فهرست مطالب

کومش - سال نهم شماره 4 (پیاپی 28، تابستان 1387)

فصلنامه کومش
سال نهم شماره 4 (پیاپی 28، تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • آموزش پزشکی
  • حمید محمدجعفری، کوروش وحیدشاهی*، میترا محمودی، علی عباسخانیان، لیلا شهبازنژاد، منصور رنجبر، رضا قربانی قرا، اعظم عمادی صفحه 255
    سابقه و هدف

    آموزش مداوم پزشکی به عنوان امری ضروری جهت حفظ و ارتقاء مهارت های فارغ التحصیلان پزشکی محسوب شده و بر این اساس برنامه های آموزش مداوم جامعه پزشکی با هدف ارتقاء دانش ومهارت های شغلی و بهبود ارائه خدمات بهداشتی- درمانی در کشور در حال اجرا می باشد. اکنون پس از گذشت چند سال از شروع برنامه های آموزش مداوم، این پرسش در مورد اثر بخشی آموزش های مذکور و راه کارهای بهینه نمودن آن مورد توجه می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان دانش شرکت کنندگان در برنامه های آموزش مداوم و نیز میزان آن پس از برگزاری برنامه های آموزش مداوم می باشد.

    مواد و روش ها

    جامعه مورد مطالعه تمامی پزشکان عمومی بودندکه طی بهار سال 1385 در برنامه های مدون آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران (شهرستان ساری) شرکت داشتند. روش نمونه گیری سرشماری بود. ابزار سنجش در این مطالعه پرسش نامه های خود ایفا و چند گزینه ای بود که علاوه بر سوالات دموگرافیک، میزان آگاهی شرکت کنندگان را نسبت به موضوعات ارائه شده در بازآموزی ها می سنجید که پایایی آن با روش آزمون مجدد با85/0 r= و روایی آن توسط چند تن از اساتید رشته تخصصی مذکور و برگزارکنندگان بازآموزی تایید شده بود. پرسش نامه ها قبل از برگزاری برنامه ها و پس از آن در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. داده ها وارد نرم افزار13 SPSS شده و با استفاده از شاخص های آماری مناسب، تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    از 300 شرکت کننده 235 نفر پرسش نامه ها را تکمیل کردند (میزان پاسخ دهی75%). تعداد سوالات هر آزمون 20 سوال و نمرات شرکت کنندگان بین صفر تا 20 بود. افزایش دانش پزشکان شرکت کننده در برنامه های باز آموزی جراحی عمومی و گوش و حلق و بینی معنادار نبود اما این افزایش در مورد برنامه بازآموزی روان پزشکی با افزایش نمره از 65/2± 79/11 به 38/3±12/14 (002/0p=)، چشم با افزایش نمره از 55/2±48/6 به 3/3± 52/8 (008/0p=)، اورولوژی با افزایش نمره از 39/2±83/5 به 53/2±07/9 (000/0p=) و پوست با افزایش نمره از 11/2± 79/7 به 54/2± 68/10 بعد از بازآموزی (000/0p=)، معناداربود. سن، جنس و سابقه طبابت شرکت کنندگان در افزایش دانش آنها در برنامه های بازآموزی تاثیر معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که میزان آگاهی پزشکان عمومی شرکت کننده در برنامه های بازآموزی مورد بررسی کمتر از حد مورد انتظار بوده و برنامه های آموزش مداوم نیز نتوانسته دانش شرکت کنندگان را در حد قابل قبول افزایش دهد. به نظر می رسد بازنگری در محتوا و روش های آموزش و توجه به عوامل انگیزشی شرکت کنندگان جهت بهینه نمودن اثربخشی برنامه های آموزش مداوم ضروری است

    کلیدواژگان: پزشکان عمومی، آگاهی، برنامه های آموزش مداوم
  • مقالات تحقیقاتی
  • نادر شاهرخی*، محمد خاکساری، زهرا سلطانی، نوذر نخعی، مهدی محمودی، علی نعمتی صفحه 263
    سابقه و هدف

    در مطالعه حاضر نقش هورمون های استروئیدی جنسی بر تغییرات ادم مغزی، فشار داخل جمجمه ای ICP)) و فشار پرفیوژن مغزی (CPP) پس از ضربه مغزی در موش های صحرایی ماده فاقد تخمدان بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    دراین پژوهش از موش های صحرایی ماده نژاد آلبینو N – ماری که به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند استفاده گردید. گروه های مورد مطالعه عبارتند از: 1-کنترل، 2- شم، 3- حلال، 4- استروژن (mg/kg1)5-پروژسترون (mg/kg8). که در گروه های 3 تا 5، ترومای مغزی تجربی (TBI) به روش مارمارو القاء شد و30 دقیقه بعد از ضربه هورمون ها به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. ICP از طریق طناب نخاعی اندازه گیری شد و CPP با تفریق فشار متوسط شریانی از ICP محاسبه شد. نمرات نورولوژیک توسط پاسخ رفلکس های حرکتی، چشمی و تنفسی به دست آمد.

    یافته ها

    محتوای آب مغز بعد از TBI در گروه های استروژن و پروژسترون در مقایسه با حلال کاهش معنی داری نشان داد) 001 /0 (P<. ICP در گروه های استروژن و پروژسترون به طور معنی داری در 4 و24 ساعت بعد از ضربه در مقایسه با حلال کاهش نشان داد (001 /0 P<). CPP در گروه های استروژن و پروژسترون به طور معنی داری در24 ساعت بعد از ضربه در مقایسه با حلال افزایش نشان داد (001 /0 < P). هم چنین بررسی نمرات نورولوژیک (V.C.S) نشان داد که مقدار این نمرات در گروه های استروژن در یک ساعت (05/0P<) و24 ساعت (001 /0 < P) و پروژسترون در یک ساعت (01/0 P<) بیش تر از گروه حلال است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که دوزهای فارماکولوژیک استروژن و پروژسترون در موش های صحرایی ماده فاقد تخمدان برای درمان ICP افزایش یافته و CPP کاهش یافته و هم چنین کاهش خیز مغزی و افزایش نمرات نورولوژیک بعد از TBI مفید می باشند.

    کلیدواژگان: استروژن، پروژسترون، نوروپروتکتیو، فشار داخل جمجمه ای، فشار پرفیوزن مغز، خیز مغزی، پیامدهای نورولوژیک
  • مهناز شوقی، غضنفر میرزایی، صدیقه سالمی، مهناز سنجری، شیوا حیدری، فاطمه شیرازی صفحه 273
    سابقه و هدف
    افزایش اعمال خشونت رفتاری به کارکنان مراقبت سلامتی یک مشکل مهم برای جامعه پرستاری محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان تعدی کلامی به پرستاران شاغل در بیمارستان های سراسر کشور و ارتباط آن با برخی عوامل فردی، محیطی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه فوق یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد که بر روی 1317 پرستار در سطح بیمارستان های سراسر کشور در سال 1386 انجام گرفت. نمونه گیری با روش سرشماری انجام شد و اطلاعات از طریق پرسش نامه خود گزارش دهی جمع آوری گردید.
    یافته ها
    4/87% از پرستاران طی 6 ماه گذشته حداقل یک بار در محیط کار خود مورد تعدی کلامی قرار گرفته بودند. بیش تر تعدی های کلامی از سوی همراهان بیمار (4/64%)، بین ساعات 30/14- 5/7 (2/44%)و در اتاق بیمار (3/48%)رخ می داد. یافته ها نشان داد که تنها 9/35% از موارد تعدی های کلامی توسط پرستاران گزارش می شود. در بررسی فراوانی تعدی کلامی به پرستاران برحسب جنس، سن، سابقه کاری، رتبه شغلی، ساعت کاری و یافته ها (آزمون ارتباطی x2) نشان داد میان سن (009/0 =p)، جنس (001/0=p)، سابقه کاری (007/0= p)، ساعت کاری (001/0=p)، رتبه شغلی (048/0=p) و بروز تعدی کلامی ارتباط معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای تعدی کلامی و عوامل خطر شناسایی شده لازم به نظر می رسد این امر مورد توجه قرار گرفته و اقدامات لازم در این زمینه اجرا شود. یافته های این تحقیق شاید برای کاهش و پیش گیری و کنترل تعدی به پرستاران مفید باشد.
    کلیدواژگان: تعدی، خطرات شغلی، رضایت شغلی، مراقبین سلامتی
  • فرشته نارنجی*، نسرین روزبهانی صفحه 279
    سابقه و هدف

    ماساژ نوزادان و شیرخواران یک جز مهم مراقبتی در سنت جوامع مختلف به خصوص هندوستان بوده و در چند سال اخیر مورد بررسی علمی قرار گرفته است. با توجه به تحقیقات محدود در این رابطه و عدم وجود چنین تحقیقی در ایران، این مطالعه با هدف تاثیر ماساژ شیرخواران بر میزان رشد و نمو و الگوی خواب آن ها طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی می باشد که جامعه پژوهش آن را شیرخواران 2 ماهه مراجعه کننده به درمانگاه های سطح شهر اراک تشکیل می داد. در ابتدا اندازه های توپومتریک (وزن، قد، دور سر، سینه، شکم، بازو و ران) و الگوی خواب نوزادان (مدت زمان خواب در 24 ساعت و مدت زمان خواب شبانه) بررسی شد و سپس شیرخوار به صورت تصادفی در یکی از گروه های ماساژ یا بدون ماساژ قرار گرفت. در گروه ماساژ به مادر آموزش داده شد که 2 بار در روز (صبح و شب قبل از خواب) و هر بار 10 دقیقه به مدت 4 هفته تمام بدن شیرخوار را به طور مداوم و با حرکت چرخشی یک نواخت ماساژ دهد. بعد از این مدت برای همه شیرخواران جمع آوری اطلاعات، مجددا انجام شده و با اطلاعات قبل مقایسه گردید.

    یافته ها

    فراوانی جنس و هم چنین میانگین قد و بقیه اندازه های توپومتریک شیرخواران در بدو مطالعه بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. بعد از 4 هفته در گروه ماساژ میانگین افزایش وزن 12/310 ± 24/965 گرم و در گروه بدون ماساژ 92/220 ± 14/686 گرم بود که از این نظر اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده شد (0001/0 < P). میانگین افزایش دور سینه در گروه ماساژ 82/0 ± 63/2 و در گروه بدون ماساژ 92/0 ± 75/1 سانتی متر بود که این اختلاف نیز معنی دار بود (05/0 > P). افزایش قد و دور سر با این که در گروه ماساژ بیش تر از گروه بدون ماساژ بود اما اختلاف معنی دار آماری بین دو گروه مشاهده نشد. میانگین افزایش طول مدت خواب شبانه در گروه ماساژ 9/28 ± 8/94 دقیقه و در گروه شاهد 7/12 ± 4/26 دقیقه بود. افزایش میانگین خواب 24 ساعته 5/22 ± 2/61 دقیقه در گروه مطالعه و 3/8 ± 24/10 دقیقه درگروه شاهد بود که هر دو این اختلاف ها معنی دار بودند (0001/0 < P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، ماساژ بدن شیرخواران باعث بهبود الگوی خواب و هم چنین باعث وزن گیری بهتر آن ها می شود و ممکن است در دراز مدت تاثیر مثبتی بر افزایش قد نیز داشته باشد. احتمالا این تاثیرات مثبت در رشد، به دلیل افزایش ترشح هورمون رشد به علت خواب شبانه بیش تر در شیرخوار می باشد

    کلیدواژگان: ماساژ، شیر خوار، رشد، وزن، خواب
  • بتول کریمی، مهدی سادات هاشمی، حسین حبیبیان صفحه 285
    سابقه و هدف
    تغذیه مطلوب و دریافت صبحانه سهم عمده ای درتامین نیازهای تغذیه ای دانش آموزان داشته و ادله تجربی نشان داده اند حذف صبحانه بر عمل کرد شناختی و ادراکی افراد تاثیر ناخوشایندی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت دریافت صبحانه و ارتباط آن با برخی از عوامل در دانش آموزان شهر سمنان (سال 1385) انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی توصیفی-تحلیلی 1193 دانش آموز از مقاطع مختلف و با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و با نرم افزاز SPSS10 و آزمون های کروسکال والیس، من ویتنی و ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سنی دانش آموزان 3/3 ± 4/12 سال بود. 4/53 درصد دانش آموزان اظهار نموده اند همیشه صبحانه میل می نمایند و مابقی آن ها اغلب، گاهی یا بندرت این عمل را انجام داده و 4/4 درصد نیز هرگز صبحانه میل نمی نمایند. وضعیت دریافت صبحانه دارای ارتباط معنی دار با سن (01/0P<) مقطع تحصیلی (0001/0P<)، جنس (0001/0P<)، ساعت بیداری در صبح (0001/0P<)، ساعت خواب در شب (0001/0P<)، تحصیل مادر (04/0P<)، تحصیل پدر (05/0P<)، بعد خانوار (01/0P<)، رتبه تولد (05/0P<) و شرکت دانش آموز در تنظیم برنامه غذایی (0001/0P<) می باشد. در بین مواد غذایی صبحانه 3 روز متوالی، به ترتیب نسبت مصرف نان (26/2)، چای (20/2) و پنیر(66/1) بالاتر از بقیه مواد غذایی بوده و دریافت شیر، سپس گردو، عسل، تخم مرغ میوه و آب میوه در رتبه های بعد قرار داشته اند.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که بخش قابل توجهی از دانش آموزان در زمینه دریافت مطلوب یا منظم صبحانه و همین طور استفاده متنوع از مواد غذایی مشکل دارند، اجرای برنامه های مداخله ای و آموزشی در جهت افزایش دانش و تغییر رفتار از اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار است. این امر بایستی قابل توجه مسئولین در سطوح مختلف باشد
    کلیدواژگان: دریافت صبحانه، دانش آموزان، عوامل مرتبط
  • لیلی سخاوت*، فاطمه زارع، نازیلا نقشین صفحه 293
    سابقه و هدف

    آندومتریت بعد از زایمان در 8-1% زایمان ها دیده می شود و یکی از ریسک فاکتورهای آن روش زایمان سزارین است برای مقایسه اثر خروج جفت توسط دست یا به طور خودبه خود روی شیوع عفونت بعد از زایمان و طول کشیدن عمل سزارین مطالعه زیر صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه آینده نگر، مورد و شاهد، روی زنانی که در بیمارستان آموزشی شهید صدوقی یزد سزارین می شدند، در سال 83 تا 85 انجام گرفته است. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه1 (خروج جفت با دست) 140 نفر و گروه 2 (خروج جفث به طور خودبه خود) 140 نفر. آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک به هر دو گروه داده شد. زمان عمل از شروع برش تا انتهای ترمیم پوست اندازه گیری می شد و آندومتریت در بیماران با وجود تب بالای 38 درجه سانتیگراد بعد از 24 ساعت اول، همراه با تندرنس شکم و ترشحات بدبو بیان شد. داده ها با نرم افزار SPSS15.0 توسط تست های t – test و Chi square بررسی و 05/0 >p معنی دار تلقی شد.

    یافته ها

    به طور کلی 34 نفر از دو گروه (6/24%) دچار آندومتریت بعد از زایمان شدند که 22 نفر (16%) در گروه 1 و 12 نفر (6/8%) در گروه 2 بودند. مدت عمل در دو گروه تفاوت معنی دار نداشت.

    نتیجه گیری

    خروج جفت با دست می تواند باعث افزایش شیوع آندومتریت بعد از زایمان شود، در حالی که در مدت سزارین تغییری ایجاد نمی کند.

    کلیدواژگان: عمل سزارین، خروج جفت، آندومتریت، مدت عمل سزارین
  • علی جزایری مقدس*، غلامرضا ایراجیان، فرزانه کلانتری، مسعود منعم، عالم تاج صالحیان، حسین رهبر، فریده آل بویه، فاطمه قدس صفحه 297
    سابقه و هدف

    بیماری های اسهالی بخش عمده ایی از بیماری های عفونی کودکان را شامل شده و شایع ترین عامل مرگ و میر در کودکان در پنج سال اول زندگی محسوب می شوند. در کشور ما اسهال حاد یکی از مسایل بهداشتی محسوب می شود و سالانه نزدیک به 70 هزار کودک به علت اسهال حاد در ایران فوت می کنند. علی رغم این که کمپیلوباکتر ژوژنی به عنوان یکی از عوامل اسهال شناخته شده است ولی در تشخیص آزمایشگاهی به دلیل آن که نیازمند شرایط خاص است کم تر مورد توجه قرار می گیرد. هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی کمپیلوباکتر ژوژنی و ارائه الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی آن در کودکان زیر 12 سال مبتلا به اسهال مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین، بیمارستان شفا و مراکز بهداشتی شهرستان سمنان است.

    مواد و روش ها

    از افراد مبتلا به اسهال که درمان آنتی بیوتیکی آن ها شروع نشده بود نمونه مدفوع گرفته و در محیط استوآرت قرار داده شد و به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان ارسال گردید و در محیط Preston blood free campylobacter agar در شرایط میکروآئروفیل و در دمای 42 درجه کشت داده شد و 48 ساعت انکوبه گردید. رنگ آمیزی گرم انجام شد و از آزمایشات کاتالاز، اکسیداز، عدم توانایی تولید سولفید هیدروژن در TSI، حساسیت به نالیدیکسیک اسید، مقاومت به سفالوتین و هیدرولیز هیپورات برای شناسایی باکتری استفاده گردید. آنتی بیوگرام به روش کربی بائر انجام شد.

    یافته ها

    276 نمونه مدفوع جمع آوری گردید که 5/38% دختر و 5/61% پسر بودند. 27 مورد (8/9%) از نظر کمپیلوباکتر ژوژنی مثبت بودند که 4/44 % دختر و 6/55% پسر بودند. بیش ترین حساسیت آنتی بیوتیکی نسبت به اریترومایسین (6/92%) و بیش ترین مقاومت نسبت به کوتریموکسازول (4/44%) مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    فراوانی کمپیلوباکتر ژوژنی در این بررسی بیش تر از بررسی های مشابه در ایران است. در نظر داشتن این باکتری در مداوای مبتلایان به اسهال در این منطقه هم چنین انجام تمهیداتی برای پیش گیری از انتقال باکتری ضروری به نظر می رسد

    کلیدواژگان: کمپیلوباکتر ژوژنی، اسهال، کودکان، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • ستاره سلطانی، محمد فروزش فرد، جعفر علاوی طوسی، افسانه قیومی صفحه 301
    سابقه و هدف
    درد پس از جراحی یکی از مشکلات مهم جراحی های سرپایی اطفال است. استامینوفن یکی از داروهای شایع مورد استفاده برای کنترل درد در اطفال می باشد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اثر استامینوفن خوراکی و رکتال و بررسی اثر تک دوز بالای استامینوفن قبل از جراحی بر میزان درد بعد از عمل جراحی ختنه است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده که در آن 45 کودک 6-3 ساله که کاندید عمل جراحی ختنه بودند، بررسی شدند. بیماران به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول، mgr/kg 40 استامینوفن رکتال قبل از جراحی و mgr/kg 15 استامینوفن خوراکی هر 6 ساعت پس از جراحی دریافت کردند، گروه دوم پس از جراحی mgr/kg 15 استامینوفن رکتال هر 6 ساعت و گروه سوم پس از جراحی mgr/kg 15 استامینوفن خوراکی هر 6 ساعت دریافت کردند. با استفاده از مقیاس صورتی نمره درد هر 3 ساعت و تعداد ساعات خواب در طی 24 ساعت اول پس از ختنه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مطالعه نشان داد که در گروه دریافت کننده استامینوفن رکتال قبل از جراحی، نمره درد به طور معنی داری کم تر و ساعات خواب در 24 ساعت اول بیش از دو گروه دیگر بوده است. به علاوه بین گروه هایی که mgr/kg 15 استامینوفن خوراکی و رکتال هر 6 ساعت پس از جراحی دریافت کرده بودند، مجموع نمره درد تفاوتی نداشت ولی تعداد ساعات خواب در گروه رکتال بیش تر از خوراکی بود.
    نتیجه گیری
    اثر استامینوفن خوراکی و رکتال mgr/kg 15 هر 6 ساعت در کاهش درد بعد از جراحی ختنه مشابه است ولی اثر خواب آوری استامینوفن رکتال بیش تر است. هم چنین استفاده از دوز بالای استامینوفن رکتال mgr/kg40، قبل از جراحی باعث کاهش قابل توجه میزان درد در 24 ساعت اول بعد از جراحی ختنه می شود.
    کلیدواژگان: استامینوفن خوراکی، استامینوفن رکتال، درد، ختنه
  • حمیدرضا هنرمند، مطهره نظافت طبالوندی، آبتین حیدرزاده، بهرام سلطانی، ابراهیم میرزاجانی، مهدی آسمار صفحه 309
    سابقه و هدف
    لپتوسپیروز یک بیماری مشترک انسان- حیوان بسیار شایع در جهان است و در استان گیلان شیوع فصلی و به ویژه در شالی کاران دارد. تشخیص لپتوسپیروز با اتکا به علائم بالینی به دلیل تشابه آن با اغلب عفونت های حاد مشکل است. چون مشاهده مستقیم حساسیت اندکی دارد و کشت نیز به دلیل کند رشد بودن باکتری بسیار وقت گیر بوده و موارد منفی کاذب زیادی دارد، آزمون های سرولوژیکی در تشخیص لپتوسپیروز جایگاه مهمی دارند. میکرو آگلوتیناسیون (MAT) استاندارد طلایی محسوب می شود ولی یک آزمایش روتین و قابل اجرا در آزمایشگاه های تشخیص طبی نیست و توسل به روش های آسان تر و دارای حساسیت و ویژگی بالا یک ضرورت است. هدف این مطالعه راه اندازی و ارزیابی یک روش الیزای غیرتجاری کمی، با استفاده از آنتی ژن های استخراج شده از چند گونه بومی شایع در ایران بوده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 98 نمونه مثبت و 54 نمونه منفی که باMAT آزموده شده بودند و 30 نمونه شاهد در این مطالعه با روش ذکر شده بررسی شدند. جهت تعیین cut off برای الیزای خانگی، از یک کیت الیزای تجاری معتبر به نام IgM SERION ELISA classic leptospeira. استفاده شد و نتایج حاصله با آن مقایسه، برابر سازی و استاندارد گردید.
    یافته ها
    برای الیزای تجاری یک مورد منفی کاذب و یک مورد مثبت کاذب حاصل شد. در الیزای خانگی تعداد موارد مثبت کاذب 10 و موارد منفی کاذب یک عدد بود. مقادیر حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و بالاخره درستی تمام الیزای خانگی به ترتیب 99، 1/89، 7/90، 8/98 و 2/94 تعیین شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت و ویژگی بالای الیزای خانگی راه اندازی شده در این مطالعه و تشابه نزدیک آن با مطالعات قبلی انجام شده توسط محققان دیگر که اغلب آن ها از کیت های تجاری استفاده نموده بودند، می توان تست IgM-ELISA را در تشخیص لپتوسپیروز انسانی ارزشمند تلقی نمود
    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، الیزا، حساسیت، ویژگی
  • علی اکبر منصوریان، زینب نوکنده، صادق محمدی صفحه 315
    سابقه و هدف
    امروزه علی رغم پیشرفت علوم مختلف پزشکی، بیماری سل هم چنان یکی از مهم ترین علل مرگ ومیر و ناتوانی انسان ها است. با توجه به وضعیت اپیدمیولوژیک نامشخص بیماری سل در نقاط مختلف کشور و به خصوص در شهر دامغان و با توجه به تعداد فراوان مهاجرین افغانی و به منظور تعیین خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری، این تحقیق بر روی مراجعین به مرکز مبارزه با سل شهرستان دامغان طی سال های 1386-1382 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این بررسی یک مطالعه مقطعی گذشته نگر می باشد. پرونده های بیمارانی که به مرکز مبارزه با سل شهرستان دامغان مراجعه نموده بودند بررسی و اطلاعات مورد نیاز استخراج و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. اطلاعات مربوط به ویژگی های دموگرافیک بیماران و مشخصات مربوط به بیماری در فرم اطلاعاتی (چک لیست) ثبت گردید سپس مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 89 نفر بیمار مبتلا به سل در این مدت تحت درمان قرار گرفتند. که 96/26% بیماران زیر 30 سال و 33/30% آن ها بالای 70 سال سن داشتند. 44 نفر از بیماران (43/49%) زن و 45 نفر (57/50%) مرد بودند. 5/77% بیماران ایرانی و 5/22% افغانی بودند. 5/59% بیماران شهرنشین و بقیه ساکن روستا بودند. 76/88% موارد سل ریوی و 24/11% موارد سل خارج ریوی بودند. تمام موارد سل خارج ریوی به وسیله پاتولوژی و 48/78% موارد سل ریوی با آزمایش مستقیم یا کشت خلط تشخیص داده شده اند. فاصله زمانی بین بروز علائم تا تشخیص بیماران سل ریوی اسمیر مثبت حدود 5 ماه بوده است.
    نتیجه گیری
    در این بررسی مشخص گردید: بیش ترین درصد مبتلایان به بیماری سل (33/30%) در گروه سنی بالای 70 سال قرار داشته اند. هم چنین 50% بیماران افغانی، مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت بوده اند. هم چنین شناسایی موارد سل ریوی اسمیر مثبت از زمان بروز علائم تا تشخیص بیماری به طور متوسط 5 ماه طول کشیده است. لذا توجه بیش از پیش به بیماریابی در گروه سنی بالای 70 سال و مهاجرین افغانی توصیه می شود. برگزاری سمینار یا کارگاهی برای پزشکان متخصص و عمومی به منظور بازآموزی و حساس سازی آن ها در مورد شناسایی بیماران وهم چنین برگزاری جلسات آموزشی برای عموم مردم ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: سل، اپیدمیولوژی، دامغان
  • سیروس تقی زاده دلخوش، تهمینه ایران دوست، بهروز کاظمی، شهره تقی زاده، الهام فاطمی، ضیاالدین صفوی فرخی صفحه 321
    سابقه و هدف
    ضایعات عناصر خارجی مچ پا به دنبال نیروی غیر طبیعی Inversion و Plantar flexion را پیچ خوردگی داخلی مچ پا می نامند. این عارضه در 3010% بیماران غیر ورزش کار و در 80% بیماران ورزش کار راجعه می شود. تغییر عمل کرد عصب پرونئال عمقی به دنبال پیچ خوردگی داخلی مچ پا و بی ثباتی عمل کردی ناشی از آن یکی از دلایل مطرح در برگشت بیماری می باشد. بررسی سلامت شاخه های حرکتی عصب پرونئال عمقی در این دسته از بیماران غیر ورزش کار محور اصلی تحقیق حاضر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بیماران بی ثباتی مکانیکی از طریق Anterior drawer test و Talar tilt test ارزیابی گردیده و 11 بیمار در هر درجه ی بی ثباتی مکانیکی 1 و 4 هفته پس از پیچ خوردگی مچ پا ارزیابی الکتریکی شدند. بیماران مزبور برای اولین بار به صورت یک طرفه آسیب دیده بودند، و از سمت سالم بیماران گروه کنترل گرفته شده است. ارزیابی الکتریکی عصب پرونئال عمقی شامل این موارد بوده است: 1- مطالعه ی سرعت هدایت حرکتی عصبی پرونئال عمقی در سه محدوده ی زانو، ساق و مچ پا. 2- ارزیابی فعالیت عضلانی در عضله ی تیبیال قدامی در دو مرحله ی استراحت و حداقل انقباض.
    یافته ها
    در زمان تاخیر موج حرکتی در دو سطح زانو و مچ پا و تفرق زمانی در سه سطح زانو، زیر سر فیبولا و مچ پا در دو جلسه و سرعت هدایت حرکتی ساق در جلسه اول تفاوت معنی داری بین دو اندام وجود داشته و از طرفی تفاوت معنی داری بین درجات بی ثباتی مکانیکی یافت نشده است، هم چنین تفاوت معنی داری در فاصله ی فراخوانی عضله ی تیبیال قدامی در دو جلسه بین دو اندام و بین درجات بی ثباتی مکانیکی وجود داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد در پیچ خوردگی داخلی مچ پا عصب پرونئال عمقی آسیب می بیند و پیش آگهی ضایعه ی عصبی با افزایش شدت بی ثباتی مکانیکی وخیم تر می شود
    کلیدواژگان: پیچ خوردگی مچ پا، ضایعه ی عصب پرونئال عمقی، بی ثباتی عمل کردی، سرعت هدایت عصبی و ثبت الکتریکی فعالیت عضلانی
  • محمد فرانوش، نوید دانایی، راهب قربانی، محبوبه رحمانی، محمد جاذبی، طاهره شعشعانی، مجتبی ملک صفحه 329
    سابقه و هدف
    هموفیلی ها شایع ترین و جدی ترین نقایص فاکتورهای انعقادی هستند. در اکثر این بیماران شدت علائم با شدت نقص در فاکتور انعقادی متناسب است ولی در بعضی از بیماران مبتلا به هموفیلی شدید (که سطح فاکتور زیر 1% است)، علائم بالینی کم تر و خفیف تر از سایر مبتلایان است و حتی در مواردی پدیده های ترومبوامبولیک در بیماران مبتلا به هموفیلی شدید رخ داده است. در مورد علل این تفاوت در مطالعات مختلف اختلاف نظر وجود دارد. با توجه به اهمیت شناخت عوامل تعیین کننده در شدت خون ریزی بیماران هموفیلی در تعیین پیش آگهی عوارض مفصلی در این بیماران و شناسایی عوامل کاهنده خون ریزی در جهت تعیین میزان فاکتور مورد نیاز و هزینه کرد بسیار مؤثر می باشد. هدف این مطالعه بررسی نقش این عوامل و نیز نقش جهش ژنتیکی برخی فاکتورها در شدت خونریزی و علائم بیماران مبتلا به هموفیلی شدید است.
    مواد و روش ها
    60 بیمار مبتلا به هموفیلی A شدید (FVIII<1%)، که در درمانگاه جامع کودکان هموفیل پرونده داشتند، بر اساس معیارهای میزان فاکتور دریافت شده در سال، امتیاز خونریزی، امتیاز ارتوپدی و امتیاز رادیولوژی در سه گروه با تظاهرات بالینی خفیف، متوسط و شدید (هر گروه 20 بیمار) گروه بندی شدند و آزمایش های جهش در ژن فاکتور V لیدن، MTHFR، PG20210A، میزان پروتئین C و S، سطح فاکتورهای انعقادی (2، 5، 7، 8، 9، 10، 11، 12، 13 و فیبرینوژن)، آنتی ترومبین III، تعداد پلاکت، سطح فسفولیپید آنتی بادی و هموسیستئین انجام شد. داده ها با استفاده از تست χ2، فیشر، ANOVA تست تعقیبی Tukey و با استفاده از نرم افزار SPSS-14 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از بین عوامل بررسی شده، تفاوت سه گروه از نظر میزان فعالیت روزانه (002/0P<)، آنتی ترومبین III (013/0P<)، تعداد پلاکت (007/0P<)، پروتئین C (013/0P<) و سطح فاکتور XII (01/0P<) معنی دار بود و سه گروه از نظر سایر عوامل تفاوت معنی داری نداشتند (05/0P>).
    نتیجه گیری
    در مطالعه اخیر تفاوت گروه های مورد بررسی، تنها در میزان فعالیت روزانه، آنتی ترومبین III، تعداد پلاکت، پروتئین C و سطح فاکتور XII معنی دار بود. به نظر می رسد با توجه به نقش میزان فعالیت و نیز سطح پلاکت خون که در مطالعات دیگر کم تر به آن پرداخته شده است و تناقض های مشاهده شده در این مطالعات، باید برای یافتن علت تفاوت در تظاهرات بالینی بیماران مبتلا به هموفیلی شدید، به دنبال عوامل دیگری نیز باشیم که شاید حلقه مفقوده این معما است.
    کلیدواژگان: هموفیلی A شدید، تظاهرات بالینی، عوامل ترومبوفیلیک، پلاکت، امتیاز خونریزی، امتیاز ارتوپدی و امتیاز رادیولوژی
|
  • H. Mohammad Jafari, K. Vahidshahi, M. Mahmudi, A. Abbaskhanian, L. Shahbaznejhad, M. Rnjbar, R. Ghorbani Ghora, A. Emadi Page 255
    Introduction

    Continuing medical education (CME) is a necessary way to keep graduated physicians knowledge and practice up-to-date, thus, play an important role in improving health care. Several years after implementing these programs in the country of Iran, it is necessary evaluate the efficacy of these programs. The aim of this study was to evaluate knowledge of participants in CME program before and after of CME programs.

    Materials And Methods

    All general practitioners (GPs) who were participated in CME programs of the Mazandaran University of Medical Sciences (Sari, Iran) in the spring of 2006 entered in the study. A self directed and multi choice questionnaire was designed to seek demographic characteristics and knowledge of them about titles by programs. Its reliability was evaluated by internal consistency and validity by attending. The questionnaires were distributed before and after of each program. Data was analyses by SPSS and paired T- test.

    Results

    From 300 participates, 235 persons were completed the questioner (q) (response rate=78%). The mean points of ENT q before and after program was 9.15±1.95 and 9.75±1.61, respectively (total point 20). In addition, these mean points were 9.85 ±2.29 and 10.22 ±1.79 (total 18) for general surgery, 11.79±2.65 and 14.12±3.38 (total 23) for psychiatry, 6.48±2.55 and 8.52±3.3 (total 19) for ophthalmology, 5.83±2.39 and 9.07±2.53 (total 17) for urology, and 7.79±2.11 and 10.68±2.54 (total 24)for dermatology.

    Conclusion

    The mean scores of knowledge of GPs were low and CME programs could not improve it, therefore, it is necessary to re-evaluate the contents and methods of CME programs for improving knowledge of general practitioners.

  • N. Shahrokhi, M. Khaksari, Z. Soltani, N. Nekhai, M. Mahmodi, A. Nemati Page 263
    Introduction

    We investigated the role of sex hormones on changes in brain edema intracranial pressure (ICP), cerebral perfusion pressure (CCP) after trauma brain injury (TBI) in ovarectomized female (OVX) rats.

    Material And Methods

    In this study female rats are divided into five groups. Control group (Intact) sham group and other groups include: vehicle, estrogen group (1mg/kg) and progesterone group (8 mg/kg) which on all groups TBI was induced by Marmarou method. 30 minutes after TBI, drugs were injected i.p. ICP was measured in spinal cord using a standard procedure. CPP was calculated by the mean arterial pressure (MAP) - ICP. Neurologic scores were measured by motor, eye and respiratory reflex

    Results

    The results showed after TBI, water content was significantly lower in estrogen and progesterone groups (P<0.001) compared with vehicle group. Analysis showed a stable ICP up to 24 hours. The ICP in estrogen and progesterone groups was significantly decreased at 4 and 24 hours as compared to vehicle group (P<0.001in both cases). The CPP at 24 hours after TBI, significantly increased in estrogen and progesterone groups compared with vehicle (P<0.001). Also after TBI, neurologic scores was significantly higher in estrogen and progesterone groups as compared with vehicle (at 1hours P<0.05, and at 24hours P<0.001 for estrogen), (at 1hours P<0.01 for progesterone).

    Conclusion

    Our findings indicated an improvement of ICP, CPP and neurologic scores produced by pharmacologic doses of estrogen and progesterone after TBI in OVX rat. These effects may be contribute to neuroprotective effects of these hormones

  • M. Shoghi, Gh. Mirzai, S. Salemi, M. Sanjari, Sh. Heidari, F. Shirazi Page 273
    Introduction
    The rising rate of doing behavioral violence to people working in health-care centers is a major problem for nurse’s population. This study was run with the aim of ascertaining how much nurses working in hospitals all over the country (Iran) are under verbal violence and finding out its relation with some individual and environmental factors.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive cross-sectional one which was run with 1317 nurses as the participants in hospitals all over the country of Iran during 2007. Data collection was done through self-report questionnaire.
    Results
    87.4% of nurses experienced verbal violence at least once in their working surroundings during the last six months. Most of the verbal violence (64.4%) was done by patient's relatives, (44.2%) between 7:30 am to 14:30 pm in the patient's room (48.3%). Results show that only 35.9% of verbal violence was reported by nurses. Investigating the frequency of verbal violence, the results of correlation analysis (x²) showed that there is a significant relationship between verbal violence and variables such as age (P=0.009), sex (P=0.001), job experience (P=0.007), work hours (P=0.001) and job rank (P=0.048).
    Conclusion
    Since lots of violence happens and the risk factors were investigated, more attention must be paid to this issue and the necessary steps must be taken in this regard. The findings of this study can be helpful to reduce, prevent and control the violence to nurses.
  • F. Narenji, N. Rosbahany Page 279
    Introduction

    Massage therapy for newborns and infants is used as an important care in varied customs, specially in Indian. But clinical and experimental studies have done only in recent years. Because of few study about that over the world and no research in Iran, this study, with the objects of assess the effects of massage therapy to weight gain and sleep behavior in infants have done.

    Materials and Methods

    This is a clinical trial study that involved 2 months aged infants who referring to Arak city (Iran) clinics. At first, the infants topometrics sizes (weight, length, head, chest, abdomen, arm and femoral circumference) and sleep behaviors (length of sleep in 24h, and length of night sleep) assessed and then infants divided randomly in 2 groups, with and without massage. In massage group, mothers trained for doing 10 minutes rotational and continually monotonous massage used in all of the infants̓ body, twice each day (morning and night before sleep) for 4 weeks. After 4 weeks, the topometrics size and sleep behaviors were assessed again.

    Results

    At first of the study, sex frequency and mean of weight, length and other topometric sizes in two groups did not have statistically significant differences. After 4 weeks in massage group mean of weight gain was 965.24 ± 310.12 gram and in group without massage it was 686.14 ± 220.92 gram. This was considered to be statistically significant (P<0.0001) Mean of chest circumference increased in massage group was 2.63 ± 0.82 and in without massage group it was 1.75 ± 0.92 centimeter that was considered to be significant (P<0.05). Length, and head circumference, increased in massage group were more than without massage group, but it was not considered to be statistically significant. Mean increase of night sleep length in massage group was 94.8 ± 28.9 minutes and in control group was 26.4 ± 12.7 minutes. Mean increase in 24h sleep in massage group was 61.2 ± 22.5 minutes and in control group it was 10.24 ± 8.3 minutes. Both of them were considered to be statistically significant.

    Conclusion

    Results from this study have shown that massage therapy could improve the sleep behaviors, weight gain and also length in infants. These positive effects on growth of infants may result from augmented of growth hormone release due to an increment in duration of the infants̓ night sleep.

  • B. Karimi, M. Sadat Hashemi, H. Habibian Page 285
    Introduction
    Proper nutrition is one of the essential factors to well being for children and adolescents. Meanwhile, breakfast has a major role to supply their requirement nutrients and energy. There are some experimental evidences that suggest that omitting breakfast negatively affects cognitive functioning. This survey was performed to study of breakfast habits and its relationships with some factors in Semnan (Iran) pupils during 2006.
    Materials And Methods
    In this descriptive analytical study, 1193 pupils in different educational grades were selected by the multistage cluster sampling. Data were collected by using a questionnaire and analyzed with Kruskal Wallis, Mann - Whitney and Spearman Coefficient Correlation tests using SPSS software.
    Results
    The mean and standard deviation of age was 12.4±3.3 years old. 50.7% of them were boys and 49.3% were girls. 53.4% of the pupils stated that they always eat breakfast and the rest of them, do not eat irregularly. 4.4% of the pupils said they never eat breakfast. In this study, there was significant relationship between breakfast habits and age (P<.01), educational grade (P<.0001), sex (P<.0001), the time of getting up in the morning (P<.0001), sleeping time at night (P<.0001), the education of pupil’s mother (P<.04), the education of pupil’s father (P<.05), the birth rank (P<.05) and the intervention of pupils in the breakfast planning (P<.0001). According to pupils’ breakfast for three continuous days, the relative consumption of bread (2.26), tea (2.20) and cheese (1.66) was higher than other foods, such as milk, walnut, honey, egg, fruit and fruit juice.
    Conclusion
    These finding showed that pupils need to learn more about both irregular intake of breakfast and various intake of nutritious foods and this issue must be considered by different authorities.
  • L. Sekhavat, F. Zare, N. Naghshi Page 293
    Introduction

    Postpartum endometritis is 1-8% and cesarean section is one of its risk factor. The present study was performed to compare the effect of manual removal and spontaneous delivery of placenta on post-cesarean endometritis and duration of cesarean operation.

    Materials And Methods

    In this prospective (control–case) study, 280 pregnant women undergoing elective cesarean delivery in Shahid Sadoughi (Yezed, Iran) teaching hospital were randomly assigned to two groups: manual placental delivery (140 women) and spontaneous placental delivery (140 women). Antibiotic prophylaxis was administered in both groups. The operation time concluded from skin incision to skin repair. Endometritis was diagnosed in patients who developed clinical signs of fever (>38°C) 24 h after delivery, supra-pubic tenderness and vaginal discharge. Data analysis was carried out using t-test and chi square test by SPSS15.0.

    Results

    The total rate of endometritis was 12.1% (34 women); 12 women in the spontaneous placental delivery group (8.6%) and 22 women in the manual placental removal group (16%). This difference was statistically significant between two groups (P=0.006). There was no statistically significant difference in duration of operation between two groups (P=0.1).

    Conclusion

    Our finding indicate that manual removal of the placenta increased postpartum endometritis in compared with the spontaneous method of placental removal, but had no influence on the duration of cesarean.

  • A. Jazayeri Moghadas, Gh. Irajian, F. Kalantari, M. Monem, A. Salehian, H. Rahbar, F. Aleboyeh, F. Ghods Page 297
    Introduction

    Diarrhea is one of pediatric infectious diseases, which is the most frequent cases of child mortality. Diarrhea is a health problem in Iran; nearly 70 thousand children were died from diarrhea. Several bacterial agents can cause diarrhea, one of them is Campylobacter jejuni, which is less considered. The aim of this study is to determine the frequency of Campylobacter jejuni in Semnan diarrheic children.

    Materials And Methods

    Stool samples were collected from diarrheic children who refer to Amiralmomenin hospital, Shafa hospital and hygiene centers of Semnan and these children did not receive any antibiotic treatment at the beginning of the study. A swab was inoculated in Stuart medium and transferred to clinical laboratory of Semnan hygiene center. The swab was inoculated on Preston blood free campylobacter agar and incubated at 42oC for 48 hours. In order to bacterial identification, gram stain, catalase, oxidase, lack of H2S production in TSI, susceptibility to Nalidixic acid, resistance to Cephalotin and Hyporate hydrolysis were used. Antibiotic susceptibility test was performed by Kirby-Bauer method.

    Results

    From 276 stool specimens (38.5% females and 61.5% males), Campylobacter jejuni was isolated from 27 cases (9.8%; 44.4% females and 55.6% males). The most susceptibility was seen for Erytromycin (92.6%), and the most resistance was observed for Cotrimoxazole (44.4%).

    Conclusion

    In this study, the prevalence of Campylobacter jejuni was more than other studies. Therefore, notification to Campylobacter jejuni in patient treatment and bacterial transmission prevention is necessary in this area.

  • S. Soltany, M. Foroozeshfard, J. Alavy Toussy, A. Ghaumi Page 301
    Introduction
    Postoperative pain is a major problem in day-care pediatric surgery and acetaminophen is a common drug, which is used for pain control in infants. The aim of this study was to compare the effect of oral and rectal acetaminophen and also to evaluate the effect of loading single dose of rectal acetaminophen before surgery in pain relief after circumcision.
    Material and Methods
    In a randomized clinical trial, 45 children (3 to 6 years old) were divided into 3 groups before circumcision. The first group was received rectal acetaminophen (40 mg/kg) before and oral acetaminophen (15 mg/kg/qid) after circumcision. The second group was given rectal and the third group received oral acetaminophen (both 15 mg/kg/qid) after circumcision. Pain scores was measured every three hours and the amount of sleep hours in the first 24-hours after circumcision.
    Results
    In the study, pain scores and amount of sleep hours in the first group were significantly lower and higher than other groups. There was no significant difference in pain scores between other groups (second and third) but the amount of sleep hours was higher in second group.
    Conclusion
    Efficacy of oral and rectal acetaminophen (15 mg/kg/qid) was similar in pain relief after circumcision but rectal acetaminophen had more sedative effect. In addition, the high dose of rectal acetaminophen (40 mg/kg) before circumcision significantly led to pain reduction in the first 24-hours after circumcision.
  • H. R. Honarmand, M. Nezafat Tabalvandi, A. Heidarzadeh, B. Soltani, E. Mirzajani, M. Asmar Page 309
    Background
    Leptospirosisis a very common zoonosis in the world. Culture is low sensitive with high rate false negative. So, serological assays are best alternative way for its diagnosis. Microscopic agglutination test (MAT) is gold standard but performing it requires a panel of some standard strains and need periodic subculturing of them, and also requires double sera with at least two weeks interval to investigate seroconversion. Furthermore, other serological methods should be investigated. The aim of this study was to evaluate an in-house IgM-ELISA developed by using antigen extracted from endemic isolates.
    Material And Method
    I4 endemic isolates belonged to the serogroups: Icterohaemorrahgia, Pomona, Hardjo, and Gripotyphosa, were inoculated in EMJH to take well grown cultures. Whole antigen was extracted from each culture by Freezing-Thawing method in distilled water. Same amount of extraction of each culture with same OD number in 550nm were mixed together and were used for coating Elisa plates. Antihuman IgM conjugated with alkaline phosphatase were used in this assay. We used a commercial quantitative IgM-ELISA (SERION ELISA classic) for cut off determination. MAT was used for confirmation positive and negative cases. Sera with titer ≥ 1:100 in MAT and positive criteria in commercial quantitative IgM-ELISA were considered as positive cases.
    Results
    98 positive cases and 54 negative cases were chosen by screening 200 sera of patients suspected to leptospirosis by using MAT and commercial quantitative IgM-ELISA. We also used 30 sera of patients affected by hepatitis B, salmonelosis, and brucellosis as control cases. 88 of 98 positive cases were positive (false negative=10), 1 of 54 negative and all control case were negative (false positive =1) in the test. Sensitivity, specificity, PPV, NPV, and accuracy of the test were evaluated: 99.0%, 89.1%, 90.75, 98.8%, and 94.25, respectively.
    Conclusions
    ELISA for measuring specific IgM to leptospires antigen(s) could be a good alternative to MAT, which is not a routine diagnostic assay to perform in clinical diagnostic laboratories and only is reliable when there is paired sera. Sensitivity and specificity of the assay is dependent to several factors, especially to the type of antigen coated on plates, quality of assay materials, and also to the time of sampling. Sera of days ≥ 6 of the disease has enough antibodies to measure and a common antigen extracted from several common pathogenic leptospires, especially from endemic isolates, could be more helpful to increase accuracy of the assay
  • A. A. Mansourian, Z. Nokandeh, S. Mohamadi Page 315
    Introduction
    Nowadays, tuberculosis (TB) is still one of the most important causes of disability and fatality in human population in spite of continuous advances in different medical sciences. Concerning to unknown epidemiologic status of TB in Iran, especially in Damghan district, and also the presence of a considerable number of afghan refugees in this district, the current study was conducted to evaluate the epidemiological characteristics of TB disease in according to the data collected from Damghan TB Centre during 2003-2007.
    Material And Method
    This survey was performed as a cross-sectional retrospective study. Different information from the medical file of patients who referred to Damghan TB Centre (including demographic and characteristic of disease) were collected and recorded in separated forms for further analysis.
    Results
    A total of 89 patients were under treatment in the centre during 2003-2007. 26.96% of the patients were under 30 years old and 30.33 % were more than 70 years old. Forty-four patients (49.43%) were women and 45 patients (50.57%) were men. 77.5% of the patients were Iranian and 22.5 % of them were afghan refugees. 59.5% of the patients were lived in urban area and the rest in rural area. 88.76% of the patients had pulmonary tuberculosis and 11.24% had non-pulmonary tuberculosis. All of the patients with non-pulmonary tuberculosis were recognized by pathological methods and pulmonary tuberculosis was diagnosed in 78.48 % of the patients using sputum smear direct examination or culture. Duration between manifestation of TB symptoms and diagnosis was about 5 months.
    Conclusion
    The findings of our study showed that the most patients with TB had more than 70 years old and 50% the afghan patients with pulmonary tuberculosis were positive for smear. Also the average period of TB diagnosis in patients was 5 months. Therefore, it recommends a more attention for finding patients with TB among the people over 70 years old and also afghan refugees. It seems to be necessary some seminars or workshops for general physicians and medical doctors in order make more attention for TB diagnosis in patients, and also we suggest a general health education for public
  • S. Taghizadeh Delkhoush, T. Irandoost, B. Kazemi, Sh. Taghizadeh, E. Fatemi, Z. Safavi Faroukhi Page 321
    Introduction
    Inversion sprain is a result of abnormal forces of plantar flexion and inversion applied to the lateral side of the ankle. This injury recurs in 10% of non-athletes and 80% of athletes. It is believed that Changes in conduction of deep peroneal nerve following inversion sprain and instability occurred following it, to be a cause of recurrence of inversion sprain. Evaluation of the motor branches of deep peroneal nerve in inversion sprain in non-athletes persons is the base of this study.
    Material And Methods
    Mechanical instability is assessed through anterior drawer test and talar tilt test and electrical assessment is done first and four weeks after injury in 11 patients in each mechanical instability group of the ankle. All patients had the first incidence of unilateral inversion sprain and normal side was considered as control in the same patient. Electrical assessment of deep peroneal nerve included following: (1) Deep peroneal nerve motor conduction studies in three levels of knee, leg and ankle, (2) Electrical evaluation of tibialis anterior muscle both at rest and minimal contraction.
    Results
    Studies revealed significant changes in temporal dispersion in three levels of knee, below the head of fibula and ankle and motor latency in knee and ankle levels both at the first and second evaluation and motor nerve conduction velocity in leg at the first session in two extremities but no significant difference between mechanical instability was noticed. Also there was a significant difference in recruitment interval of tibialis anterior muscle in comparison of normal and involved extremity and mechanical instability at both sessions.
    Conclusion
    Findings of this study indicated that in lateral ankle sprain deep peroneal nerve incurs is happened and its prognosis is dependent on severity of nerve involvement and grade of instability.
  • M. Faranoush, N. Danai, R. Ghorbani, M. Rahamni, M. Jazebi, T. Shashaani, M. Malek Page 329
    Introduction
    Hemophilia is the most common disorder of deficiencies in thrombotic factors. In most patients, severities of symptoms are in proportion of the seriousness of deficiency in the thrombotic factors. But in some patients with severe hemophilia, having less than 1% in factor level; the clinical symptoms are lower and slighter than the other hemophilic patients. Even in some cases, thrombotic events in the severe hemophilic patients have been accrued. The underlying causes of these findings are unknown. The aims of this study were to determine the role of some factors and also the type of genetic mutation of these factors in the rate and severity of bleeding and also the symptoms of the severe hemophilic patients.
    Materials and Methods
    Sixty hemophilia A patients (FVIII<1%) with having records in Hemophilic Patients Center were divided on the basis of the received factor rate items per year, bleeding score, orthopedic score and radiologic score, in three groups with mild, moderate and sever clinical presentations (each group with 20 patients). And then the mutation tests in the gene of Leiden V factor, PG20210A, MTHFR, level of thrombotic factors (II, V, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, and Fibrinogen), Protein C, S, Antithrombine III, Phospholipid Ab and Hemosisteine and number of platelets were performed. Data using the χ2, Fischer, ANOVA and Tukey test and SPSS-14 were analyzed.
    Results
    Of the studied factors, the differences among 3 groups from view point of daily activity (P<0.002), antithrombine III (P<0.013), number of platelets (P<0.007), protein C (P<0.013) and level of factor XII (P<0.01) was significant. No significant differences were found in three groups in other tested factors
    Conclusion
    In this study, there were significant differences only in the daily activity, antithrombine III, number of platelets, protein C and level of factor XII. Thus, further studies are required to determine the role of other factors that may contribute to differences in the clinical presentations of the severe hemophilic patients.