is using averaging method.Materials And MethodsIn this work two adaptive methods were programmed and tried on (SSAEP) signals. The first method was the work of the Ziarani et al. and the second was the enhanced Kalman filter. To assess suggested methods and to compare them with traditional averaging one, two sets of clinical signals prepared with Rotmen research group in university of Toronto were applied.ResultsThe speed of the extraction of the SSAEP signals with the Ziarani method is 1.6 times faster than the averaging method. The extraction time of the enhanced adaptive Kalman filter is 13.1 times faster than currently used averaging methods.ConclusionThe Kalman filter method seems to be more reliable than the other two methods. In addition, this new application of the Kalman filter in hearing assessment could be more beneficial and faster than other methods as an objective method.
-
Pages 25-35Background And Aim
Matching a mother wavelet to class of signals can be of interest in signal analysis and denoising based on wavelet multiresolution analysis and decomposition. As transient evoked otoacoustic emissions (TEOAES) are contaminated with noise, the aim of this work was to provide a quantitative approach to the problem of matching a mother wavelet to TEOAE signals by using tuning curves and to use it for analysis and denoising TEOAE signals. Approximated mother wavelet for TEOAE signals was calculated using an algorithm for designing wavelet to match a specified signal.
Materials And MethodsIn this paper a tuning curve has used as a template for designing a mother wavelet that has maximum matching to the tuning curve. The mother wavelet matching was performed on tuning curves spectrum magnitude and phase independent of one another. The scaling function was calculated from the matched mother wavelet and by using these functions, lowpass and highpass filters were designed for a filter bank and otoacoustic emissions signal analysis and synthesis. After signal analyzing, denoising was performed by time windowing the signal time-frequency component.
ResultsAanalysis indicated more signal reconstruction improvement in comparison with coiflets mother wavelet and by using the purposed denoising algorithm it is possible to enhance signal to noise ratio up to dB.
ConclusionThe wavelet generated from this algorithm was remarkably similar to the biorthogonal wavelets. Therefore, by matching a biorthogonal wavelet to the tuning curve and using wavelet packet analysis, a high resolution time-frequency analysis for the otoacoustic emission signals is possible.
-
Pages 36-46Background And AimPhysiologic measures of cochlear and auditory nerve function may be of assis¬tance in distinguishing between hearing disorders due primarily to auditory nerve impairment from those due primarily to cochlear hair cells dysfunction. The goal of present study was to measure of co-chlear responses (otoacoustic emissions and cochlear microphonics) and auditory brainstem response in some adults with auditory neuropathy/ dys-synchrony and subjects with normal hearing.Materials And MethodsPatients were 16 adults (32 ears) in age range of 14-30 years with auditory neu¬ropathy/ dys-synchrony and 16 individuals in age range of 16-30 years from both sexes. The results of transient otoacoustic emissions, cochlear microphonics and auditory brainstem response measures were compared in both groups and the effects of age, sex, ear and degree of hearing loss were studied.ResultsThe pure-tone average was 48.1 dB HL in auditory neuropathy/dys-synchrony group and the fre¬quency of low tone loss and flat audiograms were higher among other audiogram's shapes. Transient oto¬acoustic emissions were shown in all auditory neuropathy/dys-synchrony people except two cases and its average was near in both studied groups. The latency and amplitude of the biggest reversed co-chlear microphonics response were higher in auditory neuropathy/dys-synchrony patients than control peo¬ple significantly. The correlation between cochlear microphonics amplitude and degree of hearing loss was not significant, and age had significant effect in some cochlear microphonics measures. Audi-tory brainstem response had no response in auditory neuropathy/dys-synchrony patients even with low stim¬uli rates.ConclusionIn adults with speech understanding worsen than predicted from the degree of hearing loss that suspect to auditory neuropathy/ dys-synchrony, the frequency of low tone loss and flat audiograms are higher. Usually auditory brainstem response is absent in this patients and use of both otoacoustic emis¬sions and cochlear microphonics responses to measure cochlear hair cells function are suggested in them.
-
Pages 47-52Background And AimThere are evidences that indicate a relationship between auditory processing disor¬ders and stuttering,¬ and any disorder in the central auditory function can be at least one of the underly¬ing causes of stuttering. Even though, using the most state of the art radiographic technologies, i.e. MRI, no definitive answer has been given in relative to this question. In this research, using Mask-ing Level Difference (MLD) and Synthetic Sentence Identification (SSI) tests, the central auditory func¬tion of stutters and normal group was evaluated.Materials And MethodsIn this study was analytic cross-sectional, fifteen male patients with stutter-ing and 15 male normal cases with the age range from 16 to 40 years (average age 26.78 year) were evalu¬ated. SSI-ICM, SSI-CCM and MLD tests were performed. The results were compared in both groups.ResultsAlthough stutterers mean MLD was less than that of normal group, the different was not signifi¬cant between stutters and normal group in SSI test in right ear at negative MCRs. There was a signifi¬cant difference in ICM state, but in CCM state, there was no significant difference between the aver¬age score of two groups in various MCRs.ConclusionThe findings of this research is compatible with those of similar researches about the SSI test and the pattern of results, probably indicates a partial dysfunction of brainstem in some of the stutters.
-
Pages 53-60Background And Aim
The short-term memory (STM) has been studied to a great extent so far. Using some strategies and techniques to help the subject to access to his/her memory is important for Speech pathologist. Priming is a process that increases the chance of accessing to some information of memory by means of some simulations. So, primings are some words which facilitate the retrieval of the target words. The purpose of this study is comparing phonological and semantic priming on the short verbal memory span.
Materials And MethodsThe research was conducted on sixty-four 18-25 year-old male students in Tehran University of Medical sciences. Due to some distortion factors, including bilingualism, stutter-ing, and articulation problem, that can effect the reaction time, were determined as exclusion critenia. In additiion, subjects with difficulty in Wepman auditory discrimination were ruled out. The test was performed via the second version of programmed DMDX software and reaction time was recorded.
ResultsSemantic tasks and rhyming tasks were retrieved faster than the other tasks in lexical access respectively. There was a significant difference between the semantic and rime tasks but there is no significant difference between alliteration and unrelated tasks.
ConclusionThe result of this research indicates that the semantic level is activated faster than the other levels and the phonological level is activated right after that. The alliteration level is the last level that activated. It has some similarities with some other investigations on the reaction time in phono-logical tasks.
-
Pages 60-65Background And AimSpeech is the essential need of the social life. To acquire that, children highly rely on the normal senses and speech full environment. The normal auditory senseis the most important need. Early amplification intervention in children with hearing difficulties is advised. Cochlear implant technology provides an effective help for hearing-impaired children in recent decades. With regards to new and limited implantation services in Iran, the effects of operation age on speech and language of im¬planted children was not studied yet. The purpose of this study was to compare articulation errors in co¬chlear implanted children with different operation age.Materials And MethodsIn this crosssectional study, ten cochlear implanted children before three and eleven after four years old were evaluated. The participants were without any anatomical, visual, and intelligence abnormality and 2.5-3 years was passed from their operation. Then, by using Picture Pho-netic Test (PPT), the articulation errors of individuals were extracted and for more evaluation of the er-rors and complete of PPT, we, also used their excited connected speech by presenting pictures. By applica¬tion of t-test and using SPSS software, the data was analyzed.ResultsData analysis indicated that, there was meaningful significant difference between substitute er¬rors and whole errors in two gropes but there was not meaningful significant difference between de-stroyed errors in two gropes.ConclusionThe children who undergoing operation after 4 years old had severed articulation disorder than other grope. These issues indicated that the earlier operation of children will lead to improve the speech skills and reduced the articulation errors.