فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 44، دی 1381)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 44، دی 1381)

  • 276 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/09/30
  • تعداد عناوین: 18
|
  • آسپرین برای پیش گیری اولیه از حوادث قلبی - عروقی
    صفحه 155
    مصرف آسپرین برای پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی و مغزی از سالها پیش مطرح بوده و نظریات گوناگونی راجع به آن بیان شده است. در مطالب متعددی نیز به دفعات نحوه مصرف و مقدار آن مورد بحث قرار گرفته است اکثر همکاران پزشک آسپرین را برای پیش گیری از حملات قلبی توصیه می نمایند ولی موارد استعمال آن بسیار متفاوت است در این مقاله که راهنمای بسیار خوبی است روش به کارگیری آسپرین و مقدار مصرف آن به خوب بیان گردیده و به خصوص آن را در سنین بالای 50 سا ل و آنهایی که زمینه فشار خون بالا, دیابت و مصرف سیگار دارند, توصیه نموده است. مقدار مصرف مورد قبول در این مطالعه حداقل 75 میلی گرم در روز می باشد.
  • کمک به بیماران برای درک افسردگی و درمان آن
    صفحه 159
    افسردگی در زمره شایع ترین اختلال های روان پزشکی و پزشکی به طور اعم است و بخش قابل توجهی از فعالیت های سیستم پزشکی به طور مستقیم یا غیر مستقیم با این اختلال در ارتباط است. شناخت ویژگی های افسردگی و آشنایی با واقعیت های مرتبط با درمان, کمک زیادی در پذیرش درمان از سوی بیماران و بنابراین اثر بخشی آن خواهد نمود و این مقاله بخش در مورد این موضوع جالب توجه است, آشنایی با مسایلی که در این رابطه قابل طرح است برای کلیه پزشکان عمومی و داخلی که خواه و ناخواه با بیماران افسرده نیز سروکار خواهند داشت بسیار مفید خواهد بود.
  • تئوفیلین: رهنمودهایی برای کاربرد بی زبان و مؤثر
    صفحه 165
    تئوفیلین تداخلات دارویی شناخته شده و متعددی دارد. بسیاری از بیماری ها نیز بر پاکسازی (کلیرانس) تئوفیلین تاثیر می گذارند. کاربرد تئوفیلین در دهه گذشت به دلیل نگرانی از عوارض شدید آن کاهش یافته است. به علاوه درمان های بی زبان و مؤثری برای آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) در دسترس قرار گرفته اند. در این مقاله, نمونه هایی از تداخلات دارویی و بیماری هایی که بیشترین اهمیت د رکار بالینی رادارند و همچنین رهنمودهایی برای کاربرد بی زبان و مؤثر آن ارایه می شوند.
  • عفونت های باکتریایی شایع در پوست
    صفحه 169
    عفونت های پوستی شایع عبارتند از سلو لیت, باد سرخ, زرد زخم, فولیکولیت, کورک و کفگیرک. آگاهی از تظاهرات, آسیب شناسی بافتی و میکروب شناسی هر نوع عفونت, برای مراقبت صحیح بیماران مبتلا به این بیماری ها مهم است. در این مقاله ضمن بررسی موارد فوق, درمان رایج این بیماری ها نیز ارایه می شود.
  • برخورد با بیمار مبتلا به درد تک مفصلی
    صفحه 175
    بیماری های مختلفی قادرند ایجاد منو آرتریت نمایند و حتی بعضی از بیماری های روماتیسمی پلی آرتیکولار یا اولیگو آرتیکولار هم ممکن است شروع تک مفصلی داشته باشند که معمولا به صورت تحت حاد بروز کرده و با پیدایش سایر نشانه های بالینی و آزمایشگاهی تشخیص آن ها در اکثر مواقع روشن می گردد. هدف اصلی این مقاله برخورد با بیمارانی است که منوآرتریت حاد دارند مهم ترین تشخیصی که مطرح می شود آرتریت پیتیک است که باید هر چه سریع تر آن را ثابت نموده یا کنار بگذاریم, زیرا تشخیص دیر هنگام سبب تخریب مفصل و گاهی مرگ بیمار می شود.
  • هماچوری
    صفحه 181
    هماچوری به عنوان یک علامت مهم یا بدون درد باید توسط پزشک اورژانس مورد پی گیری قرار گیرد. هماچوری دارای علل بدخیم و خوش خیم و ناشی از علل گلو مرولی, غیر گلومرولی وابسته به اختلالات انعقادی و تروما و موارد عمدی می باشد که بر حسب مورد می بایست به ارولوژیست یا نفرولوژیست ارجاع داده شود.
  • ارریابی یبوست
    صفحه 189
    یبوست یکی از علل شایع بسیاری از مراجعات به پزشک می باشد. در این مقاله بحث کاملی درباره یبوست در اطفال و بزرگسالان به طور جداگانه و اتیولوژی, پاتوفیزیولوژی و اقدامات تشخیصی و درمانی آن شده است که راهنمای خوبی برای پزشکان می باشد.
  • کمردرد حاد, شناسایی «نشانه های هشدار دهنده» در بررسی تشخیصی
    صفحه 196
    کمردرد بسیار شایع است. با مطالعه این مقاله می توان به سؤالات زیر پاسخ داد: چه علایمی به ما هشدار می دهد که در یک بیمار خاص, کمردرد ممکن است نشانه بیماری زیربنایی مهمی باشد و چه موقع باید دقت بیشتری به خرج داد و یا به طور وسیع تری بررسی کرد؟
  • تفسیر آزمایش های انعقادی
    صفحه 203
    مضمون انی مقاله تفسیر آزمایش های انعقادی را به خوانندگان عزیز ارائه می نماید. تاکید آن در این است که شرح حال و معاینه بالینی اهمیت بسیار زیادی را در تشخیص بیماری های خون ریزی دهنده دارد ولی در موارد زیر: 1 - غیر قابل اعتماد بودن شرح حال بیمار 2 - عارضه خون ریزی دهنده خفیف بدون نشانه ای از بروز قبلی آن 3 - ابتلا به عارضه خون ریزی دهنده اکتسابی بدون وجود سابقه شخصی از آن 4 - وجود چند تست انعقادی غیر طبیعی
  • اقدامات لازم برای بیمار مبتلا به اختلالات آنزیم های کبد
    صفحه 210
    افزایش آنزیم های کبدی در بسیاری از بیماری های عفونی, انفیلتراتیو و یا داروها دیده می شود. تفسیر صحیح این آنزیم ها در تشخیص بیماری های مختلف بسیار کمک کننده است. این مقاله ضمن ارایه شرح حال چند بیمار با تظاهرات مختلف, همراه با افزایش آنزیم های کبدی به نحوه برخورد با این عارضه پرداخته است.
  • درمان جایگزینی هورمونی پس از یائسگی, توصیه ها و دلایلی جهت پیشگیری اولیه از پیامدهای مزمن
    صفحه 215
    گروه کار پیش گیری بیماری ها در آمریکا جهت درمان جایگزینی هورمونی برای بانوان یائسه, پس از بررسی حدود ده هزار خانم یائسه از 50 تا 79 ساله (سن متوسط 63 سال) در سال 2002 اعلام نمود. با توجه خاص به اثر درمان جایگزینی هورمونی در روند و پیش گیری از بیماری های قلبی عروقی شامل بیماری های عروق اکلیلی قلب, سکته مغزی, پوکی و شکستگی استخوان, حوادث ترومبو آمبولی, سرطان کولون, تخمدان و آندومتر و التهاب کیسه صفرا؛ کاربرد هورمون (استروژن یا پروژسترون) برای خانم های یائسه توصیه نمی شود, زیرا در حالی که این بررسی اثرات مثبت درمان جایگزینی هورمونی را در مورد پوکی و شکستگی استخوان نشان داده ولی در مورد بیماری عروق اکلیلی قلب نشان دهنده آن است که نه تنها درمان جایگزینی هورمونی, این موارد را کاهش نمیدهد بلکه موجب افزایش بیماری عروقی قلب می گردد.
  • لوپوس اریتماتوی سیستمیک در کودکان
    صفحه 222
    لوپوس در 4/1 موارد در دو دهه اول عمر اتفاق می افتد و شیوع آن به نسبت سن کم می شود. با یان که لوپوس کودکان شدیدتر از بزرگسالان است ولی با درمان های جدید, همه موارد فاقد درگیری کلیوی, عمر بیش از 5 سال خواهد داشت. تشخیص لوپوس براساس معیارهای اصلاح شده در سال 1997 کالج روماتولوژی آمریکاست وبرای متخصص کودکان توجه به افتراق این معیارها از بیماری های شایع تر در کودکان مهم است.
  • معاینه نوزاد فوریت ها و ناهنجاری های شایع شکم, لگن, اندام ها, دستگاه تناسلی و ستون مهره ها
    صفحه 233
    مقاله حاضر مروری مفید و آموزنده بر معاینه نوزاد دارد و مطالب جالبی را در رابطه با تشخیص موارد اورژانس در معاینه بالینی نوزاد و ارجاع به موقع به متخصصان مربوطه بیان می نماید.
  • عفونت های پنوموکوکی در کودکان
    صفحه 239
    عفونت های پنوموکوکی یکی از شایع ترین علل موربیدیتی و مرگ و میر کودکان در سراسر دیناست که علاوه بر این سالانه منجربه میلیون ها مراجعه سرپایی و تجویز مقادیر قابل ملاحظه ای آنتی بیوتیک می گردد. مقاله حاضر مروری بر عوامل متستعد کننده فرد برای تهاجم این بیماری و انواع عفونت های پنوموکوکی دارد.
  • انواع سردرد در کودکان و نوجوانان
    صفحه 245
    سردرد یکی از شکایت های شایع در کودکی و بخصوص نوجوانی است. این مقاله به بررسی انواع سردرد از نظر الگوی زمانی, روش ارزیابی بیماران مبتلا به سردرد و درمان های مؤثر در این زمینه می پردازد. مطالعه این مقاله را به پزشکان متخصص اطفال و عمومی پیشنهاد می کنیم.
  • خودآموزی ویژه پزشکان عمومی / تشخیص شما چیست؟ مرد 23 ساله مبتلا به هیپرتانسیون, با سابقه ضربه به پهلو
    صفحه 255
    کلیه Page هر چند نادر ولی از معدود علل قابل درمان هیپرتانسیون است. تشخیص و درمان کلیه Page می تواند موربیدیتی و مرگ و میر ناشی از هیپرتانسیون دراز مدت را به طور چشمگیری کاهش دهد. این مقاله به معرفی بیمار 23 ساله, با سابقه سه ساله هیپرتانسیون و ضربه به پهلوی چپ پرداخته است و اقدامات لازم برای رسیدن به تشخیص و درمان را به صورت پرسش و پاسخ مطرح نموده است.
  • آنافیلاکسی و واکنشهای شبه آنافیلاکس, راهنمای پیشگیری, تشخیص و درمان اورژانس
    صفحه 259
    آنافیلاکس یک اورژانس پزشکی است که درمان به موقع و سریع آن حیات بخش می باشد. در این مقاله مکانیسم آنافیلاکسی, فیزیوپاتولوژی آن, علل شایع ایجاد این واکنش در اطفال و بزرگسالان و نحوه درمان آن بحث شده اکه راهنمای خوبی برای پزشکان در مطب و بیمارستان ها می باشد.
  • خودآموزی ویژه متخصصان داخلی / راهبرد جه انی تشخیص, درمان و پیشگیری از بیماری انسدادی مزمن ریه
    صفحه 276
    COpD یک بیماری شناخته شده و شایع در دنیا می باشد که متاسفانه با همه گیر شدن استعمال دخانیات بروز آن رو به افزایش شدید بوده است. درکشور ما نیز تظاهرات, تشخیص و درمان آن فرق چندانی با سایر نقاط دنیا ندارد و با کمال تاسف به علت متداول شدن مصرف دخانیات در بین مردم و بخصوص جوانان کشور ما, در آینده نه چندان دور این بیماری یکی از معظلات بهداشتی درمانی کشور خواهد بود.