فهرست مطالب

امیرکبیر - پیاپی 53 (زمستان1381)

فصلنامه امیرکبیر
پیاپی 53 (زمستان1381)

  • 323 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/11/28
  • تعداد عناوین: 36
|
  • بهینه سازی روش تولید ماده منفجره سیکلو تتر امتیلن تترانیترامینHMX در مقیاس آزمایشگاهی و Bench
    محمد علی دهنوی صفحه 1
    سیکلو نترامتیلن نترانیترامین یکی از قوی ترین مواد منفجره نظامی است که کاربردهای وسیعی در صنایع نظامی دارد. روش مرسوم تولید این ماده فرایند بکمن می باشد اما بازدهی آن نسبتا پایین است که می توان با تغییر پارامترها آن را بهبود داد. نسبت مواد اولیه تاثیر زیادی بر بازدهی محصول دارد. در این مقاله نتایج تاثیر نسبت مولی نیترات آمونیوم به اسید نیتریک در مقادیر مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
  • طراحی, ساخت و آزمایش یک تونل باد عمودی برای اندازه گیری خواص آیرودینامیکی اجسمام ریز
    رحیم مهدی زاده، محمد هادی خوش تقاضا، محمود پسندیده فر صفحه 13
    به منظور تعیین سرعت حد و ضریب باز دارندگی اجسام ریز (از جمله دان های کشاورزی) تونل باد عمودی بر اساس روش ها و نعیار هیا استاندارد طراحی و ساخته شد. تونل دارای مقطع آزمایش مربعی به ابعاد 200 ×200 میلیمتر و فن جریان محوری, با توان 550 وات است به منظور کاهش میزان غیر یکنواختی و آشفتگی جریان در مقطع آزمایش از 5 لایه توری و یک شبکه لانه زنبوری استفاده شد.
  • کنترل فازی سلسله مراتبی نظارتی آونگ برگشته دوتائی
    علی اکبر جلالی، هادی حسینی صفحه 26
    در این مقاله با استفاده از روش کنترل سلسله مراتبی, کی طریقه جدید برای متعادل کردن آونگ برگشته دوتائی ارائه می شود. در این روش ابتدا سیستم اصلی را به سه زیر - سیستم تقسیم نموده و برای هر زیر - سیستم بطور مستقل از زیر - سیستمهای دیگر کنترل کننده ای فاری طراحی می کنیم. سپس در سطح بالاتر با در نظر گرفتن اثرات متقابل زیر - سیستم ها کنترل نظارتی انجام می دهیم.
  • توسعه مفهوم DBRS در تئوری محدویت ها
    میر بهادر قلی آریانژاد، احمد ماکویی صفحه 37
    تئوری محدودیت ها یکی از دیدگاه های جدید در برنامه ریزی تولید است که در کنار MRP-II و JIT مطرح گردیده است. تکنیک تئوری محدودیت ها جهت زمان بندی، DBRS نامیده می شود که طی آن در یک سیستم تولید چند مرحله ای، زمان تخصیص یافته به تمام مراحل، برابر با زمان گلوگاه اصلی در نظر گرفته می شود و متعاقب آن، کار زمان بندی براساس اصول تئوری محدودیت ها انجام می شود. در این مقاله با استفاده از ارتباط ما بین دسته های انتقالی و ستانده سیستم تولید، DBRS موجود، توسعه یافته و با تغییر اندازه دسته های انتقالی با کمک یک رابطه ریاضی، ستانده بیشتری از سیستم حاصل می گردد.
  • تاثیر دراز مدت آب شور بر خاکهای ریزدانه
    علی کمک پناه صفحه 48
    با توجه به اهمیت ذخیره آبهای شور در پروژه های جداسازی آبهای شور و شیرین در پشت سدهای خاکی ضرورت اثر دراز مدت آبهای شور برخاکهای ریزدانه نمایان می گردد. با توجه به این موضوع در تحقیق حاضر دستگاه آزمایشی که بتواند فشار هیدرواستاتیک معادل طرح را بر خاکهای مورد آزمایش ایجاد نماید ساخته شد. نمونه های خاک ریزدانه مورد مصرف در سدهای ذخیره ای آب شور طرح آجی چای، تحت آبگذری دو نوع آب شور و نیمه شور قرار گرفت. سپس پارامترهای اصلی مورد استفاده در طراحی سدهای خاکی از طریق انجام آزمایش بر روی نمونه های تحت تاثیر دراز مدت آب شور و نیمه شور به دست آمده و با پارامترهای خاک در قبل از آزمایش مورد مقایسه قرار گرفته است. به طور واضح می توان بیان داشت که حداقل برای این نوع خاک و خاکهای مشابه جریان آب شور نه تنها تاثیر منفی نداشته بلکه بعضی از پارامترهای مهم خاک همانند پتانسیل واگرایی را به نفع طرح تغییر می دهد.
  • مدل تجربی کینتیک رشد آسپرژیلوس نایجر در تخمیر حالت جامد
    زهره حمیدی اصفهانی، سید عباس شجاع الساداتی، ابراهیم واشقانی فراهانی صفحه 59
    در این تحقیق قارچ آسپرژیلوس نایجر با کد 10864 ATCC بر روی سبوس گندم در شرایط متفاوت دما و رطوبت کشت داده شد. درصد گلوکز آمین سوبسترای تخمیر شده در فواصل زمانی مشخص اندازه گیری شد. در دما و رطوبتهای متفاوت عوامل رشد (حداکثر بیومس و سرعت رشد مخصوص در فاز لگاریتمی) از رابطه لجستیک بدست آمدند و با استفاده از این دادها تاثیر دما و رطوبت اولیه سوبسترا بر روی رشد توسط مدل تجربی بیان شد.
  • کراشینگ دینامیکی پانل های هانی کعب در اثر برخورد پرتابه های استوانه ای
    غلامحسین لیاقت، حمید رضا داغیانی، مجتبی صدیقی، علی علوی نیا صفحه 68
    در این مقاله کراشیگ (crushing) پانل های هانی کمب (honeycomb) در اثر برخورد پرتابه های استوانه ای (که سطح مقطع آنها از ابعاد سلول های هانی کمب بزرگتر است) مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از روش انرژی, حداقل سرعت پرتابه برای مچاله شدن (densification) یا کراشینگ کامل این پانل ها محاسبه شده است و معادلات بدست آمده با نتایج تجربی موجود مقایسه گردیده اند.
  • آموزش وزنی مدل های وابسته به متن در بازشناسی گفتار پیوسته
    سید حسین شمس، سید محمد احدی صفحه 80
    در بازشناسی گفتار پیوسته مدل سازی وابسته به متن می تواند موجب افزایش دقت بازشناسی و در عین حال افزای تعداد مدلها شود. این افزایش در تعداد مدلها می تواند مواجهه با کمبود داده های آموزشی را موجب گردد. روش های مختلفی همانند گره زدن پارامترهای مدلها یا استفاده از تخمین MAP برای غلبه بر این مشکل به کار می روند. در این مقاله روشی جدید برای آموزش ارائه شده است که محاسن هر دو روش MAP و گره زدن را تواما و به نتایج بهتری نیز منجر می شود. مدلهای مورد استفاده از نوع سه آوایی می باشند.
  • روش ابتکاری برای حل برنامه ریزی توالی از طریق روش CAM جهت برنامه ریزی و کنترل در صنایع بزرگ
    حمید داودپور صفحه 93
    علیرغم وجود ماشین آلات پیشرفته در بخش های مختلف تولیدی و خدماتی در ایران، بعلت عدم آشنایی و بکارگیری روش های مناسب برنامه ریزی، بخش های فوق دارای کارایی نازل و بهره وری پایین در استفاده از امکانات تولیدی می باشند. روش های توالی یکی از روش های ناشناخته در برنامه ریزی تولید در صنایع ایران است.
    در این مقاله با استفاده از تئوری توالی یک روش ابتکاری با هدف حداقل کردن مدت زمان انجام کل کار(Fmax) با استفاده از روشCombinational Approach Method (CAM) طراحی و ارائه شده است. از آنجاییکه روش حل الگوریتم پیشنهادی مستقل از تعداد ماشین آلات موجود می باشد. این روش برای برنامه ریزی در صنایع بزرگ با تعدادی ماشن آلات زیاد مناسب است. روش پیشنهادی بطور گسترده ای از ابعاد مختلف مورد بررسی قراد گرفته و کارایی آن به اثبات رسیده است.
  • استفاده از الگوریتم ژنتیک برای شناسایی و تعیین میزان خطای دور به دور در موتور القایی
    وحید رشتچی، ابوالقاسم راعی صفحه 107
    روش های بهنگام مختلفی برای شناسایی خطای دور به دور موتور القایی ارائه شده است ولی هیچ یک از آنها به تعیین میزان خطای دور به دور یا به عبارت دیگر تعداد دورهای اتصال کوتاه شده نمی پردازند.
    در این مقاله روش جدیدی برای شناسایی پارامترها با استفاده از الگوریتم ژنتیک صورت می گیرد. با این روش علاوه بر تشخیص خطای دور به دور، میزان خطای دور به دور نیز با دقت کامل تعیین می شود. روش پیشنهادی متکی بر داده های اولیه جمع آوری شده از موتور سالم و یا موتوری که در آن خطای مصنوعی ایجاد شود نبوده و برای تغذیه اینورتری موتور نیز معتبر می باشد. عدم حساسیت روش به تغییرات بار، تغییرات ولتاژ شبکه، تغییرات دما و عدم تعادل ولتاژ شبکه با آزمایشهای فراوان نشان داده شده است.تغییرات لازم تایید صحت مدل بکار رفته، الگوریتم ژنتیک با کدینگ حقیقی و تمهیدات جهت افزایش سرعت همگرائی الگوریتم از موارد دیگری استن که در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
  • مطالعه پاسخ های فرکانسی و زمانی یک دیود نوری بهمنی با نواحی جذب و تکثیر جدا
    ایوب بنوشی، وحید احمدی، سعید ستایشی صفحه 122
    در این مقاله با حل معادلات آهنگ در یک دیود نوری بهمنی با نواحی جذب و تکثیر جدا, در شرایطی که بهره برابر با واحد باشد, پاسخ های فرکانسی و زمانی مطالعه می شوند, برای اولین بار اختلاف سرعت حامل ها در لایه های مجاور مورد توجه قرار گرفته و نشان داده می شود که فرض توزیع یکنواخت سرعت در ناحیه تخلیه, به خصوص در قطعاتی که ضخامت لایه ها در آنها نزدیک به هم است فرضی صحیح نیوده و باعث ایجاد خطای قابل ملاحظه ای در تعیین مشخصه های آشکارساز می شود.
  • اصلاح مؤلفه های سرعت در روش تقریب مهندسی لایه نازک در قسمت پشت به باد اجسام سه بعدی ماوراء صوت
    سید محمد حسین کریمیان، مهدی معرفت، مهرداد ملک زاده دیرین صفحه 131
    برای تحلیل جریان ماورا صوت در قسمت پشت به باد اجسام سه بعدی از روش های تقریبی مهندسی استفاده می گردد. در بعضی از روش های تقریب مهندسی از رابطه مرتبه دوم فشار مزلن استفاده می شود و سرعت قائم نیز معمولا از یک رابطه تقریبی به دست می آید. در این مقاله برای آنکه بتوان دقت محاسبه این مولفه سرعت را بالا برد با استفاده از معادله پیوستگی رابطه جدیدی برای سرعت قائم در لایه شوک بدست آمده است. نتایج برای یک مخروط نوک پخ نمایش داده شده اند و بیانگر آنند که پروفیل سرعت پیشنهادی موجب بهبود و توسعه روش به قسمت پشت باد اجسام سه بعدی ماوراصوت می شود.
  • بررسی خواص شیمیایی و الکترو شمیایی یک نوع پوشش ضد خوراکی سایش و ضربه بر پایه ابوکسی - برگ شیشه
    علی اصغر سرابی، سید محمود کثیریها، داود زارعی صفحه 146
    در این مقاله علاوه بر بررسی خصوصیات کلی پوششهای ضد سایش، ضربه و خوردگی بر پایه اپوکسی - GF، یک نوع پوشش اپوکسی - پلی آمین با محتوای بالا فروله شده و از لحاظ خواص مقاومتهای شیمیایی از طریق آزمون سالت اسپری و هم چنین مقاومت الکتروشیمیایی از طریق آزمون EIS (ایمپدانس الکتروشیمیایی)، با توجه به تغییرات در میزان درصد GF و عامل اتصال دهنده سیلانی مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج به صورت جدول و منحنی ارائه شده است. جهت درک بهتر آرایش پرکها، تصاویر میکروسکوپ الکترونیکی نیز ارائه شده است.
  • کاربرد تبدیل ویولت در شناسایی و تایید هویت براساس ویژگی های عنبیه
    فردوس فرمند، منصور وفادوست، محمد حسن مرادی صفحه 155
    در این مقاله بک روش اصلاح یافته جهت شناسایی افراد بر اساس ویژگی های عنبیه با استفاده از تبدیل ویولت معرفی می گردد. در این روش از نقاط عبور از صفر تبدیل ویولت برای استخراج ویژگی های منحصر به فرد عنبیه استفاده می شود. پردازش شامل دو مرحله است در مرحله اول اطلاعات سطوح خاکستری عنبیه بصورت سیگنالهای یک بعدی استخراج می گردند و نمایش عبور از صفر تبدیل ویولت آنها ایجاد می گردد.
  • آنالیز آنتن های تقریبا استوانه ای با استفاده از روش طیف پاسخهای دو بعدی (S2DS) و روش ماتریس خط اشتغال (TLM)
    زهرا اطلس باف، کیوان فرورقی صفحه 163
    آنتن های زیادی با سطح مقطع استوانه ای وجود دارند که در کنار یا روی آنها تعدادی المان تابنده با طول محدود وجود دارند. این ساختارهای تقریبا استوانه ای را می توان به وسیله روش Spectrum of 2D Solution) S2DS) آنالیز نمود. به این ترتیب که با استفاده از تبدیل فوریه نسبت به محور استوانه (محور z)؛ مسئله الکترومغناطیسی سه بعدی این گونه آنتن ها را می توان به عنوان یکسری مسائل دو بعدی با تغییرات هارمونی طولی (kz) در نظر گرفت و حل نمود. پاسخ سه بعدی مساله به وسیله یک تبدیل معکوس فوریه از تعداد بسیار زیادی از پاسخهای عددی دو بعدی بدست می آید. در این مقاله برای بدست آوردن طیف پاسخهای دو بعدی از روش (Transmission Line Matrix (TLM در حالت دو بعدی آن استفاده شده است. این روش برای آنالیز ساختارهایی با هندسه نا منظم بسیار موثر و کارآمد می باشد.
  • بررسی عملکرد خشک کنهای دسیکنت (Desiccant) دوار
    حسن پهلوانزاده، سید حسین مظفری صفحه 172
    قسمت اصلی سیستم های رطوبت زدایی و سردسازی (سیستم های تهویه مطبوع)، رطوبت زدای دسیکنت (Desiccant) دوار است. همچنین این رطوبت زداها در خشک کردن موادی که نسبت به تغییرات دمایی زیاد، حساس هستند (تغییرات دمایی باعث افت کیفیت آنها می شود) کاربرد دارند. بهترین عملکرد رطوبت زدای دسیکنت دوار در صورتی بدست می آید که فرآیندهای انتقال جرم و حرارت بهینه شوند. اگر رطوبت زدای دوار در سرعت دوران بهینه دوران نکند بازده آن کاهش خواهد یافت. در این مقاله، ابتدا رطوبت زدای دسیکنت دوار با نوشتن معادلات انتقال جرم و انرژی مدل شده است. با توجه به اینکه سرعت دوران بهینه، یک پارامتر کلیدی برای رسیدن به عملکرد رطوبت زدایی بهینه است، سرعت دوران بهینه است، سرعت دوران بهینه برای یک سیستم با مشخصات معین، با استفاده از نتایج حاصل از مدل بدست آمد. در نهایت نیز پروفیل های رطوبت نسبی هوای خروجی از بخش جذب با استفاده از نتایج حاصل از مدل رسم و بررسی شد.
  • شبیه سازی امواج با استفاده از روش انتگرال گیری مرزی
    سید علی آزرمسا، غلامرضا ابوالحسنی صفحه 183
    مدلی عددی براساس تئوری پتانسیل برای پیشبرد امواج غیرخطی در دو بعد با بکارگیری روش انتگرال مرزی کشی همراه با روش لاگرانژی پیشبرد زمانی برای سطح آزاد آب ارائه شده است.
    مدل عددی حاضر قادر است تغییر شکلهای پایدار سطح آزاد آب را بررسی نماید انتظار می رود به کمک این مدل بتوان نیروی وارده براجسام متحرک یا ثابت غوطه ور را محاسبه نمود.
  • حل تقریبی معادلات لایه شوک لزج (VSL) حول - ماغه اجسام ماوراء صوت
    سید محمد حسین کریمیان، مهدی معرفت، مهرداد ملک زاده دیرین صفحه 190
    تئوری محدودیت ها یکی از دیدگاه های جدید در برنامه ریزی تولید است که در کنار MRP-II و JIT مطرح گردیده است. تکنیک تئوری محدودیت ها جهت زمان بندی، DBRS نامیده می شود که طی آن در یک سیستم تولید چند مرحله ای، زمان تخصیص یافته به تمام مراحل، برابر با زمان گلوگاه اصلی در نظر گرفته می شود و متعاقب آن، کار زمان بندی براساس اصول تئوری محدودیت ها انجام می شود. در این مقاله با استفاده از ارتباط ما بین دسته های انتقالی و ستانده سیستم تولید، DBRS موجود، توسعه یافته و با تغییر اندازه دسته های انتقالی با کمک یک رابطه ریاضی، ستانده بیشتری از سیستم حاصل می گردد.
  • پیاده سازی توزیع واقعی سیم پیچها در مدل تابع سیم پیچ و شبیه سازی بلارنگ رفتار موتور القائی
    وحید رشتچی، ابوالقاسم راعی، جعفر میلی منفرد صفحه 204
    در این مقاله روشی عددی برای محاسبه اندوکتانسها و مشتق آنها، در مدل تابع سیم پیچ ارائه شده است. این روش ما را از محاسبات دستی بی نیازی نموده و امکان لحاظ نمودن توزیع واقعی سیم پیچها را بسادگی فراهم می کند. خطای نتایج شبیه سازی ناشی از ساده سازی و نقطه ای فرض گرفتن توزیع سیم پیچها خصوصا در حالت گذرا، و دقت کامل نتایج با لحاظ نمودن توزیع واقعی، با استفاده از داده های تجربی نشان داده شده است. همچنین روش پیشنهادی ضمن انعطاف بخشی، امکان دستیابی به سرعت بالای شبیه سازی در حد بلادرنگ را فراهم نموده است.
  • تاثیر اتلاف عددی بر روی متغیرهای جریان لزج مافوق صوت
    قاسم حیدری نژاد، وحید اصفهانیان، محمد مهدی رشیدی صفحه 217
    روش های تفاضل مرکزی به دلیل سادگی و زمان کم محاسبات، روش های مناسبی جهت شبیه سازی عددی به نظر می رسند ولی به دلیل وجود خاصیت پراکندگی در ماهیت معادلات آنها در اطراف ناپیوستگی ها نوسانی می شوند. از سوی دیگر روش های بالادست مشکل فوق را نارند ولی به خاطر وجود خاصیت میراکنندگی در معادلات انفصالی آنها لزجت عددی در حل وارد می شود. دقت متغیرهای جریان مافوق صوت بر روی جسم وابسته به مشخصات شوک و حل میدان در پشت شوک، به ویژه لایه مرزی می باشد. روش های عددی بالادست به علت خاصیت میراکنندگی ذاتی، شکل، محل و ضخامت شوک را به خوبی بدست می آورند ولی خاصیت میراکنندگی آنها میدان جریان پشت شوک و به ویژه لایه مرزی را تحت تاثیر قرار می دهد. در عوض روش های مرکزی، جریان در پشت شوک را با دقت مناسبی پیش بینی می کنند ولی در اطراف شوک نوسانات شدیدی بوجود می آورند که می تواند دقت حل را کم کند. در این مقاله اثرات اتلاف عددی با استفاده از مقایسه روش های تفاضل مرکزی و بالادست انجام شده است. به منظور بررسی دقیق اثرات اتلاف عددی و نوع روش (برازش یا تسخیر)، از دو روش برازش و تسخیر شوک استفاده شده و نتایج به دست آمده از روش های "رو"، TVD و "بیم - وارمینگ" با یکدیگر مقایسه شده اند. به منظور تایید صحت محاسبات، نتایج به دست آمده با اطلاعات عددی و تجربی مقایسه شده است.
  • راهکاری برای یافت تابعهای شکل اجزای مثلثی
    محمد رضایی پژند، محمد حسن فرشچی صفحه 231
    روش های گوناگون محاسبه تابعهای شکل ناهرمیتی مورد توجه قرار می گیرند. همچنین از ناتوانی آنها در آفرینش اجزای مثلثی یاد می شود. سپس روش درک مستقیم رفتار برای محاسبه تابعهای اجزای مثلثی با گره های پیرامونی پیشنهاد می گردد. در ادامه بحث شیوه برپایی اجزای با گره های درونی گسترش می یابد. سرانجام، اجزای آفریده شده از تابعهای مزبور به وسیله چند نمونه عددی ارزیابی می شوند.
  • اندازه گیری و آنالیز نویز شدت و فاز در لیزرهای مخابراتی چند مد
    وحید احمدی، ابراهیم مرتاضی، محمد کاظم مروج فرشجی، عباس ظریفکار صفحه 249
    با توجه به اهمیت اندازه گیری نویز در سیستمهای مخابرات نوری، در این مقاله ابتدا نویزهای موجود در یک لیزر نیمه هادی چند مد با در نظر گرفتن گین غیرخطی و اشباع متقابل بین مدها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. سپس با روشی جدید و با استفاده از یک اسپکتروم آنالیز نوری، نویزهای شدت و فاز یک نمونه خاص لیزر مخابراتی اندازه گیری و آنالیز می گردد.
    وقتی یک لیزر نیمه هادی در دو مدت تابش می کند، دارای بیشترین مقدار نویز تفکیک مد می باشد. در نتایج حاصل از آنالیز، کمتر بودن نویز شدت نسبی کل از نویز شدت نسبی تک تک مدها و همچنین کاهش نویز شدت کل با افزایش تعداد مدها که بیانگر نویز تفکیک مد می باشد، مشهود است.
    اندازه گیری نویز شدت لیزرهای نیمه هادی چند مد، شامل اندازه گیری نویز تفکیک مد، نویز پرش مد و نویز شدت نسبی بوده و در مورد نویز فاز شامل اندازه گیری پهنای خط لیزر و چگالی طیفی نویز فاز یا فرکانس می باشد.
    در روش اندازه گیری ارائه شده در این مقاله، نویز شدت و چگالی طیفی نویز فاز با توجه به پهنای خط، توان نور خروجی لیزر در مد اصلی و مدهای جانبی و همچنین طول موج مد اصلی، محاسبه می گردند که تطابق خوبی یین نتایج حاصل از آنالیز و اندازه گیری مشاهده می گردد.
  • بررسی تجربی خوردگی فولاد در بتن حاوی سرباره و میکروسیلیس
    داود مستوفی نژاد، کمال میر طلایی، مرتضی صادقی صفحه 259
    به دلیل استفاده وسیع از سازه های بتنی در شرایط متفاوت اقلیمی و در نتیجه بروز انواع آسیب دیدگی ها در بتن، توجه به پایایی بتن را از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا در غیر این صورت سازه بتنی در طول عمر مفید خود توانایی سرویس دهی مطلوب را نخواهد داشت. یکی از مهمترین دلایل بروز خسارت در سازه های مسلح بتنی، خوردگی آرماتورهای فولادی می باشد ک هر ساله در سراسر جهان زیانهای فراوانی به بار می آورد. نفوذ یونهای کلر در محیط بتن و کربناسیون از شایع ترین عوامل خوردگی آرماتورهای فولادی محسوب می شوند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و مقایسه دوام نمونه بتنی، در صورت تغییر پارامترهای نسبت آب به مواد سیمانی، درصد میکروسیلیس، سرباره و ترکیب آنها به عنوان جایگزین سیمان و در نهایت تشخیص بهترین حالت ترکیب این مواد با سیمان در محیط بتن (درصد بهینه) به لحاظ دستیابی به حداکثر مقاومت و پایایی در برابر خوردگی فولاد می باشد. همچنین بررسی نقش تغییرات مقاومت فشاری بتن بردوام بتن در برابر خوردگی فولاد از دیگر اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. در این تحقیق جهت دستیابی به اهداف فوق الذکر، نمونه ها در سه نسبت آب به مواد سیمانی 0.5، 0.4، 0.3 و در قالب 52 طرح اختلاط (468 نمونه) ساخته شدند. بدین ترتیب که نمونه های ساخته شده در هر کدام از نسبت های آب به مواد سیمانی، حاوی 0، 2، 35 و 50 درصد سرباره به عنوان جایگزین بخشی از سیمان مصرفی بوده و در هر درصد جایگزینی سرباره، از 0، 5، 10 و 15 درصد میکروسیلیس نیز به عنوان جایگزین سیمان استفاده شد. مقادیر بهینه هر یک از سرباره و میکروسیلیس جایگزین در بتن برای حصول برای حصور بهترین پایایی در مقابل خوردگی فولاد در این تحقیق تعیین گردید که شرح آن در اصل مقاله ارائه خواهد گردید.
  • تاثیر آمونیاک بر خصوصیات نخ پشمی رنگرزی شده با پوست انار
    مجید منتظر، مازیار پروین زاده صفحه 279
    در این تحقیق نخ پشمی ایرانی با آلومینیوم پتاسیم سولفات دندانه شده و سپس با پوست انار رنگرزی شده است. نخهای رنگرزی شده با محلول آمونیاک عمل شده و اثر فرایند آمونیاکی بر روی برخی خصوصیات شیمایی و فیزیکی نخ رنگی بررسی شده است.
    تغییرات فام رنگی در اثر عملیات آمونیاکی بر روی پساب نخر رنگی آمونیاکی شده با استفاده از طیف اسپکترو فتومتری ماورابنفش مرئی و تغییرات ساختار شیمیایی نخها با استفاده از اسپکتروسکوپی FT-IR بررسی شده است. همچنین تاثیر عمل آمونیاکی بر میزان بالا رفتن آب (Wicking height)، ثباتهای شتسشویی و نوری بررسی و تغییرات در سطح لیف بوسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز نشان داده شده است.
  • پیشگویی مقادییر انعکاسی الیاف اکریلیک در امتداد طولی و مقطع عرضی با بکارگیری مدل هندسی
    علی شمس ناتری، سید حسین امیر شاهی، مسعود لطیفی صفحه 287
    در این تحقیق مقادیر انعکاسی الیاف اکریلیک در دو حالت مقطع عرضی و امتداد طولی با استفاده از یک مدل هندسی و شکل اصلاح شده آن، پیشگویی گردید. مقادیر محاسبه شده با نتایج تجربی مقایسه شد و در خصوص امکان استفاده از مدل مذکور در پیشگویی مقدار انعکاسی این الیاف با ظرافتها و رنگهای مختلف بررسی بعمل آمد.
    به منظور تامین نیازهای کارهای تئوری، از یک مدل هندسی موجود که برای تخمین مقدار انعکاسی در امتداد طولی الیاف ارائه شده است، استفاده گردید و به دلیل آرایش هندسی متفاوت الیاف در سطح مقطع آنان، این مدل برای توضیح رفتار نوری سطح مقطع الیاف اصلاح گردید. در مدل هندسی اولیه به دلیل آرایش هندسی متفاوت الیاف در سطح مقطع آنان، این مدل برای توضیح رفتار نوری سطح مقطع الیاف اصلاح گردید. در مدل هندسی اولیه به دلیل اینکه تنها سه ویژگی انعکاس سطحی، جذب و انتقال در برخورد نور تابیده شده به جسم در نظر گرفته می شود و اثر انتشار در درون الیاف بویژه در هنگام اندازه گیری انعکاس از سطح مقطع در مدل لحاظ نشده است، امکان دستیابی به نتایج غیر واقعی برای مقادیر انعکاسی حاصل از سطح مقطع وجود دارد.
    نتایج حاصله نشان می دهد که مدل اولیه و شکل اصلاح شده آن در اغلب موارد جوابهای قابل قبولی را عاید می سازند اگر چه با افزایش مقدار ماده منتشر کننده در لیف و در طول موجهایی که انعکاس بالاست هنوز اختلاف قابل توجهی بین مقادیر انعکاسی حاصله از نتایج تجربی و نظری وجود دارد.
  • توسعه مدلهای نمایی صف با پارامترهای فازی
    مقصود امیری، فرهاد قاسمی صفحه 305
    تحقیقاتی در مورد مدلهای صف M/M/c با پارامترهای فازی مثلثی انجام یافته که برای معیارهای صف نتایج فازی مثلثی را نشان داده اند که دارای خطای بیشتر می باشند. در این مقاله ما برای معیارهای صف M/M/c با پارامترهای فازی نتایج فازی مثلثی دیگری ارائه داده و توسط شبیه سازی نشان می دهیم که نتایج ما با ارزش و دارای خطای کمتر می باشد. همچنین مدلهای صف ∞/M/M با پارامترهای فازی مثلثی نیز بحث شده و نتایج جدیدی در مورد این مدلها با حالت فازی نشان داده می شود. و در ادامه به بیان مثالهای عددی پرداخته می شود.
  • مدل الاستو پلاستیک مناسب برای مصالح ژئو تکنیکح با تاکید بر رفتار بتن آسفالتی
    سید عبدالعظیم ایمر شاه کرمی، رضا پور حسینی صفحه 312
    صنعت و دانش امروز درگیر شناسایی دقیق رفتار و عملکرد مهندسی مصالح به منظور بهینه سازی رفتار مصالح در موارد استفاده آنها می باشد مدل هیا کلاسیک شامل ترسکا, فن میسز, موهر - کلمب و ودراگر - پراگر نمی توانند رفتار واقعی مصالح را در حوزه تنش های جانبی زیاد بیان کنند از این رو در این مقاله مدل الاستوپلاستیک با کلاهکی ارائه شده است تا بتوان رفتار واقعی مصالح آسفالت را در مسیر تنش های مختلف و در وضعیت تنشهای کشش - برشی - فشاری با دقت بسیاری خوبی نشان داد.
  • بهبود بهره وری و راهبردی مبتنی بر تاثیر هیدوردینامیک و موازنه جرم در فرایند تولید اسید گلوتامیک
    مینا طباطبایی، رضا روستا آزاد، منوچهر وثوقی صفحه 323
    تولید گلوتامیک اسید به روش تخمیری توسط باکتری Corynebacterium glutamicum مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا، تاثیر نوع محیط کشت میزان هوادهی و نیز نوع بیوراکتور، اعم از فلاسک گردان، بیوراکتور همزن دارو بیوراکتور Airlift تحلیل شد. در بیوراکتور همزن دار، بهترین نتیجه در روش Mixed Fed Batch در شرایط بهینه یعنی میزان هوادهی vvm 1.2 و دور همزن rpm 500 برابر g/l 10 گلوتامیک اسید بدست آمد.
    در مرحله بعد، نتایج حاصل از بیوراکتور همزن دار با میزان تولید در بیوراکتورهای ایرلیفت مقایسه گردید. در راکتور ایرلیفت در حوزه هوادهی vvm 3-1.2، بهترین میزان تولید در هوادهی vvm 3 معادل g/l 18 و بهترین میزان تولید به ازای انرژی مصرفی، در هوادهی vvm 2 معادل g/W 198.34 بدست آمد. در نرخ هوادهی vvm 2، محیط کشتهای مبتنی بر ملاس چغندر قند و نیشکر در راکتور ایرلیفت مورد مقایسه قرار گرفت و بهترین نتیجه در محیط ملاس نیشکر با میزان تولید g/l 30 حاصل شد.
  • English Section
  • The Design and Implementation of a Novell Method for Automatic 3D Object Extraction in Computer Vision
    F، Samadzadegan A. Azizi C. Lucas صفحه 1
  • Adsorption of p-Cresol by Different Carbon at Different pH Freundlich- langmiur Isotherm
    S.Nouri صفحه 12
  • A Method for Solving an Inverse Biharmonic problem
    A. Shahrezaee A. Shidfar صفحه 20
  • Dynamic Rock Slope stability analysis under Earthquake Loading Using Discontinuous Deformation Analysis
    N، Hatef R، Naderi A، Ghahramani صفحه 26
  • stress Dependent permeability Effects on Ground Water Flow
    J. sadrekarimi m. sagafi صفحه 35
  • A new optimization Method by Ring probab ilistic Logic Neural Networks
    N.Seifipour، MB.Menhaj، S.K.Y. Nikravesh صفحه 43
  • simulation and sensitivity Analysis of a pressur swing Adsorption PSA Unit for purification of Hydrogen
    Sh. Ebnejaial، M. sadrameli، E. Vasheghani، Farahani صفحه 58
  • simulation and sensitivity Analysis of a pressur swing Adsorption PSA Unit for purification of Hydrogen
    Sh. Ebnejaial، M. sadrameli، E. Vasheghani، Farahani صفحه 58