فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:13 Issue: 2, 2008

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:13 Issue: 2, 2008

  • 85 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/07/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فریدون مجتهدزاده، مهرنوش کوثریان، سیداحمد شهاب کوثریان، حسین کرمی صفحه 81
    سابقه و هدف
    از میان انواع بیماری تالاسمی نوع بتا در ایران شایع تر است. بر خلاف بیماران هموزیگوت یا ماژور در نوعی که به بتا تالاسمی اینترمدیت معروف است، گرچه بیمار از نظر ژنتیک دارای دو ژن غیر طبیعی است اما به دلایلی قادر به خون سازی نسبتا خوبی است. این گروه اخیر به دلیل عدم نیاز به ترانسفیوژن، به مراکز تالاسمی مراجعه نمی کنند. گزارش هایی مبنی بر تاثیر هیدروکسی اوره برای کوچک کردن این توده ها وجود داشت که اغلب 1 یا 2 بیمار را معرفی می کرد. در این مطالعه مراجعین به مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینا ساری که فقط با این دارو و بدون ترانسفیوژن خون درمان شده اند معرفی می شوند.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی از نوع قبل و بعد انجام شد. زمان مطالعه از بهار سال 1381 تا پاییز 1385 بود. بیماران دارای تشخیص قطعی بتا تالاسمی اینترمدیت بودند و با علایم عصبی پارستزی، درد، ضعف عضلانی و یا فلج اندام پائینی مراجعه نموده و با MRI(Signa GE) ستون فقرات و مشاوره نورولوژیست تشخیص اثر فشاری توده های خون ساز خارج از مغز استخوان تایید شد. هیدروکسی اوره (Syrea، Medac، آلمان) با دوز ابتدایی یک کپسول 500 میلی گرم در روز شروع شد. تاثیر بر اساس سؤال از بیمار و با شاخص کیفی ارزیابی شد. برای پیگیری تاثیر و عوارض جانبی دارو هر ماه برای بیماران CBC و اندازه گیری اوره و کراتینین سرم انجام شد. برای تمام بیماران MRI دوم انجام گردید. از آمار توصیفی و برای مقایسه شاخص های گلبولهای سرخ از آماره تی مزدوج و ویلکاسون رنک تست استفاده و 05/0P< معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    8 بیمار (7 مرد و 1 زن) در مدت مطالعه با علائم عصبی مراجعه نمودند. علایم عصبی بیماران از چند ماه تا یک هفته قبل از مراجعه شروع شده بود. توده ها با MRI تایید شدند که در ناحیه ستون فقرات توراسیک بودند. دوز هیدروکسی اوره از 10میلی گرم تا 20 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن در روز تجویز شد. عارضه گوارشی، خونی یا کلیوی در مدت پیگیری مشاهده نشد. مدت پیگیری 7/4-7/0 سال بود. فاصله درمان تا شروع بهبود یک تا دو هفته و تمام بیماران از رفع پارستزی، برگشت قدرت عضلانی و کم تر شدن و یا بهتر شدن درد گزارش دادند و از درمان راضی بودند. تغییرات شاخص هایCBC معنی دار نبودند به جز MCV که به طور معنی داری افزایش داشت که نشان دهنده تمکین درمانی است(05/0P<).
    نتیجه گیری
    هیدروکسی اوره بر علایم عصبی ناشی از فشار توده های خون ساز خارج از مغز استخوان مؤثر است.
    کلیدواژگان: بتاتالاسمی اینترمدیت، هیدروکسی اوره، توده خون ساز خارج از مغز استخوان هموگلوبین جنینی
  • شروین شکوهی، محمد رخشان، لطیف گچکار، الهام خلج صفحه 89
    سابقه و هدف
    فیبروز کبدی نتیجه محتوم بیماری های مزمن کبدی می باشدکه سر انجام به سمت سیروز پیشرفت می کنند. ارزیابی حضور و شدت فیبروز کبدی در بیماران با بیماری مزمن کبدی اهمیت زیادی در تعیین استراتژی درمان، پاسخ به درمان، پروگنوز و ریسک فاکتورهای بالقوه جهت بروز عوارض بیماری دارد. تاکنون بیوپسی کبد بهترین روش ارزیابی فیبروز کبد شناخته شده است ولی از آن جایی که روشی تهاجمی همراه با عوارض زیادی برای بیمار است، محققان به دنبال جایگزینی مناسب برای آن هستند و یکی از جایگزین های پیشنهادی استفاده از مارکرهای بیوشیمایی و نیز تعداد پلاکت ها است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تعدادی از عوامل بالا است.
    مواد و روش ها
    130 بیمار شامل 94مرد (3/72%) و 36 زن (7/27%) که بیوپسی کبد شده بودند در یک مطالعه گذشته نگر مورد بررسی قرار گرفتند. داده های بیماران با مراجعه به پرونده پزشکی و باز بینی لام های پاتولوژی و گزارش آن ها جمع آوری شدند و به کمک نرم افزار آماری SPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    بررسی ارتباط سن با شدت فیبروز نشان داد که با افزایش سن به میزان شدت فیبروز اضافه می شود. در بررسی شیوع فیبروز در زنان و مردان تفاوت معنی داری بین دو جنس وجود نداشت. در مقایسه بین بیمارانی که فیبروز نداشتند و آن هایی که فیبروز داشتند مشخص گردید که نسبت AST به پلاکت به دلیل داشتن Cut off Point مشخص، مارکر مناسبی برای افتراق عدم حضور فیبروز از فیبروز متوسط و فیبروز شدید می باشد (39/0=Cut off Point با 7/0=PPV و 54/0= NPV برای افتراق عدم حضور فیبروز از فیبروز متوسط و 25/0= Cut off Point با 76/0=PPV و 7/0=NPV برای افتراق عدم حضور فیبروز از فیبروزهای شدید). در مقایسه بین سه گروه بیماران با فیبروز خفیف، متوسط و شدید به این نتیجه رسیدیم که پلاکت برای افتراق فیبروز خفیف از موارد متوسط فیبروز به دلیل داشتن 158500=Cut Off Point، گزینه مناسبی است در حالی که برای افتراق فیبروز خفیف و شدید پلاکت و آلبومین، هر دو گزینه های مناسبی هستند. در این مطالعه 6/3 = Cut off Pointبرای آلبومین و 15100= Cut off Point برای پلاکت به دست آمد. برای تفکیک فیبروز متوسط و شدید، نتوانستیم مارکر مناسبی بیابیم.
    نتیجه گیری
    یافته ها در این مطالعه بیان گر آن بود که افزایش سن، ریسک فاکتوری برای شدت یافتن فیبروز می باشد. به منظور افتراق عدم وجود فیبروز از فیبروز متوسط و افتراق عدم وجود فیبروز از فیبروز شدید نسبت AST به پلاکت دارای Cut off Point مناسبی است. پلاکت برای افتراق فیبروزهای خفیف از فیبروزهای متوسط و فیبروزهای خفیف از موارد شدید فیبروز مرز مشخصی دارد. علاوه بر آن آلبومین نیز برای افتراق فیبروز خفیف از شدید Cut off Point مناسبی دارد. از آن جا که هیچ کدام از این مارکرها توانایی افتراق همه مراحل فیبروز را از یکدیگر ندارند، نمی توان آن ها را به عنوان یک تست استاندارد معرفی نمود. یافتن تستی مناسب و استاندارد جهت جایگزین شدن بیوپسی نیاز به تلاش و بررسی های بیش تری دارد که امیدواریم در تحقیقات بعدی محقق شود.
    کلیدواژگان: فیبروز، مارکرهای بیوشیمیایی، سیروز، پلاکت، AST، آلبومین
  • محمدحسن نمازی، الهام عمرانی، لطیف گچکار، پری جهاندلی صفحه 99
    سابقه و هدف
    به طور سنتی عملکرد قلب برروی عملکرد سیستولیک متمرکز بود در حالی که فانکشن دیاستولیک در درجه دوم اهمیت قرار داشت. در سال های اخیر مشخص شده که عملکرد دیاستولیک نقش مهمی در مورتالیتی و موربیدیتی قلبی دارد. فشار خون سبب اختلال عملکرد سیستولیک و دیاستولیک بطن می شود که به علت افزایش پس بار می باشد. در این مطالعه عملکرد دیاستولیک بطن راست در افراد فشار خونی با استفاده از روش (PTD) pulse tissue Doppler بررسی می شود.
    مواد و روش ها
    30 فرد فشار خونی بدون مصرف دارو و 30 فرد نرمال انتخاب شدند. همه افراد گروه فشار خون دارای ریتم قلبی سینوسی بودند و علایم به نفع نارسایی قلبی و ایسکمی و بیماری دریچه قلب و بیماری ریوی نداشتند. در هر دو گروه اکوی استاندارد 2D و M Mode و Doppler انجام شد. اکوی PTD در لترال آنولوس دریچه تریکوسپید و لترال آنولوس دریچه میترال انجام شد. با استفاده از PTD یافته های سیستولیک و دیاستولیک اندازه گیری شد.
    یافته ها
    افراد مبتلا به فشار خون دارای اختلال در یافته های دیاستولیک بطن بدون اختلال در عملکرد سیستولیک بودند. PTD نشان داد که نسبتE/A (Early peak velocity/ Late peak velocity) بطن راست در افراد فشار خونی کاهش داشت (01/0P<). (relaxation time) RT بطن راست (001/0P<) و (Deceleration time) DT بطن راست (04/0P<) و (Am) late peak velocityبطن راست (03/0P<) افزایش داشت. نسبت E/A بطن راست همبستگی مثبت و معنی داری با نسبت E/A بطن چپ داشت (5/0 =r و 005/0P<).
    نتیجه گیری
    فشار خون در ارتباط با اختلال عملکرد دیاستولیک Longitudinal بطن راست می باشد. این اختلال با طولانی شدن زمان RT و کاهش نسبت E/A مشخص می شود که به علت تداخل عملکرد دو بطن و اثر افزایش فشار بطن چپ می باشد و PTD می تواند جهت بررسی عملکرد دیاستولیک بطن راست در افراد دارای فشار خونی استفاده شود.
    کلیدواژگان: Pulse tissue Doppler، فشار خون سیستمیک، بطن راست، دیاستول، سیستول
  • فرزاد جلالی، کریم الله حاجیان، محمود برادران، دکترعلی اکبر مقدم نیا صفحه 107
    سابقه و هدف
    بزرک (دانه کتان) دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و گمان می رود نقش مهمی در کاهش چربی های سرم داشته باشند. این مطالعه به منظور تعیین اثر آن بر روی چربی های سرم اجرا شد.
    مواد و روش ها
    چربی خون در 56 بیمار هایپرلیپیدمیک قبل و بعد از مصرف خوراکی بزرک (با مقدار 6 گرم در روز به صورت بیسکویت همراه با یک رژیم غذایی ساده در طی 3 ماه) اندازه گیری گردید. نتایج با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون test Paired-t مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    56 بیمار (19 مرد و 37 زن) با میانگین سنی 9/6±2/56 مطالعه شدند. کاهش 2/10% کلسترول، 35% تری گلیسیرید، 8/18% LDL به لحاظ آماری معنی دار بود (در همه موارد 001/0< P). کاهش 45/1 درصدی سطح HDL معنی دار نبود. کاهش نسبتChol/HDL و هم چنین LDL/HDLنیز به لحاظ آماری معنی دار بود (به ترتیب 01/0< P و 001/0< P).
    نتیجه گیری
    پودر بزرک همراه با رژیم ساده غذایی، سطح چربی های خون را به صورت واضحی کاهش می دهد بنابراین توصیه می شود که روزانه 6 گرم از دانه کتان (بزرک) به عنوان مکمل رژیم ساده غذایی، جهت کاهش چربی های خون استفاده شود.
    کلیدواژگان: چربی خون بالا، دانه بزرک کلسترول، تری گلسیرید، HDL، LDL
  • علی اکبر اسماعیلی جاه، فرشاد ادیب صفحه 115
    سابقه و هدف
    با توجه به این که سینووکتومی در درمان بیماری های مختلف زانو کاربرد دارد و گزارشات متفاوت از نتایج سینووکتومی با روش آرتروسکوپیک در مقایسه با روش باز و عدم اطلاع از نتایج این روش ها در outcome، این تحقیق در بیمارستان اختر طی سال های 83-1376 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی Historical cohort study انجام گرفت، کلیه بیمارانی که تحت سینووکتومی زانو قرار گرفته بودند و نوع عمل آن ها (باز یا آرتروسکوپیک) مشخص بوده و حداقل 2 سال پیگیری داشته اند، بررسی شدند. گروه مورد کسانی بودند که تحت سینووکتومی آرتروسکوپیک بوده و گروه شاهد آن ها کسانی بودند که اولا سینووکتومی باز داشته اند و ثانیا match شدند.Outcome درمان با شاخص حس بهبود بیمار، دامنه حرکتی و عود بیماری، درد پس از جراحی و مصرف مسکن مخدر و روزهای بستری نیز مورد بررسی و قضاوت آماری قرار گرفتند. در بررسی انجام شده 37 زانو تحت عمل سینووکتومی قرار گرفت که 6 نفر از آن ها به روش آرتروسکوپیک درمان شده بودند.
    یافته ها
    این تحقیق در 11 بیمار تحت روش سینوکتومی باز و 6 بیمار تحت سینوکتومی آرتروسکوپیک انجام گرفت. میزان عدم عود، در گروه باز 10 نفر و در آرتروسکوپیک 3 بیمار بوده است (008/0P <). کاهش دامنه حرکتی مفصل زانو در گروه باز3/11±°55 و در روش آرتروسکوپیک4/1± °10 بوده است (001/0P <). حس بهبود دو گروه مشابه بودند (05/0P <). مدت بستری در سینوکتومی باز 8/1± 8/9 و در آرتروسکوپیک 1/1 ± 6 روز بوده است (002/0P <). مسکن مخدر جهت تسکین درد در گروه باز در 9 بیمار و در گروه آرتروسکوپیک در 2 بیمار مصرف شده است (007/0P <).
    نتیجه گیری
    بیمارانی که تحت سینوکتومی باز قرار گرفته اند، محدودیت دامنه حرکتی، مدت بستری و مصرف مسکن مخدر بیش تری نسبت به گروه آرتروسکوپیک دارند و بر عکس بیمارانی که با سینوکتومی آرتروسکوپیک درمان شده اند میزان عود بیش تری داشته اند و از لحاظ حس بهبود دو گروه تقریبا مشابه خواهند بود. بررسی یک تحقیق کارآزمایی بالینی را توصیه می نماییم.
    کلیدواژگان: سینووکتومی، آرتروسکوپیک، سینووکتومی باز، مفصل زانو، دامنه حرکتی
  • مهشید مهدی زاده، مریم نخعی مقدم، علی اصغر کلاهی، غلامرضا زمانی صفحه 121
    سابقه و هدف
    با توجه به دردناک بودن اقدامات تشخیصی - درمانی دردناک درکودکان و با وجود گزارشات متفاوت از نحوه تجویز و تاثیر میدازولام و به منظور مقایسه اثر میدازولام وریدی با انترانازال بر میزان درد، ترس و اضطراب کودکان این مطالعه روی کودکان تحت اقدامات تشخیصی دردناک در بیمارستان لقمان حکیم در سال 85-1384 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در کارآزمایی بالینی تصادفی روی 60 مورد کودک نیازمند اقدامات دردناک آسپیراسیون مغز استخوان یا پونکسیون مایع نخاعی در دو گروه 30 نفره، یک گروه پیش از اقدامات دردناک میدازولام وریدی و دیگری میدازولام نازال دریافت کرد ند. درد بر اساس مقیاس Bieri facial pain score، اضطراب بر اساس مقیاس Yale –Pas با طیف مربوطه و ترس در دو گروه اندازه گیری و ثبت شد. میزان بروز در دو گروه با آماره مجذور کای و دقیق فیشر مورد آماری قرار گرفت. عوارض میدازولام وریدی و نازال نیز در صورت بروز ثبت می شد.
    یافته ها
    در بررسی اضطراب در گروه وریدی 50% و در گروه اینترانازال 3/53% نمره بالای 37 داشتند که تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود (9/0P<). در بررسی درد، در گروه اینترانازال90%درد خفیف و10% درد متوسط داشتند. در گروه وریدی 74% درد خفیف و 9/25% دچار درد متوسط بودند.10% در گروه وریدی اصلا درد نداشتند. تفاوت معنی داری بین شدت درد در دو گروه دیده نشد (9/0P<). ترس بیماران در حین و بعد از اقدامات در هر دو گروه، نسبت به قبل آن کاهش داشت که در گروه نازال به طور معنی داری کاهش بیش تر بود.90% بیماران در گروه نازال از سوزش بینی شکایت داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که اثر آرام بخشی میدازولام وریدی و اینترانازال در این گروه کودکان تقریبا برابر است، با توجه به سهولت روش تجویز اینترانازال، می توان برای ایجاد آرام بخشی قبل از اقدامات دردناک از این روش استفاده کرد.
    کلیدواژگان: میدازولام، درد، اضطراب، آسپیراسیون مغز استخوان، پونکسیون مایع نخاعی
  • محمد علی حسینیان صفحه 129
    سابقه و هدف
    با توجه به دردناک بودن اقدامات تشخیصی - درمانی دردناک درکودکان و با وجود گزارشات متفاوت از نحوه تجویز و تاثیر میدازولام و به منظور مقایسه اثر میدازولام وریدی با انترانازال بر میزان درد، ترس و اضطراب کودکان این مطالعه روی کودکان تحت اقدامات تشخیصی دردناک در بیمارستان لقمان حکیم در سال 85-1384 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در کارآزمایی بالینی تصادفی روی 60 مورد کودک نیازمند اقدامات دردناک آسپیراسیون مغز استخوان یا پونکسیون مایع نخاعی در دو گروه 30 نفره، یک گروه پیش از اقدامات دردناک میدازولام وریدی و دیگری میدازولام نازال دریافت کرد ند. درد بر اساس مقیاس Bieri facial pain score، اضطراب بر اساس مقیاس Yale –Pas با طیف مربوطه و ترس در دو گروه اندازه گیری و ثبت شد. میزان بروز در دو گروه با آماره مجذور کای و دقیق فیشر مورد آماری قرار گرفت. عوارض میدازولام وریدی و نازال نیز در صورت بروز ثبت می شد.
    یافته ها
    در بررسی اضطراب در گروه وریدی 50% و در گروه اینترانازال 3/53% نمره بالای 37 داشتند که تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود (9/0P<). در بررسی درد، در گروه اینترانازال90%درد خفیف و10% درد متوسط داشتند. در گروه وریدی 74% درد خفیف و 9/25% دچار درد متوسط بودند.10% در گروه وریدی اصلا درد نداشتند. تفاوت معنی داری بین شدت درد در دو گروه دیده نشد (9/0P<). ترس بیماران در حین و بعد از اقدامات در هر دو گروه، نسبت به قبل آن کاهش داشت که در گروه نازال به طور معنی داری کاهش بیش تر بود.90% بیماران در گروه نازال از سوزش بینی شکایت داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که اثر آرام بخشی میدازولام وریدی و اینترانازال در این گروه کودکان تقریبا برابر است، با توجه به سهولت روش تجویز اینترانازال، می توان برای ایجاد آرام بخشی قبل از اقدامات دردناک از این روش استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فلج زایمانی، انتقال تاندون عضله بیماری، زاویه ابداکسیون شانه
  • دکترغلامحسین رمضانی، مهندس ناصر ولایی، سالینا صفایی، محسن مهرشادیان، مسعود رضایی، آزاده خواجوی خان صفحه 143
    سابقه و هدف
    نظر به اهمیت فلوئوراید آب روی وضعیت DMFT و گزارش 2 مورد از این که احتمالا روش متعارف اندازه گیری فلوئوراید آب با اسپکتروفتومتری نمی تواند میزان واقعی فلوئوراید آب را تعیین کند، احتمالا روش پتانسیومتری بهتر از روش اسپکتروفتومتری می باشد. لذا به منظور مقایسه روش های اسپکتروفتومتری و پتانسیومتری برای تعیین میزان فلوئوراید آب این تحقیق در آزمایشگاه شیمی آلی دانشگاه تهران در سال 1385 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی توصیفی انجام گرفت آب مقطر تهیه شد واز این آب مقطر در هفت گروه با فلوئوراید صفر، 35/0، 61 /0، 7/0، 1، 2/1 و 5/1 ppm در 14 ظرف پلی اتیلنی که از هر تعداد فلوئوراید 2 نمونه تهیه شده بود آماده شدند بدین ترتیب که نصف آن ها با روش استاندارد اسپکتروفتومتری با استفاده از دستگاه visible و نصف دیگر نمونه ها با روش پتانسیومتری با استفاده از محلول های استاندارد یون فلوئوراید از غلظت M 1-10 تا (M) 5-10تعیین گردید و در نهایت مقدار به دست آمده به ppm تبدیل گردید. بنابراین بدین ترتیب میزان فلوئوراید آب مشخص و تفاوت میزان فلوئوراید هر روش نسبت به میزان واقعی فلوئوراید در نمونه ها تعیین و تفاوت بدست آمده در هر روش با آماره Paired-t test و بین دو گروه با آماره من ویتنی مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 14 نمونه آب با فلوئوراید واقعی 51/0± 77/0 انجام گرفت میزان فلوئوراید در روش اسپکتروفتومتری 58/0± 99/0 و با تفاوت از مقدار واقعی ppm23/0± 22/0و یا افزایش 28 درصد به دست آمد (001/0P<). در روش پتانسیومتری برابر 52/0± 77/0 با تفاوت از مقدار واقعی ppm 01/0± 02/0 و یا 6/2 درصد وجود داشت (9/0P<) و میزان تفاوت در دو گروه نیز به لحاظ آماری معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روش پتانسیومتری بهتر از اسپکتروفتومتری می تواند میزان فلوئوراید آب را تعیین نماید و لذا به کارگیری این روش توصیه می شود
    کلیدواژگان: فلوئوراید آب، اسپکتروفتومتری، پتانسیومتری
  • فاطمه مشهدی عباس، امیر علا اغبالی، شیما نفرزاده صفحه 149
    سابقه و هدف
    کیست دنتی ژروس شایع ترین کیست تکاملی ادنتوژنیک است که از R.E.E منشا می گیرد و قابلیت تبدیل نئوپلاستیک به ضایعاتی نظیر Ameloblastoma، Mucoepidermoid carcinoma وSquamous cell carcinoma را دارد. ki- 67، PCNAدو مارکر پرولیفراسیون سلولی می باشند که در کیست ها و تومورهایی با منشا اپی تلیالی قابل ردیابی هستند. با توجه به شیوع این کیست و فولیکول دندان و عوارض شناخته شده آن ها و اهمیت اطلاع از مارکرهای دخیل در بروز آن ها و هم چنین وجود گزارشاتی مبنی بر مشارکت مارکرهای Ki-67، PCNAدرایجاد آن ها این تحقیق برروی نمونه های موجود در بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق با طراحی توصیفی انجام گرفت. تعداد20نمونه فولیکول دندانی و20 نمونه کیست دنتی ژروس که تشخیص قطعی داشتند از فایل دانشکده خارج و مارکرهایPCNA ki-67 با روشIHC و به کارگیری تکنیک streptavidin- avidin biotin در زیرمیکروسکوپ نوری بررسی شدند. نتایج با روش های آمارتوصیفی و تحلیلی مورد قضاوت آماری قرارگرفتند.
    یافته ها
    از20 نمونه فولیکول دندانی 25% برای مارکرKi-67 مثبت بودند. این مقدار برای کیست دنتی ژروس 70%بود. مارکر PCNA در 35% فولیکول های دندانی و80% کیست دنتی ژروس مثبت بود.
    نتیجه گیری
    به نظرمی رسدکه افزایش بروز مارکرهایPCNA، ki-67 درپاتوژنزکیست دنتی ژروس دخیل باشد. بررسی نقش آن ها را با تحقیقات تحلیلی پیشنهاد می کنیم
    کلیدواژگان: مارکز ki، 67، مارکر PCNA، فولیکول دندان، کیست دنتی ژروس
  • عباس حاجی فتحعلی، مهناز ایلخانی*، اذن الله آذرگشب، حسین شمس، افسانه رضیان، فاطمه اصفهانی صفحه 155
    سابقه و هدف

    لوسمی به عنوان یکی از شایع ترین بدخیمی های بزرگسالان و اطفال، عوارض متعددی ایجاد می کند. یکی از عوارض عمده خون ریزی ناشی از ترومبوسینوپنی است و ترانسفوزیون پلاکت می تواند نجات بخش زندگی در هنگام خونریزی باشد. آلوایمونیزاسیون زمانی مطرح می شود که ترانسفوزیون پلاکت منجر به افزایش رضایت بخش در شماره پلاکت ها نمی شود. روش های درمانی متعددی در آلوایمونیزاسیون مطرح می شود که یکی از آن ها استفاده از فرآورده های عاری از لکوسیت ها می باشد. با توجه به اهمیت موضوع، این تحقیق در دو مرکز درمانی شهدا و طالقانی در شهر تهران انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر به صورت کارآزمایی بالینی شاهد دار یک سوکور بر روی 44 بیمار لوسمی حاد پس از همانند سازی در گروه شاهد (20 نفر) از ست های معمولی برای ترانسفوزیون استفاده شده و در گروه آزمایش ست های فیلتردار (24 نفر) بیوفیلتر مورد بهره برداری قرار گرفت و در هر دو گروه پس از ترانسفوزیون پلاکت یک ساعت و 24 ساعت بعد شمارش پلاکت ها کنترل و در فرمول CCI قرار گرفته شد و چنان چه پس از شمارش فوق در دو تزریق پلاکتی میزان افزایش پلاکتی کم تر از 2 L/m 10×10 و در 24 - 18 ساعت 2 L/m 5-7×10 بود افراد آلو ایمیون محسوب می شدند.

    یافته ها

    ساعت اول در گروه کنترل 21 مورد از 24 نفر و در گروه آزمایش 13 مورد از 20 نفر آلوایمون و در 24 ساعت بعد 5 مورد از 24 نفر در گروه کنترل و درگروه آزمایش 6 مورد از 20 نفر آلوایمون محسوب شدند و با وجود کاهش عامل خطر ایجاد آلوایمیون در گروه آزمایش اختلاف آماری معنی دار مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر تاثیر فیلترهای کاهش دهنده لکوسیت بر پیشگیری از آلوایمونیزاسیون ناشی از ترانسفوزیون در بیماران لوسمی حاد ثابت نشده است و شاید نیاز به بررسی های بیش تر با طرح های پژوهشی مختلف وجود داشته باشد

    کلیدواژگان: لوسمی، آلوایمونیزاسیون، فیلترهای کاهش دهنده لکوسیت
  • سیدابوالفضل افجه ای، اکرم گل نبی، صدیقه رفیعی طباطبایی صفحه 159
    سابقه و هدف
    سابقه پارگی زودرس پرده های جنینی (Premature Rupture of Membranes) قبل از شروع خود به خودی انقباضات رحمی موجب افزایش میزان عفونت در نوزاد می گردد. استفاده از یک راهنمای بالینی مانند PROM – Scoring جهت شروع بررسی های آزمایشگاهی و درمان در این نوزادان بر اساس عوامل خطر عفونت نوزادی به خصوص در کشورهای درحال توسعه که امکانات آزمایشگاهی سریع و دقیق وجود ندارد می تواند باعث کاهش مصرف آنتی بیوتیک، مخارج بیمارستانی و موربیدیتی در نوزادان شود. هدف از این امتیازبندی یافتن نوزادان درمعرض خطر عفونت، درمان آن ها و نیز کاهش استفاده غیر ضروری از آنتی بیوتیک است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و در مدت یک سال در بیمارستان مهدیه تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی 270 نوزادی که به دنبال پارگی زودرس پرده جنینی در مادر به مدت 18 ساعت یا بیش تر متولد شده بودند، انجام گرفت. نوزادان بر اساس یک سیستم امتیاز بندی مبتنی بر عوامل خطر عفونت نوزادی، امتیاز بندی شده وکلیه نوزادان علامت دار تحت ارزیابی کامل و درمان سپسیس قرار گرفتند و بقیه نوزادان بی علامت و با امتیاز کم تر از 3 به مدت 3 روز در بیمارستان تحت نظر قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 270 نوزاد مورد بررسی 79 مورد علامت دار و 199مورد بی علامت بودند. با استفاده از سیستم امتیاز بندی، همه نوزادانی که امتیاز 3 و بالاتر داشتند علامت دار بودند و با توجه به PROM scoringاستفاده از امتیاز سه و بیش تر در تشخیص نوزادان علامت دار100 درصد اختصاصی بوده است. 199 نوزاد بی علامت همگی امتیاز کم تر از 3 داشتند که این نوزادان به مدت 72 ساعت تحت نظر قرار گرفتند. طی این مدت 5 نوزاد و اکثرا طی 12 ساعت از زمان تولد علامت دار شدند که با تشخیص احتمالی سپسیس مورد ارزیابی و درمان قرار گرفتند. بقیه نوزادان بی علامت بعد از ترخیص مراجعه مجدد نداشتند. 14 نوزاد (2/5 درصد) فوت کردندکه همه زیر2500 گرم وزن داشته و علت مرگ آن ها سندرم زجر جنینی، آسفیکسی و ناهنجاری های مادرزادی بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه پیشنهاد می شود نوزادان علامت دار و هم چنین نوزادان بی علامت که امتیاز 3 و بیش تر از 3 دارند، تحت ارزیابی کامل سپسیس و درمان با آنتی بیوتیک قرار گیرند. اما برای نوزادان بدون علامت و با امتیاز کم تر از 3، تحت نظر قرار دادن نوزاد برای 48- 24 ساعت کافی است.
    کلیدواژگان: پارگی زودرس پرده های جنینی، امتیازبندی، سپسیس نوزادی، عفونت نوزادی
|
  • Mojtahedzadeh F., Kosaryan M., Kowsarian Sah, Karami H Page 81
    Background
    Since the need for transfusions in thalassemia intermediate (TI) patients is limited into some rare occasions they are almost always referred complaining of problems due to chronic anemia, bone marrow hyper-functioning (such as gall stones, osteoporosis) and also extramedullary hematopoiesis masses (EMH). Different treatment modalities have been reported for managing the latter complication. We carried out this study to evaluating the effects of Hydroxyurea in reducing the size of such masses.
    Materials And Methods
    The study was clinical trial comparing before and after characteristics of the patients referred to the Talassemia Research center from 2003 to 2006. Presentation of all was pain, weakness, paresthesia of legs and paraparesia/paraplegia. Diagnosis of EHM was confirmed by Spinal MRI (a 1.5 Tesla, Toshiba machine). Hydroxiurea (Syrea, Medac, Germany) was administered 10-20 mg/kg/day. CBC, Urea, Creatinin were checked monthly. A Neurologist was observing the progression of patients. The second MRI was performed 3-6 months later. Another radiologist unaware of the sequence of imaging reported the changes of EHM during the period. Paired-t test and McNemar test were applied to compare the results. P< 0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    Eight patients (7 males and 1 female) were enrolled in our study. Their age ranged from 26-44 years old. None had undergone transfusion, nor had they used pain killers. Neurologic symptoms were initiated from one week to a couple of months prior to their admission. They had administered Hydroxyurea in recommended dosage. The follow up takes 0.7 - 4.7 years. All subjects improved within 2 weeks, whereas none of them needed surgical procedures and radiotherapy. Both the MCV and NRBC changes were significant (P<0.02). No considerable side-effects were noticed within the follow up period.
    Conclusion
    HU is proved to be both effective and safe in treatment of EHM amongst patients with thalassemia intermediate who develop neurological symptoms. We suggest hydroxyurea as a "prophylactic agent" for several complications of TI.
  • Shokouhi Sh, Rakhshan M., Gachkar L., Khalaj E Page 89
    Background
    Liver fibrosis is an inevitable result of chronic liver diseases which may ultimately lead into liver cirrhosis. Diagnosis and grading of liver fibrosis is of considerable importance in both treatment strategy, treatment response, prognosis and potential risk factors for the disease complications. Although liver biopsy is the best known technique for evaluation of liver fibrosis, researchers have been searching for a more appropriate alternative to be used instead due to its harsh nature along with several side effects. One of the suggested ones is the use of biochemical markers. Our aim in this study, therefore, was the assessment of some of these biochemical markers.
    Materials And Methods
    In a retrospective trial, 130 patients (94 men (72.3%) and 36 women (27.7%)) of whom had undergone liver biopsy, were studied. Former biopsy samples were reviewed. Gathered data from their medical file and pathology reports were analyzed by SPSS 11.5.
    Results
    It was revealed that there was a positive correlation between age and severity fibrosis. There was no significant relationship between liver fibrosis and gender. Comparing the patients with liver fibrosis and non-fibrotic ones, we found that the AST/platelet index is an appropriate marker for distinction of these patients. To distinguish the patients without liver fibrosis from ones with moderate liver fibrosis, a cut off point=0.39, PPV=0.7 & NPV=0.54 was obtained, whereas for differentiating them from sever liver fibrosis patients, the cut off point of 0.25, PPV=0.76 &NPV=0.7 was achieved. Distincting the mild and moderate fibrosis, platelet was found to be an appropriate variable, having a cut off point of 158500. Moreover, to set mild and sever fibrosis apart, platelet and albumin were more valuable. In this study cut off point of 151000 for platelet and 3.6 for albumin was obtained, respectively. Similar to other relevant studies we also could not find any appropriate marker for making the distinction between moderate and severe fibrosis.
    Conclusion
    Our study outlines that AST/platelet index has an appropriate cut off point for distinction between non-fibrotic and moderate and sever liver fibrosis. Distinguishing the mild cases from both moderate and sever fibrosis, platelet is a good marker. Furthermore, albumin is another marker for distinction between mild and sever fibrosis. The studied markers are not able to distinct all stages of fibrosis. Due to their limitations, they can not be applied in various clinical situations. 3 In this regard, no definite substitute for liver biopsy has been found yet. Acquiring a test or technique that contains all necessary standards for evaluation of liver fibrosis requires further studies and researches
  • Namazi Mh, Emrani A., Gachkar L., Jahandei P Page 99
    Background
    Classically, one’s heart function is mostly based upon its systolic functiom, whereas the diastolic function steps on second order. In recent years it has been revealed that diastolic function plays an important role in both cardiac mortality and cardiac morbidity. On the other hand is hypertension which due to increasing the afterload, interferes with these functions of heart. In this study we assessed the diastolic function of hypertensive patients using pulse tissue Doppler.
    Materials And Methods
    30 patients with high blood pressure that had not consumed anti-hypertensive agents and along with 30 healthy control ones enrolled in our survey, all of whom had normal sinus rhythm without detectable symptoms corresponding to congestive heart failure, ischemia, valvular diseases and pulmonary problems. 2D echocardiography was performed in both groups as well as M Mode and Doppler ech. The PTD echo was performed by the lateral annulus of both tricuspid and mitral valves. Systolic and diastolic findings were measured by PTD.
    Results
    Hypertensive patients had negative diastolic findings but no negative systolic ones. PTS illustrated that E/A ratio (early peak velocity / late peak velocity) in right ventricle had significantly decreases (P<0.01) among these patients. In right ventricle, both RT (relaxation time)(P<0.01), DT (decelation time)(P<0.04) and Am (Late Peak Velocity) (P<0.03) were converesly increased. Right ventricular E/A ratio had a significant correlation with that of left ventricl (P<0.005, r =0.5).
    Conclusion
    It seems that hypertension is longitudinally related with diastolic disfunction of right ventricle. This disturbance would be represented by the lengthened RT and decreasing of E/A ratio which are both resulted from interfering of two ventricle’s function and increased pressure of left ventricle. Therefore, PTD can be applied to evaluate the right ventricular diastolic function among patients with high blood pressure.
  • Jalali F., Hajian K., Baradaran M., Moghaddamnia Aa Page 107
    Background
    Linseed (seed of flax) contains high amounts of ω-3 Fatty acids, which is said to have antihyperlipidemic effects.
    Materials And Methods
    In this study, blood lipid levels (Triglycerids, Cholesterol, LDL, HDL) of 56 hyperlipidemic patients were measured before and after Linseed administration (6 gr linseed powder daily as a biscuit formulation for 3 months as a supplementation to their simple diet). The results were analysed by t-test using SPSS software.
    Results
    There were some decreases in the mean level of serum total cholesterol (about 10% decrease, P=0.001), mean serum triglyceride (about 12% decrease, P=0.001), and mean serum LDL (about 10% decrease, P=0.001) before and after Linseed administration. The total-Cholesterol/HDL and LDL/HDL ratios decreased concordantly as well. However, there was no significant alteration in serum HDL level after linseed administration.
    Conclusion
    Linseed administration combined with a simple diet, clinically decreases blood lipid levels. Hence, supplementation of simple diet with 6 gr Linseed powder daily, seems to be helpful in reducing patients blood lipid levels.
  • Esmaeili Jah Aa, Adib F Page 115
    Background
    Deeming the very fact that synovectomy is still being performed due to various diseases of the knee joint and having no published document comparing the outcome of arthroscopic synovectomy with open synovectomy, this study was conducted at Akhtar hospital.
    Materials And Methods
    The design was historical cohort study. All patients who underwent synovectomy of the knee joint during 1997 to 2004 and were followed up for at least two years were enrolled. Arthroscopic synovectomy were the case group and the open synovectomy were the control one. The groups were matched through their age, sex, duration of disease and follow up. Mismatched cases were excluded. The outcome of treatment was evaluated by subjective feelings, range of motion, recurrence, postoperative pain and the days of admission.
    Results
    Recurrence rate were more common in arthroscopic group (P<0.008). Limitation in range of motion of the knee joint were 5 times more in open group (P<0.000). Fisher’s test showed that subjective feelings were equal in both groups (P<0.5). Duration of in-hospital course were 9.8 days in open group and 6 days in arthroscopic group. Opioid analgesics were utilized less in the arthroscopic group (P<0.007).
    Conclusion
    This study showed that limitation of range of motion, duration of hospitalization and the use of opioid analgesics were more in open group, compared to arthroscopic group. In contrast, the arthroscopic group had more recurrence. Subjective feelings were same in both groups.
  • Mehdizadeh M., Nakhaei Moghaddam M., Kolahi Aa, Zamani Gh Page 121
    Background
    Among children, there are several painful diagnostic or therapeutic procedures especially in malignant disease which may evoke fear and anxiety that may interfere with the treatment. Due to various reports on the efficacy of midazolam, we compared the effects of intranasal versus intravenous midazolam in reducing the pain, fear, and anxiety in children undergoing painful procedures at Loghman hospital between 2005-2006.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was conducted on two 30-participant groups of patients aged 4 15 years who were to underwent painful procedures (including bone marrow aspirations and lumbar punctures). One group received intravenous Midazolam and the other one did intranasal Midazolam before the procedures. Pain was measured based on Bieri facial pain scale, whereas anxiety was determined based on Yale-Pas scale. Fear was measured and analyzed between the two groups by Chi-square and fisher’s exact tests. Side affects were documented in both groups as well.
    Results
    50% of patients in the IV group, and 53.3% in the intranasal group had the Yale-PAS anxiety score of above 37, which was yielding a significant difference (P<0.9). 90% of the subjects in the intranasal group had mild pain while 10% had moderate one. In the IV group 74% experienced a mild pain and 25.9% suffered from moderate pain, whereas 10% experienced none at all. No significant difference was observed between the levels of pain amongst two groups (P<0.9). In both groups fear bacame less during and after the procedure and it was significantly decreased in intranasal group.
    Conclusion
    Since the effect of intranasal and IV Midazolam on reducing the pain, anxiety, and fear is not significantly different, regarding the simplicity of intranasal administration, this approach may be of further compliance and more practicality for analgesia of painful procedures..
  • Hoseinian Ma Page 129
    Background
    Results of tendon transfer in birth palsy have been evaluated in the USA and Europe, but there is no report on this type of treatment in Iran. The present study discusses the transferring of latissimus dorsi muscle for improvement of shoulder abduction.
    Materials And Methods
    The results of tendon transfer were reviewed in patients with problems of shoulder abduction. They have been evaluated and followed up for about 6 months. Variation of their stage was calculated by sign test and the abduction range of shoulder were evaluated by paired-t test.
    Results
    22 patients out of 33 cases were evaluated. The mean age was 5.4 ± 3.2 years and 63.6% were females. Before operation 36% of patients were in stage 2 while 64% were in satge 3. After tendon transfer 73% patients were in stage 3 and 23% were in stage 4 (P<0/05). The abduction angle of shoulder increased from 63.5±9.9 (before tendon transfer) upto 109.2±22.7 (after tendon transfer)(P<0/001).
    Conclusion
    As a surgical treatment for birth palsy, latissimus dorsi muscle transfer improved the abduction angle of shoulder with no considerable complications.
  • Ghaznavi R., Kadkhodaei M Page 135
    Background
    All the three nitric oxide synthase (NOS) isoforms are presented in the kidney. Some data provided evidences that eNOS activity leads to restoration of renal function after injury, but activation of iNOS aggravates renal failure. In the present study, we investigated that whether in gentamicin-induced renal failure selective iNOS blockade is beneficial.
    Materials And Methods
    Four groups of rats were studied: Control with saline injections; gentamicin (GM) with GM injections only (iv, 4 mg/kg); GM + L-NAME: N-omega -L-arginine methyl ester (L-NAME) administrated simultaneously with (iv, 30 mg/kg) or two and four hours after GM (ip,30 mg/kg); GM + L-NIL: N-imino-ethyil lysine (L-NIL) administrated simultaneously with (iv, 3 mg/kg) or two and four hours after GM(ip,3 mg/kg). In all groups, serum and urine creatinine were measured. Creatinine clearance were calculated and considered as GFR. Urine N-acethyle-b-D –glocose aminidase (NAG) was assayed. After surgery, kidney sections were histologically studied.
    Results
    GFR was significantly lower in GM group compared to control and L-NIL groups (P<0.01). It was also lower in L-NAME group compared to GM group (P<0.05). Creatinine levels were significantly higher in GM group compared to that of control ones (P<0.01). L-NIL group had lower creatinine levels when compared to GM group. NAG had higher activities in the urine of GM group when compared to the controls (P<0.01). Enzyme activities in L-NIL group were numerically between the control and GM groups. L-NAME increased GM-induced enzyme release (P<0.05). Histological studies showed that GM-treated kidneys had clear evidences of tubular damages and these damages were decreased by simultaneous administration of L-NIL and GM, although not significant.
    Conclusion
    Selective inhibition of iNOS by L-NIL may prevent whereas, non-selective inhibition of NOS by L-NAME aggravates GM-induced renal failure
  • Ramezani Gh, Valaei N., Safaei S., Mehrshadian M., Rezaei M., Khajavi Khan A Page 143
    Background
    According to the importance of fluoride in water based on “DMFT” and 2 other reports which indicates that Spectrophotometeric method for measurement the fluoride water can not show the real amount of flouride, Potentiometer seems to be better than Spectrophotometer. To compare these two methods for measuring the amount of flouride, this research carried out in organic chemistry laboratory of Tehran University between 2006 and 2007.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, after obtaining the distilled water, they were prepared in 7 groups with 0, 0.35, 0.67, 0.7, 1, 1.2, 1.5 ppm of fluoride in 14 polyethylene containers and 2 samples were prepared from each type. In following, half of them were measuerd by standard spectrophotometer method (with the use of visible instrument in the same wave length, amount of light coefficient with standard solutions). Using standard solutions of 10ˉ¹ M up to 10ˉ 5 M fluoride in the other half of samples, the calibration curve according to the findings was drawn. By studying the potentiometer amounts of samples and compare them with calibration curve, sample density were found. At the end, findings were changed to ppm. Therefore, the amount of fluoride in water were determined and the difference to the real fluoride in samples in each method were indicated. This difference in each method was calculated by paired-t test, whereas Mann-Whitney U test evaluated two groups with each other.
    Results
    The research studied 14 water samples with real fluoride of 0.77±0/58. In spectrophotometer method the fluoride amount was 0.99±0/58 with the difference of 0/82± 0.23 from real amount (P<0.5). In potentiometer this amount was 0.77±0/52 with the difference of 0.02±0. 01. (P<0.4). Amount of fluoride in spectrophotometer is 19.5% higher than potentiometer.
    Conclusion
    Potentiometer method is better than spectrophotometer for indicating the fluoride in water and this method is, therefore, recommended
  • Mashhadi Abbas F., Eghbali Aa, Nafarzadeh Sh Page 149
    Background
    Dentigerous cyst is the most common type of developmental odontogenic cyst which originates from REE. It has the capacity for transformation to ameloblastoma, mucoepidermoid carcinoma and squamous cell carcinoma. ki-67 and PCNA are two cell proliferation markers which can be both detected in cysts and tumors of epithelial origin. In this study we detected these two markers to evaluate the role of cell proliferation in the pathogenesis of dentigerous cysts.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive one. Twenty cases of dentigerous cysts and twenty cases of dental follicles were selected from paraffin-embedded blocks stored in pathology department of Shaheed Beheshti Dental School. The slides were stained with IHC method and streptavidin-avidin biotin technique. Statisticals were applied to evaluate the results.
    Results
    25% dental follicles stained with ki-67 and this was 70% in dentigerous cyst. 35% of dental follicles were positive for PCNA and this amount was 80% in dentigerous cyst.
    Conclusion
    It seems that higher expression of these two markers in dentigerous cyst has an indisputable role in pathogenesis of such cysts. Further studies in this field is recommended
  • Hajifathali A., Ilkhani M., Azargashb E., Shams H., Razian A., Esfahani F Page 155
    Background

    Leukemia is the most common malignancy among adults and children which may develop several side affects such as anemia, infection and thrombocytopnia-related hemorrage. Many modalities have been suggested for prevention of Alloimunization and one of them is using of leukocytes free products. In fact, platelets could not solely stimulate immune reaction. This study is conducted at two hospials of “Shohada” and “Taleghani” to demonstrate the usefulness of such products.

    Materials And Methods

    This research is a single- blinded clinical trial. All the patients had acute leukemia. In control group (24 subjects) we used a routin infusion set for transfusion and in experimental group (20 subjects) a biofilter was applied during the transfusion. platelet were counted one hour and 24 hr after transfusion. CCI formulate was used to represent a signs for Alluimunization. If CCI was less than 10×10 L/M2 after transfusion or it became below 5-7×10 L/M2 after 18-24 hr, the subject was considered alluimmune.

    Results

    After one hour, 21 cases out of 24 were alluimmuned in control group whereas in experimental group 13 cases from 20 patients became alluimmune. After 24 hours, 5 cases in control group and 5 ones in experiments were found to be Alluimmune.

    Conclusion

    we did not prove any preventive properties from leukocyte-depletion filters in reducing the risk factors of Alluimunization amongs patients with acute leukemia.

  • Afjeiee Sa, Golnabi A., Rafiee Tabatabaei S Page 159
    Background
    Premature rupture of membranes (PROM) increases the rate of neonatal sepsis. Using a clinical guideline for initiating the laboratory evaluation and treatment of such neonates, for instance PROM-Scoring system, particularely in developing countries in which the availability of rapid and accurate clinical conveniences are limited, may surprisingly result in reducing the antibiotic consumption, hospital charges and neonatal morbidity. We performed this survey to outline these issues.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study 270 newborns of whom were born 18 hours or more after PROM were enrolled and studied at Mahdieh hospital for a one year period. The neonates underwent a thorough evaluation and the symptomatic ones were treated for sepsis, whereas the asymptomatc newborns and the ones with a PROM score of less than 3 went under a in-hospital supervision for 3 days.
    Results
    Among the studied newborn, 79 cases were symptomatic and 199 were symptom free. The threshold score of 3 was of an accurate specificity (100%) in diagnosing the affected infants. All the asymptomatic ones have a score below 3. Five cases developed several symptoms mostly during their first 12 hours of lives whom were considered as having sepsis and, therefore, were assessed and treated. None of asymptomatic cases were referred again after their discharge thus far. 14 neonates (5.2%) who all weighed less than 2500gr, died due to either RDS, Asphyxia or congenital anomalies.
    Conclusion
    Based on the achieved results we suggest all the symptomatic newborns and the asymptomatic ones with PROM score of above 3 to be precisely evaluated and consequently treated for sepsis, whereas for asymptomatic infants with a score of less than 3 a 24-72 hours of in-hospital supervision is sufficient.