فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:15 Issue: 60, 2007

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:15 Issue: 60, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/08/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ایرج جعفری انارکولی، مجتبی سنکیان، شهریار احمدپور، حسین حقیر، شکوفه بنکداران، عیدالرضا وارسته صفحه 1
    زمینه و هدف
    دیابت قندی یک اختلال مزمن متابولیک همراه با افزایش قند خون می باشد که به طور نامطلوبی هر دو سیستم عصبی مرکزی و محیطی را درگیر می کند. از آن جا که ژن های خانواده ی Bcl-2 نقش مهمی در تنظیم آپوپتوز دارند، هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثرات انسولین و اسیداسکوربیک بر بیان ژن های خانواده ی Bcl-2 نظیر Bax (القا کننده ی آپوپتوز)، Bcl-2 و Bcl-xL (مهارکننده ی آپوپتوز) در هیپوکامپ موش های صحرایی های دیابتی شده توسط استرپتوزوسین می باشد.
    روش بررسی
    پنج گروه شش تایی از موش های صحرایی نژاد ویستار شامل گروه کنترل (C) و چهار گروه دیابتی (D، I، AA و I+AA) در این مطالعه استفاده شد. دیابت به وسیله ی تزریق استرپتوزوسین (60 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم، داخل صفاقی) القا شد. شش هفته پس از القای دیابت، گروه I تحت تیمار با انسولین (4 تا 6 واحد به ازای هر کیلو گرم در روز، داخل صفاقی)، گروه AA تحت تیمار با اسید اسکوربیک (200 میلی گرم به ازای کیلوگرم در روز، زیر جلدی) و گروه I+AA تحت تیمار با انسولین به اضافه ی اسیداسکوربیک قرار گرفتند. گروه D (دیابتی کنترل) نرمال سالین دریافت کردند. بعد از دو هفته تیمار، میزان بیان ژن هایBcl-2، Bcl-xL و Bax در سطح mRNA و پروتئین به شکل نیمه کمی بررسی شد.
    یافته ها
    موش های صحرایی گروه دیابتی (D) افزایش میزان Bax و کاهش میزان Bcl-2 و Bcl-xL را هم در سطح mRNA و هم در سطح پروتئین نشان دادند و هم چنین در این گروه نسبت Bax/Bcl-2 و Bax/Bcl-xL نیز در مقایسه با گروه Cبیشتر بود (به ترتیب P<0.01 و P<0.001). تیمار با انسولین و اسید اسکوربیک به تنهایی و به صورت ترکیبی در سطح mRNA و پروتئین میزان Bcl-2 و Bcl-xL را افزایش و میزان Bax را کاهش داد. علاوه بر این، نسبت Bcl-2/Bax و Bcl-xL/Bax نیز در این گروه ها در مقایسه با گروه دیابتی (D) بیشتر بود (برای گروه های I و I+AA، p<0.001 و برای گروه AA، به ترتیب p<0.05 برای Bcl-2و p<0.01 برای Bcl-xL).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد استفاده از انسولین و اسید اسکوربیک به تنهایی و به صورت ترکیبی احتمالا می توانند از طریق افزایش میزان بیان ژن های Bcl-2 و Bcl-xL و کاهش میزان بیان ژن Bax، آپوپتوز را در هیپوکامپ موش های صحرایی دیابتی مهار کنند. مهار آپوپتوز احتمالا می تواند نقص در یادگیری و حافظه ی ناشی از تخریب هیپوکامپ را در دیابت کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، اسید اسکوربیک، انسولین، دیابت، هیپوکامپ، Bcl، 2، Bcl، xL، Bax
  • وحدت زنبوری، صدرالدین کلانتری، فرانک شریفی صفحه 17
    زمینه و هدف
    از آن جا که برخی بیماران با تیپ 2 دیابت علی رغم مصرف هم زمان دوزهای بالای سولفونیل اوره و متفورمین و رعایت رژیم غذایی به اهداف درمانی نمی رسند، این مطالعه تاثیر افزودن آکاربوز به عنوان داروی سوم را بر روی متغیر های کنترل قند خون و چربی این بیماران مورد بررسی قرار می دهد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی نیمه تجربی، تعداد 20 بیمار مبتلا به دیابت تیپ 2 کنترل نشده که عدم تمایل به درمان با انسولین داشتند، پس از یک دوره ی سه ماهه اولیه تشدید آموزش های رژیم و ورزش وارد مطالعه شده و آکاربوز با دوز 300 میلی گرم روزانه به رژیم درمانی قبلی آنان افزوده شد. پس از گذشت 12 هفته، متغیرهای مربوط به کنترل متابولیک بیماران، مجددا مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله ی سوم در یک دوره ی دوازده هفته ای washout، آکاربوز قطع و به دارونما تبدیل شد. در پایان هر یک از مراحل سه گانه ی فوق میزان قند ناشتا و دو ساعت بعد از صبحانه، پروفایل لیپید و HbA1c اندازه گیری شد. از آزمون های T زوج،Repeated Measure Analysis، کای دو و دقیق فیشر و ضریب همبستگی اسپیرمن برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    افزودن آکاربوز موجب کاهش بیشتری در میانگین قند خون ناشتا (10±3/ 25- میلی گرم در دسی لیتر با آکاربوز در مقابل 6±10 میلی گرم در دسی لیتر با دارونما و 021/ 0 =P) و قند خون دو ساعت پس از صرف غذا (8± 24- میلی گرم در دسی لیتر با آکاربوز در مقابل 5 / 7±15 میلی گرم در دسی لیتر با دارونما، 001/ 0 =P) در بیماران شد. میانگین سطح هموگلوبین A1c بیماران نیز کاهش داشت (2/ 0± 3/ 1- درصد با آکاربوز در مقابل 1/ 0± 2/ 0درصد با دارونما و 03/ 0 =P). به علاوه، استفاده از آکاربوز موجب کاهش معنی دار شاخص توده ی بدنی (BMI) بیماران شد (32/ 0±5 /0 – کیلو گرم بر متر مربع با آکاربوز در مقابل 29/ 0± 42/ 0 کیلو گرم بر متر مربع با دارونما، 01 /0 =P).
    نتیجه گیری
    افزودن آکاربوز به ترکیب یک سولفونیل اوره و متفورمین موجب بهبود کنترل قند خون در بیماران با تیپ 2 دیابت می شود و به عنوان یک درمان آلترناتیو برای انسولین در این گونه بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دیابت تیپ 2، آکاربوز، قند خون، هموگلوبین A1c، متغیرهای لیپید
  • هاله رحمانپور، سید نجات حسینی، سید نورالدین موسوی نسب، مرتضی نظریان، مریم خدایار صفحه 27
    زمینه و هدف
    هایپرامزیس گراویداروم فرم بسیار شدید تهوع و استفراغ دوران حاملگی است که در 5/ 0 تا 2 درصد حاملگی ها رخ می دهد. اتیولوژی آن ناشناخته است و اکثرا عوامل هورمونی و سایکولوژیک را در ایجاد آن دخیل می دانند. در مطالعات اخیر عفونت معده با هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) به عنوان عامل احتمالی آن مطرح شده است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط عفونت هلیکوباکتر پیلوری با هیپرامزیس گراویداروم است.
    روش بررسی
    در این تحقیق از اردیبهشت تا مرداد 1386، 40 زن حامله که با تشخیص هایپرامزیس گراویداروم بستری شده بودند به عنوان گروه مورد و 40 زن حامله بدون علامت به عنوان گروه شاهد، وارد مطالعه شدند. تیتر آنتی بادی اختصاصی هلیکوباکتر پیلوری (IgG) سرم افراد دو گروه به روش الیزا اندازه گیری شده و در نهایت اطلاعات به وسیله ی نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون های آماری Chi-Squareو T-Test ارزیابی شد.
    یافته ها
    از مجموع 40 زن حامله مبتلا به هایپرامزیس گراویداروم تعداد 25 نفر (5 /62 درصد) و از بین 40 زن حامله بدون علامت تعداد 19 نفر (5/ 47درصد) سرولوژی مثبت هلیکوباکتر پیلوری داشتند و از نظر مقایسه ی آماری اختلاف معنی داری بین عفونت هلیکوباکتر پیلوری و هایپرا مزیس گراویداروم وجود نداشت (178/ 0=P). در گروه مورد ارتباط معنی دار آماری بین سرولوژی مثبت هلیکوباکتر پیلوری با تعداد دفعات حاملگی، شاخص توده ی بدنی و روزهای بستری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوامل متعدد دخیل در بروز هایپرامزیس گراویداروم و همچنین با توجه به بالا بودن شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری در کشور ما، نیاز به مطالعاتی با تعداد نمونه بیشتر و استفاده از روش های تشخیص عفونت فعال هلیکوباکتر پیلوری در آینده وجود دارد.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ شدید حاملگی، هلیکوباکتر پیلوری، زنجان
  • عبدالحسن کاظمی، جفری رابسون، دیوید دنینگ صفحه 35
    زمینه و هدف
    فسفولیپاز های ترشحی خارج سلولی عموما در هیدرولیز فسفولیپید های خارج سلولی و در نتیجه، تهیه ی منابع تغذیه ای کربن، نیتروژن و فسفات برای سلول دخالت داشته ولی فسفولیپازهای درون سلولی در کنترل اعمال متابولیکی سلول موثر بوده و نقش تنظیمی برای فعالیت بیولوژیکی سلول برعهده دارند. تولید فسفولیپاز ها در میکروارگانیسم های مختلف بیماری زا و مکانیسم اثر آن ها در بیماری زایی این میکروارگانیسم ها اخیرا مورد توجه بسیار گسترده ای قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش، DNA ژنومی کپک آسپرژیلوس فومیگاتوس استخراج گردیده و متعاقب تکثیر قطعه ی مورد نظر با تکنیک PCR دژنراتیو از DNA ژنومی میکروارگانیسم، قطعه ی استخراج شده بهpGEMT-Easy vector پیوند زده شده و سپس به سلول میزبان (E.coli Top 10 F'') جهت انجام مراحل بعدی برای شناسایی توالی ژن فسفولیپاز D منتقل گردید.
    یافته ها
    سکوانس نوکلئوتیدی ژن pld1 کپک آسپرژیلوس فومیگاتوس به طول 550 نوکلئوتید به دست آمد که همسانی بسیار بالایی با توالی نوکلئوتیدهای ژن مشابه در سایر میکروارگانیسم ها را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    مطالعات مربوط به تعیین سکوانس ژن ها عمدتا با هدف تعیین میزان مشارکت بیان ژن در بیماری زایی میکروارگانیسم؛ تعیین خصوصیات بیوشیمیایی و عملکرد فیزیولوژیک محصول ژن برای استنباط اطلاعات پایه جهت ارایه ی شیوه ی مصونیت بخشی، تهیه ی واکسن، دارو یا بلوکر برای محصول ژن و استفاده از محصول ژن به عنوان شاخص تشخیص عفونت صورت می گیرد و کلونینگ بخشی از ژن فسفولیپاز D به منظور شناسایی توالی کامل نوکلئوتیدهای این ژن برای رسیدن به اهداف فوق موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: بیماری زایی، میکروارگانیسم، فسفولیپاز D، آسپرژیلوس فومیگاتوس
  • جعفر نوروزاده، ابراهیم افتخار، فریبرز حق پرست، کمال خادم وطن، مهناز اخلاصمند صفحه 47
    زمینه و هدف
    در ایران حدود 38 درصد از علل مرگ و میر را بیماری های قلبی، عروقی تشکیل می دهد. امروزه مشخص شده است که عوامل خطر رایج بیماری های قلبی، عروقی به تنهایی نمی توانند شیوع بالای بیماری را توجیه کنند. برخی مطالعات نقش استرس اکسیداتیو را در افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری دخیل دانسته اند. هدف از این مطالعه ارزیابی شاخص های استرس اکسیداتیو در افراد با گرفتگی عروق کرونر و نیز بیماران مبتلا به سکته ی قلبی در مقایسه با گروه کنترل می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه سه گروه شامل 38 بیمار با گرفتگی عروق کرونر و بدون سکته ی قلبی (متوسط سن 6/ 8 ± 5/ 56 سال)، 20 بیمار مبتلا به سکته ی قلبی (متوسط سن 7/7 ± 8/ 50 سال) و 55 نفر شخص سالم (متوسط سن 5/ 8 ± 8 /49 سال) به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. مقادیر ویتامین E با HPLC، گلوتاتیون و مالون دی آلدئید با اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطوح پلاسمایی مالون دی آلدئید در هر دو گروه بیمار نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را (05/ 0 >P) نشان داد. سطوح پلاسمایی ویتامین E در بیمارانی که تنها گرفتگی عروق کرونر داشتند و گلوتاتیون هر دو گروه بیمار در مقایسه با گروه کنترل کاهش نشان دادند (05/ 0 >P). بین مقادیر مالون دی آلدئید، ویتامین E و گلوتاتیون دو گروه بیمار اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    کاهش مولکول های آنتی اکسیدان به ویژه گلوتاتیون و افزایش چربی های اکسیده از طریق القای برخی مسیرهای انتقال سیگنال شاید بتواند در پاتوژنز بیماری های قلبی، عروقی و صدمات بافتی مربوطه دخیل باشد.
    کلیدواژگان: تنگی عروق کرونر، استرس اکسیداتیو، ویتامین E، گلوتاتیون، مالون دی آلدئید
  • مهدی قائمی، محمدرضا جمشیدی، رضا امینی صفحه 57
    زمینه و هدف
    چاقی یک معضل پاندمیک در حال افزایش است که عرصه های مختلف سلامتی و پزشکی از جمله بیهوشی را تحت تاثیر قرار داده است. مطالعه ی حاضر برای پاسخ به این سئوال که روش مناسب بیهوشی در افراد چاق کدام است انجام گرفت. هدف این مطالعه بررسی اثرات چاقی بر روی کاهش فشار خون، دوز افدرین، سطح بی حسی و طول مدت انجام بی حسی نخاعی در هنگام سزارین است.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش هم گروهی انجام شد. گروه مطالعه، 40 نفر خانم حامله با BMI بیش از 30 و گروه شاهد 40 نفر با BMI کم تر از 30 و کاندید عمل سزارین الکتیو بودند. در هر دو گروه 70 میلی گرم لیدوکائین از فضای بین مهره ای 5- L 4L داخل نخاع تزریق شد. سپس در هر دو گروه میانگین افت فشار خون، مقدار و دفعات تزریق افدرین، سطح بلوک حسی و مدت زمان انجام بی حسی اندازه گیری شد و با استفاده از تست های آماری با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین افت فشار خون و سطح بی حسی در دو گروه از نظر آماری با هم مشابه بودند. مدت زمان انجام بی حسی، دوز کلی و فراوانی دفعات تجویز افدرین در افراد چاق بیشتر بود. Relative Risk این که زنان چاق دو یا بیش از دو بار افدرین دریافت کنند، 63/ 1 برابر زنان معمولی بود.
    نتیجه گیری
    بی حسی نخاعی روش مناسبی برای بیهوشی سزارین در افراد چاق است و افت فشار خون به راحتی با افدرین کنترل می شود.
    کلیدواژگان: چاقی، سزارین، بیهوشی، بی حسی نخاعی
  • مهدی رهنما، محمدرضا بیگدلی صفحه 63
    مقدمه
    مطالعات اخیر بیان می کند که هیپرکسی نورموباریک (HO) متناوب و پیوسته باعث ایجاد پدیده ی تحمل به ایسکمی به منظور کاهش آسیب های مغزی حاصل از ایسکمی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر هیپرکسی متناوب به تنهایی و هیپرکسی متناوب توام با ایسکمی بر تغییرات بیان آنزیم تبدیل کننده ی TNF-a (TACE) و سطح فعالیت NF-kB است.
    روش بررسی
    40 سر موش صحرایی به دو گروه آزمایشی تقسیم شدند و هر گروه حاوی حدود 20 حیوان بود. گروه اول به صورت متناوب (4 ساعت در روز به مدت 6 روز) در معرض اکسیژن 95 درصد قرار گرفتند (InHO). گروه دوم به عنوان گروه کنترل نظیر گروه اول به صورت متناوب (4 ساعت در روز به مدت 6 روز) در معرض اکسیژن 21 درصد (هوای اتاق) قرار گرفتند (InRA). هر گروه به سه زیرگروه به نام زیرگروه انسداد شریان مرکزی مغز (MCAO)، گروه شم MCAO (جراحی بدون ایسکمی MCAO) و زیرگروه دست نخورده (بدون هیچ گونه جراحی) تقسیم شدند. بعد از 24 ساعت برقراری جریان خون مجدد بعد از 60 دقیقه ایسکمی، میزان نقص نورولوژیک (NDS) و حجم آسیب بافتی در زیرگروه MCAO بررسی شد. بلافاصله و 48 ساعت بعد از پیش درمان، نمونه گیری به منظور اندازه گیری سطح فعالیت NF-kB انجام شد. به این ترتیب اثر HO و ایسکمی بر روی تغییرات بیان ناقلین اسیدهای آمینه ی تحریکی (EAATs) و سطح فعالیت NF-kB مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    پیش شرطی سازی با HO و ایسکمی متناوب باعث کاهش میزان نقص نورولوژیک و حجم سکته ی مغزی می شود. پیش درمان با HO متناوب باعث افزایش بیان آنزیم تبدیل کننده ی TNF-a و سطح فعالیت NF-kB می شود.
    نتیجه گیری
    اگرچه مطالعات بیشتری برای وضوح مکانیسم های تحمل به ایسکمی لازم است، اما HO متناوب و ایسکمی ظاهرا تا حدی آثارشان را از طریق افزایش بیان آنزیم تبدیل کننده ی TNF-a و سطح فعالیت NF-kB انجام می دهد.
    کلیدواژگان: هیپرکسی نورموباریک، تحمل به ایسکمی مغزی، سکته ی مغزی، ناقلین اسیدهای آمینه ی تحریکی، سطح فعالیت
  • آرزو اودی، راحله حلبیان، مهشید محمدی پور، ناصر امیرزاده، مریم امانی، ناصر مسروری، احمد قره باغیان، مهریار حبیبی رودکنار صفحه 75
    سابقه و هدف
    سیستم گروه خونی Rh یکی از پیچیده ترین سیستم های گروه خونی انسانی می باشد که نقش بسیار مهمی در طب انتقال خون دارد. در این مطالعه سعی بر این است که آنتی ژن RhD را با حفظ ساختار اولیه از غشای گلبول های قرمز Rh مثبت به دست آوریم.
    روش بررسی
    مطالعه ی انجام شده از نوع تجربی بود. از روش رسوب ایمنی و با استفاده از آنتی D پلی کلونال انسانی جهت جداسازی آنتی ژنD از نمونه ی خون تازه ی گروه های خونی Rh مثبت استفاده شد. پروتئین به دست آمده با روش SDS_PAGEو وسترن بلات مورد بررسی قرار گرفت، خصوصیات آنتی ژنی RhD حاصل ازGhost با استفاده از آنتی بادی پلی کلونالRhD Anti انسانی و آنتی بادی ثانویه پلی کلونال (Goat anti-human) با روش الیزا مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه با استفاده از روش رسوب ایمنی، RhD با موفقیت از غشای گلبول قرمز جدا شد و پروتئین با سایز مورد نظر در روش وسترن بلات تایید شد. RhD حاصل ازGhost در روش الیزا با آنتیD پلی کلونال نیز واکنش داد اما با آنتی بادی مونوکلونال در وسترن بلات واکنشی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه آنتی ژن RhD به صورت دست نخورده و با حفظ ساختار طبیعی به دست آمد که می تواند در مطالعات آتی جهت تولید آنتی بادی در مدل حیوانی و بررسی های ساختار ملکولی پروتئین کاربرد داشته باشد. لازم به ذکر است که این مطالعه گزارش اولیه از تخلیص نسبی RhD می باشد و نیاز به مطالعات تکمیلی دارد.
    کلیدواژگان: RhD، گلبول قرمز، رسوب ایمنی
  • رضا قادری، طوبی کاظمی، اصغر زربان، مهدی عرفانیان صفحه 83
    زمینه و هدف
    شواهدی مبنی بر نقص سنتز بعضی از اسید های چرب در بروز درماتیت سبورئیک و افزایش لیپیدهای سرم در فعالیت قارچ های لیپوفیلیک (قارچ پیتی روسپوروم اوال) وجود دارد و مطالعات اپیدمیولوژیک رابطه ای بین سطح آنتی اکسیدان ها و لیپید های سرم در بعضی از درماتیت ها را مطرح کرده است. این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین سطح آنتی اکسیدان های پلاسما و لیپید های سرم با درماتیت سبورئیک انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی، 70 بیمار مبتلا به درماتیت سبورئیک با 70 فرد سالم به عنوان شاهد که از نظر جنس و سن همسان شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند. در هر دو گروه سطوح لیپید ها و آنتی اکسیدان های پلاسما با روش FRAPاندازه گیری شد. در افراد مبتلا علاوه بر تهیه ی گسترش مرطوب از ضایعه ی پوستی، با استفاده از محلول 15 درصد پتاس جهت تایید تشخیص و شدت پیتی روسپوروم اوال، نیز نمونه گیری انجام شد. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS و آزمون هایT-Test و Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سطح کلسترول گروه مورد (9/ 39 ± 5/ 210 میلی گرم بر دسی لیتر) بالاتر از گروه شاهد (1/ 39 ± 5/ 166 میلی گرم بر دسی لیتر) بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (p<0.001). میانگین سطح تری گلیسرید گروه مورد (3/ 65 ± 1/ 138 میلی گرم بر دسی لیتر) بالاتر از گروه شاهد (2/ 44 ± 7/ 91 میلی گرم بر دسی لیتر) بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0P<). اختلاف معنی داری بین میانگین سطح HDL در گروه مورد و شاهد مشاهده نگردید (p<0.177) اما اختلاف معنی داری بین میانگین سطح LDL گروه مورد (6/ 37 ± 5/ 143 میلی گرم بر دسی لیتر) و از گروه شاهد (6/ 35 ± 3/ 106 میلی گرم بر دسی لیتر) به دست آمد. اختلاف معنی داری بین میانگین سطح آنتی اکسیدان های پلاسما درگروه مورد و شاهد به دست نیامد (p>0.05).
    نتیجه گیری
    طبق یافته های این مطالعه مشخص گردید که بین بیماری درماتیت سبورئیک با سطوح کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL پلاسمای خون رابطه وجود دارد اما ارتباطی بین درماتیت سبورئیک با سطوح آنتی اکسیدان های پلاسما وHDL وجود نداشت.
    کلیدواژگان: درماتیت سبورئیک، پیتی روسپوروم اوال، هیپر لیپیدمی، آنتی اکسیدان ها
  • مینوش مقیمی، مرجانه کریمی، کامران علی مقدم صفحه 93
    سندرم شوگرن اولیه یک بیماری خودایمنی است که با سندرم سیکا و درگیری سطوح مخاطی مشخص می شود. طیف بیماری از سندرم سیکا تا درگیری سیستمیک متغیر است و می تواند به سوی لنفوم پیش رود. رابطه ی آن با بسیاری از بیماری های بدخیم و شبه بدخیم سیستم لنفاوی گزارش شده است که مهم ترین آن ها لنفوم غیرهوچکین می باشد. این گزارش در مورد یک خانم 45 ساله با سندرم شوگرن اولیه می باشد که با پان سیتوپنی ارجاع داده شد و تشخیص نهایی وی لوکمی مییلوبلاستیک حاد از M3 نوع (AML -M3) بود.
    کلیدواژگان: سندرم شوگرن، لوکمی مییلوبلاستیک حاد M3، زنجان
|
  • I. Jafari Anarkooli *, M. Sankian, Sh Ahmadpour, H. Haghir, Sh Bonakdaran, A. Varasteh Page 1
    Background And Objective
    Diabetes is a metabolic disorder that has been shown to adversely affect both the central and peripheral nervous system by increasing basal neuronal apoptosis. Since Bcl-2 protein family is considered to play a key role in the regulation of apoptosis, in the present study we have examined the effects of insulin and ascorbic acid on expression of Bcl-2 family members including Bax (pro-apoptotic) and Bcl-2 and Bcl-xL (anti-apoptotic) on hippocampus of STZ-induced diabetic rats.
    Materials And Methods
    Five groups of six Wistar rats including one control group (C) and four diabetic groups (D, I, AA and I+AA) were used in this study. Diabetes was induced by injection of 60 mg/kg STZ (IP). After six weeks, rats in group I were treated with insulin (4-6 U/kg/day Sc), rats in group AA were treated with ascorbic acid (200 mg/kg/day IP) and rats in group I+AA were treated with equal dosage of both insulin and ascorbic acid for two weeks. Rats in group D were treated with normal saline and considered as diabetic control group. Two weeks after treatment, expression of Bcl-2, Bcl-xL and Bax genes were measured at both mRNA and protein levels.
    Results
    In diabetic control rats (group D), Bax increased whereas Bcl-2 and Bcl-xL decreased at both mRNA and protein levels compared to group C (P<0.01, P<0.001 respectively). Interestingly, treatment with insulin (group I), ascorbic acid (group AA) and insulin plus ascorbic acid (group I+AA) could reverse these changes both at mRNA and protein levels (p<0.001 for I and AA+I groups, p<0.05 (Bcl-2) and p<0.01 (Bcl-xL) for AA group).
    Conclusion
    It is concluded that insulin and ascorbic acid alone or together can inhibit apoptosis in STZ-induced diabetic rat's hippocampus through increasing the ratio of Bcl-2/Bax and Bcl-xL/Bax expressions. We suggest that inhibition of apoptosis may prevent cognitive dysfunctions induced by hippocampal damage in diabetic patients as well. In addition, further experimental studies will need to be performed to confirm such effects.
    Keywords: Apoptosis, Ascorbic acid, Insulin, Diabetes, Hippocampus, Bcl, 2, Bcl, xL, Bax
  • V. Zanburi *, S. Kalantari, F. Sharifi Page 17
    Background And Objective
    Although patients with uncontrolled type 2 Diabetes mellitus(DM) despite conventional treatment with oral hypoglycemic agents eventually require insulin to achieve glycemic control, most of them reject use of insulin. To evaluate the efficacy of adding acarbose to full doses of conventional oral hypoglycemic agents on the metabolic control of the patients this study was designed.
    Materials And Methods
    In this uncontrolled follow-up study, 20 patients with type 2 DM and persistent poor glycemic control despite maximal doses of sulfonylurea and metformin were recruited to receive additional treatment with acarbose. Insulin therapy was rejected by all the patients and 12 weeks of dietary reinforcement and supervision for their diet and exercise programs failed to improve their glycemic control. An active treatment period with acarbose 100 mg thrice daily was fallowed by a 12-week of placebo. Efficacy was assessed by changes in HbA1c, fasting and 2-h postprandial plasma glucose and fasting plasma lipid levels.
    Results
    Acarbose treatment was associated with significantly greater reductions in HbA1c (-1.3 +/- 0.2% vs. placebo 0.2 +/- 0.1%, P = 0.038), Fasting Plasma Glucose(FPG)(-25.3 +/-10 mg/dl vs. placebo 10 +/- 6mg/dl, p:0.019), 2-h postprandial glucose (-24 +/- 8 mg/dl vs. placebo 15+/- 7.5 mg/dl, P: 0.001) and body mass index(BMI) (-0.5 +/- 0.32 kg/m² vs. placebo 0.42 +/- 0.29 kg/ m², P: 0.01). There were no significant changes in plasma lipids levels.
    Conclusion
    In patients with type 2 DM inadequately controlled on conventional oral agents, acarbose resulted in beneficial effects on glycemic control and mean body weight. Additional use of acarbose can be considered as a useful alternative in such patients if they are reluctant to accept insulin therapy.
    Keywords: Type 2 Diabetes mellitus_Acarbose_Blood Sugar_HbA1C_Lipid profile
  • H. Rahmanpour *, Sn Hosseini, Sn Mousavinasab, M. Nazarian, M. Khodayar Page 27
    Background And Objective
    HG is a severe form of expectancy nausea and vomiting, occurring in 0/5 to 2% of the expectancies. The etiology of HG is unknown, though hormonal stimuli, and psychologic predisposition are attributable to the condition. Recent studies suggest a relationship between HG and H.pylori infection. The aim of this study was to investigate the relationship between HG and H.pylori infection.
    Material And Methods
    Forty pregnant women with HG (Treatment group) and forty asymptomatic pregnant women (control group) were assigned into the research from April to August 2006. Specific serum immunoglobulin G (IgG) for H.pylori was assayed by ELISA. The data was analyzed using SPSS software, Chi-Square and T-test.
    Results
    Out of 40 pregnant women with HG 25 individuals (62/5%) were found to have serologically positive H.pylori, whereas in asymptomatic pregnant women 19 (47.5%) individuals were positive, which shows no significant difference between H.Pylori infection with HG (P=0.178). No significant difference was observed between positive H.pylori and the number of pregnancy, body mass index (BMI), and duration of hospital stay.
    Conclusion
    Since HG has a multifactorial etiology and with regard to high prevalenve of H pylori in our country, research studies with higher sample sizes and utilization of more sensitive diagnostic methods for the detection of active H pylori is recommended.
    Keywords: Hyperemesis gravidrum, Helicobacter pylori, Zanjan
  • A. Kazemi *, G. Robson, W. Denning Page 35
    Background And Objective
    Secretory extracellular Phospholipases are generally involved in hydrolysis of extracellular phospholipids and thus providing nutritive source of carbon, nitrogen, and phosphate. However, intracellular phospholipases perform metabolic functions and adjust biologic activities. Synthesis of phospholipases in different pathogenic microorganisms and their mode of action in virulence of the microorganism have been the center of attention in recent studies.
    Materials And Methods
    During this study using degenerate primers based on homologous amino acid sequences of phospholipase D (PLD) search for detection of Aspergillus fumigatus was carried out. DNA extraction of A. fumigatus was performed and then using degenerate primers based on nucleotide sequences of Phospholipase D gene was degenerated. Predicted 850 bp product from A. fumigatus was cloned in pGEMT-Easy vector and then transformed into E. coli Top 10 F’ competent cell for extraction of cloned DNA fragment.
    Results
    Sequence analysis of 850 bp fragments revealed a sequence for the PLD gene of A. fumigatus with a high homology to published PLD sequences in other microorganisms.
    Conclusion
    Gene sequence studies are generally conducted to determine the participation of gene expression in pathogenecity of microorganisms, the evaluation of biochemical features and physiologic function of gene product for understanding the basic knowledge to provide immunity, production of vaccine, drug, or blocker for gene product, utilizing the gene product, utilizing the gene product for infection detection and so on. Thus, cloning of a part of phospholipase D gene in order to full identification of nucleotides sequence of this gene could contribute to achieve those goals.
    Keywords: Virulence, Microorganisms, Phospholipase D, Aspergillus fumigatus
  • J. Nourooz, Zadeh *, E. Eftekhar, F. Haghparast, Khademwatan, M. Ekhlasmand Page 47
    Background And Objective
    Cardiovascular disease accounts for about 38% of the cause of death in Iran. The traditional risk factors can not justify the high prevalence of the disease, and therefore oxidative stress has been proposed as a contributing factor in morbidity and mortality. The aim of this study was to evaluate the plasma measures of oxidative stress in patients with CAD presented with myocardial infarction (MI) or without MI compared with the control group.
    Materials And Methods
    This study consistsed of three groups as follow: 38 patients suffering from CAD without MI (mean age: 56.55±8.64), 20 CAD patients with MI (mean age: 50.85±7.79) and 55 healthy subjects (mean age: 49.85±8.5) as controls. Vitamin E concentration was determined through HPLC. and the amounts of glutathione and malondialdehyde were measured by spectrophotometer.
    Results
    Plasma malondialdehyde levels were markedly higher in patient groups than in control groups (P<0.05). Lower glutathione levels were observed in patient groups compared with control group, whereas, reduced Vitamin E was only noted in CAD patients without MI (P<0.05). No significant differences were seen between measures of oxidative stress in patient groups.
    Conclusion
    Reduction of glutathione molecules as antioxidants and enhanced lipid peroxidation may be involved in pathogenesis of CAD through up-regulation of signaling pathways leading to tissue damage.
    Keywords: Coronary artery disease_Oxidative stress_Vitamin E Glutathione_Malondialdehyde
  • M. Ghaemi *, Mr Jamshidi, R. Amini Page 57
    Background And Objective
    Obesity is a global health problem with an increasing prevalence which affects different medical and health care domains including anesthesia. The present study was carried out to answer the question of which anesthesia technique is proper in obese parturients. The aim of this study was to evaluate the effect of obesity on blood pressure reduction, amount and dose of ephedrine, and sensory level duration of spinal technique for cesarean section.
    Materials And Methods
    In this cohort study the treatment group consisted of 40 expectant women with body mass index (BMI) of over 30, and the control group comprised of 40 expectant women with BMI of under 30, who were all candidate for elective cesarean section: In both groups 70 mg of Lidocaine was injected into spinal cord from L4-L5 space. Then the mean blood pressure, the amount and dose of ephedrine, sensory level of block and duration of spinal technique were measured. The collected data was compared by statistical tests.
    Results
    There was no statistical different in mean blood pressure reduction and sensory level of block between the two groups. Duration of spinal tap, amount and number of ephedrine injection were higher in obese cases. Relative risk of receiving two or more times of ephedrine was 1.63 times higher in obese expectant women than in normal women.
    Conclusion
    Spinal anesthesia is an appropriate method for cesarean section in obese expectant women and blood pressure reduction can easily be controlled by ephedrine.
    Keywords: Obesity, Cesarean, Anesthesia, Spinal anesthesia
  • M. Rahnema *, Mr Bigdeli Page 63
    Background And Objective
    Recent studies suggest that intermittent and prolonged normobaric hyperoxia (HO) results in ischemic tolerance to reduce brain injury. In this research attempts were made to see the changes in TNF-a converting enzyme (TACE) and NF-kB activity following intermittent HO and ischemia preconditioning.
    Materials And Methods
    The rats were divided into two experimental groups, each consisted of 20 animals. The first group was exposed to 95% inspired HO for 4h/day for 6 consecutive days (intermittent HO InHO). The second group acting as the control, was exposed to 21% oxygen in the same chamber (normobaric normoxia or room air RA) continuously for six days (intermittent RA InRA). Each main group was subdivided to MCAO-operated (middle cerebral artery occlusion), sham-operated (without MCAO), and intact (without any surgery) subgroups. After 24hr, MCAO-operated subgroups were subjected to 60 min of right MCAO. After 24 h reperfusion, neurologic deficit score (NDS) and infarct volume were assessed in MCAO-operated subgroups. Immediately and 48 h after pretreatment, blood sampling for assessment of serum TNF- a levels were subjected. Then, the effect of intermittent HO and ischemia on NF-kB activity and TACE expression were measured.
    Results
    Preconditioning with intermittent HO and ischemia decreased NDS and infarct volume. Moreover InHO and MCAO-InHO upregulate TACE and increase NF-kB activity significantly.
    Conclusion
    Although further studies are needed to clarify the mechanisms of ischemic tolerance, InHO and ischemia seem to partly exert their effects via increase upregulation of TACE and NF-kB activity.
    Keywords: Normobaric hyperoxia, Brain ischemia tolerance, Stroke, TACE, NF, kB activity
  • A. Oodi *, R. Halabian, M. Mohammadipour, N. Amirizadeh, M. Amani, N. Masroori, A. Gharehbaghian, M. Habibi Roudkenar Page 75
    Background And Objective
    Rh (Rhesus) is a highly complex blood group system in man which plays an important role in transfusion medicine. The aim of this study was the isolation of RhD protein from the membrane of RBCs.
    Materials And Methods
    In this experimental study immunoprecipitation method with human anti-RhD polyclonal antibody was utilized for the isolation of RhD antigen from Rh+ human blood samples Proteins of RBCs were characterized by SDS-PAGE and Western blot analysis. Antigenicity of the RhD protein was assessed by ELISA using commercially available human anti-RhD polyclonal antibody with peroxidase conjugated goat anti-human as a secondary antibody.
    Results
    The results show that RhD protein has successfully been isolated by immunoprecipitation method. The expected size of RhD protein was confirmed by Western blot analysis. RhD antibody reacted with RhD antigen prepared from ghost with polyclonal antibody in ELISA, but no reaction was observed in Western blot analysis with monoclonal antibody: It is necessary to mention that this is the primary report of relative purification of RhD and further studies are recommended.
    Conclusion
    The RhD may be helpful to further investigate the molecular basis of RhD protein and could be applicable for production of anti- D antibody in an animal model.
    Keywords: Red blood cell, RhD antigen, Immunoprecipitate
  • R. Ghaderi *, T. Kazemi, A. Zarban, M. Erfanian Page 83
    Background And Objective
    Evidences shows that the defect in the synthesis of some fatty acids can lead to seborrheic dermatitis and elevated serum lipids in lipophilic fungi activities. Epidemiologic reports suggest a relationship between antioxidant levels and serum liplds in a number of dermatitis. This study was carried out to determine the relationship between antioxidant levels of plasma and serum lipids with seborrheic dermatitis. Methods and Materials: In this case-control study 70 patients suffering from SD were compared with 70 healthy people as control group. The two groups had been matched in terms of age and sex. Lipid levels and plasma antioxidants were measured by FRAP (Ferric Reducing A Bility Of Plasma Assay) in both groups. In patients skin lesions samples were tested through web spread to confirm the diagnosis and severity of pityrosporum ovale. The collected data was analyzed by SPSS software, T-Test and Chi-Square tests.
    Results
    The mean level of cholesterol in treatment group (120.5+39.9 mg/dl) was higher than control group (166.5+39.1 mg/dl) and the mean triglyceride level in treatment group (138.1+65.3 mg/dl) was higher than control group (91.7+44.2 mg/dl), which were both statistically significant (p<0.001). No significant difference was observed between HDL cholesterol in treatment and control groups (p<0.177). However, the mean LDL level was higher in treatment group (143.5+37.6 mg/dl) than that of control group (106.3+35.6 mg/dl) which shows a significant difference (p<0.001). No significant difference was observed between the mean plasma antioxidants in treatment and control groups (p>0.05).
    Conclusion
    The study findings suggest the relationship between SD with total cholesterol and triglyceride levels and blood plasma LDL. However, there was no association between SD and plasma antioxidant and HDL levels.
    Keywords: Seborrheic dermatitis, Pityrosporum ovale, Hyperlipidemia, Antioxidants
  • M. Moghimi *, M. Karimi, K. Alimoghadam Page 93
    Sjögren’s syndrome (SS) is a systemic autoimmune disease that presents with sicca symptoms of the main mucosal surfaces. The spectrum of disease extends from sicca syndrome to systemic involvement and may be complicated by the development of lymphoma. Many types of malignant and pseudo malignant diseases have been reported, but the most important is non Hodgkin lymphoma. We here present a 45 year-old woman with SS that referred with pancytopenia. By molecular and histochemical techniques a diagnosis of acute myeloblastic leukemia of M3 type (AML-M3) was made for this patient.
    Keywords: Sj?gren syndrome, AML, M3, Zanjan