فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:11 Issue: 3, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/08/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • داریوش شکیبایی، علی اشرف گودینی صفحه 237
  • دکترنورالله رضایی، دکترسید محمد باقر هاشمی، دکترمحمدجعفر گل علی پور، ری چنگ چین صفحه 245
    سابقه و هدف
    مواد مغذی و سوبستراهای مختلف انرژی زا در محیط کشت می توانند در بلوغ هسته ای و سیتوپلاسمی تخمک اثر بگذارند. در مورد تاثیر گلوکز برروی بلوغ تخمک در محیط کشت و تکوین رویانی بعدی آن، نظرات متناقضی وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین اثر غلظت های مختلف گلوکز بر بلوغ تخمک کومولوس دار، لقاح و تکوین پیش از لانه گزینی آن در یک مدل گاوی است.
    مواد و روش ها
    تخمدان های گاوی از یک کشتارگاه جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. مجموعه تخمک کومولوس (1170 عدد) از فولیکول هایی (به قطر6-2 میلی متر) آسپیره و به طور تصادفی در چهارگروه (سه گروه تجربی و یکی کنترل) تقسیم سپس در دیش های کشت ارگان حاوی یک میلی لیتر محیط کشت بلوغ کشت داده شدند. به محیط های کشت بلوغ گروه های تجربی به ترتیب مقادیر 3، 5/1، 1میلی گرم در میلی لیتر D- گلوکز اضافه شد و همه در انکوباتور 5/38 درجه سانتیگراد، دی اکسیدکربن 5 درصد و هوای 95 درصد با رطوبت بالا برای مدت 24 ساعت کشت داده شدند. 394 تخمک پس از کشت برای بررسی میزان بلوغ به طور تصادفی فیکس و776 تخمک دیگر را برای بررسی میزان لقاح و تکوین رویانی اولیه با اسپرم های ذوب شده گاو نر لقاح داده و بعد از 18 ساعت از لقاح، 387 تخمک (تخم فرضی) به منظور بررسی میزان لقاح فیکس و 389 عدد دیگر در محیط های تکوینی مشابه تا مرحله بلاستوسیست (روز هشتم بعد از لقاح) کشت داده شدند. نمونه ها با استرئومیکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفته و نتایج با آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که میزان بلوغ تخمک ها در محیط های دارای گلوکز در مقایسه با گروه کنترل (به ترتیب82، 79 و80 درصد در مقابل گروه کنترل 55 درصد) به طور معناداری بیشتر بوده است (001/0P<) گر چه میزان لقاح تخمک ها در بین گروه های مختلف فرقی نداشت (به ترتیب57، 54 و50 درصد در مقابل گروه کنترل 49 درصد)، اما میزان تشکیل بلاستوسیست ها در گروه های مورد، به طور معناداری (01/0P<) بیشتر از گروه کنترل بوده است (به ترتیب30، 33 و32 درصد در مقابل گروه کنترل 14درصد).
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که گلوکز در محیط کشت بلوغ، در بلوغ تخمک کومولوس دار و تکوین رویانی بعدی آن اثر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: گلوکز، تخمک گاوی، بلوغ آزمایشگاهی، لقاح
  • کیخسرو مردانپور، مهتاب رهبر صفحه 257
    سابقه و هدف
    آسیب اعصاب محیطی ناشی از تصادفات 5 درصد از بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی را تشکیل می دهد. از آنجایی که آسیب اعصاب محیطی می تواند عارضه عدم کارکرد طبیعی مجدد عضو را به همراه داشته باشد؛ لذا برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب درمانی علاوه بر عوامل مؤثر از قبیل سن، نوع آسیب، تاریخ جراحی و محل قطع عصب که از کنترل جراح خارج است بهترین راه مؤثر در درمان، اصلاح روش جراحی قدیمی و استفاده از جراحی میکروسکوپی می باشد. این بررسی گزارش نتایج درمان 82 عصب آسیب دیده در 69 بیمار به روش جراحی میکروسکوپی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی 7 ساله تعداد 69 بیمار از سن 5/2 تا 59 سال که بر اثر تروما دچار 82 مورد قطع اعصاب محیطی در اندام ها شده بودند، در مراکز آموزشی درمانی طالقانی و شفای کرمانشاه با سه روش ترمیم اعصاب اپی نورال و فاسیکولار و ترمیم گروهی فاسیکول ها با استفاده از میکروسکوپ و لوپ انجام شده بود مورد مطالعه قرار گرفتند. برای عمده بیماران ترکیبی از هر سه روش جراحی زیر میکروسکوپ با نخ نایلون 9 صفر و 10 صفر انجام شد. نمونه ها تا مدت متوسط 35 ماه با استفاده از شرح حال، معاینه بالینی و انجام آزمایش های استاندارد EMG، NCV، سیمرونیستین منوفیلامنت و تشخیص افتراقی دو نقطه در حالت استاتیک و دینامیک و آزمایش تشخیص اشیاء و برگشت قدرت عضلات توسط پژوهشگر تحت پیگیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    83 درصد از نمونه ها مذکر و حدود نیمی از آن ها در فاصله کمتر از یک هفته از زمان وقوع آسیب تحت عمل جراحی قرار گرفتند. برگشت حس در حدود 56 عصب مصدوم دیده شد (S3 و S4)، برگشت حرکت در حدود 48 عصب مصدوم چشمگیر بود(M3 و M4).
    نتیجه گیری
    با انجام عمل جراحی ترمیم عصب به روش میکروسکوپی در این بررسی تنها در حدود 20 درصد از اعصاب مصدوم برگشت، حس و حرکت کامل نبوده که می تواند ناشی از تاثیر متغیرهایی همچون مراجعه دیر بیماران برای ترمیم عصب مصدوم و حتی نوع آسیب وارده به عصب و سن مصدومین باشد. در حدود 68 درصد اعصاب آسیب دیده برگشت قابل قبولی در حس و حدود 61 درصد آن ها هم برگشت قابل قبولی در حس حرکت داشتند.
    کلیدواژگان: ترمیم اعصاب محیطی آسیب دیده، جراحی میکروسکوپی، کرمانشاه
  • اکبر توکلی، پرویز مهاجری، حسن شجاعی، رحمت الله یزدانی، شراره مقیم، بهرام صراصفهانی صفحه 266
    سابقه و هدف
    به رغم اینکه ایزونیازید به عنوان مؤثرترین دارو برای از میان بردن باسیل سل مطرح است، مقاومت به این دارو به سهولت پدید می آید. جهش هایی که در katG، inhA وahpC روی می دهد، در اغلب موارد عامل مقاومت به ایزونیازید است. البته فراوانی این جهش ها در جمعیت ها، متفاوت است. هدف از این مطالعه تعیین مشخصات مولکولی مقاومت به ایزونیازید در سویه های مایکوباکتریوم توبرکولوزیس است که می تواند در تشخیص سریع مقاومت دارویی کاربرد وسیعی داشته باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. وجود جهش در نواحی خاصی از ژن های katG، inhA و ahpC در 32 سویه مقاوم به ایزونیازیدمایکوباکتریوم توبرکولوزیس مراکز سل استان های اصفهان و تهران بررسی شد. برای تعیین جهش های کدون 315 ژن katG از تکنیک PCR-RFLP استفاده شد و بدین منظور محصول 355 جفت بازی PCR با آنزیم های MspI وMspA1I برش داده شد. برای بررسی جهش ژن های inhA وahpC نیز از سکونسینگ استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی جهش در کدون 315 ژن (Ser→Thr) katG، inhA و ahpC ایزوله های مقاوم به ایزونیازید به ترتیب 9/71، 9/18 و2/6 در صد بود. یکی از ایزوله ها فاقد جهش در ژن های مورد مطالعه بود.
    نتیجه گیری
    PCR-RFLP با استفاده از آنزیم MspI که توانایی تشخیص جانشینی Ser315Thr را در katG دارد، می تواند اکثر سویه های مقاوم به ایزونیازید را که دارای جهش درکدون 315 هستند، شناسایی نماید. از نتایج این مطالعه می توان دریافت که شناسایی جهش Ser315Thr در ژنkatG می تواند یک روش غربال گری سریع را برای شناسایی ایزوله های مایکوباکتریوم توبرکولوزیس مقاوم به ایزونیازید جداشده در مراکز سل اصفهان و تهران فراهم آورد.
  • دکترعلی اصغرکشاورز، دکترهدایت الله رضوانفر صفحه 277
    سابقه و هدف
    خونریزی های فوقانی دستگاه گوارش از جمله موارد فوریت های طب داخلی است و بین 30 تا 40 درصد بیماران را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند. در گذشته خونریزی های گوارشی در سالمندان پر مخاطره بوده و با مرگ و میر و نیاز به جراحی های بیشتر نسبت به قشر جوان تر همراه بوده است. در سال های اخیر به کارگیری داروهای بلوکه کننده پمپ پروتون و استفاده از بخش مراقبت های ویژه در روند درمان خونریزی ها توصیه شده است. بدین منظور این مطالعه با هدف تعیین اثرات دیدگاه های درمانی درافراد سالمند و مقایسه آن با جمعیت جوان تر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    روش این مطالعه توصیفی تحلیلی و از نوع مقطعی است که به صورت نمونه گیری متوالی در روی 200 بیمار (100 نفر بالای 60 سال و 100 نفر زیر 60 سال) که با تشخیص خونریزی حاد دستگاه گوارش فوقانی در بیمارستان های دانشگاهی طالقانی و امام خمینی کرمانشاه طی سال های 79-78 بستری شدند انجام گرفت. کلیه بیماران تحت درمان با داروی بلوکه کننده پمپ پروتون (امپرازول) خوراکی به میزان 40 میلی گرم دو بار در روز قرار می گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون آماری X2 و t در دو گروه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران بالای 60 سال 66/0±48/70 و زیر 60 سال 24/1±48/37 بود. 73 درصد بیماران بالای 60 سال و80 درصد زیر 60 سال مذکر بودند. تاریخچه مصرف داروهای ضد التهابی در افراد بالاتر از 60 سال بیشتر بود (003/0p=)، ولی از دیسپپسی کمتر شکایت داشتند (05/0p=). بیماری های همراه در افراد بالاتر از 60 سال شامل بیماری های قلبی (0008/0p=) و آرتریت (05/0p=) بود. زخم دوازدهه در افراد زیر 60 سال (0096/0p=) و زخم معده در افراد بالای 60 سال (009/0p=) بیشتر بود. در دوره بستری در دو گروه تفاوتی دیده نشد، میانگین مدت بستری بیمارستانی در بیماران بالاتر از 60 سال19/0±80/3 و در بیماران کمتر از 60 سال 21/0±77/3 روز بود (19/0p=). میانگین واحد خون تزریق شده در بیماران 60 سال و بالاتر 30/0±52/4 واحد و در بیماران کمتر از 60 سال36/0±49/4 واحد بود (94/0= p). تعداد جراحی های انجام شده در هر دو گروه یکسان، 3 بیمار و بروز مرگ، 2 بیمار در هر گروه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان می دهد که با به کارگیری استراتژی های نوین درمانی در خونریزی های گوارشی در دهه جدید روند این بیماری در دو گروه بیماران سالمند و جوان یکسان شده است. بنابراین توصیه می شود که در بیماران با خونریزی گوارشی فوقانی بستری کردن بیماران سالمند و یا بیماران دارای نمای آندوسکوپی ریسک بالا در بخش مراقبت های ویژه و به کارگیری داروهای بلوکه کننده پمپ پروتون در مراکز درمانی معمول شود.
    کلیدواژگان: خونریزی دستگاه گوارش فوقانی، سالمندان، امپرازول، بخش مراقبت های ویژه
  • دکترشاهرخ یوسف زاده چابک، معصومه احمدی دافچاهی، دکترهانیه محمدی ملکسری، دکترانوش دهنادی مقدم، حسین همتی، سمیه شعبانی صفحه 286
    سابقه و هدف
    تروما یکی از علل اصلی مرگ و میر و معلولیت در جوامع است که از آن میان حوادث ترافیکی بیشترین علت منجر به فوت در تروما می باشد. جراحات ناشی از ترافیک جاده ای یکی از معضلات اساسی فراموش شده سلامت عمومی است که پی گیری مداوم و مؤثر آن، نیاز به هماهنگی دارد. هدف از این مطالعه بررسی علل وآسیب های بیماران ترومایی بستری در بیمارستان پورسینای رشت در نیمه دوم 1384بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی در روی کلیه بیماران ترومایی بستری انجام گرفت. برای گردآوری داده ها از برگه جمع آوری اطلاعات که به صورت سرشماری وآینده نگر تکمیل گردید، استفاده شد. به این صورت که کلیه داده های طرح با مراجعه حضوری تکمیل گردید. جمع آوری اطلاعات شامل داده های جمعیت شناختی، مکانیسم تروما، محل حادثه، نحوه انتقال، شدت آسیب مغزی بر اساس GCS وناحیه آسیب دیده بدن بر اساس AIS بوده است.
    یافته ها
    از1141 نفر بیمار، تعداد مردان 6/3 برابر زنان بود. سن مردان و زنان به ترتیب 3/31±325/17 و 69/36 ±31/19 بود. حدود 50 درصد بیماران در گروه سنی 20 تا 44 سال قرارداشتند. شایع ترین علت آسیب، حوادث ترافیکی (4/74 درصد) و سپس سقوط (14/98 درصد) بوده است. 47 درصد مصدومین حوادث ترافیکی موتورسوار بودند. شایع ترین ناحیه آسیب دیده، سر وگردن (8/80 درصد) و سپس اندام ها و لگن(41/25 درصد) بوده است و حدود 11 درصد بیماران دچار آسیب مغزی شدید شدند. 2/26 درصد حوادث در مرکز استان اتفاق افتاده بود. تنها 3 درصد از بیماران با آمبولانس فوریت ها منتقل شدند و در نهایت 59 نفر فوت کردند.
    نتیجه گیری
    با بالابردن سطح آگاهی همگانی از طریق رسانه های گروهی و ارتقای امکانات درمانی و تشخیصی مناسب در مراکز اعزام، بهبود سیستم انتقال بیماران و ثبت دقیق اطلاعات بیماران ترومایی، می توان کمک شایان توجهی به ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران نمود و با توجه به اهمیت آسیب های جاده ای و قابل پیش بینی و کنترل بودن آن ها، باید ایمنی جاده ای مساله ای چندجانبه و مهم و مربوط به بهداشت عمومی تلقی گردد. وجود اطلاعات در سطوح ملی و محلی به عنوان یک منبع مهم برای طرح ریزی ایمنی جاده ها و تصمیم گیری ضروری است.
    کلیدواژگان: بیماران بستری، حوادث ترافیکی، تروما، استان گیلان
  • سید محمدعلی حسامی، دکتربابک ایزدی صفحه 296
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت مدیاستن به عنوان حفره مرکزی قفسه سینه و ترافیک فیزیولوژیک آن، شناخت انواع توده های مدیاستن ضروری است. این بررسی به منظور تعیین فراوانی انواع تومورهای مدیاستن در بیماران جراحی شده در مرکز آموزشی درمانی طالقانی طی سالهای 84-1381 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی در روی پرونده های بیماران بستری شده انجام شد. برای استخراج اطلاعات از یک برگه اطلاعاتی که شامل متغیر های نوع توده، محل، سن، جنس، متاستاز و علایم بالینی بود، استفاده شد. اطلاعات پس از جمع آوری، با استفاده از آمار توصیفی ارایه گردید.
    یافته ها
    از 318 مورد توراکوتومی غیرتروماتیک انجام شده، 89 مورد (97/26درصد) توده مدیاستن بوده است، فراوان ترین توده ها، توده تیموس (8/25 درصد) و لنفوما (7/15درصد) بودند و شایع ترین محل درگیر مدیاستن قدامی (9/66 درصد) بود. سن متوسط بیماران 2/28 سال و 42 درصد مؤنث و 58 درصد مذکر بودند. علایم بالینی شایع، کاهش وزن (5/60 درصد)، سرفه (42 درصد)، تنگی نفس(42 درصد) و درد قفسه سینه (5/39 درصد) بود. متاستاز در 33 درصد بیماران دیده شد و شایع ترین محل متاستاز ریه و پلور بود. فراوانی میاستنی گراو در بیماران با توده تیموس 7/73 درصد بود، علاوه بر این در این مدت 97 مورد توده مری نیز عمل شده بود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به اطلاعات به دست آمده، بررسی بیمارانی که با علایم بالینی کاهش وزن، سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه مراجعه می کنند، از نظر وجود توده مدیاستن ضروری به نظر می رسد تا از رشد این توده ها و متاستاز آن ها جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: مدیاستن، تومور، کرمانشاه
  • دکترسیدحبیب الله موسوی بهار، دکترنصرا& پزشکی، مهندس خسرومانی کاشانی صفحه 304
    سابقه و هدف
    بیضه نزول نکرده یکی از شایع ترین اختلالات مادرزادی محسوب می گردد. بیضه نزول نکرده به معنای بیضه ای است که در مکان غیرطبیعی قرار گرفته است. این گونه بیضه ها ممکن است بین حفره شکم تا نزدیکی کیسه بیضه وجود داشته باشند. شناخت برخی از عللی که می تواند در پیدایش بیضه نزول نکرده نقش داشته باشد،در مطالعه حاضرمطرح است.
    مواد و روش ها
    بدین منظور مطالعه ای به صورت توصیفی مقطعی در روی 1100 نوزاد پسر متولد شده (1383) در بیمارستان فاطمیه همدان صورت گرفت. در این مطالعه متغیرهای سن تولد، وزن هنگام تولد، وجود سابقه مثبت خانوادگی بیضه نزول نکرده، سابقه پره اکلامپسی در مادر، سمت مبتلا، یک طرفه یا دو طرفه بودن ناهنجاری و نیز سایر ناهنجاری های دستگاه تناسلی نوزادان از طریق مصاحبه با مادر و معاینه تخصصی نوزاد گردآوری وبررسی شد.
    نتایج
    شیوع بیضه نزو ل نکرده 82/3 درصد برآورد می گردد که این میزان در نوزادان ترم 9/1 درصد و در نوزادان پره ترم 5/14 درصد بود. در 75 درصد موارد بیضه نزول نکرده یک طرفه (63 درصد سمت راست و37 درصد سمت چپ) و 25 درصد دوطرفه بود. همراهی بیضه نزول نکرده با هیپوسپادیازیس در 6/28 درصد موارد، با هیدروسل در3/14 درصد موارد و با کوردی آلت تناسلی در 7/7 درصد موارد گزارش گردید. فراوانی بیضه نزول نکرده در نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم 14درصد و در نوزادان با وزن بیشتر از2500 گرم برابر با 1/2 درصد بود و در نوزادانی که مادرشان سابقه پری اکلامپسی داشتند، 4/22 درصد دیده شد.
    نتیجه گیری
    شیوع بیضه نزول نکرده 82/3 درصد برآورد شد و عواملی نظیر وزن و سن هنگام تولد، پره اکلامپسی بودن مادر و اشتغال مادر به کارکشاورزی عوامل خطر مهم مرتبط با این اختلال مادرزادی بود.
    کلیدواژگان: بیضه نزول نکرده، ناهنجاری ها، دستگاه تناسلی نوزادان، نوزادان
  • فرنگیس کورکوهی، سوسن حیدرپور، خاور آملایی، ثریا مهدوی، منصور رضایی صفحه 312
    سابقه و هدف
    باتوجه به شیوع و عوارض شناخته شده مادری و جنینی جداشدن زودرس جفت و عدم اطلاع آن در منطقه و نیز به منظور تعیین فراوانی جداشدن زودرس جفت در زنان حامله مراجعه کننده به بیمارستان معتضدی کرمانشاه، این تحقیق طی سال های 81-1380 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی کلیه زنان بارداری که با تشخیص قطعی جداشدن زودرس جفت در بیمارستان معتضدی کرمانشاه بستری شده بودند، مورد بررسی قرارگرفتند. ابزارگردآوری داده ها فرم اطلاعاتی بود که با مراجعه به پرونده بیماران توسط محققین تکمیل گردید و شامل سؤالاتی در مورد مشخصات جمعیت شناختی (سن، شغل و تحصیلات) و مشخصات بارداری (سن حاملگی، تعداد بارداری ها، PROM و فشار خون مادر) بود.
    یافته ها
    در این پژوهش از میان 14433 مورد زایمانی که طی این مدت انجام شده بود، 300 مورد جداشدن زودرس جفت مشاهده گردید که شیوع آن 08/2 درصد تعیین شد. این تحقیق نشان داد که جداشدن زودرس جفت، بیشتر در حاملگی های اول و دوم بوده است. در نمونه های پژوهش در 132 خانم (44درصد) زایمان زودرس مشاهده شد و در 153 مورد (51 درصد)، جنین مرده متولد شده است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش شیوع جداشدن زودرس جفت بالاتر از میزان گزارش شده آن در دنیا بود که شاید به دلیل تفاوت در شیوع عوامل مستعدکننده این عارضه در جوامع مختلف باشد. پیشنهاد می شود برای مطالعات بعدی عوامل مساعدکننده جداشدن زودرس جفت نیز مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جداشدن زودرس جفت، فراوانی، کرمانشاه
  • معصومه دل آرام صفحه 320
    سابقه و هدف
    باتوجه به اهمیت تنظیم خانواده در شرایط اضطراری نظیر پاره شدن کاندوم و نقش آن در پیشگیری از تولدهای ناخواسته، شناخت کافی از آگاهی، نگرش و عملکرد گروه های مختلف اجتماعی هر منطقه در مورد روش های اضطراری پیشگیری از بارداری ضروری است. هدف این مطالعه تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد در مورد روش های اضطراری پیشگیری از بارداری بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی -تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه خودساخته استفاده شد که شامل دو بخش اطلاعات فردی و سؤالات تخصصی بود. نمونه گیری به صورت سهمیه ای براساس جمعیت تحت پوشش 9 مرکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام شد. در مجموع تعداد نمونه ها 400 نفر بود که از بین زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی (که استفاده کننده از روش های غیرمطمئن پیشگیری از بارداری بودند) انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آزمون های آماری کای اسکویر و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید و میزان 05/0 P< معنا دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد مورد مطالعه 34/6±12/30 سال بود. بیشتر افراد تحصیلات متوسطه و دانشگاهی داشتند و میانگین سن ازدواج در آن ها 89/3±37/21 سال بود. میانگین نمره آگاهی از روش های پیشگیری اضطراری 68/2±95/3 از مجموع 8 نمره بود. با این شرایط 5/22 درصد افراد آگاهی ضعیف، 5/55 درصد آگاهی متوسط و 22 درصد آگاهی کافی داشتند. نگرش بیش از 70 درصد از واحدهای مورد پژوهش در مورد روش های پیشگیری اضطراری مثبت بوده اما تنها 5/20 درصد آن ها از این روش ها استفاده کرده بودند و 69 درصد مایل بودند که در آینده از این روش ها استفاده کنند. ارتباط سن و شغل با میزان آگاهی (001/0P<) و همچنین میزان تحصیلات با میزان آگاهی (01/0P<) معنا دار بود. علاوه بر این افرادی که آگاهی بالاتری داشتند، عملکرد بهتری در استفاده از این روش ها داشتند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    بدین منظور با توجه به آگاهی و عملکرد متوسط و ضعیف زنان و نگرش مثبت آن ها نسبت به روش های پیشگیری اضطراری، تشکیل کلاس های آموزشی خاص در مورد روش های پیشگیری اضطراری در مراکز بهداشتی درمانی و تاکید بیشتر کارکنان بر میزان آگاهی و بهبود عملکرد زنان، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، روش اضطراری از بارداری، شهرکرد
  • دکترماندانا افشاریان، سعید سلیمان میگونی، علیرضا جانبخش، کیقباد قدیری، فیض الله منصوری، سیاوش وزیری، بابک صیاد صفحه 331
    سابقه و هدف
    داروهای ضدسل می توانند سبب ایجاد سمیت کبدی شوند و این عارضه همچنان به عنوان یکی از مشکلات درمان سل باقی مانده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع هپاتیت دارویی در بیماران مبتلا به سل بستری شده در فاصله سال های 83 – 1375 در بیمارستان سینای کرمانشاه و عوامل خطر احتمالی مرتبط با هپاتیت دارویی است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است. پرونده 723 بیمار که با تشخیص سل فعال یا هپاتیت دارویی به دنبال درمان سل بستری شده بودند، به روش سرشماری آسان و در دسترس مورد مطالعه قرارگرفتند. آزمون های آماری که برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به کار رفتند، شامل مجذور کای و آزمون دقیق فیشر برای مقایسه متغیرهای کیفی، آزمون های Z برای مقایسه نسبت هپاتیت دارویی در گروه های سنی و آزمون های F وT به ترتیب برای مقایسه میانگین و واریانس سنی بیماران مبتلا و غیرمبتلا به هپاتیت دارویی بود. سطح معنادار آماری 95 درصد (05/0=α) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    37 بیمار (1/5%) از 723 بیمار بستری به دلیل سل دچار هپاتیت دارویی شدند که با جنسیت و نوع بیماری سل (ریوی/خارج ریوی) و سرولوژی مثبتHIV، HCV و HBV ارتباط آماری معناداری نداشت. میانگین سنی بیمارانی که دچار هپاتیت دارویی شدند، بالاتر از بیماران بدون هپاتیت دارویی بود (025/0P=). فراوانی هپاتیت دارویی در گروه سنی بالای 64 سال بیش ازگروه های سنی دیگر بود (02/0P=). میانگین و انحراف معیار زمان بروز هپاتیت دارویی 4/12±3/3 روز بعد از شروع درمان بود.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود بیماران مبتلا به سل به ویژه افراد سالمند به طور منظم تحت پایش بالینی و آزمایشگاهی هپاتیت دارویی به خصوص در خلال روزهای اول درمان سل قرار گیرند.
    کلیدواژگان: هپاتی، ت داروی، ی، سل، شیوع، کرمانشاه
  • دکترحسین خدمت، دکترمحسن امینی، دکترسید محمد میری، دکترسیدحمیدمدنی، دکترمحمدحسین اکبری، روشنک فخاری راد صفحه 339
    سابقه و هدف
    در جهان 6 بیلیونی سال 2000، حدود 10 میلیون سرطان تشخیص داده شده که از آن حدود 2/6 میلیون مورد منجر به مرگ شده است. در جایی که اهمیت مطالعه این معضل جهانی از نظر شیوع و مرگ و میر اثبات شده است، آگاهی از اپیدمیولوژی سرطان می تواند کمک شایانی به پیشگیری و کنترل آن نماید. هدف از انجام این مطالعه گردآوری اطلاعات بیماران مبتلا به سرطان توپر در استان کرمانشاه در فاصله سال های 83-1381 است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی - مقطعی است که به روش سرشماری عمومی در روی 734 بیمار طی سال های 1380 لغایت سه ماه اول 1383 برای تعیین مشخصات جمعیت شناختی و هیستوتوپوگرافیک سرطان های توپر در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر کرمانشاه انجام گرفت. داده ها با استفاده از روش Frequency وDescriptive آنالیز توصیفی و در صورت لزوم با آزمون های کای اسکویر و دقیق فیشر تحلیل گروهی شدند.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 37/57±45/16 سال و 61٪ را مردان تشکیل می دادند. شایع ترین محل درگیری تومورهای توپر به ترتیب در دستگاه گوارش 206 نفر (29٪)، ادراری-تناسلی 200 نفر (28٪)، پوست 77 نفر (10٪)، پستان 72 نفر (10٪)، سر و گردن 69 نفر (9٪)، قلبی-ریوی 60 نفر(8٪)، سیستم خون ساز 24 نفر (3٪)، عضلانی-اسکلتی 16 نفر(2٪) و مغز و اعصاب 10 نفر (1٪) بودند. شایع ترین انواع پاتولوژیک تومور شامل تومورهای اپی تلیال در 626 نفر (29/85٪)، تومورهای مزانشیمال در 55 نفر (49/7٪)، تومورهای ملانوسیت در 20 نفر (72/2٪)، تومورهای مخلوط (Mixed) در 18 نفر (45/2٪) و تومورهای تراتوکارسینوما در 15 نفر (04/2٪) بود که گزارش شد. شایع ترین محل درگیری تومورهای اپی تلیال در دستگاه ادراری-تناسلی (7/30٪) و کمترین سیستم خون ساز (1/1٪) بود. میانگین سن بیماران دارای تومورهای اپی تلیال 3/15±7/58 سال بود.
    نتیجه گیری
    شایع ترین تومورهای مورد مطالعه، تومور معده و کولون بودند. شیوع سرطان با افزایش سن افزایش پیدا می کند و بویژه در گروه سنی 60-40 سال شایع تر می باشد. در زنان سرطان های پستان، رحم، تخمدان، معده و پوست شایع ترین سرطان ها محسوب می شدند، داشتن اطلاعات کافی از نحوه گسترش و اپیدمیولوژی انواع سرطان ها در مناطق مختلف جغرافیایی می تواند در غربالگری گروه های پرخطر، شناسایی به موقع بیماران و درمان آن ها کمک قابل توجهی نماید.
    کلیدواژگان: سرطان توپر، اپیدمیولوژی، کرمانشاه
|
  • Page 245
    Background and Objectives
    Different energy substrates and nutrients can greatly influence oocyte nuclear and cytoplasmic maturation. Effect of glucose on in-vitro oocyte maturation and subsequent early embryonic development is controversial. The objective of the present study was to verify the effect of various concentrations of glucose on cumulus-oocyte complexes maturation, fertilization and early embryonic development using a bovine model.
    Materials and Methods
    Ovaries were collected from the local abattoir and brought into laboratory. Cumulus-oocyte complexes (n=1170) were aspirated from follicles, randomly divided into 4 groups (3 treatment/experimental & 1 control), and cultured in an organ culture dish containing 1 ml maturation medium, in treatment groups, chemically defined medium, supplemented with 1.0, 1.5 or 3.0 mg/ml D-glucose respectively, at 38.5 degrees on the Celsius scales in an atmosphere of 5% CO2 and 95% air with high humidity for 24 hours. Following maturation, 394 oocytes were fixed randomly for 24h, for maturation rates; and 776 oocytes were inseminated with frozen-thawed bull semen for fertilization rates and early embryonic development, 387 oocytes (presumptive zygotes) fixed randomly for fertilization rates, and 389 oocytes (presumptive zygotes) were cultured for development with similar medium to blastocyst stage (day 8). The samples were examined by streomicroscope and the results were analysed by X2 test.
    Results
    The oocytes maturation rates were higher (P<0.001) in the medium contained glucose compared to the control group (82%, 79% and 80% vs. 55% respectively). Although fertilization rates of oocytes were not different among groups, (57%, 54% and 50% vs. 49% respectively), the rates of blastocyst formation in the treatment group were significantly higher (p<0.01) than the control (30%, 33% and 32% vs.14%).
    Conclusion
    These results confirm that the presence of glucose, in the maturation medium, is important for oocyte maturation and the subsequent embryonic development.
  • Page 257
    Background and Objectives
    Patients with peripheral nerve injury make up five percent of referrals to medical centers owing to accidents. Since peripheral nerve injury can lead to functional defect, therefore, there are many factors that should be considered for obtaining the best result of managements, e.g. degree of nerve injury, age, kind of nerve injury and date of surgery being out of our control. It is more than likely the best result of management could be obtained through the best technique of surgery_ substitution of old techniques for the most modern one, Microsurgery. In this study, we have tried to report the result of management of 69 patients with peripheral nerve injury undergone microsurgery technique.
    Materials And Methods
    In this survey, 69 patients with an average age of 2.5 to 59 have been studied within 7 years. The patients were suffering from 82 traumas leading to upper extremity peripheral nerve injury. All nerve injuries, have been repaired via "end to end coaptation microsurgery technique" in form of perineuronal, fasicular, group fasicular nerve repair, or mix of the three methods, using 9-0, 10-0 Nylon string for most patients.All the patients were followed up through physical history, physical exam like Semmes-Weinstein Monofilament, Two -Point Discrimination, Moberg pick-up test, and performing EMG and NCV tests 35 months after microsurgery.
    Results
    83% of patients were male. About half, underwent operation less than one week after accident. Sensory and functional recoveries were evaluated by using a modified British scale. We considered sensory recovery “good” for grades S3+ and S4 observed in 56 injured nerves, and functional recovery “good” for grades M3 and M4 in 48 injured nerves.
    Conclusion
    Having used microsurgery technique for peripheral nerve injury repair, only 20 percent of injured nerves had a complete sensory and functional recovery contributed to some variable factors such as delay to the repair of nerve, degree of nerve injury and age of patients.
  • Page 266
    Background and Objectives
    Although isoniazid is the most efficient in killing the tuberculosis bacilli, resistance to this drug also develops most readily. Mutations in katG, inhA and ahpC are responsible for isoniazid resistance in a large proportion of tuberculosis cases. The frequency of these mutations varies with population samples, however. This study provided the first molecular characterization of Isoniazid-resistance in M. Tuberculosis strains that is widely applicable for rapid drug resistance detection.
    Materials And Methods
    The study was a descriptive and analytical and the presence of mutations in specific regions of the katG, inhA and ahpC genes was analyzed in 32 M. tuberculosis Isoniazid-resistant strains in Isfahan and Tehran. To determine the mutations in codon 315 of katG, PCR-RFLP technique was performed. In this way, 355 bp PCR products were digested by MspI and MspA1I. Mutations in inhA and ahpC genes were detected by sequencing.
    Results
    The frequency of mutations in the katG 315(Ser→Thr), inhA and ahpC were detected in 71.9%, 18.9% and 6.2% of the 32 Isoniazid resistant isolates, respectively. Mutation was not found in one of the isolates.
    Conclusion
    The PCR-RFLP with MspI, being able to detect katG Ser315Thr substitution, can identify more Isoniazid-resistant strains with mutations at codon 315 in the katG. Elucidation of the molecular basis of Isoniazid resistance in M. tuberculosis has led to the development of different genotypic approaches for the rapid detection of Isoniazid resistance in clinical isolates. The results also suggest that the detection of the Ser315Thr in the katG gene may be used as a rapid screening method for identifying Isoniazid-resistant clinical M.tuberculosis isolates recovered from Isfahan and Tehran tuberculosis centers.
  • Page 277
    Background and Objectives
    Upper gastrointestinal bleeding is a medical emergency. Patients over 60 years constitute about 30%-40% of upper gastrointestinal bleeding. Traditionally, bleeding in elderly, compared to younger patients, has been accompanied by high mortality and need for more surgery. In recent years, new insights to management of gastrointestinal bleeding with use of proton pump inhibitors and I.C.U ward admission has been emerged. This study was conducted to evaluate the efficacy of these new strategies in the natural course of bleeding in patients over and under the age 60.
    Materials And Methods
    The study was a descriptive and cross-sectional type conducted in 200 patients_100 consecutive patients aged over 60 and 100 others under 60_ admitted with a diagnosis of upper gastrointestinal bleeding at Taleghani and Imam hospitals affiliated of Kermanshah University between 1999-2000. Diagnostic endoscopy was performed about 72 hours after admission. Older patients with co-morbid diseases and those having high risk endoscopic stigmata of recent hemorrhage (active bleeding and visible vessel) were admitted in intensive care unit/ICU, proton pump inhibitor (Omeprazole) 40 mg twice daily was given to patients. Information collected included history of associated diseases, vital signs, laboratory data, endoscopic findings and length of hospitalization days, amount of blood required, number of surgery and mortality rates. Statistical analysis was carried out by SPSS software version 11.5, for qualitative variables x², and for quantitative variables student t-test (P value, equal or less than 0.05) was used and considered as significant.
    Results
    Mean age of patients over 60 was 70.48±0.66 and under 60 was 37/±1.27 (p=0.0008). 73% of patients over 60 and 80% of patients under 60 were male. History of taking NSAIDs was more among patients over 60 years of age (p=0.003), but they showed less dyspepsia (p=0.05). Cardiovascular (p=0.0008) and arthritis (p=0.05) were more among patients under 60 years of age. Endoscopy findings included more duodenal ulcers in younger patients (p=0.0096)) and gastric ulcers among older ones (p=0.009). Hospitalization in the two groups was not different with regard to mean duration of hospital stay: 3.8±0.19 days in patients over 60 vs 3.77±0.21 in patients under 60 (p=0.19), mean number of blood units transfused: 4.52±0.30 units in patients over 60 vs 4.49±0.36 units in patients under 60 (p=0.64), number of surgery (3 patients in each group) or mortality (2 patients in each group).
    Conclusion
    According to this study, with application of modern therapeutic management in gastrointestinal bleeding in recent decade, the duration of hospital stay, in the old and young patients has became the same. We conclude that use of proton pump inhibitors and I.C.U admission for elderly patients or those with high risk endoscopic stigmata of recent hemorrhage to be done routinely in medical centers.
  • Page 286
    Background and Objectives
    Trauma is one of the major causes of morbidity and mortality in different countries. Road accidents are the main causes of death due to trauma. The injury resulted from traffic accident is one of the neglected problems of public health whose follow-up is necessary. The purpose of this survey is to study the epidemiology of injuries and their causes in traumatic patients admitted in Poursina hospital in Rasht. This study was conducted by Guilan Trauma Research Center in the second half of the year 2005. Methods and Materials: This is a cross sectional study carried out on 1141 traumatic patients between September 2005 and March 2006. Data collected prospectively using a form including demographic data, mechanism of trauma, location of accident, way of transportation, part of the body injured, (based on AIS) and severity of the head injury based on GCS.
    Results
    In 1141 patients with trauma, the ratio of male to female was 3.6/1. The mean age of male and female was 31.3±17.25 and 36.69±19.31, respectively. About 50% of patients were 20-44 years old. The most common causes of injuries were traffic accidents (74.4%) and then falling (14.98%). 47% of the traffic casualties were motorcyclist. Head and neck were the most injured part of body (80.8%), then limb and pelvis (25.41%). About 11% of patients suffered from severe head injury. Most of the injuries occurred in Rasht. Only 3% of patients were transported by emergency ambulance. Finally, 59 patients died.
    Conclusion
    To improve the quality of care in traumatic patients, we suggest public training program promotion, improving the situation of diagnostic and therapeutic procedures along with improvement in hospital transport system.
  • Page 296
    Background and Objectives
    With regard to the mediastinum importance as a central region of thorax and its physiologic traffic of vital structures,the knowledge of mediastinal masses is necessary. This survey was conducted to determine the prevalence of different kinds of mediastinal tumors in patients who underwent surgical procedures at Taleghani hospital between 2002 and 2006. Methods & Materials: This is a descriptive sectional study that was done on the patients files and we used an information form containing variable factors such as kind of mass, place of mass, age, sex, metastasis, clinical signs. After gathering of information, data was analyzed by statistical soft ware.
    Results
    Among 318 nontraumatic thoracotomies performed in this period, 89 cases were mediastinal masses and most frequent masses were thymic (25.8%) and lymphoma (15.7%). Anterior mediastinum was the most common site affected 66.9% of patients. The average age was 28.2 years and 42% of patients were female. The most significant clinical signs were: Weight loss (60.5%), cough (42%), dyspnea (42 %), and chest pain (39.5 %). Metastasis occurred in 33.3% of patients and the most frequent sites were lung and pleural. The frequency of myasthenia gravis in thymoma was 73.7%. Patients with myasthenia gravies with normal thymus and thymectomy were excluded from the study.
    Conclusion
    There was little difference between our statistical results and other studies (mass types frequencies and mediastinal compartments most involved by each type of this masses). The only exception was the high prevalence of tuberculosis lymphadenopathy in our study. Knowing of common location of mediastinal masses prevents unnecessary aggressive surgical procedures because masses like tuberculosis lymphadenopathy and lymphoma only needs tissue diagnosis and the definite treatments for such diseases are antibiotic and chemoradiation respectively.
  • Page 304
    Background and Objectives
    Cryptorchidism is one of the most common congenital anomalies at birth. Cryptorchidism is an abnormally positioned testis. The undescended testis can be located anywhere between the abdominal cavity and just outside the anatomical scrotum. This study was conducted to determine some etiologic factors in cryptorchidism.
    Materials and Methods
    In an analytical cross-sectional study, we examined 1100 male alive neonates born in the Neonatal Ward of Fatima Hospital in Hamadan. Gestational age and weight, positive family history, maternal pre-eclampsia, laterality, bilaterality and other genital organ abnormalities were recorded by physical examination and interview with mothers and then statistical analysis were done.
    Results
    Prevalence of cryptorchidism at birth was 3.82% (1.9% in full-term birth and 14.5% in preterm birth). In 75% of cases, cryptorchidism was unilateral (63% right side, 37% left side), and 25% was bilateral. Association of cryptorchidism with hypospadiasis was 28.6%, with Hydrocele 14.3% and with Chordee 7.7%. Prevalence of cryptorchidism at neonates with low birth weight (<2500gr) was 14% and in neonates with normal birth weight (>=2500gr) was 2.1%. Maternal occupational exposure and maternal history of pre-eclampsia were two main high-risk factors associated with cryptorchidism. Prevalence of cryptorchidism at neonates with maternal history of pre-eclampsia was 22.4%.
    Conclusion
    Prevalence of cryptorchidism at birth was 3.82%. Preterm birth, low birth weight, maternal pre-eclampsia and maternal occupational exposures were the important risk factors for cryptorchidism.
  • Page 312
    Background and Objectives
    To determine the prevalence of placental abruption, due to its maternal & fetal known adverse outcomes, the present survey was carried out on pregnant women referred to the obstetric center of Kermanshah University of Medical Science (Motazedi hospital) in 2001_2002.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive one, having surveyed all the inpatient pregnant women with a definite diagnosis of placental abruption. The instruments for gathering data was a checklist containing 32 items about demographic (Age, Job, Education) and gestational (the Age of Pregnancy, Pariety, PROM and Gestational Hypertension) characteristics.
    Results
    In this study, placental abruption was observed in 300 cases out of 14433 with the prevalence of 2.08%. This study shows a significant prevalence of placental abruption in the first and second delivery. 44% of deliveries were preterm and the age of pregnancy was under 37 weeks and 51% of them involved in still birth /dead fetus.
    Conclusion
    According to the findings of the research, the frequency of placental abruption was more than those of the other research, perhaps it is due to the difference in the frequency of the predisposing factors of this problem among other societies. For later studies, it is highly recommended to consider the predisposing factors for placental abruption.
  • Page 320
    conditions, such as condom interruption and its role in prevention of unwanted pregnancy, recognition of Knowledge, Attitude and Practice of different social groups in each region about emergency contraception is necessary. The purpose of this study was to determine the Knowledge, Attitude and Practice of women referred to health centers of Shahrekord.
    Materials and Methods
    In this descriptive and analytical study, we used a customized questionnaire for data collection, including two parts “individual information" and "specialized questions". Sampling was carried out as sectional, based on the people covered by the health care centers. 400 women who referred to health care centers using condoms, coitus interruptus and rhytmic methods for contraception, were selected. For analysis of data, we used SPSS software, t test, pearson correlation test, and P<0.05 was considered significant.
    Results
    The Mean age was 30.12±6.24 years. The majority of women were educated and the mean marriage age was 21.37± 3.89 years. The Mean of knowledge score about emergency contraception was 3.95±2.68 out of 8. In these conditions 22.5 % of women had inadequate knowledge, 55.5 % had moderate and 22 % had adequate knowledge. The attitude of women about emergency contraception was positive and their practice was inadequate. There was a significant correlation between age and job and the score of their knowledge (P<0.001). A significant correlation was considered between the level of education and the score of their knowledge (P<0.01). The women with adequate knowledge, had better practice than those who had not the adequate knowledge (P<0.001).
    Conclusions
    With regard to the inadequacy of the knowledge and the practice of the women and their positive attitudes towards emergency contraception, we suggest the health care providers to educate the women about contraception, especially emergency contraception to increase the knowledge and the improvement of practice
  • Page 331
    Background and Objectives
    Antitubercular drugs can induce hepatic toxicity and it has still remained as a problem in treatment of tuberculosis (TB). In this study, we defined the prevalence of antitubercular drug induced hepatitis in the patients hospitalized for TB in Kermanshah Sina hospital during the period 1994 to 2004, and also a number of probable risk factors for drug hepatitis in these cases.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 723 patients admitted for active tuberculosis infection or drug-induced hepatitis from a data chart was retrospectively studied. Statistical tests for analyzing the results were "chi-square" and "fischer exact test" for qualitative variables, "Z test" for comparing proportion of drug hepatitis in the age groups and "T,F tests" for comparing the mean and variance of patients with or without drug hepatitis, respectively. The level of significance was considered as 0.05.
    Results
    37 patients out of 723 admitted for TB developed drug hepatitis (5.1%) that was not significantly related to sex, type of TB (pulmonary/extra pulmonary) and HBV, HCV, HIV infection. Drug hepatitis developed in a mean of 12.4±3.3 days after beginning of antitubercular drugs. The mean age of patients developed drug hepatitis was higher than the patients without drug hepatitis (P=0.025). In the age group over 64 years old, drug hepatitis was significantly higher than the other patients (P=0.020).
    Conclusion
    It is recommended that in patients with tuberculosis, clinical and laboratory follow-up for drug hepatitis, especially in the early course of treatment and in the old patients, to be considered.
  • Page 339
    Background and Objectives
    In the 6-billion-population world 2000, approximately 10 million cancers were diagnosed, among which there were an estimated 6.2 million cancer deaths. Whereas the universality of cancer incidence and mortality is established, the burden of cancer by type or organ site is distributed unequally between developing and industrialized nations. We want to collect some information from the patients with solid tumors who were referred to Kermanshah hospitals during the period 2000 to 2004.
    Materials And Methods
    This descriptive and cross-sectional study was performed on 734 patients with solid tumors who were referred to Kermanshah hospitals during 2000 up to spring of 2004. We gathered data via census method and analyzed them by chi-square, fisher exact in SPSS version 13.
    Results
    Patients with cancers aged 57.37±16.45 years that 61% were males. The most common locations of tumors in patients were: Gastrointestinal (n=206; 29%); Genito-urinary (n=200; 28%); skin (n=77; 10%); breast (n=72; 10%); head & neck (n=69; 9%); cardiopulmonary (n=60; 8%); hematopoietic system (n=24; 3%); musculoskeletal (n=16; 2%) and CNS (n=10; 1%). The most common pathologic type of tumors was: epithelial tumors (n=626; 85%); mesenchymal (n=55; 8%); melanocytic tumors (n=20; 3%); mixed (n=18; 2%), and teratocarcinoma (n=15; 2%). 31% of epithelial tumors involved genito-urinary tract and less than 2% involved hematopoietic system. The mean age of patients with epithelial tumors was 58.7±15.3 years.
    Conclusion
    Suitable information of different types of cancers in particular geographic areas can help define medical programs for treatment and screening of high-risk groups.