فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 49، پاییز 1387)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 49، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/08/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد عباسی، احمدرضا مبین، امیر مجلسی، ناصر کمالیان، علیرضا منصف صفحه 5
    مقدمه و هدف
    سرطان معده از شایعترین بدخیمی ها در کشور ایران بوده و در بعضی از مناطق، حتی رتبه اول را در میان سرطان های تشخیص داده شده داراست. با توجه به نقش موتاسیون های توموری در پیش آگهی ونحوه انتخاب درمان در سرطانهای مختلف، این مطالعه برای تعیین ارتباط بین موتاسیون های P53 و افزایش بیان مارکر HER-2/neu با پیش آگهی بیماران وارزیابی صحیح تر و درمان مناسب تر سرطان معده، انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه به شکل توصیفی مقطعی روی 51 بیمار (36 نفر مرد، 15 نفر زن با میانگین سنی 5/12 ± 3/61 سال) که پس از انجام آندوسکوپی وبیوپسی از بافت تومورال و یا پس از جراحی بر اساس آزمایشات آسیب شناسی از نمونه بافت تهیه شده، مبتلا به سرطان معده شناخته شدند، انجام شد. ابتدا لام های تهیه شده اولیه ونمونه های بافتی که بصورت بلوک پارافینی در مراکز مختلف پاتولوژی وجود داشتند، جمع آوری شدند و مجددا مورد بازبینی قرار گرفتند. سپس لام های تهیه شده از بافت تومورال و بافت مجاور، به روش ایمونوهیستوکمیستری(IHC) با استفاده از کیت متعلق به شرکت DAKO ایالات متحده، رنگ آمیزی و توسط میکروسکوپ نوری با بزرگنمایی X10، X40 از جهت رویت تغییر رنگ ایجاد شده، مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به بیان طبیعی مارکر HER-2/neu در بافتهای طبیعی، زمانی نمونه مربوطه مثبت تلقی میشد که تغییر رنگ در بیش از 50% بافت رنگ پذیر، رخ میداد. اما در مورد مارکر P53، فقط تغییر رنگ در نمونه مربوطه، بعنوان جواب مثبت تلقی گردید. همچنین با استفاده از اطلاعات بدست آمده از شرح عمل انجام شده، گزارش آسیب شناسی، معاینه فیزیکی و بررسی های پاراکلینیک، مرحله و گرید بیماری مشخص و سپس آنالیز آماری انجام شد.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان داد که مارکر P53 در 51 درصد و مارکر HER-2/neu در 9/54 در صد بیماران مثبت بود. اگرچه هیچگونه ارجحیت جنسی و سنی در بروز این مارکر ها وجود نداشت، اما با افزایش درجه بافت شناسی تومور، میزان بروز موتاسیون P53 افزایش نشان می داد. همچنین با افزایش مرحله بیماری، میزان افزایش در بیان HER-2/neu نیز افزایش می یافت. این مطالعه ارتباطی بین موتاسیون P53 با مرحله بیماری و افزایش بیان HER-2/neu با درجه بافت شناسی آدنوکارسینوم معده، نشان نداد. نتیجه نهائی: بین درجه بافت شناسی سرطان معده و بروز موتاسیون در P53 و همچنین با احتمال بالایی بین مرحله بیماری با افزایش بیان مارکر HER-2/neu ارتباط مستقیمی وجود دارد. این یافته ها میتوانند نشان دهنده ارزش پروگنوستیک این دو مارکر در بیماران مبتلا به سرطان معده از نوع آدنوکارسینوم معده باشند.
    کلیدواژگان: ژن p53، سرطان معده، ژن erB، 2
  • شهره فرشاد، عزیز ژاپونی، عبدالوهاب البرزی، مهدی کلانی صفحه 11
    مقدمه و هدف
    مطالعات نشان می دهند که دلایل تنوع پیامدهای کلینیکی عفونت ناشی از هلیکو باکتر پیلوری ممکن است که به فاکتورهای محیطی و میزبان وهمچنین اختلاف در ژنوتیپ، شیوع یا بیان فاکتورهای بیماریزای وابسته به باکتری مرتبط باشند. بر این اساس هدف از این مطالعه تعیین پراکندگی ژنوتیپهای مختلف فاکتورهای اصلی بیماریزایی ureAB، vacA، cagA در سوشهای هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از بیماران دارای عفونت معده بدون زخم و بیماران دارای زخم معده بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی 65 سوش هلیکوباکتر پیلوری که 35 سوش آنها از بیماران دارای عفونت معده بدون زخم و 30 سوش آنها از بیماران دارای زخم معده جدا شده بودند با روش RFLP-PCR مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    شیوع ژن vacA در سوشهای جدا شده از بیماران دارای زخم نسبت به بیماران فاقد زخم بصورت معنی داری) 05/0P< (، بیشتر بود. در RFLP ژن cagAدوالگوی متفاوت دیده شد. الگوی β با سه باند در هر دوگروه بیماران فراوانی بیشتری داشت. هضم آنزیمی منجر به تولید یک الگوی کاملا یکنواخت در 33/83% از سوشهای دارای vacA جداشده از بیماران دارای زخم شد. این الگوبا حالت زخم دار بیماری از نظر آماری مرتبط بود. آنالیز پلی مرفیسمهای ureAB 10 الگوی قابل افتراق را مشخص کرد که الگوی ureAB 5a شایعترین الگو در تمام سوشها بود (61/47%). برای ژنهای ureAB، cagA هیچ ارتباطی بین الگوهای خاص DNA و حالت کلینیکی بیماری مشاهده نشد.
    نتیجه نهائی: اگرچه در بیماران مورد بررسی حضور ژن cagA ممکن است که فاکتور خطری برای ایجاد حالت زخم دار بیماری نباشد اما به نظر می رسد که وجود یک ژنوتیپ یکسان cagA با افزایش خطر ایجاد زخم همراه است. در نهایت علیرغم وجود درجه بالائی از تنوع ژنومی در ژنureAB، الگوهای محافظت شده ای از DNA در منطقه ما انتشار دارند.
    کلیدواژگان: زخم معده، ژن های بیماری زا، واکنش زنجیره ای پلیمراز، هلیکوباکترپیلوری
  • بهرنگ علنی، خلیل انصارین، محمد جواد سلمی زاده، ابراهیم چراغی صفحه 18
    مقدمه و هدف
    امروزه نقش نشانگرهای توموری در تشخیص و پیش آگهی سرطان ریه تحت مطالعه و بررسی می باشد. در این مطالعه ارتباط سطوح سرمی نشانگر های توموری آنتی ژن کارسینوژن جنینی و قطعه محلول سیتوکراتین 19 (Cyfra21-1) با فعالیت آنزیم تلومراز در سطح بیوپسی بیماران مبتلا به سرطان ریه و گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه موردی- شاهدی تعداد 50 فرد مبتلا به سرطان ریه به عنوان گروه مورد و 20 بیمار مبتلا به بیماری های غیرتومورال ریوی به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. میزان فعالیت تلومراز با روشPCR–ELISA در نمونه های بیوپسی و سطوح سرمی آنتی ژن کارسینوژن جنینی و قطعه محلول سیتوکراتین 19 به روش الیزا اندازه گیری شد و داده های حاصله با استفاده از آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین غلظت سرمی آنتی ژن کارسینوژن جنینی، قطعه محلول سیتوکراتین 19 به همراه فعالیت آنزیم تلومراز نمونه های بیوپسی در بیماران بطور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود. همبستگی مستقیم و معنی داری بین غلظت های سرمی آنتی ژن کارسینوژن جنینی و قطعه محلول سیتوکراتین 19 دیده شد. بین سطوح سرمی آنتی ژن کارسینوژن جنینی و قطعه محلول سیتوکراتین 19 با فعالیت آنزیم تلومراز در سطح بیوپسی بیماران همبستگی مثبت معنی داری مشاهده شد. میانگین غلظت سرمی قطعه محلول سیتوکراتین 19 وآنتی ژن کارسینوژن جنینی افراد مبتلا به کارسینومای یاخته غیر کوچک نسبت به کارسینومای یاخته کوچک بالا و معنی دار دیده شد.بیماران مبتلا به کارسینومای یاخته کوچک میانگین غلظت تلومراز بالا و معنی داری نسبت به کاسینومای یاخته غیر کوچک داشتند.
    نتیجه نهائی: بر اساس یافته های این مطالعه می توان فرض پیشنهاد نمود که اندازه فعالیت آنزیم تلومراز در سطح بیوپسی برای تشخیص نوع یاخته های کوچک سرطان ریه و غلظت سرمی آنتی ژن کارسینوژن جنینی برای کارسینومای بشره ای و قطعه محلول سیتوکراتین 19 برای کارسینومای سنگفرشی یاخته های غیر کوچک سرطان ریه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تلومراز، سرطان ریه، قطعه محلول سیتوکراتین 19، کارسینوژن
  • علی حیدریان پور، مسعود علاسوند، فرزاد ناظم، سیدجواد میرنجفی زاده، محمدرضا بیگدلی صفحه 25
    مقدمه و هدف
    در سیستم اعصاب مرکزی، آدنوزین بعنوان تعدیل کننده درون زاد فعالیت نورونها و تنظیم تحریک پذیری آنها می باشد. در واقع افزایش غلظت داخل مغزی آدنوزین منجر به خاتمه و برقراری حالت پایدار بعد از تشنج می شود. بااین حال هنوز این سوال وجود دارد که آیا اثرات ضدتشنجی آدنوزین ناشی از اثرات مهار عمومی مغز می باشد یا اینکه نواحی خاصی از مغز نقش کلیدی در ایجاد اثرات ضد تشنجی آن دارد. در این راستا هدف مطالعه حاضر بررسی و مقایسه فعالیت گیرنده های آدنوزینی A1 ناحیه CA1 هیپوکمپ بر شدت تشنجهای ناشی از کیندلینیگ الکتریکی آمیگدال و قشر انتورینال موش صحرایی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی موشهای صحرایی با تحریک الکتریکی روزانه آمیگدال (گروه A) و قشر انتورینال(گروه B) کیندل شدند. به حیوانات کیندل شده N6 –سیکلوهگزیل آدنوزین (CHA)، آگونیست اختصاصی گیرنده A1 با غلظت های 1، 10 میکرومولار و 1 و 3- دی متیل- 8- سیکلو پنتیل گزانتین (CPT)، آنتاگونیست اختصاصی گیرنده A1 با غلظت 1 میکرومولار به ناحیه CA1 هیپوکمپ هر دو گروه تزریق شد(1 میکرو لیتر در دو دقیقه). حیوانات در زمانهای 5 و 15 دقیقه پس از تزریق تحریک شدند. به تمامی حیوانات 24 ساعت قبل از تزریق دارو، مایع مغزی- نخاعی مصنوعی تزریق و از داده های حاصل به عنوان کنترل استفاده گردید.
    نتایج
    کمیتهای تشنجی در زمانهای 5 و 15 دقیقه بعداز تزریق اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که CHA با غلظت 10 میکرومولار باعث کاهش معنی داری در مدت زمان امواج تخلیه متعاقب(ADD) ثبت شده از آمیگدال و قشر انتورینال و مدت زمان مرحله 5 تشنج(S5D) می شود و زمان تاخیری بین تحریک تا شروع مرحله 4 تشنج (S4L) را در هر دو گروه افزایش می دهد. CHA با غلظت یک میکرو مولار تاثیری بر کمیت های تشنجی گروه B نداشت ولی در گروه A کمیت های تشنجی را بطور معنی دار تغییر داد. CPT با غلظت 1 میکرومولار تاثیری بر کمیت های تشنجی هر دو گروه نداشت. پیش درمانی حیوانات با CPT 1 میکرو مولار بطور معنی داری اثرات CHA بر مدت زمان امواج تخلیه متعاقب(ADD) ثبت شده از آمیگدال و قشر انتورینال را حذف کرد.
    نتیجه نهائی: نتایج حاصله این احتمال را مطرح می کند که ناحیه CA1 هیپوکمپ در گسترش امواج تشنجی از آمیگدال یا قشر انتورینال به سایر نواحی مغزی نقش داشته و فعالیت گیرنده های آدنوزینی A1 در این ناحیه توسط CHA اثرات ضد تشنجی بیشتری در کیندلینگ آمیگدال نسبت به قشر انتورینال دارد.
    کلیدواژگان: آدنوزین، آمیگدال، تشنج، قشر انتورینال، کیندلینگ، هیپوکمپ
  • ایرج صالحی، سیدمنصور ملکوتی، بهنام حشمتیان صفحه 33
    مقدمه و هدف
    تغییر در عملکرد سیستم های بافتی و عمومی رنین- آنژیوتانسین بافتی از مهمترین عوامل دخیل در بیماری های قلبی- عروقی و از جمله پرفشاری خون اولیه می باشد. مطالعات اخیر نشان می دهد که سیستم عمومی رنین- آنژیوتانسین در پاسخ های فوری و کوتاه مدت و سیستم بافتی یا موضعی رنین- آنژیوتانسین در فرایند های طولانی مدت کنترل کننده قلب و عروق نقش دارند. این مطالعه به منظور شناخت تغییرات ایجاد شده در عملکرد سیستم رنین- آنژیوتانسین موضعی در عروق اندام تولید مثل جنس نر بدنبال افزایش فعالیت عمومی این سیستم در اثر القای پرفشاری خون کلیوی مدل گلدبلاتی انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی تعداد 30 سر موش صحرایی بطور تصادفی در سه گروه آزمون، شاهد و کنترل سنی قرار گرفتند در حیوانات گروه آزمون بعد از بیهوشی با تیوپنتال سدیم(50mg/kg، I.p) با گذاشتن گیره نقره ای در شریان کلیوی سمت چپ، پرفشاری خون کلیوی در این گروه القاء گردید. در حیوانات گروه شاهد بعد از بیهوشی و شکاف پهلوی چپ و جدا کردن شریان کلیوی بدون نصب گیره نقره ای محل عمل بخیه گردید. بعد از پایان زمان آزمایشات، بدنبال بیهوشی با تیوپنتال سدیم (50mg/kg، I.p) اقدام به خون گیری از حیوانات و سپس بیضه ها همراه با مجاری دفران خارج و پس از وزن نمودن، تعداد اسپرمهای موجود در این مجاری شمارش گردیدند. فعالیت رنین پلاسما با استفاده از کیت در پلاسمای خون حیوانات اندازه گیری شد.
    نتایج
    اندازه فشار خون سیستولی در حیوانات گروه آزمون بدنبال القای پرفشاری خون با قبل از القا در این گروه و با فشارخون حیوانات گروه های شاهد و کنترل سنی تفاوت معنی داری داشت(P<0.05). تعداد اسپرم در مجاری دفران، وزن بیضه ها و میزان فعالیت رنین پلاسما در گروه آزمون با حیوانات گروه های شاهد و کنترل سنی تفاوت معنی داری داشت(P<0.05).
    نتیجه نهایی: نتایج حاصله از این مطالعه نشاندهنده القای فعالیت سیستم رنین- آنژیوتانسین بافتی یا موضعی بدنبال افزایش فعالیت سیستم رنین- آنژیوتانسین عمومی در اثر افزایش فعالیت رنین با منشاء کلیوی می باشد. نتایج بدست آمده تاکیدی بر مطالعات قبلی در خصوص وجود یک(Rennin-Angiotensin System (RNA) کلاسیک در اندام تولید مثل جنس نر می باشد.
    کلیدواژگان: آنزیم مبدل آنژیوتانسین، اسپرماتوژنز، پرفشاری خون، سیستم رنین، آنژیوتانسین
  • بهنام حشمتیان، احسان صبوری، علی نسیمی صفحه 40
    مقدمه و هدف
    مرفین قادر به ایجاد اثر تشدیدی ونیز تضعیفی بر فعالیت صرعی برحسب شرایط آزمایش می باشد. بررسی اثرات متضاد مرفین بر برخی فعالیتهای عصبی مثل صرع می تواند مکانیسم بعضی از رخدادهای عصبی و سازشهای نرونی را توجیه نماید. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثر مرفین بر حملات صرعی ایجاد شده بوسیله مایع مغزی نخاعی با منیزیم کم در هیپوکامپ کامل در خارج بدن بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی موشهای نوع C57/BL6 11 تا 19 روزه مورد استفاده قرار گرفت. موشها بیهوش شده و مغز آنها خارج گردید و در Artificial CerebroSpinal Fluid(ACSF)سرد- یخ که بطور مداوم اکسیژن گیری می شد به مدت 3 دقیقه قرار گرفت(25n=). سپس هیپوکامپ زنده بصورت سالم ودست نخورده با دقت از بقیه مغز جدا شد ودرACSF استاندارد حداقل به مدت یک ساعت قبل از ثبت نگهداری شد. ACSF با منیزیم کم برای مشروب کردن بافت همراه با اکسیژن مورد استفاده قرار گرفت که باعث ایجاد فعالیت صرعی در بافت شد. ثبت الکتروفیزیولوژیک بطور عمده از لایه هرمی در ناحیهCA1 به عمل آمد. فعالیتهای صرعی از نظر طول مدت و درصد زمان حمله مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    مرفین با غلظت10و200 میکرومول فعالیتهای صرعی را تضعیف کرد،درحالیکه غلظتهای متوسط مرفین(30و100 میکرومول) این فعالی ها را تشدید نمود. نالوکسان(μM10) نه تنها اثرات تحریکی مرفین را مهار کرد، بلکه فعالیتهای صرعی ایجاد شده بوسیله ACSF با منیزیم کم را نیز تضعیف نمود. غلظتهای مختلف مرفین بصورت توام با نالوکسان(μM10) حملات صرعی را تضعیف نمود.
    نتیجه نهائی: مطالعه حاضر نشان داد که مرفین در غلظتهای حدود 30 و100 میکرومول ممکن است باعث تشدید فعالیت صرعی شود و در بیماران صرعی باید با احتیاط بیشتری مصرف گردد. بر عکس، نالوکسان اثرات ضد صرعی نشان داده ومی تواند در این مورد مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: صرع، مرفین، نالوکسان، هیپوکامپ
  • محمدحسین سرمست شوشتری، عبدالحسن طلایی زاده، علی علایی صفحه 48
    مقدمه و هدف
    هموروئید یکی از شایعترین بیماری های جراحی در ناحیه آنورکتال است که با درد و خونریزی و خروج توده از ناحیه آنوس خود را بروز می دهد و یکی از مهمترین دلایلی که باعث می شود بیماران از انجام جراحی خودداری نمایند ترس از درد است. کنترل درد بویژه در 24 ساعت اول بعد از عمل علاوه بر افزایش رضایت بیمار منجر به کاهش احتباس ادرار و یبوست نیز خواهد شد و کاهش درد باعث استقبال بیشتر بیماران از عمل جراحی خواهد شد. مطالعه ارائه شده بررسی تاثیر بلوک عصب پودندال بر کاهش درد بعد از هموروئیدکتومی در دو گروه بلوک شده و بلوک نشده می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 120 بیمار با میانگین سنی 7/37 سال که به طور اتفاقی به بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اهواز مراجعه کردند، به صورت تصادفی به دو گروه با بلوک عصبی (60 نفر) و بدون بلوک عصب (60 نفر) تقسیم شدند. در گروه اول بلوک عصب انجام شد و در گروه دوم بلوک عصب انجام نشد سپس نمرات درد 2، 6، 12 و 24 ساعت بعد از عمل با روش Mcgill visual Analog Scale در هر گروه محاسبه شد. اعداد بدست آمده با تست Chi- Square مقایسه شدند و نتایج مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان دوز استفاده شده از مسکن تزریقی نیز محاسبه و در دو گروه مقایسه شد.
    نتایج
    میانگین نمرات درد در 2، 6، 12و 24 ساعت بعد از عمل درگروه بلوک شده به ترتیب برابر با 53/2، 4/2، 91/1، 7/2، 38/2 و در گروه بلوک نشده به ترتیب برابر با 43/3، 23/3، 98/2، 81/2، 11/3 بود. میانگین تعداد دوز مخدر در گروه بلوک شده 69/0و در گروه بلوک نشده 3/1 بود. ارزشP در دو گروه در ساعات فوق برابر با 001/0، 002/0، 001/0 و66/0، برای مقایسه کلی دو گروه 01/0 و برای مقایسه مصرف مسکن نیز 003/0 بود.
    نتیجه نهایی: طی این مطالعه مشخص شد که بلوک عصب پودندال باعث کاهش درد آشکاری بعد از هموروئید کتومی در ساعات اول پس از عمل می شود. علاوه بر آن مصرف مسکن نیز به علت کاهش درد بعد از عمل در موارد بلوک شده کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: بلوک عصب، درد، مواد مخدر، هموروئید
  • رضا باقریان سرارودی، نرگس عطاران، مریم کی پور، غلامرضا خیرآبادی، محمدرضا مراثی صفحه 52
    مقدمه و هدف
    گرچه کاربرد برنامه های آموزشی-روانشناختی به منظور ارتقاء کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه توصیه شده است اما تا به امروز اثربخشی این برنامه ها به ویژه شیوه کوتاه و ساده شده آنها نامشخص بوده است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی یک برنامه کوتاه مداخله آموزشی-روانشناختی با روش آموزش خود-تدبیری و اصلاح رفتارویژه بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه بر کیفیت زندگی این بیماران بود.
    روش کار
    به منظور دستیابی به هدف مذکور در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 42 بیمار با تشخیص قطعی بیماری انسدادمزمن ریه(COPD) که به صورت پی در پی به درمانگاه های ریه مراکز نور و الزهرا اصفهان مراجعه نموده بودند بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله علاوه بر درمانهای طبی معمول، طی 8 جلسه هفتگی یک ساعته تحت تاثیر مداخله آموزشی روانشناختی ویژه بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه قرار گرفتند و گروه کنترل فقط تحت درمانهای طبی معمول قرار داشتند. ارزیابی توسط فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت در سه مقطع قبل از درمان، پس از درمان و سه ماه پس از درمان انجام گرفت. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل کواریانس و تحلیل کواریانس با اندازه های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از تحلیل کواریانس با اندازه های تکراری بین دو گروه در چهار بعد کیفیت زندگی شامل بعد فیزیکی (303/19F= و 0001/0< P)، بعد روانشناختی(53/10F= و 002/0< P)، بعد اجتماعی (2/4F= و 000/0< P) و بعد محیطی (635/8F= و 006/0< P) تفاوت معناداری را نشان داد. همچنین نتایج تحلیل کواریانس داده های مرحله پیگیری در سه ماه پس از مداخله تفاوت معناداری بین دو گروه در سه بعد کیفیت زندگی شامل بعد فیزیکی (157/14F= و 0001/0< P)، بعد اجتماعی (35/5F= و 026/0< P) و بعد محیطی (43/4/8F= و 042/0< P) را نشان داد. معهذا تفاوت معناداری بین دو گروه در بعد روانشناختی (289/3F= و 077/0< P) مشاهده نشد.
    نتیجه نهائی: گرچه مطالعه روی نمونه های بزرگتر با پیگیری طولانی تر به منظور بررسی اثر بخشی روش های مداخله مورد نظر ضروری است اما یافته های این پژوهش تاثیر مداخله آموزشی- روانشناختی چند وجهی خلاصه شده شامل خود-تدبیری و اصلاح رفتار ویژه بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه توام با نظارت مستمر درمانگر را بر ارتقاء کیفیت زندگی این بیماران تایید نمود. همچنین به نظر می رسد که اثر بخشی هر برنامه مداخله آموزشی _روانشناختی متضمن تناسب با ابعاد مختلف کیفیت زندگی و بکارگیری مولفه های موثر آن در یک شیوه قابل فهم و قابل اجراء برای بیماران می باشد. این دستاورد می تواند نکته قابل توجهی باشد که در مطالعات قبلی کمتر مورد توجه بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش خود، تدبیری، اصلاح رفتار، بیماری انسداد مزمن ریه، کیفیت زندگی، مداخله آموزشی، روانشناختی
  • ایرج محمدفام، عبدالرحمن بهرامی، فرین فاطمی، رستم گلمحمدی، حسین محجوب صفحه 60
    مقدمه و هدف
    امروزه صنایع خودروسازی از نقطه نظر بروز حوادث ناشی از کار از کانون های بسیار حساس در ایران به شمار می روند. استرس شغلی و اعمال ناایمن به ترتیب به عنوان فاکتورهای تاثیرگذار در افزایش ریسک مشکلات روانی و جسمانی و حوادث شغلی شناخته می شوند. هدف اصلی این مطالعه تعیین رابطه استرس شغلی و اعمال ناایمن با حوادث و عوامل تاثیرگذار مرتبط است.
    روش کار
    داده های مورد نیاز پژوهش با استفاده از تکنیک نمونه برداری از رفتار ایمنی، پرسشنامه استرس شغلی استاندارد شده و محاسبه شاخصهای تحلیلی حوادث جمع آوری شد. شیوه انتخاب نمونه ها کاملا«تصادفی بود. آنالیز اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای مربوطه صورت گرفت.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که استرس شغلی با اعمال ناایمن، اعمال ناایمن و استرس شغلی نیز با حوادث رخداده همگی ارتباط مستقیم معنی داری با یکدیگر داشتند ((p-value<0.05. مطالعه ارتباط توام استرس شغلی، اعمال ناایمن و حوادث از طریق آزمون آماری نشان داد که افزایش یک درصدی میزان اعمال ناایمن نسبت به افزایش یک نمره ای استرس شغلی تاثیر فزاینده تری بر حوادث دارد. بنابراین از روی تغییر در میزان این دو متغیر می توان احتمال بروز حوادث را در سازمان پیش بینی نمود.
    نتیجه نهایی: تعدیل یا حذف فاکتورهای شناسایی شده موثر در ایجاد استرس و کاهش اعمال ناایمن نیازمند سرمایه گذاری و اجرای یک برنامه مدیریت کنترل استرس می باشد.
    کلیدواژگان: بهداشت حرفه ای، تنش، حوادث شغلی
  • کتایون خوشابی، حمیدرضا نیکخواه، شهرام مرادی صفحه 67
    مقدمه و هدف
    نظر به اهمیت و نقش مهارت های زندگی در تامین بهداشت روانی دانشجویان، مطالعه حاضر به تعیین میزان آگاهی دانشجویان دختر دانشگاه های شهر تهران از مهارت های زندگی می پردازد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی پیمایشی جامعه مورد مطالعه تمامی دانشجویان دختر شهر تهران می باشد، که از بین آنها 585 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. به وسیله پرسشنامه محقق ساخته آگاهی از مهارت های زندگی آنان سنجیده شد و داده های به دست آمده در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی داده های حاصل از پرسشنامه نشان می دهد که 3/9% دانشجویان آگاهی کمی از مهارت های زندگی دارند، میزان آشنایی5/47% دانشجویان در حد متوسط و2/43% آنها آگاهی زیادی از مهارت های زندگی دارند. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد که بین مقطع تحصیلی دانشجویان و میزان آگاهی از مهارت های زندگی تفاوت معناداروجود دارد(05/0>P)، اما بین عوامل جمعیت شناختی مورد بررسی و میزان آگاهی از مهارت های زندگی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه نهایی: نتایج این پژوهش نشانگر اهمیت توجه هرچه بیشتر به آموزش مهارت های زندگی در دانشگاه ها می باشد. با توجه به آنکه تقریبا 9% دانشجویان دختر آگاهی کمی از مهارت های زندگی داشته اند، و از آنجا که نتایج پژوهش ها نشان می دهد بین مهارت های زندگی با بهداشت روان رابطه مستقیم و با رفتارهای پرخطر رابطه معکوس وجود دارد، لازم است تا برنامه ریزی مدون و اجرای جامعی در زمینه آموزش مهارت های زندگی دانشجویان صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آگاهی، دانشجویان، مهارت های زندگی
  • ایرج صدیقی، حسن بزم آمون، علی امانتی صفحه 73
    مقدمه
    بیماری کاوازاکی یک واسکولیت سیستمیک حاد است که بیشتر در شیرخواران و کودکان تظاهر می یابد. التهاب و واسکولیت سیستمیک شدید باعث درگیری سیستم قلبی-عروقی ومخصوصا«صدمه به عروق کرونر می شود که شامل آنوریسم یا اتساع عروق کرونراست.هدف نهائی از درمان بیماری کاوازاکی کاهش التهاب و واسکولیت سیستمیک بلا فاصله بعد از تشخیص و بنابراین پیشگیری از صدمه به عروق کرونر و ترومبوز می باشد.
    معرفی بیمار: در این گزارش یک پسر 7 ساله مبتلا به بیماری کاوازاکی با تب طول کشیده و آدنوپاتی گردنی به همراه اریتم مارژیناتوم صورت و گردن بعنوان اولین تظاهر پوستی آن معرفی می گردد.بیمار با ایمیون گلبولین داخل وریدی شش روز پس از بستری درمان گردید.
    نتیجه نهایی: تقریبا هر نوع راش جلدی بجز ضایعات وزیکولر و بولوس در بیماری کاوازاکی شرح داده شده است. شایعترین تظاهرات جلدی بیماری کاوازاکی راش ماکولو پاپولر و اریتماتو می باشد اگرچه سایر موارد مثل کهیر، اریتم مولتی فرم، راش مخملکی و اریترودرمی هم گزارش شده است. تشخیص افتراقی های اریتم مارژیناتوم در کودکان محدود است. علت اصلی اریتم مارژیناتوم تب روماتیسمی حاد می باشد که البته در نواحی صورت و گردن گزارش نشده است. بروز اریتم مارژیناتوم به عنوان اولین نشانه بیماری کاوازاکی می تواند آنرا در تشخیص افتراقی های اریتم مارژیناتوم در نواحی صورت و گردن قرار دهد.
    کلیدواژگان: اریتم مارژیناتوم، بیماری عروق کرونر، بیماری کاوازاکی
  • سهیلا رشادت صفحه 77
    مقدمه
    توبروزاسکروزیس (Ts) یک بیماری پوستی عصبی با توارث اتوزومال غالب است که ارگانهای متعددی ازجمله مغز، پوست، چشم، قلب، کلیه و حتی استخوان را درگیر می کند.تریاد اپی لپسی، عقب ماندگی ذهنی و آدنوم سباسه در این بیماری شاخص است.. تشنج در 80% موارد، عقب ماندگی ذهنی در (44%)به شکل IQ<21 و مشکلات رفتاری اوتیسم وتشنج های تکرار شونده همراه با حالات لبخندی در این بیماران بعضا«دیده می شود. درTS تظاهرات چشمی شبکیه ای و غیر شبکیه ای دیده میشود.ضایعات رتین به دو فرم تومورهای گردmulberry))در ناحیه ی سر عصب و اطراف آن همچنین ضایعات صاف و خاکستری رنگ در ناحیه دیسک به نام فاکوما ((phakoma دیده می شود. در مطالعات اخیر به دلیل اهمیت هامارتوما در تشخیص TS هم اکنون این یافته جزو علایم اصلی یا (ماژور) محسوب میگردد.
    معرفی بیمار: بیمار پسر بچه 9 ساله ای است که به علت تشنج های کلونیک استاتوس دربخش اطفال بستری گردید حین درمان و کنترل تشنج بررسی های لازم:شامل اندازه گیری الکترولیتها و Brain MRI & CT scan، EEG انجام شدکه دال بربیماری توبروزاسکلروزیس بود. معاینات چشم پزشکی و آنژیوگرافی از هر دو چشم وجود تومور های Mulberry در عصب بینایی چشم راست را نشان داد در بررسی های تکمیلی از بیمار با توجه به رادیوگرافی از سینوسها CT scan، MRI وجود هامارتوما در بینی بیمار گزارش شد.
    نتیجه نهائی: با توجه به اینکه توبروزاسکلروز یک بیماری مولتی سیستم است لذا در صورت اثبات این بیماری براساس ضایعات پوستی تشنج و MRI مغز می بایستی به دنبال احتمال ابتلا سایر ارگانهای درگیر باشیم همانگونه که در بیمار مورد نظر نیز وجود تومور رتین (شبکیه) و هامارتومای بینی متعاقب پیگیری و Work Up سایر اعضا به اثبات رسید.
    کلیدواژگان: بینی، توبروس اسکلروز، شبکیه، هامارتوم
|
  • M. Abbasi , A.R. Mobaien , A. Majlesi , N. Kamalian , A.R. Monsef Page 5
    Introduction &
    Objective
    Gastric cancer is one of the most common cancers in Iran, and in some regions, the prevalence of this cancer is the highest among all diagnosed cancers, also it has the highest mortality rate. Concerning to different tumoral mutations that have role in prognosis and type of treatments in different cancers, this study was done to determine the association between p53 mutation and over expression of Her-2/neu marker and prognosis, for a better evaluation and treatment of gastric cancer.
    Materials and Methods
    A cross sectional study was done on 51 patients (included 36 men and 15 women with average age 61.3 ± 12.5 years). They were diagnosed with gastric cancer after endoscopies and tumoral tissue biopsy or after surgery and pathologic examination. At first, tissue smears prepared for pathology and histological grading of tumor were reevaluated, and then tissue smears prepared from tumoral and normal adjacent tissues. They were strained employing IHC method and were evaluated for p53 mutation and over expression of Her-2/neu marker. Then staging and statistical analysis were done on the basis of information from surgical reports and a complete physical examination and para clinical evaluation.
    Results
    Results showed that p53 marker and Her-2/neu marker were positive in 51% and 54% of patients respectively. Although incidences of these markers were not different between both sexes and different ages, p53 mutation rate increased with histologic tumoral grading. Over expression of Her-2/neu marker increased with progression of staging. This study didn’t show the association between p53 mutation with disease stages and over expression of Her-2/neu marker and histologic tumoral grading.
    Conclusion
    There is a direct association between histologic grading of gastric cancer and p53 mutation incidence and also between the stage of disease and over expression of Her-2/neu marker, which can show the prognostic value of these two markers in patients with gastric cancer.
    Keywords: Genes, erbB, 2, Genes, p53, Stomach Neoplasms
  • Sh. Farshad , A. Japoni , A. Alborzi , M. Kalani Page 11
    Introduction &
    Objective
    Different studies show that the reasons for clinically diverse outcomes of infections caused by H. pylori may include host and environmental factors as well as differences in the prevalence or expression of bacterial virulence factors. The aim of this study was to study the distribution of different genotypes of major virulence factors cagA, vacA and ureAB among H. pylori strains isolated from patients with gastric ulcer (ulcerative disease) and patients with gastritis (non ulcerative disease).
    Materials and Methods
    In this cross sectional study 65 H. pylori strains, 30 from patients with gastric ulcer and 35 from patients with non ulcerative gastritis disease were investigated by RFLP-PCR.
    Results
    The prevalence of vacA-positive strains in ulcerative patients was significantly more than that in non ulcerative patients (P<0.05). RFLP analysis revealed two different patterns for cagA gene. The prevalence of pattern β with three bands was significantly higher in both groups of patients. Enzymatic digestion resulted in a strictly homogeneous pattern for 83.33% of the vacA+ strains isolated from the patients with ulcer. This pattern was significantly associated with ulcerative status (P<0.05). ureAB polymorphism analysis revealed 10 distinguishable DNA banding patterns among them the pattern named ureAB 5a was the most prevalent (47.61%) in all isolates. No association between a specific DNA pattern and clinical disease was observed for cagA and ureAB (P>0.05).
    Conclusion
    It seems that in the patients under our study the presence of cagA gene may not necessarily be a risk factor for ulcer disease, while a homologous genotype of vacA appears to be associated with an increase risk of ulcer development. Lastly, despite the existence of a high degree of genomic variability within ureAB, conserved DNA banding profiles are distributed in our areas.
    Keywords: Genes, Helicobacter pylori, Polymerase Chain Reaction, Stomach Ulcer
  • B. Alani , Kh. Ansarin , M.J. Selmizadeh, G.P., E. Cheraghi Page 18
    Introduction &
    Objective
    The roles of tumor markers in the prognosis and diagnosis of lung cancer is under investigation. The aim of this study was to examine correlation between serum levels of Carcinoembryonic Antigen (CEA) and Cyfra 21-1 with telomerase activity on biopsy samples in patients with lung cancer and controls.
    Materials and Methods
    We studied 50 malignant lung cancer patients (mean age 68.3±13.8 years) and 20 normal individuals (mean age 64.9±11.4 years). Serum levels of Cyfra21-1 and CEA were measured with available enzyme immunoassay kits. Telomerase activity was measured by TRAP assay based on PCR-ELISA in lung tumor biopsy. To compare quantitative means of the two groups, t-independent and Man-Whitney analysis were applied.
    Results
    The mean serum levels of CEA and Cyfra21-1 concentration together telomerase activity of biopsy samples in lung cancer patients were significantly higher than controls. There were a strong correlation between Cyfra21-1 and CEA, Telomerase and CEA and Telomerase and Cyfra21-1 in patient group. In patients with small cell carcinoma, the mean serum levels of Cyfra21-1 and CEA were significantly higher than non small cell carcinoma patients. Telomerase activities in biopsy samples of small cell carcinoma were significantly lower than non small cell carcinoma patients.
    Conclusion
    It is speculated that based on this findings, telomerase activity in biopsy samples for small cell carcinoma patients and serum levels of Cyfra 21-1 and CEA are the most useful tumor markers for diagnosis of squamous and adenocarcinoma of non small cell cancers respectively.
    Keywords: Carcinogens, Cyfra 21, 1, Lung Neoplasms, Telomerase
  • A. Heidarianpour , M. Alasvand , F. Nazem , S.J. Mirnajafi, Zadeh , M.R. Bigdeli Page 25
    Introduction &
    Objective
    In the CNS, adenosine is known to suppress repetitive neuronal Firing, suggesting a role as an endogenous modifier of seizures. Indeed, intracerebral adenosine concentrations rise acutely during seizure activity and are thought to be responsible for terminating seizures and establishing a period of post-ictal refractoriness. However, it is unclear whether this suppression results from a general depression of brain excitability or through action on particular sites critical for the control of after discharge generation and/or seizure development and propagation. In this regard, comparison of the effects of adenosine A1 receptors of CA1 (region of the ‎hippocampus) on entorhinal cortex and amygdala kindled seizures was ‎investigated in this study.
    Materials and Methods
    In this experimental study, Animals were kindled by daily electrical stimulation of amygdale (group A) or entorhinal cortex (group B). In the fully kindled animals, N6-‎cyclohexyladenosine (CHA;1 and 10 mM; a selective adenosine A1 receptor ‎agonist) and 1,3-dimethyl-8-cyclohexylxanthine(CPT;1 ‎µ‎M; a selective ‎adenosine A1 receptors antagonist) were microinfused bilaterally into the CA1 ‎region of hippocampus (1ml/2min) and animals were stimulated at 5 and 15 minutes after drug ‎injection. All animals were received artificial cerebrospinal fluid, 24 h before ‎each drug injection and this result were used as control.
    Results
    The seizure parameters were measured at 5 and 15min post injection. Obtained data showed that CHA at concentrations of 10 ‎µ‎M reduced ‎entorhinal cortex and amygdala after discharge and stage5 seizure durations and ‎increased stage4 latency. CHA at concentration 1‎µ‎M significantly alters ‎seizure parameters of group A but not effect on group B. Intrahippocampal (CA1 region) pretreatment of CPT (1 ‎µ‎M) before CHA abolished the effects of CHA on seizure parameters.
    Conclusion
    It ‎may be suggested that hippocampal CA1 region plays an important role in ‎seizure propagation from entorhinal cortex and amygdala to other brain ‎region/s and activation of adenosine A1 receptors in this region have ‎anticonvulsant effects on amygdala rather than entorhinal cortex kindled ‎seizures.
    Keywords: Adenosine, Amygdala, Entorhinal Cortex, Hippocampus, Kindling, Seizure
  • I. Salehi , S.M. Malakoti , B. Heshmatian Page 33
    Introduction &
    Objective
    Change in function of general and regional rennin- angiotensin system is the most important factor in cardiovascular disorders and essential hypertension. Recent studies show that general rennin- angiotensin system influence immediate and short term responses and tissue or regional rennin- angiotensin system influence long term process in control of heart and vascular system. This study was designed to know changes in function of regional rennin- angiotensin system results of induction Reno vascular hypertension in gold blat model.
    Materials and Methods
    In this experimental study 30 rats accidentally set at three groups: test, sham and age control. In test group after anesthesia thiopental (50 mg/kg) and incision of left side Reno vascular hypertension induced by insert clamp in left kidney artery. In sham group after anesthesia and incision of left side, without insert clamp, incision was sutured. In the end of experiments after anesthesia with thiopental (50 mg/kg), blood collection, weight of testis and epididimis, number of sperm was counted in epididimis. Plasma rennin activity was measured by radioimmunoassay method.
    Results
    Systolic blood pressure in animals of test group after induction of hypertension, was significantly different with animals of sham and age control (p<0.05). Sperm count in epididimis, weight of testis and epididimis, plasma rennin activity were significantly different in test group with sham and age control groups (p<0.05).
    Conclusion
    Results of this study showed that activity of regional rennin- angiotensin system increased with induction general rennin- angiotensin system activity. Results of this study emphasized to previous studies about existence of classic RAS in male reproductive system.
    Keywords: Spermatogenesis, Rennin, Angiotensin System, Hypertension, Peptidyl, Dipeptidase A
  • B. Heshmatian , E. Saboory , A. Nasimi Page 40
    Introduction &
    Objective
    Morphine has both anti and proconvulsive actions on the epileptiform activity depending on the exact experimental conditions. Study of the contraversy effects of morphine on certain neural activities such as epilepsy leads to clearify some neural events and neuronal adaptations. This study was designed to determine the effect of morphine on seizure induced by Low Mg2+ Artificial Cerebrospinal Fluid (ACSF) in whole hippocampus preparation of mice.
    Materials and Methods
    C57/BL6 mice 11 to 19 days of age, were used. Animals anaesthetized and the brain was removed(n=25) and placed in ice-cold, continuously oxygenated ACSF for 3 min. Then the hippocampi were dissected and incubated in normal ACSF at room temperature for an hour before electrophysiologic recording. Seizure activity was induced by per fusing the hippocampus with Low Mg2+ ACSF. Extra cellular recordings were performed mainly in the CA1 pyramidal cell layer. Seizure activity was quantified by measuring the duration and number of the ictal events and the percent of seizure time.
    Results
    Both low and high doses of morphine(10, 200μM, respectively) suppressed seizure length and percent of seizure time, whereas moderate doses of morphine (30,100 μM) potentates them. Naloxone (10μM) not only inhibited the excitatory effects of morphine on seizure but also suppressed the Low Mg2+ ACSF induced epileptiform activities. Combined application of morphine and naloxone attenuated the seizure.
    Conclusion
    Our results indicate that morphine in moderate concentration of 30 and 100 μM may potentate seizure activity and it should be used with caution in epileptic patients, while naloxone has anticonvulsant actions and can probably be used in clinical trials especially to control temporal lob epilepsy.
    Keywords: Epilepsy, Hippocampus, Morphine, Naloxone
  • M.H. Sarmast Shoshtari , Ah. Talaiezadeh , A. Alaie Page 48
    Introduction &
    Objective
    Hemorrhoid is one of the most common anorectal disease which presents with pain, bleeding and mass protrusion from anus. One of the most important reasons to avoid operation in these patients fears of the pain. Pain control specially during the first 24 hour postoperation period results in decreasing urinary retension and constipation as well as increasing patients pleasant. In this study we assisted the effect of pudendal nerve block to reduce pain in posthemorrhoidectomy period and compared with those patients without pudendal nerve block.
    Materials and Methods
    We randomized 120 patients with average age of 37.7 year who referred to the hospitals of Ahwaz university for hemorrhoidectomy into 2 groups (N1: 60 N2:60). In the first group pudendal nerve block was done but in the second group we didnt. Then pain scores by analogue scale method were calculated in each group at 2, 6, 12& 24 hours after operations. The scores were matched with Chi- Square test. Also we calculated and compared the dosages of injected narcotics.
    Results
    The average pain scores at 2, 6, 12, 24 hours after operation in the first group (with nerve block). Were 2.53, 2.4, 1.91, 2.7, 2.38, and in the second group (without nerve block) were 3.43, 3.23, 2.98, 2.81, 3.11. The average of narcotic dosage in the first group was 0.69 and in the second group was 1.3. P-value in two groups in those times were 0.001, 0.002, 0.001, 0.66. P-value for comparison of two groups was 0.01. P-value for comparison of narcotic consumption was 0.003
    Conclusions
    In this study, we showed that pudendal nerve block in post hemorrhoidectomy period, reduced pain significantly and decreased narcotic consumption as well.
    Keywords: Hemorrhoids, Narcotics, Nerve Block, Pain
  • R. Bagherian , N. Attaran , M. Keypoor , Gh. Khierabadi , M.R. Maracy Page 52
    Introduction &
    Objective
    Although psychoeducational interventions have been recommended for improving quality of life (QOL) in patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD), the effectiveness of these plans in improving quality of life remains unclear. The objective of this study was to assess beneficial effects of brief psychoeducational intervention (including self-management and behavioral modification) on quality of the life for patients with COPD.
    Materials and Methods
    In a randomized clinical trial, 42 consecutive patients with COPD were allocated to the intervention group or the control group. Patients in the intervention group received an usual care plus brief psychoeducational intervention (including self-management and behavioral modification) while the control group received an usual care only. QOL was assessed using the brief version of the World Health Organization Quality of Life instrument (WHOQOL-BREF) at baseline, post psychoeducational intervention and three months after intervention. "Analysis of covariance" and "covariance in repeated measures" was used to analyze the data.
    Results
    The results of covariance in repeated measures showed that significant differences in all domains of QOL including physical (p<0.0001), psychological (p<0.002), social (p<0.0001) and environmental (p<0.006) between two groups. Also the findings obtained from Analysis of covariance in follow up data indicated that significant differences in three domains of QOL including physical (p<0.0001), social (p<0.026) and environmental (p<0.042) between two groups. However, there was no significant difference in psychological domain between two groups.
    Conclusion
    Although, investigating precisely beneficial effects of these psychoeducational interventions requires research design with suitable sample size and an enough follow up period, the findings proved beneficial effects of brief multidimensionally psychoeducational intervention along consistent monitoring of therapist for patients with COPD including self-management and behavioral modification for promoting quality of life (QOL). Also it seems that each interventional program should be goodness of fit with various dimensions of QOL and included effective components. This is considerable issue ignored in previous studies.
    Keywords: Behavior Therapy, Lung Diseases, Obstructive, Psychoeducational Interventions, Quality of Life, Self Management
  • I. Mohammadfam , A. Bahrami , F. Fatemi , R. Golmohammadi , H. Mahjub Page 60
    Introduction &
    Objective
    Nowadays the vehicle manufacturing industries in Iran are critical sites as far as occupational accidents are concerned. At the same time, occupational stress and unsafe acts have also been recognized as effective factors in increasing the risk of mental and physical health problems and occupational accidents. The main aim of this research was to evaluate the relationship between job stress and unsafe acts with occupational accidents.
    Materials and Methods
    Data were collected using of “safety behaviors sampling technique”, standardized job stress questionnaire and analytical accident indices were calculated. The selection method of all samples was on a random basis. The information was then analyzed using Excel, SPSS and appropriate statistical tests.
    Results
    The results of the study showed that there was a significant relationship between job stress and unsafe acts, the level of stress and unsafe acts with the number of occurred accidents (p-value<0.05). The study of the relationship between job stress, unsafe acts and occupational accidents via regression logistic test showed that increasing one percent in unsafe acts have more effect on accidents than increasing one grade in job stress. So, the rate or probability accidents can be predicted in organization by changes in the two mentioned variables.
    Conclusion
    Reducing or eliminating identified effective stress factors and decreasing unsafe acts require the investment and implementation of an occupational stress management program.
    Keywords: Accidents, Occupational, Occupational Health, Stress
  • K. Khushabi , H.R. Nikkhah , Sh. Moradi Page 67
    Introduction &
    Objective
    The present research designed to examine the life skills knowledge of female college students in Tehran city.
    Materials and Methods
    The work was a descriptive study. The statistical population consist all female college students in Tehran, and the sampling was cluster mode. The primary data recruited by a researcher made inventory to the knowledge of the individuals about the life skills. The collected data analyzed with descriptive and inferential statistics.
    Results
    Results suggested that 9.3% of the subject group had a modest awareness of life skills; 47.5% had an average awareness and 43.2% were at high level in such skills. Also the results showed that there was a significant difference between educational course of the students and level of life skill knowledge (p<0.05), but not in demographical and knowledge of life skills.
    Conclusion
    The results points to importance of life skills education in college contexts. With regarding that nearly 9% of the students had little knowledge and as results indicated that there is a negative correlation between low awareness of life skills and mental health; and also direct correlation between low awareness of life skills and expressing high risk behaviors, it is recommended to make and prepare effective programs in this field.
    Keywords: Life Skills, Knowledge, Students
  • I. Sedighi , H. Bazmamoun , A. Amanati Page 73
    Introduction
    Kawasaki disease is an acute, systemic vacuity that predominantly manifests in infants and young children. Severe systemic inflammation and vacuities can cause cardiovascular involvement, particularly coronary artery injury that includes dilatation or aneurysm. The final goal of treatment for acute Kawasaki disease، therefore، is to diminish systemic inflammation and vacuities as soon as possible, thereby, preventing progression to coronary artery injury and thrombosis. Case Report: In this report we present a case of Kawasaki disease in a 7-year-old boy with prolonged fever and cervical adenopathy presented with erythema marginatum as a first skin presentation. We treated the patient with intravenous gamma-globulin (IVIG) by six day after admission. He developed cardiac and pulmonary involvement two days later.
    Conclusion
    Any skin rash is described in Kawasaki disease except for bullous and vesicular lesions. The common skin manifestation of Kawasaki disease are erythematous and maculopapular rash, although it may appear urticarial, scarlatiniform, erythema multiforme-like, or as erythroderma. Erythema marginatum had a limited differential diagnosis in pediatric patients. The major cause of erythema marginatum is rheumatic fever but there is no report of erythema marginatum in face and cervical region and Kawasaki disease should be considered in differential diagnosis of erythema marginatum in face and neck.
    Keywords: Coronary Disease, Erythema, Mucocutaneous Lymph Node Syndrome
  • S. Reshadat Page 77
    Introduction
    Tuberous Sclerosis (TS) is an autosomal dominant disease that affects the brain, skin, eye, heart, kidney even bones. The commonest presentation is seizures in infancy or early childhood (in 80% of cases), mental retardation (in 44%of cases). Characteristic skin lesion includes facial angiofibromas, adenoma sebaceum, hypopigmented macules, shagreen patches ungual ungual fibromas, ash leaf spots, cafe'-au-lait spots.Case Report: A nine years old male was admitted in a pediatric hospital because of the status myoclonic seizures. Seizures had been started since infancy. In physical exam he had some hypopigmented macules, cafe'-au-lait spots and ash leaf lesions, frontal fibrosis and also shagreen patches. Patient was a case of mild mentally retardation with no any focal neurological deficit. Computed tomography scan of brain and MRI imaging revealed sub ependymal tubers with multiple calcification in both sides of parietal region. Electroencephal-ogram recording suggested abnormal spike, sharp wave discharges and lennox-Gastaut pattern. The diagnosis based on the history and physical exam and MRI were tuberous sclerosis. His foundoscopic exam revealed two prominent calcified mass around right optic disc in supratemporal arch, left eye was normal. Retinal angiography revealed the mulberry tumors and right phakoma of retina.
    Conclusion
    Computed tomography also revaled the nasal hamartoma. Histopathologic examination confirmed the diagnosis of angiomyolipoma because the lesion was composed of smooth muscle bundles, mature adipose tissue and blood vessels of different sizes. He remained seizures free after treatment.
    Keywords: Hamartoma, Nose, Retina, Tuberous Sclerosis