فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:20 Issue: 2, 2008

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:20 Issue: 2, 2008

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/07/15
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مراتب و درجات توحید
    شهید آیت الله مرتضی مطهری صفحه 97
  • محمدرضا ابریشمی، علیرضا اکبرزاده باغبان، قاسم انصاری، محمد ناصری صفحه 100
    زمینه و هدف
    برخی مطالعات نشان دهنده ارتباط و تشدید وضعیت بیماری پریودنتال در افراد دارای تنفس دهانی است به همین جهت هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین بیماری های پریودنتال و تنفس دهانی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت همگروهی تاریخی بر روی نود نفر (45 نفر در هر گروه) با روش مشاهده و معاینه کلینیکی دهانی انجام شد. نمونه ها از میان افراد 20-35 ساله مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ودرمانگاه های دندانپزشکی شهر اصفهان انتخاب شدند. گروه مواجهه یافته (دارای تنفس دهانی) شامل افرادی بود که داشتن کام گنبدی شکل و نرسیدن لبها به یکدیگر در حال استراحت با استفاده از سه روش معاینه در مورد آنها تایید شده بود. افراد علاقه مندی که در هر سه روش معاینه دارای تنفس دهانی بودند وارد مطالعه شدند. گروه غیر مواجهه یافته شامل افرادی بود که از راه بینی و به صورت طبیعی نفس می کشیدند. شاخص بهداشت دهان همه افراد با تعیین میزان رنگ گرفتگی دندانها بعد از جویدن قرصهای آشکارکننده مشخص شد. شاخص لثه ای افراد در نواحی قدامی و خلفی تعیین و با استفاده از آزمون Man-Whitney مقایسه گردید.
    یافته ها
    در ناحیه قدام دهان افراد مواجهه یافته، نمره یک شاخص لثه ای در پنج نفر معادل 1/11%، نمره دو و در 36 نفر برابر80% و نمره سه در چهار نفر برابر9/8% مشاهده گردید. در گروه غیر مواجهه یافته نیز، پنج نفر برابر1/11% دارای شاخص صفر، 32 نفر معادل 1/71% دارای شاخص یک و هشت نفر برابر8/17% دارای شاخص دو بودند. استفاده از آزمون Man-Whitney تفاوت موجود بین دو گروه را از نظر آماری معنی دار نشان داد.(001/0< P)
    نتیجه گیری
    تنفس دهانی به عنوان یکی از عوامل موضعی مستعدکننده بیماری های لثه در دهان محسوب می شود. اگر چه به نظر می رسد این تاثیر فقط در ناحیه قدامی می باشد.
    کلیدواژگان: تنفس دهانی، بیماریهای پریودنتال، شاخص لثه ای
  • اسماعیل یاسینی، ایوب پهلوان، مریم قوام، منصوره میرزایی، معصومه حسنی طباطبایی، دکترسکینه آرامی، دکترعطیه صفارشاهرودی، دکترعاطفه صفارشاهرودی، دکترحمید کرمانشاه، دکترمحمدجواد خرازی فرد صفحه 105
    زمینه و هدف
    کاربرد بیس گلاس آینومر (GI)نوری زیر ترمیمهای آمالگام در کاهش حساسیت پس از درمان نشان داده شده است. این مطالعه جهت بررسی بالینی و مقایسه نحوه کاهش حساسیت این روش مرسوم با روش جدید (استفاده توام از Self etch bonding و GI نوری) انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 36 بیمار با دو دندان خلفی دارای پوسیدگی عمیق (با فاصله کمتر از دو میلی متر تا پالپ، در رادیوگرافی) انتخاب شدند. در هر بیمار پس از رضایت بیمار و انجام آزمونهای تشخیصی (سرما، گرما، دق، تست الکتریکی پالپ) به صورت تصادفی در یکی از دندانها GIنوری قرار داده شده و دندان با آمالگام پرگردید و در دندان دیگر از ترکیب SE bond) Self etch bonding) و GI نوری استفاده شد. بیماران در روزهای سوم، سی ام و ماه سوم مورد ارزیابی و انجام آزمونهای حیاتی قرار گرفتند و میزان حساسیت پس از درمان با این دو روش بررسی و مقایسه شد. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری Fridman Testو تست تکمیلی از نوع Duan آنالیز گردید.
    یافته ها
    کاهش حساسیت در تست سرما از پیگیری اول به دوم در روش ترکیبی نسبت به روش مرسوم به طور معنی داری بیشتر بود 05/0p<، اما تفاوت کاهش حساسیت درسایر آزمونها بین دو روش معنی دار نبود. در پیگیری دوم نسبت به سوم کاهش حساسیت در هیچ یک از آزمونها بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    کاربرد ترکیب SE bond و GI نوری در زیر ترمیم آمالگام به عنوان روش جدید، در کاهش حساسیت به سرما در کوتاه مدت (یک ماهه) مؤثر است، اما در طولانی مدت در پاسخ به آزمونهای حیاتی بین دو روش تفاوتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: حساسیت پس از ترمیم، آمالگام، گلاس آینومر، باندینگ سلف اچ
  • محمود قاسمی، شهناز اتابک، نسترن نیکنام فرد صفحه 111
    زمینه و هدف
    مطالعات مختلف بر روی شدت بیماری های پریودنتال در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی تحت درمان دیالیز نتایج متناقضی را نشان داده است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه دیالیز کلیوی با وضعیت پریودنشیوم و DMFT در بیماران مراجعه کننده به سه بیمارستان شهر تهران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه Historical Cohort صد و بیست نفر در دو گروه شصت نفری شامل افراد تحت درمان همودیالیز و افراد سالم انتخاب شدند. این افراد از لحاظ سن، جنس و شاخص پلاک یکسان سازی شده بودند. بعد از گرفتن رضایت نامه و تکمیل پرسشنامه دو شاخص PDI و DMFT مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها استخراج و با آزمون t مورد قضاوت آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کهDMFT بین دو گروه تفاوت معنی داری را ندارد (05/0>) 3/68% از بیماران کلیوی تحت دیالیز دارای بیماری پریودنتیت یا از دست رفتن چسبندگی لثه می باشند، در حالی که این میزان در گروه شاهد 3/18% به دست آمد. همچنین 7/81% افراد سالم مورد مطالعه دارای ژنژیویت بودند که این میزان در افراد بیمار 7/31% مشاهده گردید و این تفاوتها از لحاظ آماری کاملا معنی دار بودند.(0001/0< P)
    نتیجه گیری
    شدت بیشتر بیماری پریودنتال مشاهده شده در گروه تحت درمان دیالیز لزوم ملاحظات ویژه درمانی این گونه افراد را نمایانتر ساخته است. پیشنهاد می گردد که معاینات منظم به برنامه درمانی این افراد افزوده شود.
    کلیدواژگان: از دست رفتن چسبندگی، پریودنتیت، پوسیدگی دندان، دیالیز کلیوی
  • مهشید محمدی بصیر، فروزنده خیری، مرضیه حاج علی محمدی صفحه 118
    زمینه و هدف
    عدم وجود اطلاعات کافی در مورد سمانهای گلاس آینومر مختلف در بازار ایران، ضرورت مطالعه بیشتردر این موارد را الزامی می سازد. این مطالعه به منظور تعیین و مقایسه استحکام خمشی شش نوع سمان گلاس آینومر ترمیمی در سه فاصله زمانی مختلف (یک روز، یک هفته و یک ماه) انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی نود نمونه از شش نوع سمان گلاس آینومر ترمیمی شامل: Fuji II Lc (Fu II)، Kavitan Lc(K Lc)، Fuji II(Fu II)، AriadentSecurafil(Ad SF)، DiamondCarve & 90(DC & 90)، Kvitan Plus(KP)، تهیه شد. نمونه ها با استفاده از مولد آلومینیومی دو تکه و با ابعاد (25×2×2 میلی متر) مطابق استاندارد 1989، 5199، BS 1988، 4049 Iso آماده گردیدند. بدین ترتیب که در هر گروه مجموعا 15 نمونه در سه زیرگروه زمانی (پنج نمونه در هر زیرگروه) تهیه شده، کلیه نمونه ها پس از اتمام Setting time، 15 دقیقه داخل مولد نگهداری شدند، به جز نمونه های تهیه شده از سمان نورسخت KLc که تا 45 دقیقه بعد از تابش نور در مولد نگهداری شد، تمام نمونه ها در دمای 37 درجه سانتی گراد در رطوبت100% در داخل انکوباتور قرار گرفتند. کلیه نمونه ها بعد از مدت زمان یک روز، یک هفته و یک ماه تحت آزمون سنجش استحکام خمشی توسط دستگاه سنجش خواص مواد(Zwick Germany) قرار گرفتند. (نیروی اولیه 02/0 نیوتن و سرعت تیغه دستگاه یک میلی متر برثانیه). اطلاعات خام به دست آمده توسط آزمون توزیع نرمال و Oneway ANOVA و Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح آماری کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    سمان گلاس آینومرFu II Lc از استحکام خمشی بالاتری نسبت به سایرسمانها در سه زمان مورد بررسی برخوردار بود (05/0>p). استحکام خمشی سمان DC & 90 پس از یک روز بالاتر از Fu II قرار داشت، اما از Fu II Lc کمتر به نظر می رسید و پس از یک هفته و یک ماه نیز مشابه سایر سمانهای کانونشنال بود. بین استحکام خمشی سه سمان کانونشنال در سه زمان فوق تفاوت معنی داری مشاهده نشد. استحکام خمشی سمان گلاس آینومر اصلاح شده با رزین K Lc در یک روز و یک ماه کمتر از Fu II Lc و در یک ماه مشابه سمانهای کانونشنال بود.
    نتیجه گیری
    سمانهای کانونشنال مورد بررسی رفتار استحکامی مشابهی را نشان دادند. رفتار استحکامی سمان DC& 90 مشابه سمانهای کانونشنال بود.
    کلیدواژگان: گلاس آینومر کانونشنال، گلاس آینومر اصلاح شده با رزین، استحکام خمشی
  • حسین افشار، بهارک قائدی صفحه 130
    زمینه و هدف
    موفقیت کلینیکی سیلنت ها در پیش گیری از پوسیدگی ارتباط مستقیم با گیر و استحکام پیوند آنها دارد و در این ارتباط مطالعات فراوانی صورت گرفته است. هدف از این مطالعه لابراتواری ارزیابی و مقایسه قدرت استحکام باند برشی فیشور سیلنت بر مینا پس از شستشوی سطح اچ شده با دو زاویه 45 درجه و نود درجه است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 31 دندان پرمولر با دو سطح باندینگ (باکالی و لینگوالی) مورد بررسی قرار گرفتند. سطوح باندینگ باکالی و لینگوالی، صاف، موازی و عمود بر افق و در حد مینا آماده شده و پس از اچینگ با اسید فسفریک 37% با زاویه نود درجه در سمت باکال و 45 درجه در سمت لینگوال شستشو شدند. پس از خشک کردن و کاربرد سیلنت، نمونه های آماده شده برای مدت 24 ساعت در آب مقطر 37 درجه ذخیره گردید و پس از آن تحت آزمایش بررسی قدرت استحکام باند برشی در دستگاه اینسترون قرار گرفتند. در پایان یافته ها به کمک آزمون آماری t و ضریب همبستگی Pearson مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد اگرچه میانگین قدرت استحکام باند در نمونه های شستشوشده با زاویه نود درجه بیش از گروه 45 درجه بود، اما این دو گروه به لحاظ آماری با استفاده از t.test و محاسبه ضریب همبستگی Pearson تفاوت معنی داری را نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    شستشوی سطوح اچ شده با زوایای 45 و نود درجه تاثیری در میزان استحکام باند برشی سیلانت ها ندارد.
    کلیدواژگان: پیت و فیشور سیلنت، استحکام باند برشی، زاویه شستشو
  • هنگامه اشراف، امین سالم میلانی صفحه 134
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس آسیبهای متعددی را در بافتها و ارگان های مختلف بدن از جمله پالپ و پریودنشیم بر جای می گذارد. هدف از این مطالعه جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف در زمینه تاثیر دیابت بر بافتهای پالپ و پری رادیکولر در حالت سلامت و نیز نقش دیابت در الگوی عفونتهای پالپ و پری رادیکولر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مروری ابتدا مطالب با جستجوی کلمات کلیدی (دیابت. پالپ. پریودنشیم. عفونت پری رادیکولر. عفونت پری اپیکال. ضایعه پری رادیکولر. ضایعه پری اپیکال)در محدوده سالهای 1960- 2008 در سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (PubMed) و Cochrane و نیز جستجو در کتابهای مرجع جمع آوری گردید، سپس تحقیقات بر اساس قدرت و ضعف مواد و روش های تحقیق و سال انتشار دسته بندی شده و پس از گردآوری مطالب از منابع مختلف، ادغام مطالب با تکیه بیشتر بر منابع قویتر صورت گرفت.
    یافته ها
    تغییرات هیستوپاتولوژیک متعدد در پالپ و پریودنشیم به همراه تغییرات کمی و کیفی ایجاد شده در فلور نرمال دهان و تغییرات سیستم ایمنی در بیماران دیابتی سه ضلع مثلثی را تشکیل می دهند که نه تنها استعداد بیشتر نکروز و عفونت پالپ و بروز بیماری پری رادیکولر را سبب می شوند بلکه باعث می گردند سیر این عفونتها و درمانشان با افراد سالم متفاوت باشند.
    نتیجه گیری
    سیر عفونت پالپ و پری رادیکولر در بیماران دیابتی با افراد سالم کاملا متفاوت است و این مطلب موجب می گردد پاسخ به درمان در این بیماران نیز با افراد سالم متفاوت باشد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، پالپ، پری رادیکولر، عفونت
  • سعید سادات منصوری، محمود قاسمی، طناز امیربهبودی، کبری پورنصیر صفحه 140
    زمینه و هدف
    آگاهی از زمان بقای استریلیزاسیون در انواع مختلف بسته بندی ها از سیکل استریلیزاسیون مجدد جلوگیری می نماید. این مطالعه با هدف بررسی زمان بقای استریلیزاسیون در چهار نوع از کیسه های استریل رولی – پرسی و چسبی در مقایسه با روش مرسوم شان پارچه ای طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    مطالعه به روش تجربی بر روی هزار و چهارصد نمونه شامل پنج گروه دویست و هشتاد عددی شان پارچه ای و پاکت های استریل رولی- پرسی Steriperfect و Tecno – Gaz و چسبی Sogeva و E_Line هر کدام حاوی یک سیم ارتودنسی به طول ده سانتی متر، انجام گردید. نمونه ها پس از استریلیزاسیون با اتوکلاو در محیط فعال دندانپزشکی قرار گرفته و به طور تصادفی چهل نمونه از هر گروه در هر یک از زمانهای صفر، یک و دو و نیم، چهار، پنج و نیم، هفت و نه ماه تحت کشت میکروبی قرار گرفتند. جهت بررسی اختلاف بین هر دو گروه از آزمون دقیق Fisher استفاده گردید.
    یافته ها
    نتیجه مطالعه نشان دهنده پنج مورد آلودگی در شان پارچه ای و شش مورد آلودگی در بسته بندی Steriperfect، سه مورد در Tecno – Gaz یک مورد در Sogeva و دو مورد در E_line در زمان صفر بود. در ماه اول نیز دو مورد آلودگی در شان پارچه ای، یک مورد در Steriperfect، دو مورد در Tecno-Gaz، سه مورد در Sogeva و یک مورد در E_line مشاهده گردید. مورد آلودگی در زمانهای دو و نیم، چهار، پنج و نیم، هفت و نه ماه مشاهده نگردید. مشخص شد که موارد آلودگی مشاهده شده در زمانهای صفر و یک، به علت خطای فردی بوده است.
    نتیجه گیری
    در یک جمع بندی کلی به نظر می رسد که احتمالا نوع بسته بندی تاثیری بر بقای استریلیزاسیون نمی گذارد و نوع بسته بندی های اخیر مشابه شان پارچه ای در نگهداری استریل وسایل تا نه ماه پیگیری عمل مثبت نشان دادند.
    کلیدواژگان: استریلیزاسیون، پاکت های استریل، اتوکلاو، کشت میکروبی
  • حسن حسین پور جاجرم، سیدعلی بنی هاشم راد، سیدجواد میردامادی صفحه 145
    زمینه و هدف
    آفت دهان به وسیله زخمهای منفرد یا متعدد دردناک و عودکننده مشخص می شود.در این مطالعه آنتروکینون (Antrokinon) یک ترکیب گیاهی با خاصیت ضد التهابی است که در درمان ضایعات پوستی و زخمهای ناشی از سوختگی مورد استفاده قرارگرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات درمانی آنتروکینون بر زخمهای آفتی دهان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که یک کارآزمایی بالینی است اثرات درمانی آنتروکینون در مقایسه با دارونما (پلاسبو) نزد هشتاد نفر از مراجعان به دانشکده دندانپزشکی مشهد که مبتلا به آفت دهانی بودند بررسی شد. روش مطالعه دوسو-کور بود. دارو و دارونما از نظر رنگ کاملا مشابه و به شکل قطره و درون ظروف پنج میلی لیتری قرار داشتند. دارو و دارونما چهار بار در روز به فواصل منظم هر بار پنج قطره مخلوط با پنج سی سی آب به صورت دهان شویه استفاده شد. آنالیز آماری با استفاده از تست Mann-Withney صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دارو به طور قابل ملاحظه ای نسبت به دارونما بر طول زمان بهبودی زخم تاثیر مثبت دارد و کاهش چشمگیری در طول مدت بالینی زخم بعد از استفاده از داور در مقایسه با دارونما دیده شد. (05/0< P) همچنین دارو نسبت به دارونما به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش طول مدت سوزش گردید. (05/0< P)
    نتیجه گیری
    آنتروکینون باعث کاهش مدت سوزش و مدت بالینی زخمهای آفتی دهان می شود.
    کلیدواژگان: آفت دهانی، آنتروکینون، درمان
  • مصطفی شهابی، ناصر سرگلزایی، عزیزاله مرادی طلب صفحه 150
    زمینه و هدف
    وجود هرگونه پلاک میکروبی نه تنها از لحاظ ظاهری مطلوب نیست بلکه می تواند باعث عفونت و التهاب در بافتهای لثه ای دهان، دستگاه گوارش و راه های تنفسی و همچنین بوی بد دهان شود. هدف از این مطالعه تاثیر دو محلول شستشودهنده آبلیمو 10% و قرص تمیزکننده Effervescent در زدودن پلاک میکروبی از سطح دستگاه متحرک ارتودنسی بود.
    روش بررسی
    در این بررسی مداخله ای بالینی تعداد سی بیمار دارای پلاک متحرک ارتودنسی فک بالا، به طور تصادفی و بدون توجه به جنسیت، در محدوده 9-14سال (میانگین 12سال) انتخاب شدند. تمامی پلاک های متحرک ابتدا توسط دستگاه اولتراسونیک کاملا تمیز شدند، سپس از بیماران خواسته شد چهار روز بعد مراجعه کنند. طی دوره انجام این مطالعه بیمار نبایستی از هیچ گونه دهان شویه یا وسیله کمک بهداشتی دیگر جهت تمیز کردن پلاک متحرک استفاده می کرد. در این مرحله پلاک متحرک ابتدا داخل محلول اریتروسین به مدت هفت دقیقه قرار گرفته و از لحاظ وجود پلاک میکروبی Score بندی گردید. در مرحله بعد پلاک متحرک داخل محلول آبلیمو10% به مدت سی دقیقه قرار داده شد و مجددا Score آن تعیین گردید. بعد از تمیز کردن پلاک متحرک توسط دستگاه اولتراسونیک، مجددا به بیمار تحویل داده شد و از او خواسته شد چهار روز بعد مراجعه کند. در مراجعه دوم پلاک بعد از Score بندی، این بار داخل محلول حاوی قرص Effervescent به مدت سی دقیقه قرار گرفت و سپس Score آن مشخص گردید. جهت اطمینان بیشتر این عمل دو بار دیگر تکرار شد. بعد از جمع آوری اطلاعات اولیه، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون Sing استفاده گردید.
    یافته ها
    در ده مورد معادل 4/33% Score های میزان پلاک بعد از به کارگیری روش اول (آبلیمو10%) کاهش یافت و در بیست مورد برابر 6/66% دیگرهیچ تغییرScore دیده نشد.(002/0=P) در تمام موارد Scoreهای میزان پلاک بعد از به کارگیری روش دوم (قرص Effervescent) کاهش پیدا کرد با این وجود این روش فقط در 7/36% موارد معادل 11 نفر موجب حذف کامل پلاک گردید.(001/0< P) مقایسه بین Score های میزان پلاک باقیمانده بعد از به کارگیری روش ها نشان داد که در 4/93% از موارد معادل 28 نفر Score ها در روش دوم (قرص Effervescent) کمتر از روش اول (آبلیمو 10%)بود.(001/0< P)
    نتیجه گیری
    محلول آبلیمو با غلظت10% تاثیر کمی در کاهش میزان پلاک میکروبی دارد. قرص تمیز کننده Effervescent در حذف پلاک میکروبی مؤثرتر از محلول آبلیمو10% است.
    کلیدواژگان: شستشو دهنده، پلاک متحرک ارتودنسی، پلاک میکروبی، مواد آشکارساز
  • عطیه فیض، کاظم خسروی، مهدی خواجه صفحه 158
    زمینه و هدف
    سمانهای رزینی دوال کیور جهت چسباندن ترمیمهای غیرمستقیم مانند اینله ها و انله های سرامیکی یا کامپوزیتی به کار می روند. هدف از این مطالعه مقایسه کارایی دودستگاه سخت کننده نوری LED و QTH در پلیمریزه کردن سمان رزینی دوال کیور موجود در زیر انله سرامیکی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی– آزمایشگاهی، ده نمونه با دستگاه QTH و ده نمونه با دستگاه LED سخت شدند، بدین صورت که یک حلقه فلزی به قطرپنج میلی متر و ضخامت 5/0 میلی متر روی سطح عاج برش خورده دندان مولری که داخل آکریل خود سخت شونده مانت شده بود قرار داده شد. زیر این حلقه نوار میلار قرار گرفت و داخل آن با سمان رزینی دوال کیور Maxcem پر شد، سپس روی این حلقه نیز نوار میلار دیگری قرار گرفت و بر روی این نوار انله سرامیکی از جنس پرسلن فلدسپاتیک قرار داده شد. آنگاه با دستگاه سخت کننده نوری که نوک آن به صورت چسبیده به انله قرار داشت به مدت شصت ثانیه نور تابانده شد. سپس نمونه ها به مدت 24 ساعت در دمای 37درجه سانتی گراد و محیط تاریک نگهداری شدند و پس از آن سختی آنها توسط دستگاه ریز سختی سنج ویکرز در چهار نقطه (یک نقطه در مرکز و سه نقطه در اطراف) با اعمال نیروی 2/245 میلی نیوتن به مدت پنج ثانیه اندازه گیری شد و داده ها توسط آزمون آماری t و نرم افزارSPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین اعداد سختی ویکرز حاصل از نمونه های سخت شده توسط دستگاه QTH، 59/3 75/24 و توسط دستگاه LED 28/2 92/33 به دست آمد که از نظر آماری بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت.(001/0P<)
    نتیجه گیری
    کارایی دستگاه LED در پلیمریزه کردن سمان رزینی موجود در زیر انله سرامیکی به مراتب بهتر از QTH می باشد.
    کلیدواژگان: سمان رزینی، تست ریز سختی سنج، آثار تابش، نور
  • صفورا سیفی، سلیمان محجوب، انسیه شفیق، محمدجعفر صادق صفحه 164
    زمینه و هدف
    ادنتوژنیک کراتوسیست، کیست ادنتوژنیک تکاملی با رفتار تهاجمی و تمایل به عود بالاست. اپی تلیوم این کیست دارای توان رشدی بیشتری نسبت به کیست فولیکولار می باشد.BCL-2 پروتئین ضد آپوپتوتیک است و باعث افزایش طول عمر سلول های اپی تلیالی می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه واکنش ایمنی شاخص ضد آپوپتوتیک BCL-2 در لایه های مختلف اپی تلیوم و کل پوشش اپی تلیالی کیست فولیکولار و ادنتوژنیک کراتوسیست انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه گذشته نگر و توصیفی – تحلیلی، بر روی بیست بلوک پارافینه مرتبط با ادنتوژنیک کراتوسیست و بیست بلوک پارافینه کیست فولیکولار، رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی با نشانگر BCL-2 به کمک آنتی بادیAnti BCL-2 (Clone 124، 1 Sotype: IgG، Kappa، DAKO، Denmark) انجام شد. تعداد سیتوپلاسم سلول های اپی تلیالی رنگ گرفته شده در ناحیه بازال، میانی و سطحی اپی تلیوم پوشاننده هر دو کیست و کل پوشش اپی تلیالی آنها در هزار سلول اپی تلیالی شمارش شده و در نهایت نتایج به صورت (انحراف معیار± درصد میانگین) بیان گردید. داده های به دست آمده وارد SPSS شده و با استفاده از آنالیز Roc curve و Student- t-test تحلیل شد و با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    رنگ پذیری با نشانگر BCL-2در لایه بازال و میانی ادنتوژنیک کراتوسیست به ترتیب 4/1 ± 5/98% و 2/3 ± 1/12% بوده اما در لایه های سطحی عدم رنگ پذیری مشاهده شد. رنگ پذیری با نشانگرBCL-2 در لایه بازال کیست فولیکولار 9/1 ± 1/2% بود ولی در لایه های میانی و سطحی عدم رنگ پذیری مشاهده شد. اختلاف میانگین رنگ پذیری با نشانگر BCL-2در لایه های مختلف پوشش اپی تلیالی ادنتوژنیک کراتوسیست از نظر آماری معنی دار بود(001/0p<). اما اختلاف میانگین رنگ پذیری با نشانگرBCL-2 در لایه های مختلف پوشش اپی تلیالی کیست فولیکولار از نظر آماری معنی دار نبود(05/0P>). میانگین رنگ پذیری در کل پوشش اپی تلیالی کیست فولیکولار 63/0 ± 7/0% و در ادنتوژنیک کراتوسیست 5/1 ± 8/36% بود. اختلاف میانگین رنگ پذیری با نشانگر BCL-2در کل پوشش اپی تلیالی کیست فولیکولار و ادنتوژنیک کراتوسیست از نظر آماری معنی دار بود.(001/0p<)
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیانگر نقش BCL-2 در پاتوژنز ادنتوژنیک کراتوسیست بوده و افزایش بیان نشانگرBCL-2 در لایه بازال ادنتوژنیک کراتوسیست مرتبط با عود و رفتار تهاجمی بیشتر آن نسبت به کیست فولیکولار است. همچنین می توان از افزایش بیان نشانگر BCL-2 در لایه بازال به عنوان شاخص کمکی جهت افتراق کیست فولیکولار از ادنتوژنیک کراتوسیست استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پروتئین BCL، 2، ادنتوژنیک کراتوسیست، کیست فولیکولار، ایمونوهیستوشیمی
  • علی حافظ قرآن، کاوه سیدان، کاظم مرشدی صفحه 171
    زمینه و هدف
    استفاده از سمانهای موقت برای سمان کردن پروتزهای سمان شونده متکی بر ایمپلنت، مزیت قابلیت دسترسی مجدد را داراست، اما هنوز هم گیر باید کافی باشد. هدف این مطالعه مقایسه میزان گیر سمانهای موقت به کار رفته برای سمان کردن روکش تک واحدی متکی بر ایمپلنت و بررسی رابطه آن با خشونت سطح اباتمنت می باشد.
    روش بررسی
    نوع این مطالعه تجربی یا مداخله ای (Experimental or Interventional) بود. بیست اباتمنت تایتانیومی قابل تراش ایمپلنت (Biohorizons) به طول هشت میلی متر به آنالوگ ایمپلنت با تورک سی نیوتن سانتی متر متصل گردیدند. آنالوگ ها با استفاده از سرویور درون بلوک های تهیه شده از آکریل خود سخت شونده قرار داده شدند. بعد از ساخت روکش برای هر اباتمنت، سمانهای موقت Tempbond، Dycal و Tempbond NE برای اتصال روکش به اباتمنت مربوطه به کار رفتند. تمام نمونه ها قبل از تست، در رطوبت 100% و دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت نگهداری شدند. روکشها با نیروی پانصد کیلوگرم با سرعت 5/0 سانتی متر در دقیقه با استفاده از Universal testing machine از روی اباتمنت ها کشیده شدند و استحکام کششی به نیوتن ثبت گردید. سپس نمونه ها به دو گروه تقسیم شدند. ده اباتمنت با ذرات اکسید آلومینیوم پنجاه میکرون شن سایی شدند و سطح ده اباتمنت دیگر با استفاده از فرز الماسی با خشونت متوسط زبر گردید. مجددا سمانهای موقت مورد استفاده قرار گرفتند و سنجش استحکام کششی به روش مشابه صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری paired t-Test و 2 Way ANOVA ارزیابی گردیدند.
    یافته ها
    استحکام کششی Dycal، 53/3 ± 01/26 بیشتر از Tempbond NE و Tempbond بود. آزمون 2 Way ANOVA نشان داد که ارتباط معنی داری بین سمان موقت به کار رفته و وضعیت سطح اباتمنت وجود دارد. Tempbond NE و Tempbond در مواقعی که روی سطح سندبلاست شده یا سطح خشن شده با فرز الماسی مورد استفاده قرار گیرند، استحکام کششی بالاتری دارند. با وجود این استحکام کششی Dycal تحت تاثیر وضعیت سطح اباتمنت قرار نمی گیرد.
    نتیجه گیری
    تغییر سطح اباتمنت با سندبلاست کردن یا فرز الماسی باعث افزایش گیر سمانهای Tempbond NE و Tempbond می شود. اما در مورد Dycal، با تغییر سطح اباتمنت گیرروکش بهتر نمی گردد.
    کلیدواژگان: پروتز متکی بر ایمپلنت، سمان موقت، سندبلاست، گیر
|
  • Mohammad Reza Abrishami *, Alireza Akbarzadeh-Bagheban, Ghasem Ansari, Mohammad Naseri Page 100
    Background And Aim
    Some studies have reported direct relationship between mouth breathing and increased susceptibility of patients to develop periodontal diseases. The present study was designed to evaluate the correlation between periodontal diseases and mouth breathing in Iranian population.
    Materials And Methods
    This historical cohort study was conducted with 90 participants aged 20-35 years-old, who were referred to Isfahan Dental School and few other private dental clinics in the city of Isfahan in the year 2003. All participants had to be free of relevant systemic conditions. The cases were defined as patients with mouth breathing, having dome-shaped palate and open mouth (lips) when in rest position. Oral examination was conducted using 3 diagnostic criteria. Forty-five patients who were confirmed by all three criteria were included in the study as cases. The control group was composed of subjects who had normal breathing from their nose. The gingival index was determined for posterior and anterior regions of all participants. The statistical analysis was conducted and Mann–Whitney U tests was used in order to determine group differences.
    Results
    The gingival indices in the anterior region of cases were determined. The number of individual with scores 1, 2 and 3 were five (11.1%), 36 (80%) and four (8.9%) respectively. The scores in control group for five subjects (11.1%) was (0) or had no gingival condition, 32 (71.1%) subjects had score one and eight (17.8%) had score 2. The group differences were statistically significant (P<0.001). No significant difference was detected in posterior gingival indices (P>0.05).
    Conclusion
    Mouth breathing can be a contributing factor in increasing the risk of periodontal diseases. Key words: Mouth breathing - Periodontal diseases - Gingival index. Corresponding Author: Dr. Abrishami MR., Department of Periodontology, Faculty of Dentistry, Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Tehran, Iran
  • Esmaeil Yassini, Ayub Pahlevan, Maryam Ghavam, Mansoreh Mirzaye, Masoomeh Hasani-Tabatabaei, Sakineh Arami, Atiye Safar-Shahroudi, Atefeh Safar-Shahroudi, Hamid Kermanshah *, Mohammad Javad Kharazi-Fard Page 105
    Background and Aim
    Prepared cavities are usually treated with liners prior to amalgam placement. Light cured glass ionomer (RMGI) have been widely used for this purpose. The aim of this study was to compare the effect of RMGI on decreasing postoperative sensitivity with a new method of applying self etch bonding and glass ionomer simultaneously.
    Materials and Methods
    In a blind randomized clinical trial study, A total of 36 patients with 2 deep caries in their posterior teeth (cavities with less than 2 mm distance from pulp in radiography) were included. Diagnostic tests (cold–heat, percussion, electric pulp test) were performed for each tooth prior to final restoration. After cavity preparation, one tooth was treated by light cured glass ionomer, the next one with SE bond and glass ionomer randomly, followed by amalgam restoration. Diagnostic tests were performed three days, thirty days and three months after amalgam restoration. The statistical analysis was performed using SPSS software version 11.5 as well as Friedman and Wilcoxon signed-rank tests.
    Results
    In second follow up, the sensitivity to cold was significantly less than the conventional method (P<0.05) in our suggested compound method. However, there was no significant difference between the two groups when using the other vitality tests.
    Conclusion
    Using SE bond and light cured glass ionomer simultaneously was an effective new method of decreasing the postoperative sensitivity in short term, (1 month), although, there was no difference between the two groups in the long term.
  • Mahmood Ghasemi *, Shahnaz Atabak, Nastaran Niknam-Fard Page 111
    Background And Aim
    Previous studies on the severity of periodontal diseases and dental caries in renal dialysis patients reported conflicting results. The aim of present study was to evaluate the effect of renal dialysis on DMFT and periodontal status in patients atending to three reftrrtl hospitals located in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    A total of 120 volunteer subjects comprising of 60 dialysis patients, and 60 healthy controls participated in this study. The subjects in both groups were matched according to their age, sex and plaque index. After obtaining the written consent forms, the demographic and clinical examination was conducted in order to collect information on their DMFT and PDI indices. The data was analyzed by using student t-test.
    Results
    The DMFT was not statistically different in two groups (P>0.05). The attachment loss was about 68.3% in dialysis patients, while this condition was present in 18.3% of healthy control individualf. Gingivitis was noticed in 31.7% of dialysis patients, although it was present in 81.7% of control subjects. The group difference was highly significant for this condition. (P<0.0001)
    Conclusion
    The observed higher rate of periodontal diseases in dialysis patients, warrant for higher levels of intervention in this group of special patients. Therefore it can be suggested that regular dental examination should be added to their treatment protocol.
  • Mahshid Mohammadi-Basir *, Forozandeh Khairy, Marziyeh Haj Ali-Mohammadi Page 118
    Background And Aim
    There are several glass-ionomer cements available in the Iranian market. However, no sufficient information is available on mechanical properties of these materials. Therefor, this study was designed in order to investigate the flexural strength of conventional glass-ionomer cements; the Fuji II (Fu II), Kavitan plus (Kp), Securafil (SF) as well as two Resin modified glass–Ionomer cements: The Fuji II Lc (Fu II Lc), Kavitan Lc (K Lc) and two newly developed glass poly phosphonate cements: Diamond carve & 90 (DC & 90) were evaluated.
    Materials And Methods
    The method used in this investigation was based on the standards of Iso 4049 (1988) and BS 5199 (1989) for resin–based filling materials. The test specimens of 25mm (length) X 2mm (width), and 2mm thickness were prepared. About fifteen minutes after the setting time, the specimens were removed from the mould and then immersed in water and stored at 37°C, until the testing time started. Three points flexural strength were determined with universal testing machine (0.02N, 1mm/s) at 1 day, 1 week and 1 month after the start of the mixing time. The tow-way analysis of variance was conducted in order to determine the effect of two variants of time and substance type on flexural strength. Group differences were analyzed using one way ANOVA and Tukey HSD tests.
    Results
    Fu II Lc showed significantly higher flexural strength at all three testing intervals compared to other materials. After 1 day, DC & 90 became stronger than Fu II, but weaker than Fu II Lc. The strength of these cements was comparable to other conventional cements after 1 week and 1 month. There was no significant difference between the flexural strength of the three conventional cements at three testing periods. The flexural strength of KLc at 1 day and 1 month was lower than Fu II Lc and it was comparable to conventional cements at 1 month.
    Conclusion
    The conventional cements in this study showed similar strengths. Flexural strength of DC & 90 was comparable to conventional cements.
  • Hossein Afshar *, Baharak Ghaedi Page 130
    Background and Aim
    Numerous Clinical studies have reported the effectiveness of fissure sealants in prevention of dental caries. However, the retention and longevity of sealants are highly dependent on clinical methods. The purpose of this study was to examine the effect of different rinsing direction (45º, 90º angles) of etched enamel surfaces on sealant-enamel bond strength.
    Materials and Methods
    This experimental study was conducted on 31 premolar teeth, with two bonding surfaces located on the buccal and lingual sides. The selected smooth and vertical enamel surfaces that were prepared using a high-speed hand-piece that was mounted on a surveyor. After etching the enamel, the buccal surfaces were rinsed at 90º and the lingual surfaces were rinsed at 45º angles. After drying and application of sealant, the specimens were stored in distilled water at 37◦C for 24 hours prior to testing with Instron testing machine. Data were analyzed using Pearson correlation and paired T-tests.
    Results
    The statistical analysis revealed that the bond strength in 90º angle group was higher than the 45º angle group. However, the group difference was not statistically significant. (P=0.221)
    Conclusion
    This experimental study showed that there was no significant difference in sealant bonding strength with different rinsing angles (90º, 45º).
  • Hengameh Ashraf *, Amin Salem-Milani Page 134
    Background and Aim
    Diabetes Mellitus (DM) has destructive effects on various tissues and organs including the dental pulp and periodontal tissues. The aim of this study was to collect information about the influence of DM on pulpal and periradicular tissues in healthy and diabetic cases.
    Materials And Methods
    Data was collected by searching PUBMED and Cochrane databases using keywords such as diabetes, periradicular infection, periradicular lesion, periapical infection, periapical lesion, pulp, periodontium. Selected reference textbooks were searched using the same search strategy. The search results were categorized according to methodological strengths and selected only if qualified for our inclusion criteria.
    Results
    In diabetic patients numerous histopathologic changes happen in dental pulp and periodontium, accompanied by qualitative and quantitative alterations in normal oral microflora and disturbances in immune system. Usually these three factors accompany each other just like the three sides of a triangle. These cases are not only vulnerable to pulpal necrosis and periradicular disease, but also cause the infection to follow an unusual pathway which requires different treatment regimens compared to nondiabetic patients.
    Conclusion
    Pulpal and periapical infections in diabetics have a completely different pattern which affects the treatment outcomes in these cases compared to nondiabetic individual.
  • Saeed Sadat-Mansuori *, Mahmood Ghasemi, Tanaz Amir-Behboodi, Kobra Pournasir Page 140
    Background and Aim
    A thorough knowledge about the shelf life of various types of instrument packing is necessary in order to avoid unnecessary re-sterilization of dental instruments. The aim of this study was to evaluate the shelf life of five commonly used packing systems in routine dental practice.
    Materials and Methods
    This experimental study was conducted with 1400 orthodontic wires. They were divided into five groups (n=280) in order to be packed by Steriperfect (St), TECNO-GAZ (TG), SOGEVA (SO), E-Line (E) and linen (L) brand materials. These packs were then stored in an active dental office environment after proper sterilization by autoclave. Forty packs of each group underwent culture test at 7 different time intervals of 0, 1, 2.5, 4.5, 7 and 9 months. Fisher’s exact test was used to compare group differences.
    Results
    Only 5 packs of L, 6 of St, 3 of TG, 1 of SO and 2 of E showed positive culture results at 0 month samples. Likewise positive culture results were reported for 2 of (L), 1 of (St), 2 of (TG), 3 of (SO) and 1 of (E) in the first month. No significant difference was detected among different packing materials.
    Conclusion
    The findings of this study support the previous findings that contamination is more of event related, not time related; meaning that, sterile instrument packs remain sterile for at least 9 months unless the integrity of pack is violated.
  • Hasan Hoseinpour-Jajarm *, S.Ali Banihashem-Rad, S.Javad Mirdamadi Page 145
    Background and Aim
    Antrokinon is an herbal compound with anti-inflammatory properties. This substance is usually used for treatment of skin lesions and burns. The aim of this study was to assess the clinical therapeutic effects of Antrokinon on oral aphthous lesions.
    Materials and Methods
    In a double blind clinical trial study, the therapeutic effect of Antrokinon was evaluated against placebo in 80 individuals attending the school of Dentistry, Mashhad University of Medical Sciences. To receive dental treatment. The Antrokinon and placebo were exactly similar in color and they were in drop form (5cc). Five drops of drug or placebo were instructed to be used locally, 4 times a day, in regular intervals. The collected data was analyzed using Mann-Whitney U test at 95% confidence level (P≤0.05).
    Results
    The statistical analysis showed that, the drug had positive effects on clinical improvement of aphthous lesions in the oral cavity when compared with placebo. A significant decrease in clinical wound healing time was observed after using the drug in comparison with placebo (P=0.001). Likewise, Mann-Whitney U test revealed that the, burn-healing time was significantly shortened in comparison with placebo group as well (P=0.003).
    Conclusion
    Useing Antrokinon can significantly decrease both, the wound-healing time and burn-healing period in oral aphthous lesions.
  • Mostafa Shahabi *, Naser Sargolzaei, Azizollah Morady-Talab Page 150
    Background and Aim
    The presence of microbial plaque not only can cause unpleasant appearance but it can also cause oral tissue inflammation, malodor as well as digestive system and respiratory tract infection. The aim of this study was to evaluate the efficacy of lemon juice 10% and effervescent cleanser tablet, in removing microbial plaque from the surface of removable orthodontic appliances.
    Materials and Methods
    This study was conducted by using interventional design. Total of 30 patients were randomly selected regardless of their gender status. They were between 9-14 years old (mean age 12) and had maxillary removable orthodontic appliances. Initially, all the removable appliances were cleaned thoroughly using ultrasonic device. Patients were instructed to come back in four days. During this period, patients were not allowed to use any kind of mouthwash or other oral hygiene products to clean their appliances. On the first recall appointment, the removable appliances were first placed in Erythrosine solution for 7 minutes and they were scored for the amount of microbial plaque present. These appliances were rescored after immersing into10% lemon juice solution for 30 minutes. The ultrasonic device was used to clean appliances before returning them to patients. A 4 day recall visit was scheduled for patients. The same plaque scoring procedure was conducted in the second appointment. This time, the appliances were immersed in a solution containing effervescent tablet for 30 minutes.This process was repeated two times in order to increase data validity. After completion of data collection, analysis was conducted using Sign Rank test.
    Results
    The plaque scores were decreased in 33 percent of cases (n=10) after using the first method (10% Lemon Juice); but there was no change observed in 66 percent of cases (n=20) (P=0.002). When using the second method (effervescent tablet), although plaque scores slightly decreased in all cases, the complete removal of plaque were observed in 36.6 percent of the patients (n=11) only (P<0.001). The score comparison between the two methods revealed that 93.4 percent of the cases (n=28) showed less plaque when using the second method (effervescent tablet) (P<0.001).
    Conclusion
    The 10% Lemon Juice solution has little effect on reducing the microbial plaque. However, the solution made out of effervescent cleanser tablet is more effective than 10% Lemon Juice solution in removing microbial plaque from removable orthodontic appliances.
  • Atiye Feiz *, Kazem Khosravi, Mehdi Khajeh Page 158
    Background and Aim
    The dual cured resin cements are conventionally used for cementing indirect restorations, such as composite and ceramic inlays and onlays. The aim of this investigation was to evaluate the efficacy of two light-curing units, LED & QTH in polymerization of dual cured resin cement that were placed beneath the ceramic onlays.
    Materials and Methods
    This experimental study was conducted using 20 specimens. Ten specimens were cured with QTH and the rest with LED light curing devises. Metal rings with 5mm in diameter and 0.5mm in thickness were placed next to the surface of the curved dentin of the molar teeth that were mounted in self cured acrylic resin. A Mylar strip was placed beneath the metal rings and they were filled with Maxcem dual cured resin cement; they were then covered with another Mylar strip. Next, the ceramic onlays with 2mm thickness were placed over the Mylar strips. The specimens were stored in a dry and dark incubator at 37◦C for 24 hours, after cemented onlays were cured for 60 seconds. The Vickers hardness was determined for each sample and data were analyzed by using student T-test and SPSS statistical software.
    Results
    The mean Vickers hardness for QTH cured specimens was 24.75(± 3.59), and this value was 33.92 (±2.28) for the LED light cured specimens. The mean group difference was statistically significant (P<0.001).
    Conclusion
    Based on these findings, the efficacy of LED light curing unit was significantly more efficient in polymerization of resin cements that were placed underneath the ceramic onlays compared with QTH light-curing unit. Key words: Resin cement - Micro hardness test - Radiation effects - Light curing units. Corresponding Author: Dr. Feiz A., Department of Operative Dentistry, School of Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences. Isfahan, Iran.
  • Safora Seifi *, Soleyman Mahjoub, Ensiyeh Shafigh, Mohammad Jafar Sadegh Page 164
    Background And Aim
    Odontogenic keratocyst is a developmental odontogenic cyst with aggressive behavior and tendency to high recurrence. The cyst’s epithelium shows more potential for growth than follicular cyst. On the other hand, BCL-2 is an anti apoptotic protein that can increase the longevity of epithelial cells. The purpose of this investigation was to compare the immunoreactivity in different layers and linings of both epitheliums of the follicular cyst and odontogenic keratacyst using BCL-2 anti-apoptotic marker.
    Materials And Methods
    A retrospective descriptive study design was employed in order to evaluate 20 paraffin blacks of odontogenic keratocyst and 20 paraffin blocks of follicular cyst. The immunohistochemistry staining method was used together with BCL-2 marker(Anti BCL-2, Clone 124, Isotype: IgG, Kappa, Dako, Denmark).The cytoplasms of epithelial cells were immunostained in different layers and all linings of the epithelium for both cysts, in 1000 epithelial cell counts. The collected data was analyzed using SPSS statistical software, and Roc Curve analysis as well as student T-test in order to prepare and report the results.
    Results
    Immunoreactivity with BCL-2 marker was 98.5 (±1.4%) in Basal layer, 12.1 (±3.2%) in intermediate, and null (0) in the surface layer of odontogenic keratocyst. Immunoreactivity with BCL-2 marker in basal layer was 2.1 (±1.9%) but the surface and intermediate layers did not immunostained with BCL-2 marker. The mean number of epithelial cells, positive for BCL-2, in all linings of follicular cyst was 0.7 (±0.63%) and in odontogenic keratocyst was 36.8 (± 1.5%). The mean immunoreactivity difference in layers of odontogenic keratocyst was statistically significant (P<0.001). However, the mean difference in immunoreactivity with BCL-2 marker was not significant (P>0.05) in different layers of follicular cysts.
    Conclusion
    Based on the results of this study, BCL-2 seams to be involved in pathogenesis of the odontogenic keratocyst. Likewise, the over-expression of BCL-2 marker in basal layer of odontogenic keratocyst was associated with increased recurrence and aggressive behavior of odontogenic keratocyst when compared with follicular cyst. Therefor, it can be suggested that the overexpression of BCL-2 in basal layer of odontogenic keratocyst can be considered as a useful marker to differentiate it from follicular cyst.
  • Ali Hafezeqoran *, Kaveh Seyedan, Kazem Morshedi Page 171
    Background and Aim
    Easy retrieval is the main advantage of using provisional luting agents for cementation of cemented type implant supported prosthesis. However, adequate retention is also required. The purpose of this study was to compare the retention status of implant supported single restorations with different combinations of implant abutment surface conditions and provisional luting agents.
    Materials and Methods
    This experimental study was conducted using twenty prepable titanium implant abutments (Biohorizons) 8mm in height. They were placed in implant analogs and torqued to 30 Ncm. Implant analogs were mounted in self cured acrylic resin blocks using surveyor. After fabrication of crowns for each abutment, provisional luting agents, such as TempBond, Dycal and TempBond NE were used to secure the crowns over the respective abutments. All specimens were stored in 100% humidity for 48 hours at 37°C prior to testing. Each crowns was pulled from the abutment with a 500 kg load cell in a universal testing machine at a crosshead speed of 0.5 cm/minute, and tensile strength was recorded (N). The specimens were then divided into 2 groups. Ten samples were abraded with 50 μm aluminum oxide and the other 10 were roughened by using a medium roughness diamond rotary cutting instrument. Temporary cements were used and tensile strength tests were performed similarly for all samples. Data were analyzed using paired T-Test and two-way ANOVA.
    Results
    Tensile strength was significantly higher for Dycal (26.01 ± 3.53) than TempBond NE and TempBond. The result of the two-way ANOVA indicated that a significant interaction existed between the provisional luting agents and the surface conditions. TempBond and TempBond NE showed significantly higher tensile strength when combined with airborne particle abraded surface or roughened surface with diamond burs. However no difference was detected in tensile strength for Dycal in different combinations.
    Conclusion
    The surface modification of an implant abutment by airborne particle abrasion or diamond rotary cutting instrument may be an effective method to increase the retention of a crown when TempBond NE or TempBond was used. However, this process did not improve the retention of crown which was secured with Dycal.