فهرست مطالب

نامه مفید - پیاپی 64 (اسفند 1386)

مجله نامه مفید
پیاپی 64 (اسفند 1386)

  • نامه حقوقی
  • بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/05/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات
  • مدرنیته و حقوق دینی
    محمد راسخ صفحه 3
    پرسش اصلی این نوشتار به نسبت میان مدرنیته و حقوق دینی باز می گردد. علت طرح این پرسش، ورود یا پیوند عناصری از دنیای مدرن به جامعه ایران است که تقریبا تمامی مظاهر زندگی فردی و جمعی کشور را تحت تاثیر قرار داده و مشکلات و پیچیدگی هایی فراوان در ساختار های بنیادین و فرهنگ جامعه به وجود آورده است. شناخت، تحلیل و رفع آن مشکلات در حوزه های ارزشی و حقوقی به طور جدی به شناخت مدرنیته و تاثیر آن بر حقوق دینی وابسته است. بر این پایه، ضروری است به سه پرسش پاسخ داده شود: یکم، زمینه بروز پدیده مدرنیته در غرب چه بود؟ دوم، عناصر مولف مدرنیته کدام بودند؟ سوم، مدرنیته چه دگرگونی هایی در نظام حقوقی سنتی ایجاد کرد یا حقوق مدرن چه ویژگی هایی پیدا کرد؟
    در بحث از زمینه مدرنیته به عناصر عینی و معرفتی اشاره خواهد شد. عناصر مولف مدرنیته نیز به دو دسته عینی و معرفتی دسته بندی خواهند شد. مدرنیته، به این بیان، حقوق را در چهار جهت دگرگون ساخت: هدف قانون، منبع آن، روش استدلال و استنباط حقوقی و مرجع صالح قانون گذار در نظام حقوقی. با این دگرگونی ها، حقوق مدرن، از یک سو، نتیجه تعاملات دنیای مدرن بود و از دیگر سو، وجود آن، دنیا را تامین و تضمین می کرد. اکنون برای این که حقوق دینی در یک زندگی مدرن معنا و تداوم یابد، به ناچار باید در جهات چهارگانه پیش گفته دگرگونی ایجاد شود.
    همه سخن در این است که آیا عناصر زندگی مدرن در این مرز و بوم به نحو اغلبی یا اکثری به وجود آمده اند؟ اگر نه، آیا باید آنها را ایجاد کرد؟ زمینه پاسخ گویی به این دو پرسش با پرداختن به پرسش از مسائل واقعی و جدی جامعه فراهم می شود. همچنین، از آن جا که عناصر مدرنیته از چیستی همه یا هیچ برخوردار نیستند یا بهتر است بگوییم ماهیتی مدرج دارند، البته گزینش پاره ای از دستاوردهای نظری و عملی دنیای مدرن، به شرط بومی ساختن آنها، به حل و رفع آن مشکلات کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: مدرنیته، حقوق دینی، عقل نقاد، ام رخوب، امر درست، بومی ساختن
  • مصونیت رئیس دولت، رئیس حکومت و وزیر امور خارجه در حقوق بین الملل
    مصطفی تقی زاده انصاری صفحه 27
    در حقوق بین الملل به موجب کنوانسیون های 1961 و 1963 وین، روابط دیپلماتیک و کنسولی ماموران هیات های نمایندگی دولت ها در کشور محل ماموریت از مصونیت های کیفری و اجرایی برخوردار می باشند. در مورد سایر مقامات عالی رتبه سیاسی کشورها به ویژه رئیس دولت، رئیس حکومت و وزیر امور خارجه، کنوانسیون خاصی وجود ندارد. با مطالعه کلی منابع حقوق بین الملل در می یابیم که آنها هم دارای مصونیت می باشند ولی این مصونیت تا زمانی وجود دارد که اعمال مجرمانه منتسب به آنها در چهارچوب انجام وظایفشان صورت گرفته باشد. در غیر این صورت، در ارتکاب جرائمی همچون نسل کشی، جرائم جنگی و جرائم بر ضد بشریت آنها نیز به مانند سایر افراد فاقد مصونیت بوده و نمی توانند برای فرار از محاکمه و مجازات به مصونیت استناد نمایند.
    کلیدواژگان: مصونیت، مقامات عالی رتبه، روسای دولت ها، روسای حکومت ها، وزرای امور خارجه، کنوانسیون های وین، اعمال مجرمانه، نسل کشی، جرائم جنگی، جرائم بر ضد بشریت
  • اعمال حقوق بشر در مبارزه با تروریسم
    اردشیر امیرارجمند، محسن عبداللهی صفحه 51
    تروریسم به دو شکل حقوق بشر را متاثر می سازد: از طرفی حمله به غیر نظامیان عنصر مادی سنتی جرم تروریسم به شمار می رود و از طرف دیگر دولت ها نیز در سرکوب تروریست ها اغلب حقوق بشر را نقض می کنند. در این راستا برخی از دولت ها اصولا قابلیت اعمال حقوق بشر را در مبارزه با تروریست ها مورد تردید قرار می دهند حال آن که حقوق بشر به عنوان یک نظام حقوقی دارای مقررات و ساز و کارهای قابل توجه قابل اعمال در مبارزه با تروریسم است و اسناد بین المللی نیز به مکرر به قابلیت اعمال حقوق بشر در مبارزه با تروریسم اشاره کرده اند. از این رو دولت ها نمی توانند به نام مبارزه با تروریسم حقوق بشر را نادیده گرفته یا محدود نمایند. با وجود این اگر تروریسم یا مبارزه با آن وضعیت اضطراری را به وجود آورد، نظام حقوق بشر تعلیق موقت و استثنایی برخی از قواعد قابل تعلیقش را می پذیرد. به هر حال این تعلیق به معنی نفی حاکمیت قانون و تجویز خودسری در مبارزه با تروریسم نیست.
    کلیدواژگان: تروریسم، حقوق بشر، وضعیت اضطراری، تعلیق حقوق غیر قابل تعلیق
  • مبنای نظری متفاوت مسئولیت مدنی «عاقله»
    محمد ساردویی نسب صفحه 81
    در حقوق ایران، خسارات مالی بر اساس قاعده عمومی مسئولیت مدنی قابل جبران است. این نوع مسئولیت مدنی دائر مدار فعل زیانیار است. زیان های ناشی از رفتار نامتعارف که عموما دارای ویژگی تعدی یا تفریط است، بر مرتکب آن رفتار تحمیل می شود. در موارد استثنایی قانون رویکرد متفاوتی دارد. مسئولیت ناشی از صدمات بدنی و جانی «موضحه و بالاتر»در موارد «خطای محض» بر «عاقله» تحمیل شده است.
    عاقله علاوه بر بستگان شامل ضامن جریره و حاکم (امام) می باشد. شارع با اعمال روش تخصیص مسئولیت مدنی و رویکرد جهت دار و مداخله گر، مسئولیت مدنی را بر اشخاصی تحمیل نموده که در وقوع حادثه دخالت نداشته و مطابق عمومات مسئولیتی قابل انتساب به آنان نمی باشد. از تحلیل آرای فقها و برخی نصوص شرعی به این نتیجه رسیده ایم که شارع از طریق اعمال تئوری «سیاست حقوقی قضایی» و با رویکرد توزیع خسارت، اندیشه تعاون و نوعی بیمه را به عنوان مبنای متفاوتی برای این نوع از مسئولیت مدنی انتخاب کرده است. درحقوق سایر کشورها نیز در خصوص صدمات جانی ناشی از حوادث رویکردی مشابه اتخاذ گردیده و موجب گسترش بیمه های اجباری شده است.
    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی عاقله، خطای محض، صدمات بدنی، روش تخصیص مسئولیت مدنی، تئوری سیاست حقوقی، قضایی، اندیشه تعاون، اندیشه تعاون، اندیشه بیمه، توزیع خسارت
  • بررسی محاکم تخصصی حقوق مالکیت معنوی
    لیلا رئیسی صفحه 97
    نظریه پردازان حوزه حقوق مالکیت معنوی، همواره بر طبیعت خاص موضوعات مالکیت معنوی و اختلافات مربوط به آنها، تکیه نموده و بر ضرورت پیش بینی و تعبیه مکانیزم های قضایی و غیرقضایی ویژه این گونه موضوعات، تاکید ورزیده اند. ایجاد دادگاه های تخصصی مالکیت معنوی را باید نتیجه همین امر تلقی نمود.
    بررسی ها حاکی از ایجاد و شکل گیری احساس ضرورت و تمایل وافر در بیشتر سیستم های ملی در جهت ایجاد محاکم مذکور است. با وجود این اگرچه ایجاد محاکم تخصصی در حوزه حقوق مالکیت معنوی ابتکاری بدیع و گامی موثر در جهت حمایت از حقوق مذکور می باشد، محاکم مذکور در کنار تمام مزایایی که دارند از معایبی نیز برخوردارند. در عین حال ایجاد محاکم تخصصی با موانع جدی روبه رو است که بدون رفع آنها محاکم مذکور را یا نمی توان اساسا ایجاد نمود یا در صورت ایجاد، وجود آنها را نمی توان در جهت حمایت از حقوق مالکیت معنوی چندان موثر تلقی کرد. بنابراین ضروری است کشورها قبل از ایجاد محاکم تخصصی مالکیت معنوی، شرایط لازم را بررسی نموده و مزایا و معایب آنها را با توجه به موقعیت خود بسنجند، تا از ایجاد زود هنگام و شتابزده محاکم مذکور که نه تنها موجب حمایت از حقوق مالکیت معنوی نمی گردد، بلکه آسیب های جدی نیز بدنبال دارد، خوداری نمایند.
    کلیدواژگان: حقوق مالکیت معنوی، اختلافات، محاکم تخصصی، مزایای، معایب، موانع، شرایط ضروری
  • بررسی ماهیت و مبانی حقوقی شرینگ (مالکیت زمانی) در حقوق انگلیس
    پرویز عامری، اعظم انصاری صفحه 117
    نوشتار حاضر بر آن است تا مالکیت زمانی را با دقت در عناوین مالکیت قانونی و انواع مالکیت اشتراکی در حقوق انگلیس را که یکی از پیشگامان استفاده از مالکیت زمانی درنظام حقوقی کامن لو و در جهان می باشد، بررسی کند. در حقوق انگلیس مالکین تایم شرینگ دارای نوعی مالکیت مطلق و بدون قید و شرط هستند، چرا که دارای تمامی حقوق مالکانه نسبت به ملک خود بوده و امکان اعمال و اجرای آن را با رعایت محدوده زمانی مالکیتشان، نسبت به مملوک خود دارا می باشند.
    اگر چه این نوع مالکیت محدودیت هایی را به دنبال دارد، این امر نافی ماهیت حقوقی آن و مالکیت مطلق افراد نسبت به اموال خود در زمان مالکیتشان نمی باشد.
    از آن جا که در مفهوم این نوع مالکیت، نوعی اشتراک وجود دارد و حتی ظاهر کلمه Time-sharing نیزبه مفهوم نوعی شراکت می باشد، این تاسیس جدید بر پایه حقوق اشتراکی استوار گشته و به اقتضای وجود انواع تایم شرینگ، مبانی جداگانه ای دارد. یک قسم از این نوع مالکیت یعنی دارا شدن عین برای دوره یا مدت زمان معین بر مبنای مالکیت مشترک (Tenancy in Common) بوده و نوع دیگر آن به معنای دارا شدن منفعت به تبع عین برای دوره یا مدت زمان معین بر پایه مالکیت اشاعی (Joint Tenancy) استوار است.
    کلیدواژگان: تایم شرینگ، مالکیت، مالکیت مشترک، مالکیت مشاع
  • تحلیل فرآیند عفو مجنی علیه در پرتو مبانی فقهی و اصول حقوقی
    علی نجفی توانا صفحه 143
    در قوانین بعد از انقلاب، گاه مقرراتی تصویب شده که حتی با مصوبات چند سال قبل از خود نیز به کلی مغایر است. تاسیس مصرحه در ماده 268 قانون مجازات اسلامی سال 1370 از جمله ضوابطی است که در جهت عکس پیام نهاد سلف خود، ماده 54 قانون حدود و قصاص سال 1362، به تصویب رسیده است. قانون جدید، برخلاف مفاد قانون گذشته می گوید: «چنان چه مجنی علیه قبل از مرگ جانی را از قصاص نفس عفو نماید حق قصاص ساقط می شود و اولیای دم نمی توانند پس از مرگ، مطالبه قصاص نمایند.»بررسی و تطبیق دو نهاد سابق و لاحق و منابع فقهی مغذی آنها از یک طرف و مقایسه تاسیس مقر ر در ماده 268 قانون مجازات اسلامی با سایر نهادهای مشابه و همچنین اصول کیفری از جهت دیگر، این نکته را به ذهن متبادر می نماید که قانون مزبور با نهاد رضایت و یا اذن قبل از وقوع جرم در برخی جرایم، با گذشت بعد از تحقق بزه در جرایم قابل گذشت، با عفو عمومی که مستلزم تصویب قانون و در جرایم و شرایط خاصی قابل اعمال است و عفو اختصاصی که صرفا موجب تعدیل و تخفیف مجازات می باشد و اثری در تخفیف جرم و توصیف آن ندارد، انطباق نداشته و کاملا متفاوت است. قاعده موصوف نه از عوامل توجیه کننده جرم و نه از عوامل رافع مسئولیت کیفری و نه عامل معافیت از کیفر تلقی می گردد؛ بلکه نهادی منحصر به فرد و ویژه به حساب می آید. این تاسیس از لحاظ ماهیت نیز چندان با قواعد و مسلمات فقهی و حقوقی هماهنگ نمی باشد؛ زیرا در تعلق بالذات حق قصاص نفس به مجنی علیه به دلیل عدم تحقق قتل و تعارض با قاعده «اسقاط ما لم یجب» تردید است و از طرفی تملک میت محال بوده و امکان استیفای حق قصاص برای میت قابل تصور نیست.
    اعلام عفو، مستلزم اراده، اختیار و شرایط جسمی و روانی مناسب و متعارفی است که یک فرد بزه دیده و مصدوم در حالت احتضار چنین اوصافی را ندارد، ضمن آن که اصولا تا پیش از رسیدگی و احراز مجرمیت و صدور حکم چگونه می توان فردی را مورد عفو قرار داد؟ بنابراین، با وصف این که تاسیس موصوف شاید از لحاظ عملی مانع بسیار قوی در اجرای مجازات قصاص نفس و عملی انسانی تلقی گردد؛ به دلیل مغایرت با برخی اصول کیفری به زعم نگارنده محملی برای بقا ندارد.
    کلیدواژگان: عفو، گذشت، رضایت، مجنی علیه، قانون، مبانی فقهی، اصول، حق قصاص
  • جرم انگاری تهاجمی فرانسه در جرائم تروریستی
    سیدمحمود مجیدی صفحه 167
    استراتژی عقب نشینی حقوق کیفری،حاصل جنبشی بود که از سال 1975 در کشورهای اروپایی به وجود آمد. مهم ترین ثمره این جنبش، جرم زدایی از اعمالی شد که تا آن زمان وصف مجرمانه داشتند. از این رو جرم زدایی به همراه دو راهکار دیگر قضازدایی و کیفرزدایی مهم ترین سیاست کیفری کشورهای اروپایی برای تبعیت از استراتژی مذکور بوده است.
    با این همه سیاست کیفری مذکور کلیت و عمومیت نسبت به همه جرائم نداشته است. جرائم تروریستی از جمله جرائمی است که دامنه جرم انگاری آن در دهه های اخیر در فرانسه و نیز در سایر کشورهای اروپایی، توسعه قابل ملاحظه ای یافته است.
    در این نوشتار با تکیه بر متون قانونی فرانسه سعی گردیده، وجود چنین جرم انگاری تهاجمی نسبت به جرائم تروریستی در فرانسه به اثبات برسد.
    کلیدواژگان: تروریسم، تروریسم زیست محیطی، تروریسم ناشی از جرائم عمومی، جرم انگاری های نوین، حقوق کیفری امنیت مدار
  • مواد روانگردان؛ واکنش اجتماعی و پاسخ گویی کیفری
    محسن عینی صفحه 185
    سوء استعمال مواد روانگردان پیامدهای زیانبار اجتماعی و اقتصادی دارد و به ویژه بهداشت فردی و همگانی را تهدید می کند. این موضوع، جامعه جهانی را به همکاری برای کنترل و سرکوبی اقدامات و رفتارهایی که استفاده نابه جا از این مواد را ترویج می کند واداشت که تصویب کنوانسیون 1971 مواد روانگردان سازمان ملل بهترین جلوه آن است.
    قانون گذار ایرانی نیز ضرورتا در قانون مربوط به مواد روانگردان (مصوب 1354) به جرم انگاری پاره ای اقدامات که مرتبط یا منجر به سوء استعمال مواد روانگردان می شود اقدام کرده است ولی تنوع و تکثر مواد روانگردان و گسترش سوء استفاده از این مواد به همراه آثار بسیار زیانبار آن برای سلامت عمومی، ضرورت اصلاح قانون مربوط و پیش بینی اقدامات حمایتی موثر و تدابیر سرکوبی مناسب را ایجاد می کند. از سوی دیگر سوء استفاده از مواد روانگردان گاه به اختلال روانی و تزلزل در پایه های مسئولیت کیفری و ارتکاب جرم منجر می شود که بررسی مسئولیت کیفری فرد در این هنگام موضوعی است که می توان آن را به مدد تاسیس «مستی» بررسی و در حالات مختلف، احکام آن را تبیین کرد.
    کلیدواژگان: مواد روانگردان، مسئولیت کیفری، مواد محرک، اکستاسی، مستی
  • چکیده مقالات به انگلیسی
    صفحه 207
|
  • Modernity and Religious Law
    Mohammad Rasekh Page 3
    The importation into or transplantation of elements of the modern world onto the Iranian society has left an impact on all aspects of individual and social life in the country. To analyze and tackle those problems in the normative and legal fields heavily depends on a deep understanding of modernity and its effect on religious law. On this basis, it is an imperative to provide an answer to three questions. First, what were the grounds of the emergence of modernity in the West? Secondly, what were the constitutive elements of modernity? Thirdly, what kind of changes did modernity bring about in the traditional legal system, or what were the characteristic features of the modern law? It will be shown that modernity, on this account, made the law change in four directions. They are the “aim” and “source” of law, the legal “method” and the “competent legislature” within the legal system. Modern law came out of interactions embedded in modern life, on one side, and its existence provided for and guaranteed the survival of that life, on the other.
    Keywords: Modernity, Religious Law, Critical Reason, the Good, the Right, Localization
  • Immunity of Heads of State, Governments and Foreign Ministers in International Law
    Mostafa Taghizadeh Ansari Page 27
    International law provides, according to the 1961 Geneva Convention on Diplomatic Relations and the 1963 Geneva Convention on Consular Relations, for the diplomatic and consular missions of a foreign country and their respective personnel in a host state to enjoy penal and executive immunity. There exists no specifics convention bestowing same immunities to other high-ranking political figures of a foreign country such as the Head of State, the Head of Governement, or the foreign Minister. Nevertheless a quick and overall review of international law sources leads us to conclude that such distinguished In any case, the above mentioned penal policy has not had universality and generality. Among crimes, terrorist acts have seen a vast extension of decriminazation in France and other European countries in recent decades. This article tries to illustrate the existence of such offensive decriminalization in the field of terrorist acts in France by relying on French legal texts.
    Keywords: Terrorism, Ecological Terrorism, Terrorism Based on Public Crimes, New Decriminalization, Security Based Penal Law
  • Application of Human Rights in the Fight Against Terrorism
    Ardeshir Amir Arjmand, Mohsen Abdollahi Page 51
    Terrorism has a twofold effect on human rights. On the one hand, attacking innocent civilians constitutes the crime of terrorism, and on the other hand, governments violate human rights law in fighting terrorists; and certain states basically deny the applicability of human rights law in combating terrorism. However, human rights, as a system of law, contains considerable rules and mechanisms which could be applied in war against terrorism, and this applicability has enormously been acknowledged in international instruments. Therefore, States are not allowed to violate nor limit the application of human rights in the name of combating terrorism. Nevertheless, the system of human rights provides for the exceptional and provisional derogation of certain derogable rights if the terrorists attempt to attack; or the fight against terrorism involves state emergency. This derogation however does not allow States deny the rule of law and act arbitrarily in fight against terrorism.
    Keywords: Terrorism, Human Rights, State of Emergency, Derogation, Non, derogable Rights
  • A Different Theoretical Foundation of Civil Liability of»Agheleh«
    Mohammad Sardoeinasab Page 81
    Civil liability in Iranian law is founded on unreasonable act that leads to losses to others. Generally the responsibility for damages is attributed to persons who act negligently and cause damages to others. In respect of some harmful acts that are done in a»pure wrong «sense, and cause» bodily harm «, Islamic law uses a different approach and allocates liability to» Agheleh «. The persons who are named» Agheleh «are the father’s family of the wrongdoer who take his heritage if he dies. The theoretical foundation for» Agheleh «civil liability is the» policy «and» distribution of losses «on the basis of a spatial insurance thought. It is a legal rule and not an option of persons. The» policy «is used as a foundation in different legal systems as a basis for some» no-fault«liability like the one that arises from road accidents. According to this basis the liability is allocated to owners of vessels and is not immediately imposed upon wrongdoer drivers.
    Keywords: Civil Liability of Agheleh', Pure Wrong, Bodily harm, Method of Liability Allocation, Theory of Judico, Legal Policy
  • A Survey on Specialized Intellectual Property Courts (SIPC)
    Leila Raeisi Page 97
    Although neither the WIPO nor the Agreement on Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights (TRIPS) requires specialized IP courts, some States have created specialized IP courts as the most appropriate way to implement their duties under international IP instruments. The specialized IP courts have privileges such as better understanding of IP issues by judges, establishment of rules and procedures that are unique to IP issues in nature, i.e. appoint associate judges or assessors to assist and provide technical knowledge, reduced risk of judicial errors, which contributes to the effectiveness of the administration of justice. Of course they have defects also. To help more efficient and effective enforcement of IP rights by specialized IP courts, there are basic questions which must be answered before setting up any specialized IP court. For example, do problems in the officials also benefit from aforementioned immunities while performing the tasks within the sphere of their discretions and authority. Notwithstanding the above, no ranking official may invoke such immunities to evade persecution for acts which amount to serious breach of international law such as genocide, war crimes, and crimes against humanity.
    Keywords: Imunities, High Ranking Political Authorities, Geneva Conventions, Head of State, Head of Governemen, Foreign Minister, Genocide, War Crimes, Crimes Against Humanity
  • A Study of the Legal Nature and the Rudiments of the Time-Sharing in British Law
    Parviz Ameri, Azam Ansari Page 117
    This essay illuminates the legal nature and the rudiments of Time- Sharing contracts in the British legal system as one of the pioneers of using it in the world, focusing on different kinds of legal estate and co-ownership in the British law. According to the British law, the owners of Time-Sharing have a kind of Fee Simple Absolute in Possession regarding their property. Thus, they have the executive right for their belongings. Although such an ownership embodies some limitations, its legal nature does not change and it does not deny Fee Simple Absolute in Possession of the owners. As the name expresses, Time-Sharing indicates a kind of sharing and partnership and its elements have been based on sharing laws. Since there are different kinds of Time-Sharing, for either of each exists variable elements. As a result, there are two kinds of Time-Sharing. The first is ownership of the property in a certain period of time on a Tenancy in Common basis. The second is sharing the interest and the benefit of the property in a certain period of time on the basis of a Joint Tenancy.
    Keywords: Time, Sharing, Fee Simple Absolute in Possession, Tenancy in Common, Joint Tenancy
  • An Analysis of the Process of Forgiveness of the Victim in the Light of Jurisprudential Principles
    Ali Najafi Tavana Page 143
    The provision in article 268 of the Islamic Punishment Code, which goes contrary to previous laws, specifies that if the victim forgives the murderer of retaliation before his death, the right of retaliation shall be canceled and the heirs of the slain may not claim retaliation after death. A survey of the former and latter institutions and article 268 shows that the said lawis different from the institution of satisfaction or permission before occurrence of crime and other similar institutions. The mentioned rule is neither a factor for justification of crime nor a factor for excluding criminal liability, nor a factor for exemption from punishment; but is a unique and special institution. This institution is not compatible with religious and legal indisputable rules because there is doubt in granting the right of retaliation to the criminal victim because of non implementation of murder and is contrary to the rule of “cancellation of what is not necessary”. And also the dead person can not possess any thing and the possibility of usage of retaliation right for the dead person can not be considered.
    Keywords: Forgiveness, Remission, Victim, Murderer, Religious, Retaliation
  • Offensive Decriminalization in the Field of Terrorist Acts in France
    Seyyed Mahmood Majidi Page 167
    The retreat strategy of penal law was the result of a movement happened in European countries in 1975. Decriminalization of some criminal acts was the most important result of this movement.Consequently, the most important European countries penal policy in line with the mentioned strategy was decriminalization, in addition to two other approaches– diversion and depenalization.particular area disclose a genuine need for a specialized court? How have the problems been dealt with before the courts? Has there been any important legislation that has prompted or will prompt an increase in the number of cases being litigated in this area over a period of time? Is the volume or potential volume of work in this area sufficient to justify the creation of a specialist court?In this article I study privileges and defects related to specialized IP courts and also discuss the emerging worldwide trend to establish specialized IP courts and the impact of the specialized IP courts on the protection and enforcement of IP rights and also obstacles related to their creation.
    Keywords: Intellectual Property Disputes, Specialized Courts, Privileges, Defects, Obstacles, Conditions
  • Psychotropic Substances, Social Reaction and Penal Responsibility
    Mohsen Eini Page 185
    Misuse of psychotropic substances has harmful social and economical consequences and, specially, threatens individual and collective health and this enduced the world community for cooperation in order to control and repress the acts and behaviors that strengthen the misuse of these substances through the adoption of the "Convention on Psychotropic Substances, 1971" in the U.N. The Iranian legislature, too, in the Psychotropic Substances Act of 1354 criminalizes some acts that are related or lead to misuse of some psychotropic substances, but the variaty and diversity of these substances and vast increase in their misuse along with their harmful effects on public health, necessitates the relevant act to be revised and improved and effective protective measures as well as suitable repressive solutions to be taken into consideration. On the other hand misuse of the psychotropic substances in some cases causes mental disorder as well as instability in the penal bases for responsibility and in the commission of offence. The analysis of individual penal responsibility in such a state is a subject that can be surveyed in this condition and its rules may be assigned in different conditions with the help of "intoxication" establishment.
    Keywords: Psychotropic Substances, Penal Responsibility, Stimulant Drugs, Ecstasy, Intoxication