فهرست مطالب

دانشور رفتار - پیاپی 10 (اردیبهشت 1384)

دو ماهنامه دانشور رفتار
پیاپی 10 (اردیبهشت 1384)

  • ویژه مقالات روان شناسی
  • 112 صفحه، بهای روی جلد: 2,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1384/02/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدعلی اصغری مقدم، ناصر گلک صفحات 1-22
    اگر چه پژوهش ها روابط مستحکمی را بین راهبردهای مقابله و شدت درد، ناتوانی جسمی و افسردگی مستند ساخته و برای سنجش این راهبردها پرسشنامه های متعددی ساخته شده است اما تاکنون در میان جمعیت ایرانی مبتلا به درد مزمن روابط بین این راهبردها و سازگاری با درد مورد مطالعه قرار نگرفته و برای سنجش این راهبردها در جمعیت ایرانی مبتلا به درد مزمن ابزار مناسبی نیز وجود ندارد. مطالعه حاضر دارای دو هدف مشخص است: 1- بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه راهبردهای مقابله در میان جمعیت ایرانی و 2- بررسی رابطه بین راهبردهای مقابله با درد و تاثیر این راهبردها بر سطح سازگاری افراد دارای درد مزمن. در این مطالعه 231 کارمند مرد با میانگین سنی 41.43 سال (SD=10.39) شرکت داشتند و با تکمیل پرسشنامه های اطلاعات عمومی، راهبردهای مقابله با درد، افسردگی و ناتوانی جسمی اطلاعات لازم برای مطالعه را فراهم آوردند. یافته های این مطالعه حاکی از اعتبار ملاک و ضرایب همسانی درونی قابل قبولی خرده مقیاس های پرسشنامه راهبردهای مقابله است؛ بنابراین می توان پرسشنامه مذکور را در میان جمعیت ایرانی دارای درد مزمن به کار گرفت. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که برخی از راهبردهای مقابله با ناتوانی جسمی، افسردگی و درد رابطه دارد؛ در حالی که فاجعه آفرینی بیش تر در مواجهه با درد، با ناتوانی جسمی، افسردگی و شدت درد بیش تری همراه بود؛ استفاده بیش تر از راهبردهای مقابله نادیده گرفتن درد و گفتگو با خود با ناتوانی جسمی و افسردگی خفیف تری همراه بود. نتایج این تحلیل همبستگی همچنین حاکی از آن بود که ادراک کارامدی مقابله بالاتر از افسردگی، ناتوانی جسمی و درد خفیف تر همراه است. نتایج تحلیل رگرسیون که با هدف پیش بینی سه متغیر ملاک شدت درد، افسردگی و ناتوانی جسمی با استفاده از راهبردها و کارامدی مقابله صورت گرفت نقش غیر انطباقی راهبرد مقابله فاجعه آفرینی را در سازگاری با درد مزمن آشکار ساخت. راهبرد مقابله فاجعه آفرینی نه تنها پیش بینی کننده مستقل و معنادار شدت درد بود بلکه استفاده بیش تر از این راهبرد در مواجهه با درد توانست افسردگی و ناتوانی جسمی را حتی پس از کنترل شدت درد پیش بینی کند. نتایج تحلیل رگرسیون همچنین نقش انطباقی دو راهبرد مقابله نادیده انگاشتن درد و گفتگو با خود را در سازگاری با درد مزمن نشان داد؛ استفاده بیش تر از این دو راهبرد با افسردگی خفیف تر در میان افراد دارای درد مزمن همراه بود. برخی از کاربردهای بالینی این یافته ها در مقاله حاضر مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: درد مزمن، راهبردهای مقابله، شدت درد، ناتوانی جسمی، افسردگی
  • سیدکاظم رسول زاده طباطبایی، محمدعلی بشارت، مهناز بازیاری صفحات 23-34
    هدف از این پژوهش، بررسی مقایسه ای ویژگی های شخصیتی و شرایط اجتماعی و اقتصادی دختران فراری و دختران غیرفراری شهر تهران است. در این پژوهش، دو فرضیه مورد بررسی قرار گرفته است: 1) نیمرخ شخصیتی دختران فراری متفاوت از دختران غیرفراری است. 2) شرایط اجتماعی و اقتصادی دختران فراری متفاوت از دختران غیر فراری است. بدین منظور تعداد 90 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که از این تعداد، 45 نفر دختر فراری و 45 دخترغیرفراری بودند. نمونه دختران فراری از زندان و مراکز نگهداری بهزیستی و دخترانی که یک بار سابقه فرار داشتند و تحویل به خانواده می شدند، انتخاب گردید و نمونه دختران غیرفراری با خصوصیاتی شبیه دختران فراری از دبیرستان های دخترانه منطقه 6 تهران به طور تصادفی انتخاب شدند. نتایج به دست آمده بعد از انجام بررسی های لازم با استفاده از 2 پرسشنامه (آزمون شخصیت 16 عاملی کتل و پرسشنامه شرایط اجتماعی و اقتصادی) فرضیه اول را رد و فرضیه دوم را تایید کرد.
    کلیدواژگان: نوجوانان، بزهکاری، دختران فراری، شخصیت، شرایط اجتماعی و اقتصادی
  • رسول روشن، محمدرضا شعیری، حمید یعقوبی صفحات 35-42
    هدف اساسی تحقیق حاضر، بررسی نقش رابط مشاوران در سلامت روانی و سازگاری دانشجویان جدیدالورود بوده است. بدین خاطر پانزده نفر از دانشجویان سال بالا، تحت آموزش قرار گرفتند. سپس دو گروه کنترل و آزمایشی از دختران دانشجوی سال اول تشکیل شد. این دو گروه قبل از شروع ارتباط با مشاوران همسان توسط پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و پرسشنامه سازگاری بارو بررسی شدند. سپس گروه آزمایشی تحت نظارت رابط مشاوران قرار گرفت، اما گروه کنترل هیچ رابطی نداشت. در پایان یک دوره چهار ماهه، دو گروه بار دیگر توسط آزمون های یاد شده بررسی گردیدند. سپس با گذشت 9 ماه و بعد از ادامه آموزش ها، بار دیگر آزمودنی های گروه کنترل و آزمایشی به آزمون پاسخ دادند تا پایداری مشاوره های همسالان مشخص گردد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس آمیخته درون – برون گروهی نشان داد که در اغلب خرده مقیاس های سلامت عمومی و سازگاری، بین گروه کنترل و آزمایشی تفاوت معنادار وجود دارد. این تفاوت در طی اندازه گیری های مکرر در خلال زمان بعد از شروع و 9 ماه بعد از اتمام آموزش مشهود بوده و ادامه داشته است.
    کلیدواژگان: رابط مشاور، سلامت روان، سازگاری، دانشجو
  • عبدالله معتمدی، جواد اژه ای، پرویز آزادفلاح، علیرضا کیامنش صفحات 43-56
    سالمندی موفق، الگوی مناسبی از سالمندی است که طی سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به این که جمعیت جهان رو به پیری می رود و امید به زندگی در کشورهای مختلف، از جمله کشور ما سیر افزایشی نشان می دهد، موضوع کیفیت زندگی در دوره سالمندی مورد علاقه همگان است. به همین سبب، شناسایی مولفه های اساسی سالمندی موفق حائز اهمیت است. یکی از متغیرهایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته، گرایش های مذهبی سالمندان و نقش آن بر سالمندی موفق بوده است. با توجه به تعاریفی که صاحبنظران از سالمندی موفق ارائه داده اند، در این تحقیق، سالمندی موفق با استفاده از دو مقیاس رضایتمندی از زندگی و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-12)، شناسایی و نقش گرایش های مذهبی با استفاده از آزمون جهت گیری مذهبی اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری «t»، F و رگرسیون لاجیستیک تجزیه و تحلیل شد. نتایج گویای آن است که سالمندان موفق به طور معناداری گرایش بیش تری به مذهب نشان داده اند.
    کلیدواژگان: سالمندی موفق، مذهب، گرایش مذهبی، رضایتمندی از زندگی، پرسشنامه سلامت عمومی GHQ، 12، پیری
  • عصمت دانش صفحات 57-67
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر همانندی / تضاد در ویژگی های شخصیتی درونگرایی / برونگرایی بر رضایت زناشویی می پردازد. نمونه مورد بررسی 207 زوج (414 آزمودنی) در حال زندگی مشترک هستند. ابزارهای پژوهش، مقیاس 57 سوالی آیزنک، پرسشنامه 47 سوالی رضایت زناشویی انریچ (Enrich) و پرسشنامه محقق ساخته بودند. زوج ها پس از تکمیل پرسشنامه ها بر اساس همانندی / تضاد از نظر تیپ و میزان درونگرایی / برونگرایی به 16 گروه تقسیم شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تحلیل پراکندگی یک طرفه و آزمون LSD برای بررسی معنادار بودن تفاوت میانگین ها مورد تحلیل قرار گرفتند. در پرتو پژوهش های گذشته و 5 فرضیه پژوهش حاضر، نکات زیر برجسته شدند که در مشاوره های قبل و بعد از ازدواج می توان از آن ها سود جست:بالاترین سطح رضایت زناشویی در ازدواج میانگرا با درونگرای عادی تحقق می یابد.
    سطح رضایت زناشویی در ازدواج دو برونگرای عادی در مرتبه دوم قرار دارد.
    در ازدواج دو درونگرای مفرط و همچنین در ازدواج میانگرا با درونگرای مفرط سطح رضایت زناشویی درمرتبه سوم است.
    سطح رضایت زناشویی در ازدواج زن درونگرا با مرد برونگرا در مرتبه چهارم است.
    سطح رضایت زناشویی در ازدواج زن درونگرا با مرد برونگرای مفرط در مرتبه پنجم قرار دارد.
    بدترین ازدواج، ازدواج زن برونگرا با مرد درونگرا است که در این پژوهش، این تضاد که با کم ترین سطح رضایت زناشویی همراه بود.
    کلیدواژگان: درونگرا، برونگرا، میانگرا، رضایت زناشویی
  • محمدباقر کجباف، حمیدطاهر نشاط دوست، قاسم خالویی صفحات 69-78
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین هیجان خواهی با میزان رضایت زناشویی، و اهداف دیگر آن، بررسی رابطه بین هیجان خواهی با جنس، سطح تحصیلات، طول مدت زناشویی و تفاوت سنی بود.
    نمونه مورد بررسی شامل 200 نفر زن و شوهر از خانواده های شهرستان اراک بودند که به روش نمونه گیری مرحله های انتخاب شده بودند.
    ابزار پژوهش عبارت بود از مقیاس هیجان خواهی زاکرمن من فرم پنجم، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ، و پرسشنامه اطلاعات فردی و خانوادگی.
    نتایج تحلیل همبستگی نشان داد بین هیجان خواهی و میزان رضایت زناشویی رابطه منفی وجود دارد (r=-0.168). نیز رابطه هیجان خواهی و سطح تحصیلات معنادار بود (r=-0.303). همچنین این نتایج از وجود رابطه منفی بین هیجان خواهی و طول مدت زناشویی حکایت داشت (r=-0.158). در حالی که رابطه بین هیجان خواهی و تفاوت سنی معنادار نبود. همچنین نتایج آزمون نشان داد تفاوت میانگین نمرات هیجان خواهی مردان و زنان و نیز زوج های رضامند و نارضامند معنادار است.
    کلیدواژگان: هیجان خواهی، رضایت زناشویی
  • آزیتا شمشادی، محمدرضا شعیری صفحات 79-84
  • خلیل شریفی، سیدحمیدرضا عریضی، کورش نامداری صفحات 85-95
    نقش و اهمیت سرسختی روان شناختی به عنوان یک ویژگی شخصیتی محافظت کننده در برابر فشارهای زندگی در پژوهش های متعدد نشان داده شده است. در خصوص چگونگی شکل گیری این ویژگی با اهمیت نیز فرض ها و تصوراتی صورتبندی شده، اما این زمینه چندان مورد مطالعه قرار نگرفته است. این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین عملکرد خانواده با سرسختی روان شناختی در یک نمونه 230 نفری (110 پسر و 120 دختر) از دانش آموزان دوره سه ساله متوسطه انجام شد. مقیاس عملکرد خانواده بلوم (FFS) که دارای یک نمره کل و پانزده زیر مقیاس است برای سنجش عملکرد خانواده، و مقیاس سرسختی نوجوانان (AHS) که بر اساس مقیاس پیمایش دیدگاه های شخصی (PVS) ساخته شد و دارای سه خرده مقیاس و یک نمره کل است، برای سنجش سرسختی روان شناختی به کار رفت. داده ها با استفاده از شاخص های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون «تی» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها، حاکی از رابطه مثبت و معنادار بین عملکرد خانواده و سرسختی در کل نمونه و گروه های پسران و دختران است. همچنین ابعادی از عملکرد خانواده در تحلیل رگرسیون به عنوان پیش بینی کننده نمرات سرسختی، تعهد، کنترل و مبارزه جویی ظاهر شدند. اما تفاوت دو جنس در میزان سرسختی معنادار نبود. بدین ترتیب از هشت فرضیه این پژوهش، هفت فرضیه اول تایید، و فرضیه هشتم رد شد. نتایج این پژوهش با تصورات و فرض های صاحبنظران و نتیجه گیری های منطقی به عمل آمده از آن ها هم سو بوده، موید آن ها است.
    کلیدواژگان: خانواده، عملکرد خانواده، سرسختی روان شناختی، دانش آموز
  • محمدرضا جلالی، مریم قلعه بان صفحات 95-102
    پژوهش حاضر در واقع، با هدف بررسی میزان تحمل درد در افراد با توجه به متغیر همبسته سلامت روانی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه، دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بوده، که به روش نمونه گیری طبقه ای 80 نفر از میان آن ها انتخاب شدند. دو پرسشنامه انتخابی (پرسشنامه سلامت روانی و پرسشنامه محقق ساخته برای اندازه گیری متغیرهای شخصیتی افزایش دهنده و کاهش دهنده درد) به عنوان ابزار پژوهش بر روی آن ها اجرا گردید. نتایج نشان داد که همبستگی میان متغیرها، یعنی متغیر شخصیتی و سلامت روانی وجود دارد و میزان این همبستگی 0.494 بوده که در سطح آلفای یک درصد معنادار است. در عین حال، میان نمره افراد دارای سطوح تحمل بالا، پایین و متوسط درد و نمره سلامت عمومی آن ها همبستگی بالایی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: درد، تحمل، افزایش دهنده، کاهش دهنده، سلامت روانی
|
  • M.A. Asghari, N. Golak Pages 1-22
    Pain coping strategies have been shown to be associated with severity of pain and well as physical and psychological functioning among patients with chronic pain. Assessment of coping strategies has received increasing attention and several measures of cognitive and behavioural coping have been developed. To date, the impact of coping responses on adjustment to chronic pain has not been examined in the Iranian chronic pain population. Present study: (1) investigate the reliability and validity of the Iranian adaptation to the Coping Strategy Questionnaire (IR-CSQ) and (2) examine the relationships between the IR-CSQ individual subscales and severity of pain, physical disability and depression. Two hundred and thirty one male chronic pain subjects with mean age of 41.43 years (sd = 10.39) completed the IR-CSQ and 3 measures of adjustment (present pain intensity, physical disability and depression). To determine the reliability of each of the 7 different subscales in the IR-CSQ, coefficient alphas were computed, using all 6 items in each subscale. The coefficient alphas were high, ranging from 0.74 to 0.83 which indicates that the 7 subscales of the IR-CSQ have satisfactory reliability (i.e., internal consistency). The co relational analyses of the data revealed that more Catsatrophising was associated with more severe pain, physical disability and depression. Also, more use of Ignoring Pain and Coping Self-Statement strategies was significantly associated with less severity of physical disability and depression. The co relational analyses also showed that higher perception of coping efficacy is associated with less pain, physical disability and depression. A series of 3 multiple regression analyses were performed to determine the relationship between the IR-CSQ subscales and the 3 adjustment measures (present pain intensity, depression and physical disability). The results indicated that while higher Catastrophising in chronic pain was a significant predictor of more severe pain, physical disability and depression, the higher use of Ignoring Pain Sensations and Coping-self-Statement were predictive of less depression. The findings of the present study lend additional support to the importance of pain coping strategies in understanding patients’ adjustment to chronic pain. In general, while greater Catastrophising was predictive of more severe pain, depression and physical disability, the greater use of Ignoring Pain Sensations and Coping Self-Statement strategies were predictive of lower levels of depression. The clinical implications of these findings are discussed.
  • K. Tabatabaee, M.A. Beshart, M. Bazyari Pages 23-34
    The Purpose of the present study is the comparison of personality traits, social and economic conditions among runaway and non-runaway girls in Tehran. With reference to previous theoretical and empirical analysis, hypotheses were set forth that are as follows:1) The profile of personality of runaway girls differ from non-runaway girls',2) Social and economic conditions of runaway girls differ from non-runaway girls. The present research is an ex post facto study, and in order to study the hypothesis, 90 subjects were selected as the sample population, out of which, 45 subject were runaway girls of 15-25 years who included the imprisoned ones, those who were kept in the conservation centers of the welfare organization in Tehran, and those who had escaped only once and were returned to their homes. The other 45 subjects were non-runaway girls who were randomly selected among high school students of district 6 in Tehran. All subjects were assessed by Cattel 16 Factor Test, and Social and Economic Conditions Measurement Questionnaire. The obtained results were analyzed by running T-Test and Chi square. The results revealed that: \1) There was not a significant difference among runaway and non runaway girls. Significant differences came up in eight personality factors of Cattel Scale (B, C, E, G, H, I, O, Q2). In these eight factors, runaway girls scored higher in three factors of I, O, Q2.\2) There were significant differences between the two groups in social condition (to have parents, remarriage of fathers, parents education, parents job, disagreement between parents, marital state of parents, the number of siblings) and economic conditions (parent's income, fulfilling offinancial needs, having pocket money, amount of pocket money, for parents to own parents house).
  • R. Roshan, M.R. Shaeeri, H. Yaghoobi Pages 35-42
    The present study aimed to investigate the role of peer – consoler in freshman student's mental health and adjustment. To this aim, first, 15 senior students were trained. Then a control and an experimental group of female freshman students were formed. All subjects filled out general health questionnaire (GHQ) and Baro adjustment questionnaire before they got in touch with peer consolers. While the experimental group was supervised by the peer consoler, the control group had no peer consoler. After 9 months and after continuing trainings all subjects took the same tests again so as to determine the stability of peer counseling effect.The results of mixed in – out group, and Anova showed that in most sub scales of general health and adjustment, there was a significant difference between experimental and control groups and this difference remained stable throughout 9 months of experiment
  • A. Moatamedi, J. Ejei, P. Azadfallah, A.R. Kyamanesh Pages 43-56
    Successful Aging is a suitable pattern of aging that has been paid due attention in recent years. Due to the growth rate increase of elders’ population in the world, and higher life expectancy in different countries, the quality of life is of interest to everyone. Thus the recognition of the basic factors of successful aging is of prime importance. Accordingly, this study has investigated one of the variables which are the religious tendency and its relationship with successful aging. based on the available operational definitions of successful aging, Life Satisfaction Scale (L.S.S.) and General Health Questionnaire (GHQ-12) were used as the research instruments. Religious tendency was assessed by Religious Orientation (R.O.). The data were analyzed by t test, F test and Logistic Regression. The results showed significant relationship between religious orientation and successful aging.
  • E. Danesh Pages 57-67
    As an ex post facto research, it aimed to study the effects of similarity and dissimilarity of introversion/ extroversion personality characteristics of married couples on their marital satisfaction. The sample studied composed 207 married couples who lived together. The research instruments were; Eysench's 57 item personality scale, Enrich's 47 marital satisfaction questionnaire, and researcher made informative questionnaire. Couples filled the questionnaires first and then they were divided into sixteen different groups according to the similarity or dissimilarity of their introversion / extroversion personality characteristics. Data were collected and descriptive statistics was used for data analysis. One way Anova and LSD test were used to determine the significance of means difference. In the light of previous research and five hypotheses of the present research the following results were obtained which can be used in pre and post marriage counseling: 1) The highest degree of marital Satisfaction was observed among couples composed of a moderate introvert / extrovert and an introvert partner. 2) The second highest degree of marital satisfaction belonged to the married couples who were both normal extroverts. 3) The third highest degree of marital satisfaction was observed among married couples who were excessive introverts or a moderate person and an excessive introvert. 4) The degree of marital satisfaction of an introvert female married to an extrovert male fell in the fourth category. 5) The degree of marital satisfaction of an introvert females married to an excessive extrovert male 6) The least degree of marital satisfaction was observed among an extrovert female married to an introvert male.
  • M.B. Kajbaf, H. Neshatdust, Gh. Khaloei Pages 69-78
    The purpose of the present study was to investigate the relationship between sensation seeking and: marital satisfaction, gender, education, marital duration and age differences of the couples.The subjects were 200 couples who were randomly selected among, Arak city families through a two- stage sampling method.The research measurement instruments were: Zuckerman's Sensation Seeking Scale form V, Enrich Marital Satisfaction Questionnaire, and a general questionnaire.Results revealed significant negative correlation between sensation seeking and marital satisfaction (r=-0.168, p < 0.01). The correlation between sensation seeking and education (r=0.303) and the correlation between sensation seeking and marital duration was significant (r=-0.158). However correlation between sensation seeking and age difference of the couples was not significant. The results of t- test showed that the differences between sensation seeking scores of males and females (p=0), and also between satisfied and dissatisfied couples were significant (p=0.005).
  • Kh. Sharifi, H.R. Arizi, K. Namdari Pages 85-95
    As a buffer personality characteristic against life stress events, the role and significance of psychological hardiness has been shown in several investigations. Some hypotheses and assumptions have been formulated about the formation of this important characteristic, yet this field hasn’t been studied considerably. The present research was performed on a sample of 230 participants (110 male and 120 female) of high school students to investigate the relation between family functioning and psychological hardiness. Blooms Family Functioning Scale (FFS) with 15 subscales and a total score was used to measure family functioning, and Adolescence Hardiness Scale (AHS), which has been made, based on Personal View Survey (PVS) including 3 subscales and a total score was used to measure the psychological hardiness. The data were analyzed by Pearson's correlation, multiple regression analysis and t-test. The findings indicate a positive and significant relation between family functioning and hardiness in total sample and in groups of male and female. Some dimensions of family functioning appeared as the predictor of hardiness, commitment, control and challenge in regression analysis as well. The difference between two sexes in hardiness was not significant. Therefore the first seven hypotheses of the research eight hypotheses were confirmed and the last one was refuted. The results of the present research are in accord with the literature of hardiness and logical conclusions.
  • M.R. Jalali, M. Ghalehban Pages 95-102
    This research aimed to study the relationship between the personality variable of augmenter and reducer of pain, and mental health as well as studying the pain tolerance of individuals in relation with mental health related variables. Researchers have given due attention to many variables, but in spite of their supposition, factors such as age and gender have been less influential on pain tolerance rate. Psychological factors such as perception, flexibility, fear, previous experience and feedback, and job dissatisfaction influence the pain tolerance. Those with internal control – based on Jolian theory, show a further adaptation capability. Introverts compared with extroverts – based on Izinc studies – show a lower pain tolerance. Among cultural and social groups, essential differences are reported. Some cultural, religious, racial and social groups have demonstrated a higher degree of pain tolerance. Regarding personality structure influence on reaction towards pain; they are divided into two groups of augmenters and reducers of pain. The second group (reducers) showed more resistance towards pain and in fact they are perceptional reducers. But augmenters were sensitive to external stimuli and they are in fact perceptional augmenters.Statistical sample were the students of the international university who were selected through a staging sampling. 80 students were chosen. A general health questionnaire and a researcher made questionnaire for measuring personality variables of augmenter and reducer of pain were used as research instruments. All students filled out the two questionnaires. The results showed a strong correlation between personality and mental health variables. The correlation rate was 494% and was significant at 5% and 1% levels. No significant correlation was observed between pain tolerance and the general health mark.