فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 62، بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمد فرات یزدی صفحه 3
    مقدمه

    لوسمی سلول مویی سرطان نادری است که در صورت تشخیص به موقع، در اغلب موارد با درمان مناسب، قابل علاج و در صورت عدم تشخیص و درمان، یک بیماری کشنده است. این بیماری با علایم ناشی از کاهش رده های خونی و بزرگی طحال، خود را نشان میدهد که اگر به فکر آن نباشیم، با خیلی از بیماری های دیگر اشتباه می شود. هدف از این مطالعه که به صورت آینده نگر روی 25 بیمار مبتلا صورت گرفته است، بررسی شیوع علایم بالینی و آزمایشگاهی اولیه جهت تشخیص زودتر و همچنین میزان پاسخ دهی آنها به داروی انتخابی آن یعنی کلادریبین در بین بیماران مورد مطالعه و مقایسه آن با پاسخ سایر کشورها میباشد.

    روش بررسی

    این مطالعه، از نوع توصیفی-تحلیلی است و روش نمونه گیری به صورت سرشماری بوده که 25 بیمار، براساس شواهد بالینی و آزمایشگاهی طی 1378 تا 1384 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و شهید صدوقی یزد، با تشخیص قطعی HCL به صورت Sequential، وارد مطالعه شده و به طور آینده نگر مورد بررسی قرار گرفتند. سن، جنس، اولین علامت منجر به مراجعه و یافته های معاینه ای و بالینی و علایم آزمایشگاهی، طی یک پرسشنامه ای که تهیه شده بود، ثبت شد. 21 بیمار تحت درمان با داروی کلادریبین(2 CDA) قرار گرفته و میزان پاسخ به درمان بر اساس یافته های بالینی و آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    از این 25 نفر، 5 نفر زن و 20 نفر مرد بودند (20% در برابر 80 %). بیشترین سن ابتلا 55 تا 67 سال و شایع ترین علامت اولیه مربوط کم خونی بود که به صورت ضعف و بیحالی بود. 2 نفر از 20 مرد مبتلا به این بیماری به طور اتفاقی کشف شدند و علامت اولیه نداشتند. شایعترین یافته در معاینه بالینی، طحال بزرگ بود که در 100% زنان و 80% مردان با اندازه متوسط 4 تا 5 سانتیمتر زیر لبه دنده حس می شد. دیده شدن سلول مویی در خون محیطی، تعداد گلبولهای سفید پایین و کم خونی به ترتیب شایع ترین یافته های آزمایشگاهی بودند. پان سیتوپنی (کاهش تمام رده های خونی) فقط در 60% موارد دیده شد. 19 نفر از 21 نفر (5/90%) به درمان پاسخ دادند. 13 نفر پاسخ کامل (9/61%) و 6 نفر، پاسخ نسبی داشتند (5/28%) و 2 نفر نیز اصلا به درمان پاسخ ندادند (5/9%). همه زنان مبتلا به درمان پاسخ کامل دادند و درمان شدند.

    نتیجه گیری

    در صورت وجود ضعف و بی حالی، طحال بزرگ و کاهش رده های خونی در هر بیمار با محدوده سنی 50 تا 60 سال به خصوص در مردها می بایست به فکر این بیماری بود و آن را بررسی کرد. میزان پاسخ دهی این بیماری به داروی کلادریبین، در بیماران ما بسیار عالی (5/90%) و مشابه مطالعات قبلی در دنیا است. بنابراین با تشخیص به موقع و درمان مناسب می توان این بیماری کشنده را مهار کرد.

  • جلیل میرمحمدی، فرناز بابا حاجی میبدی، فروغ سادات نورانی صفحه 8
    مقدمه

    مواجهه کارگران با سروصدای بیش از حد و صدمات ناشی از آن یکی از مشکلات عمده صنعت کشور می باشد و این مطالعه به منظور تعیین آستانه وافت شنوایی در کارگران مجتمع کاشی میبد یزد طراحی و انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی است که بر روی 371 کارگر کارخانه مجتمع کاشی میبد در تابستان و پاییز سال 1384 اجرا شد. مواجهه با سر و صدای توسط دستگاه سنجش صوت (Sound level) تخمین زده شد و برای هر یک از کارگران علاوه بر تکمیل کردن پرسشنامه، معاینات اتوسکوپیک و ادیومتری برای ارزیابی کاهش شنوایی در هر فرد انجام شد. اطلاعات توسط نرم افزارver11.5 SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    سروصدای شغلی اثر افزاینده بر میانگین آستانه شنوایی در همه فرکانس ها و به طور معنی داری در فرکانس های 3 و 4 کیلوهرتز هر دوگوش داشت. شیوع افت شنوایی در فرکانس های زیر و بم تا 2/39% و5/46% می رسد. شیوع الگوی کاهش شنوایی ناشی از سر و صدای شغلی Noise Induced Hearing Loss (NIHL) 9/12% بود، همچنین مواجهه با سر و صدای زیاد به مدت بیش از 10سال به صورت معنی داری احتمال NIHLرا افزایش می دهد. افراد با وزوزگوش نسبت به کسا نی که فاقد آن بودند به طور معنی داری در تمامی فرکانس های شنوایی هر دو گوش، آستانه شنوایی بدتری دارند.

    نتیجه گیری

    شیوع بالای افت شنوایی و NIHLدر کارگران کارخانه بر ضرورت اجرای برنامه حفاظت شنوایی تاکید دارد.

  • فریبرز منصور قناعی، محمود یوسفی مشهور، علیرضا محجوب، فرحناز جوکار، مریم جمالی صفحه 24
    مقدمه

    شواهدی به نفع انسداد یا افزایش دیامتر مجاری صفراوی وجود داشته باشد، به نفع مکانیکال است، به علاوه کلستاز باعث عوارض متعدد و مختلف نیز می شود. یکی از این عوارض ایجاد ضایعات مخاطی پپتیک است که باعث خونریزی دستگاه گوارش و سوراخ شدگی و هرگونه انسداد ناشی از تنگی می شود، لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی نسبی زخم پپتیک در انواع مختلف کلستاز انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع case- control بود، 170 نفر که انسداد صفراوی آنها براساس شرح حال معاینه بالینی تست های عملکردی کبد و بررسی های رادیولوژیک و سرولوژیک اثبات شده بود، کاندید ERCP شدند. قبل از انجام ERCP داده های جمع آوری شده در پرسشنامه ثبت شد و به وسیله تست فیشر ارزیابی گردید. بیماران بر اساس سونوگرافی با اندازه گیری قطر مجرای مشترک به دو گروه مکانیکال (85 بیمار) و غیرمکانیکال (85 بیمار) تقسیم شدند و برای ارزیابی دقیق ضایعه مخاطی تحت اندوسکوپی قرار گرفتند.

    نتایج

    فراوانی ضایعات مخاطی پپتیک در گروه کلستاز مکانیکال(شامل 36 بیمار،6/42%) به صورت معنی داری بیشتر از فراوانی ضایعات مخاطی پپتیک در گروه کلستاز غیرمکانیکال (شامل 15 بیمار، 6/17%)بود(02/0 ≥p). 51 نفر (30%) از کل بیماران مبتلا به کلستاز ضایعه مخاطی داشتند. از این بیماران 25 بیمار پپتیک اولسر داشتند که فراوانی دئودنال اولسر 17 مورد (68%) و زخم معده 8 مورد (32%) بود (01/0≥p). تفاوت معنی داری بین زخم پپتیک دوازدهه در بیماران مبتلا به کلستاز مکانیکال 12 مورد(6/70%) زخم پپتیک دوازدهه در بیماران مبتلا به کلستاز غیرمکانیکال (5 مورد 4/29%) وجود داشت (01/0≥p). بین فراوانی زخم دوازدهه(12 مورد، 6/70%) و زخم معده (5 مورد، 4/29%) در بیماران مبتلا به کلستاز مکانیکال تفاوت معنی داری وجود داشت (01/0≥p) که این تفاوت در بیماران مبتلا به کلستاز غیرمکانیکال وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد که شیوع ضایعات مخاطی دئودنال و معده در انواع مختلف کلستازنسبت به جمعیت عمومی بیشتر بوده و همچنین، شیوع ضایعات مخاطی دئودنوم در کلستاز مکانیکال نسبت به کلستاز غیرمکانیکال بیشتر میباشد.

  • علیرضا زندی، حسین عطارزاده صفحه 29
    مقدمه

    عضله بالا برنده پلک در تشدید نتیجه این عمل جراحی در بیماران تیروئید اوفتالموپاتی با رتراکشن شدید پلک بالایی و اصلاح تمپورال فلیرخاص این بیماران

    روش بررسی

    در یک مطالعه before-after clinical trial، 22 پلک از 12 بیمار که رتراکشن شدید پلک بالایی داشتند با این متد مورد عمل جراحی قرار گرفتند و ارتفاع پلکیLid Height)) در یک پیگیری شش ماهه مورد ارزیابی قرار گرفت. ارتفاع پلکی قبل و بعد از عمل جراحی بر مبنای Margin Reflex Distance(MRD1) اندازه گیری و در فرم خاصی ثبت شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. تمامی این بیماران در فاز خاموش بیماری بودند و اگر عمل جراحی اوربیت و یا عضلات دور چشمی نیاز داشتند قبلا برای آنها انجام شده بود.

    نتایج

    پس از یک پیگیری شش ماهه، میانگین MRD1 در چشم راست از 55/0±76/7 به 32/0±86/4 میلی متر و در چشم چپ از 64/0±81/7 به35/0±75/4 میلی متر کاهش یافت(p

  • فرهاد ملک، جعفر طوسی، محمدرضا تمدن، شاهرخ موسوی، مجتبی ملک، مرضیه قادری صفحه 34
    مقدمه

    از عوارض مهم همودیالیز در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، هیپوکسمی می باشد که این مساله با عوامل متعددی، از جمله با نوع فیلتر به کار رفته ارتباط دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان هیپوکسمی در بیماران همودیالیزی با تاکید بر نوع فیلتر به کار رفته می باشد.

    روش بررسی

    این تحقیق از نوعClinical Trial به روش Crossover بر روی 29 بیمار بخش همودیالیز بیمارستان فاطمیه شهرستان سمنان در سال 1383 صورت گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (Allocation). به مدت یک ماه گروه اول توسط فیلتر هموفان (S) و گروه دوم توسط فیلتر پلی سولفون (R) مورد همودیالیز قرار گرفتند، پس از یک دوره Washout 24 ساعته فیلتر مورد استفاده دو گروه تغییر کرده و همودیالیز به مدت یکماه دیگر انجام گرفت. درصد اشباع اکسیژن خون شریانی (O2Sat) در زمان های مختلف قبل و پس از شروع دیالیز در دو گروه مصرف کننده فیلتر پلی سولفون وهموفان تعیین و مقدار کاهش آن در دو گروه مقایسه گردید.

    نتایج

    میانگین کاهش اشباع اکسیژن خون شریانی در زمانهای 5، 30، 60 و 120 دقیقه پس از شروع همودیالیز با فیلتر هموفان به صورت معنی داری بیشتر از فیلتر پلی سولفان بود (P

  • فاطمه عزالدینی اردکانی، محمدحسن اخوان کرباسی، علیرضا وحیدی، نرگس میرجلیلی، نوشین اسلام پور صفحه 40
    مقدمه

    افزایش سطح کلسترول خون یک نقص متابولیک است که در نهایت منجر به تصلب شرائین و عوارضی چون افزایش فشارخون و مشکلات عروق کرونری قلب می شود. داروهای مختلفی در جهت بهبود این بیماری عرضه شده است و مطالعات بسیاری هم برای کشف و بهره برداری از مواد جدید در دست انجام است. از این میان می توان به کیتوزان و گیاه سالوادورا پرسیکا اشاره کرد. کیتوزان از Deacetilation کیتین حاصل می شود که امروزه منبع عمده ی آن پوسته خارجی خرچنگ و میگو است. سالوادوراپرسیکا گیاهی است که در شمال غربی هند و آفریقا می روید و به عنوان چوب تمیز کننده دندان استفاده می شود. قسمتهای مختلف این گیاه از سال ها پیش در طب سنتی مورد استفاده بوده است. هدف از مطالعه فوق بررسی تاثیر این دو ماده بر لیپیدهای خون می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مداخله گر آزمایشگاهی (Interventional-Lab. Trial) تعداد 30 سر رت ویستار نر بالغ با وزن 250–200 گرم انتخاب شده، پس از گذشت دو هفته زمان جهت تطابق رتها با محیط، به طور تصادفی به شش گروه پنج تایی تقسیم شدند: پرسیکا/ چرب، پرسیکا/ بلانک، کیتوزان/ چرب، کیتوزان/ بلانک، کنترل/ چرب، کنترل/ بلانک. سپس به مدت پانزده روز هرگروه با غذای مخصوص به خود – غذای پر چرب یا غیر چرب و غذای حاوی دارو یا عاری از دارو – تغذیه گردید. کیتوزان به صورت پودر خالص و پرسیکا به صورت عصاره هیدروالکلی ساقه سالوادورا پرسیکا به غذای گروه های آزمون اضافه شد. در پایان این زمان نمونه گیری از خون، جهت اندازه گیری مقادیر کلسترول تام، تری گلیسرید، HDLو LDL صورت گرفت. تحلیل آماری نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای ANOVA و Scheffe انجام شد.

    نتایج

    کلسترول تام و LDL خون به دنبال مصرف هر دو داروی پرسیکا و کیتوزان همزمان با غذای چرب کاهش یافت (0001/0=P) که میانگین این کاهش برای هیچ یک از داروها از لحاظ آماری تفاوتی نداشت (993/0=P). داده ها حاکی از بی تاثیر بودن کیتوزان و پرسیکا برHDL و تری گلیسرید خون بود (409/0=P). هیچ یک از دو دارو در شرایطی که افزایش لیپیدهای خون توسط رژیم غذایی اعمال نشده بود تاثیری بر کلسترول تام، تری گلیسیرید، HDL و LDL خون نداشتند (1=P).

    نتیجه گیری

    پرسیکا و کیتوزان بر کاهش کلسترول تام خون وLDL در شرایط هیپر کلسترولمی موثر بوده و تاثیر مشابهی دارند ولی بر سطح تری گلیسرید و HDL خون بی تاثیرند.

  • کمال الدین عابدی، سیامک پورعبدیان، احسان الله حبیبی، محسن زارع صفحه 48
    مقدمه

    امروزه شیفت کاری به صورت ضرورت زندگی در آمده است. تحقیقات زیادی در زمینه شیفت کاری انجام شده است که در آنها محققان، به بررسی و تعیین فاکتورهای مهم و موثر در تطابق و تحمل در برابر شیفت کاری پرداخته اند. مفهوم تطابق و تحمل، اکثرا به پاسخ های بیولوژیکی چرخه های سیرکادین، کارایی و عملکرد افراد و همچنین کیفیت و طول خواب اطلاق می گردد. از آنجا که بعضی افراد، سطوح بالاتری از تطابق و تحمل در برابر شیفت کاری را نشان داده اند، حساسیت و ویژگی های فردی می تواند راهنمای خوبی در مطالعات باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی تغییرات ریتم کورتیزول در شیفت کاران و ارتباط آن با نوع کرونوتایپ (روز خواب و شب خواب بودن)، کیفیت و طول خواب و تطابق با شیفت کاری انجام گرفته است.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی–تحلیلی و به صورت مقطعی انجام شده است. به منظور جمع آوری نمونه های خون، 57 نفر از پرسنل شیفت کار یکی از صنایع اصفهان از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند. نمونه گیری در سه مرحله انجام شد(ابتدا و انتهای شیفت شب و ابتدای شیفت صبح). تعیین مقدار کورتیزول از طریق روش رادیوایمونواسی(دستگاه میلی گاما کانتر LKV) و با استفاده از کیت Immunotech-IM1841، انجام گرفت. به علاوه برای هر فرد، پرسشنامه ای جهت تعیین نوع شخصیت (روز خواب و شب خواب بودن)، کیفیت و طول خواب و میزان تطابق با شیفت کاری تکمیل گردید.

    نتایج

    افراد مورد مطالعه دارای میانگین سنی2/6±5/33 سال و میانگین سابقه کار 5/2±2/6 سال بودند. میانگین کورتیزول خون در ابتدای شیفت شب، انتهای شیفت شب و ابتدای شیفت صبح به ترتیب: 95/6، 31/18 و 1/19 میکروگرم بر دسی لیتر بود. 9/83 درصد افراد شب خواب و 1/16 درصد، آنان روز خواب بودند. میانگین کورتیزول خون در ابتدای شیفت صبح و ابتدا و انتهای شیفت شب به ترتیب برای افراد شب خواب و روز خواب (5/18،5/19)،(5/6،7/7)و(1/17، 4/18) میکروگرم بر دسی لیتر بود. بر اساس تقسیم بندی انجام شده برای وضعیت خواب، 4/46 درصد افراد خواب خوب، 1/32 درصد خواب متوسط و 4/21 درصد خواب کم را در شیفت صبح (خواب در شب) گزارش نمودند. در شیفت شب تنها 4/21 درصد خواب خوب را گزارش کردند. میانگین کورتیزول انتهای شیفت شب برای افرادی که در شیفت صبح دارای خواب ضعیف و خواب خوب بودند، به ترتیب برابر 7/16 و 78/19 میکروگرم بر دسی لیتر بود.

    نتیجه گیری

    اگرچه میانگن کورتیزول خون در بین افراد روزخواب و شب خواب متفاوت بود اما به علت اینکه تعداد افراد روزخواب در مقایسه با افراد شب خواب خیلی کم بود لذا از لحاظ آماری اختلاف بین میانگن کورتیزول آنها معنی دار نشد. میانگین کورتیزول در ابتدای شیفت صبح با امتیاز خواب افراد رابطه مستقیم دارد. بین میانگین کورتیزول در انتهای شیفت شب و امتیاز خواب در شیفت صبح رابطه معنی داری از لحاظ آماری به دست آمده است (p-value=0.035).
    یافته ها نشان می دهد که هرچه قدر که افراد، تطابق بالاتری را گزارش نموده اند، تفاوت کورتیزول ابتدا و انتهای شیفت شب آنها کمتر بوده است.

  • حسین نعمت اللهی، ناهید رمضانی صفحه 57
    مقدمه

    پالپوتومی سولفات فریک از روش های موثر و بی خطر پالپوتومی دندان های شیری است. اما نتایج تحقیقات مختلف بیانگر موفقیت کمتر پالپوتومی سولفات فریک در مقایسه با پالپوتومی فرموکرزول می باشد وشاید بخش عمده ای از این عدم موفقیت به عوارض تحریکی و مضرخمیر زینک اکساید اوژنول مربوط باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین و مقایسه میزان موفقیت بالینی و پرتونگاری پالپوتومی سولفات فریک مولرهای شیری با استفاده از سمان های زینک اکساید اوژنول و زینک پلی کربوکسیلات به منظور یافتن ماده پوشاننده پالپ مناسب تر در درمان پالپوتومی سولفات فریک می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی140 دندان مولر شیری در کودکان 5 – 3 ساله با طرح درمان پالپوتومی به صورت تصادفی در یکی از دو گروه پالپوتومی سولفات فریک با سمان زینک اکساید اوژنول و سمان زینک پلی ربوکسیلات مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از انجام درمان، دندان های پالپوتومی شده به صورت دوسویه کور مورد ارزیابی بالینی و پرتونگاری یک ساله قرار گرفتند و در تحلیل یافته ها از آزمون دقیق فیشر استفاده شد.

    نتایج

    میزان موفقیت بالینی در ارزیابی یکساله در دو گروه زینک اکساید اوژنول و زینک پلی کربوکسیلات به ترتیب 1/98% و 9/93% بود که اختلافآماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(34/0 = P). در ارزیابی یکساله، میزان موفقیت پرتونگاری در گروه زینک اکساید اوژنول 30/96% و در گروه زینگ پلی کربوکسیلات8/91% به دست آمد ولی اختلاف یادشده نیز معنی دار نبود(42/0=P).

    نتیجه گیری

    در پالپوتومی سولفات فریک استفاده از سمان زینک پلی کربوکسیلات بر زینگ اکساید اوژنول به عنوان ساب بیس، ارجحیت ندارد.

  • جمال حسین زاده، محمدباقر خلیلی، محمدصادق گلوردی، مریم ساده، محمدحسین صدر بافقی، پری سیما محسنی میبدی صفحه 68
    مقدمه

    بسیاری از عفونت زخم های جراحی بیمارستانی که موجب مرگ و تحمیل هزینه های زیاد بر جامعه می شود از راه تماس دست پرسنل منتقل می گردند و شستشوی دستها به روش صحیح یکی از موثرترین شیوه های پیشگیری از انتقال عفونت است. هدف از این مطالعه، بررسی شناسایی عوامل باکتریایی جدا شده از دست تیم جراحی و تعیین ضریب حساسیت باکتری های جدا شده به آنتی بیوتیک های انتخابی آنها می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی است که بر روی 134 نفر از پرسنل اتاق عمل بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی انجام گرفت. نمونه گیری توسط سواپ پنبه ای استریل از دست اعضای تیم جراحی (پس از شستشوی دست) به وسیله بتادین و بدون هماهنگی قبلی انجام و بر روی محیطه ی آگار خون دار، مانیتول سالت آگار ومکانیکی کشت و پس از 24 ساعت اتو گذاری گونه های باکتریایی توسط تست های افتراقی شناسایی و سپس آنتی بیوگرام صورت گرفت. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از 134 نفر مورد، 81 نفر(4/60 %) مرد و 53 نفر (6/39%) زن بودند. میانگین مدت اسکراب 2/103±1/206 ثانیه با دامنه تغییرات 60 تا 600 ثانیه بود. هر چه مدت اسکراب بیشتر بوده تعداد باکتری کمتر شده است (P=0.003). پس از اسکراب در دست، 129 نفر (3/96%) باکتری وجود داشت. بیشترین آلودگی مربوط به زیر ناخن افراد (5/92%) بود. تعداد باکتری های مشاهده شده در نمونه از صفر تا 159 مورد متغیر بود. بیشترین باکتری ایزوله شده است استافیلوکوک کواگولاز منفی (2/62%) و 7/7% استافیلوکوک آئروس بود. متوسط مدت اسکراب مردان بیشتر از زنان بود. وانکوماسین و سفتی زوکسیم حساس ترین و پنی سیلین مقاوم ترین آنتی بیوتیک ها بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصله نشان داد که آلودگی دستها پس از اسکراب از میزان استاندارد بالاتر می باشد، بنابراین با توجه به مسئولیت خطیر پرسنل که مستقیما با بیمار تحت عمل جراحی در ارتباط بوده و گونه های مستقر در بیمارستان ها از پتانسیل خاص مقاومت دارویی برخوردار هستند توجه و جدیت پرسنل در استریل بودن وسایل و اسکراب دست به نحو صحیح پیشنهاد می شود.

  • نرجس حسینی، سعید مظلومی، حسین فلاح زاده، محمدعلی مروتی شریف آباد صفحه 75
    مقدمه

    از سنین بلوغ تاسنین یائسگی، زنان به صورت مداوم با نگرانی هایی در ارتباط با بارداری و حاملگی های نا خواسته مواجهند که تنها راه پیش روی آنها، اجتناب از تماس جنسی و پیشگیری از بارداری می باشد. با توجه به اهمیت بهداشت باروری لازم است زوجین روش هایی را به کار ببرند که با وجود آمیزش جنسی، لقاح وآبستنی انجام نگیرد. کنترل موثر باروری، ضمن تامین سلامت مادر و کودک و کنترل رشد بی رویه جمعیت برای توانا سازی زنان بسیار اساسی و حیاتی است. در این راستا با توجه به اهمیت قطع روش های پیشگیری از بارداری و عوارض حاصله از آن، برآن شدیم که میزا ن تداوم استفاده از روش های پیشگیری از بارداری (IUD,OCP، کاندوم وآمپول) و علل قطع این روش ها را با توجه به نظر خود مراجعین تعیین و بررسی نماییم.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی بوده است. از بین مراکز بهداشتی درمانی شهر یزد 6 مرکز ازطریق نمونه گیری خوشه ایانتخاب گردیدند و اطلاعات زنان متاهل 15-49 ساله ی مراجعه کننده به این مراکز که از روش های پیشگیری از بارداری (IUD,OCP، کاندوم و آمپول) استفاده می نمودند، از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید، برای تجزیه و تحلیل نتایج از روش آماری کاپلان مایر و آزمون آنالیز واریانس استفاده شد.

    نتایج

    بیشترین میزان استفاده از روش های پیشگیری از بارداری(IUD، OCP، کاندوم و آمپول) در زنان، در گروه سنی 34-25 سال بوده است(57%)، میانگین مدت استفاده از چهار روش فوق به روش کاپلان مایر 98/27 ماه و میانه آن 24 ماه بود نتایج نشان داد، که در مجموع 3/86% زنان بعد از 6 ماه و 5/62% بعد از 18 ماه و 9/39% بعد از 30 ماه وتنها37% زنان تا36 ماه از چهار روش مذکور استفاده نموده بودند. همچنین نتایج بیانگر این است که میانگین طول مدت استفاده قرص ها کمتر ازهمه روش ها بود(P=0.048)، ازعوامل موثر بر قطع روش ها در مورد قرص ها، بیماری(6/15 درصد) در مورد IUD، خونریزی(27 درصد) در مورد کاندوم، حاملگی ناخواسته(8/21درصد) و در مورد آمپول دپوپروورآ نیز بیماری(75 درصد) بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، توصیه می گردد علاوه بر آموزش زنان، مشاوره انگیزشی کامل در خصوص روش های پیشگیری از بارداری در هنگام تشکیل پرونده تنظیم خانواده صورت بگیرد این آموزش و مشاوره در درجه اول باید برای زنانی که متقاضی به کارگیری قرص های پیشگیری از بارداری هستند به کار گرفته شود.

  • سعید حمیدی زاده، فضل الله احمدی، یوسف اصلانی، شهرام اعتمادی فر، کمال صالحی، رحمت الله کردیزدی صفحه 81
    مقدمه

    سرعت رشد جمعیت سالمندان در کشورهای در حال توسعه بسیار زیاد است، به علاوه سطح کیفیت زندگی در سنین سالمندی به دلایل متعدد از جمله کمبود تحرک فیزیکی و فعالیت ورزشی کاهش می یابد. این مطالعه با هدف افزایش سطح کیفیت زندگی با استفاده از برنامه ورزشی مدون وگروهی و با کمک افزایش قدرت عضلانی و کارآیی فیزیکی در سالمندان انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی که در مرکزسالمندان شهرستان بروجن در سال 86-1385 انجام گرفت،50 نفر سالمند زن و مرد، دارای توانایی انجام فعالیت ورزشی و انجام کارهای معمول و روزانه بدون وابستگی به دیگران و فاقد بیماری های سیستمیک و محدود کننده، به روش در دسترس، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند، درگروه آزمون، برنامه ورزشی به مدت8 هفته و هفته ای 3 بار اجرا گردید. سطح کیفیت زندگی هر دو گروه، قبل از مداخله و در پایان مداخله به وسیله پرسشنامه SF-36 ارزیابی گردید. از آزمونهای من-ویتنی، کای دو و آزمون های آماری غیر پارامتریک جهت تجزیه وتحلیل آماری استفاده شد.

    نتایج

    با به کارگیری برنامه ورزشی گروهی سطح کیفیت زندگی افراد در ابعاد مختلف مانند، عملکرد فیزیکی، ایفای نقش، کاهش درد، سلامت عمومی، سرزندگی و شادابی، عملکرد اجتماعی، عملکرد عاطفی و سلامت روانی به طور معنی داری نسبت به قبل از اجرای برنامه افزاش یافت (01/0(P< و این درحالی است که در مدت زمان مشابه، درگروهی که برنامه ورزشی را تمرین نمی کردند، تغییر معنی داری در ابعاد کیفیت زندگی آنان ایجاد نشده است(01/0(p>.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاصل از پژوهش، می توان نتیجه گیری نمود که با به کارگیری یک برنامه ورزشی منظم، مداوم و دارای پذیرش خوب از سوی گروه سنی سالمندان، می توان سطح کیفیت زندگی را در ابعاد مختلف در این افراد افزایش داد و راه را برای سالم پیر شدن و برخوردار بودن از سلامتی در این دوره از زندگی هموار نمود.

  • گزارش مورد
  • ابوالحسن حلوانی، مهدی کریمی، فروغ سادات نورانی صفحه 87

    تراکئوبرونکوپاتیکا استئوکندروپلاستیکا بیماری بسیار نادر مجاری هوایی بزرگ با علت ناشناخته است. در این بیماری ندولهای کلسیفیه و غضروفی در زیر مخاط تراشه و برونش های اصلی ایجاد شده که باعث تنگی راه های هوایی می شود. این بیماری عموما خوش خیم و اغلب بیماران بدون علامت بوده اما ممکن است مبتلایان سرفه، تنگی نفس کوششی و خس خس سینه داشته که ممکن است به علت تشابه با سایر بیماری های انسدادی مزمن ریوی تا مدت ها تشخیص داده نشود. تشخیص بر اساس مشاهدات برونکوسکوپی بوده که با بررسی نمونه بافتی تایید می شود. در این مقاله ما دو بیمار مبتلا به تراکئوبرونکوپاتیکا استئوکندروپلاستیکا با یافته های مشخص برونکوسکوپیک و بافتی این اختلال را شرح می دهیم. موارد فوق سال ها با تشخیص بیماری انسدادی مزمن ریه و آسم درمان می شدند. بیمار اول خانم 60 ساله ای است که با خشونت صدا و تنگی نفس کوششی از 3 سال پیش مراجعه نمود و بیمار دوم موردی 40 ساله که دارای سابقه با تنگی نفس کوششی و ویزینگ از 10 سال پیش بوده است.

  • مقالات خود آموزی
  • جمشید آیت اللهی، محمد افخمی عقدا صفحه 91

    زونا بیماری عفونی است که در اثر فعالیت مجدد ویروس آبله مرغان در یک درماتوم عصبی ایجاد می شود. بیماری با سوزش، درد وتورم در درماتوم گرفتار شروع شده و معمولا پس از 48 تا 72 ساعت راش های ماکولوپاپولر ظاهر شده که به سرعت تبدیل به وزیکول می شود و تابلوی بیماری معمولا به قدری مشخص است که تشخیص بالینی آن را آسان می سازد. با افزایش سن شانس ابتلای افراد به این بیماری افزایش می یابد. نقش واکسن آبله مرغان در پیشگیری از زونا به طور کامل ثابت نشده است و هنوز تحت بررسی می باشد. دلایلی وجود دارد که داروهای ضد ویروسی و احتمالا مقادیر کم داروهای ضد افسردگی تری سیکلیک، از نورالژی به دنبال زونا پیشگیری می کنند. همچنین دلایل محکمی وجود دارد که داروهای ضد ویروسی دردرمان زونا و به خصوص افراد بالای 50 سال و موارد شدید آن موثر است.این مقاله خود آموزی جهت پزشکان متخصص عفونی و متخصص پوست و پزشکان عمومی طراحی، تا در پایان با راه های پیشگیری از ابتلا، تشخیص و درمان بیماری زونا آشنا شوند.

|
  • M. Forat Yazdi Page 3
    Introduction

    HCL is a rare malignant condition that is curable if diagnosed early. HCL can present with reduced blood cells and splenomegaly which maybe misdiagnosed with other conditions. The aim of the present study was to determine the frequency of early clinical and laboratory findings as well as the response rate of patients to the standard treatment regimen of Cladribine.

    Methods

    The study was an uncontrolled clinical trial including 25 HCL patients referring to Oncology Clinics of Shahid Sadoughi (Yazd - Iran) and Shahid Beheshti (Tehran - Iran) between 1999 and 2005. Data was gathered by a pre–designed questionnaire. 21 out of 25 patients were treated with Cladribine and the clinical and laboratory response was assessed.

    Results

    Of the 25 patients studied, 20 patients (80%) were male and 5 patients (20%) were female. Most of the patients at diagnosis were 55–67 years old and the most common presenting symptom was fatigue and lassitude secondary to anemia. Two patients were asymptomatic and were diagnosed incidentally. Splenomegaly was the main clinical finding which was present in about 80% of the males and all of the females. Accordingly, hairy cells in the peripheral blood smear, leukopenia and anemia were the most common laboratory findings. In contrast to previous results, pancytopenia was found in only 60% of the patients. Response rate was 90% (19 out of 21) of which 61.9% (13 patients) and 28.5% (6 patients) had complete remission (CR) and partial remission (PR), respectively.

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that HCL should be considered as a possible diagnosis in the context of fatigue, splenomegaly and reduced blood cell count. The results of the present study were similar to other similar international studies.

    Keywords: Hairy Cell Leukemia, Cladribine, Clinical finding, Laboratory finding
  • J. Mirmohamadi, F. Babahaji Meybodi, F. Nourani Page 8
    Introduction

    Occupational exposure to excessive noise is commonly encountered in a large number of industries in Iran. This study evaluated the hearing threshold and hearing loss in Meybod tile factory workers.

    Methods

    This cross-sectional study included 371 tile factoryworkers during summer and autumn of 2005. Current noise exposure was estimated using sound level meter .A specially formatted questionnaire was used. Totoscophc examination and conductive air audiometery were used to assess the hearing loss in each subject .Finally data was analyzed using SPSS version 11.5.

    Results

    Occupational noise increased mean of hearing threshold at all frequencies which was significant at 3, 4 KHz in both ears (p<0.05).Prevalence of hearing impairment at high and low frequencies were 39.2% and 46.5%.Prevalence of occupational NIHL was 12.9% and the odds of NIHL significantly increased with noise exposure of more than 10 years. The hearing threshold was worse in both ears of workers with tinnitus.

    Conclusion

    High prevalence of hearing loss and NIHL emphasizes on the necessity of hearing conservational programs in tile factory workers.

    Keywords: Noise, Hearing loss, Tile factory
  • M. Albockordi, A. Mahmoudian, R .Eshaghi, Z .Farajzadegan Page 14
    Introduction

    Iron deficiency anemia (IDA) is the most common form of anemia and one of the most important health problems. Iron supplementation for high risk groups can prevent IDA and its complications in the community. We need to have a holistic approach to control IDA with minimum cost and complications. Considering the high prevalence rate of IDA in Iran, assessment of the effects of micronutrients in the treatment of IDA is essential. The current study was designed to study the complete iron therapy program in Iran and evaluate the effect of simultaneous administration of vitamin A and C on hemoglobin (Hb) levels.

    Methods

    A triple blind randomized clinical trial was conducted in secondary schools for girls in Shahinshahr city of Iran. 120 students were selected after initial screening for clinical presentation of anemia. They were assigned to three groups. All the cases were administered 50mg elemental iron, 0.5mg folic acid and 11mg elemental zinc. However, group A received placebo, group B received 250mg vitamin C and placebo of vitamin A and group C received 250mg vitamin C and 100000 IU vitamin A. The hemoglobin levels were measured on day one and eight weeks later. Data was analyzed using software SPSS version 11.5 and statistical test used was one way ANOVA test.

    Results

    There were statistical significant differences between the final Hemoglobin levels of the three groups (P<0.001). Hb increase in group C was significantly higher as compared to the control group (P<0.012). There was a difference between the Hb levels of group B and C, but this difference was not significant.

    Conclusion

    The findings showed that simultaneous supplementation of iron, folic acid and zinc with vitamin A and C is very effective for increasing hemoglobin levels. Further investigations are needed to confirm this hypothesis for treatment of IDA.

    Keywords: IDA, Anemia, Vitamin C, Vitamin A, Hemoglobin
  • F .Mansour Ghanaei, M. Yousefi Mashhour, AR. Mahjoub, F .Joukar, M .Jamali Page 24
    Introduction

    Cholestasis is impairment of normal bile excretion into the duodenum and classified as mechanical and non mechanical cholestasis. Mechanical Cholestasis presents with increase in bile duct diameter or obstruction in bile duct in an ERCP. Cholestasis leads to different complications. One of these complications is mucosal peptic erosion leading to gastrointestinal bleeding, perforation and even obstruction due to stricture. We therefore carried out this study to assess the relative frequency of peptic ulcer and erosion in patients with different type of cholestasis.

    Methods

    In a case control study, 170 patients with mechanical cholestasis on the basis of physical examination, liver function tests, radiologic and serologic assay were candidates for ERCP as final therapeutic and diagnostic test. Collected data was registered in questionnaire and evaluated by the Fisher Test. Later, sonography (common bile duct diameter) in the two groups: mechanical (85 patients) and non mechanical (85 patients) and endoscopy was done for exact survey and location of mucosal erosions.

    Results

    Frequency of mucosal peptic erosions in mechanical cholestatic groups was42.6% ( 36 patients ) and significantly more than frequency of mucosal peptic erosion in non mechanical cholestatic groups (15 patients, 17.6%) (P=0.02). 51 patients (30%) of the total patients with cholestasis had mucosal erosion. From these patients, 25 patients had peptic ulcer [frequency of duodenal ulcer was 17 patients (68%) and gastric ulcer was 8 patients (32%) ](P=0.01). There was significant difference in prevalence of duodenal ulcer in patients with mechanical (12 cases, 70.6%) and non mechanical (5 cases, 29.4%) cholestasis(P=0.01). There was a significant difference between prevalence of duodenal ulcer (12 cases, 70.6%) and gastric ulcer(5 cases, 29.4%) in patients with mechanical cholestasis (P=0.01) but this was not so in patients with non mechanical cholestasis.

    Conclusion

    According to present study, prevalence of duodenal and gastric mucosal lesions in different types of cholestasis is greater than the general population and prevalence of duodenal mucosal lesions in mechanical cholestasis is more than non mechanical Cholestasis.

    Keywords: Cholestasis, peptic ulcer
  • AR. Zandi, H .Attarzade Page 29
    Introduction

    Aim of the study was to determine the efficacy of minor lateral tarsorrhaphy in conjunction with levator muscle recession in thyroid ophthalmopathic patients with severe lid retraction in order to correct the temporal flare in these patients

    Methods

    In a before-after clinical trial study, 22 eyelids of 12 patients with severe lid retraction underwent surgery by this method and the lid height in a 6 months follow up was evaluated. Lid height before and after operation were measured on basis of Margin Reflex distance (MRD1) and recorded in a special form for analysis. All of these patients were in the silent phase of disease and if a strabismus or orbital surgery was indicated, it was performed before the study.

    Results

    After a six months follow-up, mean MRD1 decreased in the right eye from 7.76±0.55 to 4.86±0.32 mm and in the left eye from 7.81±0.64 to 4.75±0.35mm (p<0.0001). In all patients, satisfactory response was achieved and corneal surface discomfort was relieved. No serious complication was seen.

    Conclusion

    Minor lateral tarsorrhaphy in conjunction with levator recession procedure in thyroid ophthalmic patients can have satisfactory results and result in correction of temporal flare.

    Keywords: Lateral tarsorrhaphy, Lid retraction, Thyroid ophthalmopathy, Temporal flare, Margin Reflex Distance
  • F. Malek, J. Toussy, MR. Tamadon, Sh. Mousavi, M .Malek, M .Ghaderi Page 34
    Introduction

    One of the main complications of hemodialysis in patients with chronic renal failure is hypoxemia which is related to several factors including the type of filter. The aim of this study was to evaluate the hypoxemia levels in patients undergoing hemodialysis with focus on the type of filter.

    Methods

    In a crossover clinical trial, 29 patients from emodialysis ward of Fatemieh hospital were enrolled in the study. The patients were randomly divided in two groups (allocation). First group was hemodialyzed using Polysulfone filters while the second group was hemodialyzed by Hemoph an filters for one month. After a period of 24 hours washout, filter was changed and hemodialysis was done for another month. Arterial blood O2 saturation at different times, before and after hemodialysis was determined and amount of decrement was measured and compared in both groups.

    Results

    Mean decrease in the arterial blood O2 saturation during 5, 30, 60 and 120 minutes after initiation of hemodialysis was higher in Hemophan filter than Polysulfone filter (p<0.001). In both groups, peak of decreasing levels were 30 and 60 minutes after initiation of hemodialysis.

    Conclusion

    As use of polysulfone filters causes lesser decrease in arterial blood oxygen saturation, it is recommended in igh risk, especially cardiopulmonary disease patients

    Keywords: Hemodialysis, Arterial blood O2 saturation, Hypoxemia, Filter
  • F. Ezoddini Ardakani, MH .khavan Karbasi, AR .Vahidi, N. Mirjalili, N. Eslampour Page 40
    Introduction

    Hypercholesterolemia is a metabolic disorder that ultimately results in arterial sclerosis and complications like hypertension and coronary arterial diseases. Various drugs have been used for the treatment of this condition and many studies are underway for introducing new drugs. Chitosan and Salvadora Persica are two such drugs. Chitosan is produced by deacetylation of chitin which is present mainly in the exoskeleton of crustaceans. The aim of this invitro study was to study the effects of these two drugs on blood lipid levels.

    Methods

    In this Interventional Laboratory Trial, 30 mature vistar rats weighing 200-250 grams were selected and after a period of two weeks in order to allow them to adapt to their surroundings, they were allotted randomly to 6 groups. The rats were then fed for a period of 15 days with normal or fatty diet, with or without the drugs. Chitosan in pure powder form and persica in the form of hydro alcoholic salvadora persica stem extract were added to the diet of the respective study groups. At the end of this period, blood samples were taken in order to measure cholesterol, triglyceride, HDL and LDL levels. Data was analyzed statistically using SPSS software program and Scheffe, ANOVA and Descriptive statistical tests.

    Results

    Both chitosan and persica decreased cholesterol and LDL levels in the groups ingesting fatty diet (P< 0.05) and the mean decrease was not statistically different for the two drugs. (P > 0.05). The two drugs had no effect on triglyceride and HDL levels. (P > 0.05) Both chitosan and persica had no effect on blood lipid levels of subjects on normal diet whose cholesterol levels were normal (P > 0.05).

    Conclusion

    Persica and chitosan have similar effects on reduction of cholesterol and LDL levels in cases of hypercholesterolemia, but have no effect on triglyceride and HDL levels.

    Keywords: Chitosan, Salvadora Persica, Blood Lipids, Hypercholesterolemia, Rats
  • K. Abedi, S .Poorabdian, E .Habibi, M. Zare Page 48
    Introduction

    In modern societies, shift work is an essential component of daily life. Since the beginning of research in shift work, researchers have been engaged in the identification of factors predicting adjustment and adaptation to shift work. The concept of adaptation and tolerance refers mainly to the biological response in terms of circadian rhythms and performance efficiency as well as sleep duration and quality. Since some of the shift workers show higher level of adaptation in comparison with the others, the individual sensitivity may be a good predictor. The present study was undertaken to specify whether changes in cortisol rythmicity are associated with chronotype, quality of sleep and adaptation to shift work.

    Methods

    This study was cross-sectional. Blood samples were drawn from 57 shift workers. Three sample were drawn from each subject (at the beginning of their night shift, at the end of their night shift and at the beginning of their morning shift). The samples were immediately centrifuged and the plasma was removed and stored at -25 0c until assay. Cortisol was measured by radioimmunoassay using LKV Mili gama counter and Immunotech-IM1841 kit. Also, all subjects completed questionnaires for the acquisition of chronotype, quality of sleep and adaptation to shift work.

    Results

    The mean age, work experience and BMI of the sample was 33.5+6.2years, 6.2+2.5 years and 24.1+2.8, respectively. 89.5 percent of subjects were married. The mean cortisol level at the beginning of night shift, the end of night shift and the beginning of morning shift was 6.95 Mg/dl,18.31Mg/dl and 19.1Mg/dl, respectively. 83.9 percent of subjects had morning chronotype and 16.1 percent had evening chronotype. The mean cortisol level at the beginning of morning shift and at the beginning and end of night shift for morning and evening subjects were (19.5, 16.5),(6.5,7.7)and(17.1,18.4)Mg/dl. 46 percent of subjects reported good sleep at the morning shift, while others reported moderate and weak sleep. Also, at the night shift, only 21.4 percent showed good sleep.

    Conclusion

    Although there was a difference between the mean cortisol levels of morning and evening active subjects, but because of small sample size of evening active subjects, statistical analysis showed no significant difference between them. The mean cortisol level at the beginning of morning shift was related to the quality of sleep directly. There was a significant difference between the mean cortisol level at the end of night shift and morning shift sleep score (P=0.035). Also spearman analysis revealed a significant correlation between morning shift sleep score and value of beginning night shift cortisol reduction per end of night shift. There was a correlation between mean cortisol level at the end of night shift and adaptation score. Results showed that as the adaptation score increased, the differences between mean cortisol level at the beginning and the end of their night shift decreased.

    Keywords: Shift work, Cortisol, Circadian rhythm, Sleep, Individual differences, Chronotype
  • H .Neamatollahi, N .Ramazani Page 57
    Introduction

    Ferric sulfate pulpotomy is a safe and effective method of the pulpotomy of primary teeth. But the results of different studies indicate low success rate of ferric sulfate pulpotomy in comparison to Formocresol pulpotomy and a portion of these failures may be related to stimulating and harmful effects of zinc oxide Eugenol paste. The aim of this study was to determine and compare the clinical and radiographic success rate of ferric sulfate pulpotomy of primary molars with zinc oxide eugenol and zinc polycarboxylate cements in order to determine the more suitable pulp capping material for ferric sulfate pulpotomy.

    Methods

    In this randomized trial study, 140 primary molar teeth in children between3-5 years old, with the treatment plan of pulpotomy were randomly allotted to one of two groups ferric sulfate pulpotomy with zinc oxide eugenol and zinc polycarboxylate cements. After treatment, pulpotomized teeth were double blindly evaluated clinically and radiographically and Fisher's exact test was used for analysis of data.

    Results

    Clinical success rate in one year evaluation in two groups of zinc oxide eugenol and Zinc polycarboxylate was 98.1% and 93.9%, respectively that was not significantly different. (P=0.34). In one year evaluation, radiographic success rate was 96.30% in zinc oxide eugenol group and 91.8% in zinc polycarboxylate group but this difference was also not significant(P=0.42).

    Conclusion

    In ferric sulfate pulpotomy, it is not preferable to use zinc polycarboxylate cements as a subbase instead of zinc oxide eugenol cement.

    Keywords: Pulpotomy, Ferric sulfate, Primary teeth, Zinc oxide eugenol cement, Zinc polycarboxylate cement
  • J. Hossein zadeh, MB .Khalili, MS. Golvardi, M .Sadeh, MH .Sadr Bafghi, PS .Mohseni Meybodi Page 68
    Introduction

    Many post-surgical wound infections in hospitals cause morbidity and morality of patients and these are usually transmitted via hands of surgical personnel. The aim of the present study was to detect and antibiogram the bacterial agents following scrubbing of hands of surgical personnel before operation.

    Methods

    Hands of 134 personnels of operation room were swabbed following scrubbing with antiseptic Betadine solution. Swab samples were inoculated on selective and differential media such as blood ager, McConky and manitol salt agar(MSA). Following incubation of media at 37c° for 24hr, bacterial species were identified using differential related tests. The isolated species were than antibiogramed and the results together with other data was analysed by SPSS software program.

    Results

    Of the total of 134 cases, 81(60.4%) were male and 53(39.6%) female. The mean scrub time for each person was (206.1+/-103.2) seconds 6 to 60 seconds base change. Increasing time of scrub was significantly correlated with decreasing rate of bacteria (P=0.003), (R=-0.254). Contamination was present in 129(96.3%) cases following scrubbing. Maximum contamination was observed in nails (92.5%). Average number of bacteria for each individual was between 0 and 159. 62.6% of isolated bacteria were non- staphylococci and 7.7% were S. aureus. Vancomycin and ceftizoxim were the most sensitive, while penicillin was the least sensitive antibiotic.

    Conclusion

    Results revealed that hand contamination was more than the expected standard level. Therefore, regarding the critical task of surgical personnel, training of all operation room staff is highly recommended to minimize the rate of contamination.

    Keywords: Scrubbing, Bacteria, Surgical team, Antibiogram
  • N. Hosseini, S. Mazloomy, H. Fallahzadeh, MA. Morowati Sharifabad Page 75
    Introduction

    From maturity to menopause, women are worried about pregnancy. Abstinence from sex or use of pregnancy prevention methods are choices for them. As abstinence is impossible, the only remaining choice is use of pregnancy prevention methods. Effective control of pregnancy is really essential for the health of mother and infant and also control of unplanned increase in population. Regarding the importance of continuance rate of pregnancy prevention methods (OCP, IUD, Condom &DMPA) & the reasons for their disruption, this study was carried out with the aim of determining the continuance rate and reasons for discontinuance of pregnancy prevention methods in Yazd women.

    Methods

    This was a cross-sectional study. Six urban health care centers of Yazd were selected as study clusters and information of 15-49 year old women using the pregnancy prevention methods (OCP, IUD, Condom& injection) was collected via a questionnaire. The data collected was analyzed by Coplan- Mayer statistic method and variance analysis test.

    Results

    Pregnancy prevention methods were most prevalent in the 25-34 years old age group (57%). Mean duration of pregnancy prevention method usage was 27.98 months using Caplan-mayer method with a median of 24 months. 86.3% for 6 months, 72.8% for 12 months, 62.5% for 18 months, 47.9% for 24 months, 39.9% for 30 months and 37% for 37 months had used four certain methods of pregnancy prevention (OCP, IUD, Condom and Injection). The reasons of discontinuance were disease (15.6%) for OCPS, bleeding (27%) for IUD, unwanted pregnancy (21%) for Condoms and also disease (75%) for Injection method.

    Discussion

    According to the results, not only education programs regarding family planning before starting each pregnancy prevention method to women is recommended, but a complete incentive consultation about these methods is essential. This educational & consultation programs should be implemented initially for women using OCP method.

    Keywords: Pregnancy Prevention Methods, Continuance Rate, Discontinuance Reasons
  • S. Hamidizadeh, F. Ahmadi, Y .Aslani, Sh. Etemadifar, K. Salehi, R. Kordeyazdi Page 81
    Introduction

    The proportion of older adults in the population continues to grow in the developing countries. In addition, persons at or over the age of 60 years have decreased quality of life in geriartrics because of several factors, such as low physical activity and impairment in mobility. This study was performed to assess the effect of group-based exercise program on physical functional independency in order to finally increase the quality of life in older adults.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted in old women and men in 2005-2007. In this study, 50 elderly men and women were randomly divided into two groups experimental (25) and control (25).Group-based exercise program was administrated to the individuals of experimental group for 8 weeks (3 time a week) and subsequently using SF-36 questionnaire, the level of quality of life was measured in the two groups at the beginning and the end of the study. The data was analyzed using manvitni , chi-square and nonparametric tests.

    Results

    Using group-based exercise program, increase in mean level of quality of life in different dimensions physical functional, role functional, pain, general health, emotional well-being, social functional , emotional functional and mental health was statistically significant(p<0.01),whereas in the control group ,these parameters, were unchanged(p>0.01).

    Conclusion

    Our study results showed that use of a regular and prolonged exercise program can increase the level of quality of life in older adults in different dimensions.

    Keywords: Older adult, Exercise, Quality of life
  • A. Halvani, M. Karimi, F .Noorani Page 87

    Tracheobronchopathia Osteochondroplastica (TO) is a rare disorder of large airways with unknown etiology which is characterized by cartilaginous and bony nodules lining the mucosa of the trachea and major bronchi. Generally, it is benign and asymptomatic, but it may present with cough, exertional dyspnea and wheezing. It could therefore be mistaken with asthma and chronic obstructive pulmonary disease . The diagnosis is usually made on bronchoscopy and confirmed on histology .We describe two cases of TO with characteristic bronchoscopic and histological findings. The first one had exertional dyspnea and hoarseness for more than 3 years and the second one had exertional dyspnea for more than 10 years .In both of the cases, fiber optic bronchoscopy was performed which revealed numerous white,hard,irregular nodules on trachea and main bronchi. The pathologic diagnosis of bronchoscopic biopsy was TO.

    Keywords: Tracheobronchopathia Osteochondroplastica, Bronchoscopy, Airway obstruction