فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1387)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1387)

  • 98 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/03/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید ضیاء الدین تابعی، اکبر صفایی صفحه 5
    از اوایل قرن اخیر گزارش شده است که رتروویروس ها از عوامل ایجاد تومور در پرندگانند اما در سال 1980 میلادی Poiesz و همکاران برای اولین بار ارتباط بین رتروویروس ها و لوکمی را در انسان گزارش کردند و آن را تحت عنوان ویروس انسانی از نوع لنفوتروپیکT نوع 1 (Human T Lymphotropic Virus type 1 یا HTLV1) نامیدند. در طی 27 سال گذشته اپیدمیولوژی HTLV1 کامل شده اما هنوز معمای شیوع بالا در برخی از مناطق ژاپن و عدم شیوع بالا در مناطق مجاور آن مانند کره، چین و روسیه شرقی و همچنین وجود یک منطقه با شیوع بالا در ایران حل نشده است. این ویروس عامل دو بیماری مشخص لوکمی- لنفومای بالغین از نوع سلول T Adult T-cell Leukemia/ Lymphoma)و یا ATL) و پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال و میلوپاتی همراه با HTLV1 (HTLV1 Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis) می باشد. این ویروس در حال حاضر گسترش جهانی دارد اما در برخی مناطق به صورت اندمیک یافت می شود. راه انتقال این ویروس از طریق تماس جنسی، تغذیه با شیر مادر، تزریق فرآورده های آلوده و ورود سوزن آلوده به بدن می باشد. اولین بار در ایران تابعی و همکاران دو بیمار خراسانی مبتلا به لوکمی- لنفومای بالغین از نوع سلول T را که هیپرکلسمیک داشتند را در سال 1986 میلادی گزارش کردند؛ سپس فرید و تابعی 13 بیمار مبتلا به این بیماری را مجددا از خراسان گزارش نمودند؛ در مطالعات بعدی مشخص شد که خراسان یکی از مناطق اندمیک برای HTLV1 می باشد.در این مقاله، درباره اپیدمیولوژی، بیولوژی ویروس، راه های انتقال ویروس، بیماری های ناشی از آن و نحوه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری و HTLV1 در ایران بحث می شود.
    کلیدواژگان: HTLV1، خراسان، لوکمی، لنفومای بالغین از نوع سلول T پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال، میلوپاتی همراه با HTLV1
  • جعفر رضاییان، منصوره موحدین*، جواد مولا صفحه 17
    زمینه و هدف

    ناباروری یکی از مشکلات وابسته به آسیب نخاعی می باشد. به دنبال آسیب نخاعی کیفیت اسپرم همچون میزان زنده ماندن اسپرم، تحرک، ریخت طبیعی اسپرم تحت تاثیر قرار می گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر آسیب نخاعی به روش Contusion بر شاخصهای اسپرم و تغییرات بیضه انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی شاهددار تصادفی شده انجام شده، 75 سر موش از نژاد NMRI به صورت تصادفی در یکی از گروه های شاهد، بدل و آزمون مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه آزمون پس از لامینکتومی بدون آسیب به سخت شامه با یک وزنه 2 گرمی از فاصله 5/2 سانتیمتری به نخاع آسیب وارد شد. در گروه بدل فقط لامینکتومی صورت گرفت و گروه شاهد دست نخورده بود. ناحیه اپیدیدیم در گروه آزمون پس از گذشت یک روز، یک، دو، چهار و شش هفته و در گروه بدل و شاهد یک روز پس از آسیب برداشته و اسپرم آنها بررسی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری ANOVA یک طرفه در سطح معنی داری 05/0P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    این پژوهش نشان داد که آسیب نخاعی بر شاخصهای اسپرم تاثیرگذار است. در روز اول هیچ کدام از شاخصها با گروه شاهد اختلاف معنی دار نداشتند. در هفته اول و دوم میزان درصد ریخت طبیعی و درصد زنده ماندن با گروه شاهد اختلاف معنی دار داشتند (05/0P<). در هفته های چهارم و ششم همه شاخصهای اسپرم با گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان دادند شد (05/0P<)؛ همچنین در بافت بیضه یکپارچگی غشای پایه لوله های منی ساز از بین رفته و ضخامت کپسول بیضه افزایش پیدا کرده بود؛ در مجموع ساختار بیضه تحت تاثیر قرار گرفته بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آسیب نخاعی از نوع له شدگی اثر قابل ملاحظه ای بر اسپرم دارد و کیفیت آن را کاهش می دهد و بر ساختار اسپرم اثر می گذارد.

    کلیدواژگان: آسیب نخاعی، Contusion، اسپرم، بیضه
  • مجید خزاعی، محمد افشار، الهام حق پرست صفحه 26
    زمینه و هدف
    نیتریک اکساید، ماده ای است که رگها را در برابر اتفاقات آتروژنیک محافظت می کند. مطالعات قبلی نشان داده است که رابطه مستقیمی بین افزایش نفوذپذیری سلول های اندوتلیال و ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش ال- آرژینین بر نفوذپذیری سلول های اندوتلیال آئورت و سطح سرمی لیپوپروتئین ها در موش های تغذیه شده با رژیم عادی و پرکلسترول انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 36 سر موش نر به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند که هر گروه خود شامل دو زیرگروه دریافت کننده آب معمولی و آب به همراه 25/2% ال- آرژینین بودند. این رژیم غذایی به مدت هشت هفته ادامه داشت. در پایان هفته هشتم شریان کاروتید راست حیوانات کانوله شد و محلول ایوان بلو با دوز mg/kg 20 تزریق گردید؛ سپس تمام آئورت آنها برداشته شد و در 5/2 میلی لیتر محلول فرمامید قرار داده شد. پس از گذشت 24 ساعت، جذب نوری محلول فرمامید توسط اسپکتوفتومتر سنجیده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون یک طرفه ANOVA و نیز آزمون پس آماری Tukey در سطح معنی داری 05/0P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ال- آرژینین سبب کاهش نفوذپذیری اندوتلیوم آئورت در موش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول در مقایسه با گروه شاهد شد (005/0P<)؛ همچنین در مقایسه با گروه شاهد مصرف ال- آرژینین موجب پایین آمدن سطح LDL در سرم خون موش های تغذیه شده بارژیم پرکلسترول گردید (005/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف ال- آرژینین می تواند اثر حفاظتی بر نفوذپذیری اندوتلیوم عروق در حیوانات تغذیه شده با رژیم پرکلسترول داشته باشد.
    کلیدواژگان: ال، آرژینین، کلسترول، نفوذپذیری اندوتلیال
  • موسی سجادی، هادی کوشیار، سعید واقعی، حبیب الله اسماعیلی صفحه 34
    زمینه و هدف
    افسردگی شایعترین و مهمترین مشکل روحی- روانی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه و بویژه بیماران تحت درمان با همودیالیز می باشد که می تواند بر کیفیت زندگی، پذیرش درمان و سیر بیماری تاثیر منفی داشته باشد. با توجه به این که مشارکت بیمار در انجام فعالیتهای مراقبت از خود، به استقلال و سازگاری بیشتر فرد با بیماری، کمک می نماید و احتمالا کیفیت زندگی او را در ابعاد روانی و فیزیکی بهبود می بخشد، مطالعه حاضر با هدف کلی تعیین تاثیر آموزش مراقبت از خود بر میزان افسردگی بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام گردید.
    روش تحقیق: این مطالعه به روش کارآزمایی کنترل شده تصادفی، در سال 1385 در مشهد انجام شد. تعداد 60 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و مبتنی بر هدف، از بین بیماران تحت درمان با همودیالیز انتخاب شدند؛ سپس افراد به روش تخصیص تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. پس از نیازسنجی بیماران در زمینه مراقبت از خود، آموزش مورد نظر در گروه آزمون با استفاده از جزوه آموزشی و اجرای دو جلسه آموزش (متوسط 45 دقیقه) به فاصله یک هفته، اجرا گردید. میزان افسردگی بیماران هر دو گروه قبل و یک ماه بعد از مداخله، با پرسشنامه CES-D مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای t زوجی، t مستقل، 2، Fisher، Mann-Whitney و مدل خطی عمومی، در سطح معنی داری 05/0Pمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 1/123/42 سال بود. 5/62% بیماران مرد،6/78% بیکار، 8/76% متاهل، 9/42% دارای درآمد کمتر از حد کفایت و 9/33% دارای تحصیلات ابتدایی بودند؛ دو گروه از نظر این متغیرها تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. میانگین امتیاز افسردگی افراد گروه آموزش، قبل (1/77/23) و پس از آموزش (7/62/17) کاهش معنی داری را نشان داد (001/0>P)؛ مقایسه میانگین امتیاز افسردگی پس از مطالعه بین گروه آزمون (7/62/17) و شاهد (0/68/21)، نشانگر تفاوت معنی داری بود (010/0=P)؛ در حالی که قبل از انجام مطالعه بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (40/0=P). میانگین امتیاز افسردگی گروه شاهد قبل (4/52/22) و بعد از انجام مطالعه (0/68/21) تفاوت معنی داری را نشان نداد (51/0=P).
    نتیجه گیری
    بیماران تحت درمان با همودیالیز، برای مشارکت مستمر و پویا در انجام فعالیتهای خود مراقبتی، به آموزش مستمر در زمینه مراقبت از خود، سازگاری و تطابق با بیماری نیاز دارند تا از مشکلات جسمی و روانی عدیده ای که با آن مواجه هستند، کاسته شود.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن و پیشرفته کلیوی، همودیالیز، آموزش مراقبت از خود، افسردگی
  • صدیقه عسگری، فرحناز امینی، غلامعلی نادری، رضا روزبهانی صفحه 40
    زمینه و هدف
    مصرف مواد مخدر یکی از بزرگترین معضلات بسیاری از کشورهای جهان می باشد؛ در این میان تریاک یکی از مواد اعتیادآور است که سابقه استفاده از آن به زمانهای بسیار دور بر می گردد. متاسفانه اعتقاد عوام و حتی معدودی از پزشکان این است که تریاک اثرات مفیدی بر بیماری های قلبی- عروقی و دیابت دارد. این مطالعه مقطعی به منظور بررسی این فرضیه انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی که در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد، 360 فرد سیگاری معتاد به تریاک (آزمون) و 360 فرد سیگاری غیر معتاد (شاهد) انتخاب شدند و میزان غلظت خونی مرفین در هر دو گروه، توسط روش الیزا اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری Student’s t و یا ANOVA در سطح معنی داری 05/0P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    غلظت خونی مرفین با افزایش زمان مصرف افزایش نشان داد که به طور کلی در بین افراد گروه آزمون، عوامل هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C)، CRP کمی، عامل هفت، لیپوپروتئین a (Lpa)، آپولیپوپروتئین Bو فیبرینوژن، به طور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود (05/0P<). HDL و ظرفیت آنتی اکسیدانی، آپولیپوپروتئین A نیز به طور معنی داری در گروه آزمون کمتر بود (05/0P<)؛ همچنین در گروه آزمون، FBS به طور غیر معنی داری، نسبت به گروه شاهد کمتر و همزمان با آن HbA1C افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که تریاک، تاثیر مخربی بر عوامل خطر جدید بیماری های قلبی- عروقی دارد؛ اگرچه به نظر می رسد برخی از عوامل خطر این بیماری ها را بهبود می بخشد اما این اثرات، کوتاه مدت و اصولا کاذب هستند.
    کلیدواژگان: تریاک، عوامل بیوشیمیایی، اعتیاد، عوامل خطر بیماریهای قلبی، عروقی
  • موسی صالحی، سید حمیدرضا طباطبایی، عباسعلی رمضانی، عاطفه اصغریان، مطهره حیدری صفحه 45
    زمینه و هدف
    بر اساس مدل ادراکی یونیسف رفتار افرادی که به نحوی در مراقبت از کودکان نقش دارند، در پیامد رفتار مراقبت یعنی رشد کودک، تاثیر فراوان دارد. شاخص آنتروپومتریک وزن و قد برای سن (WAZ و HAZ) برای تشخیص سوء تغذیه و پایش رشد به طور گسترده به کار می رود. مطالعه حاضر با هدف تاثیر آموزش تغذیه و بهداشت با مدل ادراکی به مادران بر رشد دانش آموزان راهنمایی دخترانه شیراز انجام شد.
    روش تحقیق: در یک مطالعه نیمه تجربی همه دانش آموزان دختر در سه مدرسه راهنمایی از ناحیه چهار شیراز که به صورت تصادفی انتخاب شدند، مورد ارزیابی قد و وزن و سن قرار گرفتند و شاخصهای وزن برای سن و قد برای سن با نرم افزار EPI محاسبه و دخترانی که شاخصهای مذکور در آنها کمتر از 1- بود، مورد بررسی قرار گرفتند. مادران این دختران هفته ای یک بار به مدرسه دعوت شدند و به آنان در زمینه های تغذیه، سلامتی، برنامه ریزی درسی و تحرک و ورزش آموزش داده شد. پنج ماه بعد، قد و وزن دختران اندازه گیری و شاخصهای وزن برای سن و قد برای سن مجددا محاسبه گردید. دانش آموزان دختر ناحیه سه شیراز (که از نظر اقتصادی شبیه ناحیه چهار بودند)، به عنوان شاهد انتخاب شدند. مادران در گروه شاهد آموزش ندیدند و تمامی شاخصهای فوق در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده، با استفاده از روش تحلیل روند خطی در نسبتها و آزمونهای آماری t زوج شده در سطح معنی داری 05/0P مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقایسه مقادیر فوق رشد معنی داری را در شاخص وزن به سن نشان داد (038/0>P). تغییر معنی داری در شاخص قد به سن مشاهده نشد (34/0=P). تغییرات شاخصهای فوق در گروه شاهد در این مدت معنی دار نبودند. انتقال دختران مورد مطالعه از ناحیه سوء تغذیه شدید و متوسط به ناحیه سوء تغذیه خفیف هم در این مدت زمان حائز اهمیت و معنی دار بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه با استفاده از آموزش به والدین 25% دختران به رشد لازم رسیدند و رشد همه افراد دچار سوء تغذیه شدید بهبود یافت؛ به نظر می رسد آموزش تغذیه به مادران روش مؤثری در جهت کاهش سوء تغذیه دانش آموزان دختر باشد و لزوم برگزاری کلاسهای آموزشی برای مادران در زمینه تغذیه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آموزش، مدل ادراکی، تغذیه، رشد
  • سکینه عموییان، ناصر طیبی میبدی، فرزانه فرهادی صفحه 52
    زمینه و هدف
    گاستریت مزمن یکی از شایعترین اختلالات گوارشی است و یافتن علت آن بخصوص هلیکوباکترپیلوری و عوامل مستعدکننده بدخیمی (آتروفی، متاپلازی روده ای) تا حد زیادی بر پایه بافت شناسی است؛ بنابراین سیستمی که بتواند از دقت و تکرارپذیری مناسبی برای ارائه مشاهدات برخوردار باشد، بسیار مهم است. سیستمی که امروزه به طور رایج برای ارزیابی و درجه بندی گاستریت مزمن به کار می رود، Updated Sydney می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان توافق بین مشاهده کنندگان در مورد هر کدام از معیارهای این سیستم و به عبارتی بررسی میزان تکرارپذیری مشاهدات انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 44 نمونه بیوپسی آندوسکوپی معده با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) و گیمسا توسط دو نفر متخصص آسیب شناسی به طور مجزا مورد بازبینی قرار گرفت. هر متخصص آسیب شناسی برای معیارهای سیستم سیدنی یعنی شدت التهاب (آماس) مزمن و تراکم (دانسیته) هلیکوباکترپیلوری (H.P) به صورت 0-3 (عدم، خفیف، متوسط و شدید) و آتروفی غددی و متاپلازی روده ای به صورت 10 (وجود، فقدان) نمره ای تعیین نمود. میزان ارتشاح نوتروفیلی (دال بر فعالیت بیماری) نیز به صورت 0-3 بررسی شد. نتایج حاصل از مشاهدات با استفاده از محاسبه ضریب K و آزمون آماری McNemar مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین میزان توافق در مورد متاپلازی روده ای (81/0=K) مبنی بر توافق عالی بود. در مورد شدت التهاب مزمن (67/0=K)، تراکم H.P (62/0=K) و ارتشاح نوتروفیلی (68/0=K) توافق خوبی وجود داشت. کمترین میزان توافق در مورد آتروفی غددی (32/0=K) بود.
    نتیجه گیری
    سیستم سیدنی، سیستم مفیدی برای ارزیابی و درجه بندی گاستریت مزمن است و در بیشتر موارد توافق خوبی بین مشاهده کنندگان وجود دارد؛ این سیستم از تکرار پذیری مناسبی برخوردار است. به نظر می رسد عدم توافق مناسب در مورد آتروفی ناشی از تفاوتهای فردی در ارزیابی و فقدان معیارهای تشخیصی استاندارد برای وجود و شدت آن باشد.
    کلیدواژگان: گاستریت مزمن، سیستم سیدنی، تکرار پذیری، توافق بین مشاهده کنندگان
  • اصغر اکبری، حسام مودی، راضیه قناد صفحه 58
    زمینه و هدف
    اختلال های پاسچرال نواحی کتف و شانه، زمینه را برای ایجاد دردهای مزمن فراهم می کند. خطر ایجاد پاسچرهای غیرطبیعی در دانش آموزان دبستانی که در حال رشد هستند، به دلیل وضعیتهای نادرست شایع می باشد. برای تدوین سیاستهای مناسب جهت پیشگیری از این اختلال ها، داشتن اطلاعات دقیق در مورد این وضعیتها ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع انواع اختلال های پاسچرال شانه در دانش آموزان 10-12 ساله دبستانی شهر زاهدان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال 1384 و در شهر زاهدان انجام شد، 153 دانش آموز دبستانی با دامنه سنی 10-12 سال از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. جهت اندازه گیری تراز شانه ها از صفحه شطرنجی با خانه های یک سانتیمتری و در مورد جلو آمدن شانه ها نیز از صفحه شطرنجی که وسط آن خط قرمزی رسم شده بود، استفاده گردید. برای بررسی تقارن کتف، فاصله زاویه تحتانی آن تا هفتمین مهره پشتی با استفاده از تست کیبلر در زوایای صفر، 45 و 90 درجه ابداکسیون بازو اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری توصیفی، 2 و نیز آزمون دقیق فیشر در سطح معنی داری 05/0P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطح شانه غالب (7/89%) دانش آموزان راست دست بالاتر از شانه غیرغالب بود. در شانه غالب دانش آموزان راست دست، اختلال تقارن کتف در وضعیتهای صفر (42/0=P) و ابداکسیون 90 درجه (3/0=P) بازو وجود نداشت. 2/56% دانش آموزان، شانه گرد داشتند. در 6/61% کودکان 10 ساله، شانه ها نسبت به وضعیت طبیعی جلوتر قرار داشتند (002/0=P). رابطه ای بین فعالیت نوشتاری در منزل (92/0=P) و مدرسه (81/0=P) با جلوآمدن شانه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که قرار گرفتن طولانی مدت دانش آموزان دبستانی در وضعیتهای غیرطبیعی به دلیل انعطاف پذیری سیستم اسکلتی- عضلانی، منجر به جلو آمدن شانه ها می شود؛ همچنین نتایج این مطالعه آموزش وضعیتهای صحیح برای حمل کیف و وضعیت صحیح نوشتاری برای جلوگیری از اختلال های پاسچرال شانه را تایید می کنند.
    کلیدواژگان: شانه، اختلال پاسچر، دانش آموزان دبستانی، تقارن کتف
  • کوکب نمکین، غلامرضا شریف زاده، محمدرضا میری صفحه 66
    زمینه و هدف
    مصرف دخانیات یکی از مهمترین عوامل خطر بسیاری از بیماری های غیرواگیر بویژه بیماری های قلبی- عروقی و سرطان ها می باشد. مطالعه حاضر با هدف شیوع مصرف سیگار و بررسی میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1384 بر روی دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهر بیرجند که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، انجام شد. پرسشنامه ای که حاوی اطلاعات فردی، 12 سؤال نگرش، 17 سؤال آگاهی و 4 سؤال عملکردی بود، با مراجعه محقق به مدارس انتخاب شده، به صورت خود ایفا توسط افراد مورد مطالعه تکمیل گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری 2 در سطح معنی داری 05/0= مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 1233 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. 9/3% دانش آموزان مورد مطالعه سیگاری و 3/21% دارای تجربه مصرف سیگار بودند. با افزایش سطح تحصیلات پدر و مادر، شیوع مصرف سیگار و تجربه سیگار کشیدن افزایش نشان داد؛ شیوع مصرف سیگار در دانش آموزان مادران شاغل، بیشتر از دانش آموزان دارای مادران خانه دار بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0P<). شیوع مصرف سیگار با بالارفتن پایه تحصیلی افزایش نشان داد. مهمترین علت گرایش به مصرف سیگار در افراد سیگاری کنجکاوی بود. میزان آگاهی 5/25% از افراد مورد مطالعه در مورد مضرات مصرف سیگار ضعیف، در 7/54% متوسط و در 8/19% خوب بود. نگرش 1/5% افراد نیز نسبت به مضرات مصرف سیگار، ضعیف، 3/48% متوسط و 6/46% خوب بود.
    نتیجه گیری
    هرچند شیوع مصرف سیگار در این مطالعه نسبت به مطالعات دیگر نقاط کشور پایین تر بود ولی شیوع تجربه مصرف سیگار بالا بود و چون آگاهی و نگرش دانش آموزان در مورد مضرات مصرف سیگار در حد مطلوبی نبود، ضرورت اجرای برنامه های آموزشی و مداخلات جامعه نگر مناسب در سطح دبیرستانها به منظور پیشگیری از مصرف سیگار منطقی به نظر می رسد
    کلیدواژگان: شیوع، سیگاری، تجربه مصرف سیگار، آگاهی، نگرش
  • اصغر حبیبی، محمد نجفی سمنانی صفحه 71
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات یکی از شایعترین انواع سرطان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان آمریکایی است و شیوع آن رابطه مستقیمی با افزایش سن دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) در مردان سالم جامعه بیرجند در محدوده سنی 40 تا 80 سال انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه آینده نگر، از میان 628 نفر از مردان سالم جامعه بیرجند که علائم سرطان پروستات نداشتند، به طریق نمونه گیری خوشه ایبه مدت 2 سال (از خرداد 1382 تا تیر 1384) از مناطق مختلف شهر بیرجند 200 نفر انتخاب شدند و پس از این که معیارهای ورود به مطالعه در آنها مورد تایید قرار گرفت، سطح PSA خون این افراد تعیین گردید و میانگین آن در چهار گروه سنی 49-40، 59-50، 69-60، 79-70 سال محاسبه گردید. جهت تعیین سالم بودن این افراد از نظر بیماری های پروستات، آزمایش U/A (Urinalysis) انجام شد و افراد، تحت Digital Rectal Examination (DRE) و سونوگرافی پروستات قرار گرفتند. به منظور تعیین اختلاف میانگین بین گروه ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و جهت تعیین PSA از کیت های PSA Assay و Tandem-R استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین PSA در گروه 40-49 سال 04/06/0، 50-59 سال، 55/08/0، 60-69 سال، 09/01 و 79-70 سال 57/14/1 بود. بین میانگین سطح PSA در چهار گروه سنی مورد مطالعه اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0=α).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان اذعان داشت که سطح PSA در افراد سالم با بالا رفتن سن، افزایش می یابد و با توجه به محدوده طبیعی آن در هر سنی، می توان از آن به عنوان عاملی جهت غربالگری سرطان پروستات استفاده کرد؛ به طور مثال برای یک فرد سالم 60 ساله تقریبا PSA سالیانه 32% (0.04 ng/mL per year) افزایش می یابد؛ همچنین حجم پروستات با سن بیمار رابطه مستقیمی دارد؛ در حالی که دانسیته PSA ارتباط ضعیفی با سن بیمار دارد.
    کلیدواژگان: آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)، معاینه سرانگشتی رکتال (DRE)، آنالیز ادرار (U، A)، بیرجند
  • لیلا مهاجرزاده، سید محمد خاتمی، محمدحسن آموزگار صفحه 75
    عفونت باکتریال متعاقب صدمه سوختگی وسیع، منجر به اختلال عملکرد نوتروفیلی و نوتروپنی می گردد، که نتیجه آن سپسیس شدید است. تجویز عامل محرک کولونی گرانولوسیت جهت درمان نوتروپنی و کاهش عوارض عفونت شدیدی که به دنبال صدمات سوختگی ایجاد می شود مفید است. در این گزارش، پسر بچه 2 ساله با سوختگی وسیع، با وجود تجویز آنتی بیوتیک وسیع الطیف، دچار نوتروپنی و متعاقب آن دچار سپسیس شدیدی گردید که بعد از تجویز عامل محرک کولونی گرانولوسیت، نوتروپنی بیمار اصلاح و پس از جراحی دبریدمان و گرافت پوستی بیمار بهبود یافت و مرخص شد.
  • محمدرضا مفتح، محسن ضیایی فرد، غلامرضا مخملباف، محمد نبئی صفحه 80
    آبله مرغان یک عفونت ویروسی دوران کودکی و یک بیماری خود محدود شونده است اما این بیماری و عوارض آن در سنین بالامی تواند تهدیدکننده حیات باشد. معمولا عوارض بیماری سه تا چهار روز بعد از ضایعات پوستی آبله مرغان به صورت درد و تب راجعه بیشتر از 5/38 درجه و ظاهر توکسیک آشکار می شود. عوارض راه هوایی در آبله مرغان نادر است. سوپراگلوتیت حاد بیشتر کودکان 2 تا 6 سال را گرفتار می کند. سیر آن برق آسا و سریع و انسداد راه هوایی به علت سلولیت ساختمانهای سوپراگلوت است. معاینه راه هوایی در بیمار مبتلا به اپیگلوتیت که عارضه نادری به دنبال آبله مرغان است، باید در محیطی تحت کنترل یا اتاق عمل و توسط متخصصین خیلی ماهر (متخصص جراحی و بیهوشی) انجام شود و بیمار جهت ادامه درمان در بخش مراقبتهای ویژه پذیرش و تحت درمان با آنتی بیوتیک و مراقبت تنفسی مناسب و مؤثر قرار بگیرد؛ در غیر این صورت میزان مرگ و میر بالا خواهد بود. در این مقاله یک بیمار 21 ساله مبتلا به اپیگلوتیت متعاقب آبله مرغان گزارش می شود. بیمار تقریبا پنج روز بعد از شروع ضایعات جلدی دچار گلودرد، استریدور و تنگی نفس با رتراکسیون بین دنده ای و استرنوم و تاکپینه و تب و تاکیکاردی شده بود. در نازوفارنگوسکوپی که در اتاق عمل انجام شد، در التهاب شدید اپیگلوتیت دیده شد؛ بنابراین تراکئوستومی اورژانس انجام شد و بعد از لارنگوسکوپی مستقیم اپیگلوتیت مسجل و نمونه برداری شد. بیمار در بخش مراقبتهای ویژه پذیرش و آنتی بیوتیک وسیع الطیف تجویز گردید و پس از یک هفته با دستور دارویی و حال عمومی خوب مرخص شد.
    کلیدواژگان: آبله مرغان، اپیگلوتیت، عوارض باکتریال
|
  • Seyyed Ziyaodin Tabei, Akbar Safae Page 5
    Since thee beginning of the present century retroviruses have been reported as causative factors that produced transmissible tumors in birds. However, in 1980 Poiesz et al, established, for the first time, a link between a retrovirus and leukemia called Human Lymphotropic Virus Type 1 (HTLV1). Over the course of past 27 years the epidemiology of human T lymphotropic Virus type l has matured. The geographic distribution of the virus has been defined, although some puzzles persist such as the high prevalence in southwestern Japan but low prevalence in neighboring regions of Korea, China and eastern Russia and also a region of high prevalence in Iran. This virus causes two distinct diseases Adult T-cell leukemia / lymphoma and HTLV1 associated myelopathy/ tropical spastic paraparesia. The virus has worldwide spread now, although in some areas it is endemic. Transmission modes of the virus are through sexual contact, breast feeding, injecting infected products, and using infected needles. For the first time in Iran, Tabei et al, reported two Khorasani cases of adult T-cell leukemia/lymphoma with hypercalcemia in 1986 and then Farid and Tabei reported 13 other cases from Khorasan. Now it is confirmed that Mashhad is an endemic area for HTLV1 in the world. This review will discuss the epidemiology, biology, mode of transmission, diseases induced by HTLVI prevention of the disease and treatment of the patient.
  • Rezaian, Mansooreh Movahedin, Javad Mowlla Page 17
    Background And Aim

    Infertility is one of the major problems associated with contusive spinal cord injury (SCI). Sperm qualities such as low viability, low motility, and increase in abnormal morphology are complications arising from infertility following SCI. The purpose of this study was to evaluate testicular changes and spermatic parameters after contusive spinal cord injury in the mice.

    Materials And Methods

    In this experimental study, a total of 75 adult NMRI mice were divided into 3 groups: SCI, sham, and control.In the SCI group, following laminectomy without any damage to dura matter, the spinal cord was hit with a 2 gr weight dropped from a distance of 2.5 cms onto the exposed dura matter in the 9th thoracic vertebra while the control group was not exposed to any type of damages or medications. In the sham group, only laminectomy was performed. The epididymal sperms were prepared after one day, one, two, four, and six weeks. The data was analyzed by means of SPSS software using one-way ANOVA statistical test.

    Results

    The present study demonstrated that SCI is effective on the parameters of sperm. On the first day, none of the parameters were significantly different with those in the control group. In the 1st and 2nd weeks significant reduction in sperm morphology and viability rates was observed in the experimental group (P<0.05) compared to the control group. All parameters of sperm had significant changes in the 4th and 6th weeks compared with the control group (P<0.05). Besides, histological change was observed in the testes tissue, integrity of seminiferous epithelium basal membrane was reduced, and testicular capsule thickness increased.

    Conclusions

    It was shown that spinal cord injury decreases motility, viability, and changes morphology of the mice sperm.

  • Majid Khazae, Mohammad Afshar, Elham Haghparast Page 26
    Background And Aim
    Nitric oxide (NO) is a substance which protects vessels against atherogenic effects. Previous studies have shown that there is a direct relationship between increasing of permeability of endothelial cells and formation and progression of atherosclerosis. The aim of this study was to evaluate the role of L-Arginine in permeability of aortic endothelial cells and serum lipoprotein level in high-cholesterol fed rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 36 male rats were divided into two groups one with a normal and the other with a high-cholesterol diet. Then each group was divided into two sub-groups: Group “a” used L-Arginine 2.25% in water and group”b” used safe drinking water. After eight weeks, the right carotids of the animals were cannulated and 20 mg/kg of Evans Blue was injected into the subjects. Then, the whole aorta of each animal was dissected and put in 2.5ml formamid solution. After 24 hs, absorbance of the solution was measured by means of spectophotometer. Finally, the obtained data was analysed by SPSS software using one-way ANOVA, and Tukey statistical test and P≤0.05 was taken as the significant level.
    Results
    L-Arginine decreased endothelial permeability in aorta in rats feeding on high-cholesterol foods in comparison with the control group. (P<0.005). In addition, L-Arginine reduced the LDL level in the blood serum of rats with a high-cholesterol diet in comparison with the control group (P<0.005).
    Conclusion
    Administration of L-Arginine has a protective effect on the permeability of endothelium of aortic vessels in hypercholesterolemic condition.
  • Moosa Sajjadi, Hadi Kooshyar, Saed Vaghei, Dr Habibollah Esmaeli Page 34
    Background And Aim
    Depression is the most common and important psychological disorder among End-Stage Renal Failure cases especially those undergoing hemodialysis so that, it can have negative effects on the quality of life, treatment acceptance and process of illness. Regarding that patients’ participation in self-care activities can help them in their independence and compatibility with their illness and improving of their quality of life (QOL) in all aspects., Therefore, this study was done aiming at determining the effect of self-care education on depression in patients undergoing hemodialysis”.
    Materials And Methods
    This study was a randomized controlled trial, which was accomplished in the hemodialysis ward of Imam Reza and Hefdeh-e- shahrivar hospitals in Mashhad in 2006. Sixty samples were selected from patients undergoing hemodialysis through convenience and purposeful method and then divided into two (case and control) groups randomly. After need assessment of the patients about self-care, case group education was accomplished by utilizing an educational booklet and holding two sessions (average length of each 45 minutes) with a lapse of one week between them. Depression in both groups before and one month after intervention was measured by CES-D questionnaire. The obtained data was analyzed by statistical tests, paired-T, independent T, x2, Fisher, Mann-Whitney, and general linear model using SPSS software (11.5) and P £ 0.05 was taken as the significant level.
    Results
    Mean age of the patients was 42.3±12.1 years. 62.5% were males, 78.6% were unemployed, 76.8% married, 42.9% were underpaid, and 33.9% had elementary education. There was not a significant difference between the two groups in these variables. Mean depression score before education (23.7±7.1) and after education (17.2±6.7) showed a significant decrease in the case group (P<0.001). Comparison of mean depression between the case (17.2±6.7) and control group (21.8±6) after the study revealed a significant difference, (P=0.01) while there was no significant difference between them before the research (P=0.40). Mean depression rate in the control group before the study (22.2±5.4) and after the study (21.8±6/0) did not show a significant difference (P=0.51).
    Conclusion
    In order to have constant and efficient participation in self-care activities of, patients undergoing hemolysis, they need to receive continuous education regarding self-care and adaptation to disease, so that various physical and mental problems they are facing would be decreased.
  • Sedigheh Asgari, Farahnaz Amini, Dr Ghalamali Naderi, Dr Reza Roozbahani Page 40
    Background And Aim
    Narcotics abuse is associated with major problems in society worldwide. Among addictive substances, opium has been used and abused for centuries. Unfortunately, the lay people-and even a limited number of physicians believe that opium has a number of beneficial effects on cardiovascular diseases. The aim of the present investigation, as a cross-sectional study, was to verify this hypothesis.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study which was carried out in the cardiovascular research center of Isfahan University of Medical Sciences, 360 smokers addicted to opium were taken as the case group and an equal number of smokers not addicted to opium as the control group. The blood morphine concentration in both groups was measured by ELISA method. The obtained data was analysed by SPSS software, using Student-t test, and ANOVA at the significant level of P≤0.05.
    Results
    The results show a direct correlation between blood morphine concentration and period of addiction. HbA1C, CRP, factor VII, apo B, Lpa, were significantly higher in the case subjects compared with their level in the controls. The levels of hemoglobin glycolysis factors HbA1c, CRP factor VII, LPa, fibrinogen in the cases were significantly higher than the corresponding levels in the controls (P<0.05). HDL and anti-oxidative capacity were also significantly lower in the case group (P<0.05) but FBS w3as insignificantly lower than the controls.
    Conclusion
    The results show that opium has a deleterious effect on new cardiovascular risk factors (Lpa, CRP and apo B). Although it seems to improve a few of them, the effects are of a short duration and are principally not genuine.
  • Dr Moosa Salehi, Seyyed Hamidreza Tabatabaei, Abbasali Ramezani, Atefeh Asgharian, Motahareh Heidari Page 45
    Back ground and
    Aim
    According to the UNICEF’s Conceptual Model the behavior of those who somehow play a role in taking care of children significantly influences children’s growth as a feedback. Anthropometrical indices such as weight and height for age Z (HAZ and WAZ) are extensively utilized to determine malnutrition and growth rate.
    Materials And Methods
    In a quasi experimental study, three girls’ junior high schools -randomly selected from the fourth educational district in Shiraz- were assessed with regard to heights, weights, and age utilizing EPI software. After HAZ and WAZ were measured, girls whose HAZ and WAZ were less than (-1) were included in the study. Mothers of these girls were invited to participate in a weekly training program on health, nutrition, and exercise/activity at school. Five months after the beginning of the program, the subjects were weighed, their height re-recorded, and HAZ and WAZ were re-measured. Girls of three similar schools from Educational District No 3(which was economically similar to No 4) were selected as the control group (CG), but mothers of these girls were not trained during this time, and all the relevant indexes were measured both at the beginning and at the end of the period of five months. Finally, the obtained data was analysed by means of linear trend in ratios, statistical paired-t, and independent t at the significant level of P≤0.05.
    Results
    Significant growth (P=0.038) of WAZ, but an insignificant result regarding HAZ (P=0.34) were observed such changes were not significant among the CG. Transferring the girls under study from the area with severe/ moderate malnutrition to the area having slight malnutrition was proved to be significant during the period (P<0.05).
    Conclusion
    Educating parents about health and nutrition resulted in the expected growth indices among 25% of the girls and improvement of growth among all girls suffering from severe malnutrition.
  • Dr Sakineh Amouian, Dr Naser Tayebi Meybodi, Dr Farzaneh Farhadi Page 52
    Background And Aim
    Chronic gastritis is one of the most common gastrointestinal disorders and detection of its etiology especially Helicobacter pylori and risk factors of malignancy (atrophy and intestinal metaplasia) is, to a great extent, based on histological assessment. Therefore, a system which could sustain good reproducibility in reporting observations is very important. Today, the most frequently used system for assessment and grading of chronic gastritis is the Updated Sydney System. The aim of this study was to find out inter-observer agreement on each criterion of this system (i.e reproducibility rate).
    Materials And Methods
    In this descriptive analytical study, 44 endoscopic gastric biopsy samples (with hematoxylin, eosin, and geimsa stains) were reviewed by two pathologists in turn. Each pathologist graded any of Sydney System criteria including chronic inflammation and H.P density level from 0-3 (absent, mild, moderate and severe) glandular atrophy and intestinal metaplasia from 0-1 (absence and presence). In addition, neutrophilic infiltration (activity of disease) was also graded from 0-3. Finally results of the observation were analaysed by means of McNemar statistical test and K coefficient
    Results
    The most/best inter-observer agreement was found on intestinal metaplasia (K =0.84) representing. Good interobserver agreement was observed on chronic inflammation (K =0.67), H.P density (K=0.62) and neutrophilic infiltration (K=0. 68). For glandular atrophy, agreement was the least (K=0.32)
    Conclusion
    Updated Sydney system is a useful system for the assessment and grading of chronic gastritis. In most cases there was good agreement between the observers. Reproducibility is evaluative differences in grading a specific feature and lack of standardized diagnostic criteria to charactrize its presence and degree.
  • Dr Asghar Akbari, Hesam Moodi, Raziye Ghanad Page 58
    Background And Aim
    Postural abnormalities of the scapula and the shoulder regions predisposes individuals to chronic pain. Because of improper position of primary school students, who are growing, the risk of adopting abnormal postures is common. In order to establish appropriate strategies to prevent these impairments, having accurate information about them is necessary. The purpose of this study was to determine the prevalence of postural shoulder impairments in 10-12 year old students in primary schools of Zahedan in 2005.
    Materials And Methods
    One hundred and fifty-three primary school students ranging between 10 and 12 years were recruited to this study through multiple-stage cluster sampling. In order to measure the symmetry of shoulders a checkered board having 1sq centimeter boxes was used and another one with a red line in the center for protruded shoulders. For the assessment of scapular symmetry, the distance between inferior angles of the scapula to the seventh thoracic vertebra was measured by using Kibler test at 0, 45 and 90 degrees of shoulder abduction. The obtained data was analyzed by means of SPSS software using descriptive statistical tests e.g chi square and Fisher’s exact test.
    Results
    The level of dominant shoulder (89.7%) was higher than that of non - dominant shoulder in right - handed students. Scapular asymmetry was not at “0” (P=0.42) and “90” (P=0.3) degrees of shoulder abduction in dominant shoulders of right-handed students. Rounded shoulder was seen in 56.2% of students. In 61.6% of 10 year old students shoulders were protracted more than normal (P=0.002). No relationship was observed between writing activities at home (P=0.92) and at school (P=0.81) with developing rounded shoulder.
    Conclusion
    It was found that long term standing of primary students at abnormal positions, because of flexibility of musculoskeletal system, leads to developing protracted shoulders. The results also support the effectiveness of instructing students in adopting correct postural position when carrying a bag, and while writing to prevent shoulder postural impairments.
  • Dr Kokab Namakin, Gholamreza Sharifzadeh, Dr Mohamadreza Miri Page 66
    Background And Aim
    Smoking tobacco products is one of the most important risk factors of noninfectious diseases, especially cardiovascular and cancers. This study was conducted to assess the prevalence of smoking tobacco products and evaluate knowledge and attitude of high school male students about smoking.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was done on Birjand high school male students selected through cluster multi- stage sampling in 2006. A questionnaire which included demographic information and questions about attitude (12), knowledge (17) and practice (4) concerning smoking. The obtained data was statistically analyzed by SPSS software using chi- square test at the significant level (α<0.05).
    Results
    Overall, 1233 cases were studied out of which 3.9% were smokers and 21.3% had experienced cigarette smoking. There was a positive correlation of parent's level of education with prevalence of cigarette smoking and smoking experience. Prevalence of smoking in students whose mothers were employees was more than those with housewife mothers. The difference was statistically significant (P<0.001). Besides, prevalence of smoking was in accord with education level. The most important cause of proneness to smoking was curiosity. 25.5% of the students had very little knowledge about the harms of smoking, 54.7% had moderate knowledge, and 19.8% had favorable knowledge. Attitude regarding the harms of smoking was weak in 5.1%, moderate in 48.3%, and good in 46.6%.
    Conclusion
    Although prevalence of smoking was low compared to other areas of the country, experiencing of smoking was high. Since knowledge and attitude of the students concerning smoking hazards was not satisfactory, implementing educational programmes and social interventions at high school level seems necessary in order to prevent smoking.
  • Dr Asghar Habibi, Dr Mohammad Najafi Semnani Page 71
    Background And Aim
    Prostate cancer is one of the most prevalent type of cancer and the second cause of death among American men. Its prevalence has a direct relationship with increasing age. The present study was carried out to determine the level of prostate specific antigen (PSA) in Birjandi males aged between 40 and 80 years.
    Material And Methods
    In this prospective study, out of 628 healthy Birjandi males, 200 men who did not have any symptoms of prostate cancer were selected from different inner-city areas through cluster sampling during a period of two years (May 2003-June 2005). After the population was approved to have the necessary criteria to be included in the study, their PSA level was measured and its mean in four age groups 40-49, 50-59, 60-69, and 70-79 years was calculated. To rule out prostate cancer cases urinalysis test was done and the subjects underwent DRE (digital rectal examination), and prostate sonography. In order to determine mean difference among the four groups one-way variance analysis test and to determine "PSA" PSA Assay and Tandem-R kits were utilized.
    Results
    Mean and standard deviation of PSA in the 40-49, 50-59, 60-69, and 70-79 year groups was 0.6±0.04, 0.8±0.55, 1±0.09, and 1.4±1.57, respectively. Thus, there was a significant difference between mean level of PSA among the four groups (P<0.05). In a healthy sixty-year old male, e.g., yearly PSA increase is about 32% (0.04 ng/mL per year). Besides, prostate volume has a direct relationship to client's age while PSA density has a weak relationship to age.
    Conclusion
    With respect to the findings of the study, it could be confirmed that PSA level increases in healthy males while they grow older and because of its natural range at any age it can be used as a measure to screen for prostate cancer.
  • Dr Leila Mohajerzadeh *, Dr Seyyed Mohammad Khatami, Dr Mohammad Hasan Amozegar Page 75
    Bacterial infection following major burn injury leads to neutrophile dysfunction and neutropenia which results in serious sepsis. Administration of graolocyte-colon specific factor (G-CSF) is useful for treatment of neutropenia and decreasing the complications of severe infection following burn injuries. A 2- year old boy with major burn injury, despite administration of broad spectrum antibiotics, became neutropenic followed by serious sepsis. After administration of G-CSF, neutropenia was resolved. Finally, after surgical debridement and skin graft, the patient recovered and discharged.
  • Dr Mohamadreza Mofateh, Dr Mohsen Ziaei Fard, Dr Gholamreza Makhmalbaf, Mohammad Nabei Page 80
    Varicella is an acquired childhood disease and it is a mild and self-limited one, whose complications in older individuals can be life-threatening. These complications usually appear 3 to 4 days after the appearance of varicella exanthems including pain, recurrent fever>38.5 and toxic appearance. Airway complications of varicella are rare. Acute supraglottitis mostly involves 2 to 6 year old children. Its spread is extremely fast and air-way obstruction is due to cellulites of supraglottic structures. Airway examination in a patient with epiglottitis that is a rare complication of varicella infection must be done in controlled condition or in an operating room and by highly- skilled specialists (e.g. surgeons and anesthesiologists). The patient must be admitted to the intensive care unit and be treated with suitable and effective antibiotics and respiratory care. Otherwise, mortality rate will be high. We report a 21 year old patient with post-varicella epiglottits. The patient after 5 days of exanthema, developed sore throat, stridor, dyspnea with sternal and intercostals retraction, tachypnea, fever and tachycardia. Sever epiglottits was seen on nasopharyngoscopy in operation room. Therefore, emergency tracheostomy was done and post direct laryngoscopy epiglottits was established and biopsy was performed. The patient admitted to the intensive care unit treated by broad spectrum antibiotic and discharged after a week with good general condition and a prescription.