فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:3 Issue: 9, 2004

Journal of Medicinal Plants
Volume:3 Issue: 9, 2004

  • تاریخ انتشار: 1382/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسنعلی نقدی بادی، آرزو دست پاک، سیدعلی ضیایی* صفحه 1
    جنس Plantago متعلق به خانواده Plantaginaceae دارای دو گونه مهم دارویی. Forsk Plantago ovata وPlantago psyllium L. است که در ایران به نام اسفرزه معروف هستند. پودر پوسته این گیاه در طب سنتی به عنوان یک داروی ملین کاربرد زیادی دارد. از سوی دیگر پوسته دانه اسفرزه به عنوان یک فیبر هیدروکلویید مطرح است که اثرات مفید این فیبرها در درمان دیابت نوع دوم تقریبا مشخص شده است. نتایج اخیر پژوهشگران در بررسی این گیاه نشان می دهد که فیبر اسفرزه تاثیر به سزایی در کاهش میزان کلسترول، چربی و قند خون در افراد دیابتی دارد و همچنین باعث کاهش ابتلا به سرطان کولون می شود. هیچ عارضه جانبی خاصی در بیماران تحت درمان با این فیبر ایجاد نشده است. با توجه به اینکه گونه های دارویی این گیاه در بخش های وسیعی از ایران رویش دارند، می توان از آن به لحاظ درمانی اقتصادی بهره برد که به طور مفصل در مقاله توضیح داده شده است.
    کلیدواژگان: اسفرزه، موسیلاژ، دیابت، افزایش چربی خون، افزایش کلسترول خون
  • حسین حسین زاده*، ماشا الله محرابی صفحه 2
    اثرات ضدتهوعی زنیان در طب سنتی گزارش شده است. در این تحقیق جهت مستندکردن این اثر فعالیت ضدتهوعی عصاره های آبی و الکلی زنیان میوه گیاه بادیان رومی (Trachyspermum ammi L.)، در جوجه مرغ مورد بررسی قرار گرفت.
    جهت ایجاد تهوع از سولفات مس (mg/kg 60) و سوسپانسیون اپیکا (mg/kg 600) به صورت خوراکی استفاده شد. سمیت حاد (LD50) داخل صفاقی عصاره های آبی و الکلی زنیان به ترتیب mg/kg 2753 و mg/kg 747 بود. دوزهای g/kg2-8/0 عصاره های آبی و g/kg 1/0-04/0 عصاره های الکلی با تجویز داخل صفاقی اثرات ضدتهوعی موثری در مدل حیوانی ایجاد تهوع از خود نشان دادند.
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که عصاره آبی و الکلی زنیان دارای اثرات ضدتهوعی موثری در مدل ایجاد تهوع در جوجه می باشد.
    کلیدواژگان: زنیان، بادیان رومی، ضدتهوع
  • سیدعلی ضیایی*، مسعود محمودیان، بهاره کشاورز، لیلا پورحسینی، آرزو دست پاک، احمد ابراهیمی، ابوالفضل فراهانی صفحه 3
    آنزیم مبدل آنژیوتانسین ACE باعث تبدیل پیش ساز غیرفعال آنژیوتانسین I به ماده منقبض کننده عروقی و ترشح کننده آلدوسترون به نام آنژیوتانسین II می گردد. از آنجایی که این آنزیم در هموستاز فشار خون نقش دارد بنابراین هدف مهمی در درمان فشار خون و نارسایی قلبی محسوب می گردد. با این حال به علت غیراختصاصی بودن داروهای مهار کننده، برخی از عوارض جانبی مثل سرفه خشک مشاهده می شود. در حال حاضر تحقیق در زمینه مهارکنندگان جدید و اختصاصی تر این آنزیم در جریان است و در این تحقیق اثر آلکالویید های مهم گیاه خشخاش، به عنوان مهارکنندگان آنزیم خالص ACE جدا شده از ریه خرگوش مورد بررسی قرار گرفته است. به عنوان کنترل مثبت از کاپتوپریل استفاده شده و اثرات مهارکنندگی رقت های مختلف آلکالوییدهای خالص مرفین، نوسکاپین، تبایین، پاپاورین و کدیین بررسی شده است. غلظت 1 میلی مولار پاپاورین توانست حدود 40 درصد فعالیت آنزیم را مهار نماید که در مطالعات بعدی مشخص گردید در این مهار Km افزایش و Vmax کاهش یافته است. نتیجه این که پاپاورین می تواند مدل مناسبی برای داروهای ضدفشار خون با مکانیسم مهار ACE باشد و احتمالا قسمتی از افت فشار خون ناشی از مصرف آن به علت مهار این آنزیم است.
    کلیدواژگان: آنزیم مبدل آنژیوتانسین، ACE، آلکالوییدها، اثرات مهاری، خشخاش
  • محمد آزادبخت*، جعفر اکبری، سمیه پاسندی صفحه 4
    گیاه انجیلی (Parotia persica syn. Hamamelis persica) از خانواده Hamamelidaceae بومی جنگل های شمال ایران می باشد. گونه دیگری از این گیاه تحت عنوان هاماملیس ویرجینیانا بومی جنگل های مرطوب شمال آمریکا بوده و در وسعت کم در اروپا نیز رویش دارد. تحقیقات فراوانی روی گونه هاماملیس ویرجینیانا صورت گرفته است، اما در مورد گونه هاماملیس پرسیکا تحقیقاتی انجام نشده است و این اولین گزارش مطالعه فیتوشیمی و بالینی از گیاه مذکور می باشد.
    برگ گیاه انجیلی در اردیبهشت، مرداد و مهر ماه 1379 از جنگل های مازندران جمع آوری شد. از برگ گیاه به روش پرکولاسیون با استفاده از اتانل 70 عصاره گیری شد. نوع تانن به روش میکروشیمیایی شناسایی گردید و میزان تانن با روش اسپکتروفتومتری تعیین مقدار شد. جهت مطالعه بالینی به عنوان ضدعرق، شکل دارویی رولان از عصاره خشک تهیه شد. در فرمولاسیون رولان از گلیسیرین، پروپیلن گلیکول، اتانل، آب، کارباپول، آنتی اکسیدانت و پرزرواتیو به همراه 5 درصد عصاره خشک برگ گیاه استفاده شد و با ویسکوزیته مناسب فرآورده تهیه گردید. پایداری فیزیکی و شیمیایی فرآورده در مدت 5 ماه مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس فرآورده و دارونما به همراه پرسشنامه و به صورت دوسویه ناآگاهانه در اختیار داوطلبان قرار گرفت.
    نتایج نشان داد که تانن برگ گیاه از دسته پیروگالل ها بوده و میزان آن 11/6 درصد است. فرآورده دارای پایداری مناسب بوده است. در مطالعه بالینی میزان تعریق در 85 درصد داوطلبین که فرآورده را در زیر بغل مصرف نمودند، کاهش یافت.
    کلیدواژگان: انجیلی، هاماملیس پرسیکا، ضدعرق، رولان، تانن، پیروگالل
  • محمد کاظم غریب ناصری*، مژده نوید حمیدی، اکبر حیدری صفحه 5
    تاکنون گزارش هایی درباره اثر آنتی اکسیدانی، کاهش فشار خون و اثر اتساعی عروقی عصاره دانه انگور و پوست میوه آن ارایه شده است. اثرات شل کننده برگ انگور بر انقباض ایلئوم و رحم موش صحرایی و اثرات کاهنده نیروی انقباضی و ضربان قلب قورباغه نیز گزارش شده است. با توجه به احتمال وجود بعضی از اثرات عروقی عصاره دانه انگور در برگ آن، لذا در این تحقیق اثرات عصاره آبی الکلی برگ مو (Vitis vinifera L.) بر انقباض آئورت موش صحرایی بررسی شد. آئورت سینه ای موش صحرایی نر با اندوتلیال سالم و یا تخریب شده در حمام بافت حاوی محلول کربس هانسلیت قرار داده و انقباضات آن به روش ایزومتریک اندازه گیری گردید. نتایج نشان می دهند که عصاره برگ مو (125/0، 25/0، 5/0، 1 و 2 میلی گرم بر میلی لیتر) انقباض ناشی از فنیل افرین (μM 1) را در آئورت (با و بدون اندوتلیال) به صورت وابسته به غلظت کاهش داد، ولی شلی ناشی از عصاره در آئورت های با اندوتلیال (mg/ml 08/0± 454/0 = IC50) به طور قابل ملاحظه (0001/0p<) بیشتر از پاسخ گروه بدون اندوتلیال (mg/ml 23/0± 73/1 = IC50) بود. مهار کننده نیتریک اکساید سنتاز (L-NAME) با غلظت μM 100 شلی ناشی از عصاره (mg/ml1) در آئورت های با اندوتلیال را کاهش داد ولی آتروپین (μM1) اثری بر خاصیت شل کنندگی عصاره نداشت. شلی ناشی از عصاره با غلظت mg/ml 1 پس از 30 دقیقه حضور آبی متیلن (μM 10) درآئورت های دارای اندوتلیال کاهش یافت (02/0p<). همچنین این عصاره به صورت وابسته به غلظت، انقباضات ناشی از کلرور پتاسیم (mM 80) را نیز در هر دو گروه آئورت به طور قابل ملاحظه کاهش داد ولی این اثر کمتر از پاسخ ها در حضور فنیل افرین بود. می توان نتیجه گرفت که اثر شل کنندگی عصاره آبی الکلی برگ مو بر انقباض آئورت موش صحرایی وابسته به اندوتلیال بوده و با دخالت NO و cGMP انجام شده و همچنین عصاره فاقد موادی با خاصیت شل کنندگی کولینرژیکی شبیه استیل کولین است. با توجه به وجود فلاوونوییدها در برگ مو، ممکن است اثر مشاهده شده نتیجه اثر این ترکیبات باشد.
    کلیدواژگان: برگ مو، Vitis vinifera L، آئورت، موش صحرایی، اندوتلیوم
  • رضا حیدری*_فرزانه شاهین_سامپونگ سومباتی_ر ج دی لورنزو صفحه 6
    در این گزارش ما اثر عصاره آبی (Aqeous fraction (AF)) جدا شده از جدوار با نام علمی Delphinium denudatum WALL.ex Hook.F.&Thoms بر(sustained repetitive firing) SRF نرون های پیرامیدال هیپوکامپ موش صحرایی را بررسی کردیم. بلوک SRF یکی از مکانیسم های پایه داروهای آنتی اپی لپتیک (AED) در سطح سلولی می باشد. اثر AF (mg/ml 6/0- 2/0) با یک داروی اولیه آزمایشی، فنی تویین (PHT) مقایسه شد. با استفاده از تکنیک Whole cell current- clamp و به وسیله یک پالس دپلاریزان به مدت ms 500 و قدرت A 6/0- 1/0 و Hz 3/0 SRF بررسی گردید. درست شبیه فنی تویین، AFA، پتانسیل های عمل AP را در هر پالس تا موقعی که هیچ AP برای باقیمانده پالس باقی نماند، در مسیر وابسته به غلظت کاهش می دهد. رابطه ای بین کاهش وابسته به مصرف در شدت و (velocity of up stroke) Vmax پتانسیل عمل وجود دارد.
    نتایج مشخص می کند که AF، SRF را درنورون های هیپوکامپ در مسیر وابسته به مصرف و وابسته به ولتاژ شبیه فنی تویین کاهش می دهد. اما برخلاف فنی تویین که ترجیحا در زمان غیرفعال بودن کانال پتاسیم اثر می کند، این اثرات AF آشکارا در زمانی که کانال در حالت معمولی است ایجاد می شود و نشان می دهد که اثرات کاهش Vmax و شدت اولین پتانسیل عمل وابسته به دوز می باشد. ما نتیجه گرفتیم که AF دارای اثر ضدصرع می باشد.
    کلیدواژگان: Delphinium denudatum، اثر ضدصرع، هیپوکامپ، (sustained repetitive firing) SRF، پتانسیل فعال AP، (Aqueous fraction) AF
  • داراب یزدانی، شمسعلی رضازاده*، نورعلی شهابی صفحه 7
    جنس Cymbopogon که از خانواده Poaceae می باشد به صورت گسترده ای در مناطق حاره و نیمه حاره کاشت می شود. روغن فرار به دست آمده از این گیاه که عمدتا دارای ماده سیترال می باشد شباهت زیادی به ترکیبات اسانس بادرنجبویه دارند. از آنجایی که مقدار اسانس در پیکر رویشی گیاه بادرنجبویه بسیار کم (1/0 تا2/0 درصد) می باشد در نتیجه تولید آن هزینه زیادی را تحمیل می کند. لذا گونه های مختلف جنس Cymbopogonبه عنوان منبع تهیه اسانس برای استفاده در صنایع غذایی، صابون سازی، عطرسازی و دارویی مورد توجه قرار گرفت. گونه C. citratus (DC) Stapf که برای اولین بار در ایران کاشته شده است به منظور بررسی راندمان اسانس و شناسایی اجزای آن مورد مطالعه قرار گرفت. روغن فرار با استفاده از تقطیر با آب (Hydrodistillation) استحصال شد و با استفاده از دستگاه گازکروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت. از مقدار 1/91 درصد اجزای شناسایی شده به ترتیب سیترال (43/49 درصد)، سیترونلال (25/30 درصد) و ژرانیل استات (41/6 درصد) دارای بیشترین مقدار بودند.
    کلیدواژگان: Cimbopogon citratus، علف لیمو، روغن فرار، سیترال
  • شاهین آخوندزاده*، علی دلیری همپا صفحه 8
    افراد زیادی برای درمان بیماری های مختلف از جمله اختلالات خواب رو به درمان های جایگزین می آورند. احتمال دارد، بیماران درمان های جایگزین و داروهای بدون نسخه ای استفاده کنند که با داروهایی که پزشک نیز تجویز می کند تداخل داشته باشند. لذا لازم است اطلاعات ضروری در مورد منافع و مضار این گروه از درمان ها به اطلاع بیماران رسانده شود. در این مقاله، مروری به تعدادی از داروهای گیاهی که وارد بازار دارویی شده اند و در اختلالات خواب کاربرد دارند، خواهیم داشت.
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، داروهای خواب آور، اختلالات خواب
  • افشین آخوندزاده بستی*، ودود رضویلر، علی میثاقی، رضا عباسی فر، بهراد رادمهر، فرحناز خلیقی سیگارودی صفحه 9
    توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصاره ها و اسانس های گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارنده های شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد سالمونلا تیفی موریم در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 21 روز نگهداری در سه درجه حرارت (35، 25 و15 درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد سالمونلا تیفی موریم به طور معنی داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس قرار گرفت. به طوری که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و15 درجه سانتی گراد به ترتیب 07/1، 07/1 و41/0 بود. در حالی که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 93/2-، 24/3- و 24/3- و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 23/4-، 23/4- و 23/4- بود. بر طبق نتایج به دست آمده، درصد احتمال رشد سالمونلاتیفی موریم با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.
    کلیدواژگان: اسانس آویشن شیرازی، سالمونلا تیفی موریم، لگاریتم درصد احتمال رشد
|
  • Naghdi Badi H., Dastpak A., Ziai Sa* Page 1
    Genus Plantago belongs to Plantaginaceae family. It has two important medicinal species, P. ovata Forsk. and P. psyllium L., named in common psyllium. In traditional medicine, the husk of this plant used as laxative. Recent studies have shown that the hydrocholoidal fiber of the husk has antidiabetic and antihypercholestrolemia effects. Also it has been shown that it could reduce the prevalence of colon cancer. This plant is safe and has not any serious side effects. In this article we review the uses and benefits of this plant, which grows in many parts of Iran.
    Keywords: Psyllium, Mucilage, Diabetes, Hyperchlosteromia, Hyperlipidemia
  • Hosseinzadeh H.*, Mehrabi M. Page 2
    The anti-emetic effect of the aqueous and ethanolic extracts of Trachyspermum ammi fruit was studied in young chickens. Emesis was induced in the chickens using copper sulfate (60 mg/kg, orally) and ipecac (600 mg/kg, orally). The LD50 values of the aqueous and ethanolic extracts (i.p.) were 2753 mg/kg and 747 mg/kg in the chickens, respectively. The aqueous extract (800-2000 mg/kg, i.p.) and ethanolic extract (40-100 mg/kg, i.p.) significantly prevented the emesis induced by copper sulfate and ipecac. These results indicate that the extracts of T. ammi fruit extracts have an anti-emetic activity in young chickens with peripheral and central mechanisms.
    Keywords: Trachyspermum ammi fruit, Anti, emetic, Young chickens, Copper sulfate, Ipecac
  • Ziai Sa*, Mahmoudian M., Keshavarz B., Poorhoseini L., Dastpak A., Ebrahimi A., Farahani A. Page 3
    Angiotensin converting enzyme (ACE) converts the inactive angiotensin I to (a potent vasoconstrictor and aldosterone releaser) angiotensin II. Inhibitors of ACE are valuable drugs in the treatment of hypertension, and heart failure. These inhibitors have a natural origin and non-peptide drugs were synthesized from the natural lead compounds. However, because of some side effects such as dry cough, many investigators are searching in natural products to find better and more selective lead compounds. There are reports on the interaction between rennin-angiotensin system and endogenous opioid system. Morphine and endogenous opioids have reported to inhibit ACE. In this research we examined the possible inhibitory effects of purified papaver’s main alkaloids on the activity of purified rabbit lung ACE. We found that only papaverin at 1 mM inhibited the enzyme by 40%. The Km value of ACE increased while Vmax decreased in papaverin treated samples. We conclude that part of hypotensive effects of papaverin may be related to ACE inhibition, and this compound will be a suitable lead compound for further investigation.
    Keywords: Angiotensin Converting enzyme, ACE, Alkaloids, Inhibitory effects, Papaver spp
  • Azadbakht M.*, Akbari J., Pasandi S. Page 4
    Parotia persica syn. Hamamelis persica (Hamamelidaceae) is indigenous in north province of Iran. Other species, Hamamelis virginiana, is grown in north of America and has a little distribution in the Europe. Plentiful investigation was performed on the Hamamelis virginiana and species but there is no study about Hamamelis persica and this study is the first report regarding the clinical and phytochemical study of the plant.Hamamelis persica leaves were collected in May, August and October of 1999 from Mazandaran. Extraction was accomplished from the leaves through percolation by ethanol 70. Tannins were measured by spectrophotometric method. For the clinical study as antiperspirant, a roll-on preparation was formulated on the extract by using of glycerol, propylene glycol, water, carbapol 934p, antioxidant and preservative. The dry extract was used in amount of 5% in the preparation. The formulation was prepared in suitable viscosity. The product stability was evaluated during 5 months. Then the product and placebo were given to volunteers. The clinical; study was performed in a blind study by questionnaire. Results showed that the leaves contain mainly pyrogallol group tannins (6.11%). The product had suitable stability in clinical study. Sweating was reduced in 85 percent of the volunteers that used product as roll-on in armpit.
    Keywords: Antiperspirant, Hamamelis persica, Pyrogallol, Tannin, Roll, on
  • Gharib Naseri Mk*, Navid Hamidi M., Heidari A Page 5
    Many reports have shown the various effects of grape (Vitis vinifera L.) seed extract for example antioxidant, protecting RBC against UV, also hypotensive, hypolipidemic and vasodilatory effects. We have recently shown the relaxatory effect of grape leaf extract on rat ileum and uterus and frog isolated heart rate and contractility. The aim of present study was to investigate the relaxant effect of Vitis vinifera leaf hydroalcoholic extract (VLHE) on isolated rat thoracic aorta contractions induced by phenylephrine and KCl, and the role of aorta endothelium on this action. Rat aorta was removed and placed in an organ bath containing Krebs-Henseleit solution and aorta contractions were recorded isometrically. The results demonstrate that the VLHE at 0.125, 0.25, 0.5, 1 and 2 mg/ml reduces the endothelial intact aorta contracted by phenylephrine (1 μM) significantly and dose-dependently. Endothelial denuded aorta showed the same relaxation but in much less extent. The IC50 of these two groups were 0.454±0.08 and 1.73±0.23 mg/ml respectively. VLHE also reduced the aorta contractions induced by KCl (80mM). The relaxatory effect of VHLE on KCl –induced contractions were less than those evoked by phenylephrine. Soluble guanylate cyclase inhibitor (methylene blue, 10 μM) and nitric oxide synthase inhibitor (L-NAME, 100μM) reduced the VHLE-induced relaxation in the intact aorta significantly but, atropine (1μM) was unable to decrease this vasorelaxant effect. These results suggest that the most vasorelaxant effect of VHLE on rat aorta is endothelium-dependent and also nitric oxide (NO) and cGMP are involved in this action.
    Keywords: Leaf, Vitis vinifera L., Rat, Aorta, Endothelium
  • Haidary R., Shaheen F., Sombati S., Lorenzo Rjd Page 6
    In this report we investigated the effects of the aqueous fraction (AF) isolated from Delphinium denudatum on Sustained Repetitive Firing (SRF) in cultured neonatal rat hippocampal pyramidal neurons. Blockade of SRF is one of the basic mechanisms of antiepileptic drugs (AED) at the cellular level. The effects of aqueous fraction (0.2-0.6 mg/ml) were compared with the prototype antiepileptic drug, phenytoin (PHT). Using the whole cell current-clamp technique, Sustained Repetitive Firing was elicited in neurons by a depolarizing pulse of 500 ms duration, 0.3 Hz and 0.1-0.6 nA current strength. Similar to phenytoin, aqueous fraction reduced the number of action potentials (AP) per pulse in a concentration-dependent manner until no action potentials were elicited for the remainder of the pulse. There was a corresponding use-dependent reduction in amplitude and Vmax (velocity of upstroke) of action potentials. The Vmax and amplitude of the first action potential was not affected by phenytoin, while aqueous fraction exhibited concentration-dependent reduction. At 0.6 mg/ml aqueous fraction reduced Vmax to 58-63 % and amplitude to 16-20 % of the control values. The blockade of Sustained Repetitive Firing by aqueous fraction was reversed with hyperpolarization of membrane potential (-65 to –75 mV) while depolarization of membrane potential (-53mV to -48 mV) potentiated the block. The results suggest that aqueous fraction blocks Sustained Repetitive Firing in hippocampal neurons in a use-dependent and voltage-dependent manner similar to phenytoin. However, unlike phenytoin, which interacts preferably with the inactive state of the Na+ channel, the compounds present in aqueous fraction apparently also interact with the resting state of the Na+ channels as suggested by dose-dependent reduction of Vmax and amplitude of first AP. We conclude that aqueous fraction contains potent anticonvulsant compounds.
    Keywords: Delphinium denudatum, Anticonvulsant activity, Hippocampus, Sustained Repetitive Firing, Epilepsy
  • Yazdani D., Rezazadeh Sh*, Shahabi Na Page 7
    The genus Cymbopogon, a one of Poaceae family, is widely cultivated in tropical and subtropical regions.‏The essential oils extracted from this genus used in food, soap, perfumary and other related industries. The C. citratus stapf species was cultivated for first time in the north of Iran. Therefor, recognition of essential oil composition is necessary. Essentiol oil extracted with hydrodistillation method from fresh leaves, and analysed by GC/MS. From 91.1% of identifed components, Citral (49.43%), Citronellal (20.25%) and Geranyl acetate (6.41%) were major components respectively.
    Keywords: Cymbopogon citratus, Lemon grass, Essential oil, Citral
  • Akhondzadeh S.*, Daliri, Hampa A Page 8
    A significant number of people are looking at alternatives to mainstream medicine for treating various ills in particular as sleep remedies. Because of the likelihood that our patients will be taking alternative and over the counter treatments, which often interact with other medications, it behooves us to be aware of their possible benefits and risks. In this paper, we review some of the herbal preparations that are marketed as treatment for disturbed sleep.
    Keywords: Herbal Medicine, Hypnotic, Sleep disorders
  • Basti Aa*, Razavilar V., Abbasifar R., Radmehr B., Misaghi A., Khalighi Sigaroodi F. Page 9
    The growing interest in the substitution of chemical food preservatives, both antimicrobials and antioxidants, by natural ones has fostered research on the vegetable source and screening of plant extracts and essential oils in order to identify acceptable natural alternatives. In this study, log probability percentage (Log P%) of growth of Salmonella typhimurium in Brain Heart Infusion (BHI) broth as affected by different concentrations of Zataria multiflora Boiss essential oil (0.0, 0.03 and 0.06%) during 21 days storage at three temperatures (35, 25 and 15ºC) was investigated. The Log P% of S. typhimurium was affected significantly (P < 0.05) by different concentrations of the essential oil. The Log P% of S. typhimurium in BHI broth with 0% essential oil at 35, 25 and 15ºC were 1.07, 1.07 and 0.41 respectively. While in BHI broth with 0.03 and 0.06% essential oils were -2.93, -3.24 and -4.23 and -4.23, -4.23 and -4.23 respectively. According to the results, the Log P% of growth of S.typhimurium was decreased by increasing of the concentration of essential oil.
    Keywords: Zataria multiflora Boiss. essential oil, Salmonella typhimurium, Log probability percentage of growth