فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی اراک - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 42، بهار 1387)

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 42، بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/04/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علیرضا رضایی آشتیانی، فردین فرجی، مهدی مقدسی، شادی پیراسته، افسون طلایی زنجانی صفحه 1
    چکیده:در این مطالعه کوهورت تاریخی، 117 مورد از بیماران مبتلا به MS بالینی قطعی، در گروه مورد و351 نفر از افراد سالم در گروه کنترل قرار گرفتند. شیوع سردردهای اولیه در دو گروه براساس پرسش نامه ای که توسط پزشک معاینه کننده تکمیل می شد مورد ارزیابی قرار گرفت. متغیرهای مورد بررسی عبارت بودند از: سن، جنس، نوع MS، درجه ناتوانیEDSS، مدت بیماریMS، داروی مورد مصرف و خصوصیات سردرد براساس معیارهای انجمن بین المللی سردرد (IHS). برای آنالیز آماری از آزمون های کای دو، تست تی و تست دقیق فیشر، همبستگی و رگرسیون خطی استفاده شد.
    مقدمه
    رابطه بین مولتیپل اسکلروز(MS) و سردرد به خوبی شناخته نشده است. مطالعات مختلفی که رابطه بین این دو را بررسی کرده اند نتایج متفاوتی در برداشته اند. لذا بر آن شدیم تا در این مطالعه به بررسی رابطه سردردهای اولیه و MS در بیماران ایرانی مبتلا به MS بپردازیم.
    روش کار
    سردرد اولیه، اسکلروز، ایران
    نتایج
    در مطالعه ما شیوع سردردهای اولیه خصوصا سردردهای میگرنی بدون اورا در بیماران مبتلا به MS نسبت به جمعیت عمومی بیشتر می باشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، 8/53 درصد از افراد مبتلا به MS و 4/27 درصد از افراد گروه کنترل، سردرد مزمن داشتند(0001/0=p). فراوانی سردرد میگرن و سردرد تنشی در بیماران مبتلا به MS به ترتیب 01/73 درصد و 98/26 درصد و در گروه کنترل به ترتیب 6/40 درصد و 7/58 درصد بود. هم چنین بین نوع عودکننده - فروکش کنندهMS (RR) و سردرد میگرن ارتباطی معنی دار وجود داشت(0001/0=p). سردرد با مصرف اینترفرون و مدت بیماری و درجه EDSS ارتباطی نداشت(05/0
  • محمدرضا پالیزوان، زهرا ساری، محمودرضا نخعی صفحه 2
    چکیده: تا کنون تحقیقات زیادی در زمینه اثرات فیزیولوژیک اسیدهای چرب ترانس موجود در مارگارین بر روی انسان ها و حیوانات انجام گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر روغن مارگارین بر روی تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار است
    مقدمه
    تا کنون تحقیقات زیادی در زمینه اثرات فیزیولوژیک اسیدهای چرب ترانس موجود در مارگارین بر روی انسان ها و حیوانات انجام گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر روغن مارگارین بر روی تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار است
    روش کار
    این مطالعه از نوع تجربی است. برای بررسی اثر مارگارین بر روی تولید مثل، 46 موش صحرایی نر و ماده نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند. در سه گروه آزمون، به غذای استاندارد آنها روغن مارگارین به میزان 3 درصد اضافه شد و به گروه کنترل یا گروه چهارم فقط غذا
    نتایج
    نتایج به دست آمده از مقایسه داده ها در چهار گروه مورد آزمون نشان دهنده افرایش معنی دار وزن نوزادن و نسبت نوزادان ماده در گروه دوم نسبت به گروه کنترل و گروه اول بود. هم چنین مقایسه میزان مرگ و میر نوزادان در گروه های چهار گانه نشان دهنده افزایش معنی
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که تجویز روغن های مارگارین حاوی اسیدهای چرب ترانس به موش های ماده می تواند به شکل معنی داری سبب افزایش وزن، افزایش نسبت نوزادان ماده و افزایش میزان مرگ و میر در نوزادان گردد.
  • محمدعلی حسامی، امیررضا نعیمی، دکترحمیدرضا بیرانوند صفحه 3
    چکیده: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سویه کور است که روش نمونه گیری آن تصادفی ساده با استفاده از جدول اعداد تصادفی می باشد. 584 نفر که کاندید جراحی های کلاس زخم تمیز-آلوده بوده و معیارهای شرکت در مطالعه را داشتند، به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. به یک گروه FIO240 درصد و به گروه دیگر FIO280 درصد حین بیهوشی داده شد. سپس دو گروه در طی یک دوره دو هفته ای از نظر علایم عفونت زخم تحت بررسی قرار گرفتند.
    مقدمه
    به رغم تمهیدات به کار رفته هم اکنون عفونت زخم جراحی یکی از عوامل مهم افزایش مورتالیتی وموربیدیتی بیماران و تحمیل هزینه های هنگفت بر سیستم بهداشتی –درمانی محسوب می گردد. بر اساس مطالعات اخیر به صورت بالینی و آزمایشگاهی، دریافت اکسیژن اضافی حین عمل با مکانیسم افزایش فشار اکسیژن بافتی و در نتیجه بهبود مکانیسم کشتن اکسیداتیو باکتری ها، سبب کاهش عونت زخم می گردد. این مطالعه با هدف تاثیر میزان اکسیژن تجویزی در حین بیهوشی بر میزان بروز عفونت زخم در جراحی های تمیز- آلوده صورت گرفته است.
    روش کار
    جراحی، عفونت زخم، اکسیژن، بیهوشی
    نتایج
    از 292 نفری کهFIO280 درصد دریافت کرده بودند 11نفر(9/3 درصد) و از 292 نفری کهFIO2 40 درصد دریافت نموده بودند 25 نفر(1/8 درصد) دچار عفونت زخم شدند. با احتمال خطای 5 درصد از نوع آلفا، شیوع عفونت زخم در گروهی که اکسیژن با FIO2 بیشتر گرفته بود به طور معنی داری از شیوع عفونت در گروهی که اکسیژن با FIO2 کمتر دریافت نموده بود، کمتر بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه همانند مطالعات مشابه، موید اثر مثبت اکسیژن اضافی حین عمل در کاهش عفونت زخم در جراحی های تمیز آلوده است. بنابر این با توجه به بدون عارضه، کم هزینه و موثر بودن این روش در کاهش عفونت زخم برای بیمار، تجویز اکسیژن اضافی حین اعمال جراحی تمیز-آلوده توصیه می گردد.
  • شهناز رضوی، محمدحسین نصر اصفهانی صفحه 4
    چکیده: اسپرماتوزوآ مردان نابارور اغلب دارای نقص های عملکردی و ساختاری متفاوتی می باشد. از جمله این نقایص آسیب DNA اسپرم است که می تواند ناشی از فراگمنتاسیون DNA، بسته بندی نا مناسب کروماتین و نقصهای اپی ژنتیک باشد.
    روش کار
    اسپرماتوزوآ مردان نابارور اغلب دارای نقص های عملکردی و ساختاری متفاوتی می باشد. از جمله این نقایص آسیب DNA اسپرم است که می تواند ناشی از فراگمنتاسیون DNA، بسته بندی نا مناسب کروماتین و نقصهای اپی ژنتیک باشد.
    نتایج
    ارتباط معنی دار بین درصد اسپرم های CMA3 مثبت با فراگمنتاسیون DNA، میزان لقاح و درصد مرفولوژی غیر طبیعی (05/0p<) وجود دارد. در حالی که ارتباطی بین درصد مرفولوژی غیر طبیعی و میزان متیلاسیون DNA مشاهده نشد. به علاوه درصد فراگمنتاسیون DNA ارتباط معکوس معنی داری را با میزان لقاح ICSI (03/0=P)، درصد مرفولوژی طبیعی و میزان متیلاسیون DNA نشان داده در صورتی که بر میزان باروری در بیماران IVFتاثیر چندانی نداشته است. به علاوه، ارتباط بین فراگمنتاسیون DNA، کمبود پروتامین و متیلاسیون DNA اسپرم با میزان کلیواژ، کیفیت جنین و حاملگی بررسی شد که از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های آماری همبستگی و آزمون تی صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    نمونه های منی هتروژن بوده و احتمالا شامل اسپرم با نقایص متفاوت می باشد. پارامترهای مورد ارزیابی در این مطالعه، بیان گر تاثیر نقایص اسپرمی مانند کمبود پروتامین و میزان فراگمنتاسیون DNA بر روی میزان لقاح است در صورتی که برروی تکامل و میزان حاملگی موثر نبوده است. اگرچه احتمالا تاثیر این نقایص بر روی نوزادان حاصل از ART در آینده نیاز به تحقیق بیشتری دارد.
  • ابوالحسن سخایی، علی قضاوی، حسینعلی هادی، قاسم مسیبی صفحه 5
    چکیده: این مطالعه تجربی بود. تعداد 54 سر خرگوش نر بالغ نژاد نیوزیلندی به طور تصادفی در شش گروه (سه گروه آزمایش و سه گروه کنترل) قرار داده شدند. تمام شش گروه برای ایجاد یک مدل شکستگی تحت جراحی قرار گرفتند. بعد از ترمیم زخم ها، ساق پای حیوانات گروه های آزمایش به ترتیب به مدت2، 4 و6 هفته، تحت تاثیر امواج اولتراسوند قرار داده شد. حیوانات گروه های کنترل نیز بدون هیچ گونه دخالتی طی همین دوره زمانی نگه داری شدند. بعد از طی این زمان ها، پس از بیهوش کردن حیوانات از قلب آنها خون گیری و کشته شدند. سپس سرم آنها جدا گردید و آنزیم ALP سرم توسط اسپکتروفتومتر قرائت گردید. داده ها با آزمون های من ویتنی یو و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    مقدمه
    ALP سرمی، گلیکو پروتئین مترشحه اوستئو بلاستی است. در شکستگی ها میزان ALP تغییر می کند. امواج اولتراسوند متناوب و با شدت پایین، رشد و بازسازی استخوا ن را در شکستگی ها تسریع می کنند. این حال ارتباط بین اولترا سوند متناوب و تغییرات میزان ALP سرمی در خرگوش نیوزیلندی مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات اولتراسوند متناوب با شدت پایین، بر سطح سرمی ALP در خلال روند جوش خوردگی تیبیای خرگوش نیوزیلندی است.
    روش کار
    امواج اولتراسوند متناوب، آنزیم ALP، ترمیم استخوان
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین سطح سرمی ALP در گروه آزمایشی که به مدت 4 هفته امواج اولتراسوند متناوب را دریافت کردند نسبت به گروه کنترل خودش، به طور معنی داری افزایش یافته بود (03/0p=). در سایر گروه ها تغییرات معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که امواج اولتراسوند متناوب و با شدت پایین، سطح سرمی ALP را افزایش داده وجوش خوردگی استخوان را تسریع می نماید.
  • حسین سرمدیان، فرشیده دیدگر، حمید ابطحی صفحه 6
    چکیده: این کار آزمایی بالینی به صورت سه سویه کور بر روی 366 نفر از پرسنل بیمارستان ولیعصر(عج) اراک انجام شد. پس از انجام کشت بینی از تمام پرسنل، 45 نفر که کشت مثبت داشتند به عنوان ناقل استافیلوکوک اورئوس شناخته شده و در دو گروه A و B به ترتیب تحت درمان با رژیم سیپروفلوکساسین خوراکی تک دوز 1500 میلی گرم، به علاوه پماد ویتامین A+D به عنوان دارونما به مدت 5 روز و رژیم پلاسبوی خوراکی تک دوز به علاوه پماد موپیروسین داخلی بینی به مدت 5 روز قرار گرفتند. کشت مجدد بینی جهت بررسی تاثیر درمان پس از اتمام درمان انجام شد. هم چنین کشت مرحله آخر جهت بررسی میزان عود، 5 هفته پس از مصرف داروها انجام گرفت. اطلاعات به دست آمده دو گروه توسط آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    مقدمه
    از آنجا که استافیلوکوک اورئوس یکی از مهم ترین عوامل بیماری زای انسان می باشد و با توجه به کلونیزاسیون این باکتری در بینی، پرسنل ناقل، این باکتری می تواند باعث افزایش میزان بروز عفونت های بیمارستانی شود. این مطالعه جهت مقایسه اثر دو رژیم ضد میکروبی (موپیروسین موضعی داخل بینی و سیپروفلوکساسین خوراکی) در درمان و عود ناقلین استافیلوکوک طراحی شده است.
    روش کار
    ناقل استافیلوکوک اورئوس، موپیروسین، سیپروفلوکساسین
    نتایج
    مشخص شد که 9/12 درصد از پرسنل بیمارستان ولیعصر(عج) اراک، ناقل استافیلوکوک اورئوس در بینی خود می باشند. تاثیر درمانی رژیم موضعی موپیروسین داخل بینی(درمان در 5/89 درصد موارد) به طور معنی داری بالاتر از رژیم خوراکی سیپروفلوکساسین تک دوز (درمان در 55 درصد موارد) بود(019/0 =p). اما میزان عود پس از مصرف رژیم موضعی 3/13 درصد و پس از مصرف رژیم خوراکی 20 درصد بود که تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، رژیم موضعی پماد موپیروسین تاثیر بیشتری نسبت به رژیم خوراکی سیپروفلوکساسین تک دوز بر روی درمان ناقلین بینی استافیلوکوک اورئوس دارد. هم چنین در این مطالعه تفاوت معنی داری در میزان عود ناقلی استافیلوکوک اورئوس پس از مصرف هر کدام از دو رژیم دارویی فوق مشاهده نشد.
  • ساغر سعیدآبادی، مهرانگیز صدوقی، هدایت صحرایی، حسین بهادران، جواد فحانیک بابایی، سیروس جلیلی صفحه 7
    این مطالعه از نوع تجربی بود و به این منظور موش های بزرگ آزمایشگاهی ماده با محدوده وزنی300-250 گرم مطالعه شدند. گروه آزمایشی پس از بارداری، مورفین را با دوز 05/0 میلی گرم بر میلی لیتر در آب آشامیدنی دریافت کردند. 19 روز پس از بارداری، موش های آبستن با استفاده از کلروفرم بیهوش شده و جنین ها به همراه رحم طی عمل جراحی از بدن حیوان ماده خارج گردیده، وزن جنین ها با ترازوی دیجیتالی با دقت 0001/0 گرم و طول قدامی- خلفی آنها به عنوان معیاری از طول جنین با کولیس ورنیه با دقت 05/0 میلیمتر اندازه گیری شد. سپس جنین ها مراحل پردازش بافتی را طی کرده و پس از برش گیری و رنگ آمیزی به روش هماتوکسیلین ائوزین(H&E) و نیترات نقره، از نظر رشد پیاز بویایی مورد بررسی میکروسکوپی قرارگرفتند. برای تعیین تفاوت بافت پیاز بویایی در گروه های شاهد و آزمایش از نرم افزار موتیک استفاده شد. اطلاعات با استفاده از آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.: چکیده مصرف اوپیوئیدها در کشور ما گسترش زیادی دارد. با توجه به توان این مواد در عبور از جفت و تاثیرگذاری بر رشد و تکامل جنین، امکان بروز مشکلات در نسل دوم نیز در افراد استفاده کننده از این مواد زیاد است. این تحقیق به بررسی اثر مصرف مورفین توسط مادر بر تکوین جنینی پیاز بویایی در موش های بزرگ آزمایشگاهی نژاد ویستار پرداخته است.:
    مقدمه
    پیاز بویائی، مورفین، موش بزرگ آزمایشگاهی: روش کار کاهش وزن جنین هایی که مورفین دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل، معنی دار بود. در حالی که کاهش طول جنین ها در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود. در هر دو گروه سه لایه سلولی مجزا در پیاز بویائی مشخص بود به طوری که در گروه آزمایشی، ضخامت لایه های میانی و خارجی افزایش و ضخامت لایه داخلی کاهش یافته بود. هم چنین، فضای بین سلولی در لایه های میانی و خارجی زیاد شده بود که این ممکن است به معنای اثر مورفین در کاهش مهاجرت سلولی در این ناحیه باشد. در هر دو گروه سه نوع سلول کروی، هرمی و تیره قابل تشخیص بود. شمارش سلولی نیز نشان داد که تعداد سلول های کروی، هرمی و تیره در گروه آزمایشی کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    از این مشاهدات نتیجه گیری می شود که مصرف مورفین دردوران بارداری، باعث بروز نقائصی درتکوین پیاز بویایی جنین می گردد که با کاهش تعداد سلول ها و نیز کاهش مهاجرت آنها مشخص می شود.
  • سعید صدرنیا، علی چهرئی صفحه 8
    چکیده: این مطالعه یک مطالعه مورد- شاهدی است که طی آن بیماران گروه مورد (بیماران با فشارخون بالا و دچار هیپرتروفی بطن چپ) با بیماران گروه شاهد (بیماران با فشارخون بالا و بدون هیپرتروفی بطن چپ)، از نظر شاخص توده بدنی، لیپیدهای سرم، قندخون، اوره و کراتی نین؛ مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده به وسیله آزمون آماری کای دو و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردید.
    مقدمه
    هیپر تروفی بطن چپ(LVH) یکی از عوارض قلبی فشارخون بالا است که در آن احتمال بروز آریتمی های قلبی و حوادث عروق قلبی افزایش می یابد. برخی از محققین علاوه برفشارخون بالا عوامل دیگری مانند اختلال لیپیدهای خون، قندخون بالا و نارسایی کلیوی را نیز در بروز هیپر تروفی بطن چپ مؤثر می دانند. این مطالعه به منظور تعیین اثر شاخص توده بدنی و بعضی از عوامل آزمایشگاهی بر هیپرتروفی بطن چپ در بیماران با فشارخون بالا صورت گرفته است.
    روش کار
    افزایش فشار خون سیستمیک، هیپر تروفی بطن چپ، شاخص توده بدنی، قندخون بالا، اوره، کراتی نین، اختلال لیپید های خون
    نتایج
    با توجه به نتایج این مطالعه مشخص می شود که علاوه بر هیپر تانسیون؛ شاخص توده بدن بالا، قندخون بالا و هم چنین بالا بودن اوره و کراتی نین بر ظهور LVH مؤثر می باشند. لذا لازم است که در بیماران با هیپر تانسیون این فاکتورها با دقت کنترل شده و جهت اصلاح آنها اقدام گردد
    نتیجه گیری
    در این مطالعه؛ شاخص توده بدنی، گلوکز بالا، BUN و کراتی نین بالا بر روی ظهور LVH در بیماران با فشارخون بالا اثر قابل توجه ای داشته اند اما اختلال لیپیدهای خون بر ظهور LVH اثر قابل توجهی نداشته است.
  • زهره عباسی، زهرا عابدیان، علیرضا فدایی صفحه 9
    چکیده:این مطالعه به صورت کار آزمایی بالینی، بر روی 62 زن نخست باردار با شرایط حاملگی طبیعی از جمله؛ سن حاملگی 42-37 هفته، تک قلو و نمایش قله سر انجام گردید. واحدهای پژوهش به صورت تصادفی در دو گروه ماساژ پشت و مراقبت های معمول قرار گرفتند. گروه ماساژ (32 نفر)؛ ماساژ منظم، محکم و یکنواخت در ناحیه پشت، به مدت 30 دقیقه به روش افلوراج در هر سه فاز زایمانی دریافت می کردند. گروه کنترل(30 نفر) هیچ گونه ماساژی نداشتند. در هر دو گروه شدت و مدت انقباضات، فواصل انقباضات و طول مدت هر فاز اندازه گیری و ثبت گردید. در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی دانش آموزی، کای دو، من ویتنی و مدل خطی استفاده گردید.
    مقدمه
    .یکی از مشکلاتی که مادران در طی زایمان با آن مواجه هستند زایمان طولانی است که با عوارض نا مطلوب مادری و جنینی همراه است. به طوری که کوتاه شدن طول مدت زایمان یکی از آرزوهای همیشگی متخصصین زنان و زایمان بوده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ بر طول مدت مرحله اول زایمان زنان نخست باردار مراجعه کننده به زایشگاه بنت الهدی بجنورد در سال 1384 انجام گردیده است.
    روش کار
    ماساژ، طول مدت زایمان، مرحله اول زایمان
    نتایج
    براساس نتایج این پژوهش، ماساژ طول مدت مرحله اول زایمان را کاهش داده. لذا به نظر می رسد بتوان از این روش، جهت کوتاه نمودن مدت بستری بودن زائو در زایشگاه استفاده نمود
    نتیجه گیری
    میانگین طول مدت مرحله اول زایمان در زنان دریافت کننده ماساژ نسبت به گروه مراقبت های معمول کمتر و دارای اختلاف معنی دار آماری بود. به طوری که میانگین طول مدت مرحله اول زایمان در گروه ماساژ پشت، 75/5 ساعت و در گروه مراقبت های معمول، 15/9 ساعت بود (001/0 = p).
  • محسن قاصدی، الهام فرهادی، رضا ملک زاده، قاسم مسیبی، علی قضاوی، بابک عشرتی صفحه 10
    چکیده: این مطالعه توصیفی - مقطعی بوده و در آن 700 نفر به صورت تصادفی چند مرحله ای در روستاهای شهرستان اراک در گروه سنی 65-20 سال انتخاب شدند که 336 نفر مرد و 364 نفر زن بودند. بعد از تکمیل پرسش نامه از هر یک از افراد خون گیری شد. سطح IgA سرم در تمامی افراد به منظور حذف افراد دچار کمبود IgA اندازه گیری شد. در همه افراد نمونه سرم از نظر آنتی بادی ترانس گلوتامیناز بافتی از نوع IgA (IgA t-TGA) بررسی شد. در تمام کسانی که سرولوژی مثبت داشتند و نیز در کسانی که شک بالینی سیلیاک در آنها بالا بود و سرولوژی مرزی داشتند، اندوسکوپی و بیوپسی قسمت دوم دئودنوم به عمل آمد و هیستولوژی بیوپسی مطالعه شد.
    مقدمه
    بیماری سیلیاک یا آنتروپاتی حساس به گلوتن، سوء جذب مواد غذایی بر اثر ازدیاد حساسیت به گلوتن است. در اتیولوژی این بیماری عوامل محیطی، ایمنی و ژنتیک مطرح هستند. با توجه به این که در منطقه مرکزی و غربی ایران شیوع بیماری سیلیاک بررسی نشده، این مطالعه به منظور تعیین فراوانی بیماری سیلیاک در جمعیت عمومی ساکنین روستاهای شهر اراک در سال 1385، طراحی شده است.
    روش کار
    بیماری سیلیاک، ترانس گلوتامیناز بافتی، روستاهای شهرستان اراک
    نتایج
    سطح IgA در سرم تمامی افراد نرمال بود. 8 نفر سرولوژی مثبت داشتند و 38 نفر سرولوژی با حداکثر مقدار نرمال و سایر افراد سرولوژی کمتر از Au/ml 6 داشتند. تنها در بین افراد با سرولوژی مثبت، یافته های هیستولوژی مثبت شد. 1 درصد (10 در 1000 نفر جمعیت) از کل جمعیت مورد بررسی تغییرات روده باریک به نفع سیلیاک داشتند. شایع ترین علامت در این افراد بی علامتی بود.
    نتیجه گیری
    شیوع بیماری سیلیاک در روستاهای شهرستان اراک در محدوده سنی 65- 20 سال 10 نفر در 1000 نفر جمعیت بود که این نتیجه مشابه نتایج مطالعات انجام شده در ساری و جنوب کشور بود ولی در مقایسه با سایر نقاط جهان از شیوع بالاتری برخوردار بود، که این مسئله اهمیت غربال گری این بیماری در ایران را می رساند. هم چنین این نکته که در تمامی افراد با هیستولوژی مثبت، سرولوژی نیز مثبت بود، تاییدی بر اختصاصیت و حساسیت بالای تست t-TGA و مناسب بودن آن جهت غربال گری بیماری سیلیاک است.
  • فتح الله محققی صفحه 11
    چکیده:بیمار، مرد 38 ساله ای است که با درد شکم و تندرنس در ناحیه مک بورنی و در ربع تحتانی راست شکم، حدود 8 ماه پیش در بیمارستان بستری و با تشخیص آپاندیسیت حاد تحت عمل جراحی آپاندکتومی اورژانس قرار گرفته است. پاتولوژیست، ادنوکارسینوم آپاندیس را گزارش نمود که تومور تا ناحیه سروز آپاندیس گسترش داشته است. پس از جراحی، بیمار از پی گیری منظم امتناع می ورزد و شش ماه بعد با تنگی نفس و درد شکم مراجعه، و براساس سونوگرافی و گرافی های انجام شده، دارای آسیت وسیع شکمی بوده است.
    مقدمه
    ادنوکارسینومای اولیه آپاندیس، سرطانی نادر است که تعداد معدودی در جهان گزارش شده است. حدود یک صدم تا دو دهم درصد از سرطان ها وکمتر از نیم درصد از سرطان های دستگاه گوارش را شامل می گردد. در این مقاله یک مورد آدنوکارسینوم اولیه ناحیه آپاندیس معرفی می شود.
    روش کار
    ادنوکارسینوم آپاندیس،آپاندیسیت حاد، آپاندکتومی
    نتایج
    در بیماران آپاندیس حاد، باید احتمال ادنوکارسینوم آپاندیس را نیز در نظر گرفت.
    نتیجه گیری
    در بیماران آپاندیس حاد، باید احتمال ادنوکارسینوم آپاندیس را نیز در نظر گرفت.
  • حمیدرضا مهاجرانی، محمدرضا پالیزوان، شهربانو عریان، وهاب باباپور صفحه 12
    چکیده: تحقیق حاضر به صورت تجربی انجام شد و اثر هریک از مسدود کننده های کانال های کلسیمی و جمع آوری کننده روی خارج سلولی به صورت جداگانه و هم زمان و در دوزهای مختلف بر یادگیری احترازی غیرفعال با استفاده از دستگاه شاتل باکس و تزریق مرکزی (درون بطنی) این داروها مورد بررسی قرار گرفت. حیوانات قبل و بعد از آموزش و بعد از تست، تحت این تزریق قرار گرفتند. تعداد نمونه ها در تمام گروه های آموزشی 8 سر مجموعا 120 سر بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از ازمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    مقدمه
    در این مطالعه اثر روی خارج سلولی و کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ بر جنبه های مختلف یادگیری و حافظه شرطی احترازی غیر فعال مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    یادگیری احترازی غیرفعال، روی خارج سلولی ترانس، کانا ل های کلسیمی وابسته به ولتاژ
    نتایج
    به نظر می رسد مکانیزم های مشترکی برای برهم کنش یون های کلسیم و روی و ارتباط آنها با اکتساب و تثبیت یادگیری احترازی غیرفعال مورد انتظار می باشد و می توان احتمال داد که مکانیزم به خاطرآوری حداقل از نظر تعامل یون های کلسیم و روی (به صورت وابسته به ولتاژ) متفاوت از اکتساب و تثبیت باشد.
    نتیجه گیری
    تزریق ماده جمع آوری کننده روی (CaEDTA) با دوز متعارف (100 میلی مولار) نشان گر عدم تاثیر جمع آوری روی خارج سلولی ترانس بر اکتساب، تثبیت و به خاطر آوری یادگیری احترازی غیرفعال می باشد. نتایج تزریق وراپامیل به عنوان مسدد کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ با دوزهای100و150 میکروگرم بیان گر تاثیر کاهشی آن بر اکتساب و تثبیت یادگیری احترازی غیرفعال می باشد. اعمال دوزهای فوق هیچ تاثیری بر به خاطرآوری یادگیری احترازی غیرفعال نداشت. در ادامه اثر هم زمان CaEDTA 100 میلی مولار از یک طرف و وراپامیل با دور 100 میکروگرم نیز از طرف دیگر بر اکتساب و تثبیت یادگیری احترازی غیرفعال نشان داد که تنها تثبیت یادگیری احترازی غیرفعال دچار افت گردیده است.
  • نرگس محمد صالحی، سید حمیدرضا طباطبایی، مریم رئوفی، ابوالفضل محمد بیگی صفحه 13
    چکیده: زایمان یک فرآیند فیزیولوژیک است که یک جنین از رحم به فضای بیرون رانده می شود. فریدمن (1954) نوعی الگوی مشخصه سیگموئیدی را برای زایمان توصیف نمود. این مطالعه با هدف بررسی روند پیشرفت زایمان در زنان چندزا طراحی شد.
    مقدمه
    این مطالعه با هدف بررسی روند پیشرفت زایمان در زنان چندزا طراحی شد.
    روش کار
    پیشرفت زایمان، زنان چندزا، فسا
    نتایج
    الگوی پیشرفت زایمان در عصر حاضر به شکل بارزی از منحنی فریدمن در دهه 1950 متفاوت است و به شکل سیگموئیدی نمی باشد و مهم ترین فاکتور مؤثر بر مدت زمان فاز نهفته، دیلاتاسیون زمان پذیرش می باشد. لذا تعیین یک منحنی استاندارد و بدون سوگیری در زنان زائو کاری بسیار پیچیده و مشکل است و می بایست از روش های آماری استفاده شود که اثرات ناشی از متغیرهای مخدوش کننده شرکت کنندگان را حذف نماید.
    نتیجه گیری
    در تمام زیر گروه های زنان چندزا با افزایش اتساع سرویکس، سرعت باز شدگی دهانه رحم نیز افزایش می یابد. ارتباط معنی داری بین زیر گروه های مختلف زنان شرکت کننده در مطالعه، از نظر میانگین سرعت دیلاتاسیون، در فاز فعال مرحله اول و مرحله سوم با القا زایمان دیده شد(05/0>p). اما اختلافی از نظر میانگین مرحله دوم با القا زایمان وجود نداشت. میانگین فاز فعال و مرحله دوم در زنان مورد مطالعه، در این بررسی به شکل معنی داری بیشتر از زنان مولتی پار مورد مطالعه فریدمن بود (به ترتیب56/3 ساعت در مقابل 2/2 ساعت و 25 دقیقه در برابر 18 دقیقه) (001/0> p). به علاوه در این مطالعه، فاز رکود مشاهده نشد.
  • دکترامیراشکان نصیری پور، رحمت الله جدیدی صفحه 14
    چکیده: مدیریت بهینه تجهیزات پزشکی در بیمارستان، تاثیر به سزایی در کاهش هزینه ها و ارائه مطلوب خدمات بهداشتی ودرمانی ایفا می نماید. با این حال در بیمارستان های کشور روش سیستماتیک و مدونی دراین زمینه اعمال نمی گردد. این پژوهش با هدف طراحی الگوی مدیریت تجهیزات پزشکی برای بیمارستان های ایران انجام گرفته است.
    مقدمه
    مدیریت بهینه تجهیزات پزشکی در بیمارستان، تاثیر به سزایی در کاهش هزینه ها و ارائه مطلوب خدمات بهداشتی ودرمانی ایفا می نماید. با این حال در بیمارستان های کشور روش سیستماتیک و مدونی دراین زمینه اعمال نمی گردد. این پژوهش با هدف طراحی الگوی مدیریت تجهیزات پزشکی برای بیمارستان های ایران انجام گرفته است.
    روش کار
    مدیریت، تجهیزات پزشکی، بیمارستان، الگو
    نتایج
    ایجاد واحد مدیریت و مهندسی تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها، تشکیل کمیته انتخاب و خرید، کنترل مستمر عملکرد تجهیزات طی فرایند کالیبراسیون، تعمیر و نگهداری پیش گیرانه دستگاه ها طبق برنامه زمان بندی و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز این واحد براساس سر فصل دروس فدراسیون بین المللی آموزش مهندسی بالینی، منجر به افزایش بهره وری تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها، خواهد شد.
    نتیجه گیری
    در تمامی کشورهای مورد مطالعه برای انجام مدیریت موثر تجهیزات پزشکی، در بیمارستان، واحد مهندسی تجهیزات پزشکی ایجاد نموده و در راستای خط مشی اصلی این واحد که تامین ایمنی و ارتقاء مراقبت از بیمار است، به آموزش مهندسین بالینی پرداخته اند.آموزش ها مطابق با طرح درس فدراسیون بین المللی آموزش مهندسی بالینی «که تلفیقی از واحدهای مهندسی و مدیریتی لازم برای انجام فعالیت های مدیریت تجهیزات پزشکی در بیمارستان است» طراحی می گردد. نیازسنجی دقیق از دستگاه های پزشکی، ترازیابی، استفاده از تکنیک هزینه طول عمر، مدیریت فهرست موجودی، جانمایی و پیش بینی فضای فیزیکی مورد نیاز، انتخاب وخرید از طریق کمیته مربوطه، کنترل های بدو ورود با انجام تست پذیرش، کنترل عملکرد و کنترل ایمنی، مستند سازی فعالیت ها و به کارگیری سیستم کامپیوتری نگهداری پیش گیرانه و توزیع نیمه متمرکز در زمره فرایندهای ضروری در چرخه مدیریت تجهیزات پزشکی در بیمارستان های کشورهای مورد مطالعه قرار داشته است.
  • مژگان هاشمیه، شراره خسروی صفحه 15
    چکیده: حیات بیماران مبتلا به تالاسمی وابسته به ترانسفوزیون است. این بیماران متعاقب ترانسفوزیون های مکرر دچار هموسیدروز در ارگان های مختلف می شوند و به استفاده از داروی چلاتور آهن نیاز دارند که بتواند سبب دفع آهن اضافی از بدن گردد.
    مقدمه
    تنها داروی رایج و در دسترس دفروکسامین می باشد که تجویز زیرجلدی آن برای بیمار، بسیار عذاب آور می باشد. در نتیجه ضرورت وجود یک داروی چلاتور آهن خوراکی مثل دفریپرون(L1) احساس می شود. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر این دارو در کاهش سطح سرمی فریتین در بیماران تالاسمی ماژور شهر اراک می باشد.
    روش کار
    دفریپرون، دفروکسامین، تالاسمی، فریتین
    نتایج
    علیرغم افزایش مختصر میانگین فریتین بعد از درمان با L1، این افزایش از نظر آماری معنی دار نمی باشد و ظاهرا می تواند تاثیر مناسبی در دفع آهن داشته باشد. از نظر زمان، با توجه به این که بیماران مورد مطالعه 6 ماه دارو را دریافت نموده بودند بهتر است جهت بررسی کارآیی دقیق تر L1 مطالعاتی با طول بیشتر صورت گیرند.
    نتیجه گیری
    نتایج میانگین سن بیماران 1±2/17 سال بود. میانگین فریتین سرم قبل از شروع دارو معادل257±1881 نانوگرم در میلی لیتر و بعد از شش ماه درمان با L1، 384± 2495 محاسبه گردید که اختلاف معنی داری نداشت(05/0
|
  • Alireza Rezayi Ashtiani *, Fardin Faraji, Mahdi Moghadasi, Shadi Pirasteh, Afsoun Talaie Zanjani Page 1
    Introduction
    Relationship between Multiple Sclerosis (MS) and primary headaches is not well recognized yet and the studies that have been done had different results. The aim of this study was to investigate the relation between primary headaches and multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    In this historical cohort study, 117 patients with actual MS were selected by convenience sampling as case group and 351 healthy subjects as control group. The incidence of primary headaches was assessed by a physician using a questannaire. Variables under investigation were age, sex, type of MS, Expanded Disability Status Score (EDSS), and characteristics of headache based on International Headache Society (IHS) classification. Data analysis was done using Chi-square, t-test, Fisher exact test, and logistic regression.
    Results
    53.8% of MS group and 27.4% of control group had chronic headaches (p=0.0001). Frequency of Migraine and tension type headaches among patients with headache in MS group were 73.1% and 26.98%, and in control group were 40.6% and 58.7% respectively. There was a statistically significant relation between Relapsing-Remitting MS and migraine headache (p<0.001).There was not any correlations between headache and using Interferone, MS duration, and EDSS.
    Conclusion
    The results of this study indicate that primay headaches, especialy migraine without aura, are common in MS patients comparing to general population.
  • Mohammad Reza Palizvan *, Zahra Sary, Mahmoud Reza Nakhaee Page 2
    Introduction
    Many research demonstrate the effect of margarine trans fatty acids on many physiological mechanisms in both human and animals. The purpose of this research was to evaluate the effects of margarine oil on reproduction in Wistar rat.
    Materials And Methods
    ‏This is an experimental study in which 46 Wistar female and male rats were divided into 4 groups. Male and female rats in group 1 were fed by 3% Margarine oil and standard food, in group 2 only female rats and in group 3 only male rats had Margarine oil with the standard food. Male and female rats in group 4 (as control group) had only standard food. Administration was started one month pre mating and continued during mating, gestation and lactation periods. After delivery, the pups were assessed for overall number, sex ratio, body weight, and mortality. One way analysis of variance was used for data avalysis.
    Results
    ‏Results showed that weight and female ratio of pups were significantly increased in group 2 as compared to group 1 and control. Also the comparison of pups’ mortality in the four groups showed that pups mortality was increased in group 2 as compared to the other groups. On the other hand there was no significant difference in number of pups in the four groups.
    Conclusion
    The results showed that dietary Margarine oil administration to female rats can significantly increase weight, ratio of female pups and mortality of pups.
  • Mohammadali Hesami *, Amir Reza Naimi, Hamid Reza Biranvand Page 3
    Introduction
    Despite different methods implemented, surgical wound infection is still an important cause of mortality and morbidity of patients which impose a considerable cost on health care system. According to recent data, administration of supplemental oxygen during operation can reduce the risk of wound infection due to increased tissue oxygenation and therefore better elimination of bacteria by oxidative killing. This study is done to investigate the effect of administered oxygen ratio on the incidence of wound infection in clean-contaminated surgery.
    Materials And Methods
    This is a double blind clinical trial. 584 patients from both sexes between 18 to 60 years old, who were condidated for clean-contaminated surgery were divided into two equal groups randomly. One recived 80% and the other 40% FIO2 during anesthesia. The frequency of wound infection between the two groups was assessed during a two weeks period.
    Results
    Of patients receiving 80% FIO2, 11 (3.9%) patients, and the group recieving 40% FIO2, 25(8.1%) patients had wound infection (p<0.05).
    Conclusion
    This study similar to previous studies showed the positive effect of supplemental oxygen in decreasing risk of surgical wound infection. Therefore according to the low risk and low cost and effectivness of this method in patients undergone surgery, it is recommended in clean-contaminated surgery.
  • Abolhasan Sakhaie *, Ali Ghazavi, Hoseinali Hadi, Ghasem Mosayebi Page 5
    Introduction
    Serum Alkaline Phosphatase (ALP) is a glycoprotein that is secreted from osteoblasts. In fractures, the rate of ALP will be changed. Low intensity pulsed ultrasound accelerates the growth and remodeling of fractures. However the relation between pulsed ultrasound and changing the rate of serum ALP in New Zeland rabbit is not studied yet. The aim of this study is to investigate the effect of pulsed ultrasound on serum ALP during bone healing of tibia in New Zealand rabbit.
    Materials And Methods
    This is an experimental study. 54 male and mature New Zealand rabbits were randomly divided into six groups (3 experimentals and 3 controls). All of them were operated for inducing a model of experimental fracture. After repair of wounds, the right leg of experimental groups was exposed to pulsed ultrasound for 2, 4 and 6 weeks. The control groups were kept without any intervention during the same time. After experiment, the rabbits were anesthesied and blood samples were taken from their hearts for ALP serology, and then the rabbits were killed. Blood was centrifuged and serum ALP was read by spectrophotometer. Data was analyzed by Mann-Whitney U and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    Results showed that the mean serum ALP level in experimental group after 4 weeks exposing to pulsed ultrasound was significantly higher as compared to control group (p= 0.03). There was no significant difference between the other groups.
    Conclusion
    The results of this study demonstrate that pulsed ultrasound wave increases serum ALP and accelerates the bone healing.
  • Hosein Sarmadian *, Farshideh Didgar, Hamid Abtahi Page 6
    Introduction
    Staphylococcus Aureus is one of the most important pathogenes in human. Regarding the ability of this bacterium in nasal colonization, carriers can increase the incidence of many nosocomial infections. This study was designed to compare the efficacy of two antimicrobial regimens (topical nasal Mupirocin and oral Ciprofloxacin) in treatment of Staphylococcus Aureus carriers and its recurrence.
    Materials And Methods
    This study is a triple blind clinical trial that was performed on 366 cases of Vali-e-asr hospital personnel. Nasal cultures were prepared from all these cases. Among them, 45 cases were carriers which were divided in two groups (A and B). Group A were treated by single dose of oral Ciprofloxacin (1500 mg) and Vit A+D ointment as placebo for 5 days (twice a day) and group B were treated by single dose of oral placebo and nasal Mupirocin ointmdent for 5 days (twice a day). After this period, nasal cultures were repeated in the two groups to evaluate the efficacy of treatment. Also after 5 weeks the last cultures were performed in order to determine the prevalence of reinfection. Results were analyzed using Chi-square test.
    Results
    Results showed that, 12.9% of Vali-e-asr hospital personnels were nasal carriers of Staphylococcus Aureus. Also the efficacy of topical nasal Mupirocin regimen (89.5%) was significantly higher than single dose of oral Ciprofloxacin regimen (55%) (p=0.019). But there was no significant difference between prevalence of reinfection in topical (13.3%) and oral regiment (20%).
    Conclusion
    According to the present data, it seems that topical Mupirocin therapy is more effective than single dose of oral Ciprofloxacin in treating Staphylococcus Aureus carriers. However there is no significant difference in the prevalence of reinfection between the two methods.
  • Saghar Saeedabadi, Mehrangiz Sdoughi, Hedayat Sahraei *, Hosein Bahadoran, Javad Fahanik Babaiee, Sirous Jalili Page 7
    Introduction
    Opioids abuse is a nationwide problem in our country. Regarding the potential of these drugs in crossing placenta they can cause many defects in fetuses of human and also animals. In the present study, the effects of maternal Morphine consumption on olfactory bulb development in rats have been investigated.
    Materials And Methods
    Female Wistar rats (weight: 250-300g) were crossed with male rats and the zero time of pregnancy was detected. Existence of vaginal plug and also sperm in vaginal smear were indicators of mating and pregnancy. Experimental group received 0.05 mg/ml of Morphine in drinking water daily. On embryonic day 19, pregnant animals were anesthetized by Chloroform and embryos were taken out surgically. Weight of the embryos was determined by a digital balance and their length (Crown-Rump, Frontal-Occipital, Biparietal, Abdominal-Transfer and Anterior-Posterior diameters) were determined by a caliper. Then embryos were fixed in Formalin 10% and tissues were processed and sectioned and stained in Hematoxilin & Eosin and Bielschwosky staining methods. These sections were investigated for olfactory bulb development by MOTIC software and light Microscope. Data was analyzed using t-test.
    Results
    The decrease in embryonic weight and their diameter for experiment group was significant. In microscopic study, the increase in thickness of mitral layer and the decrease in total number of Tufted, Mitral and Granular cells in experimental group were significant.
    Conclusion
    This study showed that oral Morphine consumption leads to olfactory bulb defects.
  • Saeid Sadrnia *, Ali Chehrei Page 8
    Introduction
    Left ventriculor hypertrephy (LVH) is one of the complicotions of systemic hypertension. LVH increases probabiltis of cardiac arrhytmia and cardiovasculer event in hypertensive patiants. In addition to hypertension other factors such as dyslipidemia, hyperglicemia and renal failure can cause LVH. This study was designed to investigate the effects of Body Mass Index (BMI) and some laboratory factors on LVH.
    Materials And Methods
    This is a case-control study in which patients in case group (hypertensive patients with LVH) and patients in control group (hypertensive patients without LVH) were compared for BMI, dyslipidemia, hyperglycemia, and elevated Blood Urea Nitrogen (BUN) and Creatinin. Data was analyzed using Chi square test and logistic regression.
    Results
    BMI with, high blood glucose with, high BUN and Creatinin signiticant affect in LVH presentation in hypertensive patiants. Dyslipidemia had not signiticant affect.
    Conclusion
    In this study; BMI, hyperglicemia, high BUN and Creatinin affected LVH presention in hypertensive patiant. So it is recommended that these factors be carfuly monitored and and treated.
  • Zohre Abasi *, Zahra Abedian, Alireza Fdaii Page 9
    Introduction
    Prolonged labor is an important problem during labor which can have undesirable effects on both maternal and fetal health. Shortening the duration of labor has always been one of the aims of obstetricians. Hence, the purpose of this research was to investigate the effect of massage on the duration of labor in women attending to Bentolhoda Maternity Unit in the city of Bojnord, Northern Khorasan, Iran in 2005.
    Materials And Methods
    In this clinical tial study, 62 primiparous women with normal pregnancy were participated. The indications of normal pregnancy included a gestational age of 37-42 weeks, single tone, and vertex presentation. Sampling was done by purposive method. Women were randomly allocated in two groups. The experimental group (n=32) received a 30-minute directional, reasonably firm and rhythmic effleurage massage in the back in each of the three phases of labor. The control group (n=30), did not receive any form of massage and received a routine 30-minutes nursing care in each of the three phases. Measurements were then made for strength, interval and frequency of contractions and the duration of each phase. Data were analyzed using student t, Chi-square and Mann-Whitney tests.
    Results
    Findings showed a significant decrease in the duration of labor after massage sessions. The mean duration of labor for the massage group was 5.75 hourse and for the routine nursing care group 9.15 houres (p=0.001).
    Conclusion
    According to the above results, there was a significant decrease in duration of the first phase of labor in pregnant women receiving massage sessions. Therefore, this method can be used to decrease the period of hospitalization.
  • Mohsen Ghasedi, Elham Farhadi *, Raza Malekzadeh, Ghasem Mosayebi, Ali Ghazavi, Babak Eshrati Page 10
    Introduction
    Celiac disease (CD) or gluten-sensitive enteropathy is a malabsoption of nutrients due to hyoersesitivity of gluten. Some etiologic facrors are environmental, immunologic and genetic factors. The frequancy of Celiac disease is not studied in western regions of Iran, therefore this study is done to determine the frequancy of Celiac disease in general population of rural regions of Arak.
    Materials And Methods
    This is a descriptive, cross-sectional study in which 700 people between 20-56 years old in rural regions of Arak were selected by multistage random sampling (364 male and 336 female). After completing questionnaires, blood samples were collected and serum IgA levels (to rule out IgA deficiency), and serum t-TG Ab were assessed. All cases that had positive serologies and those who had high clinical probability of having Celiac disease underwent second duodenal segment biopsy. Data was presented using mean, standard deviation and frequency distribution.
    Results
    Serum IgA levels were normal in all samples. 8 cases were positive for t-TG Ab, 38 cases had high normal levels of t-TG Ab and the others had less than 6 Au/ml t-TG Ab. Only in patients with high normal serology, histology was positive. 1% (10 in 1000 people) of all studied subjects demonstrated intestinal lesions due to Celiac disease. Most of them were asymptomatic.
    Conclusion
    CD frequency in rural regions of Arak in people between 20-65 years old was 10 among 1000 cases. This frequency is the same as studies done in northern and southern regions of Iran but was higher comparing to the other parts of the word. This amplifiles the importance of screening of CD in Iran. Also the sensitivity and specificity of t-TG Ab was found high because all cases with high normal levels of t-TG Ab were approved by histology.
  • Fathallah Mohaghegh * Page 11
    Introduction
    Primary appendiceal adenocarcinoma is rare (less than 250 cases described in the literature). In this article a case of appendiceal carcinoma with peritoneal seeding is reported. Case: The patient is a 38 years old man presented with pain, tenderness and rebound in the lower quadrant of the abdomen. These findings suggested acute appendicitis. Emergency laparotomy showed inflamed appendix, without adhesion to the surrounding tissue or perforation. Appendectomy was performed. The histologic diagnosis revealed a moderately differentiated appendiceal adenocarcinoma. The tumour had infiltrated up to serouca of the appendix. The patient was reffered to oncology center but due to refusing of patient for further evaluation, six months later he was admitted with dyspnea, abdominal pain and prorusion. Clinical examination and diagnostic work ups showed massive exudative ascites. The patient was admitted to the oncology ward of Vali-e-Asr hospital with the diagnosis of appendiceal adenocarcinoma with peritoneal involvement.
    Conclusion
    In case of acute appendicitis, the possibility of appendiceal adenocarcinoma should be considered
  • Reza Mohajerani, Mohammad Reza Palizvan *, Shahrbanou Oryan, Vahab Babapour Page 12
    Introduction
    In this study the effect of extracellular trans zinc and voltage sensitive calcium channels on different aspects of learning and memory has been investigated.
    Materials And Methods
    This is an experimental study in which the effect of a calcium channel antagonist (Verapamil) and zinc chelator (Ca-EDTA), on passive avoidance learning (shuttle box apparatus) has been examined by intraperitoneal administration of defferent doses of these drugs. Data was analyzed using one way analysis of variance.
    Results
    Result of intraperitoneal injection of 100 milimolar Ca-EDTA indicated that it has no effect on the acquisition, consolidation, and retrieval of passive avoidance learning. Verapamil (100 and 150 micrograms) as a L-type voltage gated calcium channel antagonist, decreased acquisition and consolidation but not retrieval of passive avoidance behaviour. These effects were dose dependent. The simltaneous effect of Ca-EDTA and verapamil was also studied. Ca-EDTA (100milimolar) and verapamil (100 micrograms) have negative effects on consolidation of passive avoidance learning.
    Conclusion
    Probably, common mechanisms are involved in acquisition and consolidation of passive avoidance learning, and zinc and calium ions play interactive roles in this aspect.
  • Narges Mohammad Salehi, Hamid Raza Tabatabaee, Maryam Raoofi, Abolfazl Mohammad Beigi * Page 13
    Introduction
    Labor refers to the chain of physiologic events that allows a fetus to undertake its journey from the uterus to the outside world. Friedman (1954) describes a sigmoid pattern for labor. This study is carried out to identify the trend of labor progression in multiparous women.
    Materials And Methods
    The present cohort study was conducted on 336 multiparous women. In order to assess labor stages, dilatation per unit of time was evaluated in each participant. Participants were divided into four groups: non intervention, induced, sedated, and both intervention groups. The related parameters were evaluated in all groups. Data was analyzed using one way analysis of variance, one sample t-test and mixed model regression models in reverse method for drawing the curve.
    Results
    In all groups, with the increasing expansion of cervix the rate of cervix dilatation was increased. A significant relationship was observed between expansion speed rate in active phase of the first stage and the third stage, with induction of labor (p<0.05). But there was no relationship between the second stage and induction. The mean time of active phase and the second stage in this study was significantly higher than women of Freidman study (3.56 hours in contrast to 2.2 hours and 25 minute in contrast to 18 minute, respectively)(p<0.001). Also in the present study the deceleration phase was not seen.
    Conclusion
    Now the pattern of labor progression differs from Freidman's curve in 1950 and has not the sigmoid shape, and the most important factor affecting latent phase is the dilatation of cervix at the time of admission. So determining a standard curve, without bias, is very difficult, and statistical methods should be used to decrease the effect of confounding factors of participants.
  • Amir Ashkan Nasiripour *, Rahmatallah Jadidi Page 14
    Introduction
    Optimum management of medical equipment in hospital settings has tremendous effects on decreasing costs and providing desired health and treatment services. This research has been undertaken to design a medical equipment management model for public hospitals of Iran.
    Materials And Methods
    In this adaptive research, medical equipment management among United States of America, United Kingdom, Germany, Canada, Australia, Sweden and Italy, which have successful experiences and determined patterns for medical equipment management, are assessed with respect to 6 dimensions as structure, purchase, control, maintenance, training and distribution; and according to the shared strategies in the mentioned countries, a model was designed for Iran's public hospitals. This model was validated using expert's survey in DELFI method.
    Results
    In all of the studied countries, the medical equipment engineering unit is established for effective management of medical equipments and in direction with the main purpose of ensuring safety and improving patient care, clinical engineers are being trained. Trainings are designed according to international federation course plan for clinical engineers “which are combination of necessary engineering and managing courses for activities of hospital medical equipment management”. Under study issues include: precise need assessment for medical devices, balancing, use of life span expenditure, stock management, location finding, and needed physical space prediction, selection and purchase committee establishment, entering controls plus reception test, performance and safety control, activities documentation, using computerized systems for preventive maintenance and semi-centered distribution, are among necessary processes in the medical equipment management cycle of under studied countrie's hospitals.
    Conclusion
    Management and medical equipment engineering unit establishment in hospitals, selection and purchase committee formation, continuous equipment performance control during calibration process, equipment preventive maintenance according to workforce training schedule, training needed experts, and with respect to the topics of international federation courses for clinical engineering training in universities, will improve medical equipment efficiency in hospitals.
  • Mozhgan Hashemi *, Sharare Khosravi Page 15
    Introduction
    Thalassemia patients are transfusion dependent and the consequence of these repeated transfusions is hemosiderosis. Therefore these patients need iron chelator drugs. Desferioxamine is an iron chelator drug that its route of administration is subcutaneous which is very difficult for patients. Deferiprone (L1) is an oral iron chelator drug that is easy to use for thalassemic patients. The aim of this study is the efficacy assessment of L1 on ferritin level in Arak city during 6 months.
    Materials And Methods
    In this before and after clinical trial study, 33 patients underwent treatment with L1, with the dose of 75 mg/kg/day.The mean of ferritin level in patients was measured before and 6 months after receiving L1. Data was analyzed using paired t-test.
    Results
    The mean age of patients was 17.2±1 years (10-34 years old). The mean ferritin level before administration of L1 was 1881±257 mcgr/l and after administration of the drug was 2495±384 which had no significant difference. Side effects were leukopenia (3%), rise of ALT (35%) and increase of AST (60%) which were all transient.
    Conclusion
    Although the level of ferritin increased after the treatment with L1, but there was no significant difference and it seems that the drug can have a good effect in decreasing iron. All of he patients in this study have received the drug for 6 months. Therefore we need other studies with longer duration in order to assess the efficacy of Deferiprone.