فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و دوم شماره 2 (پیاپی 126، تابستان 1387)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و دوم شماره 2 (پیاپی 126، تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/06/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مرتضی صادقی، مجید متولی، زهره حجتی صفحه 89
    سابقه و هدف

    افزایش بیان بیش از حد ژلاتیناز B می تواند نقش بسیار مهمی در مرحله متاستاز چندین سرطان ازجمله کولون، مثانه و دستگاه گوارش داشته باشد. وجود پلی مرفیسم تک نوکلئوتیدی جابجایی باز T→C در ناحیه 1562- پروموتوری ژن آنزیم ژلاتیناز B باعث افزایش بیان این ژن در سطح رونویسی از طریق کاهش اتصال پروتئین های مهار کننده رونویسی در آلل واجد T می گردد. هدف تحقیق حاضر، بررسی نقش این پلی مرفیسم در پیشرفت و متاستاز سرطان سینه در جمعیت زنان شهر اصفهان می باشد.

    روش بررسی

    این پلی مرفیسم در 90 بیمار دارای سرطان سینه با فعالیت متاستازی و 100 نمونه شاهد از طریق واکنش زنجیره ای PCR و هضم آنزیم محدود کننده مورد بررسی قرار گرفت. میانگین مراقبت های پزشکی 2سال بود. بیماران هر 5-3 ماه مورد بررسی های پزشکی قرار گرفته و هر گونه تغییر وضعیت در محاسبات نهایی مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    ارتباط زیادی بین وجود آلل T و گسترش تومور وفعالیت متاستازی سرطان سینه وجود داشت (میزان فاکتور ابتلا: 85/5، فاصله اطمینان 95%: 93/12-64/2؛ 0001/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، نقش اصلی این پلی مورفیسم در متاستاز سلول های سرطانی و تهاجم آنها به بافت های مجاور است.

    کلیدواژگان: پلی مرفیسم هضم آنزیم محدود کننده (RFLP)، سرطان سینه، ژلاتیناز B، متاستاز
  • بررسی آستانه ایجاد تحمل به ایسکمی مغزی به واسطه هیپرکسی نورموباریک در مدل موش صحرایی سکته مغزی
    محمدرضا بیگدلی صفحات 95-103
    سابقه و هدف

    هیپرکسی نورموباریک (HO) متناوب و پیوسته باعث ایجاد پدیده تحمل به ایسکمی به منظور کاهش آسیب‌های مغزی خاص از ایسکمی می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی آستانه ایجاد تحمل به ایسکمی مغزی به واسطه هیپرکسی نورموباریک در مدل موش صحرایی سکته مغزی است.

    روش بررسی

    موش‌های صحرایی به دو دسته و هر دسته به چهار گروه آزمایش 21 تایی تقسیم ‌شدند. در دسته اول، گروه ها به ترتیب 4، 8، 16 و 24 ساعت در معرض اکسیژن 95 درصد قرار ‌گرفتند. دسته دوم در چهار گروه به عنوان گروه‌های شاهد همانند دسته اول اما در معرض اکسیژن 21 درصد به نام نورموکسی نورموباریک (RA) قرار ‌گرفتند. هر گروه به سه زیر گروه، هر یک حاوی 7 حیوان تقسیم ‌شدند و 24 ساعت بعد از پیش درمان به مدت 60 دقیقه دچار انسداد شریان مرکزی مغزی (MCAO) ‌شدند. سه زیر گروه مذکور بعد از 24 ساعت برقراری جریان خون مجدد بعد از MCAO از نظر میزان نقص نورولوژیک (NDS)، حجم سکته مغزی، محتوای آب مغزی، و نفوذپذیری سدخونی – مغزی بررسی شدند.

    یافته ها

    پیش شرطی سازی با 16 و 24 ساعت HO باعث کاهش میزان نقص نورولوژیک و حجم سکته مغزی ‌شد، در حالی با 4 و 8 ساعت HO تغییرات معنی‌داری مشاهده نشد. پیش شرطی سازی با 24 ساعت HO باعث کاهش میزان خروج اوانس آبی از عروق مغز ‌شد. پیش شرطی سازی با 4، 8، 16 و 24 ساعت HO باعث کاهش معنی‌دار محتوای آب مغز نشد.

    نتیجه گیری

    اگر چه مطالعات بیشتری برای وضوح مکانیسم‌های تحمل به ایسکمی لازم است، اما مدت زمان لازم HO برای ایجاد حداقل پدیده تحمل به ایسکمی 16 ساعت است و در 24 ساعت کامل می‌شود.

    کلیدواژگان: هیپرکسی نورموباریک، تحمل به ایسکمی مغزی، سکته مغزی، حفاظت عصبی، محتوای آب مغز، نفوذپذیری سد خونی - مغزی
  • علیرضا رحیم نیا، شهرام شیروانی، مرتضی جان نثاری صفحه 115
    سابقه و هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اصلاح ژنوواروم و تاثیر جابجایی قسمت دیستال به استئوتومی به قدام (ماکت) و مقایسه آن با روش های دیگر و تعیین عوارض آن می باشد.

    روش بررسی

    25 زانو از 22 بیمار طی سال های 1381 تا 1383 در بیمارستان بقیه اله تحت جراحی استئوتومی پروگزیمال تیبیا به روش Lateral closing wedge (کاونتری) با فیکساسیون Rigid با T-Plate و محدوده حرکتی (ROM: Range of motion) سریع قرار گرفتند. در تمام بیماران قسمت دیستال به استئوتومی حدود 1 سانتی متر به قدام جابجا شد (ماکت) و با یک T-Plate بطور ریجید فیکس شد. ROM وزن گذاری 50 درصد با دو عصا زیر بغل روز دوم پس از جراحی شروع شد. پس از 6 هفته هر دو عصا کنار گذاشته شد. بیمار مجددا در پایان هفته چهارم، هشتم و شانزدهم ویزیت شده، زاویه تیبیو-فمورال و ROM اندازه گیری و ثبت شد. هر نوع عارضه احتمالی و یونیون در هر زمان و هم چنین زمان برگشتن بیمار به کار و میزان رضایت بیماران در پایان ماه چهارم ثبت شد.

    یافته ها

    متوسط ژنوواروم قبل از عمل جراحی 12 درجه واروس بود که پس از عمل جراحی به 1/6 درجه والگوس تصحیح شد. اکثر بیماران در پایان ماه دوم بدون عصا قادر به راه رفتن بودند. در پایان ماه سوم در همه بیماران یونیون وجود داشت. در پایان ماه چهارم تمامی بیماران به فعالیت قبلی برگشتند. درد تنها در یک نفر (2 زانو) وجود داشت، ولی کمتر از قبل بود و بیمار رضایت داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد این عمل در بیماران بالای 40 سال که استئوآرتریت دارند و تحمل طولانی مدت بی حرکتی در گچ را ندارند و خطر عوارضی مانند ترومبوز عروقی در گچ گیری آنها بالاست، بهتر از استئوتومی های دیگر و بخصوص فیکساسیون غیرریجید و گچ گیری است.

    کلیدواژگان: ژنوواروم، استئوتومی، استئوآرتریت
  • مهدی هدایتی، احمد رضا تاجیک، اختر کاظمی، مریم سادات دانشپور صفحه 121
    سابقه و هدف

    مصرف کنندگان مواد مخدر همواره در تلاش برای پنهان نمودن اعتیاد خود هستند. هدف این تحقیق، ارائه راهکاری مناسب جهت آشکارسازی تقلب های منجر به کسب نتایج منفی کاذب در آزمایش اعتیاد و یا آزمایش تشخیص مورفین در ادرار است.

    روش بررسی

    در این مطالعه از دو روش تست سریع ایمیونوکروماتوگرافی جهت غربالگری اولیه حضور مرفین در نمونه ادرار و روش کروماتوگرافی لایه نازک جهت تایید پاسخ های مثبت استفاده شد. از نمونه های ادرار ارجاع شده به آزمایشگاه مرکز تحقیقات 660 ارتش جمهوری اسلامی برای این مطالعه استفاده شد. کلرید سدیم، سرکه، آب لیمو، نیتریت، پراکسید هیدروژن، سفید کننده به عنوان تغییر دهنده های رایج و موثر بر اسیدیته و یا قدرت یونی ادرار و تداخل در تست مورفین مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    اجرای آزمایشات به صورت دوتایی، با و بدون افزایش میزان آستانه مرفین (300 نانوگرم در میلی لیتر) در حضور و غیاب موارد مداخله گر سبب آشکارسازی تمام موارد منفی کاذب با تداخل کننده های مختلف شد.

    نتیجه گیری

    روش اجرای دوتایی آزمایش ادرار مرفین، با و بدون افزایش میزان آستانه مرفین به نمونه ها، قادر به کشف نمونه های منفی کاذب بوده و از ارایه نتایج منفی کاذب آزمایش به معتادان مداخله گر جلوگیری می کند. واژگان کلیدی: آزمایش ادرار، مورفین، منفی کاذب، تقلب.

    کلیدواژگان: آزمایش ادرار، مورفین، منفی کاذب، تقلب
  • غلامرضا کاکا، مصطفی نادری، سید همایون صدرایی، خسرو جدیدی، علی بمان زارعی، غلامرضا پور حیدری، علی کریمی زارچی، حسین دشت نورد، محمدحسین اسدی، علی نوروز زاده صفحه 127
    سابقه و هدف

    چشم ها حساس ترین عضو در مواجهه با سولفور موستارد (Bis [2-chlorethyl] sulfide or HD) به عنوان یکی از عوامل شیمیایی نظامی هستند. در مطالعه حاضر اثرات درمانی قطره های بتامتازون، دیکلوفناک سدیم و بتامتازون- دیکلوفناک سدیم بر التهاب، پرخونی، اپیتلیوم و سلول های گابلت ملتحمه چشم خرگوش های آلوده به خردل در مرحله حاد ضایعه بررسی شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه، 36 سر خرگوش بصورت تصادفی در سه گروه شاهد شامل نرمال، حلال و خردل و سه گروه تجربی شامل درمان با قطره های بتامتازون، دیکلوفناک سدیم و بتامتازون-دیکلوفناک سدیم قرار گرفتند. معاینه قبل از شروع آزمایش جهت اطمینان از سلامت چشمها و پس از انجام آزمایش در روزهای اول، دوم، پنجم، هفتم و چهاردهم بوسیله اسلیت لمپ تحت بیهوشی انجام شد. در روز چهاردهم قسمتی از پلک بالای حیوان به همراه ملتحمه چشمی جدا و بررسی هیستومورفولوژیک و پاتولوژیک شدند.

    یافته ها

    خردل بعد از 14 روز موجب تغییرات شدید بافتی، التهاب و نکروز ملتحمه و کاهش شدید سلول های گابلت شد. قطره ها توانستند از کموزیس جلوگیری کنند که این کاهش در روز هفتم در گروه های دیکلوفناک سدیم و بتامتازون- دیکلوفناک سدیم در مقایسه با گروه خردل معنی دار بود. وضعیت بافت ملتحمه و تعداد سلول های گابلت در گروه های درمانی نسبت به گروه خردل وضعیت بهتری داشتند.

    نتیجه گیری

    ترکیب بتامتازون و دیکلوفناک سدیم درمان موثری در جلوگیری از ضایعات چشمی ملتحمه ای ناشی از تماس با خردل است..

    کلیدواژگان: گاز خردل، بتامتازون، دیکلوفناک سدیم، خرگوش، ملتحمه چشم، سلول گابلت
  • مهناز صارمی، رضا خانی جزنی، پاتریسیا تاسی صفحه 135
    سابقه و هدف

    تردیدی نیست که نوبت کاری باعث ایجاد خستگی می شود و اثرات منفی نوبت کاری در افراد مسن تر شیوع بیشتری دارد. از طرفی برخی عوامل موجود در محیط کار نیز در ایجاد خستگی موثر شناخته شده اند. هدف از این مطالعه بررسی امکان تاثیر توام نوبت کاری، عوامل زیان آور محیط کار و سن در ایجاد خستگی ناشی از کار است.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش میدانی (field study) و با استفاده از پرسش نامه بر روی 201 نوبت کار شاغل در یک کارخانه تولید مواد شیمیایی در کشور فرانسه اجرا گردید. افراد نمونه به روش نمونه در دسترس انتخاب و به دو گروه سنی 40 > سال و 40 < سال تقسیم شدند.

    یافته ها

    مواجهه شغلی با مواد شیمیایی، حرارت، ارتعاش، روشنایی، عوامل ارگونومیکی و روانی- اجتماعی در ایجاد خستگی ارتباط معنی داری نداشت. گروه سنی بالاتر و افراد مواجه با سروصدا شکایت بیشتری از خستگی داشتند (0/01 P< در هر دو مورد). کمیت خواب به زمان کار وابسته بود، بطوری که طولانی ترین ساعات خواب مربوط به نوبت عصر و کوتاه ترین مربوط به نوبت صبح بود (0/01P< در هر دو مورد). بین دو گروه سنی از نظر میزان ساعات خواب بر حسب شیفت اختلاف معنی داری مشاهده شد. گروه سنی بالاتر در نوبت صبح بیشتر (0/05 P<) و در نوبت شب کمتر (0/001 P<) از همکاران جوان خود می خوابیدند. در صورت مواجهه با سروصدای شغلی، مقدار خواب شب کاران 40 < سال کاهش مضاعفی یافت (0/01 P<).

    نتیجه گیری

    یافته های این تحقیق نشان می دهد که توانایی افراد در تطبیق با نوبت کاری، به ویژه شب کاری، با افزایش سن کاهش می یابد و این کاهش در صورت مواجهه با سروصدا تشدید می شود..

    کلیدواژگان: نوبت کاری، سن، سروصدا، خواب، خستگی ناشی از کار
  • شهناز ترک زهرانی، مریم هنرجو، شراره جا نثاری، حمید علوی صفحه 141
    سابقه و هدف

    تسکین و تعدیل درد زایمان به عنوان دردی حاد و شدید از دیر زمان مورد نظر بشر بوده است. ماساژ به عنوان یکی از روش های غیر دارویی تسکین درد باعث کاهش شدت درد، افزایش رضایت مندی، ایجاد نگرش مثبت و افزایش سازگاری با درد =می گردد. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ماساژ بر شدت درد مرحله اول زایمان زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله شهید بهشتی اصفهان در سال 1384 انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی، از بین زنان واجد مشخصات پژوهش 75 نفر انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه ماساژ، حمایت و مراقبت روتین قرار گرفتند. در گروه ماساژ، 20 دقیقه ماساژ افلوراج پشت در سه مرحله دیلاتاسیونی 5-4 سانتی متر، 7-6 سانتی متر و 10-8 سانتی متر، در حین و پس از انقباضات صورت گرفت. همین مدت حمایت روحی روانی برای گروه حمایت انجام گرفت. گروه مراقبت روتین فقط از مراقبت های جاری در بخش برخوردار بودند. شدت درد به وسیله خط کش مقیاس خطی سمعی بصری در قبل و بعد از مداخلات تعیین گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون کروسکال والیس، کای دو و آزمون ویل کاکسون استفاده شد.

    یافته ها

    در گروه دریافت کننده ماساژ در هرسه مرحله دیلاتاسیونی، نمره درد پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله کاهش معنی داری داشت (001/0=p). شدت درد در گروه حمایت، در دیلاتاسیون 5-4 سانتی متر و 10-8 سانتی متر بعد از مداخله ثابت و در 7-6 سانتی متر افزایش داشت. در گروه مراقبت روتین، شدت درد در هر سه مرحله افزایشی را نشان داد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که ماساژ بر شدت درد مرحله اول زایمان موثراست. حمایت اگرچه نتوانست از شدت درد بکاهد، ولی توانست آنرا در دو مرحله ثابت نگه دارد. بنابراین در کنترل درد زایمان، بکارگیری هر دو روش در اتاق های زایمان به شرط وجود پرسنل کافی، امری ساده و شدنی است.

    کلیدواژگان: درد، ماساژ، حمایت، زایمان، نوع زایمان، طول مرحله اول، مراقبت روتین
  • بررسی شیوع هپاتیت B و C در کودکان خیابانی شهر تهران از فروردین تا شهریور 1386
    فاطمه فلاح، عبدالله کریمی، گیتا اسلامی، صدیقه رفیعی طباطبایی، حسین گودرزی، راحله رادمنش احسنی، محمدعلی ملکان، معصومه نویدی نیا، فرشته قابل رحمت، آرزو مرادی صفحات 147-151
    سابقه و هدف

    از مهم ترین مسایلی که کودکان خیابانی با آن مواجه هستند، مشکلات بهداشتی است. بسیاری ازاین کودکان دچار سوء تغذیه، کم خونی، بیماری های تنفسی، بیماری های گوارشی، بیماری های پوستی و بیماری های عفونی اکتسابی مانند هپاتیت، ایدز و سل می باشند. با توجه به تاکید بر انجام واکسیناسیون گروه های پرخطر، شناسایی این گروه ها اهمیت بسیاری دارد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی، 203 کودک خیابانی که از سطح شهر تهران جمع آوری و در مراکز نگهداری از کودکان خیابانی سازمان بهزیستی مستقر شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از معاینه بالینی توسط پزشک متخصص اطفال، پرسش نامه ای برای هر کودک تکمیل و از هر یک 3 سی سی خون گرفته شد. .با استفاده از روش الایزا HBs-Ab، HBs-Ag و HBc-Ab برای شناسایی هپاتیتB وHCVAb برای شناسایی هپاتیتC مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از 203 کودک مورد مطالعه، 196 نفر پسر و 7 نفر دختر بودند. 6 مورد (3 درصد) HBs-Ag مثبت، 54 مورد (6/26 درصد)HBs-Ab مثبت، 16 مورد (8 درصد) HBc-Abمثبت و 7 مورد (5/3 درصد) HCVAb مثبت مشاهد شد. تمام کسانی که هپاتیت داشتند، پسر بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به موارد مثبت هپاتیت B و C لازم است در مراکز نگهداری از کودکان خیابانی تسهیلاتی فراهم شود که بتوان علاوه بر معاینات بالینی، بیماری های عفونی اکتسابی مانند هپاتیت را نیز شناسایی کرد.

    کلیدواژگان: هپاتیت B، هپاتیت C، کودکان خیابانی
  • بررسی پیوند کلیه در کودکان مبتلا به سیستینوزیس
    مصطفی شریفیان، رضا دلیرانی، فاطمه مشاری، بیژن حاتمیان، حسن اتوکش، محسن نفر، بهزاد عین الهی، عباس بصیری، ناصر سیم فروش صفحات 153-158
    سابقه و هدف

    بیماری سیستینوزیس بیماری ارثی متابولیکی است که در آن بیماران در نهایت بر اثر نارسایی کلیه به دیالیز یا پیوند نیاز پیدا می کنند. هدف تحقیق حاضر بررسی نتایج و عوارض پیوند کلیه در بیماران مبتلا به سیستینوزیس می باشد.

    روش بررسی

    15 بیمار مبتلا به سیستینوزیس که در مدت 10 سال از سال 1375 تا 1385 دچار نارسایی کلیه شده و تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفته بودند، بررسی شدند. میانگین دوره پیگیری 1/1±43 ماه بود. تمام بیماران پس از پیوند داروهای ایمونوساپرسیو سه‌گانه شامل سیکلوسپورین، پردنیزولون و Mycophenolate Mofetil دریافت کردند. .بعد از پیوند، اسکن DPTA جهت بررسی کارکرد کلیه پیوندی و در پیگیری های بعدی آزمایشات لازم شامل فرمول شمارش خون، بیوشیمی، آزمایش ادرار، اندازه گیری سطح سیکلوسپورین انجام گرفت. در صورت بروز علایم رد پیوند، وجود رد پیوند با اسکن رد یا تایید شده و سونوگرافی از کلیه پیوندی انجام شد.

    یافته ها

    میزان بقاء بیماران 100 درصد و میزان بقاء 4 ساله در پیوند 7/86 درصد بود. میانگین کراتی نین بیماران قبل از عمل 58/2±44/5 و بعد از عمل 03/1±86/0 میلی گرم در دسی لیتر بود. میانگین آخرین کراتینین آنها 45/1±51/1 میلی گرم در دسی لیتر و آخرین GFR 2/31±18/54 میلی لیتر در دقیقه بازای 73/1متر مربع سطح بدن بود. 6 بیمار (40 درصد) قبل از پیوند تحت دیالیز بودند. 5 نفر (33 درصد) پس از پیوند دچار حمله رد پیوند ((Acute rejection شدند. 51 بیمار (33 درصد) پس از پیوند به عفونت ادراری مبتلا شدند. 13 نفر (86 درصد) به عفونت و 6 نفر (40 درصد) به بیماری سیتومگالوویروس مبتلا شدند که با Ganciclovir بمدت دو هفته درمان شدند. یکی از بیماران پس از عمل دچار ترومبوز عروقی شد و بیمار دیگری حین عمل دچار گرفتگی رگ (Kink of vessel) گردید و نارسایی کلیه پیوندی (Graft loss) پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    انجام پیوند کلیه در بیماران مبتلا به سیستینوزیس نتایج مطلوبی دارد و به عنوان درمان انتخابی در بیماران مبتلا به سیستینوزیس که دچار نارسایی کلیه میشوند، توصیه می شود.

    کلیدواژگان: نارسایی کلیه، پیوند کلیه، سیستینوز، کودکان
  • مقایسه الگوی شیر دهی در مادران شاغل و خانه دار
    فاطمه قطبی صفحات 159-164
    سابقه و هدف

    شاغل بودن مادران یکی از موانع بزرگ ادامه شیر دهی است که در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه بررسی نحوه شیردهی در مادران شاغل در بخش دولتی و مقایسه آن با شیردهی در زنان غیرشاغل بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه، 630 مادر شیرده (254 کارمند) که دارای شیر خواران 30-6 ماهه و وزن حداقل 2000 گرم در بدو تولد بودند و به مراکز بهداشتی در شمال و غرب تهران مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات توسط پرسش نامه ای از مادران اخذ و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    میزان شیردهی بین دو گروه کارمند و غیرکارمند در بدو تولد و دو ماهگی اختلاف قابل توجهی نداشت. اما میزان و مدت شیردهی در 4 ماهگی (7/69 درصد در مقابل 9/76 درصد، 04/0=p)، 6 ماهگی (4/61 درصد در مقابل 7/73 درصد، 001/0=p)، 8 ماهگی (9/57 درصد در مقابل 9/69 درصد، 002/0=p)، 10 ماهگی (7/54 درصد در مقابل 7/67 درصد، 001/0=p) و 12 ماهگی (6/52 درصد در مقابل 67 درصد، 0001/0=p) در زنان کارمند کمتر از زنان خانه دار بود. تحصیلات والدین، جنس نوزاد و رتبه تولد اثری روی میزان و مدت شیردهی نداشت

    نتیجه گیری

    میزان و مدت شیردهی در مادران کارمند پس از بازگشت به کار، بطور معنی داری کمتر از مادران خانه دار است.

    کلیدواژگان: الگوی شیردهی، مادر شاغل، مادر خانه دار. _
  • بررسی فراوانی سندرم روده تحریک پذیردر بیماران با زایمان زودرس
    کبری حمدی، پروین باستانی، سیدحسن هاشمی، شبنم پورابوالقاسم، کاظم فتاحی صفحات 165-168
    سابقه و هدف

    سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نوعی بیماری عملکردی شایع روده است که با درد شکمی و تغییر در الگوی اجابت مزاج مشخص می گردد. از طرف دیگر، زایمان زودرس در حال حاضر یکی از مهم ترین مشکلات در امر سلامت مادر و کودک است. در برخی موارد، علل مشترکی در بیماری IBS و زایمان زودرس دیده می شود و شاید افراد مبتلا به IBS استعداد بیشتری به بروز زایمان زودرس داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی سندرم روده تحریک پذیر در زایمان زودرس است.

    روش بررسی

    در یک مطالعه مورد – شاهدی آینده نگر، 150 بیمار مبتلا به زایمان زودرس (گروه مورد) با 150 زن با زایمان ترم (گروه شاهد) از نظر وجود IBS با استفاده از معیارهای Rome II مورد بررسی قرار گرفتند. زیرگروه های اسهال غالب، یبوست غالب و اسهال ویبوست متناوب در هر دو گروه ارزیابی شدند.

    یافته ها

    در کل بیماران، 36 مورد IBS تشخیص داده شد که 22 (7/14%) نفرشان در گروه مورد و 14 (3/9%) نفر در گروه شاهد بودند (NS). فرم اسهال غالب در سه بیمار تشخیص داده شد که همگی در گروه مورد قرار داشتند (NS). فرم یبوست غالب در 11 بیمار مشاهده گردید که 9 بیمار در گروه مورد بودند (03/0= (P.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که در گروه دچار زایمان زودرس نسبت به زایمان ترم موارد ابتلا به IBS بیشتر است، اما تنها در IBS فرم یبوست غالب این تفاوت معنی دار بود

    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، زایمان زودرس، فرم یبوست غالب IBS
|
  • M. Motovali bashi, Z .Hojati, M. Sadeghi Page 89
    Background

    Gelatinase B or collagenase type IV is a 92 kDa protein. In case of over-expression of the gene, because of its collagenase activity, it can be involved in metastasis activity of few cancers e.g. bladder, colorectal and gastric carcinoma. Single nucleotide substitution base polymorphism of C to T at -1562 of promoter region can increase gene expression by decreasing transcription inhibitor proteins binding at T alleles. The aim of this case-control study is to investigate the role of this polymorphism in development and invasion of breast cancer in Isfahan women population.

    Materials and methods

    At this study 90 breast cancer patients with metastasis and 100 healthy controls were analyzed using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism assay (PCR-RFLP). The mean of follow up period was 2 years. Patients were checked every 3-5 months

    Results

    Data analysis showed a close association between the presence of T allele and invasion of breast cancer (OR = 5.85, 95% CI: 2.64-12.93, P < 0.0001).

    Conclusion

    According to our findings, the major role of this polymorphism is in cancer cell metastasis and invasion of these cells to adjacent tissues.

    Keywords: Breast Cancer, Gelatinase B, Metastasis, RFLP
  • The threshold assessment of ischemic tolerance induced by normobaric hyperoxia in rat stroke model
    MR.Bigdeli Pages 95-103
    Background

    Recent studies suggest that normobaric hyperoxia (HO) results in ischemic tolerance to reduce ischemia brain injury. In this research, attempts were made to assess threshold of ischemic tolerance induced by normobaric hyperoxia in rat stroke model.

    Materials and methods

    Rats were divided into two groups and each group into four experimental groups, each containing 21 animals. The first four groups were exposed to 95% inspired Ho for 4h, 8h, 16h, and 24 hr. The second four groups acted as controls, and were exposed to 21% oxygen in the same chamber (room air, RA) continuously for 4h, 8h, 16h, and 24h. All animals were subjected to 60min right middle cerebral arterial occlusion (MCAO) 24h after pretreatment. After 24h reperfusion, each main group was subdivided to three subgroups (n=7) for assessment of neurologic deficit score (NDS), infarct volume, Evans blue (EB) extravasations, and brain water contents.

    Results

    Preconditioning with 16HO and 24HO decreased NDS and infarct volume significantly. Ischemic tolerance induced by 24 HO decreased EB extravasations significantly. Preconditioning with 4HO, 8HO, 16HO and 24 HO could not decrease brain water content significantly.

    Conclusion

    Although further studies are necessary to clarify the mechanisms of ischemic tolerance, the lowest Ho duration for ischemic tolerance induction is 16h, but appropriate Ho duration for ischemic tolerance induction is 24 HO.

    Keywords: Normobaric Hyperoxia, Brain ischemia tolerance, Stroke, Neuroprotection, Blood-brain permeability, brain water content
  • HR.Aghaie Meybodi, F.Azizi Page 105
    Background

    Obesity is one of the known risk factors of diabetes. Nowadays in parallel with industrialization of societies, changes in lifestyle and diet habits and also decreased physical activity, the prevalence of obesity is increasing. The objective of this study is to evaluate the effect of change in body weight on blood glucose disorders rate after 3 years of Tehran lipid and glucose study.

    Materials and methods

    Demographic indices and fasting blood glucose levels and 2 hours after ingestion of 75 g of oral glucose in 3957 individuals over 20 years of age participating in Tehran lipid and glucose study were registered at first step (1378-79) and then 3 years later (1381-82). According to body mass index, changes in body weight, and also 5 percentile changes in waist circumference and 5 percentile changes in waist to hip circumference ratio from first to second step, individuals were divided into different groups and after modification for age, sex and family history of diabetes, the relative risks of blood glucose disorders in relation to their changes were measured.

    Results

    After 3 years of follow up 148 (3.7%) individuals affected by diabetes, majority of them were changed from pre-diabetes to diabetes. In individuals with normal blood glucose levels, after modification for age, sex, family history of diabetes and base body mass index, the relative risk of pre-diabetes and diabetes in the 4-10% increased weight group in relation to the steady weight group was 1.2 (95% CI: 1.1-1.53), in >10% increased weight group was 1.3 (95% CI: 1.04-1.86), and in > 4% decreased weight group was 0.4 (95% CI: 0.27-0.65). Increasing relative risk with regarding to base body mass index in pre-diabetics was only seen in obese individuals (2.7, 95% CI: 1.49-4.78). The effect of waist circumference and waist to hip circumference ratio changes on relative risk of diabetes incidence was not significant in any group.

    Conclusion

    The body mass index and weight increase are independent risk factors for blood glucose disorders incidence.

    Keywords: Body mass index, Waist circumference, Waist to hip circumference ratio, Obesity, Overweight, Diabetes, Pre-diabetes, Weight changes
  • A.Rahimnia, SH.Shirvani, M.Jannesari Page 115
    Background

    The objective of this study was the evaluation of genovarum adjustment and the effect of distal part of osteotomy displacement and comparing it with other methods and determination of its complications.

    Material and method

    A total of 25 knees from 22 patients in 1381-1383 in Baghiatallah Hospital were undergone proximal tibia osteotomy by lateral closing wedge (Coventry) method with rigid fixation by T-plate and rapid range of motion (ROM). In all patients the distal of osteotomy part was displaced about 1 cm to proximal and was fixed rigidly with a T-plate. ROM and 50% weight bearing with 2 crutches were begun at second day after surgery. After 6 weeks both crutches were put away. Patients were visited again at the end of weeks 4, 6, 8, and 16 and tibio-femoral angle and ROM were measured and registered. Every probable complication and ::union:: at any time and patient’s satisfaction and the time of getting back to work were registered at the fourth month.

    Results

    The mean of genovarum was 12 degrees varus before surgery which was adjusted to 6.1 degrees valgus after surgery. The majority of patients were able to walk without crutches at the end of the second month. There was ::union:: in all patients at the end of the third month. At the end of the fourth month all patients got back to previous activities. There was pain in only one patient (2 knees), but it was milder than before and the patient was satisfied.

    Conclusion

    It seems this kind of operation is more advantages than other methods especially non-rigid fixation and casting in patients older than 40 with osteoarthritis and no tolerance to being immobilized in cast and also with high complication risks such as vascular thrombosis.

    Keywords: Genovarum, Osteotomy, Osteoarthritis
  • M.Hedayati, A. Tajic, A.Kazemi, MS. Daneshpour Page 121
    Background

    Drug abusers are persistently trying to use masking techniques for hiding their addiction. Detection of false negative results of urine morphine test which caused by adulterants is the main goal of this study.

    Materials and methods

    Screening test for detecting urine morphine was done by two kinds of Immuno-chromatography rapid tests and the positive results confirmation done by TLC. Sodium chloride, vinegar, lemon juice, nitrite, hydrogen peroxide, and bleach, with effects on pH and gravity were checked as common adulterants in urine morphine check.

    Results

    This data showed that, double test performance without any increase in threshold amount of morphine (300ng/ml), have 100% sensitivity for preventing false negative results due to adulterants interference.

    Conclusion

    Urine morphine test in double format, with and without increasing threshold amount of morphine, can reveal adulterants interference and prevent false negative reporting.

    Keywords: Adulterants, false negative, Morphine, Urine test
  • GH.Kaka, M.Naderi, SH.Sadraei, KH.Jadidi, A.Zarei, GH.Pour Heidari, A.Karimi Zarchi, H.Dashtnavad, M.Asadi, A.Norouz Zadeh Page 127
    Background

    Sulfur mustard, Bis [2-chlorethyl] sulfide (HD), is one of the first chemical warfare agents to be used on a large scale. Anti inflammatory treatments might have the potential to prevent some aspects of the primary development of HD-induced lesions. The aim of the present study was to evaluate treatment effects of topically applied betamethasone (B) and diclofenac-Na (D) on the conjunctival epithelial lesions following HD exposure.

    Materials and methods

    A total of 36 rabbits were used. Animals were randomly divided to three control groups: (1) normal (2) solution (3) HD and three experimental groups: (4) betamethasone (5) diclofenac-Na and (6) betamethasone-diclofenac-Na (BD). In each group six animals were examined. Right eye of all animals was selected for experiment. In the experimental groups betamethasone and diclofenac-Na were applied after using HD solution. Application of drugs was performed 3 times a day for 2 weeks. Slit-lamp examinations were performed before exposure and subsequently at days 1, 2, 5, 7, and 14 by professional ophthalmologists. Animals were sacrificed after two weeks with chloroform. The eyes were enucleated. Specimens of palpebra were obtained for histological examination.

    Results

    There was not any significant difference between normal and solution groups. HD caused a significant decrease in goblet cells and cell infiltration in conjunctiva, injection and chemosis. All experimental groups were better than the HD group. Betamethasone in combination with diclofenac-Na was more effective than betamethasone and diclofenac-Na alone in decreasing eye injuries.

    Conclusion

    Combination of betamethasone and diclofenac-Na are potential candidates for the treatment of ocular lesions following HD exposure.

    Keywords: Sulfur mustard, Betamethasone, Diclofenac-Na, Rabbit, Conjunctiva
  • M.Saremi, R.Khani Jazani, P.Tassi Page 135
    Background

    It is well known that shift work produces fatigue. This effect is enhanced in seniors and could be potentiated by physical and psychosocial job demands. The aim of this study was to investigate the combined effects of work-related risk factors, age and shift work on fatigue.

    Materials and methods

    The field study was performed based on a questionnaire about sleep characteristics, environmental work-place exposure and fatigue level. Objective noise exposure was also measured. The samples were composed of 201 shift workers of a chemical industry in France. They were divided into two age groups (<40 and >40 years).

    Results

    No significant effect of temperature, vibration, chemical agents, ergonomics and psychosocial factors was found on fatigue. However, noise exposure resulted in an increase in subjective fatigue (P<0.0001). Older shift workers reported more fatigue than the younger ones (P<0.01). Concerning sleep characteristics, sleep duration progressively decreased from evening to morning shifts, night shift being intermediate (P<0.01). Older shift workers reported more sleep fragmentation (P<0.01), longer sleep duration in the morning shifts (P<0.05) and lesser in the night shifts (P<0.001). Combined effects of noise exposure and age were observed on sleep quality of night workers (P<0.01).

    Conclusions

    Older workers are less able to adjust to night work especially if they work in the noisy environments.

    Keywords: Noise exposure, Shift work, Age, Sleep, Work-related fatigue
  • SH.Tork Zahrani, M.Honarjoo, SH.Jannesari, H.Alavi Page 141
    Background

    Labor and birth are two important aspects of human life. At the same time, labor pain is a serious concern for every pregnant woman. Massage as a non pharmacological techniques is a way to overcome this difficulty. Research findings demonstrate that massage has especially positive effects in reducing not only pain, but also stress. Our study has been conducted to determine the effects of massage on intensity of pain during the first stage of labor in primiparous women who have attended Isfahan Shahid Beheshti hospital in 2005.

    Materials and methods

    In this randomize clinical trial, a total of 75 primiparous women in 38-42 week of low risk pregnancy were randomly divided in 3 groups. First group received 20 minutes of back effleurage massage at the periods of 4-5 cm, 6-7 cm, 8-10 cm, cervical dilation. An emotional support was offered for second group in the same duration of time and the same cervical dilation. Third group just received routine care during labor. In all groups, pregnant women were asked to evaluate their severity of pain before and after intervention. Data being obtained through the visual analogue scale, check list and inspection form.

    Results

    Study result demonstrated that intensity of pain was significantly lower in massage group (p< 0.001). Intensity of pain in supported group was consistent during 4-5 cm dilatation period and 8-10 cm but during 6-7 cm period there was an increase in severity of pain. In routine care group severity of pain increased in every stage.

    Conclusion

    Receiving back massage is more effective than supporting and routine care for relieving labor pain.

    Keywords: Labor pain, Massage, Anxiety, First stage of labor, Supported group
  • The assessment of hepatitis B and C prevalence in street children of Tehran from Farvardin to Shahrivar 1386
    F.Fallah, A.Karimi, G. Eslimi, S.Rafie Tabatabaie, H.Goudarzi, R.Radmanesh Ahsani, M.Malekan, M.Navidinia, F.Ghabel Rahmat, A.Moradi Pages 147-151
    Background

    One of the most important problems for street children is the health issue. Many of these children are suffering from malnutrition, anemia, and respiratory, gastrointestinal and dermatologic disorders and also acquired infections such as hepatitis, AIDS, and tuberculosis. According to the emphasis for performing vaccination of high risk children, recognition of these groups has especial importance.

    Materials and methods

    In this descriptive study 203 street children were gathered from different places of Tehran and settled at a welfare center. These children were clinically examined by a pediatrician and requested to answer a questionnaire. Blood samples (3CC) were obtained from each of them in order to determine the existence of Hepatitis B Virus (HBV) and Hepatitis C Virus (HCV) infections by ELISA method.

    Results

    Among 203 street children studied in this research, 196 were boys and 7 were girls. Six cases (3%) were HBsAg positive, 54 cases were HBsAb positive (26.6%) and 16 cases were HBcAb positive (8%). Seven cases (3.5%) were HCVAb positive. All of the positive cases were boys.

    Conclusion

    According to these positive results for hepatitis B and C, additional laboratory examination for screening of acquired infectious disease such as Hepatitis seems to be necessary.

    Keywords: Hepatitis B, Hepatitis C, Street children
  • Renal transplantation in children with Cystinosis
    M.Sharifian, R.Dalirani, F.Moshari, B.Hatamian, H.Otukesh, Nafar M, B. Einollahi, Basiri A, N.Simforoush Pages 153-158
    Background

    Cystinosis is an inherited metabolic disease in which transfer of cystine out of lysosome is impaired. This phenomenon leads to accumulation of cystine in different organs and causes organ dysfunction. Growth retardation is seen in these patients and later they go on to develop renal failure needing dialysis or renal transplantation. The aim of this study was to evaluate the outcome and complications of renal transplantation in patients with cystinosis.

    Materials and methods

    In this case series study in years 1996-2006 all patients with renal failure due to cystinosis who received renal transplantation, were followed for 43± 1/1 months. Before operation, all patients were examined to determine if they are appropriate candidate for renal transplantation and after operation DPTA scan was performed to evaluate graft function and in later follow up necessary lab tests were done. All patients received triple immunosuppressive therapy including cyclosporine, prednisolone and Mycophenolate Mofetil. In the presence of rejection symptoms such as fever and a rise in creatinine, graft rejection was confirmed by DPTA scan and sonography of transplanted kidney.

    Results

    Patient survival was 100% and 4 years graft survival was 86.7%. Mean creatinine level before operation was 5.44 ± 2.58 and post operation was 0.86 ± 1.03 and at the last follow-up was 1.51 ± 1.45 mg/dl, mean GFR at the last follow-up was 54.1 ± 31.2 ml/min/1.73m2. Six (40%) patients were on dialysis before operation, 5 (33%) had acute rejection and 5 (33%) suffered from UTI after the operation. Growth retardation was seen in all of patients. Thirteen patients (86%) were affected by CMV infection and 6 (40%) by CMV disease that were treated successfully by Ganciclovir for 2 weeks. One patient was affected by vessel thrombosis in post operation period and one patient had graft loss due to kink of vessel after operation.

    Conclusion

    Renal transplantation in patients with cystinosis has favorable outcome. It is the treatment of choice for patients with cystinosis and End Stage Renal Failure (ESRF).

    Keywords: Renal Failure, Renal transplantation, Cystinosis, Children
  • Comparison between breastfeeding in employed and unemployed women
    F.Ghotbi Pages 159-164
    Background

    Numerous studies show that working outside home is the key barrier to breastfeeding. The objective of this study was comparing the pattern of breastfeeding in infants whose mothers were employed in public sectors with unemployed mothers.

    Materials and methods

    In this study 630 mothers (254 employed), attending health care centers in northern and western Tehran with 6-30 months infants with the birth weight of at least 2000 g, were interviewed. The results were analyzed by SPSS software.

    Results

    After logistic regression it was revealed that parental education, infant's sex or birth order had no significant effect on rate or duration of breast-feeding. There were no significant differences in the rate of breastfeeding between the two groups at 0 and 2 months, but there were significant differences after returning to work (at 4, 6 8, 10 and 12 months). Our results showed that the rate and duration of breast feeding were significantly lower in employed mothers at all infant ages, after 4 months. Figures for breastfeeding at 4, 6, 8, 10, and 12 months in the two groups of employed and unemployed mothers were as follows: 69.7% versus 76.9%, 61.4% versus 73.7%, 57.9% versus 69.9%, 54.7% versus 67.7%,and 52.6% versus 67%, and p-values = 0.044, 0.001, 0.002, 0.001, and 0.0001, respectively.

    Conclusion

    After returning to work the rate and duration of breastfeeding in employed mother are significantly lower than housewives.

    Keywords: Breastfeeding, Employed women, Unemployed women
  • Study on the prevalence of Irritable Bowel Syndrome in patients with preterm labor
    K.Hamdi, P.Bastani, H.Hashemi, SH.Pourabolghasem, K.Fattahi Pages 165-168
    Background

    irritable bowel syndrome (IBS) is a common functional bowel disorder characterized by abdominal pain and change in bowel movement. On the other hand, preterm labor (PL) is currently one of the most important problems in maternal-child health. The major causes of IBS are yet to be recognized, however some shared factors with PL have been proposed. It is probable that IBS patients are susceptible to have preterm labor. The goal of this study is the evaluation of IBS frequency in preterm labor.

    Materials and methods

    In a case-control study, 150 patients with PL (case group) were compared with 150 people with term labor (control group) for the presence of IBS. The Rome II criteria were employed to diagnose IBS. The subgroups of the diarrhea-predominant and the constipation-predominant of IBS were determined as well.

    Results

    A total of 36 IBS patients were diagnosed in which 21 (14.7%) were in the case group and 14 (9.3%) were in the control group (p=0.155). The diarrhea-predominant type was recognized in 3 patients, all in the case group (p=0.247). The constipation-predominant type was recognized in 11 patients, 9 cases in the case group (p=0.032).

    Conclusion

    The rate of IBS patients was higher in the case group, however this discrepancy was significant just for the constipation-predominance type.

    Keywords: IBS, preterm labor, constipation dominate IBS