فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:9 Issue: 1, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/02/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حامد مومنی مقدم، عباسعلی یکتا، حسین انصاری صفحه 1
    زمینه و هدف
    اختلالات دید دوچشمی از شایعترین اختلالات بینائی می باشد که با علائم متعددی مانند سر درد، استنوپی، چشم دردو دوبینی گذرا همراه است. به دلیل شیوع بالای این اختلال یک معاینه منظم یا برنامه غربالگری بینایی با استفاده از تستهایی مانند ارزیابی نقطه نزدیک تقارب جهت بررسی این اختلالات لازم است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین مقدار نقطه نزدیک تقارب با مشکلات دید دوچشمی نزدیک میباشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی تعداد 124 نفر از دانشجویان رشته های مختلف دانشکده پیراپزشکی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت تصادفی ساده انتخاب و در فاصله زمانی دی ماه 1384 تا تیر ماه 1385 مورد بررسی قرار گرفتند. افراد بر اساس گزارش خود به دو گروه علامتدار و بدون علامت از نظر دید دوچشمی تقسیم شدند. تیز بینی با چارت اسنلن، عیوب انکساری به روش رتینوسکوپی (و در صورت لزوم با استفاده از داروی سیکلوپنتولات 1 درصد) و نقطه نزدیک تقارب با استفاده از یک حرف E با اندازه 9/6 از چارت اسنلن کوچک شده تعیین شد. داده ها در نرم افزار SPSS.13 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون من ویتنی و منحنی ROC) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 124 فرد شرکت کننده 60% (75نفر) دختر و 40% (49نفر) پسر بودند. در این مطالعه 82 نفر (1/61%) بدون علامت و 42 نفر (9/33%) نفر علامتدار بودند و متوسط میزان نقطه نزدیک تقارب در گروه بدون علامت 95/3±4/8 و در گروه علامت دار01/5±7/11 سانتی متر بود.آزمون غیرپارامتری من ویتنی اختلاف معنی داری بین نقطه نزدیک تقارب در افراد علامتدار و بدون علامت نشان داد (001/0(P<. به منظور یافتن نقطهای از نقطه نزدیک تقارب از منحنی ROC استفاده شدکه نقطه برش معادل 5/9 سانتیمتر بدست آمد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به شیوع اختلالات دید دوچشمی بویژه در دانشجویان، ارزیابی این فاکتور نقش مهمی در شناسائی افراد علامتدار خواهد داشت. بنابراین پیشنهاد می شود که نقطه نزدیک تقارب بویژه در افرادی که مدت زمان طولانیتری مشغول کار با دید نزدیک هستند، حتما ارزیابی شود. در غربالگری اختلالات دید دوچشمی نقطه برش 5/9 سانتی متر برای نقطه نزدیک تقارب توصیه میشود.
    کلیدواژگان: دید دوچشمی، نقطه نزدیک تقارب، دید نزدیک، اختلالات بینائی
  • بمانعلی جلالی خانآبادی، آمنه جعفری، سید مجید مهدوی صفحه 11
    زمینه و هدف
    روی (Zn) یک عنصر کمیاب ضروری است و به داشتن خواص آنتیاکسیدانی معروف شده است. برخی از مطالعات اپیدمیولوژیکی اثر حفاظتی روی را در پراکسیداسیون لیپیدها تایید نمودهاند، ولی مکانیسم آن روشن نیست. این مطالعه به منظور ارزیابی ارتباط بین غلظت روی در پلاسما با قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای پلاسمایی طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی در سال 1385 دربخش بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در100 نفر مرد سالم (با میانگین سنی 3/10 ± 8/36 سال) انجام و غلظت پلاسمایی روی، لیپیدها، بیلیروبین، اسید اوریک، آلبومین و مالوندیآلدئید (MDA) در شرایط ناشتا تعیین و قابلیت اکسید پذیری لیپیدها ارزیابی شد. پراکسیداسیون لیپیدها با پیگیری تشکیل ترکیبات حاصل از اکسیداسیون لیپیدهادر پلاسمای 60 برابر رقیق شده و پس از اضافه نمودن مس به میزان 60 میکرومولار بررسی و مقدار MDA به روش تیوباربیتوریک تعیین شد. از برنامه نرم افزاری 11.5. SPSS و آزمون همبستگی پیرسون برای ارزیابی نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین زمان تاخیر اکسیداسیون (Lag-time) (33 ± 104 دقیقه) و سطح پلاسمایی روی (33/108 ± 76/128 میکروگرم بر دسی لیتر) مشاهده شد (024/0=P و 24/0=r)، ولی بین سایر پارامترهای اکسیداسیون لیپیدها و MDA با سطح پلاسمایی روی ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که روی در غلظتهای بالاتر پلاسمایی باعث مقداری تاخیر در شروع اکسیداسیون لیپیدها می شود ولی سطح پلاسمایی روی تاثیری در میزان اکسیداسیون نهایی لیپیدها ندارد. به نظر میرسد که غلظت بالاتر روی با آنتیاکسیدانهای طبیعی پلاسما همکاری نموده و یا در تشکیل مجموعه اکسید کننده فعال بوسیله مس تداخل ایجاد میکند و با ایجاد تاخیر درآن، شروع اکسیداسیون لیپیدها را کند می نماید. مجله طبیب شرق، سال نهم،
    کلیدواژگان: لیپیدهای پلاسما، روی، قابلیت اکسید پذیری
  • توران شهرکی، نورمحمد نوری، منصور شهرکی صفحه 19
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر آندوسکوپی اطفال نقش مهمی را در یافتن علل دل درد مزمن ایفا نموده است. این پژوهش به منظور مطالعه نقش آندوسکوپی فوقانی همراه با بیوپسی در ارزیابی دل درد مزمن کودکان انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی در فاصله سالهای 86-1384 در شهر زاهدان انجام گردید و 80 کودک مراجعه کننده به بیمارستان علی ابن ابی طالب زاهدان که از دل درد مزمن رنج میبردند در این مطالعه وارد شدند. در این کودکان، دل درد بصورت داشتن حداقل سه حمله دل درد طی یک دوره 3 ماهه یا بیشتر همراه با تداخل در فعالیتهای روزانه کودک تعریف شد. از کودکان و والدین آنها شرح حال دقیق گرفته شد و معاینه فیزیکی انجام گردید. پس از اخذ رضایت نامه تمام افراد آزادانه در مطالعه شرکت داده شدند. آندوسکوپی فوقانی صورت پذیرفت و نمونه ها در فرمالین فیکس و به آزمایشگاه آسیب شناسی بیمارستان ارسال شد تا رنگ آمیزی های لازم انجام شود. سپس داده ها جمع آوری وبا استفاده از نرم افزار SPSS پردازش گردید.
    یافته ها
    از 80 بیمار مورد مطالعه 58 مورد دچار گاستریت (5/72 %) بودند که از این تعداد 22 مورد گاسترودئودنیت همراه هلیکوباکتر پیلوری، 13 مورد ازوفاگوگاستریت و 23 مورد گاستریت مزمن غیر اختصاصی داشتند. همچنین اوزوفاژیت به تنهایی در 14 مورد (5/17%) مشخص گردید. سلیاک در 5 مورد و نتایج نرمال در 3 مورد یافت شد. بیشترین علا مت همراه در این کودکان دل درد شبانه (52%) بود و بیشترین محل دل درد در ناحیه اپیگاستر ذکر شد (56 %).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان دادکه در موارد تداوم دل درد در کودکان و همراه بودن با علائمی چون استفراغ و دل درد شبانه آندوسکوپی فوقانی می تواند نقش مهمی در یافتن علت دل درد ایفا نماید.
    کلیدواژگان: دل درد مزمن، آندوسکوپی فوقانی، کودکان
  • شهین دخت نوابی ریگی، زهرا عابدیان، منیره پورجواد، حبیب الله اسماعیلی صفحه 27
    زمینه و هدف
    اپی زیاتومی یکی از عوامل موثر در ایجاد عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت پس از زایمان است.تاخیر در بهبودی می تواند طول دوره درد را افزایش دهد. امروزه توجه بر عوارض مادری ناشی از آسیب پرینه، در جهت بهبود کیفیت تشخیص و درمان متمرکز شده است. در این راستا این پژوهش با هدف تعیین اثر سرمادرمانی در بهبود و شدت درد پرینه انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی 121 زن نخستزا که از مهر تا بهمن ماه 1384 به بیمارستان حضرت ام البنین (س) مشهد جهت زایمان مراجعه کرده بودند، با معیارهای ورود به مطالعه، به روش تخصیص تصادفی در سه گروه (کنترل، بسته یخ، نوار حاوی ژل خنک کننده) قرار گرفتند. بهبود زخم با مقیاس ریدا و شدت درد پرینه با مقیاس عددی درجه ای، طی 4 ساعت اول و روز های اول، دوم، پنجم و دهم و رضایت از درمان در روز دهم مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات توسط آزمون های مجذورکای، کروسکال والیس و جانکهیر ترپسترا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سه گروه از نظر بهبود زخم در روز های دوم(001/0>p)، پنجم(001/0>p) و دهم(001/0>p)، و از نظر شدت درد طی 4 ساعت اول(003/0=P) و روزهای دوم(004/0=P) و دهم(044/0=P)، و رضایت از درمان (001/0>P)، به نفع نوار حاوی ژل تفاوت آماری معنیدار داشتند.
    نتیجه گیری
    استفاده از نوار حاوی ژل خنک کننده در کاهش عوارض پرینه بعد از اپیزیاتومی موثر است. لذا می تواند به عنوان روش درمانی مکمل در جهت افزایش کیفیت خدمات بالینی نیز مطرح و گامی در جهت ارتقاء سطح سلامت و رضایتمندی زنان در جامعه باشد.
    کلیدواژگان: پی زیاتومی، درد پرینه، بهبود زخم، نخست زا، نوارحاوی ژل خنک کننده
  • مهرداد صالحی، محبوبه فیروز کوهی، محمدرضا نجفی صفحه 37
    زمینه و هدف
    تشنج از اختلالات شایع نورولوژیک است و هر سال بر تعداد بیمارانی که این تشخیص را دریافت می کنند اضافه میشود. شیوع اختلالات روانپزشکی در این بیماران، با توجه به نقشی که میتواند روی کیفیت زندگی آنها داشته باشد حائز اهمیت است. خصوصا که میزان خودکشی و خودکشی منجر به فوت نیز در این بیماران نسبت به جمعیت عادی بالاتر است. دراین مطالعه تلاش شده است تا با استفاده از ابزاری مناسب (SCL – 90 – R) به بررسی نیمرخ روانی و بطور کلی وضعیت سلامت روانی بیماران دچار اختلال تشنجی مزمن بپردازیم.
    مواد و روش کار
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است و در سال 1383 در مراکز درمان صرع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر روی چهل نفر از بیماران دچار صرع مزمن ژنرالیزه ایدیوپاتیک و چهل نفر گروه شاهد انجام گرفته است. ابزار سنجش وضعیت روانی، پرسشنامه SCL– 90– R است که به ارزیابی علائم روانشناختی بیماران می پردازد.
    یافته ها
    در این مطالعه 18% بیماران زن و 82% مرد بودند و میانگین سنی 1/28 سال بوده است. میانگین نمره گروه مورد و شاهد در شکایات جسمانی به ترتیب 65/1 در مقابل 083/0 در مورد علائم و سواسی جبری 79/1 در مقابل منفی 39/1 در مورد حساسیت در روابط بین فردی 61/1 در مقابل منفی 24/1 در افسردگی 01/2 در مقابل 56/1 و در اضطراب 82/1 در مقابل 24/1 بود که این تفاوت در همه موارد فوق معنی دار بود) 05/0(P < نمره کل اختلال روانی در گروه مورد 47/16 ودر گروه شاهد 21/12 بود که تفاوت این دو نیز معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که وضعیت روانی در بیماران مبتلا به صرع نسبت به گروه شاهد نامطلوب تر بوده و خصوصا علائم افسردگی، اضطراب، وسواسی جبری، شکایات جسمانی و مشکلات در روابط بین فردی در این بیماران شیوع بالاتری از جمعیت عادی دارد.
    کلیدواژگان: نیمرخ روانی، سلامت روان، تشنج
  • دکترمهشید جلیلیان، دکترعلیرضا عموحیدری صفحه 45
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایعترین علل مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان محسوب می شود. تلاش در جهت شناسایی عوامل خطرساز این سرطان به طور گسترده ای ادامه دارد. یکی از موارد بررسی تاثیر غلظت لیپیدهای سرم در بروزسرطان پستان است که مطالعات مختلف در این زمینه هنوز به نتیجه قطعی دست نیافته اند. این مطالعه به مقایسه میانگین غلظت لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به سرطان پستان و گروه شاهد می پردازد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به صورت مورد- شاهدی در بخش رادیوتراپی- انکولوژی بیمارستان حضرت سیدالشهدا (ع) اصفهان و طی شش ماهه اول سال 1384 انجام گرفت. غلظت لیپیدهای سرم در حالت ناشتا در32 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 64 نفر افراد گروه شاهد که معاینه فیزیکی طبیعی و ماموگرافی منفی جهت رد سرطان پستان داشتند، اندازه گیری و سپس یافته ها با روش independent T-test وتوسط نرم افزار SPSS (version 11.5) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین غلظت تری گلیسرید و کلسترول تام سرم بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی دار آماری نشان داد (به ترتیب 003/0 =P و 035/0 = P). ولی از نظرغلظت کلسترول موجود در لیپوپروتئین های با چگالی پایین(LDL-C) لیپوپروتئین های با چگالی بالا (-C HDL) اختلاف معنی دار نبود (به ترتیب 287/0= P و 569/0= P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه میانگین غلظت تری گلیسرید و کلسترول تام سرم در بیماران مبتلا به سرطان پستان بالاتر از گروه شاهد بود. لذا مطالعات بیشتر در مورد ارتباط غلظت لیپیدهای سرم با بروز سرطان پستان و اندازه گیری این لیپیدها در بیماران در معرض خطر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تری گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین
  • محمدرضا عرب، حسین احمدی، فریدون سرگلزایی اول، مهربد کریمی، مصیب شهریار صفحه 53
    زمینه و هدف
    در سیر تغییرات نئوپلازی پوست همراه با رخدادهای ویژه ی مورفولوژیک سلولهای سرطانی، ترکیبات سطح سلول و ماتریکس خارج سلولی نیز تغییر می یابند. این تغییرات در بسیاری موارد پیش سازهای مناسبی برای تهاجم سلولهای سرطانی به لایه های زیرین و متاستازهای دور دست می باشند. مطالعات جدید تغییر الگوی واکنش سلولهای سرطانی به لکتین ها را به عنوان ابزاری برای شناسایی مولکولهای سطحی سلول نشان داده است. هدف از این مطالعه شناسایی قندهای انتهایی دی گالاکتوز و گالاکتوز/ ان-استیل گالاکتوز آمین در کارسینومهای سلول بازال و سنگفرشی پوست بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی بلوکهای پارافینی 20 بیمار با تشخیص کارسینوم سلول سنگفرشی (10 بیمار) و کارسینوم سلول بازال (10بیمار) از بایگانی بخش آسیب شناسی بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان انتخاب شدند. پس از مطالعه لامهای هماتوکسیلن و ائوزین این بیماران و تایید تشخیصهای قبلی، از هر بلوک بافتی 4 برش با ضخامت 6-5 میکرومتر تهیه و با روش لکتین هیستوشیمی PNA/Alcian blue pH=2.5 و WGA/Alcian blue pH=2.5 رنگ آمیزی شدند.آنگاه برشها به صورت Blind توسط دو نفر از همکاران از نظر وجود قندهای انتهایی فوق در سلول و ماتریکس خارج سلولی مورد مطالعه قرار گرفته و گزارشات بافتی آنها تهیه گردید.
    نتایج
    وجود رسوب قهوه ای رنگ در سلول و ماتریکس خارج سلولی به عنوان پاسخ مثبت در لام در نظر گرفته شد. نتایج این مطالعه حضور دی ساکارید گالاکتوز/ ان استیل گالاکتوزامین را در سلولهای نئوپلاستیک پوست در کارسینوم سلول سنگفرشی با لکتین PNA نشان داد. در این نوع بدخیمی هسته سلولها به لکتین پاسخی نداد. هم چنین نتیجه ی واکنش برای قند دی گالاکتوز با لکتین WGA در این نوع بدخیمی منفی ارزیابی شد. در حالی که در کارسینوم سلولهای بازال حضور قند انتهایی دی گالاکتوز در سلولهای ردیف قاعده ای و بافت همبندی زیر پوشش اپیدرم ملاحظه شد. سلولهای پوششی در کارسینوم سنگفرشی به این لکتین پاسخی ندادند.
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد در سیر تغییرات نئوپلازی در کارسینومای پوست الگوی متفاوتی از تغییرات قندهای انتهایی سطح سلول وجود دارد.
    کلیدواژگان: کارسینوم سلول سنگفرشی، کارسینوم سلول بازال، لکتین، ماتریکس خارج
  • ادریس بذرافشان، امیر حسین محوی صفحه 61
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه ارزیابی راندمان حذف کادمیوم از محیط های آبی (آب و فاضلابهای صنعتی) از طریق فرآیند الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای آلومینیومی بود.
    مواد و روش کار
    این بررسی یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است که بصورت پایلوت اجرا گردید. مخزن شیشه ای به حجم 87/1 لیتر (حجم موثر یک لیتر) و حاوی چهار الکترود صفحه ای آلومینیومی جهت انجام این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. الکترودها به روش دو قطبی به یک منبع تغذیه (جهت تبدیل جریان برق متناوب به مستقیم) متصل شدند. در ابتدا مخزن با فاضلاب سنتتیک حاوی فلز سنگین کادمیوم در غلظت های اولیه 5، 50 و 500 میلی گرم در لیتر پر می شد و سپس عملیات واکنش آغاز می شد. درصد حذف یون کادمیوم در مقادیر pH برابر 3، 7 و 10 و در گستره پتانسیل الکتریکی 20، 30 و 40 ولت در زمانهای واکنش 20، 40 و 60 دقیقه تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج حاصله از انجام آزمایشات حاکی از آن است که بالاترین راندمان حذف یون کادمیوم در pH برابر 10 و اختلاف پتانسیل 40 ولت حاصل شد. از طرفی نتایج حاصله نشان داد که با افزایش غلظت یون کادمیوم زمان مورد نیاز برای دستیابی به راندمان حذف مناسب نیز بایستی افزایش یابد.
    نتیجه گیری
    در مجموع مشخص شد که فرآیند الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای آلومینیومی روشی مناسب و مطمئن جهت تصفیه پسابهای حاوی فلز سنگین کادمیوم است و با توجه به راندمان بالای حذف می توان پساب خروجی را با اطمینان در محیط تخلیه نمود.
    کلیدواژگان: فرایند الکتروکواگولاسیون، الکترودهای آلومینیومی، کادمیوم، محیط آبی
  • گزارش موارد نادر
  • نورمحمد نوری، احمد محمدی پور، مهدی جهان تیغ، محمدرضا توحیدی، فریبا کاکری، مژگان جهان تیغ صفحه 71
    آدرنوکورتیکال نئوپلاسم، یک تومور نادر در کودکان است که از لحاظ مشخصات کلینیکی از تومورهای مشابه در بالغین، متفاوت می باشد. در گذشته به عنوان یک بیماری با پیش آگهی بسیار بد تلقی می شد، اما بررسی ها نشان میدهد که پیش آگهی این تومورها به اندازه ای که قبلا تصور می کردند، بد نیست. در غیاب متاستاز به سایر نقاط افتراق تومورهای خوش خیم آدرنال از بدخیم میسر نمی باشد. میزان بقاء بیماران، وابسته به سن است. بطوریکه در بیماران کوچکتر از 5 سال میزان بقاء بطور قابل توجهی بالاتر می رود. استفاده از مطالعات تصویر نگاری بخصوص Scan CT و MRI بررسی کودکان مبتلا به بلوغ زودرس یا سندرم کوشینگ را آسان تر نموده است. اما بهر حال تلفیقی از مطالعات تصویر نگاری و علایم کلینیکی جهت تشخیص لازم است.
    معرفی مورد: در این مطالعه شیرخوار 5/4 ماهه ای معرفی می گردد که، با ادم منتشر بدن مراجعه نمود و با تشخیص احتمالی آدرنوکورتیکال نئوپلاسم تحت عمل جراحی آدرنالکتومی سمت چپ قرار گرفت و در بیوپسی نمونه بدست آمده در حین عمل کارسینوم آدرنوکورتیکال تایید شد.
    کلیدواژگان: غده آدرنال، آدرنوکورتیکال کارسینوما، ویریلیزاسیون، سندرم کوشینگ، آمبولی ریه
|
  • Moemeni H. , Yekta Aa , Ansari H. Page 1
    Background
    Binocular vision anomalies are the most common visual problems that are along with several symptoms such as headache, asthenopia, and pain in the eyes, intermittent diplopia, intermittent blur vision, print swimming and other symptoms. Because of high prevalence of these anomalies a regular examination and visual screening program including on some tests for assessment and determination of these anomalies is necessary. The aim of this study was assessment of relationship between near point of convergence (NPC) and near binocular vision symptoms.
    Material And Methods
    In this cross sectional study 124 students of different majors in paramedical and health faculty of Mashhad University of medical sciences that had inclusion criteria were studied. The subjects were selected using simple random sampling. The subjects were divided to two groups (with and without symptoms) according to their own reporting. Visual acuity, refractive errors and NPC were determined using snellen chart, retinoscopy(cyclopentolat 1% if necessary) and small isolated letter "E" of approximately 20/30(6/9) size from snellen reduced chart. The data were analyzed by SPSS version 13 using descriptive and analytical (mann-withney test and ROC curve) statistics.
    Results
    The subjects were 60% (75) female and 40% (49) males. In this study 61.1% (82) and 33.9% (42) of subjects were with and without symptom respectively. The mean of NPC in with and without symptoms group were 11.7± 6.01 and 8.4±3.95 centimeters respectively. The difference in near point of convergence was statistically significant in the two groups. The cut-off point of NPC was determined 9.5 cm using ROC curve.
    Conclusion
    According to high prevalence of binocular vision anomalies especially in students, determination of NPC has an important role in differentiation of symptomatic from asymptomatic subjects. Hence, NPC is suggested to be evaluated specially in persons that have long near vision tasks. Cut-off point 9.5 cm is suggested to binocular vision screening.
    Keywords: Binocular vision, Near point of convergence, near vision, Visual Disorders
  • Jalali-Khanabadi Ba. , Jafari A. , Mahdavi Sm. Page 11
    Background
    Zinc (Zn) is an essential trace element that has been regarded as having antioxidant properties. Some epidemiological studies have indicated the protective effect of Zn on lipid and lipoprotein peroxidation, but the underline mechanism is poorly understood. This study was conducted to evaluate the relationship between plasma Zn and copper-induced lipid peroxidation parameters in diluted plasma.Methods and Materials: In 100 healthy adult men (36.82 ± 10.33 years), fasting plasma levels of Zn, lipids, bilirubin, urate, malondialdehyde (MDA) and copper induced lipid peroxidation were evaluated. Lipid oxidation estimated by monitoring the change of conjugated dienes in 60-fold diluted plasma after addition of 60 μM Cu2+ and MDA was determined by thiobarbituric acid method.
    Results
    A significant correlation (r=0.24, p=0.024), between Lag-time (104 ± 33 min) and plasma Zn levels (128.76 ± 108.33 μg/dl) was found; however, no significant correlation was found between other parameters of lipid oxidation kinetics and MDA with plasma Zn levels.
    Conclusion
    Based what the results indicated there is a delay in Cu-induced plasma lipid oxidation by higher levels of plasma Zn, but Zn level has no effect on finals oxidation products. It seems that Zn interferes with for Cu in the formation of an active oxidizing complex.
    Keywords: plasma, lipids, Zinc, lipid oxidizability
  • Shahraki T. , Noori Nm. , Shahraki M. Page 19
    Background
    In recent years, along with advancement in medical technology including endoscopic techniques have played an important role in the etiology of recurrent abdominal pain (RAP). The aim of this study was to evaluate the role of upper endoscopy and gastrointestinal biopsy in the children with RAP.
    Material And Methods
    This cross sectional study took place in Zahedan (IRAN) in 2005- 2007. Chronic abdominal pain was defined as there episodes of pain occurring in a period of 3 consecutive months with a severity in routine functioning. After taking history and physical examination, patients underwent upper endoscopy. Sections of biopsy were evaluated by a pathologist. Informed consent was taken. Then, data were gathered and analyz with SPSS.
    Results
    From 80 children in this study, 58 cases had gastritis (22 cases with HP gastroduodenitis), 13 cases had esoghagogastritis and 23 cases had chronic nonspecific gastritis. Celiac disease in 5 cases and normal results in 3 cases were found. The most remarkable symptom was night abdominal pain (52%).
    Conclusion
    Upper endoscopy has an important role in finding etiologies in children with RAP.
    Keywords: Chronic abdominal pain, endoscopy, children
  • Navabi Rigi Sh , Abedian Z. , Poorjavad M. , Esmaeli H. Page 27
    Background
    Episiotomy occuring during delivery can be a source of serious short and long term morbidity. So a delay in healing can also increase the duration of perineal pain. Nowadays attention has recently focused on maternal morbidity and improving diagnosis and treatment of perineal injury following childbirth. So, this study was done to evaluate the effectiveness of cold therapy in two patient groups (gel pad and ice pack) and compare them with control group in term of wound healing and intensity perineal pain after episiotomy in primparous women who gave birth at Hazrat Ommolbanin University Maternity Hospital in Mashhad-Iran from October 2005 to February 2006.Methods and material: In this randomized controlled trial, 121 healthy primparous women with include and exclude criteria which underwent normal delivery with episiotomy were chosen in the two cold therapy groups(gel pad and ice pack) and one control group. Evaluation of wound healing with REEDA scale and evaluation of intensity pain with numeric scale (NRS) (0-10) during the first 4 hours and on 1st,2nd,5th,10th days after episiotomy and evaluation of satisfaction of women from analgesia at 10th day were conducted.Data were analysed by statistic methods with chi-square, kruskal Wallis. Mann-withney u, jonckheere trepstra, analysis variance and exact tests with software spss.
    Results
    The results showed a statistically significant difference in the wound healing in 2nd day (P<0.001), 5th day (P<0.001) and 10th day (P<0.001) and intensity perineal pain in 3 the groups at first 4 hours (P=0.003) and 10th day (P=0.044) after episiotomy. Also satisfactory was in favor of the maternity gel pad group.
    Conclusion
    Using to maternity gelpad is effective in reducing perineal morbidity. So it suggested as a complementary treatment in clinical services and is a comfirmation to the correct and invasive treatment and can be an acheivement in promoting health level and also, women’s satisfaction.
    Keywords: Episiotomy, Perineal pain, Wound healing, Primparous, Cooling gelpad, Ice pack
  • Salehi M. , Firoozkoohi M. , Mohammad Reza Najafi Page 37
    Background
    Seizure is a prevalent neurological disorder. The number of patients diagnosed with this condition is increasing every year. Psychiatric disorders with seizure are highly prevalent, thus diagnosis and effective treatment seizure is great of importance in terms of its impact on the patient's of quality life. It has been demonstrated that attempted and committed suicide occur in seizure patients more than general population. This Study assesses the psychological profiles and mental health state of patients with chronic seizure disorders using the Symptom Checklist-90-R (Scl-90 R).
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was carried out on 40 Patients with chronic idiopathic seizure disorder and 40 control participants from seizure clinics of Isfahan University of Medical Sciences in 2004. Scl-90-R was used to evaluate the subject's psychological symptoms.
    Results
    Eighty-two percent of the subjects were male and 18% were female (mean age: 28.1 years). The average scores of the case and the control groups were 1.65 versus 0.83 in somatization, 1.79 versus 1.39 in obsessive-compulsive symptoms, 1.61 versus 1.24 in interpersonal sensitivity, 2.01 versus 1.56 in depression and 1.82 versus 1.24 in anxiety respectively. The difference between two groups were significant is all domains (P<0.05). The total score for psychopathology was 16.43 in the case group versus 12.21 in the control group, which also shows a significant difference between the cases and controls.
    Discussion
    This study demonstrated the undesirable mental health state of patients with chronic seizure disorder compared to controls, particularly in depression, anxiety, obsession-compulsion, somatization and interpersonal sensitivity domains.
    Keywords: Psychological profile, mental health, seizure
  • Jalilian M. , Amouheidari Ar. Page 45
    Background
    Breast cancer is the most common cancer in females and the second most commom cause of cancer death among them. According to the increasing incidence and high mortality rate of breast cancer, several ongoing studies have been carried out in order to recognize and determine risk factors, prevention methods and early diagnosis of this cancer. In this study the serum lipid levels were compared between patients suffering from breast cancer and a control group.
    Methods
    A group of breast cancer patients were compared with an age-matched control group who had normal physical exam and negative mammograms to rule out breast cancer. Fasting serum lipid levels were determined and then the data were analyzed by SPSS software.
    Results
    Triglyceride and total cholesterol levels were higher in breast cancer patients (P<0.05), but Low Density Lipoprotein Cholesterol (LDL-C) and High Density Lipoprotein Cholesterol (HDL-C) showed insignificant statistically difference between the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    The elevated serum levels of triglyceride and total cholesterol may be correlated with increased risk of breast cancer. So evaluation and monitoring of lipid profile in high risk patients is recommended.
    Keywords: Breast cancer, Triglyceride, Total cholestrol, High Density Lipoprotein, Low Density Lipoprotein
  • Arab Mr , Ahmadi H. , Sargolzaei F. , Karimi M. , Shahriyar M. Page 53
    Background
    Basal and squamous cell carcinomas comprise 90% of all skin malignancies. Cell surface and extracellular glycoconjugates change in neoplastic cells along with morphological changes of cancer cells. In many cases of malignant diseases, these changes of terminal sugars are responsible for invasive and metastatic properties of cancer cells. Recent studies have shown that the reaction of cancer cells change to lectins in course of neoplastic changes. The aim of the present study was to identify D-Gal and Gal/GalNac in basal and squamous cell carcinomas of the skin.
    Material And Methods
    In this descriptive study paraffin blocks of a total number of 20 patients (10 SCC and 10 BCC) were selected from pathology file of Khatam Al Anbia hospital in Zahedan. After confirmation of previous diagnosis, from each block 4 sections were prepared and stained by WGA and PNA/Alcian blue (pH=2.5). After staining, sections were studied blindly by two persons. Histopathological reports were prepared according to staining intensity and the location of reaction to lectins.
    Results
    Brown precipitate in cell and extracellular matrix were recognized as positive reaction. The presence of Gal/GalNac terminal sugar was confirmed by PNA lectin in squamous cell carcinoma of the skin. The nuclei of cancer cells did not react to lectin. Cancer cells in Basal cell carcinoma did not react to WGA lectin for D-Gal terminal sugar either. The presence of D-Gal was confirmed in basal cell carcinoma. Neoplastic cells in squamous cell carcinoma did not react to WGA.
    Conclusion
    It seems that in neoplastic changes, terminal sugars of glycoconjugate change with different patterns in skin malignancies, so that PNA lectin is a good marker for SCC and WGA for BCC.
    Keywords: Squamous Cell Carcinoma, Basal Cell Carcinoma, lectin, Extracellular Matrix
  • Bazrafshan E. , Mahvi Ah. Page 61
    Background
    The purpose of this study was the evaluation of cadmium removal from industrial wastewater by electro coagulation process using aluminum electrodes. Methods and Materials: For this study a glass tank with 1.87 liter volume containing four plate aluminum electrodes was used to do experiments. The electrodes were connected to the positive and negative poles of DC power supply (bipolar mode). The tank was filled with synthetic wastewater containing cadmium ion in concentration of 5, 50 and 500 mg/l and then it was started up. The amount of cadmium ion removal was measured at pH 3, 7 and 10 and in electric potential range of 20, 30 and 40 volts.
    Results
    The results obtained at different electrical potentials showed that initial concentration of cadmium can affect on efficiency removal; moreover, for higher concentration of cadmium, higher electrical potential or more reaction time is needed. On the other hand, if the initial concentration increased, the time required of process had to increase too. The final pH was always higher than initial pH. As expected, the results showed that in a given time, the removal efficiency increased significantly with the increase for the current density. The highest electrical potential (40 v) produced the quickest treatment with >99% cadmium reduction occurring after only 20 min.
    Conclusions
    The results showed that, in this process, the use of different electrical potentials can provide a wide range of pH for doing this process. The method was found to be highly efficient and relatively fast compared to conventional existing techniques and, it can also be concluded that the EC process has the potential to be utilized for the cost-effective removal of heavy metals from water and wastewater.
    Keywords: Electro coagulation process, cadmium, Aluminum electrodes, Aqueous environments
  • Noori N. , Mohamadipoor A. , Jahantigh M. , Tohidi Mr. Kakeri F. , Jahantigh M., Ns Page 71
    Primary neoplasms of the adrenal cortex are rare in children and differ from their counterparts in term of clinical characteristics. The studies revealed that prognosis of these tumors are not as bad as previous expectation. Differentiation between adenoma and carcinoma adrenal tumors in the absence of metastasis to other organs is impossible. The survival of the patients depends on the age, being longer in children under 5 years old. The utilization of imaging surveys particularly CT scan and MRI facilitated the investigation of the children with early puberty and Cushing’s syndrome. However a combination of clinical finding and imaging methods is required. Case report: the patient was a 4.5 months old infant with Cushing’s syndrome who presented with generalized edema. She was suspected to have adrenocortical neoplasm and subjected to the operation of left side adrenalectomy. The diagnosis was confirmed by pathological examination of the patient biopsy.
    Keywords: Adrenal gland neoplasms, Adrenocortical carcinoma, syndrome