فهرست مطالب

مجله علوم دانشگاه تهران
سال سی و سوم شماره 2 (تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/05/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • غلامحسین صدیفیان صفحه 1
    امروزه پیشرفت طراحی و توسعه عملیات فرآیندهای تبلور صنعتی، نیاز به اطلاعات سرعت رشد بلورها، و نیز فهم هر چه بیشتر تاثیر شرایط عملیاتی بر سرعت و نرخ رشد بلورها دارد. در این مقاله، نرخ رشد سولفات پتاسیم در یک متبلورکننده بستر سیال بررسی می شود. نرخ های رشد بیشتر در بستر هایی با طول بیشتر مشاهده می شوند. بلورهای بزرگتر به علت تغییر دینامیک سیال سریعتر از بلورهای کوچکتر رشد می نمایند. نتایج نشان می دهد که نرخ رشد بلورها به مقدار pH محلول بسیار حساس است. نرخ رشد با افزایش pH افزایش می یابد و افزایش آن در محلول اسیدی سریعتر از محلول بازی است. حضور مقادیر کم یونهای، نرخ رشد سولفات پتاسیم را به طور محسوس کاهش می دهد. حضور یونهای دمای اشباع را کاهش داده موجب افزایش دامنه محدوده کم ثبات می گردد، به عبارت دیگر سبب تغییر کم ثباتی محلول در سطحی پایین تر از فوق اشباع می شود. با شناخت عوامل موثر می توان زمان (اقامت) فرآیند تبلور را کاهش داده و در نتیجه سبب کاهش هزینه های عملیات فرآیندهای تبلور صنعتی گردید.
    کلیدواژگان: بلورسازی، سولفات پتاسیم، فوق اشباع، انتقال جرم، رشد کریستال
  • ژیرایر مسیحی شابرونیان، محمد سلیمانی جمارانی، فروزان حاجی علی اکبری صفحه 9
    4- ترشیری بوتیل کتکول (TBC) ترکیبی است از مشتقات فنلی دو ظرفیتی که به عنوان ضد اکسنده در گریسها و روغن های صنعتی، بازدارنده بسپارش برای ساخت ونگهداری استایرن،بوتادی ان، وتک پاره های فعال و پایدار کننده حرارتی برای پلی اورتانها مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول در واحد BD پتروشیمی بندر امام خمینی مصرف می شود. این ترکیب بعنوان جاذب رادیکالها، مانع از ادامه واکنش زنجیره ای می شود. TBC بر اساس آلکیلاسیون کتکول با گاز ایزوبوتیلن و در حضور یک کاتالیزور از نوع رزینهای تبادل یونی با روش فریدل کرافتس ساخته می شود. فاکتور های مهم جهت کنترل این واکنش عبارتند از کاتالیزور، دما، زمان واکنش و جریان گاز ورودی. روند واکنش سنتز TBC از طریق کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی گازی (GC) و محصول واکنش توسط طیف بینی FT-IR و FT-1HNMR پیگیری و کنترل گردیده است. بهره واکنش نسبت به کتکول 9/85%و خلوص نهایی پس از انجام تقطیر در فشار پایین، بالاتر از 95% می‎باشد که برای مصرف در صنعت کاملا مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانت، TBC، ترشیری بوتیل کتکول، آلکیلاسیون، کتکول و پیرو کتکول
  • غلامرضا قزلباش، ایرج نحوی، منوچهر توسلی، گیتی امتیازی صفحه 15
    Aureobasidium pullulans به صورت یک مخمر سیاه در آسکومیست ها راسته دوتییدال ها طبقه بندی می گردد. در این تحقیق ابتدا سویه های مختلفی از pullulans A. از طبیعت جدا شد و بهترین سویه (سویه 51) برای بهینه سازی تولید پلولان انتخاب شد. مقدار پلولان اندازه گیری و با آنزیم پلولاناز (E.C.3.2.1.41)درجه خلوص آن نیز تعین گردید. در بهینه سازی منبع کربن دو منبع گلوکز و سوکروز بررسی شدند و سوکروز که تولید بهتری داشت (g/l 40) به عنوان منبع کربن انتخاب گردید. سپس با درصد های مختلف سوکروز راندمان تولید بررسی و مقدار 5% به عنوان بهترین درصد قندی انتخاب شد. بعد از این مراحل، منبع ازت با سه نوع عصاره مخمر، سولفات آمونیوم و نیترات سدیم به طور جداگانه بهینه سازی شدند. سپس هوادهی با دورهای120،180و200 دور در دقیقه (rpm)، 9- 4= pH و دماهای C? 25، 28 و 32 نیز برای بدست آوردن به ترتیب بهترین دور هوادهی، pH و دما مورد مطالعه قرارگرفتند که به ترتیب rpm 180، 5/7 وC? 28 بهترین های این عوامل بودند. از این سویه دراین شرایط بهینه بعد از 5 روز g/l48 پلولان تولید شد.
    کلیدواژگان: Aureobasidium pullulans، پلولان، پلولاناز (E، C، 3، 2، 1، 41)
  • محمد تقی تقی زاده، حسن داستار لیقوان صفحه 25
    در این مقاله اثر وزن مولکولی روی پایداری حرارتی پلی وینیل کلراید (PVC) تحت اتمسفر نیتروژن بوسیله تیتراسیون برمومتری در دماهای مختلف (0C 190-160) بررسی شده است. سرعت هیدروکلرزدایی از نسبت خروج HCl به مقدار قابل دسترس در پلیمر محاسبه شد. از ویسکوزیته اصلی محلولهای بدست آمده اثر وزن مولکولی روی دگراداسیون پلیمر محاسبه می شود. علاوه بر روش هیدروکلرزدایی، تغییرات طیفی در نواحی مرئی و مادون قرمز نیز بررسی شد. استنباط شد که متوسط وزن مولکولی عددی (104000 و45000) بطور خفیف روی دگراداسیون گرمایی اثر می کند. نتایج تجربی نشان می دهد که رابطه ای بین وزن مولکولی و ساختارهای بوجود آمده وجود دارد.
    کلیدواژگان: پلی وینیل کلراید، تخریب حرارتی، هیدروکلرزدایی، وزن مولکولی
  • محمد حشمتی، حسین مهدوی، منوچهر حقیقی، محمود ترابی صفحه 25
    در این مطالعه برای بررسی عوامل موثر در سیلابزنی با محلولهای پلیمری از میکرومدلهای شیشه ای استفاده شده است. مدلهای استفاده شده در آزمایشات، دو لایه و با تراوایی های متفاوت در هر لایه، ساخته شده اند تا بتوان تفاوت اثر محلولهای پلیمری و آب را در حین تزریق، مشاهده و اندازه گیری کرد. پلیمر مورد آزمایش پلی اکریلامید هیدرولیز شده است که در آزمایشگاه سنتز شده است. نتایج بدست آمده در جریان تستهای سیلابزنی با آب و محلولهای پلیمری روی این مدلها نشان می دهد که بازیافت نفت با افزایش ویسکوزیته سیال تزریقی افزایش می یابد و این افزایش در بعضی موارد تا 17% نفت درجای اولیه می باشد. نتایج همچنین نشان می دهند که با در نظر گرفتن مسایل اقتصادی می توان از سیلابزنی با محلولهای پلیمری به تنهایی پس از سیلابزنی با آب استفاده نمود. افزایش بازیافت از مخازن نفتی سیلابزنی شده با آب، که توسط محلولهای پلیمری سیلابزنی می شوند در بعضی حالات به 11% نفت در جای اولیه می رسد. بررسی میزان بازیافت در مدلهای ناهمگن نشان می دهد که تفاوت میزان بازیافت بین سیلابزنی با پلیمر و سیلابزنی با آب از 1% تا 17% نفت در جای اولیه متغیر است که این مقدار به ویسکوزیته سیال تزریقی، دبی تزریق و همچنین ترتیب تزریق سیالات بستگی دارد.
    کلیدواژگان: میکرو مدل، پلیمر، ناهمگونی، بازیافت نهایی، ویسکوزیته
  • مهدی قبیتی حسب، علیرضا بدیعی، سید علی سید ابراهیمی صفحه 33
    در این تحقیق با مواد اولیه نیترات آهن، نیترات استرانسیم، اسیدسیتریک و تری متیل آمین و استفاده از روش سل ژل خود احتراقی پودر هگزافریت استرانسیم تهیه گردید. تاثیر افزودن هیدروکربن تترابوتیل آمونیوم برماید و سورفکتانت ان دسیل تری متیل آمونیوم برماید بر دمای تشکیل و اندازه دانه و ذرات پودر حاصل مورد بررسی قرارگرفت. نتایج FTIR وقوع واکنش احتراقی کاملتر در نمونه های حاوی هیدروکربن و سورفکتانت را نشان داد. براساس نتایج XRD، پودر هگزافریت استرانسیم تک فاز در نمونه بدون افزودنی با تکلیس در °C900، در نمونه حاوی هیدروکربن با تکلیس در °C850 و در نمونه حاوی سورفکتانت با تکلیس در °C800 حاصل می شود. همچنین با افزودن سورفکتانت اندازه ذرات (با توجه به تصاویر SEM) و اندازه دانه پودرها (محاسبه شده به روش دبی شرر) کاهش می یابند.
    کلیدواژگان: هگزافریت استرانسیم، سل ژل خود احتراقی، سورفکتانت
  • فرامرز طوطی، محمد خرامش، علیرضا بدیعی، محمد علی برقی صفحه 39
    در این مطالعه سنتز هیدروترمال آنالسیم از کانی زئولیتی کلینوپتیلولیت و بدون انجام هیچ گونه خالص سازی، در حضور محلول قلیایی حاوی یون های Na+ و K+، مورد بررسی قرار گرفته است. غلظت یون های محلول و دمای و زمان واکنش متغیرهایی هستند که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند. در این مطالعه از محلول قلیایی پتاس و محلول نمک طعام در غلظت های 25/1 تا 5/7 مول بر لیتر تهیه و در انجام آزمایشات مورد استفاده قرار گرفت. واکنش های هیدروترمال در دمای 100 و 150 درجه سانتی گراد انجام پذیرفت. نتایج بررسی حاضر نشان می دهد که فاز آنالسیم در دمای 150 درجه سانتی گراد و در حضور غلظت های بالای Na+ حاصل می گردد. با افزایش زمان واکنش و همچنین افزایش غلظت Na+ مقدار آنالسیم سنتز شده افزایش می یابد. مطالعات XRD تقارن اورترومبیک با ابعاد سلول واحد a: 13.731? ، b: 13.726? ، c: 13.769? را برای آنها پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: کلینوپتیلولیت، آنالسیم، سنتز هیدروترمال، محلول های قلیایی
  • علیرضا عباسی، ام. وای. سریپکین صفحه 1
    طیف های رامان و زیرقرمز ترکیب نوناآکوا ایتریم(III) برومات، Y(H2O)9(BrO3)3، ثبت شده اند. محاسبات میدان نیرو برای +YO93 با آرایش منشور سه ضلعی سه کلاهکی در گروه نقطه ای D3h انجام شده است. ثابت نیروی کششی برای Y-O درمنشور، Nm-1 7/90، بزرگتر از مقدار مربوطه برای Y-O در کلاهک، Nm-1 5/56، می باشد.
    کلیدواژگان: یون های فلزی سه ظرفیتی، ایتریم، ترکیبات آبدار، کئوردیناسیون، میدان نیرو
  • حسن سرشتی صفحه 7
    در این مقاله روش جدیدی برای استخراج و آنالیز ترکیبات فرار گیاه آرتمیسیا با استفاده از تقطیر با آب همزمان با میکرو استخراج فاز مایع از فضای فوقانی به همراه کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی معرفی شده است. میکرو استخراج فاز مایع از فضای فوقانی، در دو حالت ایستا و پویا انجام و پارامترهای موثر بر هر دو فرایند بهینه سازی شده است. مقایسه این دو روش ترکیبی با روش منفرد تقطیر با آب نشان داد که برای آنالیز ترکیبات فرار گیاهان معطر، روش های میکرو استخراج فاز مایع سریع تر، ساده تر، کم هزینه، و موثرتر هستند. همچنین نشان داده شد که روش پویا نسبت به روش ایستا راندمان بالاتری دارد. با اجرای روش های معرفی شده، 56 ترکیب از گیاه مذکور استخراج شد. مهمترین ترکیبات استخراج شده عبارتند از: کامفور (83/40%)، 1و8 ساین ال (84/26%)، سیس داوانون (77/4%)، لینالول (44/4%)،4-ترپین ال (62/3%)، بتا-فنچیل الکل (52/3%)، بورنیول (87/2%) و کامفن (34/1%).
    کلیدواژگان: تقطیر با آب، میکرواستخراج فاز مایع از فضای فوقانی، آرتمیسیا هاوسکنختی بویس، کروماتوگرافی گازی، طیف سنجی جرمی
  • سارا طریقی، علیرضا عباسی صفحه 19
    ساختار سیس- دی کلرو تتراکیس(دی متیل سولفوکسید) روتنیم(II) توسط روش تک پرتو پراش اشعهx مورد مطالعه قرار گرفته است. داده ها در سلول واحد اورتورومبیک با گروه فضایی Pccn (شماره 56) در دمای K 295 و مقادیر? (4)478/28 = a? , (60)900/10b =, ? (13)697/11 =c و? 3 (4)3631 =Vو 8 = Z پردازش شده اند. ساختار کریستالی ترکیب عنوان شده شامل پیکربندی تقریبا اکتاهدرال با طول پیوند? 151/2 برای Ru-O و مقادیر متوسط? 269/2 و? 421/2 به ترتیب برای Ru-S و Ru-Cl می باشد.
    کلیدواژگان: یون های فلزی دوظرفیتی، روتنیم، دی متیل سولفوکسید، شیمی کئوردیناسیون، ساختار کریستالی
  • علی عموزاده صفحه 23
    در یک آزمایشگاه شیمی آلی معمولا از tlc برای تشخیص تعداد مواد موجود در یک نمونه مخلوط (دنبال کردن یک واکنش شیمیایی جدید) و یا به دست آوردن اطلاعات لازم برای کروماتوگرافی ستونی یا کروماتوگرافی سریع، استفاده می شود. برای این منظور معمولا از پلاکهای tlc سیلیکاژلی یا پودر سیلیکاژل که در بازار موجود است استفاده می شود. در این تحقیق ما ابتدا tlc های گچی را تهیه کرده و سودمندی استفاده از آنها را برای گستره خوبی از ترکیبات آلی نشان دادیم و سپس از اطلاعات به دست آمده برای جداسازی استانیلید و 4- متوکسی فنل در روی ستون کروماتوگرافی پر شده با گچ استفاده کردیم.
    کلیدواژگان: گچ، کروماتوگرافی لایه نازک، کروماتوگرافی ستونی، فاز ساکن
  • رویا احمدی، ام درویش گنجی صفحات 33-39
    در این مقاله ما فرایند انتقال الکترون از نانو وایر اتان-دی سولفید (دی تیول)، (C2H4S2) متصل شده به الکترودهای طلا را با استفاده از روش کوانتمی آغازین مورد بررسی قرار می دهیم. ما نشان می دهیم که با افزایش ولتاژ،? شدت جریان نیز افزایش می یابد. در این تحقیق چگالی حالتهای تصویر شده مولکول (PDOS) وضرایب انتقال الکترون ((E)T) در ولتاژهای خارجی مختلف مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است و پیشنهاد می شود که تغییرات حاصل شده درنحوه اتصال بین مولکول والکترود ها در اختلاف ولتاژ خارجی مختلف علت اصلی در افزایش جریان می باشد. بنابراین اساسی ترین عامل در مکانیسم انتقال الکترون در طراحی مولکولی مربوط به خصوص تاثیر متقابل مولکول والکترودها می باشد و لزوما به تنهایی مربوط به خواص ذاتی بخشهایی از مولکول نیست. علاوه براین میزان رسانایی مولکول اتان-دی سولفید با مولکول بزرگتر بوتان-دی سولفید مقایسه شده است و نتایج نشان می دهد که آلکانهای بزرگتر دارای میزان رسانایی کمتری بوده و برای طراحی قطعات الکترونیکی دارای رسانایی ضعیفتر می توان از آنها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: وایر مولکولی، الکترود طلا، اتان دی سولفید، چگالی حالتهای تصویر
  • پرویز نوروزی، محمدرضا گنجعلی، مهناز قمی صفحات 41-49
    در این مقاله با استفاده از سیستم ولتامتری بسیار جدید به اندازه گیری مقادیر بسیار اندک داروی اموکسیفن پرداخته شده است. در این سیستم ولتامتری، با استفاده از میکرو الکترود طلا و شیوه ولتامتری پیوسته و استفاده از انالیز تبدیل فوریه برای بدست اوردن حساسیت بالاتر داروی ضد سرطان تاموکسیفن در مقادیر پیکو گرم در سرم و قرص آن اندازه گیری شده است.
    کلیدواژگان: تاموکسیفن، میکروالکترود، ولتامتری در سیستم تزریق جریان، آنالیز تبدیل فوریه سریع
|
  • Page 1
    Today, the development of design and operation of industrial crystallization processes requires data on the kinetics of crystal growth and understanding the effect of operating conditions on kinetics and rate of crystal growth. In this paper, it is aimed to investigate the factors influencing on the mechanism of growth rate of potassium sulfate in the fluidized bed crystallizer. Several important parameters including the height bed, solution PH value and presence of impurity is considered. In fact, the quality (size, shape and purity) of the product is affected by many parameters influencing the growth mechanism such as hydrodynamic conditions, pH of the crystallizing solution, and the presence of additives and impurities. The results show that larger bed heights generate higher growth rates. Also, the variation of the PH value of the solution changes the growth rate significantly. In addition, one can conclude that the presence of small amounts of impurity material such as chromic ions can decrease the growth rate considerably.
    Keywords: Crystallization, Supersaturation, Potassium Sulphate, Mass Transfer
  • Page 9
    4- Tertiarybutyl catechol (TBC) is classified as a two-valance phenolic antioxidant, which can be used in greases, industrial oils, and polyurethanes as polymerization inhibitor and thermal stablizer. This compound scavenges radicals and prevents the chain reaction from proceeding. Also this compound is used in BD (butadiene) unit as an antioxidant. In this paper we report a practical procedure for the synthesis of TBC using catechol and isobutylene in the presence of an ion exchange resin as a catalyst in good yield. Important parameters in the reaction are catalyst, temperature, and reaction time and flow gas. The reaction and product formation are monitored by thin layer chromatography, gas chromatography (GC), FT-IR and FT-HNMR spectroscopy. Reaction yield is 84.9% and products purity after distillation at low pressure above 95% and greater than purity of available standard TBC that equals to 95%. This purity is high enough for industrial application of TBC.
    Keywords: Antioxidant, TBC, Tertiary buthyl catechol, Alkylation, Catechol, Pyrocatechol
  • Page 15
    A pullulans classified under the family Dothideales. In present study different strains isolated from nature and the best strain with a large amount of pullulan production (51) is selected for optimization. Amount of pullulan and its purity determind by pullulanase enzyme activity. Sucrose and glucose select as source of carbon and this strain produced 40 g/l pullulan on sucrose. The best yield was obtained on 5% sucrose. Production of pullulan under different nitrogen source (yeast extract, ammonium sulphate, sodium nitrate), pH (4- 9), temperature (25, 28, 32 °C) and shacking (120,180,200 rpm) by this strain were investigated. Under the best condition 48g/l pullulan was produced within 5 days. A small pigment in the medium was observed during the. fermentation.
    Keywords: E.C.3.2.1.41), Yeast, Auerobasidium Pullulans, Pullulan, Pullulanase (E.C.3.2.1.41)
  • Page 25
    This study investigated the influence of the molecular weight on the thermal stability of poly (vinyl chloride) (PVC) under nitrogen atmosphere was studied by bromometry titration at various temperatures (160-190oC).The extent of dehydorchlorination (%conversion) was calculated from the ratio of the HCl evolved to the amount available in the polymer. The intrinsic viscosities of solutions to deduce the effect of the molecular weight on the degradation of polymer were calculated.In addition to the course of the dehydrochlorination, the spectral changes in the visible and infrared regions have been investigated. It was found that the number- average molecular weight (45.000, 104000) slightly affected the thermal dehydrochlorination.The experimental results also indicated the relationships between molecular weight and structural defects.
    Keywords: Poly (vinyl chloride), Thermal degradation, Dehydrochlorination, molecular weight
  • Page 25
    A pullulans classified under the family Dothideales. In present study different strains isolated from nature and the best strain with a large amount of pullulan production (51) is selected for optimization. Amount of pullulan and its purity determind by pullulanase enzyme activity. Sucrose and glucose select as source of carbon and this strain produced 40 g/l pullulan on sucrose. The best yield was obtained on 5% sucrose. Production of pullulan under different nitrogen source (yeast extract, ammonium sulphate, sodium nitrate), pH (4- 9), temperature (25, 28, 32 °C) and shacking (120,180,200 rpm) by this strain were investigated. Under the best condition 48g/l pullulan was produced within 5 days. A small pigment in the medium was observed during the. fermentation.
    Keywords: Micromodel, Polymer, Heterogeneity, Ultimate recovery, Viscosity
  • Page 33
    In this research using starting materials of ferric nitrate, strontium nitrate, citric acid and trimethylamine and by the sol-gel auto-combustion method, was produced strontium hexaferrite powder. The effect of adding the hydrocarbon of tetrabutylammonium bromide and surfactant of n-decyltrimethyl ammonium bromide on the formation temperature and particles size of resultant powder was investigated. FTIR results showed the Occurrence of more complete combustion reaction in the samples with hydrocarbon and surfactant. According to the XRD results, single-phase strontium hexaferrite is formed in sample without additive by calcination at 900 °C, while in samples with hydrocarbon and surfactant formed at 850 and 800 °C, respectively. With addition of surfactant, grains and particles size decreased significantly.
    Keywords: Strontium Hexaferrite, Sol, gel auto, combustion, Surfactant
  • Page 39
    Clinoptiloite transforms to analcime under hydrothermal condition in presence of alkaline fluids. The effect of Na+ and K+ concentrations, temperature and run duration are being considered as the variable parameters in the present study. Alkaline solutions were used in concentration of 1.25 up to 7.5mol/lit under temperatures of 100 and 150? C. Results of this study show that analcime is synthesized at 150?C and high concentration of Na+. With increasing Na+ content of the fluids and reaction time, the amount of analcime increases drastically. Powder X-ray diffraction study has revealed an orthorhombic symmetry with the unit-cell parameter of a: 13.731? , b: 13.726? , c: 13.769? .
    Keywords: cliniptilolite, analcime, hydrothermal synthesis, alkaline solution
  • Page 1
    Infrared and Raman spectra of the nonaaqua yttrium(III) bromate, Y(H2O)9(BrO3)3, compound have been recorded. Force field calculations have been performed for YO93+ moiety, with a tricapped trigonal prismatic oxygen atom arrangement in D3h point group symmetry. The larger stretching force constant was found, 90.7 Nm-1, for the Y-O prism in comparison with the corresponding value in the capped Y-O, 56.5 Nm-1.
  • Page 7
    A novel method for extraction and analysis of volatile compounds of Artemisia Haussknechtii Boiss, using simultaneous hydro-distillation and headspace liquid microextraction followed by gas chromatography–mass spectrometry (HD-HLPME-GCMS) is developed. Headspace liquid phase microextraction was performed in two modes of static and dynamic. Then, effective parameters of the both optimized. Comparison of these methods with hydro-distillation alone showed that HD-HLPME is fast, simple, inexpensive and effective for the analysis of volatile compounds of aromatic plants. Also, dynamic method represented higher efficiency than static mode. Finally, fifty six compounds were extracted and identified for Artemisia Haussknechtii Boiss. by dynamic-HLPME. The main constituents of the essential oil, extracted by this method, includes camphor (40.83%), 1,8-cineole (26.84%), cis-davanone (4.77%), linalool (4.44%), 4-terpineol (3.62%), beta-fenchyl alcohol (3.52%), borneol (2.87%) and comphene (1.34%).
  • Page 19
    The structure of the cis-dichlorotetrakis(dimethyl sulfoxide)ruthenium(II) have been studied by means of single-crystal X-ray diffraction. The data are described in orthorhombic unit cell with space group Pccn (No. 56) at 295 K, a = 28.478(4)? , b = 10.900(6)? , c = 11.697(13)? , and V = 3631(4)? 3, Z = 8. The crystal structure of the title compound comprises a nearly octahedral configuration with a Ru-O bond distance of, 2.151? , and the average values of, 2.269? and 2.421? for Ru-S and Ru-Cl, respectively.
    Keywords: Divalent metal ions, Ruthenium, Dimethyl sulfoxide, Coordination Chemistry, Crystal structure
  • Page 23
    This paper describes the preparation of gypsum tlcs and shows the utility of this type of tlcs for a variety of organic compounds and finally obtains the relation between gypsum tlc and column chromatography (filled by gypsum).
    Keywords: Gypsum, Thin, layer chromatography, Stationary phase, Column chromatography
  • Pages 33-39
    We report a first-principles study of electrical transport in a single molecular conductor consisting of ethane-dithiol (C2H4S2) sandwiched between two Au (100) electrodes. We show that the current was increase with increasing the external voltage biases. The projected density of states (PDOS) and transmission coefficients under some external voltage biases are analyzed, and it suggests that the variation of the coupling between the molecule and the electrodes with external bias leads to the increase of the current. Therefore, we propose that the most origin of electron transport mechanism in molecular devices is caused by the characteristics of the molecule and the electrodes as well as their cooperation. Furthermore, the transport properties of the buthane-dithiol (C4H6S2) molecular wire are also investigated. The results show that the buthane-dithiol molecular wire has a lower conductivity than the ethane-dithiol ones at a given external biases thus; it is a better insulator device for the molecular electronics technology.
    Keywords: Molecular electronics, DFT, Electron transport, Non, Equilibrium Green's function, Ethane, dithiol, Buthane, dithiol
  • Pages 41-49
    In this work a novel method for the determination of tamoxifen in flow-injection systems has been developed. The fast Fourier transform continuous cyclic voltammetry (FFTCV) at gold microelectrode in flowing solution system was used for determination of tamoxifen in its pharmaceutical formulations. The developed technique is very simple, precise, accurate, time saving and economical, compared to all of the previously reported methods. The effects of various parameters on the sensitivity of the method were investigated. The best performance was obtained with the pH value of 2, scan rate value of 50V s-1, accumulation potential of 0 mV and accumulation time of 0.5 s. The proposed method has some advantages over other reported methods such as, no need for the removal of oxygen from the test solution, a picomolar detection limit, and finally the method is fast enough for the determination of any such compound, in a wide variety of chromatographic methods. The method was linear over the concentration range of 1875-78000 pg/ml (r = 0.9980) with a limit of detection and quantitation 37.1 and 200 pg/ml, respectively. We used this method to determination of tamoxifen in tablets.
    Keywords: Tamoxifen, Ultra, amicroelectrode, Fast Fourier Transform Cyclic Voltammetry, Flow injection