فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium
Volume:4 Issue: 3, 2006

  • تاریخ انتشار: 1385/09/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • زهرا گلکار، ماندانا حسن زاده، واله هادوی، رکسانا کریمی نژاد، سیدنوید المدنی، فریبا افروزان، بیتا بزرگمهر، ایمان سلحشوری فر، یوسف شفقتی، آریا جان خواه، فائزه جهانشاد، کیمیا کهریزی، حسین نجم آبادی * صفحه 817

    آتروفی نخاعی-ماهیچه ای (SMA) یکی از بیماری های شایع عصبی-ماهیچه ای، همراه با فلج پیشرونده است که به علت ضایعاتی در نورون حرکتی آلفا در نخاع ایجاد می شود. SMA توسط دو ژن SMN1 و SMN2 بیان می شود که تنها در اگزون شماره 7 خود در یک نوکلئوتید متفاوت هستند. شایع ترین جهش دیده شده حذف هوموزیگوس اگزون 7 در ژن SMN1 است. درصد کمی از بیماران هتروزیگوسیتی مرکب با جهش نقطه ای در یک آلل و حذف در آلل دیگر دارند. در بقیه موارد به نظر نمی رسد که بیماری حاصل تغییر در SMN1 باشد. در بیماری آتروفی نخاعی-ماهیچه ای، SMN2 قادر نیست که کمبود ایجاد شده بر اثر حذف اگزون 7 را جبران کند. هدف از مطالعه اخیر برآورد فراوانی حذف شایع اگزون 7 در ژن SMN1 در خانواده های مراجعه کننده به این مرکز، به منظور تعیین وضعیت ناقل بودن و تشخیص پیش از تولد است. 167 خانواده با سابقه فرزند مبتلا به SMA از سال 1378 تا 1384 به این مرکز ارجاع داده شده اند که از نظر حذف اگزون 7 در فرزند مبتلا و تعیین ناقل بودن پدر و مادر بررسی شدند و هم چنین 63 مورد تشخیص پیش از تولد برای جنین زوج های ناقل انجام شد. از میان خانواده های مورد بررسی، 139 خانواده دارای سابقه نوع یک SMA، 21 خانواده دارای سابقه نوع دو و 7 خانواده دارای سابقه فرزند مبتلا به نوع سه بیماری بودند. در خانواده های دارای سابقه نوع یک بیماری، در 96 خانواده هم پدر و هم مادر ناقل حذف اگزون 7 بودند و در 20 خانواده نیز تنها یکی از آنها ناقل بود. این فراوانی ها در خانواده های دارای سابقه نوع دو SMA به ترتیب 16 و 1 و در خانواده های دارای سابقه نوع سه SMA به ترتیب 3 و 2 بود. بررسی نمونه های جنینی نیز نشان داد که 11 مورد از 63 نمونه مورد آزمایش (5/17%) مبتلا بودند. جز دو بیمار، کلیه بیماران برای حذف اگزون 7 هوموزیگوت بودند (7/96% کل بیماران). بررسی حاضر نشان داد که تحلیل مولکولی دو آللی اگزون 7 برای حذف SMN1 روشی مناسب و قابل اطمینان برای تشخیص افراد مبتلا، تعیین ناقلان و تشخیص پیش از تولد در خانواده های دارای بیمار مبتلا به SMA است.

  • محمدحسن کریمی نژاد، یوسف شفقتی، فریبا فروزان، بیتا بزرگمهر، سیدنوید المدنی، واله هادوی، اتوون دگلن، دبلیو جن کلایجر، جان جی ام هیوجمن، رکسانا کریمی نژد صفحه 823
    بیماری های متابولیک ناشی از انباشتگی در لیزوزوم ها و از جمله گروه بیماری های موکوپلی ساکاریدوز، به علت فراوانی ازدواج خانوادگی در کشور ما شایع است. هنگام شروع کار در سال 1369، برای این گونه بیماری ها هیچ درمان اساسی و حتی درمان علامتی مناسب وجود نداشت. در یک برنامه همکاری علمی با دانشگاه اراسموس هلند، خانواده هایی که دارای فرزند مشکوک به بیماری های متابولیک مادرزادی مانند موکوپلی ساکاریدوز بودند، از دیدگاه بالینی دقیقا ارزیابی و پس از محدود کردن تشخیص های احتمالی و طرح بیماری موکوپلی ساکاریدوز از نظر آنزیم مسئول بررسی شدند. در 79 خانواده، 115 فرد مبتلا شناسایی و تشخیص قطعی موکوپلی ساکاریدوز مشخص شد. شایع ترین گونه موکوپلی ساکاریدوز در نمونه های ما به ترتیب بیماری سان فیلیپو (29 خانواده، 41 بیمار)، بیماری هانتر (20 خانواده، 36 بیمار) و بیماری هورلر (18 خانواده، 20 بیمار) بودند. ما به 9 خانواده با 15 بیمار دچار بیماری ماروتو-لامی و 3 خانواده با 3 بیمار مبتلا به بیماری مورکیو نیز برخوردیم. در 72 مورد تشخیص پیش از تولد نیز 54 جنین سالم و 18 جنین مبتلا تشخیص داده شد.18 جنین مبتلا نیز دچار بیماری های هورلر (3 مورد)، هانتر (6 مورد) و سان فیلیپو (9 مورد) بودند. تمام بانوان باردار دارای جنین مبتلا به حاملگی پایان دادند و نتیجه حاملگی بانوان صاحب جنین سالم نیز با تشخیص پیش از تولد هماهنگ بود.
    کلیدواژگان: بیماری های متابولیک، بررسی آنزیم ها، تشخیص پیش از تولد، موکوپلی ساکاریدوز ها
  • کامران قائدی، صادق ولیان بروجنی، یوسف شفقتی، ایثار نصیری، ثریا قاسمی صفحه 833
    پراکسی زوم ها اندامک هایی هستند که در همه سلول های یوکاریوتی، از مخمر تا انسان، حضور دارند. تقریبا 50 واکنش مختلف بیوشیمیایی، شامل ساخت اسیدهای صفراوی، کلسترول، فسفولیپیدهای اتری (پلاسمالوژن ها)، اسید دکوزاهگزا-انوییک و سوخت وساز برخی اسیدهای چرب، به ویژه اسیدهای چرب بسیار بلند زنجیر (VLCFAs) در پراکسی زوم انجام می شود. پروتئین هایی که در عملکرد پراکسی زوم نقش دارند پروکسین نام دارند. حداقل 29 پروکسین جهت ورود پروتئین ها، تشکیل و تقسیم غشاء پراکسی زوم ضروری هستند. تاکنون جهش در 13 ژن رمز کننده پروکسین ها مرتبط با بیماری های انسانی شناسایی شده است. در حال حاضر بیماری های پراکسی زومی در سه گروه قرار می گیرند: اختلالات تشکیل پراکسی زوم (PBDs)، اختلالات چند آنزیمی پراکسی زوم و اختلالات تک آنزیمی پراکسی زوم. بیماری رفسام دوران کودکی (IRD)، آدرنولکودیستروفی دوران نوزادی (NALD) و نشانگان زلویگر (ZS) انواع مختلفی از اختلالات مادرزادی هستند که به عنوان بیماری های تشکیل پراکسی زوم شناخته می شوند. مشخصه این بیماری ها فقدان پر اکسیزوم های طبیعی در سلول های بدن است. اغلب این اختلالات کشنده هستند. ما در این مقاله وقایع مولکولی ایجاد کننده این اختلالات را توصیف و روش های مولکولی رایج تشخیص این اختلالات، مانند بررسی جهش ها و تعیین مشخصات فیبروبلاست های به دست آمده از بیماران را معرفی می کنیم.
  • محبوبه صبوری، هوشنگ علیزاده، منصور امیدی صفحه 839
    مطالعات مولکولی در گیاهان نشان داده است که تنش های محیطی مانند خشکی، شوری و سرما، ژن هایی را تحریک می کنند که اعمال گوناگونی بر عهده دارند. اغلب (و البته نه همه) ژن هایی که در پاسخ به کم آبی بیان می شوند، توسط هورمون گیاهی اسید آبسیزیک (ABA) تحریک می شوند. در گیاه مدل آرابیدوپسیس، حداقل 4 سیستم تنظیم کننده مستقل برای بیان ژن، وجود دارد. عناصر عملگر هم سو در راه اندازی ژن هایی که مشخصا در پاسخ به تنش بیان می شوند و عوامل رونویسی که بر بیان این ژن ها مؤثرند، شناسایی شده اند. عوامل رونویسی که به عنصر عملگر هم سوی DRE/CRT متصل می شوند، جداسازی و DREB1/CBF و DREB2 نام گذاری شده اند. بیان بیشتر DREB1/CBF در بوته های تراریخته تعدادی از گیاهان زراعی، تحمل به یخبندان، خشکی و شوری را با موفقیت افزایش داده است. مطالعات روی سایر عوامل رونویسی مرتبط با پاسخ به تنش در حال پیشرفت است. امید است که نتایج این تحقیقات به تولید غذای پایدار در کشورهای در حال توسعه و جلوگیری از آسیب محیطی در سطح جهانی کمک کند.
  • صفحه 851
  • صفحه 854
  • هانیه جعفری، آریانا کریمی نژاد*، احمد رجایی، مریم میرزازاده، نسرین نبوی نیا، فرناز عظیمی، مریم زنگنه، رکسانا کریمی نژاد، فاطمه رمضان زاده، محمدحسن کریمی نژاد صفحه 858

    آمنیوسنتز زودهنگام چالش جدیدی در تشخیص پیش از تولد است. با این حال، هنوز تمام ابعاد، مزایا و مخاطرات آن معلوم نیست. ما در این مطالعه نتایج به دست آمده از 655 مورد آمنیوسنتز زودرس (EA) که در هفته 12 تا 14 بارداری انجام شده بود را با 804 مورد آمنیوسنتز در زمان معمول، یعنی هفته 15 تا 18 بارداری (MA) مقایسه کردیم. فراوانی ناهنجاری های کروموزومی در این دو گروه به ترتیب 21 مورد (2/3%) و 43 مورد (3/5%) بود (047/0=p). موزاییسیزم حقیقی در 2 مورد از گروه MT دیده شد (000/1=p). سقط زودرس وابسته به مداخله انجام شده (ظرف 30 روز از انجام آمنیوسنتز) در 4 مورد از گروه EA (2/2%) و 3 مورد از گروه MA (5/1%) رخ داد (719/0=p). فراوانی خونریزی نیز در همین اندازه بود. مرگ جنین در داخل رحم (IUFD) فقط در 7 مورد از گروه MA بروز کرد (015/0=p). یافته های ما نشان داد که پی آمد دو روش با هم مشابه بود و تنها بروز بیشتری از ناهنجاری های کروموزومی و IUFD در گروه MA دیده شد.

  • یوسف شفقتی، فریبا افروزان، سیدنوید المدنی، غزال وکیلی صفحه 864
    پراکسی زوم ها مسؤول انجام شماری از واکنش های متابولیک هستند که شامل متابولیسم اترهای گلیسرول، کوتاه کردن اسیدهای چرب بسیار بلند زنجیر (VLCFAs) مانند C24:O و C26:O، و اکسیداسیون زنجیر جانبی کلسترول که برای تولید اسیدهای صفراوی لازم است، می شود. اختلالات زیست ساخت پراکسی زومی (PBDs) از دیدگاه ژنتیکی و بالینی اختلالاتی مرتبط به یکدیگرند که در آنها فعالیت های آنزیمی در پراکسی زوم ها درگیر است. این اختلالات نادر و اغلب اتوزومی مغلوب هستند و سبب درگیری ساختارهای مختلفی در بدن می شوند که به نقایص عملکردی متعددی می انجامد. برخی از اختلالات بیوشیمیایی که در این مجموعه بیماری ها توصیف شده اند، عبارتند از کاهش سطح پلاسمالوژن ها، افزایش سطح اسیدهای چرب بسیار بلند زنجیر و مشتقات کلستانوییک اسید. در طول حدود دو دهه اخیر، بیش از 25 عنوان بیماری در این گستره شناسایی و گزارش شده است. شدیدترین وضعیت بالینی نشانگان زلویگر است که به سبب فقدان عملکرد پراکسی زوم ها پدید می آید. بیماران مبتلا به شدت رنجور و به ناهنجاری های متعدد مادرزادی و نقایص عصبی دچارند. کندرودیسپلازی پانکتاتا نمونه دیگری از اختلالات پراکسی زومی است که گروه ناهمگونی از دیسپلازی ها را شامل می شود. در این بیماری ها منقوط شدن اپی فیزها در دوران نوزادی یک تصویر بالینی عمده به شمار می رود. برای ارزیابی و اثبات این بیماری ها، آزمون های بیوشیمیایی متععدی در دسترسند. تشخیص دقیق در افراد مشکوک به این بیماری ها با ارزیابی های بیوشیمیایی ظریف و بررسی های مولکولی در برخی مراکز آزمایشگاهی مقدور است. بررسی تجمع برخی اسیدهای چرب بسیار بلند زنجیر، کمبود پلاسمالوژن ها و افزایش سطوح اسیدهای فیتانیک از این جمله هستند. در این مقاله تجربه ما بر روی 10 خانواده ایرانی با 15 بیمار دچار نشانگان زلویگر و کندرودیسپلازی پانکتاتای ریزوملیک گزارش می شود.
  • بیتا بزرگمهر، واله هادوی، محمدحسن کریمی نژاد صفحه 871
    نشانگان فریمن-شلدون مجموعه ای از علائم و نشانه های شناخته شده و برآیند وضعیتی دیسمورفیک به همراه انقباض مفصلی و چهره مشخص است. نشانگان فریمن-شلدون (FSS) با نام های دیسپلازی یا دیستروفی کرانیوکارپوتارسال، آرتروگریپوز دیستال نوع 2A، نشانگان صورت سوت زننده، و صورت سوت زننده-دست پره آسیاب نیز معرفی و شناخته می شود. این نشانگان به صورت اتوزومی غالب به ارث می رسد و با چهره بی هیجان و نقاب مانند، دهان کوچک و لب های جمع شده و بیرون آمده (مانند حالت سوت زدن)، چشم های گود افتاده همراه هیپرتلوریسم، کمپتوداکتیلی، انحراف انگشتان به سمت اولنا و تالیپس اکوئینوواروس مشخص می شود. در این مقاله، ما 6 مورد از این بیماری را گزارش می کنیم.
  • مریم میرزازاده، آریانا کریمی نژاد، نسرین نبوی نیا، فرناز عظیمی، محمدحسن کریمی نژاد صفحه 876
    ما در این مقاله، یک مورد تتراپلوییدی در کشت مایع آمنیوتیک به دست آمده در هفته 14 بارداری همراه کاریوتایپ طبیعی در تکرار بررسی را گزارش می کنیم. در این بارداری آمنیوسنتز به علت سن بالای مادر و سابقه تولد یک نوزاد دچار مننگومیلوسل انجام شد. اولتراسونوگرافی در آن زمان یک جنین تنها با حرکات و ضربان قلب طبیعی را نشان داد. حجم مایع آمنیوتیک نیز طبیعی بود. نمونه به دست آمده در دو فلاسک کشت داده شد. در یکی از محیط های کشت رشدی دیده نشد و در دیگری رشد به آهستگی صورت گرفت. بررسی کروموزومی نشان دهنده تتراپلوییدی در تمام پلیت های بررسی شده بود. سطح آلفا فیتو پروتئین مایع آمنیوتیک KIU/m 1/24 و در محدوده طبیعی برای سن بارداری بود (1/11 تا 48 برای هفته 15 بارداری). آمنیوسنتز مجدد در هفته 18 بارداری انجام شد و تحلیل FISH با پروب های سنترومریک X وY نشان داد جنین دارای یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y است. کشت تکراری مایع آمنیوتیک نیز در 89 پلیت از 90 پلیت، جنین 46،XY را نشان داد و تنها یک پلیت بیانگر تتراپلوییدی بود. اولتراسونوگرافی در هفته 18 بارداری نیز نشان دهنده جنینی با حرکات و ضربان قلب طبیعی بود. پیگیری ما نشان داد نوزاد به دنیا آمده نیز یک پسر به ظاهر طبیعی است. این مورد نشان می دهد مشاهده تتراپلوییدی در کشت هایی که رشد عادی ندارند، ممکن است گمراه کننده باشد و کشت مجدد در این موارد ضروری است.
  • مریم بنی کاظمی صفحه 880
    بیماری فابری یکی از اختلالات ذخیره لیزوزومی وابسته به X مغلوب است. این بیماری به علت نقص در یکی از آنزیم های لیزوزومی به نام آلفا-گالاکتوزیداز A ایجاد می شود. تجمع گلوبوتریااوزیل سرامید (GL-3) در لیزوزوم ها به نقص عملکرد این اندامک ها و اختلال سلولی می انجامد. این وقایع آغازکننده آبشاری از واکنش هاست که به ایسکمی و فیبروز منتهی می شود. نمای بالینی معمول بیماری بیشتر در مردانی دیده می شود که در آنها هیچ گونه فعالیت آنزیمی مشاهده نمی شود و در آنها اعضاء مختلف و متعددی درگیرند. زودرس ترین نشانه های بالینی در کودکی رخ می دهد و شامل حملات درد شدید اندام ها، موسوم به آکروپارستزی، هیپوهیدروز یا آنهیدروز، تغییرات قرنیه و عدسی چشم و ضایعات پوستی (آنژیوکراتوما) است. نارسایی کلیوی، بیماری عروقی قلب و سکته مغزی نیز عمده ترین دلایل منجر به مرگ بیماران هستند و در مراحل بعدی زندگی رخ می دهند. به سبب غیرفعال شدن اتفاقی یکی از کروموزوم های X در زنان (پدیده لیونیزاسیون) حاملان مؤنث نیز ممکن است برخی از علائم وابسته به بیماری فابری، مانند آکروپارستزی، مشکلات گوارشی، بیماری های قلبی و کلیوی و سکته مغزی را تجربه کنند. در این مقاله، ما پس از مرور مختصر تظاهرات بالینی و آزمون های تشخیصی بیماری، راهکارهای درمانی حاضر و جهت گیری آتی این اقدامات را برای مدیریت مشکلات بیماران مرور خواهیم کرد.
  • صفحه 888
|
  • Zahra Golkar, Mandana Hassan Zad, Valeh Hadavi, Roxana Kariminejad, Seyed Navid Almadani, Fariba Afroozan, Bita Bozorgmehr, Iman Salahshoor, Kimia Kahrizi, Hossein Najmabadi Page 817

    Spinal muscular atrophy (SMA) is a common neuromuscular disorder with progressive paralysis caused by the loss of α–motor neuron in the spinal cord. SMN is encoded by two genes, SMN1 and SMN2, which essentially differ by a single nucleotide in exon 7. The most frequent mutation is biallelic deletion of exon 7 of the SMN1 gene. A small percentage of SMA patients present compound heterozygosity with a point mutation on one allele and deletion on the other. In the remaining cases, the disease is unlikely to be related to SMN1 defects. In spinal muscular atrophy (SMA), SMN2 is not able to compensate for the loss of SMN1 due to exclusion of exon 7. The aim of our study was to estimate the frequency of the common exon 7 SMN1 deletion in the families who referred to our center for carrier detection and prenatal diagnosis. Between March 1999 and March 2006, one hundred sixty seven families with history of at least one affected member were referred to us. We performed detection of deletion exon 7 SMN1 for the patients and carrier detection for their parents, prenatal diagnosis in subsequent pregnancies to couples who previously had an affected child became possible (63 prenatal diagnosis). From 167 families, 139 categorized in type I of the disease, 21 in type II, and 7 in type III. Carrier detection for the parents indicated that in 96 families with history of affected member with type I SMA both parents carried the deletion in exon 7 and in 20 families, one of the parents was carrier. These rates were 16 to 1 for SMA type II, and 3 to 2 for type III SMA. Sixty-four children affected with SMA were studied, 58 of them were found to be homozygous for the loss of exon 7 of the SMN1 gene, except two patients who were heterozygote for exon 7 deletion (frequency of homozygocity: 90.7%). Eleven of sixty-three (17.5%) fetal samples were found to be affected and these pregnancies were terminated. The molecular analysis of the biallelic exon 7 of the SMN1 deletion is a standard and reliable test in cases of SMA.

  • Mohammad Hassan Kariminejad, Yousef Shafeghati, Fariba Afroozan, Bita Bozorgmehr, Seyed Navid Almadani, Valeh Hadavi, O.P. Van Diggelen, W.J. Kliejer, Jan Hiujmans, Roxana Kariminejad Page 823
    Upon a scientific collaboration, families having affected offspring suspected for MPS disease were enzymaticaly analyzed. In 82 families the deficit enzymes were detected. Seventy prenatal diagnosis for parous at risk were performed, revealing 53 unaffected and 17 affected fetuses. All families with affected fetuses opted for pregnancy termination. The prenatal result of unaffected newborns confirmed the prenatal diagnosis findings. The summary of clinical findings and epidemiological distribution of MPS disorders and PND results are presented in this short report.
  • Kamran Ghaedi, Sadegh Valian Brojeni, Yousef Shafeghati, Isar Nasiri, Sorayya Ghasemi Page 833
    Peroxisomes are organelles present in all eukaryotic cells from yeast to human cells. It is now well known that approximately fifty different biochemical reactions occur within the peroxisome, including synthesis of bile acids, cholesterol, ether-phospholipids (plasmalogens), docosahexaenoic acid and catabolism of certain fatty acids, particularly very long chain fatty acids (VLCFAs). Proteins involved in peroxisomal function are known as peroxins. At least 29 peroxins are required for peroxisome membrane biogenesis, fission, and protein import. So far, mutations in 13 genes that encode peroxins are associated with human disease. Peroxisomal disorders currently falling into one of three groups peroxisome biogenesis disorders (PBDs), peroxisomal multi-enzyme disorders, and peroxisomal single-enzyme disorders. Infantile Refsum’s disease (IRD), neonatal adrenoleukodystrophy (NALD) and Zellweger’s syndrome (ZS) are different variants of a group of congenital diseases known as peroxisome biogenesis disorders. These disorders are characterized by the absence of normal peroxisomes in the cells of the body which mostly are fatal. Here we describe molecular events that cause these deficiencies and we introduce current molecular approaches for diagnosis of these disorders like mutation analysis and fibroblasts characterization derived from the patients.
  • Mahboobeh Saboori, Houshang Alizadeh, Mansour Omidi Page 839
    Molecular studies have shown that several genes with various functions are induced by environmental stresses such as drought, high-salinity and low temperature in plants. Most of the dehydration responsive genes are induced by the plant hormone abscisic acid (ABA), but others are not. Expression analyses of dehydration-responsive genes have provided at least four independent regulatory systems (regulons) for gene expression in a model plant Arabidopsis thaliana. The cis- acting elements in the promoters of some genes that have a typical stress-inducible expression profile and the transcription factors that affect the expression of these genes have been analyzed. Transcription factors that bind to a DRE/CRT (Dehydration-responsive Element / C-Repeat) cis-acting element were isolated and termed DREB1/CBF (DRE-binding protein 1/ C-repeat Binding Factor) and DREB2 (DRE-binding protein 2). Overexpression of DREB1/CBF in transgenic Arabidopsis plants increased tolerance to freezing, drought and high salt concentrations. The DREB1/CBF genes have been successfully used to improve abiotic stress tolerance in a number of different crop plants. Studies on the other transcription factors associated with stress response are in progress. It is expected that the results of these studies will contribute to the sustainable food production in developing countries and help to prevent the global-scale environmental damage.
  • Hanieh Jafarieh, Ariana Kariminejad, Ahmad Rajaee, Maryam Mirzazadeh, Nasrin Nabavinia, Farnaz Azimi, Maryam Zangeneh, Roxana Kariminejad, Fatemeh Ramezanzadeh, Mohammad Hassan Kariminejad Page 858

    Early amniocentesis is a new context in prenatal diagnosis. However, the consequences of this procedure are not known clearly. We compared cytogenetic results of 655 amniotic fluid samples obtained at 12-14 gestational weeks (early amniocentesis, EA) and 804 samples at 15-18 gestational weeks (mid-trimester amniocentesis, MA). The rate of chromosomal abnormalities for early amniocentesis was 3.2% (21 cases) and for mid-trimester amniocentesis was 5.3% (43 cases) (p=0.047). True mosaicism was seen in 2 cases MT group (p=1.000). We did not have maternal cell contamination in either group. The ratio of repeat amniocentesis was 0.6 percent in the EA group compared with 0.2 percent in MA group (p=0.417). Procedure-related early abortion (within the first 30 days after amniocentesis) was seen in 4 cases of EA (2.2%) and 3 cases of MA (1.5%) (p=0.719). Hemorrhage occured in the same ratio. Intra-uterine fetal death (IUFD) was seen in 7 cases of MA, but not in any cases of EA (p=0.015). Our findings showed comparable outcome in two method of amniocentesis, except for lower chromosomal abortion rate and IUFD.

  • Yousef Shafeghati, Fariba Afroozan, Navid Almadani, Ghazal Vakili Page 864
    Peroxisomes are responsible for a number of very important metabolic reactions, including synthesis of glycerol ethers, shortening very long chain fatty acids (VLCFAs C24:O and C26:O), and oxidation of the side chain of cholesterol needed for bile acid production. Peroxisomal biogenesis disorders (PBDs) are genetically and phenotypically related disorders that involve enzymatic activities of peroxisomes. They are rare mostly autosomal recessive diseases characterized by multi-systemic structural and functional abnormalities. A number of biochemical abnormalities have been described in PBD patients including decreased levels of plasmalogens, and increased levels of VLCFAs and cholestanoic acid derivatives. More than 25 different entities have been diagnosed and reported in the last two decades. The most severe condition is the Zellweger syndrome, a condition due to the absence of functional peroxisomes. Affected patients are severely ill, and show multiple congenital anomalies and neurological aberrations. Chondrodysplasia punctata is another example they are genetically heterogeneous group of dysplasias having stippling of the epiphyses in infancy as a common feature. Peroxisomal abnormalities only found in the rhizomelic type I. There are specific biochemical tests for evaluating peroxisomal functions. The diagnoses on suspected cases can now be confirmed precisely by detailed biochemical evaluation and molecular analysis in some metabolic centers. Accumulation of certain VLCFAs (C24:0, and C26:0) deficiency of plasmalogens, and elevation of phytanic acid are some of them. Herein we report 10 Iranian families with 15 affected cases of Zellweger syndrome and rhizomelic type I chondrodysplasia punctata (RCDP I).
  • Bita Bozorgmehr, Valeh Hadavi, Mohammad Hassan Kariminejad Page 871
    Freeman-Sheldon syndrome is a morphologically well-defined syndrome that results in a dysmorphic status combining bone anomalies and joint contractures with characteristic facies. FSS (Freeman-Sheldon Syndrome) is also known as craniocarpotarsal dysplasia (or dystrophy), distal arthrogryposis type IIA (DAIIA), whistling face syndrome, and whistling face-windmill vane hand syndrome. The syndrome is an autosomal dominant trait and characterized by flattened, mask-like facies, microstomia, protruding lips (as in whistling), deep-set eyes with hypertelorism, and camptodactyly with ulnar deviation of the fingers and talipes equinovarus. We are reporting 6 cases with this syndrome that were referred to our genetic center from 2000 to 2006 for cytogenetic study and clinical genetic counseling.
  • Maryam Mirzazadeh, Ariana Kariminejad, Nasrin Nabavi Nia, Farnaz Azimi, Mohammad Hassan Kariminejad Page 876
    We report a case of complete tetraploidy in amniotic fluid culture obtained at 14 weeks of pregnancy. Amniocentesis was performed in this pregnancy because of high maternal age and history of offspring with meningomyelocele. Ultrasonography at that time, revealed a single fetus with normal fetal activity and heart beat. Amniotic fluid volume was normal. The amniotic fluid obtained was yellow and clear. It was cultured in two flasks. Growth was very slow in one culture with no growth in the other. Harvest was possible after 3 weeks which revealed tetraploidy in all studied plates. Alpha feto protein of amniotic fluid was 24.1 KIU/m (normal range 11.1-48, for 15 weeks). A repeat culture was performed at 18 weeks of gestation and a FISH analysis was performed using X and Y centromeric probes. Repeat culture revealed 46, XY pattern in 89 out of 90 studied plates. Only one plate revealed tetraploidy. Two hundred interphase cells were studied for the FISH analysis and 98% had one single X and one single Y signal. Ultrasonography at 18 weeks of pregnancy revealed no abnormality. A healthy male infant was born at term and is doing well. We conclude that abnormal karyotypes in poor growth cultures could be misleading and have to be confirmed with repeat cultures.
  • Maryam Banikazemi Page 880
    Fabry disease is an X-Linked lysosomal storage disease, caused by deficient activity of lysosomal enzyme α-galactosidase A. The accumulation of globotriaosylceramide (GL-3) in the lysosomes causes lysosomal and cellular dysfunction and this in turn triggers the cascade of cells and tissue ischemia and fibrosis. The classic phenotype of Fabry disease is seen in most males with no enzyme activity and it affects multiple organ-systems. The early clinical manifestation of the disease occur in childhood with episodes of severe pain in the extremities (acroparesthesia), hypohidrosis, corneal and lenticular changes, and skin lesions (angiokeratoma). The renal failure, cardiovascular disease and stroke are the major causes of morbidity and mortality occurring later in life. Due to random chromosome X inactivation (Lyonization), the carrier females of Fabry disease may experience Fabry disease-related symptoms including acroparesthesia, gastrointestinal complains, renal and cardiac disease and/or strokes. In this article, after brief review of clinical presentations and diagnostic tests for the disease, we review the present therapeutic approaches and future directions in management of patients with Fabry disease.